❔❔❔استفتائات جدید
🔻س: در بعضى از موارد بيمارىهاى روانى، فرد بيمار چون به اهداف و اميال مورد نظر دست پيدا نکرده است، براى کمتر کردن بار فشار روانى ناشى از عدم توفيق به اهداف، خود را در اين حالت تصور مىکند و گاه اين تا جايى پيش مىرود که فرد اين وضعيت را کاملاً باور نموده و براى ديگران وضعيت خود را آنگونه که تصور دارد و غاية الامال خويش مىداند تعريف مىکند. آيا اين بيماران را حرجى است که با اين کار بار روانى را از دوش خود بردارند ولو به ارتکاب معصيت دروغ؟
🔺ج) اگر مشاعر او همانند ساير عقلا کار مىکند، دروغ بر او شرعاً حرام است ولى بيان حالات خود بدانگونه که هست براى ديگران اشکال ندارد.
🔻س: حرفى را که فکر مىکردم صحيح است گفتم و بعد فهميدم که اشتباه کردهام (يعنى دروغ گفتهام) آيا نيازى هست که آن را تصحيح کنم؟
🔺ج) فى نفسه لزومى ندارد مگر آنکه حکم شرعى را اشتباهاً بيان کرده باشيد و يا در اثر حرف شما حقى از كسى ضايع شود و امثال اين مورد، که در اين صورت بايد کلام خود را تصحيح نماييد.
🔻س: اگر شك داشته باشيم كه مطلبى درست است يا نه و آن را به نقل از منبعى بگوييم، آيا مرتکب گناه شدهايم يا نه؟ و اگر شدهايم حق ا... است يا حق الناس؟
🔺ج) مىتوانيد چيزى را که اطمينان به صحّتش نداريد به نقل از منبع بازگو كنيد.
🔻س: آیا دروغ گفتن به شوخی گناه دارد؟
🔺ج) اگر خبری خلاف واقع بدهد و مقصودش این باشد که مخاطب آن را جدی بگیرد حرام است، اما اگر در آنچه که می گوید قصد جدی ندارد و نمی خواهد خلاف واقع مطلبی بگوید مثل این که به شوخی از زبان شخصی یا حیوانی مطلبی را نقل می کند، حرام نیست.
#استفتاء
#رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنان آیت الله مهدوی کنی پیرامون دروغ گویی. #سخنرانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی آیت الله مهدوی کنی پیرامون صدق و کذب. #سخنرانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام سید حسین حسینی قمی با موضوع حیا و عفت حضرت زینب (س) - ویژه ی ولادت #مناسبت #ولادت_حضرت_زینب #روز_پرستار #سخنرانی
🖌ولادت با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها در شهر مدینه منوره در سال پنجم یا ششم هجری واقع شده است.
🔸کنیه های خاص آن حضرت اُم المصائب، اُم الرَّزایا و اُم النَوائب است. القاب ایشان بسیار است و از آن جمله می توان به القاب ذیل اشاره نمود:
عقیلة بنی هاشم، عقیلة الطالبین، صدیقه کبری، عصمت صغری، ولیة اللّه، الراضیة بالقدر و القضاء، صابرة البلوی من غیر جزع و لا شکوی، امینة اللّه. عالمة غیر معلمة، فهمة غیر مفهمة، محبوبة المصطفی، ثانیة الزهراء، الشریفة.
🔹هنگام ولادت آن حضرت، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در سفر بودند. امیرالمؤمنین علیه السلام برای نام گذاری این مولود فرمودند: بر پیامبر سبقت نمی گیرم. تا آنکه حضرت آمدند و منتظر وحی شدند، جبرئیل نازل شد و عرض کرد:
خداوند سلام می رساند و می فرماید: این دختر را "زینب" نام بگذار، چه اینکه این نام را در لوح محفوظ نوشته ایم.
◽️پیامبر حضرت زینب سلام الله علیها را طلب کرده، بوسیدند و فرمودند: وصیت می کنم به حاضرین و غایبین که این دختر را به خاطر من پاس بدارید که همانا وی به خدیجه کبری مانند است.
❇️سکینه و وقار آن حضرت را به حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها و عصمت و حیایش را به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و بلاغتش را به امیرالمومنین علی مرتضی علیه السلام و حلم و بردباریش را به حضرت حسن مجتبی علیه السلام و شجاعت و قوت قلبش را به حضرت سیدالشهداء همانند نموده اند.
#مناسبت
#ولادت_حضرت_زینب
#روز_پرستار
#منبر_کوتاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی آیت الله حسین مظاهری با موضوع میلاد حضرت زینب سلام الله علیها #مناسبت #ولادت_حضرت_زینب #روز_پرستار #سخنرانی
❓❓❓اوضاع حضرت زینب (س) در شام چگونه بود؟ مگر ایشان اسیر نبودند. پس چگونه مردم را روشن می کردند؟
🔰حکومت یزید با کشتن حسین بن علی (ع) و یارانش ضربه زیادی دید. آنان دیگر نمی توانستند در شام با خاندان پیامبر درگیر باشند. در آن روزهای اول که خاندان پیامبر وارد شام شدند یزیدیان تلاش کردند تا کاری کنند که آنان ساکت و آرام بمانند و لکن نتوانستند به این هدف برسند و خاندان پیامبر ساکت و آرام نشدند و به افشاگری پرداختند و طرف حساب یزید، زنان خاندان پیامبر بود و نمی شد با زنان همانند مردان رفتار کرد. آنان اگر مرد بودند و دست به آن افشاگریها می زدند کشته می شدند و لی آنان زن هستند آن هم زنان گرامی و والامقام از خاندان پیامبر اسلام . یزید برای اینکه حکومتش چند سالی بماند ناچار بود با امثال زینب کبری کنار بیاید. زینب کبری و بانوان دیگر از یزید نمی ترسیدند و افشاگری می کردند و برای همین یزید دیگر تحمل ماندن آنان را نکرد و از شام به مدینه فرستاد. بنابراین، حضرت زینب کبری(س) در شام گر چه به صورت اسیر بود ولی نه از آن اسیرانی بود که خاموش و ترسو باشد بلکه اسیری بود شجاع همانند پدرش علی و برادرش حسین. اصلا حافظ و نگهبان نهضت امام حسین (ع) حضرت زینب کبری (س) بود. او در آن حال که اسیر بود؛ در کوفه یک سخنرانی شگفت آوری ایراد کرد که همه مردم کوفه را شگفت زده کرد و کسی هم نتوانست مانع سخنرانی او شود. حضرت زینب از بانوان کم نظیر جهان اسلام است.
#پرسش_و_پاسخ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری با موضوع اولویت ها در زندگی دینی #سخنرانی