#نماز_شب
💠حجتالاسلام مومنی؛
🔸همین یازده رکعت که حتی سوره هم ندارد آثار و برکات عجیبی در دنیا و آخرت دارد که باعث برکت در عمر میشود.
🍃 پس اگر میخواهید عمرتان با برکت شود نماز شب بخوانید که همه معصومین (علیهمالسلام) ،علما و مراجع تقلید ما سفارش به خواندن نماز شب نمودهاند.
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
@nooranamazashab
#نماز_شب
💠آیت الله مصباح یزدی رحمهالله
🔸تأکید شده اگر همه نمازشب را نمی توانید بخوانید حداقل #شفع و #وتر را بخوانید و اگر آن را نیز نمی توانید کامل بجا بیاورید حداقل با یک سوره حمد بخوانید؛ حتی می گویند بهتر است اگر موفق به نماز شب نشدید #قضای آن را بجا آوردید.
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
• (2).mp3
1.19M
🌍دنیا رو برای چی دوست داری؟
➖️آنچه نصیب است نه کم می دهند گر نستانی به ستم می دهند.
(قسمت هرچه باشد همان می شود)
کانال نمازشب🌙
@nooranamazashab
به نام خدا
بسیاری از اوقات ممکن است ما علاقه بسیاری به امور معنوی و به دست آوردن رضای الهی داشته باشیم، به خاطر توفیق نداشتن یا کم توفیقی در بهره مندی از فضائل و اعمال صالح حسرت بخوریم؛ اما غافل از این که نسبت به اوقات توفیق و کارهیی که می توانسته ایم انجام دهیم، کوتاهی کرده ایم.
نمونه روشن آن نماز شب است که واقعا نسبت به برکات عظیم آن شکی نداریم، دلمان هم می خواهد که نسبت به آن بسیار بهره مند باشیم، اما راز کم توفیقی نسبت به نماز شب عارفانه چیست؟
بندگى روز، راه توفیق بیدارى شب
مرحوم «آیت الله بهجت» می فرماید:
«ما براى اوقات خواب خود افسوس مى خوریم كه چرا براى نماز شب بیدار نمى شویم.
در صورتى كه اوقات بیدارى را به غفلت مى گذرانیم!
زیرا اگر در بیدارى، به توجّه و بندگى مشغول بودیم، توفیق بیدارى شب را نیز براى تهجّد و خواندن نافله ى شب و تلاوت قرآن پیدا مى كردیم.» (1)
هوی و هوس، مانع نماز شب
شخص محترمی از «آیت الله بهاء الدینی» پرسید:
«نمی دانم چرا شب بیدار می شوم اما در رختخواب و بستر بیدارم و نمی توانم بلند شوم برای تهجد و نماز شب؟»
آقا همانطور که سرش پایین بود و به زمین نگاه می کرد با ناراحتی فرمود:
«هواها و هوسها غل و زنجیرمان کرده است.»
آن فرد محترم از این گفته گریست. (2)
چارهاى جز کاستن از لذتهاى مادى و جسمانى نیست
استاد شهید «آیت الله مطهری»، درک لذتهای معنوی همچون نماز شب عارفانه را منوط به این می داند که از لذّات مادی بکاهیم:
«اگر ما خودمان را غرق در لذات مادى دنیا كنیم، مثلا سرشب بنشینیم دور هم و شروع كنیم به گفتن و خندیدن و فرضاً غیبت هم نكنیم كه حرام است، صرفاً شوخیهاى مباح بكنیم، و بعد سفره را پهن كنیم و آنقدر بخوریم كه به قول طلبهها حتّى اذا بَلَغَ الْعِمامَةَ به عمامه برسد، نفس كشیدن برایمان دشوار شود،
فكر و مزاج خودمان را خسته كنیم و بعد مثل یك مرده بیفتیم در رختخواب، آیا در این صورت توفیق پیدا مىكنیم كه سحر از دو ساعت مانده به طلوع صبح بلند شویم و بعد، از عمق روح خودمان یارب یارب بگوییم؟ اساساً بیدار نمىشویم و اگر هم بیدار شویم درست مثل مستى كه چند جام شراب خورده است تلوتلو مىخوریم.
[شخصی که] سر سفره شام بنشیند و در حالى كه ظهر غذاهاى سنگین، انواع گوشتها، روغنهاى حیوانى و نباتى، انواع شیرینیها و انواع محرّك اشتهاها خورده است، تازه مقدارى سوپ بخورد تا اشتهایش تحریك بشود. این روح خود به خود مىمیرد. این آدم نمىتواند در نیمههاى شب بلند شود و اگر هم بلند شود نمىتواند از عبادت لذت ببرد.
لهذا كسانى كه چنین توفیقاتى داشتهاند- و ما چنین اشخاصى را دیدهایم- به لذتهاى مادىاى كه ما دل بستهایم هیچ اعتنا ندارند.» (3)
یادی از پدر بزرگوار استاد
استاد مطهری برای نمونه پدر گرامی اش را یاد می کند؛ البته این مطلب را در زمانی فرموده که پدرش از دنیا نرفته بود:
«چه مانعى دارد كه من ذكر خیرى از پدر بزرگوار خودم بكنم. از وقتى كه یادم مىآید (حداقل از چهل سال پیش) من مىدیدم این مرد بزرگ و شریف هیچ وقت نمىگذاشت و نمىگذارد كه وقت خوابش از سه ساعت از شب گذشته تأخیر بیفتد.
شام را سر شب مىخورَد و سه ساعت از شب گذشته مىخوابد و حداقل دو ساعت- و در شبهاى جمعه سه ساعت- به طلوع صبح مانده بیدار مىشود و حداقل قرآنى كه تلاوت مىكند یك جزء است؛ و با چه فراغت و آرامشى نماز شب مىخواند! حالا تقریباً صد سال از عمرش مىگذرد و هیچ وقت من نمىبینم كه یك خواب ناآرام داشته باشد.
و همان لذت معنوى است كه اینچنین نگهش داشته. یك شب نیست كه پدر و مادرش را دعا نكند. یك نامادرى داشته كه به او خیلى ارادتمند است و مىگوید كه او خیلى به من محبت كرده است؛ شبى نیست كه او را دعا نكند.
یك شب نیست كه تمام خویشاوندان و ذى حقّان و بستگان دور و نزدیكش را یاد نكند. اینها دل را زنده مىكند. آدمى كه بخواهد از چنین لذتى بهرهمند شود، ناچار از لذتهاى مادى تخفیف مىدهد تا به آن لذت عمیقتر الهى معنوى برسد.» (4)
برخی از اهل آخر الزمان
برای حسن ختام این نوشتار، بخشی از روایت پیامبر اسلام صلوات الله علیه و آله است که آن حضرت ضمن مواعظ مفصلی خطاب به عبد الله بن مسعود، درباره برخی مردمان آخر الزمان فرمودند:
«ای پسر مسعود! پس از من مردمى مىآیند كه غذاهاى لذیذ و رنگارنگ مىخورند و بر مركبهاى راهوار مىنشیند...
بر مركب هوسها سوارند، نماز جماعت را رها مىسازند، از نماز شب و نمازهاى شبانه در خوابند، شبها در پى افراط در لذت و دنیا می دَوَند.
خداوند تعالی می فرماید: فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضاعُوا الصَّلاةَ وَ اتَّبَعُوا الشَّهَواتِ فَسَوْفَ یَلْقَوْنَ غَیًّا (5)؛ پس از خود نسلى به جاى نهادند كه نماز را ضایع ساختند و از شهوات پیروى كردند و به زودى گمراهى و عذاب را دیدار کنند
@nooranamazashab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💙رسول خدا صلی الله علیه و آله:
💙در تقرب عبد به خداوند متعال
هیـچ امــــــری بـا فضیـلت تــر از
#نمــــــازشب_و_راز_و_نیاز
در دل شب نمـی شناسم.
📚التهجد
@nooranamazashab