در پی فرصت هایی باشید تا به کودک تصویر جدیدی از خودش ارائه دهید.
دو مثال👇
مادر: فکر کردم یخچال خراب شده و میخواستم به تعمیرکارِ یخچال تلفن کنم اما تو فهمیدی دوشاخه از پریز در آمده. آفرین چطور این فکر به سرت خطور کرد!!
پدر: میبینم که در کتاب خوانی خیلی روان شدی معلومه که تمرین کردی که اینقدر پیشرفت کردی.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
#شیر_گرفتن {قسمت اول} کلاً دو روش متداول برای از شیر گرفتن کودکان وجود دارد یکی روش یک دفعه ای است
#شیر_گرفتن {قسمت دوم}
یکی دو روش از شیر گرفتن دیگر هم داریم.
که نادرست و غلط هستند که خوشبختانه در جامعه ما جا افتاده که از این روشها استفاده خیلی خیلی خیلی کمتری میشه و مادرها از این روشها استفاده نمی کنند.
❌یکی مالیدن صبر زرد به سینه ها
❌و دیگری قرمز کردن سینه ها و چسب زدن به نوک سینه ها است.
در روش اول که صبر زرد میزدن، بچه اولین میک را که میزد تلخی این ماده در دهانش قرار میگرفت و حالش بد میشد و بالا می آورد یکی دو بار که این اتفاق می افتاد و بچه دیگر شیر را نمیخورد.
در روش دوم که قرمز کردن و چسب زدن بود،مادر به بچه میگفت، ببین سینه مادر رنگش چطور شده، زخم شده و تو نباید دیگه شیر بخوری. این دو روش برای بچه خیلی آسیب زننده هست.
در روش اول سینه مادر منبع تغذیه بچه بوده وقتی گرسنه میشده به مادر رجوع می کرده و مادر بغلش میکرده و در همان حین از مادر امنیت هم می گرفته و با مادر احساس خوبی داشته و مادر برایش مظهر مهربانی و عشق بوده وقتی مادر صبر زرد به سینه میزنه و اون اتفاق می افته، بچه دچار دوگانگی میشه، که چرا مادر اینجوری شده و بد شده و بچه نسبت به مادر احساس بد پیدا میکنه.
و در روش دوم که مادر به سینه چسب میزنه، بچه فکر میکنه که الان که مادر مریض شده و سینش اینجوری شده، بخاطر اونه و اون شیرهایی که این مدت اون از مادرش خورده باعث شده سینه مادر زخم بشه بچه احساس بدی میکنه. و اینکه بچه بدیه که باعث شده مادرش مریض بشه و کار بدی کرده.
فکر نکنید که سه چهار روزه و تمام میشه و این روش خوبیه و بچه دیگه سراغ شما نمیاد. در حقیقت این روش خوبی نیست و اتفاق بدی برای بچه افتاده، چون اون دو سالی که به بچه شیر دادید و زحمتی که تو این شب ها و بیداری ها کشیدید و.. همه اینها با این دو روش از بین میره
پس این روشهای غلط و نادرست هستند و انشاالله از جامعه ما بکلی حذف شوند و هیچ مادری به این روشها روی نیارن.(ادامه دارد...)
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
اگر می خواهید فرزندتان به حرف شما گوش دهد و اشتباهاتش را تکرار نکند، به جای اتهام زدن به او اطلاعات را در اختیارش قرار دهید.
❌ کی بطری شیر رو اینجا ول کرده!!
✅ بچه ها اگر شیر رو یخچال نذارین ترش میشه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
تحقیقات نشان داده که،
بی خوابی و کمبود خواب باعث می شود
تا مغز برای ترمیم و جبران آسیب
شروع به خوردن خود کند.
در این میان مغز کودک آسیب بیشتری می بیند.
مراقب خواب فرزندانتان باشید.
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
خدمت خانم فرماني كلاس مي گذراندم، ايشان فرمودند: كودك در اتاقش مشغول بازي است، درب بزنيد بعد وارد شو
گفتيم تربيت يعني پرورش دادن، ايجاد كردن، توليد كردن. ما سه تا نگاه به تربيت داريم. بلا استثناء در هرجا و هر كلاسي، كودك آرزوها را بررسي كرديم و من طبق روال گفته هاي حاضرين را ستون بندي مي كنم، هميشه يك ستون آرزوها بلندتر از بقيه ستون ها مي شود و اين ستون، ويژگي هايي است كه مربوط به شخصيت است كه نشان مي دهد بخش شخصيت بيشترين دغدغه ي والدين است اما والدين بيشترين وقت و زمان را روي بخش شناخت مي گذارند. اين شكل چهار بُعد اصلي كودك يا انسان را نشان مي دهد.
بعد معنوي
شخصيت
شناختی ( فكري )
عاطفی (احساسي )
جسمي ( مادي )
اما والدين بيشترين زمان را روي ابعاد جسمي و شناختي مي گذارند تا بچه ها خوب بخورند و خوب بپوشند و خوب درس بخوانند و زمان كمتري روي ابعاد معنوي و عاطفي تمركز مي كنند ولي وقتي مي پرسيم چگونه كودكي مي خواهيد و آرزو داريد فرزندتان چگونه باشد؟ و كودك آرزوهايتان كيست؟ همه در حيطه ي مابين معنوي و عاطفي كه بُعد شخصيت است تمركز مي كنند. چون براي ما شفاف نيست كه چه مي خواهيم و چه كار مي خواهيم كنيم.
همه ي انسان ها فطرت دارند و فطرت به اصل و اصول برمي گردد و ما بر اساس فطرت دوست داريم كه كودكمان در ابعاد معنوي و شخصيت قوي باشد؛ اما هنجارهاي اجتماعي مثل كلاس ها، كنكور، بدنسازي، تحصيلات و غيره ما رابه سمت ابعاد شناختي و جسمي مي كشاند و متمركز مي كند. ما در اين ابعاد تلاش مي كنيم ولي دلمان مي خواهد كه فرزندمان در ابعاد بالا باشد. هر جا كه بخواهيم كودكمان حضور داشته باشد و رشد كند، خودمان هم بايد آن جا حضور داشته باشيم.
اين 4 بُعد همه با هم بايد هماهنگ باشند. ولي ما دچار ناهماهنگي هستيم. تمام تلاش ما در رويكرد كودك متعادل اين است كه فرزندان ما در همه ي ابعاد رشد متعادل داشته باشند. (ادامه دارد... )
#تربیت {قسمت9}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
لقبهایی که ما والدین به فرزندانمان میدهیم
در عمق وجودشان به شخصیت تبدیل می شود
و در اغلب موارد جهت گیری ذهنی و فکری کودک را ترتیب میدهد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
#شیر_گرفتن {قسمت دوم} یکی دو روش از شیر گرفتن دیگر هم داریم. که نادرست و غلط هستند که خوشبختانه در
مادری که به بچه شیر میدهد احساس مادری بیشتری نسبت به بچه اش دارد .این احساس مادری در ذهن مادر اتفاق میفته ،پس حالا هم که می خواهیم بچه رو از شیر بگیریم باید مادر یه سری مسائل را در ذهن خودش حل کنه. بعدا اقدام به از شیر گرفتن کنه
این موارد اینها هستند.
یکی اینکه واقعاً تصمیم جدی باشه، یعنی این باور رو داشته باشه که من دو سال زحمت کشیدم به بچه شیر دادم و بچه من تا دو سال رشد کرد و بزرگ شد و هر نیازی داشت از من گرفت. حالا باید شیردهی قطع بشه چون برای رشد بچه من مناسبه. بچه من تا ۲ سال باید شیر میخورد
از حالا دیگه نباید شیر بخوره، به خاطر کسب استقلالی که باید بدست بیاره به خاطر اینکه دیگه بچه من نیازهایش را از شیر خوردن به دست نمیاره. اگر من بیشتر به بچم شیر بدهم، استقلال و خودباوری و خیلی چیزها را از بچم گرفته ام.
پس لازمه که دیگه جدی تصمیم بگیره که من دیگه می خوام بچه ام رو از شیر بگیرم و به این صورت نباشه که ظاهراً بخواد این کارو بکنه ولی از لحاظ ذهنی نه.
و از این فکرها نکنیم که آیا این کار درسته یا نه؟ آیا بچه گناه نداره ؟و بگیم حالا یک ماه بیشتر شیر بخورد و بعد این کار را میکنیم.
دومین اتفاقی که باید بیفته حوصله است .چون از شیر گرفتن یک اتفاق خوشایند است اما سختی های خودش را هم دارد بر عکس که فکر میکنیم از شیر گرفتن باعث میشه راحت تر شویم ،ولی نه. اتفاقا بچه بیشتر به مادر میچسبه.
چرا؟ به خاطر این که میخواد چک کنه که آیا خودت هستی؟ حالا که شیر نیست آیا خودت هستی؟ آیا اون عشق هست؟ آیا هنوز من را دوست دارد؟ برای همین به مادر میچسبد . گریهها گریههای خواستن شیر نیست گریهها گریههای خواستن من مادر است.
من باید حوصله کنم و با آرامش و حوصله بهش بگم بله من هستم .من هنوز عاشق تو هستم. اما شیر دیگه نیست. شیر تمام شد. و این را هم یکدفعه ای بهش نمی گوییم. یواش یواش و در زمان مناسب خودش یک وعده شیر دادن را کمتر می کنیم. (ادامه دارد...)
#شیر_گرفتن {قسمت ۳}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
نوازش تشويق نيست،
نوازش نياز بچه هاست مثل غذا،
ما بايد بچه را نوازش كنيم،
بچه هميشه بايد نوازش بگيرد،
چه كار خوب بكند و چه كار بد بكند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به سخنان کودک گوش دهید،
هرچند بی هدف، پراکنده و
طولانی باشد
کودک باید اجازه داشته باشد
احساساتش را در شرایط مختلف
بیان کند و در تصمیم گیریها اظهار
نظر کند تا درآینده در موقعیتها
اجتماعی موفق ظاهر شود
@nooredideh
به کودکان خود کمک کنید تا احساسات خود را درک کنند. کودکان نیاز دارند احساساتشان مورد پذیرش و احترام قرار بگیرد. بعنوان مثال 👇
1. شما می توانید با توجه و آرامش کامل به حرف های کودک گوش دهید.
2. شما میتوانید احساسات کودکتان را با کلمهای تایید کنید. "آه. راستی! متوجه هستم."
3. شما میتوانید به احساسات آنها نامی بدهید. "به نظرم این کار بینتیجه است"
4.شما می توانید آرزوهای آنان را به طور خیالی برآورده کنید. "کاشکی میتونستم همین حالا یک عروسک بزرگ برات حاضر کنم"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تاثیر بازی ها بر رشد شناختی کودکان
مطالعات و تحقیقات متعدد بیانگر این واقعیت است که ژن و محیط هر دو سهم فراوانی در افزایش هوش کودک دارند و در این راستا عوامل محیطی را سلامت، تغذیه و نقش خانواده و به خصوص والدین معرفی کردهاند.
شاید اولین کاری که برای یادگیری و آموزش کودکان به ذهن انسان می رسد یاد گیری در غالب بازی کردن باشد.
هیچ چیز لذت بخش تر از بازی کرن برای یک کودک نیست. روانشناسان معتقدند، کودکان از طریق بازی می توانند بدون دخالت دیگران، تجربه بیاموزند و بهترین روش ها را برای رسیدن به هدف کسب کنند.
والدین توجه داشته باشندکه خرید اسباب بازی باید هدفمند باشد و باعث تقویت مهارت های کودک شود.
کودک برای انجام بازی های فکری نیاز دارد بیشتر از هوش و استعداد خود استفاده کند و همین امر موجب تقویت آن می شود. برای انجام این قبیل بازی ها لزوما نیاز به خرید اسباب بازی نیست، و بازیهای ساده نیز باعث می شود ذهن کودک را درگیر کرده و باعث تقویت آن شویم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
راهکارهای برای کاهش #لجبازی کودک
۱-تکرار بیش ازحدتوصیه، کودک را لجباز می کند.
۲- بجای توصیههای دستوری از توصیههای خبری استفاده کنید.
۳-خواستههای موجه کودک را پاسخ دهید.
۴- به کودکانتان توجه بیشتری داشته باشید.
۵- سرزنش کردن بیش ازحدکودک، او را لجبازتر میکند
۶- به فرزندانتان حق انتخاب دهید.
@nooredideh