❣#سلام_امام_زمانم❣
📖 السَّلَامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمَنْصُورُ عَلَی مَنِ اعْتَدَی...
🌱سلام بر تو و آن هنگام که ظلمت هزاران ساله ی جور و ستم را تنها بارقه ای از خورشید نگاهت، صبح می کند.
🌱سلام بر تو و بر مطلع الفجرِ آمدنت که پایان تمامی ستمگری هاست...
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
#شرح_زیارت_جامعه_کبیره (آیت الله سید محمد ضیاءآبادی)
📌جلسه سی و سوم
4⃣1⃣واُمَناءَالرَّحْمنِ
✅معیارهای دیانت حقیقی
"این روایت را مرحوم کلینی(ره)درکتاب شریف کافی آورده است که راوی گفت:من خدمت حضرت امام جواد(ع)بودم؛سخن از اختلافی که درعقاید شیعه و غیرشیعه هست به میان آمد و امام خطاب به من فرمودند:یا محمد(اسم راوی):"خداوند تنها بود و جز او کسی نبود؛سپس محمّد و علی و فاطمه(ع)را آفرید...سپس ده هزار دهر گذشت که تنها خدا بود و این سه نور مقدّس(حالا ما نمی فهمیم مقصود از دهر چیست و مراد از هزار کدام است؟)...آنگاه خدا اشیاء دیگر را آفرید...و این انوار مقدّس را شاهد خلق عالم قرار داد(و احاطه ی علمی به تمام زوایای آفرینش را به آن ها عنایت فرمود)...و تکویناً همه چیز را مطیع فرمان آن ها گردانید و تدبیر کل امور عالم را به آن ها تفویض فرمود(یعنی اراده و مشیّت آن ها در مجرای اراده و مشیّت خودش قرار داد،نه این که خود منعزل* از کار شد)...پس آن ها آنچه را بخواهند،درعالم تکوین و تشریع انجام می دهند و هرگز جز آنجه را خدا می خواهد نمی خواهند.
✔️آنگاه امام جواد(ع)درپایان کلامشان فرمودند:...ای محمد(خطاب به راوی)این است آن دیانتی که هر که از آن جلو بیفتد،از مسیر حق بیرون رفته است و هرکه از آن عقب بماند،به هلاکت افتاده است و هرکه ملازم آن باشد،به حقیقت رسیده است.بگیر آن را و نگه دار،ای محمد."1🌺
✔️البته از آن نظر که چهاده معصوم(ع) کُلُّهُم نورٌ واحد هستند و در عالم انوار اتّحاد دارند،آنچه از فضیلت در این حدیث آمده است از آنِ همه خواهد بود.🌺
✅چرا رسول اکرم(ص)ابوالقاسم نامیده شد؟
علّامه مجلسی(ره)دربحث معراج حدیثی نقل کرده و ضمن آن حدیث آمده که رسول اکرم(ص)فرموده اند:درشب معراج،پس از مناجات و مکالماتم با خدا،موقع بازگشت،حضرت حق این جمله را فرمود:"ای ابوالقاسم،برو درحالی که راهنما و راه یافته ای،خوش آمدی و خوش رفتی و خوشا برتو و خوشا بر کسی که برتو ایمان بیاورد و تصدیقت کند."رسول خدا(ص)بازمی گردند تا در سدرةالمنتهی به جبرئیل که درانتظار آن حضرت بوده می رسند؛جبرئیل از رسول اکرم(ص)ماجرای مکالمات عرشی را می پرسد که چه گفتید و و چه شنیدید؟رسول اکرم(ص)پس از نقل ماجرا می فرمایند:آخرین کلامی که خدایم به من فرمود،این بود: (یا اَباالْقاسم اِمْضِ...) جبرئیل گفت:از خدا نپرسیدید که چرا شما را اباالقاسم نامید؟فرمودند:نپرسیدم.
✔️دراین موقع خطاب رسید:"ای احمد،تو را بدین سبب ابالقاسم نامیدم،که در روز قیامت،تو رحمت مرا بین بندگانم تقسیم خواهی کرد."2🌺
*معتزل:یعنی عزل شده،سلب قدرت شده
📚1-اصول کافی،جلد1،صفحه 441
📚2-بحارالانوار،جلد18،صفحه 314
🖍 صبحانه با معرفت
هر روز از ساعت ۶ تا ۶:۱۵ صبح
به اندازه صرف یک صبحانه مختصر مهمان امیرالمومنین علیه السلام هستیم.
از طریق کانال استاد مهدوی ارفع در ایتا
#مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#صبحانه_بامعرفت
🆔 http://eitaa.com/mahdavi_arfae
حکمت 150 نهج البلاغه :
🔹حضرت علی علیه السلام🔹
در پاسخ مردى كه از او خواسته بود اندرزش دهد، چنين فرمود:
همانند آن كس مباش كه بى آنكه كارى كرده باشد به آخرت اميد مى بندد و به آرزوى دراز خود توبه را به تأخير مى افكند. گفتارش به گفتار زاهدان ماند و كردارش به كردار دنياپرستان. هر چه از دنيا بهره اش دهند، سير نگردد و اگر بى بهره اش دارند، قناعت نكند.
نعمتى را كه به او ارزانى داشته اند، سپاس نتواند گفت، باز هم، خواهان باز مانده آن است. ديگران را از زشتكارى منع مى كند و خود از كارهاى زشت باز نمى ايستد. از ديگران كارهايى را مى طلبد كه خود انجام نمى دهد. نيكان را دوست دارد ولى عمل نيكان ندارد. با گنهكاران دشمنى مى ورزد و خود يكى از آنهاست. به سبب بسيارى گناهانش از مرگ بيزار است، ولى در انجام دادن كارهايى كه سبب بيزارى او از مرگ شده، پاى مى فشرد.
چون بيمار شود از كرده خود پشيمان شود و چون تندرستى خويش بازيابد به لهو و شادى روى نهد. اگر از بيمارى بهبود يابد بر خود مى بالد و چون بيمار گردد نوميد مى شود. هرگاه بلايى به او رسد، خدا را بزارى مى خواند و اگر به آسايشى رسد، چون مغروران، رخ برمى تابد. نفسش در پندارها بر او چيره شود و آنجا كه پاى يقين در ميان مى آيد بر نفس خود چيرگى نيابد.
اگر ديگران گناهى كنند، خردتر از گناه او، بر آنان بيمناك شود و براى خود پاداشى بيش از عملش مى طلبد. اگر بى نياز شود، سرمست و مغرور شود و اگر بينوا گردد، نوميد و ناتوان در عمل كوتاه آيد و در خواستن مبالغت ورزد. اگر محنتى بر او عارض شود از جاده شريعت پاى بيرون نهد.
سخنان عبرت آميز گويد و خود عبرت نگيرد. اندرز مى دهد و خود اندرز نپذيرد. در گفتار بر خود ببالد و به كردار از همه كمتر باشد. در آنچه ناپايدار است با ديگران رقابت كند و در آنچه پايدار است به مسامحت بگذرد.
غنيمت در نظرش غرامت است و غرامت را غنيمت انگارد. از مرگ مى ترسد و پيش از آنكه فرصت از دست بشود، به كار نيك نمى شتابد.
گناه ديگران را بزرگ مى شمارد و بزرگتر از گناه آنان را، اگر خود مرتكب شود، خرد مى انگارد. طاعت و عبادت خود را بسيار مى شمارد، هر چند، اندك باشد و طاعت و عبادت ديگران را حقير مى انگارد، هر چند، بسيار باشد. بر مردم طعن مى زند و خويشتن را مى ستايد.
در نزد او لذت جويى و لهو با توانگران دوست داشتنى تر است از ذكر گفتن با فقيران. به زيان ديگران و سود خود داورى كند ولى به سود ديگران و زيان خود داورى نمى كند. ديگران را راه مى نمايد ولى خود را به گمراهى مى كشد.
مى خواهد كه همگان فرمانبردار او باشند و حال آنكه، خود همواره راه عصيان در پيش مى گيرد. مى خواهد كه حق او را بكمال ادا كنند و خود، حق كسى را بكمال ادا نمى كند. از مردم مى ترسد ولى نه به خاطر خدا ولى از خدا در كارهاى بندگان او نمى ترسد.
سيد رضى گويد: اگر در تمام اين كتاب جز اين سخن نمى بود، پند سودمند و حكمت رسا و بصيرت، صاحب بصر و عبرت نگرنده صاحب انديشه را كافى بود.
هدایت شده از شیخ مجتبی ایمانی
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از مسجد جامع حصارک بالا
پخش زنده مراسم از کانال آپارات 👇👇👇
✅ ١ ) https://www.aparat.com/embed/live/Masjeed_Jame?eitaafly
۲) https://www.aparat.com/embed/live/Masjeed_Jame
🆔 @Masjeed_jame
❣#سلام_امام_زمانم ❣
🔅 السَّلاَمُ عَلَى بَقِيَّةِ اللَّهِ فِي بِلاَدِهِ وَ حُجَّتِهِ عَلَى عِبَادِهِ...
🌱سلام بر مولایی که زمینیان، عطر خدا را از وجود او استشمام می کنند؛
سلام بر او و بر روزی که حکومت خدا را روی زمین برپا خواهد کرد.
📚 صحیفه مهدیه، زیارت پنجم حضرت بقیة الله
#شرح_زیارت_جامعه_کبیره (آیت الله سید محمد ضیاءآبادی)
📌جلسه سی و چهارم
5⃣1⃣و أَبْوَابَ الْإِيمَانِ
🔔نکاتی کاربردی جهت خودسازی در زندگی جمعی و فردی
🌺حضرت محمد(ص) به طورمطلق رحمة للعالمین است و اهل بیت او همه امناءالرّحمانند(صلوات الله علیهم اجمعین)🌺
✔️راه رشد و سقوط ملت
پیامبر اکرم(ص)فرموده اند:"هرگاه خداوند بخواهد رشد و ترقّی در ملّتی ایجاد کند،دوخصلت به آن ها می دهد؛یکی سماحت(روح جوانمردی و بزرگواری است که لازمه اش سخاوت است و ایثار و صداقت و امانت) و دیگری عفّت و عفاف(که لازمه اش پرهیز از دروغ است و خیانت) و اگر بخواهد ملّتی را به سقوط و ذلّت و بدبختی مبتلا سازد،درِ خیانت به روی آن ها می گشاید(که مانند بیماری سرطان درپیکر آن ملّت ریشه می دواند و راه هرگونه عزّت و شرف به روی او بسته می شود."1🔔
✅معنا و مفهوم ابواب الایمان
ابواب جمع باب است و باب یعنی در.آن دری که از آن باید به فضای مقدّس ایمان وارد شد،امام(ع)است.ایمان در لغت به معنای امان دادن و امنیّت دادن است و در اصطلاح،اعتقاد به اصول و ارکان دین داشتن است.
✔️کسی که واقعاً به اصول دین،اعمّ از توحید و نبوّت و امامت و معاد،اعتقاد داشته باشد و برطبق اعتقادش عمل کند،به طور مسلّم در امن و امان خواهد بود.هم دنیا بر اثر اعتقاد به مقدّرات حکیمانه ی خدا زندگی توأم با رضا و خالی از نگرانی ها خواهد داشت،هم در آخرت از عذاب خدا در امان خواهد بود.آگاه باشید که بر دوستان خدا نه بیمی است و نه آنان اندوهگین می شوند"2"کسانی که ایمان آورده و ایمان خود را به شرک نیالوده اند،ایمنند و..."3
✔️انسان مؤمن آرامش و اطمینان خاطر دارد و هرگز نگرانی و اضطراب از تصوّر این که مبادا فردا چنین شود و چنان شود ندارد.در تمام شؤون زندگی اش تفویض*به امر خدا می کند و تسلیم مقدّرات خداست و چون عملاً نیز از مرز شریعت تجاوز نمی کند،از شقاوت ها و بدبختی ها در امان است و در عالم پس از مرگ نیز از عذاب جهنّم مصون و مأمون است. 🌹
*تفویض:واگذاری،سپردن
📚1-نهج الفصاحه،مجموعه ی کامل کلمات قصار حضرت رسول اکرم(ص)،ابوالقاسم پاینده،صفحه ی 28،شماره 149
📚2-سوره یونس آیه 62
📚3-سوره انعام آیه 82
هدایت شده از استاد مهدوی ارفع
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️چرا می گوییم «جِهادُ المَرأَةِ حُسنُ التَّبَعُّلِ» (جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است)؟ چرا نمیگوییم جهاد مرد هم خوب زن داری کردنش است؟!
ابلیس 6000 سال عبادت کرد. وقتی به او گفتند سجده بر آدم بکن، نکرد. اگر سجده بر آدم کرده بود، این 6000 سالش هم مقبول واقع میشد. پس دو نوع عبادت داریم: «عبادت 6000 ساله» و «عبادت سجده بر آدم».
شما مردها میدانید اطاعتی که خانمها از شما میکنند، از نوع چه عبادتی است؟ و وظایفی که شما نسبت به همسرتان انجام میدهید، از نوع چه عبادتی؟ شما میگویید ما طبق آیهٔ (الرجال قوامون علی النساء)، قوّام هستیم و او تحت قیمومیت ما. اما میدانید اطاعت زن از چه سنخ عبادتی و کارهای شما از چه نوع عبادتی است؟
انجام وظایف مرد نسبت به همسرش، از نوع عبادت 6000 ساله است! چرا؟ چون همراه با آقایی است، همراه با عزت است. اما اطاعت زن از شوهر، از نوع «سجده بر آدم» است، چون همراهش #پا_گذاشتن_روی_عزت است. این اطاعت، بسیار تلخ است! تلخیاش مثل تیر باران شدن در جهاد است. مثل شمشیر خوردن است. همان ثوابهایی که مرد در حین تیر خوردن و قطعه قطعه شدن، در جهاد میبرد، خداوند برای زن در خانه گذاشته! نمیشود بدون سختی، این ثواب را به زن بدهند. به همین دلیل، اطاعت زن، جهاد است اما حکمرانی شما در خانه، جهاد نیست! اگر زن، قوّامیت مرد را پذیرفت، مانند ملائکه میشود که سجده بر آدم را پذیرفتند.
زنها خیال میکنند خدا رعایتشان نکرده. اشتباه میکنند! خدا سجده بر آدمش را داد به زن ها! عبادت معمولیِ شش هزار ساله را داد به مردها. از این جهت، مردها یک عبادت از نوع «سجده بر آدم» را #بدهکارند. با نماز و روزه و حج و اینها کارشان نمیشود. باید به میدان جنگ بروند تا معلوم بشود منافق هستند یا مؤمن؟
شما مردها باید بروید جهاد! بروید جهاد و آنجا مخالفت با نفس بکنید تا از نوع سجده بر آدم بشود. سجده بر آدمِ زنها این است که حرف مرد را گوش کنند اما «سجده بر آدم» برای شما مردها این است که تحت فرمان رهبر بروید جلوی گلوله. یعنی تحت مدیریت رهبرتان فحش بخورید، هتک بشوید، اهانت بشوید، ذلت ببینید؛ این ذلت سجده بر آدم است.
آن وقت ببین! شش هزار سال عبادت، کار دو دقیقه سجده را نکرد! این را دادهاند به زنها و آن را دادهاند به شما! خدای تعالی بین مرد و زن، عادلانه برخورد کرده.
چه جور شده است که خدا چنین کاری کرده؟ چون اطمینان داشته که مؤمنههای آنها میپذیرند. خداوند میدانسته است که اینها جهت عاطفی دارند و چون خداوند گفته، اطاعت میکنند.
#حائری_شیرازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واقعا تعجب داره...
این شهدا چی دیده بودند و چی فهمیده بودند که اینطور حرف می زدند؟