🔴 کودکان کار در اینستاگرام!!
حدوداً ۵ سال قبل بود که برای اولین بار پستهای مادرانی را دیدم که عاشقانه!! عکسهای خصوصی بچههایشان را در اینستا منتشر میکردند. برخی از تصاویر و داستانهایشان آنقدر زشت و خجالتآور بود که مطمئن بودم اگر کودک در ۱۰ سالگیاش آنها را ببیند، دچار مشکلات روانی خواهد شد! اما ظاهراً امروز اوضاع فاجعهبارتر شده، چون اگر کسی برای کودکش پیج اینستا یا کانال تلگرام درست نکرده باشد، حسابی از قافله عقب افتاده!!
تصویر پسر بچهی سه سالهای که خودش را خیس کرده و مادرش داستان ترس آن روز کودکش را با ذوق و شوق نوشته یا پدری که کبودیهای ران کودک پنج سالهاش را نشان میدهد و میگوید هنوز تکل زدن! بلد نیست یا پدر دیگری که کودکش را به دکتر برده و در صحنهای که شلوار کودک پایین است و دارند به او آمپول میزنند، فیلم گرفته و با افتخار شجاعتِ پسرش را برای دیگران به نمایش میگذارد.
بچهها هنوز نمیدانند اینستا چیست که عکس و فیلمهایشان در تمام صفحات پخش میشود تا احیاناً خاله، عمه و دیگران!! قربان صدقهشان بروند و غبطه بخورند که چرا کودک خودشان اینطور نیست. آیا این والدین تا به حال فکر کردهاند که کودکشان قرار است بزرگ شود و اگر دوست نداشته باشد که عکسهایش همه جا منتشر شود، چه کار باید بکنند؟!
بگذریم از بچههایی که شیرینکاریهایشان منبع درآمد خانواده شده و اینها تقریباً کودکی نمیکنند، عروسک خیمه شببازی پدر و مادرند و البته ما هم که صفحات آنها را فالو کردهایم قطعا مقصریم! 😯
✅ اما مسئله اصلی چیز دیگری است. ما خواسته یا ناخواسته داریم به کودکمان آموزش میدهیم که توجه، تأیید، احترام، اعتماد به نفس، عزت نفس و ... را نه از درونِ خودت بلکه از بیرون و جامعه باید دریافت کنی! تعداد ایموجیها، لایک و دیسلایک، کامنت، فالوور و ... هستند که مهماند چون اینها جایگزین عزت نفس واقعی و خوداتکایی شدهاند و این اگر بزرگترین #خشونت_علیه_کودکان نیست، پس چیست؟!
وقتی دچار بحران #پسران_بیریش و #دختران_سیبیلو هستیم یکی از علتهایش همین دریافت توجه از بیرون است. یعنی هر چقدر خاصتر باشی اقبال عمومی به تو بیشتر است و دهه هفتادیها و هشتادیهای امروز به شدت دنبال دیده و پسندیده شدن هستند، بدون اینکه درک درستی از تأثیر رفتارشان در جامعه داشته باشند! حالا تصور کنید چه اتفاقی برای کودک دهه نودی در پیش است؟!
👈 بد نیست با این ملاحظات یک بار دیگر به برنامههایی مثل #کودکشو، #عصر_جدید و ... هم بنگریم. کاملاً در این پازل هستند.
📌 #حمید_کثیری
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
نوجوان به دلیل تغییرات هورمونی رشد، دچار کمی سستی و احساس خستگی است خوابش زیاد شده و اکثرا سنگین خواب میشوند. شاید شمافکر کنید او تنبل شده .
برای نماز صبح او را با دعوا و داد بیدار نکنید . او را با محبت و نوازش و بوسه و صدازدن با القاب زیبا مثل دختر عریزم و... بیدارش کنید.
یک بار هم شایدکافی نباشد پس صبورانه یک بار قبل نماز خودتان و یک بار بعد نماز او را با محبت بیدار کنید.
Join @nooredideh_nojavan
0037 baghareh 102-103.mp3
8.78M
#لالایی_خدا 37
#سوره_بقره آیات 102-103
#محسن_عباسی_ولدی
روزهای زوج، ساعت ۹شب
راههای کمک به سیلزدههای عزیز👇
▫️شمارهگیری کد: #99*8877*
▫️شماره حساب: ۳۳۳۳ بانک ملّی
▫️شماره کارت: ۶۰۳۷۹۹۷۹۰۰۰۰۱۰۰۰ به نام کمیته امداد امام خمینی
🌹بچههای لالایی خدا!
کمک به سیلزدههای عزیز یادتون نره
@lalaiekhoda
کودک به محض بالا رفتن صدای پدر
و مادر دچار "احساس نا امنی" میشه.
دعوای والدین برای کودک به عنوان
"خطری برای مادر" تلقی میشه و کودک
و فرزند ما به شکل وسواس گونه ای
هراسان و نگران مادر میشه،
اما نمی تونه هیچ واکنشی نشون بده.
بنابراین یکی از حقوق مسلم کودک،
نیاز او به تامین امنیت مادر است.
اعتماد به تداوم تامین امنیت مادر برای
تامین امنیت روانی کودک بسیار مهمه...
@nooredideh 👈 نورِدیده
مهم نیست کودک شما چقدر
اسباب بازی دارد.
مهم این است که زمان کافی و
انرژی روانی برای بازی کردن
داشته باشد و از بازی کردن
لذت ببرد....
کودک را مجبور نکنید با اسباب بازی خاصی بازی کند. او شاید ۱ ماه با یک قوطی خالی سرگرم شود.
فراموش نکنید که تلویزیون به هیچ وجه اسباب بازی کودک به حساب نمی آید.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
در تأییدها و تشویق هایمان باید مواظب باشیم. ما اجازه نداریم آن چیزی که کودک نیست را مدام بزرگ کنیم،
بچه ها را به سمت بهترین شدن هدایت نکنید. پدر و مادری مراجعه کرده بودند و در مورد فرزند دخترشان مسئله ای داشتند، می خواستند فرزندشان بهترین باشد و مسئله شان این بود که درس نمی خواند، گفتم خوب نخونه! فوقش رفوزه میشه و یک سال درجا می زنه! چرا بچه ی شما اجازه نداره که یکسال رفوزه بشه؟ گفتند: نه درحد رفوزه که نیست، منظور ما اینه که نمره اش بعضی وقت ها زیر 18 میشه خیلی به ندرت ولی ما می خواهیم که اصلاً این طور نشه! ما از اون فقط 20 می خواهیم. این بچه مدرسه راهنمایی می رفت.
گفتم ببخشید شما پدرومادر همیشه 20 بودید؟ به خودتان چند می دهید؟ گفتند: نه بابا ما که 12 هم به زور می گرفتیم. گفتم: خوب12 که خیلی عالیه، این قدر بچه تان را تحقیر نکنید،12 یعنی تو 60درصد وظیفه ات را خیلی خوب انجام دادی و نمره ی 12 نمره ی خیلی خوبی است.
تدریس من در این کلاس ها مگر بدون عیب و 20 است؟ من اگر نمره ی 15 از تدریس در این کلاس بگیرم خیلی عالیه یعنی 75 درصد مطلب را توانستم برسانم.مادرها هم اگر 14 بگیرند خیلی عالیه یعنی 70 درصد وظیفه ی مادری را خوب انجام داه اند. ما در حوزهای مختلف کاری برآورد می کنیم و معدل می گیریم اگر این معدل بالای 50 درصد باشد می گوییم آن کار یا آن زندگی موفق و خوشبخت است چون نمره ی 10 به بالا شده است. خیلی از زندگی های مشترک ما زیر 10 است. خودمان را بسنجیم و ببینیم چه نمره ای داریم آنوقت از بچه هایمان انتظار داشته باشیم.
بهترین شدن یک عامل تخریب و عامل پایین آمدن عزت نفس است. مسابقه یعنی چی؟ یعنی سبقت. سبقت از گذشته ی خودمان نه کس دیگری. رقابت یعنی نگهداری، پاسبانی و حفاظت از آن چیزی که داریم. شکست و پیروزی اصلاً مفهوم ندارد. این قدر بچه ها را به عرصه ی شکست و پیروزی و بردن و باختن، نبرید. شکستی وجود ندارد، پیروزی هم وجود ندارد. همه ی این ها ساخته ی ذهن بشر است و عامل آزار بشریت. باید قدرت پیدا کنیم و این توهمات را بیرون بریزیم. ادیسون 100 بار لامپ اختراع کرد و موفق نشد، به او گفتند: خسته نشدی این همه شکست خوردی؟ گفت من شکست نخوردم بلکه صد راه پیدا کردم که نمی شود با آن ها لامپ را روشن کرد.
یک عده موفق می شوند که دانشگاه بروند و یک عده هم موفق نمی شوند که وارد دانشگاه شوند، هردو حالت پیروزی است کدامش شکست است؟ کسی که 5 سال پشت کنکور مانده درواقع روش هایی پیدا کرده که می توان با آن ها 5 سال کنکور داد و وارد دانشگاه نشد. شکست و پیروزی معنا ندارد. ما در زندگی شکست نداریم، پیروزی هم نداریم؛ چون قرار نیست به جایی برسیم. (پایان...)
#اعتماد_بنفس {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
هیچ گاه از ظاهر نوجوانتان در دوران بلوغ ، منفی نگویید:
به او آرامش بدهید و بگویید که شما هم در دوران بلوغ چه تغییرات ظاهری را تجربه کرده اید.
نشان دادن عکس هایتان در دوران بلوغ می تواند برای نوجوانتان خوشایند باشد.
@nooredideh_nojavan
همه کودکان علاقه دارند، نقاشی کشیدن روی دیوار را تجربه کنند؛ پس آمادگی آن را از حدود دوسالگی کودک داشته باشید. برای پیشگیری از مواجهه با نقاشی کودک بر روی دیوار، محلی برای نقاشی کودک در نظر بگیرید و آنجا را به او نشان دهید. مثل رنگ انگشتی روی کاشیهای حمام یا دفتر نقاشی.
یک مقوای حدود یک متر یا چند برگه A4 روی دیوار اتاق فرزندتان بچسبانید. نقاشی روی دیوار، آموزش ترکیب رنگها، تجربهای جدید و جالب، نقاشی در ابعادی متفاوت، فضایی بزرگتر از دفتر، که همه سبب افزایش خلاقیت کودک میشود. بعد از تمام شدن نقاشی، برای تمیز کردن دیوار حمام یا اتاق حتما از کودک کمک بگیرید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
0038 baghareh 104-105.mp3
6.66M
#لالایی_خدا 38
#سوره_بقره آیات 104-105
#محسن_عباسی_ولدی
روزهای زوج، ساعت ۹شب
راههای کمک به سیلزدههای عزیز👇
▫️شمارهگیری کد: #99*8877*
▫️شماره حساب: ۳۳۳۳ بانک ملّی
▫️شماره کارت: ۶۰۳۷۹۹۷۹۰۰۰۰۱۰۰۰ به نام کمیته امداد امام خمینی
🌹بچههای لالایی خدا!
کمک به سیلزدههای عزیز یادتون نره
@lalaiekhoda
دیدن دو نوع است:
🔸دیدن سطحی
🔸دیدن عمیق
دیدن سطحی فقط پوسته و ظاهر را توجه میکند و دیدن عمیق هم ظاهر وهم عمق و محتوا را نگاه میکند.
یک مادر سطحی نگر وجزیی نگر فقط میگوید چرا بچه من بدغذا است، ولی مادر عمیق نگر وکلی نگر از دل بدغذایی چندین دلیل و معنا را استخراج میکند.
به دوکلمه زیرتوجه کنید
🔸کشف= آشکارسازی
🔸حجاب=پنهان سازی
حجاب یعنی پرده و پنهان کننده. ما نمی توانیم بدون پرداختن به بحث حجاب وارد موضوع دیدن شویم. لطفاً کلمه ی حجاب بار فرهنگی در ذهنتان ایجاد نکند، منظور من حجاب خانم ها نیست به آن هم اشاره خواهیم کرد ولی منظور من کلی است.
ما برای دیدن احتیاج به نور داریم. تا نور نباشد ما نمی توانیم کشف کنیم. عامل کشف نور است. عامل پنهان کردن و کشف نکردن حجاب وتاریکی است. باید نور باشد تا بتوانیم ببینیم. پس برای دیدن باید حجاب ها را برداریم.
نکته ی مهم در دیدن این است که کجا باید حجاب باشد؟ کجا آشکارسازی؟ کجا باید پنهان کنیم و کجا باید آشکار سازیم. این چیزی است که در زندگی ما رابطه اش بهم ریخته و جایی که باید پنهان کنیم، آشکار می کنیم و جایی که باید آشکار کنیم، پنهان می کنیم.
آن چه که در کودکان ما یا در باورهای ما راجع به کودکان باعث می شود که بچه ها دیدن یعنی "عمیق دیدن" را یاد نگیرند، این است که بچه های ما هدایت می شوند به سمت دیده شدن "مورد توجه دیگران قرارگرفتن
دیده شدن، حجاب دیدن است. هرجایی که بخواهیم دیده شویم، از دیدن محروم می شویم. و هرجا که دیده نشویم، آن موقع است که قدرت دیدن پیدا می کنیم.
بحث دیدن را من از دو سال پیش که با دوستی که دست اندرکار آموزش و پرورش بودند و با بچه ها سروکار داشتند راجع به خلاقیت صحبت می کردم، دنبال کردم. ایشان عقیده داشتند که بچه های ما اصلاً خلاق نخواهند شد! چون بچه های ما خلاق دیدن را بلد نیستند. و تا وقتی که نتوانند خلاق ببینند، محال است که خلاقیت پیدا کنند. کلاس و آموزش هیچ کسی را خلاق نمی کند مگر این که نگاه خلاق بین داشته باشیم.
بچه های ما خلاق نگاه نمی کنند چون خود ما هم این نگاه را بلد نیستیم. خلاقیت جزء بُعد عمیق دیدن است. خلاقیت در سطح نیست بلکه در عمق است. چون نمی توانیم عمیق ببینیم، نمی توانیم خلاق شویم. مشکل بچه های ما و خود ما این است که نگاه عمیق نداریم. پس چه کنیم که دیدن را یاد بگیریم....(ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل استاد محمود سلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
کودک یا نوجوانی که کتک میخورد، شخصیتش تحقیر میشود
و کسی که به شخصیت او توهین شود، امیدی به خیرش نیست و دیگران از شر او در امان نخواهند بود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh_nojavan
کاش وقتی فرزندمان نمرهی هفده را به خانه آورد، به جای اینکه بگوییم بقیه چند شدند و معدل کلاس چند بود، بپرسیم در آزمون قبلی، نمرهات چند شده بود؟
وقتی که یاد گرفت معدل پایین کلاس می تواند توجیهی برای نمرهٔ پایین او باشد، در بزرگسالی نیز، رفتارهای نادرست بزرگ دیگران را بهانهای برای رفتارهای نادرست کوچک خود خواهد کرد.
او یاد می گیرد که وقتی دروغ گفت، در توجیهش بگوید: دیگران هم دروغ می گویند. بیشتر از من. او این نحوه استدلال را از ما آموخته است.
اما وقتی می پرسیم نمرهی قبلیات چند بود، میآموزد که هر کس با گذشتهٔ خودش مقایسه میشود.
او مسیر رشد و پیشرفت را طی خواهد کرد، بی آنکه جلوتر بودن دیگران، بیانگیزهاش کند و عقب ماندن اطرافیان، در دلش شادی نهانی ایجاد کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔴داستان یک خیانت
این خیانت من، همزمان بود با یک رژیم غذایی که منو خانومم باهم گرفته بودیم و چون تاحدی ارتباط به داستانم داره باید درباره این رژیم کمی توضیح بدم. یکی از سختترین رژیمهای غذایی رژیم آشآبغوره هست که فوقالعاده موثره، هم وزن رو کاهش میده و مهمتر از اون، سموم بدن رو دفع میکنه. ولی مرد عمل میخواد انجام دادنش. 15 روز باید فقط آش بخوری. یه چند وعده برنجی هم داره. دستورالعملش رو بعدا میگم. خلاصه ما بیشتر برای سلامتی این رژیمو گرفتیم.
روز هشتم رژیم بودیم که اتفاق خاصی افتاد...
یکم سخته گفتنش. دمدمای عصر بود...
ادامه این اتفاق رو اینجا بخونید
👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
👆تنها داستان خیانتی که بسیار آموزنده و عبرتآموزه. برای همه سنین، خودتون ببینید
⭕ گشت پنجهای و کودک، چند نکته و چند سوال!
شاید شما هم از طرفداران پر و پا قرص کارتون سگهای نگهبان باشید، چون احتمالا کودکتان پیگیر جدی آن است و خودتان هم با دیدن گشت پنجهایِ همیشه قهرمان احساس خوبی دارید.
راستش سگهای نگهبان از بهترین و فنیترین انیمیشنهایی است که در این سالها برای بچههای زیر ۷ سال ساخته شده. این کارتون حُسنهای متعددی دارد که به این راحتیها آن را در سایر کارتونها نمیتوان پیدا کرد. چند تا از مهمهایش اینها هستند:
1⃣ کار گروهی سگها و دیدن محسنات کار گروهی، یکی از گمشدههای امروز ایران!
2⃣ فرمانپذیری از یک فرمانده عاقل. رایدر مدیر فوقالعادهای است و سگها هم کاملاً گوش به حرفند.
3⃣ سریالی بودن مجموعه که حس ماجراجویی کودک را ارضا میکند.
4⃣ سگها بدون هیچ مزدی در حال امدادرسانی و کمک به دیگران هستند.
5⃣ تنوع رنگ و نوع سگها. بسیار هم با یکدیگر زندگی خوب و مسالمتآمیزی دارند.
6⃣ احترام به حیوانات در سگهای نگهبان کاملاً مشهود است.
اما چند نکته 👇👇
▪در این سریال تنها حیواناتی که صحبت میکند، سگها هستند.
▪وقتی همه ناامید میشوند این گشت پنجهای است که حلّال مشکلات است. به این دیالوگ فرمانده رایدر وقتی دیگران را مستأصل میبیند دقت کنید: «نگران نباشید، کاری نیست که گشت پنجهای از عهدهاش برنیاد.»
▪هر چه در سریال پیش میرویم مأموریتهای سگها خاصتر میشود. این اواخر پای شَبَه هم به سریال باز شده بود. در بیشتر داستانها هیجان خاصی وجود دارد که گاهاً با ترس همراه است و البته سگها در آن همیشه موفق هستند.
▪سگها بسیار بامزه هستند و در واقع بیخود نیست که میل به نگهداری سگ خیلی زیاد شده. در واقع سگها جزو متکاملترین حیوانات در برقراری ارتباط هستند، چیزی که در گشت پنجهای هم کاملاً محسوس است.
▪فرمانده رایدر پدر و مادری ندارد و با سگها زندگی میکند!
✅ و چند سوال
⬅ آیا کودکتان هر روز مشتاق به دیدن کارتون سگهای نگهبان نیست؟!
⬅ آیا در این چند وقت از شما تقاضای خرید سگ نکرده است؟
⬅ آیا میدانید زیر ۷ سال جایی است تا ۹۰ درصد شخصیت کودک شکل میگیرد و ...
⬅ آیا چیزی در مورد ضمیر ناخودآگاه و مهندسی علایق کودکان میدانید؟
در قسمت بعد نقد «گشت پنجهای» را بخوانید ...
#حمید_کثیری
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
مهمترین امری که والدین در مورد
نوجوان خود باید بدانند اینست که
آنها نه با یک کودک بلکه با یک فرد
بالغ روبرو هستند.
بسیاری ازشیوه هایی که در برخورد
باکودکان کارآیی داشت برای برخورد
بانوجوان مساله ساز می شود...
@nooredideh_nojavan
تربیت فرزند نوردیده
دیدن دو نوع است: 🔸دیدن سطحی 🔸دیدن عمیق دیدن سطحی فقط پوسته و ظاهر را توجه میکند و دیدن عمیق هم ظاهر
ما اکنون بچه هایمان را به سمت دیده شدن می بریم. بچه ها مرکز توجه هستند و توجه گرفتن را تمرین می کنند نه توجه کردن را.
ما توجه لازم داریم چون جسم داریم، هویت داریم، فردیت داریم و شخصیت داریم. این عوامل باید دیده شوند و منظور اصلاً دیده نشدن نیست بلکه باید به گونه ای دیده شویم که به دیدن هدایت شویم نه به دیده شدن.
دیده شدن باید هماهنگ با دیدن باشد. دیده شدنی که منتهی شود به دیدن نه دیده شدنی که منتهی شود به نیاز به دیده شدن و نه منتهی شود به گدایی توجه از دیگران. باید به گونه ای به بچه ها توجه کنیم که بچه ها به سمت دیدن هدایت شوند
وقتی به دیدن هدایت می شویم به سمت بالا و معنویت و معصومیت می رویم. و وقتی دنبال دیده شدن (توجه،تعریف وتمجید دیگران) می رویم به سمت پایین که منیت است می آییم. منیت فقط این نیست که تکبر و زیبایی و مقام و برجستگی و غیره باشد، حقارت هم یک نوع منیت است. و این یک سرفصل بزرگ در روانشناسی است.
خیلی وقت ها ما مریض می شویم که جلب توجه کنیم یا می نالیم که جلب توجه کنیم؛ خیلی از ما بیچاره می شویم که توجه بگیریم و این یکی از کارهایی است که خانم ها بسیار در آن تبحر دارند به خصوص در کسوت مادری. چون به توجه نیاز داریم و از کودکی به گونه ای پرورش پیدا کرده ایم که نیازمند توجه باشیم، و هرگز نتوانستیم از درون به چیزی توجه کنیم. همیشه نگران جلب توجه بودیم و هیچ وقت به فکر بذل توجه نبوده ایم. (ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت2}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
الن گالینسکی از موسسه خانواده و کار از ۱۰۰۰ کودک پرسید:
اگر یکی از آرزوهای تان در مورد پدر و مادرتان برآورده میشد، آن آرزو چه بود؟
پدر و مادرها پیش بینی میکردند که پاسخ سوال گذراندن وقت بیشتری با آنها باشد.
آنها اشتباه میکردند.
آرزوی شماره یک بچه ها این بود که
پدر و مادر های شان کمتر خسته و استرس آلود باشند...
مراقب کودکان باشیم...
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
ما اکنون بچه هایمان را به سمت دیده شدن می بریم. بچه ها مرکز توجه هستند و توجه گرفتن را تمرین می کنند
دیده شدن بد نیست، مهم است ولی ارزش نیست. انسان تا وقتی زنده است، شخصیت و نفسانیت دارد و نیاز به توجه دارد و باید دریافت کند.
کودک در یک سال اول زندگی اش بیشترین نیاز را برای توجه دارد. در تاریخ دو بار این آزمایش تکرار شده که دوگروه از بچه های زیر یکسال را تحت نظر گرفتند، گروه اول در بهترین شرایط زیستی، تغذیه ی عالی و غیره اما توسط انسان های پوشیده ای که فقط چشم هایشان پیدا بود؛ این گروه بچه ها به علت دریافت نکردن توجه، در هر دوبار آزمایش همه شان مردند.
انسان بدون توجه پژمرده می شود. کودک بدون توجه می میرد ولی توجه در اندازه ی خودش و در جای خودش. از 1تا 3 سالگی با توجه کودک به خود و آرام آرام به توانایی خود، "اعتماد به نفس" شکل می گیرد.
اریکسون معتقد است که مرحله ی دوم خودباوری در مقابل شک است؛ من کی هستم؟ این شکل و شمایل منه شبیه اونا هستم ولی هنوز ضعیفم، آخه اونا از من گنده ترن منم مثل اونا دست و پا دارم حالا می تونم کارهای اونارو بکنم؟ می تونم مثل اونا باشم یا نه؟ (ادامه دارد...)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت3}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بازی زبان کودک و نوجوان است
برای ارتباط بهتر با فرزندتان باید این زبان را آموخت.
کودک در بازی، احساسات خود و ابهام های خود رابیان می کند.
کودک در بازی هیجان های مثبت و منفی اش را تخلیه می کند .
زبان بازی با کودک و نوجوان را یاد بگیرید و به کار ببندید .
تحقیقات نشان میدهد روشهای خاص پدرها برای بازی کردن با فرزندان، باعث میشود بچهها بهتر یاد بگیرند، اعتماد به نفس و استقلال بالاتری پیدا کنند.
Join @nooredideh
⭕ سگهای نگهبان، سگهایی برای ۱۸ سالگی!
همین ابتدا بگویم که گشت پنجهای یک پدیدهی کمنظیر در دنیای انیمیشن است. این کارتون محصول سال ۲۰۱۳ کاناداست، ظاهراً بسیار ساده است اما محتوایی به شدت پیچیده و حساب شده دارد.
یادم است وقتی دنبال خرید یک انیمیشن نسبتاً مناسب برای کودکم بودم و با سگهای نگهبان روبرو شدم بسیار از آن خوشم آمد. انیمیشنی که ظاهراً کمترین ایراد ممکنه را داشت و البته فواید فراوانی، اما بعدهها که کودکان بسیاری را دیدم که عاشق! دیدن سگهای نگهبان هستند و در هر زمان از شب و روز دوست دارند آن را تماشا کنند، حتی مشتاق رسیدن قسمتهای بعدی هستند، موضوع برایم خاصتر شد. من بیش از ۱۰ قسمت آن را دیدهام و امروز علیرغم نکاتِ مثبتِ زیاد گشت پنجهای، به هیچ وجه دیدنش را توصیه نمیکنم!
⛔ توصیه نمیکنم چون به عقیده غالب روانشناسان بخش اعظم شخصیت انسان - حدود ۹۰ درصد شخصیت - تا ۷ سالگی شکل میگیرد.
⛔ توصیه نمیکنم چون قدری در مورد ضمیر ناخودآگاه و شکلگیری آن در دوران کودکی میدانم!! و میفهمم که سگهای نگهبان به خوبی در حال مهندسی علایق کودک من است. کودکی که امروز کودک است ولی وقتی بزرگ شد، قرار است فرمانده رایدر شود! تکرار موسیقیها، تکیه کلامها، شخصیتسازیها و ... در هر قسمت از گشت پنجهای دقیقاً در حال تقویت حرف سریال در ضمیر ناخودآگاه است.
⛔ توصیه نمیکنم چون کودک در درون ذهنش نقش فرمانده رایدر را بازی میکند. فرمانده رایدری که بخشی از ویژگیهایِ پنهانش اینها هستند:
الف. او والدینی ندارد و در فیلم با سگهایش زندگی میکند. (Lifestyle خاص خود را دارد)
ب. دنیای او کاملاً یک دنیای دیجیتال است. دنیایی که در آن تبلت، موبایل، ساعت هوشمند و اتاق تجهیز شده به السیدیها ابزار موفقیت فرمانده رایدر هستند.
ج. او حس مالکیت و کنترل عجیبی روی همه چیز دارد و همه گوش به فرمان او هستند. در واقع او نیازی به هیچ کس ندارد و همه به او نیاز دارند، خصوصاً در مواقع بحران.
د. سگها بهترین و مهمترین ابزارهای موفقیت رایدر هستند. سگهایی که ویژگیهای عجیب و غریبی دارند و تنها حیوانات فیلم هستند که صحبت میکنند.
⛔ توصیه نمیکنم چون سگها این قابلیت را دارند که در بسیاری از خانهها جایگزین انسان شوند - چنان که شدهاند!! - اما این سبک زندگی، مخصوص ساختار جامعهی ایرانی نیست.
من نسبت به گشت پنجهای و سازندگانش به هیچ وجه بدبین نیستم، چون این محصول برای کودکان کانادا ساخته شده و از قضا معتقدم برای کودکی که در غرب زندگی میکند بسیار درست هم ساخته شده اما این را هم میفهمم که گشت پنجهای برای جامعهی ما و کودک ما نیست.
✅ مراقب دل خودمان و کودکمان باشیم، خصوصاً در ۷ سال اول زندگیشان ...
#حمید_کثیری
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh