احادیث آیه ۱۲ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
منظور از مؤمنان، کسانی هستند که به ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) ایمان آورده باشند. و الذِینَ کَفَرُوا یَتَمَتَّعُونَ و یَأْکُلونَ کَمَا تَأْکُل الأَنْعَامُ در اینجا منظور از کفّار، همان دشمنان امیرالمؤمنین (علیه السلام) هستند که مانند چهارپایان برخورد میکنند و مانند چهارپایان فقط به شکم خود توجّه دارند: و النَّارُ مَثْوی لهُمْ.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۲۸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/12
احادیث آیه ۱۳ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
علیّبنابراهیم (رحمة الله علیه)- وَ کَأَیِّنْ مِنْ قَرْیَةٍ هِیَ أَشَدَّ قُوَّةً مِنْ قَرْیَتِکَ یعنی آن امّتهای پیشین که آنها را نابود کردیم از قوم تو یعنی ساکنان مکّه که تو را از شهرشان بیرون راندند، نیرومندتر بودند. کسی هم به یاری آن اقوام نشتافت.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۳۰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/13
احادیث آیه ۱۴ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
ابنعباس (رحمة الله علیه)- أَ فَمَنْ کانَ عَلی بَیِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ؛ یعنی بر دین پروردگارش میباشد، این آیه دربارهی پیامبر و علی (علیها السلام) نازل شده که شهادت میدادند که معبودی جز خدا نیست، او یگانه است و شریکی ندارد. کَمَنْ زُیِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ؛ ابوجهلبنهشام و ابوسفیانبنحرب هستند آنان چیزی را دوست داشتند و آن را عبادت میکردند و این است معنای آیه: وَ اتَّبَعُوا أَهْواءَهُمْ».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۳۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/14
احادیث آیه ۱۵ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- بهشتی که خداوند آن را برای پرهیزکاران آماده کرده، دیدهها را خیره میکند، در آنجا درجات متفاوتی است. منزلها بلند و عالی، نعمتش پایانپذیر نیست و آراستگی آن نابود نمیشود و سرور و شادمانی در آن قطع نمیشود، ساکن بهشت بهجای دیگر کوچ نمیکند و پیر نمیشود و ناراحت نمیگردد از مرگ درامانند دیگر باکی ندارند. زندگی شیرینی دارند نعمت برای آنها پیوسته هست در جویهای آبی که تغییر نکرده، در آن نهرهایی از آب صاف و خالص، و نهرهایی از شیر که طعم آن دگرگون نگشته، و نهرهایی از شراب [طهور] که مایهی لذّت نوشندگان است، و نهرهایی از عسل مصفاست، و برای آنها در آن از همهی انواع میوهها فراهم است؛ و [از همه بالاتر] آمرزشی است از سوی پروردگارشان روی فرشهای آراسته و زنان پاک و حوریههای زیبا که همچون مروارید درون صدف میدرخشند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۳۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/15
احادیث آیه ۱۶ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- امام علی (علیه السلام) فرمود: ما در خدمت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) بودیم که وحی نازل میشد و ما را مطّلع میفرمود من حفظ میکردم و دیگران وقتی بیرون میشدیم میگفتند: «ما ذا قالَ آنِفاً؛ الآن چه چیز گفت»؟ این سخن را از روی مسخره میگفتند و یا میخواستند بگویند ما توجّه به حفظ و مطالب او نداریم.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۴۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/16
احادیث آیه ۱۷ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
امام باقر (علیه السلام)- خیثمه گوید: خدمت امام باقر (علیه السلام) رسیدم فرمود: «خیثمه! شیعیان ما اهل بیت دلهایشان جایگاه محبّت ما خانواده میشود و به محبّت ما الهام میشوند. شخص به ما علاقه و محبّت دارد و آنچه در فضل ما میشنود را میپذیرد، با اینکه ما را ندیده و سخن ما را نشنیده؛ چون خدا برای او خیر و خوبی را خواسته است و این آیه اشاره به آن است: وَ الَّذِینَ اهْتَدَوْا زادَهُمْ هُدیً وَ آتاهُمْ تَقْواهُمْ یعنی هرکس ما را بیند و کلام ما را بشنود خداوند بر هدایت او میافزاید».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۴۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/17
احادیث آیه ۱۸ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- از نشانهها و شرطهای قیامت این است که علم از میان میرود و نادانی آشکار میشود. بادهگساری و زنبارگی رواج پیدا میکند و شمار مردان کاسته و شمار زنان افزون میشود، آنچنان که برای پنجاه زن یک مرد خواهد بود.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۴۶
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/18
احادیث آیه ۱۹ از سوره محمد - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- در بین اذکار چیزی با فضیلتتر از ذکر لا إِلهَ إِلَّا اللهُ و در بین دعاها، دعایی با ارزشتر از استغفار نیست. سپس آیه: فَاعْلَمْ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا اللهُ وَ اسْتَغْفِرْ لِذَنْبِکَ را تلاوت فرمود.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۳۵۶
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF/19
🍀🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃
🍃همراه با کاروان اسرای کربلا از کوفه تا شام 🍃
قسمت چهارم
– مشهد النقطه
حاملان سر مقدس در اثنای راه به این مکان رسیدند و سر مقدس را بر روی سنگ بزرگی که آنجا بود نهادند، ناگهان قطرهای خون از آن سر مقدس بر آن سنگ چکید و پس از آن هر ساله در روز عاشورا از آن سنگ خون میجوشید! و مردم از اطراف بر گرد آن صخره اجتماع میکردند و مجلس عزا و ماتم برای امام حسین علیهالسلام برپا میداشتند.
و آن صخره تا ایام عبدالملک بن مروان بجای بود، و او دستور داد که آن سنگ را از آنجا منتقل کردند! و دیگر معلوم نشد که آن را کجا بردند! ولی مردم، بنای یادبودی در محل آن سنگ احداث کردند و بارگاهی بر روی آن قرار دادند و آنجا را «نقطه» یا «مشهد النقطه» نامیدند
۴ – وادی النخله
شب را در «وادی النخله» فرود آمدند و در طول شب صدای نوحه جنیان را میشنیدند
نساء الجن یبکین من الحزن شجیات
و اسعدن بنوح للنساء الهاشمیات
و یندبن حسینا عظمت تلک الرزیات
و یلطمن خدودا” کالدنانیر نقیات
و یلبسن ثیاب السود بعد القصبیات(۲۰)
🍃
🍀🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#همراه_با_کاروان_اسرای_کربلا
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1