تدبر در قرآن
💐اطعام به مسکین و یتیم و اسیر
، در کدام سوره و آیه شریفه ذکر شده است؟
وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىَ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا
و غذای (خود) را با اینکه به آن علاقه (و نیاز) دارند، به «مسکین» و «یتیم» و «اسیر» میدهند!
💠شأن نزول:
سندى بزرگ بر فضیلت اهلبیت پیامبر (صلى الله علیه وآله)
ابن عباس مى گوید: حسن و حسین(علیهما السلام) بیمار شدند پیامبر(صلى الله علیه وآله) با جمعى از یاران به عیادتشان آمدند، و به على(علیه السلام) گفتند: اى ابوالحسن! خوب بود نذرى براى شفاى فرزندان خود مى کردى، على(علیه السلام) و فاطمه(علیها السلام) و فضه که خادمه آنها بود، نذر کردند: اگر آنها شفا یابند سه روز روزه بگیرند (طبق بعضى از روایات حسن و حسین(علیهما السلام) نیز گفتند: ما هم نذر مى کنیم روزه بگیریم).
چیزى نگذشت هر دو شفا یافتند، در حالى که از نظر مواد غذائى دست خالى بودند على(علیه السلام) سه من جو قرض نمود، فاطمه(علیها السلام) یک سوم آن را آرد کرد، و نان پخت، هنگام افطار، سائلى بر در خانه آمده، گفت: اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ أَهْلَ بَیْتِ مُحَمَّد(صلى الله علیه وآله): سلام بر شما اى خاندان محمّد ! مستمندى از مستمندان مسلمین هستم، غذائى به من بدهید، خداوند به شما از غذاهاى بهشتى مرحمت کند، آنها همگى مسکین را بر خود مقدم داشتند، و سهم خود را به او دادند و آن شب جز آب ننوشیدند.
روز دوم را همچنان روزه گرفتند و موقع افطار، وقتى که غذا را آماده کرده بودند (همان نان جوین) یتیمى بر در خانه آمد آن روز نیز، ایثار کردند و غذاى خود را به او دادند (بار دیگر با آب افطار کردند و روز بعد را نیز روزه گرفتند).
در سومین روز، اسیرى به هنگام غروب آفتاب بر در خانه آمد، باز هر کدام سهم غذاى خود را به او دادند هنگامى که صبح شد، على(علیه السلام) دست حسن(علیه السلام) و حسین(علیه السلام) را گرفته بود و خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمدند، هنگامى که پیامبر(صلى الله علیه وآله) آنها را مشاهده کرد، دید از شدت گرسنگى مى لرزند! فرمود! این حالى را که در شما مى بینم براى من بسیار گران است، سپس برخاست و با آنها حرکت کرد، هنگامى که وارد خانه فاطمه(علیها السلام) شد، دید در محراب عبادت ایستاده، در حالى که از شدت گرسنگى شکم او به پشت چسبیده، و چشم هایش به گودى نشسته، پیامبر(صلى الله علیه وآله) ناراحت شد.
در همین هنگام جبرئیل نازل گشت و گفت: اى محمّد! این سوره را بگیر، خداوند با چنین خاندانى به تو تهنیت مى گوید، سپس سوره هل أتى را بر او خواند (بعضى گفته اند: از آیه اِنَّ الأَبْرارَ تا آیه کانَ سَعْیُکُمْ مَشْکُوراً که مجموعاً هیجده آیه است در این موقع نازل گشت).
🔶منبع تفسیر نمونه ذیل آیه
الف-معارج آیه ۱
ب-انسان آیه ۸
ج-مزمل آیه ۴
د- مدثر آیه ۳
#جزء بیست و نهم
🌸گروه تلاوت قرآن مجید و ختم صلوات
https://eitaa.com/joinchat/2187919712C144acc2bd8
#جواب
گزینه ب
⚜﷽⚜
🌤أللَّھـُـمَ؏َــجِّـلْ لِوَلیِّڪـَ ألْـفَــرَج⛅
💐 شعار سال ۱۴۰۳
🌷 #جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
🗓 امروز جمعه
💠 ۱۳ مهر ١۴۰۳
🔶 ۳۰ ربیع الاول ۱۴۴۶
🔷 ۴ اکتبر ٢٠۲۴
ذكر روز صد مرتبه
🌹اللهم صل علي محمد و آل محمد🌹
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🌸برگزاری نماز جمعه توسط امام خامنه ای
🔹هفته نیروی انتظامی گرامی باد.
🌱هجرت امام خمینی از عراق به پاریس ۱۳ مهر ۱۳۵۷
🌱انتقال حضرت امام خمینی(ره) از ترکیه به عراق ۱۳ مهر ۱۳۴۴
🍃✨🌺🌹🌺✨🍃
╰━═━⊰🍃🌼🍃⊱━═━╯
🍃🌹حدیث روز
✨🔸حضرت مهدی(عج) درروایتی که در بین فقها به توقیع شریف مشهور است،در پاسخ به سؤال اسحاق بن یعقوب که در نامه ای پرسید در حوادث که در زمان غیبت واقع می شود وظیفه ما چیست؟ می فرمایند:
" اما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواه حدیثنا فانهم حجتی علیکم و انا حجه الله علیهم"
در وقایع و رخدادهایی که برای شما پیش می آید (و کار بر شما مشکل می شود) به کسانی که روایات ما را برای شما روایت می کنند (فقیهان و مجتهدان آگاه) مراجعه کنید زیرا آنان حجت من بر شما و من حجت خدا بر آنان هستم.
📗شیخ صدوق اکمال الدین، ج 1، ص 483.
🌸برگزاری نماز جمعه توسط امام خامنه ای
#✨🌱هجرت امام خمینی از عراق به پاریس 13 مهر 1357
#✨🌱انتقال حضرت امام خمینی(ره) از ترکیه به عراق 13 مهر 1344
⚜﷽⚜
🔸فَاقْرَؤُا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ (مزمل ۲۰)
🍃لیست تلاوت صد و سی و هشتمین دوره کلام الله مجید🍃
تاریخ: ۱۴۰۳.۷.۱۳
#تلاوت روزی دو صفحه از کلام الله مجید
صفحات ۳۴۵ و ۳۴۶ قرآن
🍃🌺🌸🌼🌸🌺🍃
🌹ششمین دور تلاوت کلام الله مجید بعد از ماه مبارک رمضان
#ختم قرآن ماه ربیع الاول
#تلاوت روزی یک جزء
⬅️ارسال فایل صوتی جزء بصورت
تحدیر(تندخوانی)
ahlevela.ir/tahdir/Joze30.mp3
🍃🌺🌸🌼🌸🌺🍃
🌸گروه تلاوت قرآن مجید و ختم صلوات
https://eitaa.com/joinchat/2187919712C144acc2bd8
🌸تدبر در قرآن
⁉️آیه زیر به چه معنا بوده یا به چه موضوعی اشاره دارد؟
إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ
الف)و كافران چون قرآن را شنیدند، نزدیك بود تو را با چشمانشان بلغزانند [و از پای درآورند] و میگویند: بیتردید او دیوانه است! قلم۵۱
ب)بیتردید نیكان در نعمتی فراوانند. مطففین ۲۲
ج)ای پروردگار من مرا و پدر و مادرم را و هر كس كه با ایمان به خانهام درآید و همه مردان و زنان با ایمان را بیامرز، و ستمكاران را جز هلاكت میفزای. نوح۲۸
د)و غذا را در عین دوست داشتنش، به مسكین و یتیم و اسیر انفاق میكنند. انسان۸
#جزء سی ام
🌸گروه تلاوت قرآن مجید
https://eitaa.com/joinchat/2187919712C144acc2bd8
#جواب
گزینه ب
🌸تدبر در قرآن
⁉️آیه زیر به چه معنا بوده یا به چه موضوعی اشاره دارد؟
ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ
الف)آن گاه شما در آن روز از نعمت ها بازپرسی خواهید شد.تكاثر آیه ۸
ب)بیتردید نیكان در نعمتی فراوانند. مطففین ۲۲
ج)ای پروردگار من مرا و پدر و مادرم را و هر كس كه با ایمان به خانهام درآید و همه مردان و زنان با ایمان را بیامرز، و ستمكاران را جز هلاكت میفزای. نوح۲۸
د)و غذا را در عین دوست داشتنش، به مسكین و یتیم و اسیر انفاق میكنند. انسان۸
#جزء سی ام
🌸گروه تلاوت قرآن مجید
https://eitaa.com/joinchat/2187919712C144acc2bd8
#جواب
گزینه الف
🍃🌹💢در قیامت از چه نعمت هائى سؤال مى شود؟
در آخرین آیه این سوره خواندیم: مسلماً همه شما روز قیامت از نعمت ها بازپرسى خواهید شد.
بعضى گفته اند: منظور از این نعمت، سلامت و فراغت خاطر است.
و بعضى آن را تندرستى و امنیت مى دانند.
و بعضى همه نعمت ها را مشمول آیه شمرده اند.
در حدیثى، از امیرمؤمنان على(علیه السلام) مى خوانیم: النَّعِیْمُ الرُّطَبُ، وَ الْماءُ الْبارِدُ: نعیم، رطب و آب خنک است !
در حالى که، در حدیث دیگرى مى خوانیم: ابو حنیفه از امام صادق(علیه السلام)درباره تفسیر این آیه سؤال کرد، امام(علیه السلام) سؤال را به او برگردانده، فرمود: نعیم به عقیده تو چیست ؟
عرض کرد: غذا است و طعام و آب خنک.
فرمود: اگر خدا بخواهد تو را روز قیامت در پیشگاهش نگه دارد تا از هر لقمه اى که خورده اى، و هر جرعه اى که نوشیده اى، از تو سؤال کند، باید بسیار در آنجا بایستى !
عرض کرد: پس نعیم چیست ؟
فرمود: ما اهل بیت هستیم که خداوند به وسیله وجود ما به بندگانش نعمت داده، و به وسیله ما میان آنها بعد از اختلاف، الفت بخشیده، دل هاى آنان را به وسیله ما به هم پیوند داده، و برادر خود ساخته، بعد از آن که دشمن یکدیگر بودند، و به وسیله ما آنها را به اسلام هدایت کرده... آرى، نعیم همان پیامبر(صلى الله علیه وآله) و خاندان او است .(18)
تفسیر این روایاتِ ظاهراً مختلف، چنین است: نعیم یک معنى بسیار گسترده دارد که همه مواهب الهى را اعم از معنوى مانند: دین، ایمان، اسلام، قرآن و ولایت، و انواع نعمت هاى مادى را اعم از فردى و اجتماعى شامل مى شود، منتها نعمت هائى که اهمیت بیشترى دارند مانند: نعمت ایمان و ولایت بیشتر از آنها سؤال مى شود، که آیا حق آنها ادا شده یا نه؟ و ظاهراً روایاتى که نعمت هاى مادى را از شمول این آیه نفى مى کند، ناظر به این معنى است که، شما نباید مصداق هاى مهمتر را رها کرده، به مصداق هاى کوچک تر روى آورید، و در حقیقت، هشدارى است به مردم، در زمینه سلسله مراتب مواهب و نعمت هاى الهى و این که در برابر آنها مسئولیت سنگین دارند.
و چگونه ممکن است از این نعمت ها سؤال نشود، در حالى که سرمایه هاى بزرگى هستند که در اختیار بشر قرار داده شده، و باید از هر کدام دقیقاً قدردانى کنند و شکر آن را به جاى آورند، و در موارد خود صرف کنند.
18 ـ مجمع البیان ، جلد 10، صفحه 535.
📗منبع:تفسیر نمونه
🌸تدبر در قرآن
⁉️تحت نظر دوربین الهی بودن در کدام سوره و آیه شریفه ذکر شده است؟
🔶أَلَمْ يَعْلَم بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىَ
آیا او ندانست که خداوند (همه اعمالش را) میبیند؟!
💐قال رسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله :
أُعْبُدِ اللّهُ کَأَنَّکَ تَراهُ فَإِنْ لَمْ تَکُنْ تَراهُ فَإِنَّهُ یَراکَ: خدا را آن چنان عبادت کن که گوئى او را مى بینى و اگر تو او را نمى بینى، او تو را به خوبى مى بیند.
بحار الانوار ، جلد 25، صفحه 204، حدیث 16.
منبع:تفسیر نمونه ذیل آیه
✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸🍃
الف-فجر آیه ۲۷
ب-شمس آیه ۹
ج-علق آیه ۱۴
د- تکاثر آیه ۸
#جزء سی ام
🌸گروه تلاوت قرآن مجید
https://eitaa.com/joinchat/2187919712C144acc2bd8
#جواب سوال
گزینه ج
🔹وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلمُؤْمِنِينَ وَلَٰكِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَا يَعْلَمُونَ
▫️شکستناپذیری از آن خدا و پیامبرش و مؤمنان است ولی منافقان نمیدانند!
(سورۀ منافقون، آیۀ ۸)
🔸يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِن يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ
▫️ای کسانی که ایمان آوردید! وقتی روز جمعه، ندا برای نماز دادند، بهسوی یاد خدا بشتابید...
(سورۀ جمعه، آیۀ ۹)
💠 نماز جمعه به امامت زعیم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنهای. جمعه ۱۳ مهر؛ ساعت ۱۰:۳۰؛ مصلی امام خمینی (ره) تهران.
شهید هاشم بندار ۲۲ فروردین ماه ۱۳۴۴ در روستاى حسین آباد متولّد شد. در پنج سالگى پدرش درگذشت
هاشم بندار در دوران دفاع مقدس فرماندهی گردان رزمی مخابرات موسوم به لیلةالقدر را بعهده داشت و سرانجام در تاریخ ۱۳۶۶/۰۶/۱۹ بر اثر اصابت تركش مجروح و به بیمارستان شهید كامیاب مشهد منتقل و در یکم مهرماه ۶۶ به شهادت رسید.
🌷روحش شاد و یادش جاودان
⚜﷽⚜
🔸فَاقْرَؤُا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ (مزمل ۲۰)
🍃تلاوت روزی یک جزء از کلام الله مجید🍃
🌹پایان ششمین دور تلاوت کلام الله مجید بعد از ماه مبارک رمضان
⬅️دور بعدی از فردا اول ماه ربیع الثانی آغاز می شود.
🍃🌺🌸🌼🌸🌺🍃
🌸گروه تلاوت قرآن مجید و ختم صلوات
https://eitaa.com/joinchat/2187919712C144acc2bd8
⭕️کسانی که خیلی اینترنشنال و رسانه های معاند می بینند و می شنوند، را اینطور می شود شناخت:
🔹چه بزنیم چه بخوریم می روند در صف پمپ بنزین و آذوقه ذخیره می کنند،
🔹چه بزنیم چه بخوریم مقصر را جمهوری اسلامی می دانند!
🔹مهربانی به حیوانات را فقط ریختن آشغال مرغ جلوی سگ های ولگرد می دانند!
🔹عکس خواهر و مادر و همسر و دخترشان را در پروفایل و استوری اینستا می گذارند و با واتساپ هر پیامی می دهند، اما بله و ایتا را ابزار جاسوسی جمهوری اسلامی می دانند!
🔹هر آماری از نهادهای رسمی داخلی را دروغ می دانند، اما هر خزعبلی که مزدک میرزایی و سینا ولی الله و سایر مزدوران خائن فراری می گویند را چشم و گوش بسته قبول می کنند!
🔹چند ماشین دارند، منقل و ذغالشان برپاست، دکوراسیون سالانه عوض می کنند، سیگار پایه بلند می کشند اما همزمان ماشین ایرانی را آشغال، مردم را بدبخت و مملکت را رو به سقوط می دانند!
🔹رای نمی دهند یا گاهی از لج حزب اللهی ها به اصلاح طلبان رای می دهند، اما وقتی مملکت گند می خورد، می گویند حکومت دیکتاتوری است!
🔹مقصر هر نابسامانی را جمهوری اسلامی می دانند و اگر هم پل و جاده یا خدمت بزرگ غیرقابل انکاری می بینند می گویند: ای آقا؛ اینقدر از کنار این خورده اند که معلوم نیست کجا رفته!
🔹رضاشاه را خدا، محمدرضا را مظلوم، امام خمینی را خارجی و رهبر انقلاب را جاسوس روسیه تصور می کنند!
🔹فحش می دهند و ناسزا می گویند و انتظار دارند گوش بدهید و سکوت کنید، اما تا پاسخ می شنوند عصبانی می شنوند و می گویند شما تحمل حرف مخالف را ندارید!
🔹و ساعتها می شود در مورد هموطنان مظلومی که سحرشده اینترنشنال و سایر رسانه های معاند بیگانه هستند، مطلب نوشت.
🔹اینان شایسته ترحمند؛ باید بیدارشان کرد... 😔😞