هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
.
هنر مداحی
مداحی علم تجربه است و کسی در این راه موفق تر خواهد شد که بتواند هم از تجربیات دیگران استفاده کند و هم با اجرای مراسمات متعدد، خود به تجربه کافی برسد.
هنر مقدس مداحی بمانند اقیانوس بی پایانی است که علاقمندان هرچه در این اقیانوس شنا کنند، هر روز به زوایای جدیدی دست پیدا خواهند کرد.
نظر شخصی بنده این است که هنرجویان این حرفه،هیچگاه نباید خسته شوند و هر روز تشنه یادگیری و به دنبال مطالب جدیدی سرتاسر این اقیانوس را جستجو کرده و هر روز به فعالیت خود بیفزایند.
اساتید بزرگی همچون حاج منصور ارضی با این همه تجربه و محاسنی که سال ها درِ خانه اهل بیت علیهم السلام سفید کرده اند، هنوز هم خود را شاگرد می نامند و هنوز هم به دنبال یادگیری هستند.
هنر مداحی بر خلاف ظاهر ساده، نیاز به پشت کار و تمرین و ممارست فراوان دارد و چه بسا بسیاری از علاقمندان که در این حرفه وارد شده اند، اما نتوانسته اند ادامه راه را طی کنند و در واقع کم آورده و در نیمه راه، این هنر را رها کرده اند؛ لذا علاقمندانی که تمایل دارند قدم در جاده پر پیچ و خم این هنر مقدس بگذارند می بایست ابتدا به اندازه کافی در این باره تحقیق نمایند و با تمام ایمان و توان خود پا در این راه بگذارند.
به امید آنکه با عنایت اهل بیت علیهم السلام در این راه، موفق باشید.
برگرفته از کلام «استاد علیرضا حسنی»
#آموزش_مداحی
.
هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
.
👌 #ڪلام_پیشڪسوت
👤 استاد #مصطفے_خرسندے
امروز مے خواهم به شما یک فنّے را بگویم ڪہ یک عمر به دردتان مے خورد؛ چند تا از امام هاے ما با ضرب شمشیر به شهادت رسیدند؟ حضرت علے (ع) و امام حسین(ع)، بقیہ مسموم شدند، شما یک شعر امام مسموم حفظ ڪنے براے همہ مے توانے بخوانے.
حالا چطور این شعر امام مسموم را پیدا ڪنم⁉️
ببینید شما بعضے از ائمہ اشعارے ڪہ براے آن ها سروده مے شود چهار پنج بیت از یک غزل پانزده شانزده بیتے اختصاصاً براے آن امام است، مثلا:
گرچہ در خاک رفت پیڪر تو
دیگر از تن جدا نشد سر تو
این بیت به درد همہ جا مے خورد، این بیت خیلے دست شما را مے گیرد.
این براے امام صادق(ع) است👇
دود و آتش ز خانہ ات برخاست
پشت در جان نداد همسر تو
ولے در یک غزل، مرثیہ، مثنوے، شما مے توانید سہ چهار پنج بیت را اختصاصاً براے یک امام استفاده ڪنید و بقیہ را براے همہ ائمہ اے ڪہ مسموم شدند مے توانید استفاده ڪنید.
✅ پس شما ڪافے است یک شعر امام مسموم حفظ ڪنید. بعضے از ابیات ڪلے است، شما مے توانے براے همہ بخوانے.
•••
#آموزش_مداحی
.
هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
2. روضه.mp3
15.28M
#آموزش_روضه
#حاج_سعید_حدادیان
قسمت دوم
به همت جواد افشانی
هدایت شده از امیر حسین یعقوبیان
1. روضه.mp3
13.76M
#آموزش_روضه
#حاج_سعید_حدادیان
قسمت اول #آموزش_مداحی
به همت جواد افشانی
💐 شخصيّت جناب عبد العظيم حسني عليه السلام
💐 به مناسبت سالروز ولادت ایشان
🌷 امام هادي عليه السلام به حمّاد رازي فرمودند:
إذا أشكَلَ عَلَيكَ شَيءٌ مِن أمرِ دينِكَ بِناحِيَتِكَ ، فَسَلْ عَن عَبدِ العَظيمِ بنِ عَبدِاللَّهِ الحَسَنِيّ عليه السلام
هرگاه در قلمرو خود در كار دين به مشكلي دچار شدي، آن را با عبد العظيم حسني در ميان بگذار.
📚 مستدرك الوسائل ؛ ج ۱۷ ؛ ص ۳۲۱
🌷 امام هادي عليه السلام به مردي از اهالي ري كه به زيارت امام حسين عليه السلام رفته بود فرمودند:
أما إنَّكَ لَو زُرتَ قَبرَ عَبدِالعَظيم عِندَكمُ لَكُنتَ كَمَن زارَ الحُسَينَ عليه السلام
اگر قبر عبد العظيم را در شهر خود زيارت كني، چنان است كه گويي امام حسين عليه السلام را زيارت كرده اي.
📚كامل الزيارات ؛ ص ۳۲۴
🌷حضرت عبدالعظیم علیه السلام از امام رضا(ع) چنین روایت می کند:
المُسلِمُ الَّذي يَسلَمُ المُسلِمونَ مِن لِسانِهِ و يَدِهُ ولَيسَ مِنّا مَن لَم يَأمَن جارُهُ بَوائِقَهُ
مسلمان كسي است كه مردم از دست و زبان او آسوده باشند و از ما نيست آن كه همسايه اش از شرّ او در امان نباشد.
📚 عيون أخبار الرّضاعليه السلام ؛ ج ۱؛ ص ۲۴
🌷حضرت عبد العظيم عليه السلام از امام جواد عليه السلام چنين روايت مي كند:
مَن رَضِي بِالعافِيَةِ مِمَّن دُونَهُ رُزِقَ السَّلامَةَ مِمَّن فَوقَهُ
هر كس از عافيت زير دستانش خشنود باشد، از بالا دستش در امان مي ماند.
📚عيون أخبار الرّضا عليه السلام؛ ج ۱؛ ص ۵۴
🌷حضرت عبد العظيم عليه السلام از امام جواد عليه السلام چنين روايت ميكند:
أفضَلُ أعمالِ شيعَتِنَا انتِظارُ الفَرَجِ
برترين اعمال شيعيان ما انتظار فرج [ظهور امام زمان عليه السلام] است
📚كمال الدين؛ ص ۳۷۷
🌷حضرت عبد العظيم عليه السلام از امام هادي عليه السلام چنين روايت مي كند:
إنَّمَا اتَّخَذَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ إبراهِيمَ خَليلاً لِكَثرَةِ صَلاتِهِ عَلي مُحَمَّدٍ و أهلِ بَيتِهِ عليهم السلام
خداوند متعال، ابراهيم عليه السلام را دوست خود برگرفت ؛ زيرا او بر محمّد و اهل بيت او بسيار درود مي فرستاد.
📚منبع:
علل الشرائع ؛ ج ۱ ؛ ص ۳۴
میلاد حضرت عبدالعظیم حسنی مبارک باد
http://eitaa.com/joinchat/1373110293Cb338093564
کانال نکات آموزش مداحی
.
#آموزش_مداحی
#پرسش_و_پاسخ 🤔
#پرسش ⁉️👇
1- برای مداحی و مداح شدن از کجا باید شروع کرد⁉️
2- چه فاکتورهایی را باید در خود دید⁉️
3- طبق صحبت تلفنی که با سید عزیز داشتم ایشون فرمودند که تا چند سال باید تقلید کنم اما در بعضی از جاها مثلا روضه خوانی تقلید کمی مشکل است آیا سید عزیز راه حل دیگری دارند⁉️
4- در بعضی از کلاس های مداحی که فیلم آنها یا صدایشان به ما میرسد که عقلب از مداحان صاحب نام نیز میباشد صحبت از تکنیک و شناخت دستگاه و ... میباشد که کمی مبهم است آیا سید عزیز برای تکنیک در مداحی صحبت خواصی دارند⁉️
5- مداحان تازه کار از چه منابعی و (کتاب و ...)استفاده کنند⁉️
#پاسخ ✅ 👇
👤 حاج #سید_مهدی_میرداماد: با سلام ،
1⃣ برای شروع مداحی باید در سن نوجوانی (17 به بالا ) شروع کرد و با توجه داشتن به صدا و جوهره ی ذاتی مداحی با تقلید شروع کرد.
2⃣ سن مناسب (17 الی 22 - جوهره ی صدا - معلومات و نگاه علمی به مداحی.
3⃣روضه خوانی کلاس بالای مداحی است، باید تقلید را از نوحه خوانی شروع کرد و بعد خود به خود روضه خوانی تقویت می شود.
4⃣ ردیف های آوازی بسیار مفید است ولی اصل نیست ولی اگر باشد پیشرفت قابل ملاحظه ای صورت می گیرد.
5⃣ منابع کلی و قابل استفاده برای مداحان تازه کار و جوان عبارت اند از : مقتل قصه کربلا از حجت الاسلام نظری منفرد و چهار جلد کتاب نخل میثم از آقای سازگار.
•••
.
#آموزش_مداحی
🗒بیانات مقام معظم رهبری خطاب به #مداحان:
بارها عرض کردهایم و این یک حقیقتی است که وقتی شما یک قصیده را یا یک غزل را که حامل معارف است، در یک مجلسی میخوانید، گاهی از ساعتها سخن گفتن فصیح و بلیغِ یک گوینده تأثیرش بیشتر و عمیقتر میشود؛ این یک فرصت است؛ از این فرصت باید استفاده کرد؛ این فرصت را نباید ضایع کرد. شعری که محتوا نداشته باشد، این فرصت را ضایع میکند؛ یا اگر چنانچه در آن یک نکتهی ضعیف و احیاناً غلط وجود داشته باشد، این فرصت را ضایع میکند؛ یا اگر چنانچه کیفیت اجرا جوری باشد که مرزهای شرعی را مخدوش کند، این فرصت ضایع شده است؛ یا اگر جوری باشد که نیازهای نقد را که امروز مردم به دانستن آنها احتیاج دارند، ندیده بگیرد، این فرصت ضایع شده است.
.
#منبر_کوتاه
#کینه_توزی
چکیده:
🔰 یکی از رذایل اخلاقی کینه است؛ کینه حالتی قلبی است که در ظاهر با دشمنی آشکار می شود. انسان های کینه جو همیشه در عذاب هستند چون فکرشان مشغول به این است که چگونه از طرف مقابل انتقام بگیرند، ولی غافل از این هستند که کسی که می خواهد دیگری را بیازارد ابتدا خود آزرده می شود. متأسفانه این افراد چون همیشه دغدغه فکری عداوت دارند نمی توانند در جهت کمال گام بردارند و طبق احادیث وارده افراد کینه توز از ایمان بهره کافی نبرده اند.
💠 عوامل کینه توزی
🔰 کینه عبارت است از داشتن عداوت و دشمنیِ دیگری در دل و منتظر فرصت مناسب برای ابراز آن بودن.[1] در قرآن و احادیث موارد متعددی به عنوان عامل کینه ذکر شده است:
1⃣ . بیماردلی
🔰 در قرآن بیمار دلی یكی از عوامل زمینه ساز بغض نسبت به دین و دینداری معرفی شده است: «أَمْ حَسِبَ الَّذینَ فی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ یُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغانَهُمْ [2]؛ آیا كسانى كه در دل هایشان مرضى هست، پنداشتند كه خدا هرگز كینه آنان را آشكار نخواهد كرد»؟
بیمار دلان غالبا کسانی هستند که ایمانشان ضعیف است و به تدریج به نفاق گرایش می یابند. که تاریخ نشان می دهد گروهی از کسانی که به پیامبر(صلی الله علیه و آله) ایمان آوردند از این دست بوده اند.
2⃣ . وسوسه های شیطان
🔰 شیطان به عنوان اصلی ترین دشمن آدمی همیشه با خطواتش در صدد گمراهی انسان بوده است و برای ایجاد تفرقه و دشمنی بین اهل ایمان کینه را در دلهای آنان می کاشته. که در آیات بسیاری به آن اشاره شده است.[3]
3⃣ . توقعات زیاد
🔰 معصومین(علیهم السلام) توقعات بیش از اندازه را عامل کینه معرفی می کنند، زیرا وقتی فردی از دیگری توقع زیاد داشته باشد و آن شخص نتواند آن توقعات را برآورده سازد در معرض ملامت قرار می گیرد و ملامت شونده کینه ملامت کننده را به دل می گیرد. حضرت علی (علیه السّلام) فرموده اند: "برادرت را با همان وضعی كه دارد تحمل كن و زیاد سرزنش نكن؛ زیرا این كار كینه می آورد."[4]
4⃣ . نداشتن فضیلت
🔰 گاهی پیش می آید که فردی نزد دیگران از فضیلتی سخن می گوید که دیگری آن فضیلت را ندارد و این موجب کینه توزی او می شود. حضرت علی(علیه السّلام ): "بپرهیز از بیان علم نزد كسی كه اشتیاقی به آن ندارد و از بیان مقام و شرافت گذشته در نزد كسی كه گذشتة افتخارآمیزی ندارد؛ زیرا این امر موجب كینه توزی او نسبت به تو می گردد."[5]
5⃣ . سخن چینی و شوخی های بیجا
🔰 بدگویی و سخن چینی، در نهایت آشکار می شود و به گوش کسی که از او بد گفته اند، خواهد رسید و همین امر، سبب ایجاد کینه و دشمنی خواهد شد. امیر مۆمنان علی (علیه السلام) می فرماید: "اِیّاکم والنمائم فَاِنَّها تُورثُ الضَغائن"[6]؛ از سخن چینی بپرهیزید که کینه توزی می آورد. در برخی دیگر از روایت ها، شوخی های بی اساس و بدون مرز، از اسباب کینه توزی معرفی می شود. حضرت علی (علیه السلام) می فرماید:"از شوخی بپرهیزید، زیرا بدخواهی می آورد و کینه بر جای می گذارد و دشنام کوچک به شمار می رود"[7].
6⃣ . جدال و خرده گیری از دیگران
🔰 جدال و خرده گیری از دیگران دوستی را از بین می برد و دشمنی به بار می آورد. امام صادق(علیه السلام) فرمودند: "از ستیزه جویی در دین بپرهیزید؛ زیرا دل ها را از یاد خدا بازداشته، نفاق را به ارث می گذارد و كینه و دشمنی را زنده می كند."[8]
❌ آثار کینه
1⃣ . نابودکننده خوبی ها
🔰 امام على (علیه السلام):« اَلغِلُّ یُحبِطُ الحَسَناتِ[9]؛ كینه، خوبى ها را نابود مى كند.»
2⃣ . ایجاد فتنه
🔰 امام على (علیه السلام): «سَبَبُ الفِتَنِ الحِقدُ[10]؛ علت فتنه ها و آشوب ها كینه توزى است.»
3⃣ . ایجاد اندوه و عذاب
🔰 امام على (علیه السلام):«اَلْحَقودُ مُعَذَّبُ النَّفْسِ، مُتَضاعَفُ لهَمِّ [11]؛ كینه توز، روحش در عذاب است و اندوهش دو چندان.»
✅ راه درمان کینه در قرآن
1⃣ . بدی ها را با نیکی پاسخ گویید
🔰 خداوند در قرآن طریقه درمان کینه را بیان کرده آنجا که فرموده: «ادْفَعْ بِالَّتى هِىَ احْسَنُ فَاذَا الَّذِى بَیْنَكَ وَ بَیْنَهُ عَداوَةٌ كَانَّهُ وَلِىُّ حَمیْمٌ[12] با نیكى، بدى را دفع كن، تا دشمنان سرسخت همچون دوستان، گرم و صمیمى شوند.»
در این آیه خداوند، ما را متوجه می سازد که همه انسانها تشنه محبت هستند حتی کسانی که دلهایشان سرشار از کینه و عداوت است؛ بنابراین با محبت و نیکی می توان کینه ها را برطرف ساخت.
ادامه 2⃣
ادامه 2⃣
2⃣ . تقویت ایمان
🔰 قرآن ایمان را به عنوان مهمترین عامل زدوده شدن كینه از دل ها برمی شمارد؛ زیرا ایمان، بازگشت به فطرت است و شخصیت شخص را بازسازی می كند و به اعتدال رهنمون می سازد و از بیماریهای روحی روانی ایمن می كند. «وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لا نُكَلِّفُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فیها خالِدُونَ *وَ نَزَعْنا ما فی صُدُورِهِمْ مِنْ غِل....»
[13] و كسانى كه ایمان آورده و كارهاى شایسته كرده اند
- هیچ كسى را جز به قدر توانش تكلیف نمى كنیم - آنان همدم بهشتند [كه] در آن جاودانند. و هر گونه كینهاى را از سینه هایشان مى زداییم.
3⃣ . تقوا
قرآن پرهیزکاران و متقین را وعده بهشت و دوری از کینه داده است.« إِنَّ الْمُتَّقینَ فی جَنَّاتٍ وَ عُیُونٍ *ادْخُلُوها بِسَلامٍ آمِنینَ*وَ نَزَعْنا ما فی صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ إِخْواناً عَلى سُرُرٍ مُتَقابِلین[14] بى گمان، پرهیزگاران در باغها و چشمه سارانند. با سلامت و ایمنى در آنجا داخل شوید. و آنچه كینه [و شایبه هاى نفسانى] در سینه هاى آنان است بركَنیم.»
کلام آخر :
🔰 بنابراین در همه جوامع بخصوص جوامع اسلامی انسانها باید در نتایج کینه ورزی تفکر کنند و بدانند کینه نتیجه ای جز آتش اندوه و عذاب آخرت به همراه ندارد و باید سعی کنند این صفت زشت را که منجر به تفرقه و دشمنی می گردد با ایمان و بخشش و نیکی به دیگران از خود دور سازند تا هم عزت خود را حفظ کنند و هم به آرامش برسند.
منابع
[1]احمد نراقی، معراج السعادت، ص 200
[2] محمد/29
[3] مائده/90 و91
[4] میزان الحكمه،ج3،ص1221
[5] ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، ج 20، ص 322، ح 696
[6]صادق احسان بخش ، آثارالصادقین ، ج 24، ص419
[7] كافی ،ج2،ص665.
[8] اخلاق الهی، آیت الله مجتبی تهرانی، ج 4، ص209
[9]غررالحكم، ج1، ص 168، ح6429
[10] همان، ج4، ص 121، ح5522
[11]همان، ح 1962
[12] فصلت/34
[13]اعراف/ 42 و 43
[14] حجر/45تا47