یادم هست کلاس چهارم، توی کتاب فارسیمون یک پسری بود که انگشتش رو گذاشته بود توی سوراخ سد تا سد خراب نشه. "پطروس"قهرمانی که با اسم و خاطره اش بزرگ شدیم
توی کتاب، عکسی از پطروس نبود و هیچ وقت تصویرش را ندیدیم.
همین باعث شد که هر کدام از ما یک جوری تصورش کنیم و برای سالها توی ذهنمان ماندگار شود.
سالها بعد فهمیدیم که اسم واقعی پطروس٬ هانس بوده. تازه هانس هم یک شخصیت تخیلی بوده که یک نویسنده آمریکایی به نام "مری میپ داچ" آن را نوشته بود.
بعدها، هلندیها از این قهرمان خیالی که خودشان هم نمیشناختنش، یک مجسمه ساختند. خود هلندیها خبر نداشتند که ما نسل در نسل با خاطره پطروس بزرگ شدیم.
شاید آن وقتها اگر می فهمیدیم که پطروسی در کار نبوده، ناراحت میشدیم اما توی همان روزها٬ سرزمین من پر از قهرمان بود. قهرمانهایی که هم اسمهاشون واقعی بود و هم داستانهاشون
شهید ابراهیم هادی: جوانی که با لب تشنه و تا آخرین نفس توی کانال کمیل ماند و برای همیشه ستاره آنجا شد؛ کسی که پوست و گوشتش، بخشی از خاک کانال کمیل شد
شهید حسین فهمیده: نوجوان سیزده ساله ای که با نارنجک، زیر تانک رفت و تکه تکه شد.
شهید حاج محمد ابراهیم همت: سرداری که سرش را خمپاره برد.
شهیدان علی، مهدی و حمید باکری:
سه برادر شهیدی که جنازه هیچکدامشان برنگشت.
شهید حسن باقری: کسی که صدام برای سرش جایزه گذاشت.
شهید مصطفی چمران: دکترای فیزیک پلاسما از دانشگاه برکلی آمریکا، بی ادعا آمد و لباس خاکی پوشید تا اینکه در جبهه دهلاویه به شهادت رسید.
و...
کاشکی زمان بچگیمان لااقل همراه با داستانهای تخیلی، داستانهای واقعی از دلاور مردان سرزمین خودمان را هم یادمان میدادند
ما که خودمان قهرمان داشتیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
💠آغاز جداخوابی چه زمانی باشد؟
⬅پاسخ: اصل از بدو تولد هست. اما فُرجه ای قائلیم چون:
✅1) قبل از یک سالگی بچه ها مرتب نیاز به شیر خوردن دارند. بنابراین مادر به زحمت می افتد و هربار باید از اتاق خودش به اتاق بچه برود.
✅ 2)زمان خواب بچه ها خیلی کوتاه هست و مرتب بیدار می شوند. مادر باید کنار بچه باشد. اصل بر بدو تولد هست اما در یک سال اول کودک مهمان اتاق خواب پدر ومادر می شود. دقت کنید به واژه مهمان، در حضور مهمان خیلی کارها انجام نمی شود. والدین برای روابط خاص باید اتاق را ترک کنند.
🔹 از زمانیکه بچه از غذای سفره میل می کند,شروع جدا خوابی هست. معمولا می شود بعد از یک سالگی. (14 ماهگی بهترین زمان) عمده علت اینکه بچه ها جداخوابی را نمی پذیرند به خاطر ترسشان است.قبل از دوسالگی ترس های ماورایی در بچه ها وجود ندارد. مفهموم هیولا و لولو و .. را درک نمی کنند.
🔻🔺ترسها تا 2 سالگی بر 3 نوع است:
1)ترس از غریبه
2)ترس از صداهای نا اشنا
3)ترس از تاریکی: این ترس به خاطر وجود موجودات خاص در تاریکی و.. نیست.بله از خود تاریکی می ترسند چون نمی توانند ارتباط بصری با محیط برقرار کنند.هرچه بچه ها بزرگتر شوند, درکشان بیشتر می شود و جدایی سخت تر. ترس در بیش از ۹۰ درصد کودکان زیر ۱۴ سال وجود دارد.
ترس زمینه ساز امنیت است و والدین نباید از ترس کودکان بترسند. آنچه بد است وحشت است. بچه ای که می ترسد، می خواهد امنیت خودش را حفظ کند. در روایت است که میوهٔ ترس امنیت است.
🔷برای جداخوابی کودکان باید برنامه شبانگاهی داشته باشید؛ مثلا شام حدود یک ساعت قبل از خواب وبعد مسواک زدن ٬ بعد به تدریج نور و صوت و عوامل جذاب کم رنگ شود.
🔹همچنین همراهی کردن فرزند به بستر خواب و در ادامه استفاده کردن از قصه قبل از خواب . البته قصه هیجانی نباشد. (ادامه دارد...)
(استاد تراشیون)
#جداخوابی
Join @nooredideh
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
#گلهای_کوچک_خانه ۱۴
درس خواندن ۳
به کودکتان بیاموزیید؛ به نحوی درس بخواند که؛
👈جواب سوالهای قبلی اش را در متنِ درسها پیدا کند،
👈آنچه که میخواند را به مطالب قبلی ربط دهد.
@ostad_shojae
✅بحث ما در زمینه کودک ومصرف بود اولین قدم یعنی پاسخ به نیازهای روحی کودک بود را توضیح دادیم. دومین قدم بعد از پاسخ به نیازها، سادگی است. سادگی یکی از ارزش های زندگی است. سادگی یک ارزش بزرگی است که از دل آن قناعت بیرون می آید.
🔸قناعت کلمه ای است که دیگر آن را نمی شناسیم و بچه های ما اصلاٌ نمی دانند که قناعت چیه! ما قناعت را نشانه ی فقر می دانیم در صورتی که قناعت نشانه ی ثروت است. ما فکر می کنیم که اگر به بچه ها بگیم که قناعت کن، یعنی به آن ها گفتیم که نداری را تمرین کن!. در حالی که مفهوم قناعت یعنی تعادل نیازهای مادی و معنوی و در کل منظور همان تأمین آسایش است.
سومین قدم در ایجاد این تعادل، توجه به بازی و اسباب بازی های کودک است. ما معتقدیم که بازی تمرین زندگی است به تبع اسباب بازی هم که ابزار بازی است، ابزار تمرین زندگی نیز هست.
🔸بازی هایی وجود دارد که ما به آن ها بازی های تقلیدی – تخیلی و یا بازی های نمادین می گوییم.در این بازی ها بچه ها زندگی را بازی و تمرین می کنند و بیشترین بازی بچه ها از این دسته است. و بیشترین نیاز اسباب بازی بچه ها در این گونه بازی ها است، مامان بازی، خاله بازی، پلیس بازی و غیره که بچه ها در این بازی ها زندگی را تمرین می کنند.
🔸 متأسفانه مجلل ترین اسباب بازی ها مربوط به این حیطه می شود؛ اسباب بازی هایی که گران قیمت هستند و بچه ها نیز یاد می گیرند که با وسایل گران قیمت بازی کنند و اصلاً کم کم بچه ها یاد می گیرند که با اسباب بازی ها بازی نکنند و فقط آن ها را داشته باشند؛ چون این طور به بچه ها القاء می شود که: « میدونی این اسباب بازی چقدر گرونه؟ میدونی این رو خاله از خارج آورده! هیچ کس از این اسباب بازی نداره، همه رو بذار توی ویترین و دربش رو ببند!!!!! بیرون نیار اون جا بمونه تا نشکنه»
🔸چند نفر از ما یکی از این ویترین ها برای اسباب بازی های گران قیمت داریم؟ نتیجه ی این کارکه با این ها اسباب بازی ها بازی نکن و فقط نگاهشان کن در زندگی بزرگ سالی مان متجلی می شود. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت34}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
✨مادر شدن موجب رشد مغز می شود.
براساس مطالعه ای که توسط انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شده است، همزمان با مادر شدن حجم مغز در بخش هایی که به انگیزه و رفتار مرتبط است، افزایش می یابد.
در مادرانی که احساسات بسیار زیادی نسبت به نوزاد خود دارند، بیشترین رشد مغزی در بخش های کلیدی قسمت میانی مغز اتفاق می افتد.
Join @nooredideh
⚠️تلویزیون را از اتاق خواب کودک بردارید!
تحقیقات نشان میدهندکه تلویزیون در اتاق خواب کودک باعث افزایش وزن،بدخوابی،ضعف درسی و ناتوانی دربرقراری ارتباط با دیگران میشود.
Join @nooredideh
می گویند با هر کس باید مثل خودش رفتار کرد!
شما گوش نکنید . . .
چون اگر چنین بود ،
از منش و شخصیت هیچکس،
چیزی باقی نمی ماند !
هر کس، هرچه به سرت آورد ،
فقط خودت باش ...
نگذار برخورد نادرست آدمها ،
"اصالت و طبیعت" تو را خدشه دار کند.
اگر جواب هر جفایی ، بدی بود ؛
که داستان زندگی ما،
خالی از ؛ آدمهای خوب می شد ...
Join @nooredideh
تصور کنید، مردی که همسرش به شدت بیمار است و چیزی به مرگش نمانده. تنها راه نجات یک داروی بسیار گران قیمت است که در شهر فقط یک نفر هست که آن را می فروشد.
مرد فقیر داستان ما، هیچ پولی ندارد، هیچ آشنایی هم برای قرض گرفتن ندارد. به سراغ دارو فروش می رود و التماس می کند. به دست و پایش می افتد و عاجزانه خواهش می کند آن دارو را برای همسر بیمارش به عنوان وام یا قرض به او بدهد؛
دارو فروش به هیچ وجه راضی نمی شود. به هیچ وجه..!
حالا مرد ما دو راه دارد؛ یا دارو را بدزدد و یا نظاره گر مرگ همسرش باشد!
مرد دارو را شبانه می دزدد و همسرش را از مرگ نجات می دهد؛ پلیس شهر او را دستگیر می کند!
"کلبرگ"، روانشناس و نظریه پرداز بزرگ قرن بیستم، با طرح این داستان از مردم خواست به دو سوال جواب دهند:
1- آیا کار آن مرد درست بود؟
2- آیا برای این دزدی، مرد باید مجازات شود؟ چرا؟
داستان معروف "کلبرگ" تمام بزرگان دنیا را به چالش کشید؛
وی پس از طرح آن گفت از روی جوابی که می توانید به این سوال بدهید من می توانم میزان هوش و شعور اجتماعی شما را تشخیص دهم و مهمترین قسمت این سنجش، پاسخ به سوال "چرا" در سوال دوم بود.
هر کس جواب متفاوتی می داد؛ حتی سیاستمداران بزرگ دنیا به این سوال پاسخ
اما هنگامی که از گاندی این سوال را پرسیدند، پاسخ عجیبی داد
پاسخ این سوال دراینجا بخوانید👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
👆درسته جواب گاندی جواب جالبیه
ولی جوابهای خیلی بهتری هم میشه داد، ملاحظه کنید همه جواب هارو👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هر روز دیروزهایِ مبهم خود را
در نامعلومترین جای کائنات دفن کن
و هیچ گذشتهی تلخی را به یاد نیاور ؛
هر آدمی میتواند
با هر صبح متولد شود ..
Join @nooredideh
💠نکاتی در رابطه با اتاق پدرو مادرو کودک:
✅ درب اتاق والدین و کودک باز باشد تا کودک بتواند آزادانه رفت و آمد کند و والدین لباسهای مناسب استفاده کنند.و در زمانهای خاص درب اتاق والدین بسته باشد
⬅نکته: به بچه ها باید یاد داد که همیشه برای وارد شدن به یک اتاق در بزنند حتی اگر آزاد باشند برای رفت و آمد و حتی اگر درب اتاقی باز باشد
✅نباید اتاق خواب بچه ها طوری باشد که:
🔹الف)نوری یا سایه ای خاص در آن بیفتد و بچه ها ببینند.
🔹ب)دارای قسمت زائد نباشد. مثلا اتاق دیگر یا انباری پشت آن نباشد.
🔹ج) سر و صدا نداشته باشد. پنجره های اتاق کودک را باید عایق بندی کرد که سر و صدای بیرون از منزل داخل خانه نیاید و مزاحم خواب کودک نشود.
(استاد تراشیون)
#جداخوابی
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلخوشي دوران كودكيه ما دهه شصتيا
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به کودک "نه" نگویید، خانه را امن کنید
از فرزند نوپای خود انتظار نداشته باشید، درک کند که چرا نباید با چاقو بازی کند، پیچ های گاز را بپیچاند، دستش را داخل شومینه نکند و... او در این دوران به شدت دنبال استقلال است و می خواهد ابراز وجود کند.
بنابراین «نرو»، «نکن»، «دست نزن» و... نمی تواند آنطور که باید و شاید او را از آسیب های احتمالی حفظ کند.
به جای اینکه صد بار در طول روز کودک را محدود کنید و به خواسته هایش نه بگویید، خانه را به محلی امن تبدیل کرده و درعوض آزادی های بچه را در خانه بیشتر کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
احترام گذاشتن به فرزندان
احترام گذاشتن به فرزندان یکی از اساسیترین مباحثی است که همواره مورد توجه روانشناسان و کارشناسان تعلیم و تربیت بوده است.
بعضی از والدین ممکن است فرزند خود را دوست داشته باشند ولی به او احترام نگذارند. نکته مهمی که والدین باید به آن دقت کنند این است که دوست داشتن فرزند کافی نیست، بلکه لازم است شما برای او احترام قائل باشید. احترام به کودک و نوجوان به همان اندازه اهمیت دارد که دوست داشتن او.
اگر میخواهید سخن شما روی فرزندتان تاثیر داشته باشد باید به او احترام بگذارید و برایش حریم قائل شوید...
#نوجوان_نوردیده👇
@nooredideh_nojavan
🔻ادامه بحث سادگی درمصرف
بچه ها باید با اسباب بازیشان بازی کنند و آنهارا مستهلک کنند وعوض کنند تا یاد بگیرند که «اثاث زندگی در خدمت من هستند، من در خدمت اثاثیه نیستم.» اما ما بچه ها را طوری بار می آوریم که آن ها در خدمت اسباب بازی هایشان قرار می گیرند یکی از دلایلش هم همان « نظم» است. میخواهیم بچه هایمان مرتب ومنظم باشند
🔸«همه چیز را نگهدار خراب نشه» خیلی هم با افتخار این حالت را به بچه ها امر می کنیم. دائم به بچه ها تلقین می کنیم که دست نزن و خراب نکن، فقط داشته باش و بچه ها هم یاد می گیرند که چیزی را مستهلک نکنند و فقط داشته باشند؛ و این قضیه وقتی به قضیه ی تفکیک اتاق ها می پیوندد، حالا کودک یک اتاق دارد پر از اسباب بازی!مسلمه که کسی را به اتاقش راه نخواهد داد و مسلمه که با کسی شریک نخواهد شد چون مالکیت را به او آموخته ایم نه امانت را. همه ی این ها مال منه، این اتاق هم مال منه، همین حالت با کودک می آید تا در بزرگسالی در یک شکل موجهی عرضه می شود و آرامش زندگی را می گیرد.
🔹بچه ها باید با حداقل اسباب بازی مغازه ای بازی کنند. بازی یک علم و فن و هنر است و اسباب بازی ابزار بازی است. اسباب بازی را به جای بازی جایگزین نکنید. من گاهی می بینم که پدر و مادرها شنیده اند که بازی خیلی خوب است و فوری می روند یک پاکت اسباب بازی می خرند و اتاق کودک را مملو می کنند از اسباب بازی و بعد هم اذعان می کنند که: این همه اسباب بازی براش خریدیم ولی اصلاً بازی نمی کنه! خوب معلومه برای این که این بچه بازی بلد نیست. اسباب بازی که بازی نمیشه مگر اثاث خانه اسمش زندگی است. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت35}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
اگر میخواهید پدر و مادر خوبی باشید، سعی کنید کودکی خود را به خاطر بیاورید و ببینید که دلتان می خواست چطور با شما رفتار شود؟!
هر چیزی که در کودکی برای خودتان ناخوشایند بود، از زندگی فرزندتان پاک کنید!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
وقتی با نگاه خرابکار به فرزندتان نگاه می کنید او هم خرابکار بار می آید.
اگر به جاي خرابكار او را كنجكاو بدانيد فرزندتان مي آموزد از هوشش استفاده كند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
عابدی در میان قوم بنی اسرائیل زندگی می نمود که هرگز متوجه امور دنیوی نگردیده بود، پس شیطان تمام لشکریان خود را فراخواند و گفت: کیست که برود و فلان عابد را گمراه نماید؟
پس یک از لشکریان شیطان گفت: من می روم.
شیطان پرسید: از چه راهی او را گمراه می نمایی؟
گفت: از راه زنان!
شیطان گفت: او هرگز با زنان معاشرت نداشته است و لذت آن را نچشیده است.
پس دیگری گفت: من می روم.
شیطان پرسید: از چه راهی عابد را گمراه می کنی؟
گفت: از راه شراب و لذت طعام ها.
شیطان گفت: نه، او از این راه نیز فریب نمی خورد.
پس دیگری گفت: من می روم.
شیطان پرسید: از چه راهی گمراهش می نمایی؟
گفت: از راه نیکی و عبادت!
پس شیطان گفت: برو که این کار از تو ساخته است.
پس آن شیطان به شکل مردی درآمد و به مکان عبادت آن عابد رهسپار شد و در برابر او ایستاد و مشغول به نماز شد، پس عابد چون خسته می شد به استراحت می پرداخت در حالی که آن شیطان استراحت نمی کرد و این روش مدتی ادامه یافت. پس عابد نزد آن شیطان رفت و از روی کنجکاوی از او پرسید: به چه دلیل تو چنین قوتی در عبادت بدست آورده ای؟
شیطان جوابش را نداد.
باز مرتبه ی دیگری به نزد او رفت و التماس کرد که با او سِرِ خود را بگوید.
این بار شیطان گفت: ای بنده ی خدا؛ گناهی کردم و پس از آن توبه نمودم و هر وقت که آن گناه را به خاطر می آورم نیرو می یابم و بر شدت عبادت خود می افزایم.
عابد گفت: بگو چه گناهی انجام داده ای تا من نیز آن را انجام دهم و سپس توبه نمایم، شاید به مرتبه ی تو برسم و چنین تلاشی در به جا آوردن عبادت خداوندی کسب نمایم.
شیطان گفت: به داخل شهر برو و آدرس خانه ی فلان فاحشه را بپرس و دو درهم به او بده و با او زنا کن!
ادامه این داستان آموزنده👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0