🌸خر روشن شد
سال ۱۳۵۹ دستهای از سپاه زرین شهر اصفهان به فرماندهی شهید محمدعلی شاهمرادی در گروه ضربت سنندج خدمت میکردیم.
روزی برای انجام مأموریت با یک ماشین سیمرغ عازم اطراف سنندج بودیم، حین عبور از رودخانه، آب به سر شمعهای ماشین نفوذ کرد و موجب خاموش شدن ماشین شد.
شاهمرادی به بیسیمچی که تازه کار بود گفت به دسته جلویی اطلاع بده که یواشتر بروند تا ما برسیم اما با رمز بگو!
بیسیمچی گفت: نمیدانم چه بگویم!! شهید شاهمرادی بیسیم را گرفت و گفت: حسین حسین شاهمراد.... آب رفته تو گوش خر کمی یواش تر...😐 کمی بعد ماشین روشن شد و شاهمراد به بیسیمچی گفت حالا تو اطلاع بده!
بیسیمچی تماس گرفت و گفت الو الو..... خر روشن شد......
راوی رجبعلی علیرضایی
رای الیوم (انگلستان): ثمره عملیات اربعین حزب الله به آرامی در حال آشکار شدن است... دو تحول مهم نظامی که طی روزهای آتی و هفتههای آینده رخ خواهد داد و معادلات منطقه را به نفع محور مقاومت تغییر میدهند، کدامند؟ پاسخ به نمایش ستون پنجم چه بود؟
عبدالباری عطوان
۳۱\۸\۲۰۲۴
۱- دو تحول نظامی مهم طی روزهای گذشته قابل رصد هستند و میتوانند نتایج هجوم «اربعین» یعنی بزرگترین و پیشرفته ترین عملیات حزب الله علیه بزرگترین پایگاه جاسوسی خاورمیانه یعنی «گلیلوت» در تل آویو در روز یکشنبه هفته گذشته را روشن کنند و به ما به عنوان ناظر، دید کلی از نقشه رویاروییها در روزها و هفتههای آینده و غافلگیریهای ناشی از آنها را ارائه دهند.
- نخست: اعتراف محتاطانه رسانههای اسرائیلی و غربی در تحلیلهای ارائه شده از زبان برخی تحلیلگران و ژنرالهای اسرائیلی درباره موفقیت بزرگ عملیات اربعین حزب الله علیه پایگاه جاسوسی گلیلوت و محقق ساختن اهدافش است که سانسور اعمال شده از سوی بخش سانسور نظامی اسرائیلی به دستور شخص نتانیاهو را درهم شکسته است.
ـ صدور بیانیه رسمی ـ چه بسا برای نخستین بارـ از سوی جنبش جهاد اسلامی مبنی بر شهادت چهار نفر از جنگجویانش در بلندیهای جولان سوریه است؛ بدون اینکه نحوه شهادت یا نوع عملیات نظامی انجام شده و منطقه آن ـ در سمت سوریه یا در سمت اشغالی از سوی اسرائیل ـ را مشخص کند.
۲- درخصوص تحول نخست یعنی عملیات اربعین مقاومت لبنان در راستای گرفتن انتقام ترور شهید فواد شکر، فرمانده نیروهای مقاومت و قویترین بازوی نظامی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله میتوان گفت که این تحول، یک جهش نظامی قدرتمند و حساب شده و نفوذ بزرگ به دستگاه اطلاعات نظامی اسرائیل و برتری قابل ملاحظه در برابر آن است.
۳- شیوه تدارک و اجرا، تئوری نظامی جدیدی است که در تمام دانشکدههای نظامی دنیا تدریس خواهد شد. ما در اینجا تنها از عامل غافلگیری سخن نمیگوییم بلکه از زیرکی در برنامه ریزی و اجرا و نبوغ نظامی طراح سخن میگوییم که در نوبتهای مختلف بیش از ۳۲۰ موشک کاتیوشا شلیک شد تا گنبد آهنین از کار بیافتد و تمام موشکهای رهگیری کننده آن تمام شود و زمینه حمله مهمتر از طریق پهپادها برای رسیدن به پایگاه جاسوسی گلیلوت یعنی هدف بزرگتر از این حمله بی سابقه فراهم شود.
۴- پیام حزب الله از این عملیات بسیار قوی و روشن است و تاکید میکند که به هر عمیات ترور از طریق هدف قرار دادن سرویس اطلاعاتی که این ترور را برنامه ریزی و اجرا کرده است، پاسخ داده خواهد شد و نه ترور فردی یا حمله به مناطق غیرنظامی.
۵- انتظار به طول نخواهد انجامید تا از جزئیات بیشتر و عمیقتری از نتایج حمله پهپادی-انغماسی حزب الله به پایگاه جاسوسی مذکور و شمار کشته شدگان و مجروحان و تخریب وارده به تجهیزات آن آگاه شویم به ویژه آنچه به یگان جاسوسی ۸۲۰۰ مربوط است؛ یعنی یگانی که نظارت، رصد، طراحی و اجرای جنگ روانی و گمراه کننده و تیمهای جاسوسی در خاورمیانه، کشورها و ارتشهای آنها و تمام دنیا را برعهده دارد.
۶- تداوم حملات نظامی اسرائیل به جنوب لبنان از جمله جنگ ترور برخی فرماندهان نظامی حزب الله بر جنونی تاکید میکند که اسرائیل و رهبرانش در نتیجه عملیات اربعین دچار آن شده و تمام روایتهای ستون پنجم در کشورهای عربی درباره عملیات اربعین و نمایشی خواندن آن را رد میکند.
۷- درباره تحول دوم یعنی شهادت سه تن از مجاهدان جنبش جهاد اسلامی در بلندیهای جولان این اعلام رسمی به مثابه گسترش مجدد جبهه جولان است.
لینک خبر: https://www.raialyoum.com/%d8%ab%d9%85%d8%a7%d8%b1-%d9%86%d8%ac%d8%a7%d8%ad-%d9%87%d8%ac%d9%88%d9%85-%d8%a7%d9%84%d8%a3%d8%b1%d8%a8%d8%b9%d9%8a%d9%86-%d9%84%d8%ad%d8%b2%d8%a8-%d8%a7%d9%84%d9%84%d9%87-%d8%a8%d8%af%d8%a3%d8%aa/
🎙متن مصاحبه اخیر سخنگوی روسیه:
🔺موضوعی که ما در حال حاضر در مورد آن مصاحبه میکنیم کریدور شمال جنوب است که روسیه را از طریق خزر،آذربایجان و ارمنستان به همسایگان وصل میکند. این موضوع در توافقات ۹ نوامبر ۲۰۲۰و۲۱ ژانویه ۲۰۲۳ در سطح عالی و معاونین وزرای خارجه روسیه،آذربایجان و ارمنستان مطرح و بنا بر این شد که منافع هرسه کشور تامین شود. اما با توجه به نگرانی مسئولین ایران از بازگشایی کریدور زنگزور به این قرار رسیدهایم که با تامین منافع ملی ایران موافقت آنان را جلب نماییم.
🔰اهداف روسیه از این بیانیه:
1⃣ تسهیل تحقق کریدور شمال جنوب که دو مسیر آن از دریای خزر،آذربایجان و ارمنستان میگذرد و روسیه برای رونق دهی به صادرات خود به همسایگان و همچنین دسترسی به آبهای گرم به شدت به این کریدور نیازمند بوده و به نظر میرسد این موضوع نوعی معامله بین آذربایجان و روسیه است مبنی بر اینکه در قبال تسهیل کریدور شمال جنوب از مسیر آذربایجان، روسیه هم با کریدور زنگزور موافقت نماید.
2⃣ بعد از تحریم روسیه توسط اروپا و عدم پرداخت مطالبات گازی روسیه،در مقابل هم روسیه حدود ۱۰۰ میلیارد متر مکعب از ۱۵۰ میلیارد متر مکعب گاز صادراتی خود به اروپا را قطع نمود. یکی از توافقات در سفر اخیر پوتین به آذربایجان از سر گیری مجدد صادرات گاز روسیه به اروپا از مسیر خط انرژیTap Tanap است که هم اکنون از گرجستان میگذرد ولی به صرفه ترین مسیر برای آن زنگزور ارمنستان میباشد که ترکیه و آذربایجان تمهیدات لازم را در دو طرف زنگزور تدارک دیده و منتظر بازگشایی آن هستند. به احتمال زیاد با توجه به خلا نیازگازی اروپا و فرارسیدن زمستان ، اروپا در پشت پرده موافق دریافت مجدد گاز روسیه از این طریق باشد.
3⃣ سرگرم شدن روسیه در جنگ اوکراین،نقش او را در قفقاز جنوبی و بالاخص در مناقشه آذربایجان و ارمنستان با توجه به پیمان امنیت دسته جمعی،کمرنگ و رییس جمهور غربگرای ارمنستان هم از این موضوع استفاده و عضویت خود در پیمان امنیت دسته جمعی را تعلیق و در مقابل، روابط خود را با آمریکا و فرانسه تقویت و با آنها علیرغم مخالفت روسیه،رزمایش مشترک انجام داد. لذا روسیه با تامین خواسته آذربایجان در خصوص زنگزور،سعی در حفظ موقعیت خود در پیمان امنیت دسته جمعی و سروری خود در بین کشورهای مشترک المنافع دارد.
4⃣ در بند ۳و۴ توافقنامه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ بین آذربایجان،ارمنستان و روسیه مقرر شده بود که نیروهای صلح بان روسیه به مدت ۵ سال و با تمدید ۵ ساله با رضایت طرفین،در منطقه مورد مناقشه جهت نظارت و کنترل بر منطقه حضور داشته باشند. ولی طرفین پس از ۵ سال با عدم تمدید،نیروهای روسی را اخراج کردند. لذا روسیه با طرح مجدد توافقنامه ۲۰۲۰ در قالب کریدور زنگزور سعی در بازگشت به منطقه با عنوان جدید را دارد در حالیکه این توافقنامه با نقض برخی از بندهای آن در مناقشه دوم توسط آذربایجان عملا منسوخ شده و فاقد اعتبار است.
🔰 ملاحظات:
1⃣ ناتو با کریدور زنگزور دنبال تحقق دالان تورانی ناتو میباشد تا با قرار گرفتن در یک موقعیت استراتژیک بین سه کشور چین،روسیه و ایران به عنوان سه کشور موثر در نظم نوین جهانی که در سند امنیت ملی ۲۰۲۲ آمریکا به عنوان تهدیدات ژئوپولیتیک آمریکا از آنها یاد میشود،بتواند جا پای خوبی در منطقه داشته و بر هر سه کشور مذکور اشرافیت داشته باشد. لذا این موضوع به عنوان یک تهدید بلند مدت فدای اهداف کوتاه مدت روسیه میشود.
2⃣ یکی از اهداف اصلی آمریکا و غرب در دالان تورانی ناتو ایجاد زمینه انتقال گاز ترکمنستان به اروپا به عنوان جایگزین روسیه از طریق خط انرژی تاناپ تاپ از مسیر دریای خزر تحت عنوان خط لوله ترانس خزر که آمریکا از سال ۱۹۹۷ پیگیر آن هست میباشد. تحقق این موضوع در آینده موجب قطع وابستگی غرب به گاز روسیه و نهایتا مغایر با منافع ملی بلند مدت روسیه میباشد.
3⃣ رؤسای جمهور اکثر کشورهای مشترک المنافع افرادی غربگرا بوده و منافع ملی خود را در تحکیم روابط با غرب دنبال میکنند و رابطه خود با روسیه را به صورت سمبلیک حفظ نموده و در بطن سیاست خود تقویت رابطه با غرب را نسبت به روسیه ترجیح میدهند. لذا این اقدام روسیه شرط بندی روی اسب بازنده میباشد.
🔰 در نهایت روسیه در این برهه زمانی با عدول موقت از سیاستهای بلند مدت خود و با پیگیری اهداف کوتاه مدت سعی در مدیریت شرایط فعلی به وجود آمده پس از جنگ با اوکراین را داشته و در برخی موارد به عنوان میانجی سعی در حفظ موقعیت خود در منطقه را دارد.
🔰درباره دوقطبی سازی!
🔸مناقشهای که این روزها بین برخی نیروهای سیاسی و رسانهها درباره موضوع دوقطبی سازی پدید آمده از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ اهمیت دارد چون جامعه از رفتن به سمت دوقطبی ها لطمات زیادی دیده است؛۱۹ ارديبهشت سال۹۵رهبر معظم انقلاب فرمودند"دوقطبی از ضربههای مهلکی است که دشمن بهدنبال آن است". دوقطبی شدن گاه برای منافع و مصالح مردم و نظام آنقدر سرنوشتساز میشود که رهبر حکیم انقلاب اسلامی در ماههای منتهی به انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ به یکی از عناصر سیاسی فرمودند"با ملاحظه حال مخاطب و اوضاع کشور،چون دوقطبی در کشور ایجاد میشود و دوقطبی برای کشور مضرّ است، من صلاح نمیدانم وارد انتخابات بشوید".
🔸تأکید بر دوقطبی شدن،به معنای ناديده گرفتن سلایق گوناگون و منتفی دانستن نقد که امری طبیعی و گاه لازم به نظر میرسد، نیست. اخیرا که واعظ معروف بر بسته شدن باب دوقطبی سازیهای مخرب تأکید کردند، برخی که خود را مخاطب این بحث دانستند، اعلام کردند که ما غیر از نقد شرایط جاری کشور کاری نکردیم. البته واعظ محترم نیز حتما در پی آن نیستند باب نقد که امری عقلی و ضروری است بسته شود. ناظر به این موضوع، رهبر معظم انقلاب ۸ آذر ۱۴۰۲ فرمودند"از دوقطبیهای کاذب بپرهیزید. آن کسانی که مبانی، اصول، دین، انقلاب و ولایت فقیه را قبول دارند، برادر شما هستند، حالا گیرم یک اختلافسلیقهای هم با شما داشته باشند".
🔸در شرایط کنونی یکی از مسائل مهم که میتواند بین آحاد مردم دوقطبی ایجاد کند، نحوه مواجهه با دولت است. از قضا بحث واعظ محترم، معطوف به همین موضوع بود. اما جدای از این، نشانههایی از دوقطبی شدن جامعه در این زمینه نیز در حال آشکار شدن است. بسیار روشن است که ایجاد"دوقطبی موافق و مخالف دولت در میان مردم"خواسته یا ناخواسته، مضرّ و سرشار از تهدید است. رهبر فرزانه انقلاب ۵ اسفند سال ۹۴ فرمودند"در ایران اسلامی یک دوقطبی وجود دارد؛دوقطبی انقلاب و استکبار". همچنین رهبر انقلاب، ۱۴خراد سال ۹۵ فرمودند در همه دولتهایی که بنده بعد از رحلت امام مسئولیّت داشتم، توصیه میکردم ملّت باید با دولت همراه باشد؛ با اینکه دولتها سياستها و جهتگیریهای مختلفی داشتند؛ این البته با انتقاد کردن منافات ندارد.
🔸راز و رمز حمایتهای امروز رهبر معظم انقلاب از دولت چهاردهم نیز بر همان منطق و تجربه پیشین استوار است. اینکه رهبر حکیم انقلاب فرمودند"موفقیت دولت، موفقیت همه ماست". در اینجا "ما" یعنی آحاد مردم و مسئولان کشور. از این منظر به راه انداختن هرگونه اقدام برای دوقطبی سازی موافقین و مخالفان دولت در جامعه-خواسته یا ناخواسته-مضر و مذموم است؛ از سوی دیگر تدارک همراهی ملت با دولت، توأم با نقد عالمانه و دلسوزانه برای تحقق منافع ملی و ایرانِ قوی ضرورت دارد.
#عزیز_غضنفری
الجزیره (قطر): ديپلماسي يا جنگ: اولويتهای ايران در حال حاضر کدامند؟
رمضان بورصه
۲\۹\۲۰۲۴
۱- پس از اینکه مسعود پزشکیان موافقت مجلس ایران برای تشکیل دولت خود را به دست آورد، انتخاب عباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه، آن توازنهای دقیقی را بازتاب میدهد که طیف اصلاح طلبان و اصولگرایان را در یک دولت گرد هم آورد. عراقچی در گزارش خود با عنوان «سیاست خارجی» که در 36 صفحه تنظیم شده است، به ترسیم ویژگیهای سیاست خارجی ایران در این دولت پرداخت.
۲- دیپلماسی اقتصادی در درجه نخست: گزارش عراقچی از قصد تهران برای اولویت دادن به تجارت با کشورهای همسایه و اروپایی خبر داد و در آن اشاره شده است: وضعیت اقتصادی ایران، دیپلماسی اقتصادی را به یک ضرورت تبدیل کرده است.
۳- در سایه وخامت اوضاع اقتصادی که تاثیر بسزایی در شعله ور شدن حوادث اجتماعی داخلی در ایران داشته است، صداهایی از داخل کشور در انتقاد از حمایتهای اقتصادی سخاوتمندانه تهران از متحدان خود در خارج از کشور مانند حزب الله لبنان و نیروهای حشد الشعبی در عراق به گوش میرسد.
۴- یک مسئول سابق ایرانی که ترجیح داد نامش فاش نشود، در سخنانی به شبکه «الجزیره» گفت حمایت مالی سالانه از حزبالله به علت بحران شدید اقتصادی در کشور مدتی پیش متوقف شده است. این حمایت سالانه حدود 700 میلیون دلار تخمین زده میشود، این مبلغ در سیاست ایران تاثیر داشت؛ اما امروز به نظر میرسد به باری بر دوش اقتصاد این کشور تبدیل شده است.
۵- مذاکرات به روش جدید: در همین زمینه، عباس عراقچی در گزارش خود تاکید کرد که سیاست مذاکره با آمریکا همچنان پابرجا خواهد ماند؛ اما با برخی اصلاحات اساسی. او در جریان حضور در برنامهای در تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد که نمیخواهد به توافق هستهای به شکل قدیمی آن که در دوران باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا امضا شده بود، بازگردد. این سیاست تا حدودی با رویکرد دونالد ترامپ که در ماه می 2018 از توافق هستهای خارج شد و آن را «بدترین توافق در تاریخ آمریکا» خواند، همخوانی دارد.
۶- عباس عراقچی در گزارش خود همکاری با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه در زمینههای اقتصادی، آب، مسائل زیستمحیطی و مهاجرت غیرقانونی را در راس اولویتها قرر میدهد و در عین حال ترجیح خود را برای اقدام یکجانبه در زمینه مسائل امنیتی نشان میدهد. به این ترتیب که او به همکاری با کشورهای همسایه در راستای حل بحرانهایی مانند بحران سوریه یا مسائل امنیتی عراق و یمن و سایر مسائل منطقهای پیچیده اشارهای نمیکند.
۷- عباس عراقچی در گزارش خود یک فصل کامل را به دیپلماسی فرهنگی اختصاص داده و اقداماتی را که دولت برای تقویت این بخش انجام خواهد داد، توضیح میدهد. او اشاره میکند که مناطق وسیعی که تا مرزهای جغرافیای هند و نیز مناطق آسیا، قفقاز، عراق، سوریه و لبنان امتداد مییابد در محدودهای قرار میگیرند که «جغرافیای فرهنگی ایران» نامیده میشود.
۸- او همچنین بر اهمیت مقابله با آنچه «ایران هراسی» نامیده میشود، از طریق بهرهبرداری از قدرت نرم کشور ـ نمود یافته در باورهای دینی، هویت، فرهنگ، تمدن، گفتمان و سنتها ـ تاکید کرد.
۹- در شرایطی که ایران با چالشهای زیادی مواجه است که مانع از انتقال شفاف پیام خود به جامعه جهانی و مردم منطقه میشود، به نظر میرسد دولت پزشکیان بیش از دوران حسن روحانی و ابراهیم رئیسی به دیپلماسی فرهنگی توجه خواهد کرد.
لینک خبر:
https://www.aljazeera.net/opinions/2024/9/2/%E2%81%A0%D9%83%D9%8A%D9%81-%D9%86%D9%81%D9%87%D9%85-%D8%B3%D9%8A%D8%A7%D8%B3%D8%A9-%D8%A5%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%8A%D8%A9
🔴 حقوق و پاداش نجومی هیات مدیره بانکها منتشر شد
بررسی گزارش های مالی بانک های کشور حاکی از آن است که بانکها در سال ۱۴۰۲ ارقام نجومی در قالب تسهیلات به کارکنان و مدیران خود پرداخت کرده اند.
درهفته جاری انتشار آمار تسهیلات پرداختی به کارکنان بانک ها جنجال های زیادی را به راه انداخت. براساس این خبر، در سال گذشته بانکها بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان وام به کارکنان و مدیران خود دادهاند که تنها ۹ بانک از مجموع ۲۹ بانک و موسسه اعتباری در کشور، سال گذشته، مجموعا ۱۵۶ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان به ۴۴ نفر عضو هیات مدیره خود پاداش دادند.
حداکثر پاداش سالیانه هیات مدیره بانک ها چقدر است؟
طبق قانون تجارت، ۳ تا ۶ درصد از سود خالص سال مالی میتواند به عنوان پاداش هیات مدیره در شرکتهای سهامی عام و خاص در نظر گرفته شود و بر اساس مصوبه مجلس نیز، حداکثر پاداش سالانه هیات مدیره شرکتهای دولتی نباید از ۱۰ برابر حداقل حقوق شورای عالی کار که برای سال ۱۴۰۲ کارگران ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۲۸۲ تومان اعلام شده بود، بیشتر باشد، رقمی که مبلغ ۵۳ میلیون و ۸۰ هزار و ۸۲۰ تومان می شود.
🔸بانک کارآفرین؛ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون پاداش
برای نمونه؛ «بانک کارآفرین» در سال ۱۴۰۲ به ازای حضور در حداقل یک جلسه و حداکثر چهار جلسه در ماه، به اعضای هیات مدیره خود ۶ میلیون حقوق ماهانه و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون پاداش سالانه پرداخت کرده است. این در حالی است که اعضای پنج نفره هیات مدیره این بانک، که دو عضو با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز دارد در پایان سال ۱۴۰۱، یک میلیارد پاداش گرفته بودند.
🔸بانک سامان؛ ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پاداش
حق حضور اعضای هیات مدیره بانک سامان، برای سال ۱۴۰۲ رقمی معادل ۱۴ میلیون تومان برای یک جلسه و ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پاداش سالیانه بوده است. این در حالی است که مجمع عمومی این بانک، سال ۱۴۰۱، مبلغ ۵ میلیارد و ۳۴۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان پاداش برای هیات مدیره در نظر گرفته بود. بر این اساس، در طول یک سال، حقوق اعضای این هیات مدیره، ۲۹ درصد و پاداش آنها نیز بیش از ۵۲ درصد افزایش داشته است.
🔸بانک خاورمیانه؛ ۱۱ میلیارد تومان پاداش
«بانک خاورمیانه» ، سال گذشته، به ازای حداقل یک جلسه در ماه و حداکثر دو جلسه در ماه، مبلغ ۱۰ میلیون تومان حقوق ماهانه و ۱۱ میلیارد تومان پاداش در نظر گرفته است. این بانک هفت عضو هیات مدیره دارد که شش عضو کارشناسی ارشد مدیریت و یک عضو دکترای مدیریت دارد. با احتساب ۷ میلیارد پاداشی که سال ۱۴۰۱، اعضای هیات مدیره این بانک دریافت کرده اند، میزان پاداش سال ۱۴۰۲ آنها، افزایش ۲۷ درصدی داشته است.
🔸پاداش ۹۰۰ میلیونی بانکهای تجارت، ملت و صادرات
در سال ۱۴۰۲، در جریان برگزاری مجمع عمومی، به اعضای هیات مدیره بانکهای تجارت، ملت و صادرات ۵ میلیون حقوق و ۹۰۰ میلیون تومان پاداش تعلق گرفته است. میزان پاداش اعضای هیات مدیره بانک تجارت در فاصله سالهای ۱۴۰۱، تا ۱۴۰۲، مبلغ ۴ میلیارد تومان افزایش داشته است. بانک صادرات نیز سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان پاداش به اعضای هیات مدیره خود داده بود. همچنین بانک ملت سال ۱۴۰۱، مبلغ ۶۷۰ میلیون تومان پاداش برای هیات مدیره نوشت.
🔸بانک اقتصاد نوین؛ ۸۰۰ میلیون پاداش
سال گذشته، بانک اقتصاد نوین نیز ۵ میلیون حقوق و ۸۰۰ میلیون پاداش به اعضای هیات مدیره خود داده است. بر اساس گزارشها، اعضای هیات مدیره این بانک، سال ۱۴۰۱، مبلغ ۵ میلیون و ۵۰۰ میلیون تومان پاداش دریافت کرده بودند. بنابراین میزان افزایش پاداش این اعضا بیش از ۳۱ درصد بوده است./ 1
🌸حدیث روز سه شنبه🌸
#مکارم_اخلاق
🌺عن الامام الحسن عليه السلام:
《 مَكارِمُ الأَخْلاقِ عَشَرَةٌ: صِدْقُ اللِّسانِ وَ صِدْقُ اليَأْسِ و إِعْطاءُ السائِلِ و حُسنُ الْخُلقِ وَ الْمُكافاةُ بِالصَنائِعِ وَ صِلَةُ الرَحِمِ وَالتَّذَمُّمُ عَلَى الْجارِ وَ مَعْـرِفَةُ الْحَـقِّ لِلصّاحِبِ، وَ قِرَى الضَّيْفِ وَ رَأْسُهُنَّ الْحَياءُ 》
مكارم اخلاق ده چيز است:
۱- راستگوئى
۲- نوميدى راستين از غير خدا
۳- بخشش به نيازمندان
۴- خوش خلقى
۵- پاداش در برابر خدمات ديگران
۶- پيوند و رفت و آمد با خويشاوندان
۷- حمايت از همسايه
۸- توجهّه به حقوق دوستان
۹- مهمان نوازى
۱۰- و مهمترين اينها شرم و حياء است🌺
تاریخ یعقوبی، ج ۲ ص ۲۱۵
✅ غلط ننویسیم و غلط تلفظ نکنیم❌
📍تلفظ درستِ کلمات و معنی صحیح آنها را یاد بگیریم:
غلط: خواب زَن چپه
درست: خواب ظن چپه
- ظن: شک و گمان
(منظور از خواب ظن به این معنی است که با شک و گمان به چیزی خوابیده باشی و خواب دیده باشی، نه خواب زن!!)
غلط: گرگ باران دیده
درست: گرگ بالان دیده
- بالان: تلهای که برای گرفتن و یا کشتن جانوران از آن استفاده میشود.
(گرگی که از تلههای مرگبار زیادی، جان سالم بدر برده باشد)
غلط: بَعضِ شما نباشه
درست: به از شما نباشه
- بِه: بهتر، برتر
غلط: پیار سال
درست: پیرار سال
- پیرار: دو سال قبل!
غلط: تخمه ژاپنی
درست: تخمه جابانی
- جابان: منطقهای در دماوند هست که در گذشته این محصول را تولید میکرد! به همین دلیل در زمانهای قدیم، این محصول به عنوان "تخمه جابانی" شناخته میشد که با گذشت زمان، کمکم تلفظ آن از تخمه جابانی به تخمه ژاپنی تغییر یافت
غلط: پهباد
درست: پهپاد
- پ: پرنده
- ه: هدایت
- پ: پذیر
- ا: از
- د: دور
مخفف پرنده هدایتپذیر از دور
غلط: تیلیت (آبگوشت و آبدوغ)
درست: تِرید
غلط: ضربالعجل
درست: ضربالاجل
غلط: طاق زدن
درست: تاخت زدن
- تاخت: معاوضه کردن
غلط: پارس کردن سگ
- سعی کنید هرگز، هیچ کجا و در هیچ زمانی نگویید: این سگ پارس میکند، چرا که ریشه و اصالت ایرانی، کلمه "پارس" میباشد و از قدیم ایرانی به اسم "پارسی" شناخته میشد.
درست: پاس کردن سگ
- پاس: نگهبانی، پاسبانی
سگ پاس میکند ، یعنی مشغول پاس و نگهبانی است. لذا هر وقت بگوییم "سگ پاس میکند"، یعنی دارد با صدایش، پاسبانی میکند و نگهبانی میدهد.
غلط: ارج و قرب
درست: اجر و قرب
غلط: فلاکس چای
درست: فلاسک چای
غلط: جد و آباد
درست: جد و آباء
- آباء: پدران
غلط: ظرص قاطع
درست: ضرس قاطع
- ضرس: دندان.
ضرس قاطع تشبیهی از فردی است که با فشردن دندانهایش روی هم، هنگام صحبت، اطمینان از درستی کلامش را به مخاطب القا میکند.
غلط: راجبِ
درست: راجع به
غلط: پیشِ قاضی و مَلَقبازی
درست: پیشِ غازی و معلقبازی
- غازی: بندباز، آکروباتباز
پیش آدم آکروباتباز، معلقبازی نکن.