🔻جایگزین های تنبیه برای بچه ها
💠 به جای تنبیه، تقبیح شدید خود را بیان کنید بدون اینکه به شخصیت فرزندتان حمله کنید. مثلا پدری که می بیند فرزندش ابزار او را برداشته و در حیاط زیر باران رها کرده چه عکس العملی می تونه داشته باشه؟ میتونه فریاد بزنه، عصبانیت خودش رو با تندی بیان کنه و میتونه باجدیت به فرزندش تذکر بده بدون اینکه به فرزندش اهانت کرده باشه. مثلا بگه؛ "از اینکه ابزار نوی من توی حیاط زیر بارون رها شده و زنگ زده خیلی عصبانی ام..."
💠 به جای تنبیه، انتظارات خود را جزء به جزء برای فرزندتان شرح دهید.
"انتظار دارم وقتی ابزار من رو قرض میگیری مثل اول بهم برگردونی"
💠 راه جبران خطا را به فرزند خود نشان دهید.
" از این به بعد وقتی ابزار منو می گیری سریع سر جاش برگردون"
💠 به کودک فرصت دهید.
" پسرم تو میتونی ابزار منو امانت بگیری و دوباره پسشون بدی و در مقابل میتونی امتیاز استفاده از آونها را کلا از دست بدی. تصمیمش با خودت"
💠 با موضوع برخورد فعال داشته باشید.
کودک:" چرا درب جعبه ابزار قفله؟!
پدر: "تو به من بگو چرا"
💠 مشکل گشایی کنید.
" پسرم به نظر تو چه راهی می تونیم پیدا کنیم که هر وقت به ابزار من احتیاج داری بتونی از آنها استفاده کنی؟ در ضمن مطمئن باشم که هر وقت لازمشون داشتم داشتم سر جاشون باشند. "
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
برخی اوقات چند کلمه یا نگاهی و یا لحن صدایی کفایت می کند که به کودک بگویید که کند ذهن، احمق و یا اساساً آدم با استعداد و دوست داشتنی است.
طرز فکر والدین می تواند در عرض چند ثانیه به کودکان منتقل شود اگر این ثانیه ها زیادتر شود کم کم کودک با شدت هرچه بیشتر تحت نفوذ قرار خواهد گرفت.
در این مورد نه تنها احساس کودکان بلکه طرز رفتار شان نیز نسبت به خود تحت تاثیر این بینش قرار می گیرد و با تمام وجود می پذیرند که احمق و یا بااستعداد هستند.
Join @nooredideh
دلتان نگیرد از تلخیها
یک نفر هست همین حوالی
دورتر از نگاه آدمها نزدیکتر از رگ گردن
روزی چنان دستتان را میگیرد که
مات میشوند تمام کسانی که
روزی به شما پشت پا زدند...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
استقلال طلبی
قبل از نوجوانی او یاد گرفته در کارها و زندگی خود به والدین تکیه کند چون آنها را قوی و قدرتمند میداند که میتوانند کارهای مهم را به تنهایی انجام دهند، قادر به انجام خیلی از کارها هستند که او قادر نیست و بطور کلی در کودکی فرد والدین خود به همه کار توان احساس میکند و در سایه آنها و با تکیه بر آنها فعالیتهای خود را انجام میدهد. کم کم با ورود به دوره نوجوانی طرز فکر و برداشت نوجوان نسبت به والدین تغییر مییابد.
او دیگر کمتر تمایل دارد فعالیتهایش را در حضور خانواده انجام دهد. بیشتر گرایش به حضور در گروه همسالان دارد و میخواهد استقلال خود را از خانواده هم به خانواده ، هم به خود و هم به همسالانش ثابت کند. بنابراین از هر گونه فعالیتی که او را وابسته به خانواده نشان میدهد دوری میکند. از نظر او خانواده باید روی توانایی و قدرت او حساب کنند و به او اعتماد داشته باشند چرا که او دیگر بزرگتر شده است و میخواهد خودش مسئولیت زندگیاش را به عهده بگیرد. استقلال طلبی زمینه اولیه ورود او به اجتماع را فراهم میسازد و او را برای پذیرش مسئولیتهای اجتماعی آماده میکند. هر چند جهتگیری ناصحیح آن توام با مسائل و مشکلاتی برای او و اطرافیان خواهد بود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت چند فرزند بطور همزمان
چالشی بزرگ است. چالشی پر از فرصتها؛ هم برای والدین و هم فرزندان تا دورانی پراز شادمانی داشته باشند.
خانه های تک فرزند آرام اما فارغ از نشاط است.
Join @nooredideh
وقتی همه کارهای بچه ها را بهشون
یادآوری می کنیم
مشقاتو نوشتی؟
جورابتو درآوردی؟
کتابهای فرداتو برداشتی؟
دستشویی نداری؟ خودتو خیس نکنی و...
این بچه ها وابسته به تذکرات مادر می شوند و تا به آنها یادآوری نشود کارهایشان را انجام نمی دهند
و باید دایم آنها را هُل داد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
✅کمک های بی جا به کودکان ممنوع
فرزندان ما باید در سختی ها قرار بگیرند باید در تلاش وتقلا برای انجام کارهایشان قرار بگیرند
کمک ها و حمایت های زیادی و بی موقع آن ها رایک عمر از کار می اندازد
روزی سوراخ کوچکی در یک پیله ظاهر شد. شخصی نشسته بود و ساعت های تقلای پروانه برای بیرون آمدن از سوراخ کوچک پیله را تماشا می کرد.
آن گاه تقلای پروانه متوقف شد و به نظر می_رسید که خسته شده، و دیگر نمی تواند به تلاشش ادامه دهد.
آن شخص مصمم شد به پروانه کمک کند و با برش قیچی سوراخ پیله را گشاد کرد. پروانه به راحتی از پیله خارج شد، اما جثه اش ضعیف و بال هایش چروکیده بودند.
آن شخص به تماشای پروانه ادامه داد. او انتظار داشت پر پروانه گسترده و محکم شود و از جثه او محافظت کند.
اما چنین نشد!
در واقع ناچار شد همه عمر را روی زمین بخزد و هرگز نتوانست با بال هایش پرواز کند.
آن شخص مهربان نفهمید که محدودیت پیله و تقلا برای خارج شدن از سوراخ ریز آن را، خدا برای پروانه قرار داده بود، تا به آن وسیله مایعی از بدنش ترشح شود و پس از خروج از پیله
کمک بیجا به کودکان ممنوع❗️
@nooredideh
عامل پیشرفت تحصیلی کودکان وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا و یا شهرت مدرسه نیست.
یکی از عوامل مهم در پیشرفت تحصیلی، میزان تشویق کودک به آموختن از سوی والدین و مشارکت آنها در فرایند تحصیل است.
@nooredideh
تکنیک های سخن گفتن با نوجوان
شما در مواقع عصبانیت فرزندتان میتوانید با او با آرامش صحبت کنید. مثلا احساس خود را به او بگویید تا او احساس بهتری پیدا کند. مثلا به او بگویید که می دانید او تلاشش را کرده و با این وجود نمره ی خوبی نگرفته است. از دوران نوجوانی خودتان برای فرزندتان تعریف کنید تا او بداند حالش را می فهمید.
مدام از او نپرسید حالش چطور است و یا چه مشکلی دارد، چون فرزند شما از این حرف های شما ناراحت شده و در مقابل شما جبهه گیری خواهد کرد. هرکس نیاز دارد تا احساساتش را به نحوی بیان کند، بنابراین به فرزندتان زیاد فشار نیاورید و به او سخت نگیرید. وقتی او با شما درست حرف نمی زند این مطلب را به او گوشزد کنید که باید احساسات خودش را کنترل کند. شاید او خودش متوجه رفتار بدش نباشد. به او بگویید که اگر باز با شما این گونه رفتار کند باید منتظر عواقب کار بدش باشد.
مراقب رفتار خودتان نیز باشید، اگر شما دایم عصبانی می شوید و نمی توانید عصبانیت خودتان را کنترل کنید، فرزندتان نیز از شما الگو می گیرد.
ببینید فرزندتان در چه شرایطی بیشتر عصبانی می شود و کنترل احساسات خودش را از دست می دهد. آیا او در مدرسه، خانه و یا به خاطر رقابت در رسیدن به موفقیت تحت فشار است؟ اگر بتوانید بعضی از مشکلات او را حل کنید و اعتماد به نفس او را بالا ببرید، در خلق و خوی او نیزتغییرات مثبتی را مشاهد خواهید کرد. وقتی فرزندتان رفتار خوبی دارد و به حرف های شما گوش می کند، او را تشویق کنید و به او بگویید که بچه ی خوبی است. در مقابل رفتارهای مربوط به سنین نوجوانی حساسیت نشان ندهید و با او شوخ طبع باشید و از او ایراد نگیرید.
شاید فرزند شما به این دلیل فقط در خانه بدخلقی می کند، چون احساس می کند خانه محیط امنی است که می تواند در آن احساسانش را ابراز کند. او در مدرسه و در جمع دوستان و سایر افراد باید مؤدبانه تر باشد و حفظ آبرو کند. بنابراین بداخلاقی او در خانه کاملا طبیعی است. شاید پذیرفتن این شرایط برای شما سخت و دشوار باشد ولی سعی کنید صبور باشید، او را درک کنید و حامی اش باشید.
منبع: کتاب «راهنمای کامل تربیت کودک (از تولد تا نوجوانی)»
نویسنده: رابین گلدستاین
🌼پنج شنبه است و ياد درگذشتگان
✍اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
شاخه گلی بفرستيم برای
تموم اونهايی كه در بين ما نيستند
و جاشون بين ما خالیه
شاخه گلی به زيبايی يك فاتحه و صلوات....
کودک موجودی است استثنایی که باید به آن عشق داد و عشق.
بزرگترین نیاز او نیاز به محبت است
از کنار خواسته های کوچکش نباید آسان گذشت پاسخ به این نیازها, پاسخ به امنیت کودک است.
فراتر از آن چیزی که فکر میکنید، میفهمد و راحتر از آن چیزی که فکر میکنید آرام میگیرد.
با او حرف بزن هر چند که زبان تو را نفهمد و او را لمس کن هر چند که پاسخی نگیری
مطمئن باش پاسخ نگاه ها و مهربانی هایت را روزی به تو خواهد داد زیباتر و حساستر از آن چیزی است که می اندیشی
او را دریاب چرا که او...تنها یک کودک است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
بازی فعالیتی است برای کسب شادی و لذت ، نه برای بدست آوردن نتیجه . یکی از بازی های مخربی که با ما شده و حاال ما با بچه هایمان انجام می دهیم ،
بازی رسیدن به نتیجه است . ما از کودکی یاد گرفته ایم که هر کاری باید نتیجه ای داشته باشد ، مثل نتیجة اخلاقی که از فیلم ها یا انشاء ها توقع داریم .
اصولا در بازی و هر کاری به نتیجه فکر می کنیم ؛ در حالی که زندگی قرار نیست به جائی برسد . زندگی یك حرکت است . لذت بردن از فرآیند این حرکت
مهم است نه رسیدن به جائی .
بازی برای رسیدن به نتیجه نیست . نتیجه در بطن آن حتماً هست اما در اصل بازی برای کسب احساس خوشایند است.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین علیه السلام:
مَن لَم یَصبِرْ عَلی كَدِّهِ صَبَر علَی الاِفلاسِ!
کسی که بر رنج کسب و کار صبر نکند
باید رنج نداری را تحمل کند
غررالحکم حدیث8987
🆔 @hadisgraph
👆چقدر خوبه با ادبیات معصومین علیهم السلام با کودک و نوجوان صحبت کنیم
ببینید چقدر زیبا نه تحقیر توشه، نه اهانت، نه سرزنش، فقط قوه عاقله و تدبیر مخاطب رو به سمت رشد و تعالی درگیر میکنه
بااین ادبیات با فرزندانمون مخصوصا نوجوان ها صحبت کنیم ....
وقتی کودک شما به نقطه کج خلقی می رسد چیزی نمی شنود و عکس العمل های شما را (مثل پشت کردن به او یا به سادگی نادیده گرفتنش یا با صدای بلند حرف زدن) درک نمی کند. وقتی که کودک شما در گیر و دار بهانه گیری است، از او درخواست و التماس نکنید. با او مذاکره نکنید چرا که این موضوع پیامی به او می دهد که شما مضطرب هستید و به اوضاع کنترل ندارید.
به جای آن به او فرصت دهید یا بگذارید چند دقیقه به حال خودش باشد، بعد او را دلداری دهید و محبت کنید. بعد وقتی که همه آرام شدند درباره موضوع بحث کنید. گاهی به رفتارهای مثبت او جایزه بدهید.
@nooredideh
#زبان_نیش_دار
مرحوم مادر بزرگم يك قصه اي در كودكي برايم تعريف كرده است كه بسيار زيباست. قصه ي دوستي يك خرس و يك هيزم شكن است كه سال ها در كوه با هم دوست بودند و با هم غذا مي خوردند.يك روز هيزم شكن براي ناهار آش پخت، خرس كه مي خواست آش را بخورد شروع كرد با زبانش ليس زدن و با سر و صداي زياد خوردن؛
هيزم شكن كلافه شد و گفت: درست غذا بخور، حالم رو بهم زدي با اين غذا خوردنت. خرس ديگه غذا نخورد و كنار رفت و صبر كرد هيزم شكن غذايش را تمام كند. گفت: برو و تبرت را بياور و بزن توي سر من. هیزم شکن گفت آخه برای چی؟ ما با هم دوست هستیم. خرس گفت: همین که میگم یا می زنی یا از بالای کوه پرت می کنمت پایین. هیزم شکن هم تبر را برداشت و زد توی سر خرس و خون آمد و بیهوش شد. هیزم شکن فرار کرد و تا یکی دو سال سراغ خرس نرفت اما بعد از چند وقت طاقت نیاورد و رفت ببیند که خرس زنده است یا نه. دید که خرس سالم است و مشغول کار خودش است، سلام و احوالپرسی کرد، گفت چه قدر خوشحالم که می بینم حالت خوبه، آخه خودت گفتی بزن من که نمی خواستم بزنم.خرس گفت: نگاه کن ببین زخم خوب شده یا نه؟ هیزم شکن نگاه کرد و گفت: آره خدارو شکرخوبه خوبه و جایش هم نمانده.
خرس گفت: ولی جای زخم زبونی که زدی هنوز جایش مانده، زخم تبر خوب شد ولی زخم زبون هنوز جاش مونده.
زبان نیشدار روح کودک را بیمار می کند. توهین و تحقیر و نفرین، مقایسه و تحقیر نسبت به دیگران به خصوص اگر با کلمات زشتی همراه شود، در ذهن می مانند و وحشت ایجاد می کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
📚 «جامعه را خانواده میسازد،
هیچ دانشگاهی به اندازه دانشگاهِ
هفت ساله پدر و مادر نیست،
چون عاطفه سفارشی نیست،
محبت سفارشی نیست که دوست
یکدیگر باشید، مهربان باشید،
اینها با سفارش حلّ نمیشود،
اینها یک امر چشیدنی است.»
آیت الله العظمی جوادی آملی
درس تفسیر ٩۵/١١/٢۶
@nooredideh
بهترین برخورد با کودکانی که بدخواب شدهاند، چیست⁉️
ریتم خواب و بیداری كودكان، گاهی، به دلایل مختلف، بههم میخورد.
در این شرایط، كودک بدخلق میشود و دائم نق میزند.
✅ یكی از راههایی كه مادر و کودکی ها میتوانند این وضع را اصلاح و خود و كودكشان را آسوده کنند، این است كه:
1⃣ سعی نكنید هر ساعت از روز، او را مجبور كنید كه بخوابد.
2⃣ در طول روز، سعی كنید با بازی كردن، (مانند سرسره بازی) او را خسته کنید.
3⃣ تا شب صبركنید تا در وقت مناسب و پس از آنكه غذایش را خورد، او را به اتاقش ببرید.
4⃣ او را در تخت خودش بخوابانید و چراغ را خاموش كنید.
5⃣ حالا، برایش یک داستان تعریف كنید. بهتراست كه یک داستان تخیلی باشد تا توجهاش كاملا جلب شود.
6⃣ از نوازش كردنش، غافل نشوید و توجه داشته باشید كه بهخاطر بدقلقی كردنش، از كوره در نروید!
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#والدينعزیر 🚫هرگز به کسی ( دکتر، پلیس، نگهبان، فروشنده، صاحبخانه) نگید که
بچهٔ منو دعوا کن تا ازتون حرفشنوی داشته باشد❗️
⭕️ پیامد حرفتون اینه که:
⚠️ باز هم فرزندتون به حرف شما گوش نمیده!
👈شما تربیت فرزندتونو به دیگران واگذار کردین!
🟣 کودک متعجب میشه که
❓چرا مامان و بابام ایستادند تا غریبهها منو دعوا کنن
و چرا اونها به عنوان پدر و مادر از من حمایت نمیکنن؟!
و در آخر متوجه ضعف شما میشه❌
@nooredideh
هدایت شده از - Radical -
دیدار یار غایب دانی چه لطف دارد؟!
ابری که در بیابان برتشنه ای ببارد . . .
_الهم عجل الولیک الفرج
تأثیر منفی مشاجره های والدین بر فرزندان
◻️ اغلب والدین فکر میکنند بچهها متوجه ناسازگاریها و تعارضات بین آنها نمیشوند.
تحقیقات نشان میدهد بچهها حتی از ششماهگی نسبت به صداهایی که در اطراف خود میشنوند و بویژه گفتوگوهای ناشی از استرس و برخوردها و منازعات پرخاشگرایانه واکنش میدهند.
◻️ شواهد و مدارک تجربی نشان میدهد چیزهایی که والدین تجربه میکنند، بچهها هم تجربه خواهند کرد. این رفتارها میتواند منجر به ایجاد احساس استرس و اضطراب در بچهها شود.
◻️این خصوصیات رفتاری میتواند تأثیر بسیار مهمی بر اعتماد به نفس و عزت نفس آنها داشته باشد و چه بسا زندگی آینده آنها با خطرات جدی مواجه خواهد شد.
🔹چه باید کرد!
◻️ والدین باید سعی کنند مشاجرات و بگوومگو هایشان را به دور از چشم بچهها انجام دهند و در صورت امکان بعد از اینکه بچهها به خواب رفتند با یکدیکر گفتوگو کنند و حتماً هم به نتیجه قابل قبولی برسند؛ بهگونهای که رفتاری ناشی از آرامش در پیش بگیرند. زیرا توجه داشته باشید وقتی والدین حس خوبی به هم ندارند حتی اگر مشاجرهای هم با همدیگر نداشته باشند بچهها متوجه میشوند شرایط مطلوبی بر خانه حکمفرما نیست و احساس امنیت نمیکنند.
◻️بنابراین باتوجه به اینکه هیچ گریزی از اختلافات خانوادگی نیست والدین حتماً باید قانونی را در خانه وضع کنند که به موجب آن کسی حق نداشته باشد کودکان را به هر نوعی در مشکلات و ناملایمات زندگی خود دخالتی بدهد.
◻️ اما اگر بچههای ما شاهد مهر و علاقه ما به یکدیگر باشند و خودشان هم به اندازه کافی از این نوع محبتها دریافت کنند، وقتی دعوا و مشاجرهای هم پیش بیاید در نظر آنها این مشاجره در یک رابطه دوستانه، گرم و بامحبت اتفاق افتاده که تأثیر چندان منفی بر آنها نخواهد داشت.
@nooredideh
بین فرزندتان و اشتباهش تفاوت قائل شوید!
🔸جمله ی «تو را دوست دارم، ولی رفتارت را دوست ندارم»، این اطمینان را در وی به وجود آورید که همواره «خودش» را دوست دارید ولی کاری که انجام داده است، مورد تائید شما نیست.
🔸حتی زمانی هــم که رفتـــار مناسب و شایستهای انجام میدهد او را به دلیل خوش رفتاریاش تشویق کنید. برای مثال به او بگویید: «از رفتار خوبی که با خواهرت داشتی، خشنودم.» کودک به تدریج با انتخاب این شیوه رفتاری بین «خود» و نحــوهی رفتارش میتواند تفاوت قائل شــود.
@nooredideh
⭕️ تصحیح كردن كودک در جمع ممنوع
تصحيح كردن كودک باعث خاموش شدن كودک ميشود. كودکان حساس نه فقط در جمع بلکه در مغز خود نیز ساكت میشوند چون به اين نتيجه ميرسند كه یک انسان اشتباه كار و بد هستند.
تصحيح كردن مستقيم كودک باعث حرمت نفس پايين، خجالتی شدن، احساس بد به خود و ديگران و لکنت ميشود. اگر كلمه ای را اشتباه گفت كلمه درست را در جمله های خود استفاده كنيد و او به راحتی خواهد آموخت یا بعدا به تنهایی به او آموزش درست کلمات را بدهید.
@nooredideh