وظیفه مداحان
3️⃣2️⃣شناخت وظیفه: طبقهای که با ایمان مردم، با دل مردم، با معارف مردم، با نام مبارک ائمه (علیهمالسّلام) و اهل بیت سر و کار دارد، وظیفهی سنگینی دارد. برادران عزیز! این وظیفه را درست بشناسند؛ درست از آن استفاده کنند.( 14 /4 /86)
4️⃣2️⃣مطالب پر مغز و پر محتوا باشد: وظیفه و مسئولیت بزرگ جامعه ی مداح این است که مطالبش پُرمغز و پُرمحتوا باشد و به شیوه ی درست این را اداره کند؛ هم در مصیبت و مدایح، و هم در عزا و جشن. باید مطالب با شکلهای مختلف و در قالبهای مختلف بیاید.( 17 /5 /1383)
5️⃣2️⃣انتساب به خاندان رسالت: آنچه ما وظیفه داریم، این است که خود را شایستهی انتساب به آن خاندان کنیم. البته منتسب بودن به خاندان رسالت و از جملهی وابستگان آنها و معروفین به ولایت آنها بودن، دشوار است. (5 /10 /1370)
6️⃣2️⃣امید و نشاط آفرین بودن: امروز احتیاج داریم که نسل موجود ما، نسل جوان ما، با امید، با نشاط، با خوشبینی به آینده، با ایمان به خدا، با پیوستگی قلبی به اهلبیت بار بیاید. ( 3 /3 /1390)
7️⃣2️⃣تشویق جوانان به تلاش: ما امروز به جوانی احتیاج داریم که بداند سرنوشت خود او و سرنوشت جامعهی او و سرنوشت خانوادهی بزرگ او وابستهی به کار و تلاش اوست؛ اهل تلاش باشد، اهل کار باشد، اهل جدیت باشد، اهل پیگیری باشد، اهل تنبلی نباشد، اهل وادادگی و لاابالیگری نباشد. این تربیتها چه جوری انجام میگیرد؟ شما میتوانید نقش ایفاء کنید. ( 3 /3 /1390)
8️⃣2️⃣توجه به مسائل روز: ما باید بدانیم که اگر فاطمه زهرا سلاماللَّهعلیها امروز در بین ما ظاهر میشدند و یک ساعت، دو ساعت و یا یک روز در بین مردم میآمدند، ما را به چه چیزی امر میکردند؟ انگشت اشاره به کدام راه از راههایی که در مقابل ما گشوده است، دراز میکردند و به ما میگفتند که از این راه بروید؟ ما باید آن را دنبال کنیم و در تبیین و تعلیم و معرفتی که میخواهیم به مستمع بدهیم، آن را ملاحظه کنیم و نیاز زمان را پُر کنیم.( 06/18 /1380)
چگونگی توصیف ائمه (ع)
9️⃣2️⃣چگونگی توصیف ائمه (ع): رعایت شان ائمه حرف من با شما برادران عزیز مداح و ذاکر این است که شماها در این زمینه خیلی وظیفه دارید. من گاهی اوقات توصیههایی می کنم. این جور نیست که ما برای عظمت فاطمه ی زهرا درمانده باشیم که چه جور این عظمت را بیان کنیم و متوسل بشویم به شعر، نثر و یا کلامی؛ نه، بلکه ما به آن عظمت احتیاج داریم. (17 /5 /1383)
0⃣3️⃣رعایت شان ائمه:حدود بیست سال پیش، این حرفها را میزدیم و خیلی، آنها را میشنیدند؛ ولی نمیفهمیدند که ما چه میگوییم. میگفتیم فقط دربارهی خال و خط خیالی چهرهی ائمه(علیهمالسّلام) شعر نسرایید. شعر گفتن دربارهی زلف و ابروی و چشم و عارض امام که تعریف نیست. ( 28 /10 /1368)
1️⃣3️⃣بیان برجستگی علمی از مسایل زندگی و برجستگیهای عملی علی(ع) بگویید. در آن روز، این مسایل برایشان روشن نبود؛ اما امروز چگونه است؟ امروز، برای همه روشن است.( 28 /10 /1368)
2️⃣3️⃣توجه به ابعاد معنوی: وقتی راجع به امیرالمؤمنین شعری خوانده میشود، باید هم مقام معنوی علی(ع) - که ما از او خبر کمی داریم و از ذهن و فکر و دلِ ما آدمهای پایین و متوسط پنهان است - و هم عبادت و مظلومیت و حکومت و عدل و ضعیف.( 18 /6 /1380)
3️⃣3️⃣بیان زندگی ائمه:زندگی امیرالمؤمنین را بیان کنیم تا بین او و خصومش در تاریخ و امروز مقایسه شود. ( 28 /10 /1368)
4️⃣3️⃣امروز شما خوب میتوانید اینها راتصویر کنید. اول برای خود و بعد برای دیگران تصویر کنید. جهاد امیرالمؤمنین، چیز مهمی است. از دوران کودکی - مثلاً از سن یازده یا سیزده سالگی - که او به عنوان یک انسان خودش را درک کرد، تا آخر عمر با دشمنان خدا مشغول مبارزه بود و بالاخره در این راه هم جان داد. یک شاعر، چه قدر خوب میتواند این را بیان کند. یک گوینده، چهقدر خوب میتواند این را در ذهنها و تا آن اعماق دل مردم نفوذ بدهد.( 28 /10 /1368)
5️⃣3️⃣عدم استفاده از مدح های بی معنا چیز دیگری که بنده در بعضی از خوانندگان جلسات مداحی اطلاع پیدا کردم، استفادهی از مدحها و تمجیدهای بیمعناست، که گاهی هم مضر است. ( 5/5 /1384)
6️⃣3️⃣بیان معارف شیعی: معارف شیعه در اوج اعتلاست. معارف شیعی ما معارفی است که یک فیلسوفِ در غرب پرورش یافتهی با مفاهیم غربی و بزرگ شدهی آشنای با معارف فلسفیِ غرب مثل هانریکُربن را میآورد دو زانو جلوی علامهی طباطبایی مینشاند؛ او را خاضع میکند و میشود مروج شیعه و معارف آن در اروپا. میشود معارف شیعه را در همهی سطوح عرضه کرد؛ از سطوح ذهن متوسط و عامی بگیرید تا سطوح بالاترین فیلسوفها. ما با این معارف نباید شوخی کنیم. ( 5/5 /1384)
هدایت شده از شاخص
6.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ کامل و مستند حامد کاشانی به ادعای عجیب حسین دهباشی:
آیا خانههای حجاز در زمان پیامبر درب نداشتند؟
فقط اون جایی که حاج آقا تند تند از حفظ کتابها و روایتهایی رو مرور میکنن که دهباشی رنگشون هم ندیده 😂
آخه مگه مجبوری در زمینهای که سواد نداری مناظره کنی...
🌍 eitaa.com/shakhes1 ایتا
🌍http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
🔰منابع مداحان
8️⃣3️⃣قرآن: برای حرکت دادن یک جامعهی مسلمان، بهترین ابزارتان آیات قرآن است. این، چیز خیلی عجیبی است؛ کهنه نشده و کهنه نمیشود. با توجه به اینها، هرجا هستید، برای صیقل زدن به این سلاح و کامل کردن و در دست گرفتن آن تلاش کنید.( 5 /10 /1370)
9️⃣3️⃣ادعیه: در دعاها و زیارتهای ما، تعبیرات عاشقانه و خیلی خوبی هست که حقایقی را نشان میدهد؛ اینها را محور باید قرار داد. آنچه را که مثلاً شیخ و ابنطاووس و مفید و دیگر بزرگان در کتابهایشان گفتهاند، اینها را بایستی محور قرار داد. بعد آنها را در یک ارایهی هنری، به شکل زیبا و شایستهیی بیان کرد. ( 17 /۱۰ /1369)
0️⃣4️⃣زیارات: برای مناقب ائمه، از زیارتها، بخصوص زیارت جامعهی کبیره استفاده کنید. بنابراین شما دیگر هیچ احتیاجی ندارید که مبالغاتی را در ذهن خودتان خلق کنید. آنچه که باید در باب ائمه (علیهمالسّلام) گفته شود، در زیارت جامعه هست. شما میتوانید یک فقره از فقرات زیارت جامعه را - حالا شاید صدها فقره است - انتخاب کنید و با توجه به قریحهی شعری و تخیل و فرآوری ذهنی خودتان، یک غزل زیبا و ناب از آب در بیاورید. ظرفیت این معارف اینقدر بالاست. (1390/3/5)
1️⃣4️⃣مناجات: مناجات هم جزو شعر آئینی است. شعر آئینی فقط مسئلهی مدح و مرثیه نیست؛ مناجات هم جزو شعر آئینی است. برای اینکه مضمون مناجات را درست پیدا کنیم، بهترین مرجع، دعاهاست.( 25 /3 /1390)
2️⃣4️⃣مطالعه: صاحب حرفهی مداحی که خود را مفتخر کرده است به اینکه در این راه خدمت و کار کند، اگر بخواهد همهی این خصوصیات را جمع کند، اولاً احتیاج دارد به مطالعه و کار. به قول معروف، بیمایه فطیر است. احتیاج به مطالعه هست، احتیاج به کار هست.( 3/3 /1390)
3️⃣4️⃣دیوان صائب: ما غزلیات زیادی داریم. شما به دیوان صائب نگاه کنید. من یک وقت چند بیت از این اشعار را تصادفی انتخاب کردم و به بعضی از برادرهای مداح گفتم روی اینها کار کنید. دیوان صائب غزلهای بسیار خوب و مفیدی دارد که در دلها اثر میگذارد. دیگران هم از اینگونه اشعار دارند. ( 11 /2 /1392)
5️⃣4️⃣کتاب های معتبر: این همه مناقب اهلبیت (علیهمالسّلام) در کتابهای معتبر وجود دارد؛ از آنها استفاده بشود؛ از گفتههای افرادی که خودشان سندند، ثقه و معتبرند.( 3/3 /1390)
6️⃣4️⃣اشعار دینی و مذهبی: اگر بناست شعر محتوائی داشته باشد، بهترین محتواها همین محتواهای شعر دینی و شعر مذهبی است با عرض وسیع و انشاءالله دنبال کنید. ( 11 /2 /1392)
7️⃣4️⃣کتب شعر: شعر خوب و حکمتآمیز وجود داردکه اگر کسی بخواهد ده سال تکراری نخواند، میتواند در تمام موضوعات، شعر بیرون بیاورد. از شعرای قدیم بگیرید، تا شعرای امروز و شعرهای خوب. (28 /10 /1368)
8️⃣4️⃣اشعار قوی فارسی را در کتابهای گوناگون پیدا کنید و آنهایی را که برای تفهیم مفاهیم و عقاید و اخلاق اسلامی و یا بینش سیاسی و یا هر آنچه که امروز جامعهی اسلامی به آن نیاز دارد و مناسب است، برگزینید و بیاورید در محافل بخوانید.( 28 /10 /1368)
هدایت شده از آموزش مداحی نوای دل
توصیه های #استاد_غلامرضا_سازگار
🔷 سه آفت جدی عرصه #مداحی و لزوم هوشیاری بیشتر ما
🗒 به طور کلی از سه طریق آفت وارد #مداحی می شود که اگر این سه کانال مراقبت شود بنده یقین دارم که هیچ آفتی در #مداحی وارد نمی شود؛
آفت اول 👈 بیاستادی است، مثل اینکه یک بنا که اگر استاد نداشته باشد دیواری را تا بالا می سازد ولی در نهایت دیوار فرو می ریزد چرا که خشت اول را کج گذاشته است.
📖 ادامه دارد....
@amoozeshemadahi
هدایت شده از پرسمان
🕊ابوریاض یکی از افسرای عراقی میگوید:
توی جبهه جنوب مشغول نبرد با ایران بودیم که دژبانی من رو خواست و خبر کشته شدن پسرم رو بهم داد.
خیلی ناراحت شدم. رفتم سردخانه ، کارت و پلاکش رو تحویل گرفتم.
اونا رو چک کردم ، دیدم درسته. رفتم جسدش رو ببینم. کفن رو کنار زدم ، با تعجب توأم با خوشحالی گفتم: اشتباه شده، اشتباه شده، این فرزند من نیست!
افسر ارشدی که مأمور تحویل جسد بود گفت: این چه حرفیه داری می زنی؟ کارت و پلاک رو قبلا چک کردیم و صحت اونها بررسی شده.
هرچی گفتم باور نکردند.
کم کم نگران شدم با مقاومتم مشکلی برام پیش بیاد.
من رو مجبور کردند که جسد را به بغداد انتقال بدم و دفنش کنم.
به ناچار جسد رو برداشتم و به سمت بغداد حرکت کردم تا توی قبرستان شهرمون به خاک بسپارم.
اما وقتی به کربلا رسیدم ، تصمیم گرفتم زحمت ادامه ی راه رو به خودم ندم و اون جوون رو توی کربلا دفن کنم.
چهره ی آرام و زیبای آن جوان که نمی دانستم کدام خانواده انتظار او را می کشید، دلم را آتش زد.
🍃خونین و پر از زخم ، اما آرام و با شکوه آرمیده بود.
او را در کربلا دفن کردم، فاتحه ای برایش خواندم و رفتم.
🌹... سال ها از آن قضیه گذشت.
بعد از جنگ فهمیدم پسرم زنده است!
اسیر شده بود و بعد از مدتی با اسرا آزاد شد.
به محض بازگشتش، ازش پرسیدم: چرا کارت و پلاکت رو به دیگری سپردی؟
پسرم گفت: من رو یه جوون بسیجی ایرانی اسیر کرد. با اصرار ازم خواست که کارت و پلاکم رو بهش بدم. حتی حاضر شد بهم پول هم بده.
وقتی بهش دادم ، اصرار کرد که راضی باشم.
بهش گفتم در صورتی راضی میشم که بگی برای چی میخوای.
🌹 اون بسیجی گفت: من دو یا سه ساعت دیگه شهید میشم.
قراره توی کربلا در جوار مولا و اربابم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام دفن بشم، می خوام با این کار مطمئن بشم که تا روز قیامت توی حریم اربابم خواهم آرمید...
🌷شهید آرزو میکنه کنار اربابش حسین دفن بشه، اونوقت جاده ی آرزوهای خیلی از ما ختم میشه به پول، ماشین، خونه، معشوقه زمینی، گناه و ...
🌹خدایا! ما رو ببخش که مثل شهدا بین آرزوهامون، جایی برای تو باز نکردیم...
📗منبع: کتاب حکایت فرزندان فاطمه
هدایت شده از آموزش مداحی نوای دل
توصیه های #استاد_غلامرضا_سازگار
🔵 دومین آفت برای یک #مداح، "بی سوادی" است، از یک #مداح علم اصول و فقه نمی خواهند اما هرکس باید در حرفه خودش عالم باشد، یک #مداح باید در ادبیات، در مقتل و در شعر سواد داشته باشد، یک نعلبند باید در نعلبندی تخصص داشته باشد، یک بزاز باید در بزازی تخصص داشته باشد، پس یکی از کوچه هایی که از طریق آن به مردم آسیب می رسد کوچه بی سوادی است، یکی از دوستان می گفت مداحی کردن برای دو نفر خیلی راحت است، اول فردی که خیلی سواد دارد و دوم فردی که سواد ندارد و هرچه به ذهنش می رسد را به زبان میآورد.
👈 ادامه دارد...
@amoozeshemadahi
هدایت شده از جواد افشانی
1.گرفتگی صدا و ضعف تارهای صوتی.mp3
3.27M
#صدا_سازی
#حکیم_حسین_خیر_اندیش
#گرفتگی_صدا
و ضعف تارهای صوتی
لینک گروه
باشگاه تمرین در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/1397293079Cb9af945b6e
هدایت شده از جواد افشانی
#گرفتگی_صدا
آب #نخود پخته با کمی نمک ، بازکننده گرفتگی صدا، مفید برای درد سینه و#زخم_های_ریه است.
خوردن آب خیس کرده نخود برای ورم لثه ها و تسکین درد دندان مفید است.
https://eitaa.com/javdafshani
هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
.
🚫بهداشت صوت🚫
بر اساس نتایج تحقیقات اخیر دانشمندان بلند خندیدن بصورت قهقهه موجب ضخیم شدن و آسیب تارهای صوتی شده و هماهنگی لازم برای تولید یک صوت مطلوب را مخدوش می کند.
زیرا هنگام قهقهه از نیروی عضلانی برای تولید صوت استفاده بیش از حد می شود که این عمل به قسمت های اصلی تولید صوت یعنی تارهای صوتی آسیب می رساند و فشار زیاد وارده به عضلات حنجره سبب پر خونی و تورم بافتهای مختلف حنجره می شود که در صورت مزمن شدن این التهابات ،عضلات حنجره به تدریج کارایی خود را از دست می دهند.
همچنین صدا سازی های پر فشار و نادرست که بدون نظارت استاد انجام پذیرد و صحبت در مکانهای شلوغ و پر سر و صدا، تقلید صدای دیگران، سرفه های شدید، صاف کردن گلو بطور عادتی و مکرر درهنگام صحبت کردن و بالاخره جیغ زدن و فریاد کشیدن به ویژه در کودکان از جمله عادتهای نادرست صوتی هستند که بتدریج سبب خواهند شد تغییراتی در حنجره ایجاد شده و سبب ضخیم شدن تارهای صوتی و نیز پیدایش ندول یا همان برامدگی های دانه مانند روی یک و یا هر دو تار صوتی می شود که پیامد منفی آن تغییرات شدید در کیفیت صوت است .
از مشاغل خطر ساز برای تارهای صوتی میتوان مشاغلی از جمله معلمی ،اپراتوری تلفن و مجریان برنامه های رادیو و تلویزیون را به عنوان مشاغل پر خطر برای بروز آسیب و ایجاد ندول روی تارهای صوتی بر شمرد که توصیه می شود اشخاص در معرض خطر باید از مصرف الکل و استعمال دخانیات به شدت اجتناب کنند و درمحیط های شلوغ و پر سر و صدا صحبت نکنند و از صاف کردن گلو به طور مکرر و عادتی بپرهیزند .
همچنین این افراد باید با کم کردن سرعت گفتار و استفاده از مکث های بیشتر درحین سخن گفتن به تارهای صوتی خود استراحت بدهند و در حالت های هیجانی از فریاد کردن و جیغ زدن اجتناب کنند .
استفاده کمتر از مواد غذایی محرک مانند ترشی ها و ادویه ها و نیز بلند کردن اشیا سنگین از جمله مواردی هستند که باید از سوی خوانندگان آواز مورد توجه ویژه قرار گیرد این اشخاص باید از طولانی شدن بیماریهای خاص مثل سرماخوردگی، عفونت دستگاه تنفسی مانند بینی، حلق و حنجره جلوگیری و به موقع به درمان آن اقدام کنند .
برخی درمان های دارویی می تواند از طریق خشک کردن غشای مخاطی تارهای صوتی، یا تولید رطوبت زیاد در این تارها، روی صدا تاثیر بگذارد. برخی داروها نیز باعث گرفتگی صدا بدلیل عفونت های تخمیری می شوند.از این قبیل داروها می توان از داروهای ضد افسردگی، قرص های ضد بارداری، داروهای آلرژی و آسم، داروهای ادرار آور، داروهای ضد فشارخون و داروهای ضد احتقانهای بینی نام برد که همگی می توانند باعث غلیظ ترشحات بدن گردند. در این حالت ممکن است بیمار در حین صحبت کردن، مجبور به استفاده نامناسب و توأم با فشار از حنجره شود که در صورت تکرار قادر به ایجاد ضایعات ماندگار روی تارهای صوتی است
در فصل سرما بهترین اقدام برای سلامتی حنجره، گرم نگه داشتن آن است.
از صدای خود بیش از اندازه کار نکشید. در هنگام گرفتگی صدا از خواندن و صحبت کردن بپرهیزید.
از صحبت کردن و آوازخواندن در محیط های پر سر و صدا خودداری کنید تا زیاد به حنجره شما فشار وارد نشود. صحبت کردن های طولانی مدت و در دراز مدت می تواند زمینه ساز ایجاد آسیب های جدی در تارهای صوتی و تغییر صدای فرد شود.
بین فواصل اجرا استراحت کنید. خصوصا اگر زیاد با حنجره خود کار کرده اید خواب تجویز مناسبی است برای افرادی که تمرینات سنگین دارند خواب موثر ولی برای افرادی که تمرین کمی دارند خواب باعث افت بیشتر صدای آنها می شود. لذا در صورت تمرین نداشتن بهتر است چند ساعت قبل از اجرا بیدار ماند تا لااقل حنجره با حرف زدن کمی گرم شود.
قرار داشتن حنجره در معرض تحریک کننده های محیطی، یک عامل شناخته شده در کارکرد بد صدااست.دود، خشکی، آلودگی ها و ذرات آلرژی زا ممکن است باعث گرفتگی صدا، گلو صاف کردن های پی در پی و خستگی صدا شوند.
غذاهای تند و ادویه دار بسیار کم مصرف کنید، زیرا اینگونه غذاها باعث حرکت اسید معده به مری و گلو می شوند.
از مصرف مواد غذایی خلط آور مثل محصولات لبنی، بخصوص در ساعات قبل از خواندن پرهیز کنید.
مصرف زیاد حبوبات، میوه جات و سبزی ها را در برنامه غذایی خود منظور کنید. این مواد غذایی علاوه بر اینکه محتوی ویتامین C، A وE هستند ، همچنین غشای مخاطی گلو را پایدار نگه می دارند.
#بهداشت_صوت
#آموزش_مداحی
.
هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
.
#آموزش_مداحی
#مراحل_يادگيری_مداحی ⁉️
🔺 مراحل يادگيري مداحي اهل بيت(علیهم السلام)
براي فراگيري مداحي بايد مراحلي را طي كنيد ، البته ممكن است شخصي اين مراحل را با اين ترتيب طي نكرده و بعضي را همزمان بياموزد و يا شايد در بعضي تخصص پيدا كرد و بعضي ديگر را رها كرد. اما مراحلي كه معمولاً ذاكرين اهل بيت (علیهم السلام) ـ براي رسيدن به سمت مداحي با جميع جهات ـ طي مي كنند عبارت است از:
👈1. فراگيري نوحه و سرود خواني.
👈2. فراگيري دعا و زيارت خواني.
👈3. فراگيري شعر خواني.
👈4. فراگيري تفسيري خواندن.
👈5. فراگيري روضه خواني.
👈6. فراگيري مجلس داري.
👈7. فراگيري سخنوري.
👈 مرحله #اول
فراگيري نوحه و سرود خواني
با توجه به اينكه فراگيري سبكهاي داراي ضرب ساده تر بوده و نيز فضاي كاربرد بيشتري براي ذاكرين جوان دارد ؛ معمولاً ذاكرين با اين مرحله وارد عرصه مداحي مي شوند.
براي فراگيري نوحه و سرود ، ابتدا از سبكهاي ساده و دلنشيني كه توسط اساتيد خوانده شده به عنوان الگو استفاده كرده و به مرور به سبكهاي پيچيده تر بپردازيد تا جايي كه يك آشنايي كلي نسبت به روشها و سبكهاي متداول پيدا كنيد. اينجاست كه مي توانيد با كمك و راهنمايي پيش كسوتان، اشعاري را در سبكهايي كه آموخته ايد جايگزين كنيد و يا خودتان سبك بسازيد و در مجالس بخوانيد.
ناگفته نماند که سبک سازی در عرصه نوحه و سرود، جزء مراحل عالی مداحی است که مقدمات خاص خود را می طلبد، ونیازمند یک بحث مفصل و حداقل تألیف جزوه و یا کتابی است که ضوابط آن را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. اما در این قسمت چهار مرحله کلی را که برای سبک سازی در عرصه نوحه و سرود باید طی شود، به صورت خلاصه ذکر می نماییم.
✅مراحل سبک سازی
1⃣. اشباع حافظه از شاهکارهای سبکی اساتید در نوحه و سرود
در این مرحله ذاکرین اهلبیت علیهم السلام بایستی شاهکارهایی را که در نوحه و سرود توسط اساتید ارائه شده، دقیق و کامل به خاطر بسپارند تا جایی که حافظه شان لبریز از این شاهکارها شود. لازم به ذکر است برای تشخیص این شاهکارها باید از تشخیص و نظرات اساتید فن استفاده نمود.
2⃣. تغییر شعر شاهکارهای سبکی اساتید
در این مرحله ذاکرین اهلبیت علیهم السلام بایستی شعر شاهکارهای سبکی اساتید را تغییر دهندو در مجالس به اجرای آن بپردازند، تا به مرور به چند و چون شعرگذاری روی سبک آشنا شوند. این مرحله تا زمانی ادامه پیدا می کند که فرد دیگر براحتی قادر به انجام آن باشد.
3⃣. ساختن سبکهای تلفیقی
در این مرحله بایستی بندهایی از چند سبک شاهکار، که در یک نغمه و نوا هستند، با هم ترکیب و تلفیق شوند تا یک سبک جدید ایجاد شود؛ سپس بر روی آن شعرگذاری می شود و در مجالس ارائه می گردد. گاهی دیده می شود که مداحان سرشناس نیز در این مرحله به سبک سازی می پردازند.
4⃣. ساختن سبکهای مستقل
پس از اینکه فرد در ساختن سبکهای تلفیقی متبحر شد، دیگر به صورت خودجوش آمادگی ساختن سبکهای مستقل را پیدا می کند، و می تواند با توجه به مناسبت، بر مبنای نغمات و نواها و دستگاههایی که در ذهن دارد، به سبک سازی مستقل بپردازد.
📚 برگرفته شده از سلسله جلسات آموزش مداحی استاد #دکتر_محمد_فراهانی
.
.