#دعوت_به_همکاری_کودک
⭕️ روش های غلط دعوت به همکاری
۶- اخطار
«بپا خودتو می سوزنی.»
«مواظب باش، ماشین زیرت می گیره.»
«از اونجا بالا نرو! می خوای بیفتی؟»
«گرم کنتو بپوش و گرنه بد جوری سرما می خوری.»
🔴احساسی که کودک از اخطار بدست میآورد
«دنیا جای وحشتناکیه، پر از خطره ... چه طور تنهایی می تونم از پس اش بر بیام؟ ... هر کاری که بکنم به درد سر می افتم.»
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
عامل بعد در بهداشت جنسی کودک، نوع محبت والدین به کودک است. محبت فعال است یا منفعل. در بحث شخصیت، مفصل توضیح دادم و راجع به اقتدار و مهربانی والدین صحبت کردم . گفتم که اگر این مهربانی تبدیل شود به مظلوم نمایی و اقتدار تبدیل شود به خشونت، بر روان بچه ها اثر منفی می گذارد.
وقتی مادر در خانه مظلوم نمایی می کند و درک مقصر و مظلوم دارد، دختر را از جنسیت خودش بیزار می کند. چون شخصیت مادر شخصیت ضعیفی است؛ دختر در هم ذات پنداری با مادرش از خودش بدش خواهد آمد (اگر قراره که من مثل مادرم بشوم پس بهتره که هرگز نشوم).
گاهی نیز مادر به این وضعیت دامن می زند و می گوید: دختر بودن یعنی بدبختی، زن در این مملکت توسری خور است و اصلاً متوجه نیستیم که دختر ما زن آینده است.
خشونت پدر، پسر را از جنست خودش بیزار می کند. یکی از دلایل ضعف جنسی آقایان عدم تمایل به پدر شدن است. نوع محبت والدین باید متعادل باشد و بردگی عاطفی ایجاد نکند. بچه ها نباید وارد دنیای عاطفی والدین شوند، بچه ها نباید جایگزین همسر شوند؛
مادرهایی که پسر دارید مواظب باشید و او را به خودتان وابسته نکنید و او را وارد دنیای عاطفی خودتان نکنید اگر نیازهای عاطفی تان را از همسرتان دریافت نمی کنید نباید آن را با محبت پسرتان جبران کنید و سعی کنید نیاز های عاطفی خود را از پسرتان دریافت کنید؛ پسر را جایگزین پدر نکنید، اگر این کار را انجام بدید به فرزندتان ظلم کرده اید. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت 4}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه کودکان خلاقند اگر....
join @nooredideh
#دعوت_به_همکاری_کودک
⭕️روش های غلط دعوت به همکاری
۸-مقایسه کردن
«چرا سعی نمیکنی بیشتر شبیه برادرت بشی؟ اون همیشه کارهاشو به موقع انجام میده.»
«ببین لیزا سر میز چه رفتار خوبی داره؟ هیچ وقت بت دست غذا نمیخوره.»
«چرا مثل گری لباس نمی پوشی؟ اون همیشه موهاش کوتاه و پاکیزه اس، پیرهنشو هم همیشه میکنه تو شلوارش، آدم حظ میکنه بهش نگاه میکنه.»
🔴احساس کودک از مقایسه
اون همه رو بیشتر از من دوست داره
از لیزا بدم میآد
هیچ کاری نمیتونم بکنم
از گری هم بدم میآد
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
مهارت های تربیت فرزند
وقتی ما اسباب بازی برای بچه ها میخریم ولی بلد نیستیم باهم بازی کنیم مایه ی دردسر میشه.
وقتی اسباب بازی کودک می شکنه چقدر حرص میخورید که "تو عرضه نداری، حیف اسباب بازی که بابات واست خرید. تو لیاقتت همون لیوان شکسته هست که بری بازی کنی. عصبانی میشیم دیگه، چون پول دادیم.
🔻🔻🔻🔻
یه موقعی مادری اومد اون موقع اسباب بازی هایی بود که یه دگمه صدای گربه میداد، یه دگمه صدای سگ می داد. مادر می گفت رفتم بیرون و اومدم دیدم بچه زده زمین نصفش کرده. گفتم چرا اینکارو کردی؟ گفت میخواستم ببینم پیشی چطوری رفته اون تو. کنجکاویه دیگه و این کاملا طبیعیه.
ما با اسباب بازی های نامناسب داریم به بچه ها دروغ می گیم. به کودک میگیم گربه این تو هست، گاو هم این تو هست، سگ هم این تو هست. بعد این این بچه متحیر که این سه تا هیکل چطور اینجا جا گرفته!!!
🔻🔻🔻🔻
اسباب بازی یکی از مسائلیه که روی رشد شخصیت کودک تاثیر داره. نگاهی که ما به وسایل زندگیمون داریم، نگاهیه که به اسباب بازی دوران کودکیمون داشتیم.
اسباب بازی ها باید خیلی ارزون باشه. قابل استهلاک باشه. "حالا خیلی توضیح راجع به اسباب بازی صنعتی نمی دهم"
🔻🔻🔻🔻
ما سه تا منبع اسباب بازی داریم:
🔻یکی فروشگاه اسباب بازی هست که در بهترین حالت 30 درصد از نیاز کودک را جواب می دهد 70 درصد نیاز کودک باید جای دیگه تامین بشه.
🔻یک منبع اسباب بازی؛ وسایل زندگی هست هرچه که اسباب زندگیه. "حبوبات، غلات، ظرف ها به غیر از ظروف شکستنی" همه ی اینها بهترین اسباب بازی هست. اصلا آشپزخانه کاملترین اتاق بازی است برای بچه ها.
🔻منبع سوم که بیشتر مد نظر من است "طبیعت" است. هر چیزی که در طبیعت است، بهترین، کامل ترین و سالم ترین اسباب بازی برای کودک است. "سنگ، خاک، شن، درخت از ریشه تا ساقه و برگ، پوست و پر حیوانات ...." هر چه که در طبیعت هست بهترین اسباب بازی است.
مساله اینه که حالا رفتیم در طبیعت چکار کنیم. دقت داشته باشید که طبیعت را کلاس اموزشی برای بچه ها نکنید. "عزیزم بیا اینجا این رنگ ها رو ببین حس بیناییت تحریک شه بلکه خدا کنه یه چیزی بشی... بیا عزیزم اینجا حس لامسه ات رو تحریک کنم.. تو خونه از این کثافت کاری ها نکنی، همینجا بازی کن."
طبیعت را کلاس نکنید، آموزش ندهید، برای بچه ها در طبیعت توضیح ندهید...
(استاد سلطانی)
#اسباب_بازی
join @nooredideh
در روانشناسی مسئله ای وجود دارد به نام عقده ی زِنای با محارم، این حالت در افرادی به وجود می آید که وارد دنیای عاطفی پدر و مادرشان شده اند. وقتی پسر جایگزین پدر می شود و وارد دنیای عاطفی مادر می شود و به نیازهای عاطفی مادر پاسخ می دهد و وابستگی و بردگی عاطفی ایجاد می شود، دیگر قادر نخواهد بود که به سمت دختر دیگری برود.
یک مورد در نزدیکان من هست و پسر الآن حدود پنجاه سالش است و خوشبختانه هنوز ازدواج نکرده، مادر ایشان همه کار برایش می کند پسر اهل هنر است و منتقد و نویسنده است، مادر می داند که از چه موسیقی خوشش می آید و چه نوشیدنی و غذایی دوست دارد، شب تا برگردد مادر بیدار می نشیند، آرایش کرده و گل روی میز و غذای روی چراغ تا هرموقع که پسر بیاید و در همه حال کنار او می نشیند و مادر فیلم های مختلف می بیند و موسیقی های مختلف گوش می کند تا بتواند درباره ی آن ها با پسرش گفتگو کند و همه ی دوستانش را می شناسد و ... ولی به همسرش که می رسد بی اعتنا و بی حوصله برخورد می کند و این مادر تمام نیازهای جسمی و روحی و عاطفی غیر از مسئله ی جنسی را برای پسرش پاسخ می دهد خوب با این حالت امکان ندارد که این پسر تا آخر عمرش بتواند ازدواج کند.
همه ی ما چه زن و چه مرد یک نیمه ی ناقص و خالی در وجودمان داریم که به همین دلیل جذب طرف مخالف خود می شویم تا این نیمه کامل شود؛ اما در حالت عدم تعادل، پدر این نیمه را با دخترش کامل می کند و مادر با پسرش و این پسر و دختر هم به جای پیدا کردن همسر برای خود مکمل والدینشان می شوند و بی نیاز از همسر.
بعدها این دختر در کنار هر مردی قرار بگیرد می بیند که قبلاً کامل شده و جایی برای فرد جدید ندارد و یا پسر، که این حالت در پسرها خیلی شدید است چون مادرها متخصص این کار یعنی وابسته کردن پسرها هستند. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت5}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
#دعوت_به_همکاری_کودک
⭕️روش های غلط دعوت به همکاری
۹-ریشخند کردن
«میدونستی که فردا امتحان داری، با این وجود همه کتاباتو مدرسه جا گذاشتی چقدر تو با هوشی! این درخشانترین کاریه که میتونستی انجام بدی.»
«این چیزیه که می خوای بپوشی:خال مخالی چهار خونه؟ خوب، حتما خیلی تعریف و تمجید می شنوی»
«این مشقیه که می خوای فردا ببری مدرسه. خوب شاید معلمت بلده خط چینی بخونه، من که بلد نیستم.»
🔴احساسی که کودک از ریشخند بدست میآورد
«دوست ندارم کسی منو مسخره کنه.» «اون خیلی پسته» ... «به من اهانت کرده و ناراحتم می کنه.» « امتحانش بد نیس» ... « تلافیشو سرش در می آورم» ... «مهم نیست که چیکار کنم. هیچ وقت موفق نمیشوم» ... «از عصبانیت جوش آوردم.»
join @nooredideh
#معرفی_کتاب
این کتاب داستان خانواده ایست که فرزند معلول جسمی و ذهنی به دنیا میآورند
داستانی فوق العاده زیبا
این کتاب را نه تنها خانواده هایی که فرزند معلول جسمی و ذهنی دارند، باید مطالعه کنند، بلکه همه و همه باید بخوانند تا با معلولین و دنیای آنها آشناشوند. و روابط و رفتارشان را با آنها بهتر تنظیم کنند.
چرا که جامعه ما به شدت اطلاعات کمی درباره این موضوع دارند
join @nooredideh
🔹مشاوره قضایی حضرت علی
زنی که پس از شش ماه زندگی در کنار همسر خود، فرزندی به دنیا آورده بود، به جرم ارتکاب فحشا نزد خلیفه دوم آورده شد و خلیفه به خیال اینکه این زن مرتکب فحشا شده است، تصمیم گرفت وی را مجازات کند. من مانع مجازات آن زن شدم و توضیح دادم:
اگر بخواهی از کتاب خدا دلیل میآورم که این زن بی گناه است و نباید مجازات شود
خداوند متعال میفرماید:
《وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا》
ﻭ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭﻱ ﻭ ﺑﺎﺯﮔﺮﻓﺘﻨﺶ ﺍﺯ ﺷﻴﺮ ﺳﻲ ﻣﺎﻩ ﺍﺳﺖ،
و در آیه دیگر می فرماید:
《وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ لِمَنْ أَرَادَ أَن يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ》
ﻭ ﻣﺎﺩﺭﺍﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ ﻛﺎﻣﻞ ﺷﻴﺮ ﺩﻫﻨﺪ. [ ﺍﻳﻦ ﺣﻜﻢ ] ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺴﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻰﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺷﻴﺮﺧﻮﺍﺭﮔﻲ [ ﻛﻮﺩﻙ ] ﺭﺍ ﺗﻜﻤﻴﻞ ﻛﻨﺪ.
در آیه نخست دوران حاملگی و شیردهی 30 ماه دانسته شده و در آیه دوم، 24 ماه معرفی شده است. حال اگر 24 از 30 کسر شود 6 ماه باقی می ماند که کمترین زمان دوران حاملگی است.
عمر با شنیدن این استدلال زن را آزاد کرد و از آن پس این حکم قطعی شد
📚 کتاب علی از زبان علی
@Hoseindarabi
☝️حتما این کتاب رو تهیه کنید و بخونید
فوق العادس، ۶۰۰ صفحه کتابه که هر صفحه اش آدم رو به وجد میاره
دختر نوجوانی را می شناختم که بسیار یاغی بود و هرکاری دلش می خواست انجام می داد و دنبال آدمکش می گشت که پدر و مادرش را بکشد یک روز با مادر این دختر مشاوره داشتم و فهمیدم که حدود بیست و پنج سال زندگی زناشویی عین جهنم و عین این 25 سال اختلاف و فحش و دعوا بین این پدر و مادر است از ایشان پرسیدم که پدرشان در قید حیات هستند؟ بغض این خانم ترکید و با گریه گفتند که نخیر فوت کردند.
من دست و پایم را گم کردم که شاید به تازگی فوت کرده اند و من باعث ناراحتی این خانم شدم، گفتند که خیر پدرم ده سال پیش فوت کرده اند! من که حسابی بهت زده شده بودم پرسیدم که ده سال پیش فوت کرده اند شما هنوز بغضتان می ترکد؟ گفتند هر زمان که یاد پدرم می افتم گریه می کنم و داغش برای من تازه است ومثل این می مونه که همین سه روز پیش اتفاق افتاده! گفتم آخه چه دلیل داره که یک دختر بعد از ده سال هنوز داغدار پدرش باشد؟ گفتند آخه شما نمی دونین که ما چه شب هایی با هم داشتیم، زیر نور ماه می نشستیم و با هم شطرنج بازی می کردیم و پدر برای من فال حافظ می گرفت، گفتم خوب این زمان ها همسر شما کجا بودند؟ گفتند خبرش خوابیده بود و خُرخُر می کرد، گفتم خوب مادر کجا بودند؟ ایشان هم خواب بودند.
گفتم خوب مشکل همین جا است پدر شما باید برای مادر شما فال حافظ می گرفتند و شما هم باید برای همسرت زیر نور مهتاب بنشینی! خوب نتیجه همین می شود که شما امروز چیک بیوه زن پنجاه درصدی هستی چون نصف نیازهای عاطفی شما را پدر پاسخ می داد که حالا خدا رحمتشان کند برای همین است که هنوز بغض می کنید و خیلی جالب بود که این خانم با این که از شوهرش در کلام متنفر بود ولی رابطه ی زناشویی محکمی داشت و از نظر مالی هم خوب بودند و شوهر دست و دلبازی داشتند اما تبادل فکر و تبادل عاطفه بین این زن و شوهر صفر بود؛ چون به شوهر از این نظر نیاز نداشته و از طرف پدر تأمین می شدند.
باز هم هشدار می دهم که بچه ها را وارد دنیای عاطفی خودتان نکنید و بردگی عاطفی به وجود نیاورید بچه ها یک پدر می خواهند و یک مادر، بچه ای که دو پدر یا دو مادر دارد آسیب می بیند. در این جا کتاب «هفت اشتباهی که والدین مرتکب می شوند» را معرفی می کنم، این کتاب در امریکا سال 2001 چاپ شده است و مسئله ی روز جامعه ی امریکا است.
نوشته که پدر نباید پوشک بچه را عوض کند مگر در شرایط اضطرار، به پدرها و مادرها توصیه می کند که نقش های زنانه و مردانه را قاطی نکنید و به مادرانی که در بیرون کار می کنند توصیه می کند که نقش مردانه و شخصیت زمخت به خود نگیرند تا بچه ها در ذهن شان دچار مشکل نشوند.
من همیشه به والدین توصیه می کنم که وقتی بیرون می روید دوتایی دست بچه را بگیرید، یک دست لطیف مادرانه و یک دست قوی و زمخت پدرانه، تعادل این دو کودک را متعادل می کند. این که یک مادری خیلی مردانه باشد و یک پدری خیلی لطیف و ظریف باشد اصلاً چیز خوبی نیست، پایه گذار مشکلاتی در بعدها می شود که در تبعیض جنسی خواهم گفت. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت6}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
#دعوت_به_همکاری_کودک
⭕️ روش های غلط دعوت به همکاری
۷- عبارات شهید نمایانه
«ممکنه این جیغ و ویق هاتونو ببرین! می خواین چه بلایی سر من بیارین ... منو مریض می کنین؟ ... می خواین دچار حمله قلبی بشم؟»
«صبر کنین تا خودتون بچه دار بشین، اونوقت می فهمین این کارتون چقدر آزاردهنده است. این موهای سفید رو می بینین؟ اینا بخاطر شماها سفید شده. بالاخره منو کفن می کنین.»
🔴احساسی که کودک پیدا میکند
«خودمو گناهکار حس می کنم» ... «من نترسیده ام ... تقصیر منه که اون مریض شده ...» به جهنم! کی اهمیت می ده.
من بچه بدی هستم
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
👆ببخشید قسمت ۷ جا افتاده بود👆
🔴 مهم: دقت کنید تمام این ده مورد در ارتباط باهمسران هم صدق میکنه، یعنی فقط مختص به کودک نیست