#برگی_ازتاریخ
📖 جالب است بدانید
شعار یا مرگ یا نان؟!
♨️ دکتر جان فوران، استاد دانشگاه کالیفرنیا و جامعهشناس #آمریکایی ، مینویسد:
«جدیترین کمبود زمان جنگ [جهانی دوم] در ایران کمبود نان بود در #تهران قیمت نان در بازار آزاد در نیمه اول سال ۱۳۲۱ ش از ۶ سنت به ۱ دلار رسید... نانواها آرد را الک میکردند با آرد الک شده برای #ثروتمندان نان میپختند و برای بقیه مردم آرد را با خاک اره، ماسه، خاکستر و خاک مخلوط میکردند. در روزهای ۱۷ و ۱۸ آذر ۱۳۲۱ ش که جیرهی نان کمتر شد، بلوای نان درگرفت هزاران تظاهرکننده شامل دانشجویان زنان و بچههایشان جلوی مجلس شورای ملی گرد آمدند و فریاد میزدند: یا مرگ یا نان. بهدنبال این تظاهرات نیروهای مسلح احضار شدند تا جلوی تاراج اموال مردم را بگیرند در این بلوا ۲۰ نفر کشته ۷۰۰ نفر زخمی و ۱۵۶ نفر بازداشت شدند.»
📚 منبع:
Fragile Resistance , John Foran , page 267
مقاومت شکننده / جان فوران / ترجمه احمد تدین/ص ۴۰۱
_
♨️ به مناسبت ۳ اسفند،
سالروز کودتای #رضا_شاه
#جهاد_تبیین
#ایران_قوی
@npatogh
13.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️چرا اوضاع آدمهای بی دین بهتره؟
#استاد_رفیعی
@npatogh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی جالب از حرکت کشتی یخ شکن بر روی یخ ها
🇮🇷#ایران_قوی
@npatogh
#پیشنهاد_تامل
#رشتو
آهای مردم..
🔺️واقعا فرق میکند چه کسی وزیر خارجه باشد!
۱) روزی که امیرعبداللهیان گفت دولت بایدن باید از کنگره تضمین بگیرد، خیلی از اصلاح طلبان حرفش را به سخره گرفتند، بسیاری از آنها نیز گفتند عامدانه این حرف را میزند که توافق نشود؛ اینها با مذاکره ی با آمریکا مشکل دارند!
۲) اصلاح طلبان از این نظر که کنگره تضمین نمیدهد درست حدس زده بودند، اما راه حل هم این نبود که چون کنگره تضمین نمیدهد پس باید به بایدن اعتماد کنیم و بدون تضمین تعهداتی را مجددا بپذیریم؛ اصلاحات چنین انتظاری داشت!
۳) اما اینکه امثال زیباکلام نمیفهمند، دلیل نمیشود خُبره ی کار کشته ای چون امیرعبداللهیان هم تشخیص ندهد. قطعا او بهتر از اصلاح طلبان میفهمید کنگره پای کار نخواهد آمد، لیکن آنجا که بحث چانه زنی مطرح است، شما باید بلد باشید ابتکارات جدیدی ارائه کنید و طرف مقابل را گیر بیندازید!
۴) + آقای آمریکا! ما تضمین کنگره را میخواهیم.
- کنگره تضمین نمیدهد!
+ با توجه به سابقه خرابتان ما به شما اعتماد نداریم. چه میکنید؟
- به جان وندی شرمن راست میگوییم!
+ قبول نداریم باید چیزی باشد که تضمین کند توافق را نقض نمیکنید و مورد تایید حقوقی جامعه بین الملل باشد.
۵) - خب وقتی نمیشود، چکار کنیم؟ اینقدر سخت نگیرید بابا؛ بیایید با هم خوب باشیم؛ اشکهایم را ببینید!
+ نُچ! آن مرد که با اشک گول میخورد رفت!
- پس شما بگویید چکار کنیم؟
+ ما به شما اعتماد نداریم. تجهیزاتمان را نابود نمیکنیم؛ اگر تضمین کنگره را نمیگیرید، امضا کنید در صورت...
۶) نقض شدن توافق ایران میتواند تجهیزاتش را به مدار برگرداند و غنی سازی ۶۰ درصد را از سر بگیرد!
- اوه اوه این که نامردی است!
+ نامرد پدرت است بزرگوار؛ همین که هست؛ یا تضمین کنگره یا همین که گفتیم!
۷) حالا از شوخی که بگذریم، واقعیت مذاکرات چیزی شبیه به همین است. قاطعیت و ابتکارعمل که نباشد، دیپلماسی بخاطر حماقت نخواهد از پشتیبانی میدان سود ببرد و مولفه های قدرت را بکار بگیرد، میشود آن بلایی که از ۹۴ تا ۱۴۰۰ بر سرمان آمد. یعنی اینکه به جای استفاده از فکر و قدرت، التماس کنیم!
۸) امروز خیلی واضح است تیم ایرانی در مذاکرات چگونه پیش میرود؛ نه زیر بار زور میرود، نه چیزی اضافه بر طرح های پیشنهادی اش میپذیرد. تازه همزمان با اینها موشک هم هوا میکند و ماکت دیمونا را پودر مینماید!
اکنون باید فهمیده باشید نفتالی بنت چرا اینقدر عصبانی است!
۹) زیرا ایران زیرکانه مذاکرات را به جایی کشانده که آمریکا مجبور است به حفظ تجهیزات غنی سازی ایران تن بدهد، درحالی که اسرائیل فکر میکند از کنگره تضمین گرفته شود به صرفه تر است؛ اما نه کاری از دست بایدن بر می آید و نه بنت!
حال ذکاوت امیرعبداللهیان را مقایسه کنید با خوش خیالی ظریف!
"عبدالرحیم انصاری"
#امام_زمان
#طرح_صیانت
#ایران_قوی
@npatogh
8.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مثالی زیبا از مدل کار برخی در #جهاد_تبیین
⁉️ برنامه روزانه سردار سلیمانی چه بود؟ اگر بشنوید حاج قاسم روزی ۱۲ساعت میخوابید چه میکنید؟!!
♨️ تمام دشمنان ۱۲۴هزار پیامبر و ۱۴معصوم به میدان آمدهاند؛
❌ اما عدهای هنوز جهاد را جدی نگرفتهاند!
🔶 برشی از سخنرانی حجت الاسلام راجی
#جهاد_تبیین
#ایران_قوی
#حاج_قاسم
@npatogh
*اوکراین: چه بود و چه شد!!!*
دکتر مسعود اسداللهی
#پیشنهاد_تامل
در دوران جنگ سرد و وجود اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین (یکی از جمهوری های شوروی) محل استقرار یک سوم از موشک های اتمی ابرقدرت شرق شده بود.
بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1370، اوکراین این حجم از سلاح های هسته ای و بهترین تجهیزات طراحی و ساخت سلاح های هسته ای را در اختيار داشت و سومین قدرت اتمی جهان به حساب می آمد.
انبار های سلاح های هسته ای اوکراین شامل 130 موشک بالستیک قاره پیما با برد بین 5 تا 10 هزار کیلومتر بود که هر موشک دارای 10 کلاهک هسته ای بود که تا کنون در سطح موشک های بالستیک بی نظیر است. در مجموع 1700 کلاهک هسته ای در خاک اوکراین وجود داشت. علاوه بر این، اوکراین دارای 33 بمب افکن دورپرواز بود.
⬅️اما در سال 1373، اوکراین با امضای معاهده "بوداپست" به همراه آمریکا، انگلیس و روسیه، متعهد شد که کلیه سلاح های هسته ای خود را تحویل دهد و در مقابل آمریکا و انگلیس تعهد کردند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین درمقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند . اوکراین به این تعهد خود به طور کامل عمل کرد اما از آن به بعد به یک کشور حاشیه ای و آسیب پذیر تبدیل شد.
در بحران فعلی اوکراین و روسیه، آنچه تا کنون مشخص گردیده این است که حمایت جهان غرب از اوکراین در حد اعمال تحریم های جدید، گوناگون و گسترده علیه روسیه باقی خواهد ماند و جهان غرب به رهبری آمریکا هرگز به خاطر اوکراین، اقدام به برخورد نظامی با روسیه نخواهد کرد زیرا هرگونه درگیری نظامی بین روسیه و جهان غرب به جنگ جهانی سوم و جنگی با سلاح های اتمی تبدیل خواهد شد. قطعا اوکراین چنین ارزشی برای جهان غرب ندارد.
✅"یوری کاستنکو" سیاستمدار معروف اوکراینی در کتاب " اوکراین و خلع سلاح هسته ای" چنین نوشته است: " همه ما (اوکراینی ها) فریب خوردیم و برای آن معاهده دست زدیم، بنابراین همه ما مقصریم. خلع سلاح هسته ای با توافق و کف و سوت ملت اوکراین و با حمایت رسانه ای و تبلیغاتی انجام شد. اما اکنون مشخص شده که آن ارزیابی ها کاملا اشتباه بوده است. گویی اوکراین، عراق دوم شده که نظام آن با تهاجمی بین المللی سرنگون شد و در حال حاضر به سمت تکه تکه شدن و غرق شدن در بحران های گوناگون پیش می رود".
👌آنچه در اوکراین رخ می دهد، انسان را به یاد آنچه در عراق اتفاق افتاد، می اندازد. عراق که زمانی قدرتمندترين کشور عربی بود، تبدیل به کشوری حاشیه ای شده که حتی کارگاهی برای ساخت سلاح سبک هم ندارد و قادر به دفاع از تمامیت ارضی و امنیت ملی خود نیست.
*این سرنوشت کشورهایی است که به حمایت و پشتیبانی و وعده های آمریکا و جهان غرب اعتماد می کنند.*
---------------------
#طرح_صیانت
#ایران_قوی
#امام_زمان
#اوکراین
@npatogh
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری | #الی_الحبیب
تو که آخر گره رو وا میکنی
پس چرا امروز و فردا میکنی...
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#شب_جمعه
#ایران_قوی
#امام_زمان
@npatogh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حالا آدم یه درخت کج و کوله شصت هفتاد ساله رو چکارش کنه؟
#تلنگر | علامه حسنزاده آملی
#شب_توبه
#امام_زمان
#طرح_صیانت
#جهاد_تبیین
@npatogh
تاریخ چه زود تکرار میشود!
زلنسکی، رئیس جمهور اکراین هفته پیش: من با رئیس جمهور امریکا، نخستوزیر انگلیس و صدراعظم آلمان صحبت کردهام و از آنها خواستم جلوی حمله پوتین را بگیرند و همگی قول مساعد دادند!
🤔🤔🤔
زلنسکی، دیشب: غرب ما را در برابر روسیه تنها گذاشت؛ من مستقیما از سران ۲۷ عضو اتحادیه اروپا پرسیدم آیا اکراین عضو ناتو نیست؟ همه میترسند و جوابی نمیدهند...
با شنیدن این جملات بیاد عجز و نالههای مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق بههنگام حمله داعش به اربیل افتادم...
مسعود هم از همه اینها کمک خواسته بود، بعد از اینکه ناامید شد، به ایران🇮🇷 و حاجقاسم، پناه آورد و توانست خود و کردستان عراق را نجات دهد...
فَاعتَبِروا یا اُولیالَابصار...
شادی روح بلند حاج قاسم و جمیع شهداء، فاتحه و صلوات🌷🍀🌹
#ایران_قوی
#حاج_قاسم
#امام_زمان
@npatogh
#پیشنهاد_مطالعه
*« سکانس آخر آقای کمدین لیست را بیاورید! »
به قلم محمد صرفی است
🔹چشم جهان به اوکراین دوخته شده است. اوکراینی که در هنگام نگارش این تحلیل، کنترل سیاسی آن هنوز در اختیار «ولودیمر زلنسکی» 44 ساله است و ممکن است صبح شنبه که شما آن را میخوانید، این کمدین که یک شبه مرد اول اوکراین شد، پناهندهای در انگلیس یا آمریکا باشد البته اگر او را بعد از فرار راه بدهند. زلنسکی تا سه سال پیش هیچ پیشینه سیاسی نداشت و در یک مجموعه طنز تلویزیونی با عنوان «خادم ملت» بازی میکرد. در سال 2018 او با کمک تهیهکنندگان این برنامه طنز، حزب «خادم ملت» را راه انداخت و با شعار مبارزه با فساد، پیروز انتخابات 2019 شد. شاید بتوان او را نمونهای دراماتیک از شکستِ، دادنِ پرچم مبارزه با فساد (که این روزها در همه جای دنیا خریدار دارد) به دست چهرههای قلابی دانست. او هنوز هم به بازیگری علاقه دارد و در چند روز اخیر لباس نظامی پوشیده و در نقش فرماندهی فرو رفته است.
🔹اگر بخواهیم آنچه را امروز در اوکراین میگذرد بفهمیم، باید ابتدا نگاهی به گذشته آن بیندازیم. کشوری حدود 43 میلیون نفری که پس از روسیه از لحاظ وسعت، دومین کشور اروپاست و دومین جمهوری قدرتمند اتحاد جماهیر شوروی بود. اول دسامبر 1991 مردم اوکراین به استقلال این جمهوری رای دادند. رهبران اوکراین، روسیه و بلاروس طی دو نشست که چند روز بعد برگزار شد، رای به انحلال رسمی اتحاد جماهیر شوروی دادند.
در آن زمان اوکراین سومین کشور دنیا از نظر در اختیار داشتن تسلیحات اتمی بود و ابزار و زیرساختهای قابلتوجهی برای طراحی و تولید در این زمینه داشت. لیست این تسلیحات عبارت بودند از:
130 موشک بالستیک قارهپیمای 100UR-N هر کدام شش کلاهک، 46 موشک قارهپیمای RT-23 MOLODETS با 10 کلاهک و همچنین 33 بمبافکن سنگین، در مجموع حدود 1700 کلاهک اتمی در خاک اوکراین باقی مانده بود. این تسلیحات به طور رسمی و عملیاتی، توسط کشورهای مشترکالمنافع کنترل میشد. در سال 1994 اوکراین با پیوستن به NPT (معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای) با نابودی این کلاهکها موافقت و بهطور عملی خود را خلع سلاح کرد.
براساس توافقنامه بوداپست، در مقابل خلع سلاح اتمی اوکراین، سه کشور آمریکا، انگلیس و روسیه نسبت به امنیت این کشور تضمین دادند. علاوه بر اوکراین، دو کشور بلاروس و قزاقستان نیز تسلیحات اتمی خود را نابود و تضمین مشابهی دریافت کردند.
🔹اوکراین علیرغم برخورداری از موقعیت ژئوپلوتیکی بسیار ویژه و ظرفیتهای اقتصادی فوقالعاده، پس از استقلال، دورهای بسیار سخت و تاریک را تجربه کرد. چنان سخت که مردم آن، برای رفع نیازهای حیاتی خود، مجبور به مبادله پایاپای شدند. در یک سال نرخ تورم در برخی از اقلام به 10 هزار درصد هم رسید و رشد اقتصادی منفی 22 درصد ثبت شد.
🔹نقطه عطف بعدی در تحولات معاصر این کشور مربوط به اواخر سال 2004 و سال پس از آن است. در آن سال این کشور هدف انقلاب رنگی -کودتای مخملی- قرار گرفت. اوکراین جزو اولین تجربههای غرب در این زمینه بود. براندازی دولتهای غیرهمسو با منافع غرب، با شیوهای خاص که ظاهری مدنی دارد و عمدتاً انتخاباتپایه است. ویکتور یانوکوویچ مجبور به کنارهگیری از قدرت شد و رقیب غربگرای وی، ویکتور یوشچنکو زمام امور را در دست گرفت.
🔹اما نقطه عطف تحولات که به جنگ امروز ختم شد به سال 2014 بازمیگردد. در این سال اوکراین دومین کودتای نرم غربی را تجربه کرد. بهانه ماجرا، یک قرارداد اقتصادی میان کییف و اتحادیه اروپا بود. یانوکوویچ امضای این قرارداد را به نفع کشور خود نمیدانست و دودستگی در کشور ایجاد و اختلاف به کف خیابان کشیده شده بود. مخالفان دولت در واقع برنامهای را پیش میبردند که مورد تایید «جو بایدن» معاون وقت رئیس جمهور آمریکا بود. عاملان اجرایی این برنامه یا در واقع همان کودتا، دو تن بودند؛ سناتور جان مککین و ویکتوریا نولاند دیپلمات ارشد آمریکا که ریشهای روستبار دارد و هماکنون نیز معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی است.
🔹نولاند بعدها با افتخار گفت برای پیشبرد این طرح، طی دو دهه 5 میلیارد دلار در اوکراین خرج کرده است. نولاند هرگونه تلاش برای نزدیکی دو طرف دعوا را خنثی کرده و اجازه در پیش گرفتن راه حل اوکراینی را نداد. در نهایت یانوکوویچ سرنگون شد. مسئله برای روسیه، به نوعی مرگ و زندگی بود. آمریکا که زمانی به روسیه قول داده بود ناتو یک وجب هم به سمت شرق حرکت نخواهد کرد حالا میدید که خطر به بیخ گوشش رسیده است.
🔹 فاصله مرز اوکراین با مسکو تنها 600 کیلومتر است و آمریکا و متحدان اروپایی پس از الحاق 14 کشور اروپای شرقی به ناتو، قصد داشتند اوکراین را نیز به عنوان کشور پانزدهم وارد این بازی کنند. در زمان جنگ سرد رسیدن پای غرب به این فاصله از قلب بلوک شرق رؤیا بود.
کرملینِ خشمگین، جزیره استراتژیک کریمه ر