📌نشست آتی #شورای حکام و رفتار دوگانه آمریکا
#
🔹نشســت فصلی شــورای حکام #آژانس بینالمللی انرژی اتمی «دوشنبه» به صورت مجــازی آغاز به کار میکند و راســتی آزمایی و نظارت بر ایران در پرتو #قطعنامه۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و توافقنامه پادمان #ان. پی. تی.، از مهمترین محورهای این نشست پنج روزه اعلام شده است.
پایگاه اینترنتی بلومبرگ نیز در گزارشی، مدعی قطعنامه پیشنهادی آمریکا مبنی بر نگرانی شدید از یافتههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کاهش همکاری ایران شد. در همین راستا روزنامه صبح نو به بررسی این موضوع
پرداخت.
🔸محورهای عملیات روانی:
۱ .اشاره به ادعای رویترز در خصوص تهدید ایران به پایان دادن به توافق اخیر با آژانس در صورت حمایت از قطعنامه آمریکا
۲ .اشــاره به تلاش بایدن برای فشــار بر ایران بــا بهرهگیری از تمامی ابزارهای نظامی،اقتصادی و حقوقی
۳ .تشــبیه شــورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایستگاه بعدی تقابل بایدن با تهران
۴ .اشــاره به تداوم راهبرد فشــار حداکثری ترامپ و آشــکار شدن نیت ستیزهجویانه دولت جدید آمریکا در برابر ایران
۵ .تاکید بر تفاوت گفتار و عمل مقامات کاخ سفید
🔸پیشنهاد عملیات:
۱ .برجســته کردن رفتار دوگانه دولت بایــدن در موضوع جدید قطعنامه پیشنهادی در آژانس انرژی اتمی
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
فضلا و متفکران به پاخیزند
اگر تا پیش از انقلاب اسلامی، دین را افیون تودهها و عامل عقبماندگی جوامع انسانی معرفی میکردند؛ اما اکنون دین اسلام راه رهاییبخش انسان را از تمامی بنبستهای بشرساخته، روشن کرده است
پایگاه بصیرت / دکتر یدالله جوانی
اگر تا پیش از انقلاب اسلامی، دین را افیون تودهها و عامل عقبماندگی جوامعانسانی معرفی میکردند؛ اما اکنون دین اسلام راه رهاییبخش انسان را از تمامیبنبستهای بشرساخته، روشن کرده است. دوران مکاتب دستساز بشر بارویکردهای مادیگرایانه پایان یافته است. سوسیالیسم را باید در موزههای تاریخمطالعه کرد و لیبرالیسم هم، در حال جان کندن است و هرگز از بستر احتضار،برای حیاتی دوباره قد علم نخواهد کرد. انقلاب اسلامی با شعار «نه شرقی، نهغربی»، بنیانهای فکری سوسیالیسم و لیبرالیسم را نشانه رفت و با احیای اسلامناب محمدی(ص)، ظرفیتهای اسلام سیاسی را برای اداره جوامع بشری بهنمایش گذاشت. انقلاب اسلامی در عمل اثبات کرد، اسلام دینی جامع، کامل وپاسخگو به تمام نیازهای انسان در تمامی زمانها و مکانهاست. انقلاب اسلامیدر عمل ثابت کرد، دین اسلام نه تنها افیون تودهها و عامل عقب نگه داشتنجوامع انسانی نیست؛ بلکه اسلام برای رشد و تعالی انسان و پیشرفت او در دوساحت فردی و اجتماعی است. با انقلاب اسلامی و ایستادگی 42 ساله ملتایران در برابر فشارها و توطئههای تمامی قدرتهای استکباری و شیطانی، بسیاریاز اتهامات دروغین علیه اسلام و از جمله «تضاد علم و ایمان» رنگ باخت. وقتیانقلاب اسلامی آرمانش را «تمدنسازی اسلامی» و بسترسازی برای «رشد و تعالیو سعادت نوع بشر»، روی کره خاکی تعریف میکند؛ این آرمان و تمامی اهدافبرگرفته از این آرمان، برای تمامی انسانها از هر قوم و نژاد، جاذبههایوصفناپذیری خواهد داشت. پدیدآیی مقاومت اسلامی در منطقه راهبردی غربآسیا، بیداری اسلامی در همه کشورهای اسلامی، توجه به معنویت در تمامیکشورهای جهان، رشد اسلامگرایی در جوامع غربی و به ویژه در اروپا، همگی ازنشانگان جذابیتهای اسلام سیاسی به شمار میآید. دلیل اصلی این جذابیت،همسویی و یک آهنگی میان شعارهای اصلی انقلاب اسلامی، همانند عدالت، آزادی،اخلاق، معنویت، پیشرفت و کرامت انسانی، با فطرت دست نخورده و سالم انساناست. اکنون جمهوری اسلامی به منزله پرچمدار حرکت تمدنی انقلاب اسلامی، بهکشوری الهامبخش برای دیگر ملتها تبدیل شده است. بسیار روشن است کهمسیر ساخت تمدن اسلامی، مسیری هموار نخواهد بود. این مسیر، ناهموار ودارای چالشهای نوظهور است؛ اما باید دانست که اسلام، قدرت هموارسازیمسیر و برطرف کردن تمامی چالشها را دارد به شرط آنکه، صاحبنظران واندیشمندان اسلامی، برای انطباق اسلام با مقتضیات زمان و عملیاتی کردنمفاهیم اسلامی و ارزشهای والای آن، همت داشته و برای جهادی شایسته وبایسته در این راستا به پاخیزند. اکنون رهبر معظم انقلاب که حکیمانه در بیش ازسه دهه گذشته، انقلاب و نظام اسلامی را به سمت آرمانها پیش برده و ازگردنههای سخت عبور دادهاند، چنین مطالبهای را از اندیشمندان اسلامی دارند.معظمله در هفته گذشته در دیدار با رئیس و منتخبان ملت در مجلس خبرگانرهبری، منظومه مفاهیم معرفتی و ارزشی اسلام را، نرمافزار ساختار نظاماسلامی دانستند و با اشاره به لزوم روزآمد شدن این نرمافزار متناسب با گسترشدامنه فعالیتهای نظام اسلامی و بروز چالشهای جدید گفتند: «یکی از وظایفمهم فضلا و متفکرین، تقویت مبانی فکری نظام اسلامی به منظور عملیاتی کردنمفاهیم مورد نیاز جامعه است.»
هنگام حمایت از هاشمی و روحانی از این حرفها بلد نبودید؟!
یک حامی دولتِ دولتهای روحانی و هاشمی که مدتهاست در خدمت پروژههای مدعیان اصلاحطلبی فعالیت میکند، مدعی شد بهتر است نامزدهای انتخابات آتی ریاستجمهوری، روحانی نباشند!
روزنامه جمهوری اسلامی سالهاست این روزنامه متعلق به بیتالمال و حزب جمهوری اسلامی را در خدمت طیفهای زاویهدار با نظام و انقلاب قرار داده است. مدیر این روزنامه اخیرا در سرمقالهای با استقبال از اینکه آیتالله رئیسی، ملاقات انتخاباتی با جمعی از اعضای خبرگان را نپذیرفته، آن را امتناع شایسته میخواند و مینویسد: امتناع آقای رئیسی از حضور در جلسه جمعی از اعضاء مجلس خبرگان رهبری که طبق آنچه در خبرها آمده درصدد بودند از ایشان برای داوطلب شدن در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ دعوت نمایند، حرکت شایستهای است.
این حامی ریاستجمهوری هاشمی رفسنجانی و روحانی، در ادامه مینویسد: شرایط کشور اکنون بهگونهایست که استمرار حضور افراد معمم در رأس قوه مجریه به صلاح نیست. در حال حاضر، مسئولیتهای حساسی همچون تأمین نان و آب و امنیت و اطلاعات کشور که مستقیماً با زندگی روزمره مردم سروکار دارند برعهده افراد معمم است. حتی اگر کسانی معتقد باشند که روحانیت باید چنین مسئولیتهائی را برعهده داشته باشد، خوبست بپذیرند برای مدتی این مسئولیتها به افراد غیرروحانی واگذار شوند تا آنها نیز ظرفیتها و توانائیهای خود را نشان بدهند.
وی سپس ادامه میدهد: کنار رفتن روحانیون از صحنه انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ به معنای واگذار کردن آن به نظامیان نیست. نظامیان نیز تخصص دیگری دارند که تناسبی با مدیریت سیاسی – اجرایی کشور ندارد. همین حالا که مجلس یازدهم بیش از ۴۰ عضو نظامی دارد و مدیریت آن نیز برعهده یک نظامی است، میبینیم که نهتنها توفیقی در پیشبرد اهداف نظام متناسب با نیاز کشور ندارد، بلکه در مواردی با برخوردهای تهدیدآمیز، شاکله قانونگذاری را از مسیر طبیعی خارج کرده است.
نویسنده توضیح نداده که چرا این حرفها را به هنگام 8 سال ریاستجمهوری هاشمی، 8 سال ریاستجمهوری خاتمی و 8 سال ریاستجمهوری روحانی نزده بلکه اتفاقا در اغلب این دورهها، تبلیغاتچی و توجیهگر سوءمدیریتهای دولت سازندگی و تدبیر و امید بوده است؟ به یک معنای دیگر، امثال وی هماکنون به خاطر سوءمدیریت فاحشی که به کشور و مردم تحمیل کردهاند، عذرخواهی کنند و نه اینکه تعیین تکلیف بکنند که چه کسانی نامزد نشوند (تا لابد دولت ناکارآمد مورد حمایت آنها تمدید شود)!
یادآور میشود طبق قانون اساسی، رئیسجمهور از میان رجال سیاسی و مذهبی که مدیر و مدبر و دارای حسن سابقه و امانت و تقوا باشند انتخاب میشود و از این جهت، نامزدهای ریاستجمهوری منحصر در کسوت و سمتی مشخص نیستند همچنان که صاحبان کسوتها و سمتهای مختلف هم، محرومیتی به خاطر نوع منصب و سمتشان ندارند.
به نظر میرسد افراطیون مدعی اصلاحات - و محافل رسانهای دنبالهرو آنها - بیش از هر چیز، از اینکه دولت، با مدیریتی حزباللهی و پرانرژی نو شود و بساط مدیریت تنبل و اشرافیتزده و غربگرا را برچیند، نگران هستند و به همین دلیل هم سعی میکنند هرکدام از نامزدها را به بهانهای آماج ترور شخصیت قرار دهند یا نسخه مصلحت نبودن نامزدیشان را بپیچند.
🇮🇷🍁
🍁
🌀 یادداشت
💠 موضوع: خیز بلند برای پاستور در ۱۴۰۰
✍️نویسنده: محمد گنجی
🔹🌺🔸
🔻رقابتهاي انتخاباتي جريانهاي سياسي کشور در کمتر از شش ماه مانده به انتخابات آغاز شده است و دو اردوگاه اصلي و حتي برخي گروههاي سياسي فرعي نيز در حال سامان دادن به وضعيت خود براي ورود به اين ميدان هستند.
✅نکات تحلیلی:
🔹 ۱- اين انتخابات، انتخاباتي است که در آن رئیسجمهور حاضر ديگر نميتواند نامزد انتخاباتي شود. لذا تقریباً از اين منظر شرايط يکساني براي همه نامزدهاي انتخاباتي وجود دارد.
🔸۲-- رئیسجمهور منتخب ۱۴۰۰ اين ظرفيت را دارد که براي هشت سال رياست قوه مجريه را بر عهده بگيرد. بهواقع قريب به يک دهه که مقارن با دهه پنجم انقلاب اسلامي است، اداره کشور در اختيار يک تفکر و جريان خاص قرار خواهد گرفت.
🔹۳-وضعيت اقتصادي کشور در شرايط مساعدي قرار ندارد و ضرورت تحولي اساسي در کشور و به روي کار آمدن دولتي کارآمد در تراز انقلاب اسلامي بیشازپیش احساس ميشود.
🔸 ۴- ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامي و صدور بيانيه گام دوم انقلاب اسلامي توسط رهبري، حکايت از ورود انقلاب اسلامي به مرحله نويني از تحول و تکاپو در مسير تحقق تمدن اسلامي ميدهد که ضروري است متناسب با آن شاهد تحولي مشهود در قوه اجرايي کشور و قرار گرفتن جوانان مؤمن انقلابي در رأس مديريت کشور باشيم.
🔹 ۵- مسئله مشارکت حداکثري اقشار مختلف مردم در انتخابات نيز از ديگر ضرورتهايي است که در اين انتخابات از حساسيت بيشتري برخوردار گرديده است. اين حساسيت از آنجايي است که انتخابات اسفندماه 1398 با کمترين ميزان مشارکت در ادوار چهل ساله گذشته برگزار گرديده و تکرار آن در خردادماه 1400 ميتواند تبعاتي را براي اعتبار جمهوري اسلامي داشته باشد.
💢نکته پایانی:
🔺 طبیعتاً در اين ايام بايد هر روز منتظر شنيدن نامي براي ورود به ميدان انتخابات رياست جمهوري باشيم. اين اسامي بخشي برآمده از تحرکات سياسي فعالين سياسي است که خود سوداي فتح پاستور را در سر ميپرورانند؛ و بخشي مربوط به اطرافيان فعالين سياسي که آرزومندند تا با قدرت رسيدن فرد مورد علاقه آنان، آنها نيز در قدرت سهمي داشته باشند. بههرحال اين اخبار موثق و غير موثق اين روزها با حجم زيادي منتشر میشود که نبايد آنها را چندان جدي گرفت و در حد يک گمانهزنی به آن توجه نمود و بايد منتظر بود تا بهتدریج ابعاد کار مشخص گردد و نامزدهاي اصلي از نامزدهاي بدلي جدا شوند و کار رقابتهای انتخاباتي رسميت بيشتري يابد.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن #رسول
احمدینژاد: بحث ترور من جدی است
بحث ترور جدی است. خودشان می کشند، خودشان هم مراسم عزاداری برپا می کنند و بعد دیگران را متهم می کنند!/دولت بهار
🔴 سناریوهای مجمع تشخیص در بررسی لوایح FATF چیست؟
🔻بهرغم تلاشهای کارشناسانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح FATF در دو سال گذشته و فهم موضوع، اقدام آن در بازگذاشتن پرونده FATF و عدم تصمیمگیری در این خصوص، درواقع نقطهضعف ماجرا بوده و به نظر میرسد چنین روشی در برخورد با موضوع بیش از آنکه تقویتکننده منافع ملی باشد، به پازل «فشار شرطی دشمن» کمک کرده است.
🔹گویا این ضعف از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام نهاد نیز عیان شده و لذا به گفته محسن رضایی، دبیر تشخیص مصلحت نظام قرار است تعیینتکلیف این لوایح در اسفندماه ۱۳۹۹ به سرانجام خود برسد.
🔹بدیهی است که پذیرش بدون شرط کنوانسیونها و همچنین مسکوت گذاشتن آنها از دستورکار خارج بوده و عملا دو سناریو پیشروی اعضای مجمع تشخیص قرار دارد
1⃣ #سناریو_اول: پذیرش مشروط لوایح:
🔹تصویب کنوانسیونها، در مجمع با اقبالی روبهرو نیست، لذا سناریوی دیگری که اخیرا از سوی حامیان FATF دنبال میشود، پذیرش این لوایح و پیوستن به این کنوانسیونها با گذاشتن حق شرط لغو تحریمهاست و علت مطرح شدن این سناریو از سوی برخی اعضای مجمع نزدیک شدن به انتخابات ۱۴۰۰ و ترس از عواقب رد این لوایح است.
🔹این پیشنهاد در آخرین مکاتبه ریاست جمهور با مقاممعظمرهبری درخصوص لوایح FATFاینگونه مطرح شده که برای FATF، شرط عدم ارائه اطلاعات دور زدن تحریم گذاشته شود.
🔹سناریوی مذکور از منظر منافع ملی قابلپذیرش نیست، زیرا براساس ماده ۱۹ کنوانسیون حقوق معاهدات، حق شرطی که با هدف و روح معاهده در تعارض باشد، پذیرفته نخواهد شد. همچنین موضوع حق شرط در کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۱۳۹۷ مورد بررسی قرار گرفته و با اکثریت مطلق رای اعضا، فاقد ارزش تشخیص داده شد. پس طرح مجدد این پیشنهاد و بررسی مجدد آن فاقد مزیت و ارزشافزوده است.
2⃣ #سناریوی_دوم: رد لوایح:
🔹سناریوی دوم رد قاطع این لوایح و پایان دادن به این بلاتکلیفی چندساله است. اگرچه جریان غربگرا و بازوهای رسانهای آن همچنان تلاش میکنند با ایجاد رعب و وحشت نسبت به تبعات رد این لوایح، سیاستهای خود را پیش ببرند، باید توجه داشت این تصمیم تنها سناریوی در دسترس، امکانپذیر و معقول برای ایران است. زیرا:
🔻اولا علیرغم قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF از حدود یک سال پیش تاکنون، وضعیت تجارت خارجی ایران ازجمله هزینههای مربوط به تراکنشهای مالی و بانکی و وضعیت صادرات نفت، نسبت به سال گذشته بهبود یافته است.
🔻ثانیا با توجه به راهبرد دولت بایدن در قبال ایران که همچنان بهدنبال ادامه سیاست دیپلماسی با پشتوانه فشار است، بعید است تغییری در ساختار تحریمهای آمریکا ایجاد شود. بنابراین افق روشنی برای لغو تحریمها در آینده نزدیک وجود ندارد.
🔻ثالثا حتی برخی مقامات دولتی همچون عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی در اسفندماه ۱۳۹۸ بیان داشتند که در شرایط تحریمی ضررهای همکاری با FATF از منفعت آن بیشتر است. در چنین شرایطی رد لوایح مرتبط باFATF ، هزینه سیاسی زیادی را متوجه مجمع تشخیص مصلحت نظام نخواهد کرد، ولی میتوان امیدوار به منافع اقتصادی آن بود، زیرا با وجود تحریمها از یکسو و فقدان افق روشن در روابط با FATF از سوی دیگر، نااطمینانی در تصمیمات اقتصادی، ثمرهای جز فلج شدن اقتصاد کشور را در پی ندارد.
#رسول
@rasul313
💠 حدیث روز 💠
💎 خداشناسترين مردم
🔻امام على عليهالسلام:
اَعْلَمُ النّاسِ بِاللّهِ اَكْثَرُهُمْ لَهُ مَسْاَ لَةً
❇️ خداشناسترين مردم، پردرخواستترين آنان از خداست.
📚 غررالحكم، ح ۳۲۶۰
•┈┈••✾••┈┈•
@rasul313
هیم. یک دیپلمات اروپایی نیز با ابراز ناامیدی عمیق از تصمیم ایران در رد گفتوگو با آمریکا گفت: فکر میکنم این مسئله خیلی جدی است. تعهدات آمریکا و اروپا در برجام کاملا مشخص است و این مسئله هیچ نیازی به مذاکره و گفتوگو ندارد.
وعده بَدان و اشرار
رهبر معظم انقلاب- 29 بهمن 99- فرمودند:«درباره برجام، حرفها و وعدههایی گفته میشود ولی ما حرف و وعده خوب که نقض و بر ضدّ آن عمل شود، زیاد شنیدیم بنابراین حرف و وعده فایده ندارد و این بار فقط عمل، مهم است. اگر عملِ طرف مقابل را ببینیم، ما هم عمل خواهیم کرد و این بار، جمهوری اسلامی با حرف و وعده قانع نخواهد شد».
رهبر معظم انقلاب همچنین- 26 آذر 99- در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و خانواده آن شهید فرمودند:«به دشمن اعتماد نکنید، این توصیه قطعی من است. به دشمن اعتماد نکنید. برای مسیر رفع مشکلات مردم، برای درست شدن آینده کشور به وعده این و آن اعتماد نکنید، این توصیه به مسئولین است. این وعدهها وعده خوبان نیست؛ وعده بَدان واشرار است امّا آن هم از هر صدتایش یکی وفا نکند! دشمنیها را از یاد نبرید. دشمنی کردند. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البتّه] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلاً فرض کنید چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد؛ نه، آمریکای اوباما هم با شما بدی کرد، با ملّت ایران بدی کرد و سه کشور اروپایی هم همین جور. این سه کشور اروپایی نهایت بدعملی را انجام دادند و لئامت را و دورویی و نفاق را در مقابل ملّت ایران نشان دادند».
هیچ چیز تغییر نکرده است
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در هفتههای گذشته در مصاحبه با شبکه «پرس تی وی» گفت: «بایدن سیاست ترامپ را دنبال میکند...هیچ چیز تغییر نکرده است، بایدن مدعی شد که سیاست فشار حداکثری ترامپ، شکست حداکثری بوده است. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم اخیراً تأکید کرد که آن سیاست شکست خورده است اما عملاً آنها همان سیاست را در پیش گرفتهاند. حقیقت این است که آمریکا به تحریم، فشار و قلدری اعتیاد پیدا کرده است».
دست رد ایران
به پیشنهاد فریبکارانه
آمریکا و تروئیکای اروپا در پی آن هستند تا با وعده سرِخرمن رفع تحریمها، خسارت محض برجام را به دیگر مولفههای قدرت ایران از جمله توان موشکی و قدرت منطقهای کشورمان تعمیم دهند.
واقعیت این است که تدبیر دقیق و حکیمانه رهبر معظم انقلاب مبنی بر «لغو همه تحریمها، شرط بازگشت آمریکا به برجام» و در ادامه، تصویب «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» توسط مجلس و باز هم در ادامه تصمیم به غنیسازی 20 درصد در فردو و پس از آن، لغو اجرای پروتکل الحاقی در 5 اسفند در چارچوب قانون مذکور و مقاومت جانانه ایران، دشمن را به عقبنشینی و دست و پا زدن واداشته است.
دست رد ایران به پیشنهاد فریبکارانه آمریکا و اروپا
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت: ایران پیشنهاد اروپا برای گفتوگو با آمریکا را رد کرده است.
سرویس سیاسی-
روزنامه «والاستریت ژورنال» شامگاه یکشنبه در گزارشی به نقل از دیپلماتهای ارشد نوشت که ایران پیشنهاد اتحادیه اروپا برای تنظیم گفتوگوهای هستهای مستقیم با آمریکا را رد کرده است.
این روزنامه آمریکایی اضافه کرد: دو دیپلمات ارشد غربی گفتند که ایران برگزاری دیدار در اروپا برای حال حاضر را رد کرده و گفته که نخست خواستار ضمانتی است که آمریکا برخی از تحریمها را پس از دیدار بردارد.
این دیپلماتها گفتهاند که مخالفت ایران تمامی امیدها برای مذاکرات مستقیم طی ماههای آتی را از بین نبرده و ممکن است که اقدام ایران تلاشی برای بدست آوردن اهرمی برای مذاکرات آتی باشد و این گفتوگوها میتواند پیش از سال جدید ایرانیها در اواخر مارس (اواخر اسفند) آغاز شود.
همچنین ولی نصر مشاور باراک اوباما در اینباره اظهار داشت: «گزارشها حاکی از آن هست که ایران پیشنهاد مذاکرات هستهای با اروپا وآمریکا را رد کرده است. دلایل اینکه ایران نمیخواهد به جلسهای برود که با محکومیت آغاز شود و نمیخواهد بر سر بازگشت آمریکا به برجام مذاکره کند. این در واقع همان مذاکره در مورد توافق جدیدی است که ترامپ میخواست.»
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز یکشنبه شب در پی انتشار اخباری درباره مخالفت ایران با شرکت در نشستی با حضور آمریکا اعلام کرد با توجه به مواضع و اقدامات اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی، جمهوری اسلامی ایران زمان را برای برگزاری جلسه غیررسمی پیشنهادی توسط هماهنگکننده اروپایی برجام مناسب نمیداند.
خطیب زاده تاکید کرد: هنوز هیچ تغییری در مواضع و رفتار ایالات متحده صورت نگرفته و دولت بایدن نه تنها سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ را کنار نگذاشته، بلکه حتی تعهد خود به اجرای کلیات وظایفش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام نکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: اجرای تعهدات همه طرفها در برجام موضوع مذاکره و بده بستان نیست و همه بده بستانها ۵ سال پیش انجام شده است.
لغو تحریمها نیازی به مذاکره ندارد
خطیبزاده همچنین صبح دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه هیچ تغییری در سیاست ضدایرانی آمریکا مبنی بر فشار حداکثری، اتفاق نیفتاده است، گفت: آمریکا بازگشت به تعهداتش ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام نکرده است و اروپاییها هم همچنان ذیل نقض تعهدات برجامیشان به سر میبرند.
وی افزود: پیشنهادی از سوی اتحادیه اروپا برای برپایی نشستی غیر رسمی به تهران رسیده بود، این پیشنهاد زمان خاصی نداشت و ما نظرمان را درخصوص این پیشنهاد قبلاً هم گفته بودیم که مسیر، مسیر روشنی است و آمریکا اگر میخواهد در میز برجام جایی داشته باشد باید تعهد خود را به اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کند و تحریمها را بردارد. این مسیر نیازی به بدهبستان و مذاکره ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: دولت جدید آمریکا متاسفانه دنبال این است که مسیری که ترامپ طی ۴ سال نتوانست به جایی برساند، را با چندجانبهگرایی منفی به پیش ببرد.
اقدام در مقابل اقدام
خطیب زاده افزود: ما عمل را با عمل و اقدام را با اقدام پاسخ میدهیم. اگر رفتار متفاوتی را از طرف مقابل ببینیم، پاسخ ما هم متناسب خواهد بود. شرکای اروپایی بخاطر داشته باشند که مسیر همکاری بهتر از هر مسیری جواب میدهد. زبان اتهام زنی و تهدید، زبانی نیست که درمقابل جمهوری اسلامی ایران کارگر باشد.
علیرغم اذعان مکرر آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد. تروئیکای اروپا علیرغم مخالفتهای لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعدههای خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیعملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد و اخیراً اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را نیز متوقف کرد و پیش از آن نیز غنیسازی 20 درصد در فردو را آغاز کرد.
دولت بایدن پس از ورود به کاخ سفید همچنان به ادامه رویکرد دولت ترامپ ادامه داده و در حالی که واشنگتن از برجام خارج شده، در پیشنهادی فریبکارانه اعلام کرده که نخست ایران باید به تعهدات خود تحت توافق برجام پایبند باشد و پس از آن این کشور به توافق هستهای بازخواهد گشت.
گستاخی آمریکا و اروپا
به دنبال پاسخ شبانگاه یکشنبه ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا در مذاکره با آمریکا و رد آن از سوی تهران، یک مقام ارشد آمریکایی به صراحت گفت که لزومی برای انجام کاری برای آوردن ایران به میز مذاکره نیست.
به نوشته روزنامه «فایننشال تایمز» چاپ لندن، یک مقام ارشد آمریکایی در این زمینه گفت: فکر نمیکنیم که باید برای بازگرداندن ایران به میز مذاکرات حرکتی انجام د
هدایت شده از رسول
دفاع مدنی سعودی حمله به جیزان را تایید کرد
🔹 سازمان دفاع مدنی عربستان سعودی بامداد سهشنبه گفت یک فروند موشک که توسط نیروهای یمنی شلیک شده بود، به منطقه جیزان اصابت کرده است.
🔹 این سازمان در بیانیهای خبر داد که بر اثر اصابت موشک نیروهای یمنی به منطقهای در جیزان، ۵ نفر مجروح شدهاند.