إِنَّا للهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
قال الامام موسی الکاظم علیه السلام
🔹إذَا مَاتَ الْمُؤْمِنُ بَكَتْ عَلَيْهِ الْمَلَائِكَةُ وَ بِقَاعُ الْأَرْضِ الَّتِي كَانَ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَيْهَا وَ أَبْوَابُ السَّمَاءِ الَّتِي كَانَ يُصْعَدُ فِيهَا بِأَعْمَالِهِ وَ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ لِأَنَّ الْمُؤْمِنِينَ الْفُقَهَاءَ حُصُونُ الْإِسْلَامِ كَحِصْنِ سُورِ الْمَدِينَةِ لَهَا.
«زمانی که مؤمن از دنیا برود، ملائکه و قسمتهای زمین که در آنها خدا را عبادت میکرده و درهای آسمان که بواسطۀ اعمالش از آنها بالا برده میشد، همه بر او گریه می کنند. و رخنهای در اسلام حاصل میشود که چیزی آن را ترمیم نمیکند؛ چرا که آنانکه مؤمن و فقیه هستند، قلعههای اسلامند که مانند دیوارهای شهر از آن محافظت میکنند.»
🏴 ضایعۀ مولمۀ ارتحال عالم ربّانی و حکیم متألّه صمَدانی، فقیه اهل بیت علیهم السلام، حضرت علّامه آیةالله حاج شیخ حسن حسن زادۀ آملی قدّس الله نفسه الزکیة را تسلیت عرض می کنیم. رحمةالله علیه رحمةً واسعةً و جعَل روحه فی أعلی علیّین مع محمّد وآله الطاهرین.
🆔 @nooremojarrad_com
▪️ذخیرۀ نفیس عالم اسلام▪️
آیةالله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی
🔹علّامه ذوالفنون و حكيم متألّه، جامع معقول و منقول استاد معظّم حضرت آيةالله حسنزاده آملى مدّظلّهالعالى از كسانى بودند كه روابط بسيار صميمى با مرحوم علّامه والد داشتند و مراتب مودّت و الفت از هر دو طرف ميانشان برقرار بود.
🔹ايشان از بزرگانى هستند كه بين علم و عمل و تهذيب نفس جمع نموده و هم از جهات علمى در محضر اساتيد بزرگى چون علّامه شعرانى و آيةالله الهى قمشهاى و علّامه طباطبائى و آيةالله حاج شيخ محمّدتقى آملى استفاده نمودهاند،
🔹و هم از امثال علّامه طباطبائى و اخويشان مرحوم آيةالله الهى و در اواخر گويا از آيةالله حاج سيّدعبدالكريم كشميرى بهرههاى شايانى بردهاند و در رياضات شرعى و مجاهدات معنوى گوى سبقت را از بسيارى از بزرگان ربودهاند،
🔹و وجود پربركت ايشان از ذخائر نفيس عالم اسلام است.
🔹مرحوم والد از ايشان بسيار تمجيد و تجليل مىكردند. در زمانى كه ما در حوزه قم تحصيل مىكرديم مىفرمودند: «حتماً در درس اخلاق آيةالله حسنزاده شركت كنيد.» و ايشان در آن درس حال بسيار خوبى داشتند كه براى ما غنيمت بود.
📚«نور مجرد» ج ۲ ص ۱۰۵
🆔 @nooremojarrad_com
▪️نور واحد▪️
حضرت امام صادق علیه السلام
🔹منْ زَارَ وَاحِداً مِنَّا كَانَ كَمَنْ زَارَ الْحُسَيْن علیه السلام
▪️هر که یکی از ما اهل بیت را زیارت کند مانند کسی است که حضرت حسین علیه السلام را زیارت کرده باشد.
📚«ثواب الأعمال» ص ۹۸
🆔 @nooremojarrad_com
▪️گمانم کربلا شد عمّه نزدیک
▫️که بوی مشک ناب و عنبر آید
▪️بگوشم عمه از گهوارۀ گور
▫️در این صحرا صدای اصغر آید
▪️حسین را ای صبا برگو که از شام
▫️بکویت زینب غم پرور آید
🆔 @nooremojarrad_com
🏴گزارشی از زیارت اربعین حضرت سیدالشهداء علیه السلام در ۵۰ سال قبل🏴
حجّة الاسلام شهید سیدجواد شبّر:
▪️روز اربعین از بزرگترین مراسمی است که مردم مثل اجتماع در مکّۀ مکرّمه، دور هم جمع می شوند. و گروههای دیگر از نژادهای مختلف را ملاقات می کنند و شمال و جنوب عراق با واردین از مناطق مختلف اسلامی همراه می شوند.
▪️یک موکب نوحۀ خود را به زبان عربی تکرار می کنند؛ و موکب دیگر به زبان ترکی و دیگری فارسی و چهارمی اردو و ....
▪️مبالغه نیست اگر بگویم که در این زمان بیش از یک میلیون نفر مجتمع می شوند تا یادِ اربعین حضرت سیّدالشهداء علیه السلام را زنده نگاه دارند.
▪️.... بیش از ۳۰۰ موکب خیمه های خود را در اطراف کربلا برپا می کنند و بعضی محوّطۀ بزرگی را در بر می گیرند.
▪️در کربلا بیش از ۱۰۰ تُن برنج مصرف می شود و در هر موکب افرادی هستند که مردم را صدا زده و به سفرۀ خود و صرف غذا با اسم حسین علیه السلام دعوت می کنند.
▪️در این میان موکبها با یکدیگر دیدار کرده و آشنا می شوند و به هم محبّت می کنند و برای یکدیگر دعا و طلب جزای خیر می کنند.
▪️هزاران نفر در مقام خدمت به این زوّار بر می آیند و برای راحتی آنها خود را به زحمت می اندازند...
📚 «أدب الطف» ج ۱ ص ۴۱
🆔 @nooremojarrad_com
▪️از فضائل زائران سیّدالشهداء علیه السلام▪️
حضرت امام صادق علیه السلام
🔹إنَّ أَيَّامَ زَائِرِي الْحُسَيْنِ عَلَیهِ السَّلَامُ لَا تُحْسَبُ مِنْ أَعْمَارِهِمْ وَ لَا تُعَدُّ مِنْ آجَالِهِمْ
🍃 روزهای زیارت امام حسین علیه السلام از عمر زائران به حساب نمی آید و از اجل هایشان شمرده نمی شود.
📚«کامل الزیارات» ص ۱۳۶
🆔 @nooremojarrad_com
🏴 خیمه های عشق
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
🔹سابقاً در أيّام روضه خوانى مرسوم بوده است كه چادر مى زدند.
🔹نه اينكه نمىتوانستند در شبستان مسقّف عزادارى كنند،
بلكه چادر موضوعيّتى دارد كه نشانگر چادرهاى سيّد الشّهداء عليه السّلام است.
🔹چون روضه خوانىهائى كه مىكردند مىخواستند زير چادر بنشينند و زير چادر روضه خوانى كنند- به همانگونهاى كه وقتى حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام به كربلا آمدند خيام را بر پا كردند- و خيلى هم فكر خوبى بود.
📚«ولایت فقیه در حکومت اسلام» ج ۴ ص ۹۱
🆔 @nooremojarrad_com
▪️شب زیارتی سیّدالشهداء علیه السلام▪️
🔹سلیمان اعمش گوید: ساکن کوفه بودم. همسایه ای داشتم که نزد او می رفتم و با او همنشین بودم. شب جمعه ای نزد او بودم؛ گفتم: در مورد زیارت امام حسین علیه السلام نظرت چیست؟ گفت: بدعت است؛ و هر بدعتی گمراهی؛ و هر گمراهی در آتش.
🔹سلیمان می گوید: با نهایت خشم از نزد او برخاستم. با خود گفتم: صبح می آیم و از فضائل سیّدالشهداء علیه السلام برایش می گویم. اگر اصرار بر دشمنی با آن حضرت داشت، او را می کشم!
🔹سحرگاه رفتم و در را کوبیده و او را صدا زدم. در این حال زوجه اش گفت: برای زیارت امام حسین علیه السلام از اوّل شب خارج شده است.
🔹سلیمان گوید: به دنبال او به زیارت رفتم. وقتی وارد حرم شدم، دیدم آن مرد به سجده افتاده، و در سجده مشغول دعا و گریه و طلب توبه و مغفرت است.
🔹بعد از مدّتی طولانی سر برداشت و مرا در نزدیکی خود مشاهده کرد. گفتم ای شیخ! دیشب می گفتی: زیارت امام حسین علیه السلام بدعت و هر بدعت گمراهی و هر گمراهی در آتش است. امروز خودت به زیارتش آمده ای؟!
🔹گفت: ای سلیمان! مرا ملامت نکن. من معتقد به امامت اهل بیت علیهم السلام نبودم؛ تا اینکه دیشب رؤیایی دیدم که مرا به وحشت انداخت. گفتم: چه دیدی ای شیخ؟
🔹گفت مردی میانه قد را مشاهده کردم که نمیتوانم عظمتِ جلال و جمال و ابهت و کمال او را توصیف کنم. و گروهی او را دربر گرفته، به همراهش حرکت میکردند.
🔹در مقابلش سواری بود که بر سر تاجی داشت؛ این تاج چهار گوشه داشت و در هر کدام گوهری تابان قرار داشت که به اندازۀ مسافت سه روز راه را روشن می ساخت.
🔹به یکی از خادمین گفتم: این مرد کیست؟ گفت: ایشان محمّد مصطفی صلّی الله علیه و آله و آن دیگر علیّ مرتضی وصیّ رسول خدا هستند.
🔹سپس چشم انداختم دیدم شتری از نور که بر آن هودجی قرار دارد، نزدیک می شود. در آن دو مخدّره بودند و آن شتر بین آسمان و زمین حرکت می کرد.
🔹گفتم این شتر به چه کسی تعلّق دارد؟ گفتند: خدیجۀ کبری و فاطمۀ زهراء سلام الله علیهما. گفتم: این جوان کیست؟ گفتند: حسن بن علیّ است.
🔹گفتم: این جماعت به کجا می روند؟ گفتند: برای زیارت آنکه مظلومانه کشته شد، شهید کربلا: حسین بن علی مرتضی می روند.
🔹در اینحال متوجّه هودج فاطمه زهرا سلام الله علیها شدم ناگهان دیدم که نوشته هایی از آسمان می ریزد. گفتم: این نوشته ها چیست؟ گفتند: امان از آتش است برای کسانی که حسین علیه السلام را در شب جمعه زیارت کنند.
🔹من هم از آن نوشته ها درخواست کردم. گفتند: تا زمانی که با اعتقاد به فضیلت و شرافت سیّدالشهداء علیه السلام ایشان را زیارت نکنی به تو نخواهد رسید.
🔹من ترسان و نالان از خواب بیدار شدم و همان لحظه به زیارت آقایم حسین علیه السلام شتافتم و من به سوی خدا توبه می کنم. ای سلیمان؛ والله از مزار حسین علیه السلام جدا نمی شوم تا زمانی که روح از بدنم مفارقت کند.
◾️طبق نقل محدّث نوری، حاج علی بغدادی در تشرّف خدمت حضرت بقیّه الله ارواحنا فداه در مورد این قضیّه سؤال کرده و حضرت ضمن تأیید صحّتِ آن فرموده اند:
نَعَم زِيارَةُ الحُسَينِ عَلیهِ السَّلامُ في لَيلةِ الجُمُعةِ أمانٌ مِنَ النَّارِ يَومَ القيامةِ. (آری! زیارت حسین علیه السلام در شب جمعه، امنیّت از آتش در روز قیامت است.)
📚 «بحار الانوار» ج ۴۵ ص ۴۰۱ و ج ۵۳ ص ۳۱۵
🆔 @nooremojarrad_com