رشد اجتماعي عاطفی کودک
✅منظور از رشد اجتماعی عاطفی کودکان، توانایی شناسایی احساسات خود و دیگران، کنترل احساس و رفتارخود و برقراری رابطه با همسالان است.
📌رشد اجتماعی عاطفی شامل مجموعه ای از مهارت هاست که عبارتند از:
۱- تشخیص و درک احساس خویشتن
۲- تفسیر درست از احساسات دیگران
۳- مدیریت احساسات خود
۴- همدلی با احساسات دیگران
۵- حفظ رابطه با دیگران بر اساس همدلی متناسب
@hosein_darabi
تربیت فرزند نوردیده
چگونه بر پايه ي سنت ها روش استخراج مي كنيم؟ ر
كتاب هاي 12 ارزش زندگي يونسكو در ايران ترجمه و به چاپ رسيده است و در حال حاضر در مهد ها در حال آموزش هستند كه بسيار كار زيبا و درستي است. يكي از ارزش هايي كه سازمان ملل اعلام كرده است "احترام" است. و يكي از مفهوم هايي كه اين سازمان در مورد احترام گفته: ديگرپذيري، پذيرش ديگران با هر رنگ پوست و مليت و دين و.... است و گفته كه انسان ها احترام دارند. و مفهوم ديگر احترام به طبيعت است.
احترام از حريم مي آيد. حريم يعني فضايي كه متعلق به آن فرد يا پديده است و هيچ كس حق ندارد وارد آن شود، مگر اين كه مُحرم باشد. و براي اين كه مُحرم باشد و وارد حريم شود، قبل از آن بايد مُحرم شود. دوستي تعريف مي كرد كه وقتي مي خواستند به مكه مشرف شوند اول به ميقات رفتند و محرم شدند، از ايشان پرسيدم مُحرم شدن چيست؟ و چه كارهايي انجام داديد تا محرم شويد؟ و ايشان توضيح دادند كه غسل كردند، دعاي مخصوص خواندند، احرام پوشيدند بعد وارد حرم شدند. گفتم اول غسل كرديد! يعني جسم را مي شوييم، بعد روح را مي شوييم و هر آن چه غير از حريم الهي است از خود خارج مي كنيم، چه يك فكر باشد، يا دلبستگي ها باشد همه را كنار مي گذاريم و با احرام وارد حرم امن مي شويم. گفتم حالا از دل اين مراسم براي زندگي روزمره روش درآوريم.
پدر يا مادر مي خواهند وارد خانه شوند قبل از اين كه زنگ بزنند يا كليد را بچرخانند، چند لحظه مكث كنند چون در حال وارد شدن به حرم خانه هستند كه حريم خانواده است. آيا مُحرم شده ايم كه وارد شويم؟ چه قدر امروزه مي گويند كه فكرها و درگيري ها و مسائلت را پشت درب بگذار و بعد با روي باز و شاد وارد منزل شو! حالا به اين زيبايي ما در سنت خودمان داريم كه بايد مُحرم شد، هر آن چه آلودگي از صبح تا حالا با خودت آورده اي بيرون بگذار، غسل كن، ذكر بگو و روحت را تصفيه كن و پاك كن، بعد با آرامش درب را باز كن حالا مُحرم شدي و مَحرم هستي، وارد شو. در فضاي يك چنين خانواده اي، خشونت چگونه ممكن است اتفاق بيفتد؟ وقتي همه حريم ها را بشناسند و به آن احترام بگذارند.
#تربیت {قسمت7}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 اوقات فراغت را لکهگیری کنید!
در مرداب فراغت و بیکاری، اخلاقِ فاسد تخمریزی میشود و انواع تبهکاریها و بیماریهای اخلاقی در همین لکههای بیکاری و فراغت رشد پیدا میکند، کشت میشود و زیاد میشود.
تندخویی بچه، پرتوقعی و حرف نامربوط زدن او، کار لغو کردن و چشمچرانی او، یا اینکه عکس داخل جیب و لای کتابش باشد و گاهگاهی به کسی تلفن کند، و بین او و دیگری - چه دختر و چه پسر - نامه مبادله شود.
یا اینکه بگوید من میخواهم امروز با رفقا بروم جایی برگردم، یا من امشب خانه نمیآیم و امثال اینها ریشه در این دارد که شما وقتهای فراغت بچهها را لکهگیری نکردهاید و در این لکهها آلودگی پیدا شده است!
آیتالله حائری شیرازی
کتاب راه رشد، جلد سوم
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
ابراز محبت و توجه صرفا با روشهای مادی مثل خریدهای مكرر، پول دادنهای بیرویه و هدیههای رشوهمانند، زمينه را برای پرتوقع و بیمسئولیت شدن کودک و نوجوان را ایجاد میكند.
@nooredideh
امام على علیه السلام:
فرصت ها چون ابر بهارى در میگذرند. پس آن را در انجام دادن انواع خير غنيمت بدانيد؛ زيرا در غير اين صورت، پشيمانى به بار میآيد ...
غررالحكم حدیث 3598
🆔 @hadisgraph
مهارت آموزی به کودکان
💫سعی می کنیم برخی از مهارتهایی که لازم است به کودکان آموزش داده بشود را اینجا به شما یادآوری کنیم
💫به کودکان خود یاد دهید که خودشان لباس بپوشند و لباس را نیز درست بپوشند. مثلا اول جوراب بپوشند بعد شلوار. به آنان یاد دهید که چگونه شلوار و پیراهن خود را بپوشند که ظاهری آراسته داشته باشند. و یاداوری کنیدکه باید لباس زیر داشته باشند چون ممکن است در محلی لباسشان کثیف شود و مجبور به تعویض آن بشوند.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در پناه امن مادر
🔹تصاویری زیبا از پناه گرفتن چند جوجه قو زیر بال های مادر.
🔹جوجه قوها اغلب می توانند با بالا رفتن از روی مادر و یا پدر حرکت کنند.
🔹به این دلیل است که خز آنها هنوز به خوبی مثل پوست یک بزرگسال عایق بندی نشده است
بازی نباید کودک را خسته کند. بازی سازنده به واسطه ویژگی هایی که دارد از سوی ما والدین یک ارتباط کامل و حضور کامل است و از سوی کودک یک تجربه بی بدیل که علاوه بر تخلیه انرژی اضافه و هیجانات او به او فرصت کشف میدهد او روابط بین پدیده ها را کشف می کند.
مثلا تصور کنید می خواهید با هم یک املت برای صبحانه درست کنید در این فرآیند کودک روابط زیادی را کشف میکند "شکستن تخم مرغ با ضربه زدن ، روان شدن کره با حرارات دیدن ، پختن تخم مرغ و ..." او در این بین از حمایت شما نه مداخله و ایجاد انسداد برخوردار خواهد بود. و در نهایت همین مواجه و تجربه ناب که در آن علاوه بر درست کردن صبحانه بیش از بیست تعامل گرم با شما را تجربه نموده و یک فرایند را همراه شما طی نموده بخشی از انرژی او تخلیه شده، احساس خوبی پیدا کرده و این احساس هیجانات ناشی از دوست نداشته شدن یا نا امنی از جانب شما را تخلیه کرده یک مهارت خوب "درست کردن املت" را تمرین کرده اگر در روز شما حدود ده بازی لذت بخش این چنین را با فرزندتان انجام دهید و او به شما اعتماد پیدا خواهد کرد و مطمئن باشید آرام تر از آنچه تصور کنید خواهد شد.
البته روزهای اول که این مدل رابطه را با کودکان شروع می کنیم چون انرژی و هیجان انباشت شده دارند کار بیشتر میبرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🛑 امام علی علیه السلام:
خشم را با سکوت درمان کنید
داوُوا الغَضَبَ بِالصَّمتِ
@nooredideh
مشکلات خلقی والدین باعث لجبازی و خودمحوری فرزندان می شود .
والد افسرده ای که حوصله روبرو شدن با خودمحوری ها یا شیطنت کودک را ندارد ، او را طرد می کند .
والدی که مبتلا به وسواس است ، زمانی که فرزندش از خط قرمزها عبور می کند ، واکنش شدیدی به او نشان می دهد .
در واقع می توان گفت والدینی که به اختلالات خلقی درمان نشده مبتلا هستند، فرزندشان را هم به آن اختلال دچار می کنند یا باعث تشدید خودمحوری و #لجبازی آن ها می شوند.
@nooredideh
✳️هنگامی که کودک شما از شما چیزی می خواهد .
بطور مثال:
کودک: من بستنی می خوام .
مادر:نداریم
کودک :من بستنی می خواد (بعد از چند مرتبه جیغ و داد)
مادر:وقتی نداریم نداریم چکارکنم ....و....می خوای جاش شکلات بخور
✅رفتار صحیح:
کودک:من بستنی می خوام
مادر:عزیزم میدونم دوست داری بستنی ولی الان نداریم
کودک:من بستنی می خوام
مادر:کاش میشد برات یه فرشته بشم تا معجزه کنم و برات بستنی بیارم (به خنده و بازی)
کودک: چیز دیگه ای داریم؟
مادر:اره عزیزم می خوای شکلات بدم ؟ یا .....
✴️فقط کافی است کودک خود را درک کنیم و به احساسات اون توجه کنیم .او خودش حل مسیله میکند .و با خلاقیت خود راه حل پیدا میکند .در غیر اینصورت راه را برای لجبازی بیشتر باز میکنیم.
@nooredideh
بهتره بدونین که احساسات کودک دوساله روی خوابش تاثیر میذاره! دنیای واقعی کودک دو ساله بیشتر از این که یک دنیای منطقی باشه یک دنیای هیجانانگیز است و همین باعث میشه نسبت به اطراف بیتفاوت نباشه و برای خوابیدن مقاومت کنه.
کودک دوساله دوست داره از موقعیتها یا تغییرات زندگی شما سردر بیاره، از نظر اون در دنیا هر اتفاقی که بیوفته بخاطر اونه! مثلاً اگر مامان و بابا دعوا کنن فکر میکنه اون مقصره و همین فکر میتونه خوابش رو بهم بریزه. یا گم شدن عروسکش ممکنه اون رو نیمههای شب از خواب بیدار کنه.
کودک دوساله شما نمیتونه دنیا رو از دید شما ببینه. گاهی نصف شب شما رو صدا میکنه و انتظار داره شما پیشش برین، اون متوجه این نیست که ممکنه با این کارش شما رو از خواب بیدار کنه. اون فقط میدونه که شما رو میخواد، همین!
کودک دو ساله مثل یک نوجوان از مرحلهی رشدی خاصی میگذره که در اون خواستههاش برای خودش قابل کنترل نیست.
منبع: کتاب راههای درمان بیخوابی نوزادان و کودکان نوپا به زبان آدمیزاد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تولد فرزند دوم تاثیرات زیادی بر کل خانواده بویژه فرزند اول دارد به خصوص در ماههای اول تولد که والدین به شدت از توجه به فرزند بزرگتر غافل میشوند.
کودکان در مقابل ورود نوزاد جدید واکنشهای متفاوتی از قبیل خشونت، لجبازی، چسبندگی به مادر و اضطراب جدایی، مشکلات خواب، مشکلات مربوط به غذا خوردن و رفتارهای بچه گانهای از خود بروز میدهند.
لازم که والدین خود را برای واکنشهای کودک اول آماده کرده، از تنبیه و سرزنش وی خود داری کنند.
مدت زمان بیشتری را با او بگذرانند و از دادن مسئولیت نگهداری فرزند جدید به کودک اول خود داری کنند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
كتاب هاي 12 ارزش زندگي يونسكو در ايران ترجمه و به چاپ رسيده است و در حال حاضر در مهد ها در حال آموزش
خدمت خانم فرماني كلاس مي گذراندم، ايشان فرمودند: كودك در اتاقش مشغول بازي است، درب بزنيد بعد وارد شويد!! "عزيزم اجازه هست بيام تو" ما چنان در اتاق كودك رفت و آمد مي كنيم كه انگار نه انگار كه اين جا اتاق كودك است و هر كار دلمان مي خواهد مي كنيم. هيچ عيبي ندارد مي توانيم به كارمان ادامه دهيم و اصلاً هم از كودك اجازه نگيريم ولي كودك ما چگونه بايد حَرَم و حريم و حرمت ها را ياد بگيرد؟ وقتي خودش حريم ندارد؟!!! وقتي عصباني مي شويم و چشمانمان را مي بنديم و دهانمان را باز مي كنيم و همه ي حريم ها را مي شكنيم چگونه مي توان انتظار داشت كه كودك احترام را ياد بگيرد؟؟؟
منظور ما از اين كه مي گوييم از دل سنت ها روش درآوريم همين است. در زندگي نامه آيت ا... قاضي طباطبايي از عرفاي صد سال پيش مي خواندم كه هر ووقت كودكي وارد مي شد به احترام آن كودك ايشان از جايشان بلند مي شدند و سلام مي كردند؛ هر چند دفعه كه كودكي وارد مي شد باز هم ايشان بلند مي شدند و به آن ها اداي احترام مي کردند. اطرافيان اعتراض كردن كه آخه شما بزرگتر هستيد و مقاماتي داريد چرا اين كار را مي كنيد، فرمودند: اگر من الآن اين احترام را به اين كودكان نگذارم، از كجا بايد اين ها ياد بگيرند كه به ديگران احترام بگذارند؟ (ادامه دارد... )
#تربیت {قسمت8}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
نه تنها کودکان رفتار را می توانند از طریق مشاهده یاد بگیرند
بلکه واکنشهای هیجانی مانند ترس، غم ، خشم و شادی را نیز از طریق مشاهده یاد خواهند گرفت
و این اتفاق در فرایند زندگی رخ میدهد
@nooredideh
چگونه والدین به مغز کودک شان آسیب میرسانند؟
آزمایش روی مغز کودکانی که در معرض دعوای بین پدر و مادرشان قرار گرفته اند، نشان میدهد الگوی مغزی این کودکان مشابه سربازانی است که در جنگ بوده اند!
کودک با گریه مادر احساس ناامنی میکند! یکی از بدترین رفتارها با کودکان، دعوای شدید پدر و مادر با هم در برابر کودک است.
کودکی که در معرض دیدن دائم چنین صحنه ای ست، بخشی از مغزش به اسم Lingual gyrus ، که مربوط به تکلم کودک است نسبت به کودکان معمولی تا شش درصد کوچک تر میشود. نتیجه چنین موردی کاهش توانایی ادراک گفتاری و لکنت زبان در کودک است.
اشتباه بزرگ والدین این است که جلوی چشمان فرزندانمان باهم دعوا میکنند و در خلوت دونفره شان آشتی میکنند! همانطور که دعوایتان علنی است آشتی و عشق و احترامتان هم علنی باشد!
@nooredideh
عجیبه که ما در حالی که خودمان در زندگی راضی و خوشحال نیستیم...
به اشتباه، مرتب به فرزند خود می گوییم «مثل من عمل کن».
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔴 بزرگترین خیانت والدین به بچهها!
✍بزرگترین و بدترین خیانت پدر و مادر به فرزندشون اینه که بچهشون رو از کار بندازن!یعنی، کارهایی رو که فرزندشون قراره انجام بده پدر و مادر انجام بدن! مثلا به جای او حرف بزنند، به جای او مشق بنویسند، به جای او کار بکنند و به جای او فکر بکنند.
ما باید بذاریم بچهها با خطا و اشتباه همه چیز رو یاد بگیرند برای اینکه این مسئله مربوط به رشدشون هست.
✍فرزانه فردینفر | مشاور و روانشناس
@nooredideh
مادر عصبانی: «مرا دیوانه کردی! چندبار به تو گفتم این کار را نکن؟!»
آنچه در ذهن کودک میگذرد: «لطفاً بس کن! حرفهایت مرا ناراحت میکند و میترساند. چرا این قدر فریاد میزنی!؟ من که هنوز شمردن بلد نیستم. پس از کجا بدانم که چندبار به من گفتی که آن کار را نکنم؟ حتماً بچهی بدی هستم. هنوز هم دوستم داری؟
نمیخواهم تو را عصبانی کنم. بعضی روزها دوسالهبودن واقعاً سخت است. کلی نقشه دارم که میخواهم امتحانشان کنم... وقتیکه لیوان را یکوری کردم، فکر نمیکردم شیر میریزد. وقتی که در وان حمام بازی میکردم، نمیدیدم که آب دارد روی کف زمین میریزد. امیدوارم وقتی سهساله شدم بهتر بتوانم بفهمم چه چیزهایی تو را عصبانی میکند.
امّا، حالا فریادِ تو مرا گیج میکند و میترساند. نمیدانم باید چه کنم، حتی نمیدانم چه کردهام!»
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
خدمت خانم فرماني كلاس مي گذراندم، ايشان فرمودند: كودك در اتاقش مشغول بازي است، درب بزنيد بعد وارد شو
گفتيم تربيت يعني پرورش دادن، ايجاد كردن، توليد كردن. ما سه تا نگاه به تربيت داريم. بلا استثناء در هرجا و هر كلاسي، كودك آرزوها را بررسي كرديم و من طبق روال گفته هاي حاضرين را ستون بندي مي كنم، هميشه يك ستون آرزوها بلندتر از بقيه ستون ها مي شود و اين ستون، ويژگي هايي است كه مربوط به شخصيت است كه نشان مي دهد بخش شخصيت بيشترين دغدغه ي والدين است اما والدين بيشترين وقت و زمان را روي بخش شناخت مي گذارند. اين شكل چهار بُعد اصلي كودك يا انسان را نشان مي دهد.
بعد معنوي
شخصيت
شناختی ( فكري )
عاطفی (احساسي )
جسمي ( مادي )
اما والدين بيشترين زمان را روي ابعاد جسمي و شناختي مي گذارند تا بچه ها خوب بخورند و خوب بپوشند و خوب درس بخوانند و زمان كمتري روي ابعاد معنوي و عاطفي تمركز مي كنند ولي وقتي مي پرسيم چگونه كودكي مي خواهيد و آرزو داريد فرزندتان چگونه باشد؟ و كودك آرزوهايتان كيست؟ همه در حيطه ي مابين معنوي و عاطفي كه بُعد شخصيت است تمركز مي كنند. چون براي ما شفاف نيست كه چه مي خواهيم و چه كار مي خواهيم كنيم.
همه ي انسان ها فطرت دارند و فطرت به اصل و اصول برمي گردد و ما بر اساس فطرت دوست داريم كه كودكمان در ابعاد معنوي و شخصيت قوي باشد؛ اما هنجارهاي اجتماعي مثل كلاس ها، كنكور، بدنسازي، تحصيلات و غيره ما رابه سمت ابعاد شناختي و جسمي مي كشاند و متمركز مي كند. ما در اين ابعاد تلاش مي كنيم ولي دلمان مي خواهد كه فرزندمان در ابعاد بالا باشد. هر جا كه بخواهيم كودكمان حضور داشته باشد و رشد كند، خودمان هم بايد آن جا حضور داشته باشيم.
اين 4 بُعد همه با هم بايد هماهنگ باشند. ولي ما دچار ناهماهنگي هستيم. تمام تلاش ما در رويكرد كودك متعادل اين است كه فرزندان ما در همه ي ابعاد رشد متعادل داشته باشند. (ادامه دارد... )
#تربیت {قسمت9}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
⭕️ اگه می خواهید بچه های شاد و موفق داشته باشید این توصیه رو جدی بگیرید
طبق پژوهشهایی که صورت گرفته، مشخص شده مهم ترین عامل شاد و موفق شدن بچه ها، رضایت مادر ها از رابطشون با پدر بچه بوده.
یه توصیه به آقایون:
در واقع اگه بچهی شاد و موفق میخواین حواستون به نیاز های مادر بچه باشه
@nooredideh
فرصتی مناسب برای همصحبتی با کودکان
💎 هنگامی که برای کودک کتاب میخونیم، فرصت مناسبیه تا با اون صحبت کنیم؛ اجازه بدیم درباره هر تصویر و هر تفکری که درباره کتاب و موضوع اون کتاب داره، باهامون صحبت کنه.
❌ هرگز به اون نگیم «صبر کن کتاب تموم بشه، بعد به سؤالت جواب میدم» یا «ساکت باش و ببین آخر داستان چه میشه»!
🔰 این کودکه که تو تخیل و تفکر خودش بهصورتی کاملاً خلاقانه انتهای داستان رو مشخص میکنه.
@nooredideh
برای فرزندتان، از ۵ درخواست،
۳ مورد را انجام دهید،
🔸۱ مورد را با تاخیر
🔸۱ مورد را رد کنید...
با این روش ، صبر و تحمل «نه »
شنیدن را در فرزندتان افزایش
خواهید داد!
@nooredideh