این روزها اگر خونه مونده باشید احتمالا با مشکل سر رفتن حوصله بچهها مواجه شدید، در کنار سرگرمیها آنلاین و غیرآنلاین از بخشی این فرصت برای حرف زدن با بچهها استفاده کنید
🔺بذارید بچهها احساسات و تجربیاتشون رو بیرون بریزن، هر احساس و تجربهای رو! حتی لباس پوشیدن خودشون.
@nooredideh
در مقابل بدرفتاری بچه ها چه کنیم:
جلوگیری از بداخلاقی های بچه
حتی بچه هایی که بهترین شیوه رفتاری دارند هم ممکن است هر از گاهی بداخلاق شوند. این بداخلاقی ها در دوران کودکی متداول هستند برای اینکه بچه ها می توانند بفهمند که بیشتر از هر زمانی می توانند آنچه می خواهند را بیان کنند و وقتی نمی توانند خواسته های خود را اعلام کنند، عصبی و ناراحت می شوند. البته بچه ها به شیوه های دیگر هم بداخلاق می شوند. مثلا وقتی که نمی توانند تن عروسک خود لباس کنند یا مثل خواهر و برادر های بزرگ تر خود باشند. وقتی بچه شما خیلی زود استقلال و خودمختاری می خواهد، تقابل قدرت پیش می آید.
بهترین راه برای جلوگیری از این بداخلاقی ها این است که در هر فرصت و همه جا جلوی آنها را بگیرید. این شیوه ها می توانند موثر باشند: مطمئن شوید که بچه شما به دنبال جلب توجه نیست. مثلا می توانید عادتی ایجاد کنید که بچه تان را به رفتار خوب ترغیب کند. مثلا برای رفتار خوبش تحسینش کنید. به بچه خود کنترل و اختیار در مورد چیزهای کوچک بدهید. ممکن است چنین چیزی نیازهای او برای استقلال را تا حدی برآورده کند. به او پیشنهادهایی دهید که می توانید انجامشان دهید. مثلا از او بپرسید که بعد از ناهارش، سیب یا موز می خواهد...
وقتی بچه ها درحال بازی کردن هستند، اسباب بازی ها و بازی های مناسب سن آنها را برایشان بگیرید. با چیزهای ساده شروع کنید و به مهارت های سخت تر برسید. وقتی بچه شما چیزی می خواهد، درخواست او را با دقت درنظر گیرید.
محدودیت های بچه خود را بشناسید. اگر می دانید که بچه شما خسته است، این زمان مناسبی برای خرید کردن نیست.
@nooredideh
به کودک نگویید:
پاشو بریم
ما رفتیم
تو همینجا تنها بمون
جا میمونی
باید بیای (بغلش نکنید با زور)
زود باش یالا باید بریم
باااید بیای، سریع
بهش دروغ نگویید (مثلا الکی نگید میریم پارک)
✅ مثلاً وقتی آخر مهمونی به بچهتون گفتید که وقت رفتنه و اون گفت ما هنوز بازیمون تموم نشده.
بهش بگین: باشه تا ۱۰ دقیقه دیگه؛ وقتی که عقربه بزرگ ساعت به عدد ۸ رسید میریم.
@nasman
با كودك حسود چه كنيم؟
-مالكيت كودك را محترم بداريد.
- به او بياموزيد او خوب و دوست داشتني است.
- با رفتارتان نشان دهيد بي قيد و شرط او را دوست ميداريد و او شخص اول زندگي شماست.
-مقايسه نكنيد.
- به بقيه كودكان در حضور او توجه ويژه نشان ندهيد.
- احساسات فرزندتان را تاييد كنيد.
- به او برچسب حسود بودن نزنيد.
-نظم و يكدستي را در تربيت فرزندتان حاكم كنيد.
- در حد توانايي ماليتان خواسته هاي بي ضرر فرزندتان را اجابت كنيد.
@nooredideh
معلمي از دانش آموزان خواست تا عجايب هفتگانه جهان را فهرست وار بنويسند.
دانش آموزان شروع به نوشتن كردند.
معلم نوشته ها را جمع آوري كرد . با آنكه همه جواب ها يكي نبودند اما بيشتر دانش آموزان به موارد زير اشاره كرده بودند : اهرام مصر ، تاج محل ، كانال پاناما ، كليساي سن پيتر ، ديوار بزرگ چين و ...
در ميان نوشته ها كاغذ سفيدي به چشم مي خورد . معلم پرسيد : اين كاغذ سفيد مال چه كسي است؟ يكي از دانش آموزان دست خود را بالا برد .
معلم پرسيد : دخترم تو چرا چيزي ننوشتي؟
دخترك جواب داد : عجايب موجود در جهان خيلي زياد هستند و من نمي توانم تصميم بگيرم كدام را بنويسم .
معلم گفت : بسيار خوب هر چه در ذهنت است به من بگو ، شايد بتوانم كمكت كنم !
در اين هنگام دخترك مكثي كرد و گفت : بنظر من عجايب هفتگانه جهان عبارتند از : لمس كردن ، چشيدن ، ديدن ، شنيدن ، احساس كردن ، خنديدن و عشق ورزيدن .
پس از شنيدن سخنان دخترك ، كلاس در سكوتي محض فرو رفت . آري عجايب واقعي نعمت هايي هستند كه ما آنها را ساده و معمولي مي انگاريم و به سادگي از كنارشان عبور مي كنيم.
join @nooredideh
این کانال رو 👆👆دارید؟؟
نوشتههای یک خانم دکتر با چهار فرزند
که هم نکات تربیتی داره، هم تجربیات مادری، هم مطالب پزشکی (و کارگاه های پرطرفدار مراقبت قبل بارداری، بارداری، زایمان و...)
دلنوشتههای مادرانه شون هم خیلی جذاب و زیباست
نگاه قشنگی به زندگی و مادرانگی دارن
و خیلی از نکاتی که ما اینجا تو کانال میگیم رو ایشون در رابطه با فرزندانش عملی میکنه👇
https://eitaa.com/joinchat/3726770221C1bdbde7697
دنبال کردن کانال و صفحه شون رو به همه مادرها توصیه میکنم
مخصوصاً اونایی که میگن "وااای تو همین یکی هم موندییییم😰"
بعلاوه مادرهای خسته، پر از دلهره، سردرگمی یا حس هدررفتگی...
🖋هـجرٺــــ
بله https://ble.im/hejrat_kon
ایتا @hejrat_kon
اینستاگرام @dr.mother8
چنانچه کودکی مورد بی توجهی قرار گیرد سعی می کند از طریق منفی کاری و لجبازی توجه دیگران را به خود جلب کند.
مثلا جلوی تلویزیون می ایستد، هنگام صحبت کردن دیگران داد و بیداد می کند و موقع غذا خوردن از سر سفره بلند می شود.
والدین هنگام مشاهده ی چنین رفتارهایی با بحث های طولانی، خواهش و یا حتی تنبیه به رفتار منفی کودک توجه می کنند و بدین ترتیب به تدریج کودک می آموزد که برای کسب توجه دست به این رفتارها بزند.
@hooraei
زمانی را به استراحت مطلق با بچهها اختصاص دهید
یکی از موارد مهم در زندگی خانوادگی که نقش مادر در آن بسیار پررنگ می شود، زمان های استراحت و تفریح است تمام خانواده ها به چنین زمانهایی نیاز دارند و باید برای آن برنامه ریزی کنند که هیچ روند کاری خارجی مانع این روزهای تفریح نشود و در آن اعضای خانواده بتوانند در کنار یکدیگر کامل استراحت کنند و برای ادامهی هفته انرژی زیادی جمع کنند.
مادران و به خصوص مادران شاغل باید برای این زمانها برنامه ریزی کنند که بتوانند اوقات خوشی را برای خود و خانواده شان فراهم کنند.
@nooredideh
پنجشنبه است
یـادی كنيـم
ازمسـافـرانی
که روزي در
کنـارمان بودند
و اكنون فقط یاد و
خاطـرشـان
دردلمـان باقی ست
بافاتحه وصـلوات
Join @nooredideh
طفلی که به قدر مناسب و اندازه صحیح از محبت اولیای خود برخوردار بوده، با ولادت طفل دوم ناراحت نخواهد شد. زیرا آن مقداری که قبلاً مورد توجه و مهر پدر و مادر بوده، اکنون نیز هست.
ولی کودکی که بیش از حد از پدر و مادر محبت دیده است؛ طفلی که با نوازش های بی حساب لوس بار آمده است، خلاصه کودکی که خود را شمع محفل شناخته و همه پروانه وار گردش میگردند، با ولادت فرزند دوم سخت ناراحت میشود. در خود احساس حقارت میکند، زیرا میبیند قسمتی از محبتهای اختصاصی او نصیب طفل نوزاد شده است... او را کتک میزند، انگشت به چشمش میکند، نیشگون میگیرد... از پدر و مادر نیز انتقام میگیرد، با آنها بدرفتاری مینماید ... به سخن آنها بد جواب میدهد، گاهی ناسزا میگوید.
📚 کودک از نظر وراثت و تربیت
محمدتقی فلسفی
@nooredideh
گریه نكن! مرد که گریه نمیکنه!
۲ سال اول زندگي، كودك را به بهانه بغلي نشدن، بغل نميكنند و ميگذارند تا ميتواند گريه كند، جيغ بكشد و در تنهايي خود احساس ناامني را خوب مزهمزه كند، درحاليكه ۲ سال اول كودك بايد بغل شود، صداي قلب مادر و اطرافيان را بشنود، گرماي تن آنها را حس كند و مجبور نباشد براي هر خواستهاي جيغ بكشد.
در عوض بعد از ۲ سال دائم به كودك يادآور ميشويم «گريه نكن»، «چرا گريه ميكني اينقدر»، «گريه نداره كه»، «مرد كه گريه نميكنه»، «تو ديگه بزرگ شدي، گريه كردن برات زشته»!
گريه عكس العملي طبيعي در مقابل موقعيت تلخ و دردناك و احساس غم و اندوه است چرا جلوي يك عكسالعمل طبيعي را ميگيريم و آن را به بزرگي و مرد بودن ربط ميدهيم؟
بگذاريد كودك گريه كند، آرام شود و بداند گريه كردن ربطي به مرد و زن بودن و بزرگ و كوچك بودن ندارد و نيازي نيست او هميشه بغضش را نگه دارد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
.
والدينى كه به کودک عشق و
#محبت ميدهند و به او #احترام
ميگذارند، اما به او اجازه نميدهند
به حقوق کسی تجاوز كند،
فرزندانى با محبت، كمك كننده،
آرام و مهربان خواهند داشت.
اين روش تربيتى بهترين روش است.
@nooredideh
سر حرف خود بایستید
اگر کودک خواستهای داشت که شما نمیتوانید و یا صلاح نمیدانید به او جواب مثبت بدهید، بر سر نه خود بایستید.
اگر کودک ببیند که بعد از اصرار و گریه و قشقرق میتواند شما را تسلیم خواسته خود کند یاد میگیرد که دفعات بعد هم از همین روش برای رسیدن به خواستهاش استفاده کند.
بنابر این تنها زمانی به فرزندتان نه بگویید که مطمئنید از حرف خود برنمیگردید. اگر موقع شنيدن جواب منفي شما دست به مانور زد، خودزني كرد، سرش را به زمين كوبيد يا خودش را به زمين انداخت، تا زماني كه ميدانيد خطري ندارد مطلقا بي اهميت باشيد.
Join @nooredideh
هنرمند این اثر، دانشآموز کلاس نهم «آجونات» از ایالت کرالای هند است.
آجونات مدام از پدر میشنید که درباره (مادر آجونات) میگوید: «او خانهدار است، کار نمیکند» او متعجب میشد،چون مادر را هرگز بیکار ندیده بود.آجونات این نقاشی را کشید تا زحمات بیپایان مادرش را نشان دهد
#مادر
@nooredideh
از مهمترین ویژگیهای یک والد خوب، احساس امنیت دادن به کودک است. امنیت روانی، فیزیکی و عاطفی که به اندازه کافی باید کودک آن را تجربه کند. توجه زیاد از حد، یعنی کنترل و توجه کمتر از حد، میشود سهلگیری و بیخیالی.
جملاتی كه به کودک حس امنیت می دهد:
«من اینجا هستم و بغلت میكنم»
«من اینجا هستم، كنار تو و نمیگذارم آسیب ببینی»
«من اینجا هستم و صدایت را می شنوم، خواستهات را به من بگو، لازم نیست جیغ بكشی و گریه كنی تا توجهام را جلب كنی»
«من اینجا هستم و تو آرام باش»
«من اینجا هستم و میتوانی روی من حساب كنی».
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
در بچه ها تفکر عظمت به وجود آورید، در بازی ها در گفتگوها در مسافرت ها مواظب باشیم که چه الگویی به بچ
نکته ی بعد، تغییر نگاه از نداشته ها به داشته ها است.
بعضی آدم ها با داشته هایشان زندگی می کنند و بعضی با نداشته هایشان، شما جزو کدام گروه هستید؟ بیشتر به چه چیزی نگاه می کنید؟ پاسخ حاضرین: نداشته ها. داشته های من در مقابل نداشته های من مثل قطره در مقابل اقیانوس است. هر چیزی که در دنیا هست و من آن را ندارم مسلم است که جزو نداشته های من حساب می شود.
وقتی با نداشته هایم زندگی می کنم یعنی در جهنم زندگی می کنم. ما انسان هستیم و لحظه به لحظه در حال انتخاب هستیم. اگر با داشته هایمان زندگی کنیم و لذت ببریم و کِیف کنیم پس در بهشت خواهیم بود و اگر با نداشته هایمان زندگی کنیم، در حسرت و آتش و دوزخ خواهیم بود.
بیاییم ببینیم چی داریم؟ لذت ببریم و شکرگزاری کنیم و سپاسگزار باشیم. یکی از ارزش های زندگی سپاسگزاری است. سپاسگزاری های ما در مقابل حسرتهایمان بسیار ناچیز است و آن قدر در حسرت به سر می بریم که فرصت سپاسگزاری پیدا نمی کنیم و اصلاً داشته هایمان را نمی بینیم.
بچه ها را با تفکر مشارکت بار آورید و در کل خانواده باید مشارکتی اداره شود.
در خانواده ی مولد تحکیم نقش ها صورت می گیرد. در حالی که امروزه پدر وقتی از خانه بیرون می رود اعضای خانه او را نمی بینند و وقتی هم که برمی گردد همه خوابند،
🔸این تعریف نقش پدر است، فقط یک ماشین پول سازی است
🔸 و تعریف نقش مادر، دویدن با تمام وجود چه شاغل باشند و چه نباشند
و در کل تعریف نقش والدین در دنیای امروز سرویس دادن به یک الف بچه شده است. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
شما مسئولِ شادی خودتان هستيد.
اگر از ديگران
انتظار داشته باشيد که
شما را شاد کنند ،
همیشه نا اميد خواهيد شد!
Join @nooredideh
🔴فوری. نوردیده
باسلام، خدمت اعضای نوردیده، ما نیمه شعبان برای اعضای پیج اینستاگرام نوردیده تخفیف ٩٠درصدی فایل همایشهایی که قبلا اینجاهم گذاشته بودیم رو قرار دادیم
چون قبلا قرار نداده بودیم و فالوورای زیادی جدیدا عضو اینستاگرام ما شدن
پنج روزی تخفیفها بود تا دیشب، یک مهلت دیگه دادیم به کسانی که نتونستن از طریق لینک سفارش بدن، از طریق کارت به کارت سفارش بدن. گفتم به شما هم اطلاع بدم، ناعدالتی صورت نگیره. اگر قصد خرید دارید سریعا اقدام نمایید
مبلغ ٩٩هزارتومن به شماره کارت زیر واریز نمایید
6104337635737826
به نام آقاکثیری
عکس فیش واریزی رو به آیدی پشتیبانی ارسال کنید، فایلها براتون فرستاده میشه
آیدی پشتیبانی 👈 @hrk1364
٨فایل کارگاهها و همایشهامون ٨٠٠تومنه
با تخفیف ٩٠درصدی میشه ٩٩تومن، موقت
موضوعات فایلها
١.تربیت جنسی ٢.تربیت دینی ٣. درس و مدرسه ۴.رفتار با نوجوان ۵.کرامت و عزت نفس فرزند ۶.کودک و تفکر اقتصادی ٧.صفرتاصد اسباب بازی ٨.شخصیت
در بازي با كودكان، برد و باخت اصلا نبايد ملاك باشد. اگر برديم خوشحالي نكنيم و اگر باختيم ناراحت نشويم.
موضوع رقابت در كودكي منجر به حسادت، دشمني و كينه توزي، و منجر به جنگ ميشود. و كودك در اينجا به اين نتيجه ميرسند كه دنيا جز جنگ چيزي نيست.
اگر پدر و مادر براي كودك باختن رو عادي تلقي نكند، احتمالا او رو به نوعي حسادت و جنگ در طول زندگي سوق می دهند.
Join @nooredideh
اگر کودک محبت بین والدینش را
ببیند قطعا در یک محیط امن پرورش
پیدا می کند واز روحیه و شخصیت سالمتری برخوردار می شود.
این بچه ها به راحتی میتوانند از
رفتار والدینشان الگوبرداری کنند.
Join @nooredideh
روش های کنترل خشم در مادران
استراحت کنید. گاهی لازم است دست از کار ها بکشید و چند دقیقه با خودتان خلوت کرده و افکار خود را متمرکز کنید.
به آنچه هنگام عصبانیت و فریاد زدن به زبان می آورید دقت کنید. به یاد داشته باشید که شما همیشه الگوی فرزند خود هستید. اگر چیزی می گویید که دوست ندارید فرزندتان آن را یاد بگیرد و تکرار کند، پس چرا حرف زدن خود را اصلاح نمی کنید.
بهتر است آنچه باعث خشم شما می شود را بشناسید و از قبل در مورد کار هایی که می توانید هنگام عصبانیت انجام دهید برنامه ریزی کنید. این کار باعث می شود بهتر بتوانید واکنش های خود را کنترل کنید.
شما باید حفظ آرامش و خونسردی در مواقع عصبانیت را بار ها و بار ها تمرین کنید. تا این کار را یاد بگیرید.
Join @nooredideh
ساز و کار تربیت
در ساز و کار تربیت دینی، به پدر و مادر توصیه میشود که با فرزند، ارتباط شدید عاطفی برقرار کنند. نتیجۀ این ارتباط عاطفی، تعلّق روحی میان پدر و مادر با فرزند میشود.
به صورت طبیعی، وقتی پدر و مادری که فرزند به آنها تعلّق عاطفی دارد، با او قهر میکنند، از نظر روحی، فشار سنگینی بر فرزند، وارد میشود. پس نباید قهر، طولانی شود تا این فشار، موجب وارد شدن آسیب روحی به فرزند نشود.
تحلیل فرزند از قهر پدر و مادر با او، بسیار مهم و تأثیرگذار است.
@nooredideh
بچه هایی که بیشتر حضور فیزیکی پدران خود را احساس میکنند
از آستانهی تحمل استرس،
توانایی حل مسئله،
مدیریت احساسات
و مهارتهای اجتماعی بالاتری برخوردارند؛
همچنین این کودکان در سنین نوجوانی و بزرگسالی،
از شادی و نشاط بیشتری بهرهمند خواهند شد.
@nooredideh