🌟إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها فَإِذا جاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوؤُا وُجُوهَكُمْ وَ لِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَما دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَ لِيُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبِيراً «7 اسراء»
اگر نيكى كنيد به خودتان نيكى كردهايد واگر بدى كنيد (باز هم) به خود بد كردهايد. پس همين كه وعدهى (فسادگرى) دوّم فرا رسد (جنگجويان نيرومند و مؤمن را براى قلع وقمع شما مىفرستيم) تا سيماى (نظامى وعزّت دنيوى) شما را زشت نمايند و (براى گرفتن قدرت) به مسجدالاقصى وارد شوند، همان گونه كه بار نخست وارد شدند وتا آنچه را زير سلطه درآوردهاند، به سختى ويران كنند.
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
📖 تفسیر آیه7 اسراء 📖
🌴فراز ونشيبهاى تاريخ ونابودى يهود بدنبال بلندپروازى آن، بر پايه قانون و سنّت الهى مىباشد. إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ ...
🌴مساجد، پيوسته پايگاه قدرت اديان و سمبل قدرت بوده و آزاد كردن مساجد از سلطهى كفار از وظائف مؤمنان است. براى سركوب يهوديان متجاوز، مردان خدا وارد بيت المقدّس مىشوند، چنانكه مسلمانان با فتح مكّه وارد مسجدالحرام شدند. «لِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ»
🌴براى تقويت حق، قلع و قمع مستكبران لازم است. «وَ لِيُتَبِّرُوا ما عَلَوْا تَتْبِيراً»
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
📖 تفسیر آیه7 اسراء 📖
💫گرچه بعضى تفاسير، استكبار و فساد يهود و قلع و قمع شدن آنان را در دو نوبت، به افرادى در گذشتههاى دور يا نزديك نسبت دادهاند و مسجدالاقصى در طول چند هزار سال، بارها شاهد حوادث و خاطرات تلخ بوده است، ولى شايد با توجّه به آيات وروايات، بايد منتظر تجاوز و استكبار اسرائيل در آينده و ريشه كن شدن آنان از سوى بندگان صالح خدا باشيم.
💫چنانكه از ظاهر آيهى 5 و 6 بر مىآيد، كه هنوز چنين فساد گستردهاى در زمين از طرف بنىاسرائيل وچنين قلع و قمع مهمى توسط مردان خدا انجام نشده است.
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
📖 تفسیر آیه ۷ اسراء 📖
💥آنچه در حوادث تاريخى اهميّت داشته و موجب سازندگى مىشود، عبرتها و درسهاى آن است، نه جزئيات حوادث. ماجراى تارومار شدن مستكبران يهود به دست بندگان مؤمن خدا كه در دو آيهى اخير بيان شده، براى اين است كه بگويد: استكبار وكفر، بىپاسخ نيست.
💥چون همين هدف كلّى و تربيتى مقصود بوده است، لذا آيه به ذكر جزئيات درگيرى و نفرات و سلاح نپرداخته است، مثل داستان حضرت يوسف عليه السلام كه چون هدف تربيتى و عفاف آموزى دارد، خيلى از جزئيّات داستان، حتّى نام زليخا نيز مطرح نشده است.
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
⚪️ اوّلین قدم براى ارتباط با #قرآن چیست؟ پاسخ این سؤال را میتوان در خود قرآن کریم یافت؛ آنجا که میفرماید: إِذَا قَرَأْتَ الْقُرْءَان فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیم، هنگامى که قرآن را قرائت کردى، از شیطان رانده شده به خداوند پناه ببر.
⚪️ از این آیه بدست می آید که شیطان نمیخواهد مردم با قرآن ارتباط داشته باشند و مانع این ارتباط است! از اینرو در مرحله اولِ ارتباط که قرائت آیات قرآن است، دستور داده شده تا از شرّ شیطان به خداوند متعال پناه ببریم. از این دستور معلوم میشود که از همان ابتداى ارتباط با قرآن، شیطان دست به کار میشود و میخواهد مانع ایجاد کند. البته این استعاذه، امریست مانند خود قرائت قرآن که ممکن است حقیقتش اجرا و پیاده شود و ممکن است فقط به یک لفظ اکتفا شود.
⚪️ منظور اینکه، ممکن است انسان از استعاذه فقط به لفظِ أعوذ بالله من الشیطان الرجیم اکتفا کند و ممکن هم هست که استعاذه عملى را درخود پیاده کند و وقتى تصمیم گرفت با کتاب خدا انس بگیرد، در همه ی لحظات از امورى که مانع این ارتباطند به خداوند پناه ببرد و در مراقبه کامل باشد.
⚪️ البته باید توجّه داشت که همین استعاذه لفظى، انسان را یک پله به اجراى استعاذه عملی نزدیکتر میکند؛ یعنی اکنون که قصد قرائت قرآن دارد، خود را براى ارتباط با خدا و کلام او تخلیه کند و دقّت کند که چه چیزى باعث پراکندگى قلب، عدم توجّه و قطع ارتباط با قرآن است؟
⚪️ اگر فکر دنیا و شهوت و امور دیگر است، آن را بیابد و از خود دور کند. یافتن این عامل، راه استعاذه را آسان میکند و این استعاذه پیش از قرائت، مقدمه اى میشود براى استعاذه عملى و حقیقى.
حجّت الاسلام و المسلمین
#حاج_شیخ_جعفر_ناصری
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ #تلنگر
🔷 صوت زیبای #قرآن از قاری جهنمی
👌بسیار شنیدنی...
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
🌴 امیرالمومنین حضرت علی (علیه السلام) :
🔷 بدانید که گناهان اسبان چموشی هستند که گناهکاران بر آنها نشسته اند و لگامهایشان رها شده است، پس سوارانشان (گناهکاران) را در آتش می افکنند.
📚 میزان الحکمه، ح ۶۷۴۴
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
در روایتی آمده که امّ سلمه نزد پیامبر (ص) آمد و گفت:ای رسول خدا (ص)، عید اضحى فرا میرسد و من قیمت قربانى را در اختیار ندارم، پس آیا قرض کنم و قربانى کنم؟ فرمود: قرض بگیر؛ زیرا که آن قرضى ادا شده است.
🐑🐑🐑🐑برای عید قربان
عزیزان. برای عیدقربان ذبح انجام میدهیم برای فقرای سیستان وبلوچستان. هرکس تمایل دارد در این امر خدا پسندانه شرکت کند برای سلامتی امام زمان علیه السلام و خانواده و کل شیعیان به حساب زیر واریز بفرماید تا باهم قربانی انجام دهیم
🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑
به حساب زیر واریز بفرمایید.
۶۰۳۷۶۹۷۶۴۶۹۳۵۰۷۹
🔷لقب امیرالمومنینی مخصوص مولا علی علیه السلام است ۰
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
آیه های ویژه حضرت علی علیه السلام
فضایل اهل بیت علیهم السلام در قرآن گاهی به صورت گروهی که شامل تمامی چهارده معصوم علیهم السلام است و در مواردی در خصوص پنج تن آل عبا و... بیان شده که شامل حضرت علی علیه السلام نیز هست و تنها چند مورد ویژه امام علی علیه السلام است
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
💜1) جان برکف
«و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله و الله رؤوف بالعباد (۲۰۷ بقره) »
و از مردم کسی است که جانش را در برابر خشنودی خدا می فروشد و خداوند به بندگانش بسیار دلسوز است.
این آیه شریفه اندکی پس از هجرت درباره امیرمؤمنان نازل شده که در شب هجرت پیامبرصلی الله علیه وآله (لیلة المبیت) به جای پیامبرصلی الله علیه وآله آرمید و جان خویش را سپر بلای حضرت کرد. روایات شیعه و سنی در خصوص ایثار آن حضرت و ویژگی این آیه به امیرمؤمنان گزارش های مفصل و مکرری دارند ۰
📚منبع: شواهدالتنزیل، ج 1، ص 132- 123، نورالثقلین، الدرالمنثور و سایر تفاسیر، زیر همین آیه.
از شش آیه قبل مسلمانان مهاجر را به چهار گروه تقسیم می کند که دو به دو شخصیتی متقابل یکدیگر دارند.
🔷الف: گروهی که می گویند: پروردگارا در دنیا همه چیز را به ما عطا نما، در حالی که او را در آخرت هیچ بهره ای نیست.
🔷ب: کسانی که می گویند: «پروردگارا به ما در دنیا حسنه و در آخرت نیز حسنه عطا فرما و از عذاب آتش دوزخ حفظ نما».
🔷ج: «و از مردم کسی هست که سخن او در زندگی پست دنیا، تو را به شگفتی می آورد و خشنود می کند [ولی در باطن چنین نیست] و خداوند بر آنچه در قلب او است گواه می گیرد و او سرسخت ترین دشمنان است. نشانه دشمنی باطنی او این است که وقتی روی بر می گرداند و از نزد تو می رود، می کوشد تا در زمین فساد به راه اندازد و حرث و نسل را نابود کند...».
🔷د: شهادت طلب که در خصوص حضرت علی علیه السلام است و پاداشش رضای خدا است نه اجر مادی
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓چگونه روزیمان را زیاد کنیم؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفسیر آیه 14. اسراء
كُلَّ إِنسانٍ أَلْزَمْناهُ طائِرَهُ فِي عُنُقِهِ وَ نُخْرِجُ لَهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ كِتاباً يَلْقاهُ مَنْشُوراً «13اسراء»
و كارنامهى هرانسانى را در گردنش بستهايم و روز قيامت براى او نوشتهاى بيرون آوريم كه آن را در برابر خود گشوده مىبيند۰
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
📖تفسیر روایتی آیه 13 اسراء📖
🌴امام صادق (علیه السلام)- اگر خردمند هستی؛ پیش از رفتن به هرجا عزم درست و نیّت صادق داشته باش و از رفتن بدانچه حذر باید خود را بازدار، رفت و برگشت و مسیر زندگیت در مسیر اطاعت خدا باشد؛
زیرا هر حرکتت در نامهی عملت نوشته میشود، خدای تعالی فرموده است: در آن روز زبانها و دستها و پاهایشان برضدّ آنها به اعمالی که مرتکب میشدند گواهی میدهد! (نور/۲۵)
و فرمود:
وَ کُلَّ إِنسانٍ أَلْزَمْناهُ طائِرَهُ فِی عُنُقِهِ».
📚 بحارالأنوار، ج۷۳، ص۳۰۱/ مصباح الشریعهًْ، ص۱۱
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
كلمهى «طائِرٍ» در آيه، كنايه از عمل انسان است، زيرا اعمال انسان همچون پرنده پرواز دارد تا به صاحبش برسد و پرونده عمل هر كس، از خير و شرّ، به گردنش آويخته مىشود.
در قرآن بارها به مسأله نامهى عمل اشاره شده و در آيات مختلف نكاتى مطرح گرديده است، از جمله:
1- نامهى عمل براى همه است.
كُلَّ إِنسانٍ أَلْزَمْناهُ طائِرَهُ ...
2- در آن نامه چيزى فروگذار نشده است. «لا يُغادِرُ صَغِيرَةً وَ لا كَبِيرَةً» «1»
3- مجرمان از آن مىترسند.
«فَتَرَى الْمُجْرِمِينَ مُشْفِقِينَ مِمَّا فِيهِ»
4- خود انسان با خواندن نامهى عملش، حاكم و داور است.
«اقْرَأْ كِتابَكَ كَفى بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيباً»
5- رستگاران، كتابشان به دست راست داده مىشود و دوزخيان به دست چپ.
أُوتِيَ كِتابَهُ بِيَمِينِهِ ... بِشِمالِهِ
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج