💠🍁
🍁
❇️ دولت انقلابی(4)
💠موضوع: پیامدها و آثار #دولت_انقلابی
✍️ اشکان گل افشان
🔸🌺🔹
🔻#رهبر_انقلاب_اسلامی ایران همواره در بیانات خود از ابتدای انقلاب تاکنون بر ضرورت شکلگیری دولت انقلابی در نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران تاکید ویژهای داشته اند و راه حل اساسی و اصلی مشکلات کشور را منوط به روی کار آمدن یک دولت انقلابی و جوان که از روحیه نشاط و تازگی برخوردار باشد عنوان می نمایند.
🔹با این تفاسیر میتوان ادعا کرد که دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی ایران که مردم در جهت نیل به این اهداف در سال ۱۳۵۷ علیه نظام ستمشاهی و طاغوت قیام کردند در گرو روی کار آمدن یک دولت انقلابی که اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی را به طور کامل بشناسد و در جهت نیل به آنها تمام تلاش و وقت خود را بگذارد می باشد.
🔸همانگونه که رهبر عظیمالشأن انقلاب اشاره می فرمایند هدف از شکل گیری #انقلاب_اسلامی ایران عبارت است از: ساختن یک ایرانی با این خصوصیاتی که عرض میکنم: مستقل، آزاد، برخوردار از ثروت و #امنیت، #متدین و بهرهمند از #معنویت و #اخلاق، پیشرو در مسابقهی جامعهی عظیم بشری در علم و بقیهی دستاوردها که از اول و ازل بین آحاد بشر یک مسابقه است در دستاوردهای بشری، در علم و در بقیهی خواستهها و دستاوردهای بشری برخوردار از آزادی با همهی معانی آزادی.
🔹آزادی فقط آزادی اجتماعی نیست- اگرچه آزادی اجتماعی، یکی از مصادیق مهم آزادی است- هم آزادی اجتماعی مورد نظر است، هم آزادی به معنای رها بودن و آسوده بودن و آزاد بودن کشور از دستاندازی بیگانگان و استیلای آنها- که گاهی کشور بظاهر مستقل هم هست، اما زیر نفوذ است- و هم آزادی معنوی، که آن رستگاری انسان و تعالی اخلاقی انسان و عروج معنوی انسان است، که هدف اعلی، این است. همهی کارها مقدمه برای تکامل انسان و عروج انسانی است.
🔺بنابراین یکی از پیامدهای اساسی و مهم روی کار آمدن دولت انقلابی که از حیث هویت منطبق با نظام جمهوری اسلامی باشد حصول به اهداف والای انقلاب اسلامی که دستیابی به یک جامعه ی پویا و مترقی در تمام زمینه های مادی و معنویست می باشد.
🌠🍁
🍁
✅
🌀 #رئیس_جمهور_آینده باید چه #برنامه ها و دیدگاه هایی داشته باشد؟
💠 قسمت دوم
✍️علی اکبر صیدی
🔹🌺🔸
❌بایسته های #اقتصادی_دولت_سیزدهم (آتی)
💠#رئیس_جمهور_آینده از نظر #اقتصادی باید به نکات زیر توجه نماید:
🔻از آمریکا و همدستانش، به هیچ وجه، انتظار همکاری نداشته باشد #بلکه بر توانمندي های داخلی تکیه کند.
🔸آیات متعدد قرآن(هود/113) و روایات، تاکید می کند که به ستمگران اعتماد نکنید و از آنان یاری نجویید که ذلیل و خوار می شوید.
🔹چون آنان به تعهدات شان عمل نخواهند کرد (سوره بقره آیات 83 تا 85 و...) بلکه تا تسلط کامل بر شما، به دشمنی ادامه خواهند داد.(بقره/120 ).
◀️#نمونه آن، خروج شرکت های اروپایی نظیر #توتال از ایران به بهانهی خروج آمریکا از #برجام است که قصد داشتند ایران در تولید و تامین بنزین و فراورده های نفتی مورد نیاز دچار کمبود و بحران شود.
ولی #قرارگاه _خاتم الانبیاء(ص) نقشه دشمن را خنثی کرد. این متخصصین متعد، کشور را در تولید بنزین خودکفا نمودند.
🔺به همین خاطر، قرآن تاکید میکند که فقط به خدا و نیروهای داخلی خودتان تکیه کنید. (انفال/64؛ حجر/88؛ شعراء/215).
🌸🌸🤍🌸🌸
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ🌸
یک روزدیگر
یک برکت دیگر
وفرصت دیگربراے زندگی
خدایا🙏
تو را سپاس بخاطر روزی دیگر و آغازی نو🌸
با نام زیبای توآغاز میکنیم🌸
خدایا به امیدخودت🙏
╲\╭┓
╭🌸╯
┗╯\╲
🌷التماس دعا 🕊
🕊ارادتمند همه شما عزیزان ماهوری ☔️
💠 حدیث روز 💠
💎 سه خصلتی که ایمان را در انسان کامل میکند
🔻 امام رضا عليهالسلام:
لَا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّى تَكُونَ فِيهِ خِصَالٌ ثَلَاثٌ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزَايَا
🔻بنده حقيقت ايمان را تكميل نمىنمايد مگر آنكه در او سه خصلت باشد:
◻️ درست فهمى و عميق نگرى در دين،
◻️ نيك اندازهگيرى مخارج زندگى
◻️ و شكيبايى بر بلاها و ناگواریها.
📚 تحف العقول، ص ۴۴۲
•┈┈••✾••┈┈•
🆔 @rasul313
🔴 #مهم | تیپ "وعدالحق" متعلق به کشور عراق مسئولیت حمله موشکی به ریاض را برعهده گرفت!
🔹در بیانیه آنها تصریح شده است که در پاسخ به ارسال انتحاری های سعودی این حمله علیه قصر یمامه انجام گرفته و در عملیات های بعدی شهر دبی نیز هدف حمله خواهد بود.
🔹این رخداد یک پاسخ راهبردی از سوی مقاومت عراق به آل سعود است که ورود آنها به مرحله جدیدی را در سال های آتی نوید می دهد
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻 #رسول
🆔 | @rasul313
💠 حدیث روز 💠
💎 تفاوت سخاوتمند با بخیل
🔻 امام رضا عليه السلام:
السَّخِيُّ يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِيَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِهِ وَ الْبَخِيلُ لَا يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِئَلَّا يَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِه
❇️ #سخاوتمند از خوراك مردم بخورد تا مردم از خوراكش بخورند و بخيل از خوراك مردم نخورد تا از خوراكش نخورند.
📚 تحف العقول، ص۴۴۲
•┈┈••✾••┈┈•
@rasul313
💠🍁
🍁
❇️ دولت انقلابی(5)
💠موضوع: تبعات دولت #غیر_انقلابی:
✍️ اشکان گل افشان
🔸🌺🔹
🔻از آن جایی که انقلاب اسلامی مبتنی بر یک سری اصول و آموزههای حاکم بر دین اسلام می باشد و از یک سری اصول و آرمانها تبعیت میکند لازم است تمام ارکان و اجزاء آن در جهت نیل به اهداف و و آرمان های ترسیم شده با انسجام تمام حرکت کند.
🔹چنانچه اجزا و ارکان این نظام سیاسی در مسیر اهداف اصول تعیین شده آن حرکت نکنند از جمله پیامدهای اساسی آن فراموشی و چشم پوشی از آرمانها و هویتی می باشد که اساس شکلگیری این نظام سیاسی می باشد و از آنجایی که هویت محوریترین عامل در بقا و پایداری کلیه نظامها می باشند چنانچه به دلیل عدم پایبندی اجزای نظام سیاسی در جمهوری اسلامی به آرمانها و اصول ترسیم شده برای آن، اهداف انقلاب اسلامی در دسترس نباشند و نظام موفق به دستیابی به این اهداف نباشد قاعدتاً تغییر هویت شکل می گیرد و انقلاب اسلامی از مسیر اساسی که همواره مورد تاکید بنیانگذار کبیر انقلاب و رهبر عظیم الشأن انقلاب می باشد منحرف می شود
🔸 کما اینکه در طول دولتهای متفاوت در بازه زمانی انقلاب اسلامی ایران شاهد روی کار آمدن برخی دولتها بودهایم که نسبت به اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی و فرامین امامین انقلاب توجه کافی را نداشتند و مشکلات عدیده ای را برای مردم و ساختار سیاسی کشور ایجاد کرده اند.
🔺بنابراین از جمله مهمترین پیامدهای دولت غیر انقلابی از دست رفتن فرصت های مردم و از آن بالاتر وارد آمدن صدمات به نظام سیاسی کشور به عنوان مهم ترین سرمایه ملی هر کشور بویژه نظام سیاسی حاکم بر جمهوری اسلامی که مردم با شور و اشتیاق و ایمان قلبی بیشترین هزینه ها را برای آن دادهاند
📌دستور رهبر انقلاب به روحانی برای پرداخت بدهی های دولت به صندوق توسعه ملی
🔹رهبر انقلاب در نامه ای از رئیس جمهور خواسته تا فورا نسبت به تسویه بدهی های دولت خود به صندوق توسعه ملی اقدام کند. میزان بدهی دولت در حدود 103 هزار میلیارد تومان است. با این اقدام 103 هزار بدهی سررسید شده و 146 هزار میلیارد تومان به طرف مصارف اضافه می شود.
🔹براین اساس دولت باید از خزانه نسبت به این تسویه حساب اقدام کند. در حال حاضر درآمد حاصل از فروش یک بشکه نفت تقسیم بر سه میشود، 38 درصد طبق قانون باید به صندوق توسعه ملی واریز شود ، 14.5 درصد باید به حساب شرکت ملی نفت و 47.5 درصد هم به خزانه دولت واریز شود. 3 درصد هم برای مناطق نفتی است.
🔹برخی از کارشناسان پیش بینی کرده اند که روحانی با ارسال نامه ای به رهبر انقلاب خواستار تاخیر در بازپرداخت این بدهی تا سال 1401 می شود!
✅رسول
🆔 https://eitaa.com/rasul313
3.pdf
375.8K
💠🍁
🍁
🌀#یادداشت
🌐نسخه pdf
✅ سوال: آیا رهبری حق دارد در مسائلی که در آن تخصص ندارد اظهار نظر کند؟
✍️ محمدجواد قصابیفرد- کارشناس جامعهشناسی سیاسی
3.pdf
375.8K
💠🍁
🍁
🌀#یادداشت
🌐نسخه pdf
✅ سوال: آیا رهبری حق دارد در مسائلی که در آن تخصص ندارد اظهار نظر کند؟
✍️ محمدجواد قصابیفرد- کارشناس جامعهشناسی سیاسی
🔹🌺
13.pdf
493.8K
🌠🍁
🍁
✅#گفتگو با دکتر یدالله جوانی
💠 ترامپ رفت و نظریه نه مذاکره نه جنگ اثبات شد
🔸🌺🔹
✅ شکست #ترامپ، شکست آمریکا در مقابل #مقاومت ملت قهرمان ایران بود.
🌀 ترامپ میخواست در مذاکرات جدید، محدودیتهای هستهای ایران را همیشگی کرده و #برنامه_موشکی و نفوذ منطقهای ایران را هم محدود کند.
💯 بین اهداف جمهوریخواهان و دموکراتها در قبال ایران، هیچ تفاوتی وجود ندارد.
▪️دو خبر #خیلی_خوب از مجلس جمهوری اسلامی ایران:
۱.حذف معافیت مالیاتی انتشارات کمک درسی و موسسات کنکوری
۲.حذف معافیت مالیاتی هنرمندانی که بالای ۵۰۰ میلیون تومان در سال درآمد دارند
این چیزی بود که سالها دنبالش بودیم ولی مجلس اصلاحطلب مخالفش بود.
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
🇮🇷
💠 حدیث روز 💠
💎 سه خصلتی که ایمان را در انسان کامل میکند
🔻 امام رضا عليه السلام:
لَا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّى تَكُونَ فِيهِ خِصَالٌ ثَلَاثٌ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزَايَا
🔻بنده حقيقت ايمان را تكميل نمىنمايد مگر آنكه در او سه خصلت باشد:
◻️ درست فهمى و عميق نگرى در دين،
◻️ نيك اندازهگيرى مخارج زندگى
◻️ و شكيبايى بر بلاها و ناگواریها.
📚 تحف العقول، ص ۴۴۲
•┈┈••✾••┈┈•
@rasul313
🔻 آیت الله مدرسی از علمای عراق:
⭕️ اگر کسی تصور کند تغییر رئیسجمهور به معنی تغییر کامل سیاستهای آمریکا است، متوهم است
➖ با وجود اختلافنظر بین گروهای حاکم امریکا، اهداف و سیاستهای کلی در آمریکا خط قرمزی است که از آن عبور نمیکنند.
➖ سیاست آمریکا در خصوص کشورهای منطقه تغییر نمیکند چراکه این کشورها بازار مصرف تولیدات آمریکایی است و هرگز اجازه نمیدهند به کشورهای صنعتی و تولیدکننده تبدیل شوند.
➖ مایهی تأسف است که برخی رسانهها باعث ایجاد این دیدگاه سطحی در نزد عموم مردم شدند که به تغییرات ظاهری بدون دانستن ریشهی مسائل دلخوش باشند.
@rasul313
🔴 #زیباکلام_معتضد| نگاهی به یک مناظره و آشنایی با چند تکنیک رسانهای
🔻 #زمانـــه| مساله اصلی این نوشتار نه صادق زیباکلام است و نه خسرو معتضد. مساله اصلی آشناسازی مخاطب با تکنیکهای به کار رفته در این مناظره است تا در ماههای آینده که به انتخابات نزدیکتر میشویم بدانیم وزن افراد در مناظرهها را چگونه باید مورد سنجش قرار دهیم.
1⃣ #مغالطه
🔹یکی از روشهای رایج در مناظره مخصوصا وقتی که دست یکی از طرفین برای اثبات ادعایش یا رد ادعای طرف مقابل خالی است، توسل به مغالطه است. یکی از روشهای مغالطه حمله به فرد بهجای نقد گفتمان یا اظهارات اوست که از آن بهعنوان «مسموم کردن چاه» هم یاد میشود. این روش یکی از غیراخلاقیترین روشها برای انحراف مسیر بحث، عصبانی کردن طرف دیگر مناظره، منحرف ساختن افکار عمومی و فرار از پاسخگویی است. این روش بر مبنای شخص ستیزی مورد استفاده قرار میگیرد نه رد استدلال. استفاده از عباراتی مثل دروغگو و خائن بهجای نقد اظهارات فرد مقابل توسل به اینگونه از مغالطه است.
2⃣ #برچسب_زنی
🔹یکی دیگر از روشها برچسب زنی است. برچسبزنی باعث میشود فرد و گفتههایش ذیل آنچه به او نسبت داده شده، قرار گیرد و مخاطب بر اساس همان برچسب، دچار انحراف در استنتاج شود. استفاده از عناوینی همچون مورخ حکومتی، عوامفریب، تاریخ حکومتی، پوپولیست و... نمونههایی از این روش هستند.
3⃣ #پاره_حقیقت_گویی
🔹پاره حقیقتگویی موضوع دیگری است که اکثرا در مناظرهها مشاهده میکنیم. گاهی سخنی یا ادعایی از نظر منبع، محتوای پیام، مجموعهای بهم پیوسته و مرتب هستند اما بیان بخشی از آن و حذف بخش دیگر، جهت و نتیجه تصمیم و درک مخاطب از موضوع را تغییر میدهد. درواقع در روش «پاره حقیقتگویی» حذف یکی از عناصر بهعمد صورت میگیرد. در این روش نداشتن استدلال و تحلیل ذیل تکهپاره کردن اصل موضوع پنهان میشود.
🔹هنگام مشاهده مناظرهها و پذیرش اظهارات یک فرد، به برنامهها و استدلالهایش پیرامون موضوع بحث دقت کنید تا آسمان ریسمان بافتنها
🖌 #معصومه_نصیری
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | @zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
رژیمصهیونیستی: به برجام بازگردید، دیگر حرفی با هم نداریم!
🔹شبکه ۱۲ تلویزیون به نقل از یک مقام بلندپایه صهیونیستی: اگر بایدن برنامه اوباما (توافق هستهای با ایران) را اتخاذ کند، ما دیگر هیچ حرفی با او نخواهیم داشت.
#ویژه_جوان
🌐 مورد عجیب اصلاحطلبان در موضوع «سیلی»
⏪ در حاشیه موج اعتراض مردم و رسانهها به علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار به دلیل سیلی او بر صورت سرباز وظیفه راهور، یک موضوع جالب توجه رسانهای هم رخ نمود و آن همراه شدن رسانهها و فعالان سیاسی و مجازی اصلاحطلب با این موج بود. اصلاحطلبان در موارد مشابه قبلی به توجیه اقدام مسئول توهینکننده پرداخته بودند. از جمله در ماجرای توهین عباس آخوندی، وزیر وقت مسکن و شهرسازی به خبرنگار زن صداوسیما و پرت کردن میکروفن او، یا توهین و برخورد محمد باسط درازهی، نماینده سراوان در مجلس دهم یا درگیری فیزیکی حمدالله کریمی، نماینده بیجار در مجلس دهم با مأمور فرودگاه مهرآباد، اصلاحطلبان نه تنها موضع محکومیت واقعه پیش آمده را نداشتند، بلکه بعضاً موضعی کاملاً برعکس موضع امروز اتخاذ کردند، از جمله به جای محکومیت درازهی پی استیضاح وزیر اقتصاد رفتند، به دلیل آنچه بدرفتاری مأمور گمرک با درازهی نامیدند! یا مثلاً کتک کاری نماینده بیجار، دفاع از ناموس برابر توهین مأمور فرودگاه اعلام شد. دلیل آن هم روشن بود؛ چون نمایندهها و وزیر موردنظر حامی دولت و اصلاحطلب بود. اما اکنون نماینده سیلی زننده از جناح آنان نیست و برخلاف فعالان سیاسی و مجازی انقلابی که فراتر از حزب و دسته و جریان، تخلف و توهین و درگیری فیزیکی را محکوم میکنند، اصلاحطلبان با نگاه جناحی به موضوعات اجتماعی و حتی اخلاقی نگاه میکنند.
👈🏻 متن کامل در لینک زیر:
🔗 Javann.ir/1036134
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌠🍁
🍁
✅ #رئیس_جمهور_آینده باید چه #برنامه ها و دیدگاه هایی داشته باشد؟
💠 قسمت سوم
✍️علی اکبر صیدی
🔹🌺🔸
❌بایسته های #سیاسی_دولت_سیزدهم (آتی)
1️⃣ #قاطعیت در روابط #بین_الملل:
🔻پیمان شکنی و بدعهدی، از ویژگیهای استکبار است. نمونه اش #برجام.
🔸 #قرآن_کریم دستور میدهد: در مقابل پیمان شکنی دشمن، شما نیز پیمان را بشکنید! و #پيمانشان_را_به_سويشان_بيندازید. وَ إِمَّا تَخَافَنَّ مِن قَوْمٍ خِيَانَةً فَانبِذْ إِلَيْهِمْ عَلَى سَوَاءٍ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْخَائِنِينَ ( أنفال/٥٨).
🔺 رییس جمهور آینده باید، در چنین مواردی طبق آیه قرآن عمل کند تا بازی نخورد.
2️⃣عدم اعتماد به معاهدات با مستکبرین:
🔻گزاره های اسلامی بر عدم اعتماد به «صلح نامه ها و معاهدات» با دشمن اصرار می ورزد. از آیات متعدد قرآن کریم (انفال/61-62...)
🔹مشخص می شود که «صلح نامه ها و معاهدات» با دشمن، پیوسته همراه با نیرنگ از سوی آنان بوده است.
🔺#امام_علی(ع) توصیه و تاکید می نمایند: «از دشمنات بعد از آن که از در صلح درآمد؛ سخت بترس! چه بسا او بوسیله صلح نزدیک می شود تا شما را غافل گیر کند (شما را فریب می دهد)! پس دور اندیشی کن! در چنین مواردی خوش گمان نباش (به دشمن اعتماد مکن)» (فرازی از نامه 53 #نهج_البلاغه).
🌠🍁
🍁
🌀 یادداشت روز
💠 دلایل سیگنالهای کاهشی ارز
✍️نویسنده: علی قاسمی
🔹🌺🔸
🔻قیمت ارز این روزها با نوسانات زیادی روبهرو است و حداقل سه موج نزولی را تجربه کرده است. در بررسی این روند تحلیلهای مختلفی وجود دارد که به اهم آنها بهصورت اجمال اشاره میگردد.
❇️نکات تحلیلی:
🔹1- تأثیرگذاری نتایج #انتخابات بر بازار ارز را میتوان بهعنوان یک اتفاق و مؤلفه پذیرفت. بهطور مثال زمانی که اعلام شد برخلاف نظرسنجیها، ترامپ در ایالت فلوریدا پیروز شده است، خریداران به بازار هجوم آوردند و اسکناس آمریکایی را تا مرز ۳۰ هزار تومان بالا بردند. مدت کوتاهی نگذشت که در خبرها عنوان شد بایدن در ایالتهای ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا شانس پیروزی بالایی دارد. با اعلام این خبر، دلار بلافاصله در مسیر ریزشی قرار گرفت و به کانال ۲۷ هزارتومانی رفت و با قطعی شدن پیروزی بایدن، دلار تا مرز ۲۳ هزارتومانی نیز عقبگرد کرد. زمانی که کنگره آمریکا نتایج انتخابات این کشور را تأیید کرد، موج جدیدی از فروشها در بازار ارز و سکه به شکل هیجانی صورت گرفت. این موضوع موجب شد که ظرف ۴ روز کاری دلار بیش از ۳ هزار تومان کاهش قیمت را به ثبت برساند.
🔸 2- به باور برخی از معاملهگران، پایان فشار حداکثری و ورود بایدن به کاخ سفید، سمتوسوی انتظارات در بازار ارز داخلی را تحت تأثیر قرار داده است. عدهای از معاملهگران از احتمال بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریمها صحبت میکنند و گروهی اعتقاد دارند که پولهای بلوکه شده ایران ممکن است آزاد شود. چنین امیدواریهایی موجب شده است که برخی از معاملهگران تمایل بیشتری به فروش ارز خود پیدا کنند.
🔹3- بخش زیادی از نوسانات قیمت ارز در گذشته ناشی از جو روانی حاکم بر جامعه بر اثر شرایط سیاسی کشور همچون تحریمها، تهدیدات و fatf بود که اینگونه مسائل تا حدی فروکش کرده است.
🔺4- وضعیت فروش نفت طبق اعلام وزیر، نسبت به گذشته بهتر شده و همزمان برخی از رایزنیها جهت انتقال و دریافت ارز حاصل از آن نسبت به قبل بهتر شده است که عوامل مذکور هرکدام به نحوی در کاهش نرخ ارز خودش را نشان میدهد.
✅نکته راهبردی:
💢در راستای تقویت ارزش پول ملی در داخل ضرورت دارد چند اقدام صورت گیرد؛ اول از همه با تسهیل حوزه کسبوکار، کاهش هزینهها، سیاستهای کنترل تقاضا و سیاستهای مدیریت عرضه و بهبود بهرهوری عوامل تولید و ... زمینهسازی صورت گیرد تا ارزش پول ملی با ابزارهای داخلی تقویت گردد و کمتر تحت تأثیر التهابات بیرونی قرار گیرد.
💠 حدیث روز 💠
💎 پنج خصلت انسان سودمند
🔻 امام صادق علیه السلام:
خَمسُ خِصالٍ مَن لَم تَکُن فیهِ خَصلَةٌ مِنها فَلَیسَ فیهِ کَثیرُ مُستَمتِعٍ، أوَّلُهَا : الوَفاءُ؛ وَ الثّانِیَةُ : التَّدبیرُ؛ وَ الثّالِثَةُ : الحَیاءُ؛ وَ الرّابِعَةُ : حُسنُ الخُلُقِ؛ وَ الخامِسَةُ ـ و هِیَ تَجمَعُ هذِهِ الخصِالَ ـ : الحُرِّیَّةُ.
🔻پنج خصلت است که هر کس یکی از آنها در او نباشد، چندان قابل بهره مندی نیست:
◻️نخست، وفاداری؛
◻️دوم، عاقبت اندیشی؛
◻️سوم، حیا؛
◻️چهارم، خوشخُلقی؛
◻️پنجم، آزادگی؛ و این [آخَری]، جامع همه این پنج صفت است.
📚 خصال: ص ۲۸۴، ح ۳۳
•┈┈••✾••┈┈•
@rasul313
🚨برگی دیگر از جنگ بیولوژیک فایزر
▪به نقل از سیانبیسی، آلبرت بورلا، مدیر عامل شرکت داروسازی فایزر، فاش کرد که وی واکسن شخصی خود را علیه ویروس استفاده نکرده است.
▪بورلا توضیح داد: «من ۵۹ ساله هستم، سلامتی خوبی دارم، در ردیف اول نیستم، بنابراین برای نوع من توصیه نمی شود که اکنون واکسن بزنم».
🇮🇷
بایدنی کردن اقتصاد نمایش سراب غربگراها (یادداشت روز)
«دولت جدید آمریکا خودش شرایط را به سمت قواعد باز خواهد گرداند. بایدن قول داده به توافق برگردد. بایدن و هریس گفتهاند به برجام برمیگردیم. پیروزی بایدن میتواند شوکی را به خریداران بازار ارز وارد کند و مانند قطعنامه ۵۹۸ عمل کند که سبب نصف شدن قیمت ارز و سکه در روز انتشار خبر شد. با آمدن بایدن وضعیت اقتصادی ایران بهبود پیدا میکند. و...»
اینها بخشی از گفتههای مسئولان و حامیان دولت تدبیر و امید طی هفتههای اخیر است که برخلاف ژست قبلیشان که مدعی بودند فرقی بین بایدن و ترامپ نیست، از روی کار آمدن بایدن ذوقزده شدهاند، این ذوقزدگی حتی در برخی از مسئولان دولت آن قدر عیان و آشکار شده که عنان از کف داده و قید حفظ ظاهر را هم زده و پیشاپیش به استقبال انتخاب احتمالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران رفتهاند! حسامالدین آشنا مشاور رئیسجمهور در توئیتی نوشته«انتخاب احتمالی «رابرت مالی» حامل پیامی روشن در مورد یک رویکرد کارآمد برای حل سریع و موثر مناقشه است.»
متاسفانه جریان غربگرا که چیزی جز برجام خسارتبار در کارنامه هشتسالهاش نیست با این حرفها میکوشد مثل 5 سال پیش(قبل از توافق برجام) زلف اقتصاد کشور را به دُم آمریکا گره بزند. این در حالی است که تجربه همین دولت تدبیر و امید نشان داده عایدی این حرفهای متوهمانه چیزی جز معطلی، رکود و خسران بیشتر برای اقتصاد و معیشت مردم نیست.
به طور مثال در سالهای 93 و 94 که تمام همّ و غم جریان مذکور صرف رسیدن به توافق برجام میشد و توان داخلی برای خنثیسازی تحریمها به ورطه فراموشی سپرده شده بود بیش از 10هزار واحد تولیدی - به گفته وزیر وقت صمت در دولت یازدهم- تعطیل یا نیمهتعطیل شد و بنگاههای مشهور اقتصادی نظیر «ارج»، «آزمایش»، «داروگر»، «روغن جهان» و... که روزگاری جزو برترین واحدهای تولیدی ما بودند به خاک سیاه نشستند و قفل تعطیلی بر درب آنها زده شد. در آن سالها رکود آنقدر شدت گرفت که دولت مجبور شد برای اندک رونق واحدهای تولیدی، بستههای خروج از رکود طراحی کند و کارتهای اعتباری و تسهیلات تشویقی 10 میلیون تومانی برای خرید لوازم خانگی و خودرو به مردم بدهد هر چند که این کارتها و تسهیلات هم گرهای از رکود را باز نکرد و نهایتا هم هیچ گزارشی از میزان پرداخت آنها به مردم داده نشد.
البته این خسارت شرطی کردن اقتصاد فقط به دوره قبل از برجام محدود نشد بلکه پس از حصول توافق کذایی باز هم این ماجرای تلخ با گستره بیشتری ادامه یافت تا جایی که تعدادی از اعضای اتاق بازرگانی که شاید از حامیان برجام هم بودند با گلایه از دولت اعلام کردند رفت و آمد هیئتهای خارجی به ایران در پسابرجام فقط در حد گشت و گذار بوده و آوردهای برای نظام اقتصادی کشور نداشته است. حتی رئیسکل وقت بانک مرکزی (ولیالله سیف) که حامی دوآتشه برجام بود پس از گذشت چند ماه از آن اذعان کرد که دستاورد این توافق برای ایران «تقریبا هیچ» بوده است. تولیدکنندگان داخلی که تا روز توافق خسارتبار به دلیل وعدههای برجامیون تمام مشکلات پیش از آن را تحمل کرده بودند به یکباره دیدند در پسابرجام نتیجه آن همه وعده سرکاری فقط افزایش واردات بیرویه کالاهایی بوده که خودشان بهتر از آن را تولید کردهاند. آمارهای بانک مرکزی در سال 96 به خوبی این واقعیت تلخ را برملا کرد؛ در آن سال میزان کل واردات کشور (واردات گمرکی، غیرگمرکی و خدمات) به 93/8 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل از اجرای برجام (۱۳۹۴) ۲۰ میلیارد دلار بیشتر شده بود. همچنین بدهی خارجی ایران در ابتدای دی ۱۳۹۴ یعنی قبل از اجرای برجام، 5 میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار بود. اما در پایان سال ۱۳۹۶ به ۱۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار افزایش یافت. یعنی در مدت ۲ سال و سه ماه از اجرای برجام، ایران از لحاظ بدهی خارجی، ۹۲ درصد مقروضتر شد.
قصه زیانهای اقتصاد ما به همین موارد هم محدود نشد بلکه به بخشهایی همچون صنعت نفت و خودرو هم لطمات شدیدی وارد آمد؛ شرکت نفتی توتال که با فرش قرمز وزیر نفت و دوستانش و با وجود سوءسابقه قبلی، وعده عملیاتی کردن پروژه فاز 11پارس جنوبی را داده بود پس از اینکه اطلاعات میادین مشترک نفتی ما را سرقت کرد بدون پرداخت هیچ جریمهای به بهانه ترس از آمریکا از ایران خارج شد. شرکتهای فرانسوی پژو و رنو هم مثل توتال صنعت خودروی ما را سر کار گذاشتند و تعهداتشان را نیمهکاره رها کرده و رفتند.ماجرا وقتی دردناکتر شد که سفره مردم به بهانه گرانیهای مداوم نرخ ارز روزبهروز کوچکتر شد، قیمت کالاهای اساسی بعضا تا 300 درصد بالا رفت؛ تخممرغ دانهای 2 هزار تومان، گوشت کیلویی 120هزار تومان و...
با وجود این همه خسارت، باز هم جریان غربگرا سرعقل نیامد و کشور را معطل اینستکس اروپا، سفر شینزو آبه و در نهایت هم پیروزی بایدن کرد تا شاید به امید این سرا
بها «هفتههای خوشی پیش روی مردم باشد». آنها حتی به دروغ در محافل خصوصی مدعی شدند مجوز مذاکره با بایدن را هم گرفتهاند و از سویی هم علت اصلی گرانیها را، افزایش نرخ ارز پس از خروج ترامپ از برجام جا زدند و وعده دادند با روی کار آمدن بایدن و بازگشت او به برجام نرخ ارز هم به زیر 15هزار تومان میرسد و طبیعتا قیمت کالاها هم کاهش خواهد یافت اما برداشتی غلط و خیالی باطل بود.
چرا که همین امیدهای واهی سبب شد طی هفتههای اخیر و پس از پیروزی بایدن و با وجود کاهش نرخ ارز باز هم قیمت کالاها و اجناس مورد نیاز مردم بالاتر برود مثل گوشت که
10 درصد گران شد، شکر قیمت جدیدی پیدا کرد، سیمان دو برابر قیمت چندماه پیش شد و...
البته زیان دهها هزار میلیارد تومانی میلیونها سهامدار بورسی را هم باید به جمع خسارتهای بایدنی کردن اقتصاد اضافه کرد. اغلب این سهامداران امسال به دعوت دولتیها، سرمایههای خردشان را به بورس آوردند تا بلکه اندک سودی از این ناحیه نصیب آنان شود. اما ناگهان دیدند نه تنها از سود خبری نیست بلکه چون غربگراها آینده بورس را به انتخابات آمریکا پیوند زده بودند لذا از 6 ماه پیش روند آب شدن سرمایهشان را در بازار سهام به تماشا نشستند و تا همین اواخر بیش از 40درصد در زیان قرار گرفتند.
نکات فوق نشان میدهد تنها هنر جریان غربگرا حداقل در هفت سال و نیم اخیر در عرصه اقتصاد چیزی جز کوچک کردن کیک اقتصاد، آب کردن سرمایههای مردم، افزایش تورم و تعمیق رکود نبوده است گرچه اینها نتیجه طبیعی شرطیسازی اقتصاد است. ای کاش مسئولان قوه مجریه برای یک بار هم که شده از این تجربههای تلخ درس عبرت میگرفتند و به جای دلبستن به خارج به تقویت عوامل داخلی اقتصاد همچون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، راهاندازی کامل و نه نمایشی سامانه جامع تجارت، حذف بخشنامههای شبانه و ناگهانی برای صادرات و... همت میکردند. بارها بسیاری از تولیدکنندگان فریاد زدند 20 تا 30 درصد مشکلات ناشی از تحریمهای بیرونی است و 70 درصد مشکلات به سوءمدیریت داخلی برمیگردد چرا دولت به این امر توجه نمیکند؟ بارها کارشناسان دلسوز اعلام کردند که با شناسنامهدار کردن همه تراکنشهای بانکی و تلفیق بانکهای اطلاعاتی موجود، میتوان از حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی ثروتمندان جلوگیری و کسری بودجه موجود را جبران کرد، چرا این کار صورت نگرفت؟ چرا قانون مالیات بر عایدی سرمایه اجرا نشد تا تقاضای سوداگری از بازارهای خودرو، مسکن، طلا و ارز بیرون رفته و سرمایههای مردم به جای سوداگریهای ضدتولیدی، بهسوی تولید هدایت شود؟
کمال احمدی
اشتراک گذاری
میوههای شیرین مقاومت و دولت مستقر
زخم زبانها، کنایهها و پناه بردن به رفراندوم برای شکستن مقاومت و دمیدن در اختلافات داخلی در وسط معرکه تحریم و ترامپ کار چه کسانی بود؟ قطعاً کار کسانی که درخت مقاومت را برای میوهچینی آبیاری میکردند نبود.
دکتر عبدالله گنجی
روزنامه دولت – دوشنبه- از قول جناب جهانگیری معاون محترم رئیسجمهور تیتر زده است که «هفتههای خوشی را برای کشور پیشبینی میکنم» و بلافاصله زیرتیتر آورده است: «زمستان گذشت و روسیاهیاش برای آنانی ماند که با دولت همراهی نکردند.» گویی دولت دنبال خوشیهایی برای ملت بوده است و عدهای از خدا بیخبر، فاسد و منفعتطلب مانع آن شدهاند. «هفتههای خوش» بسیار عالی است به شرط اینکه مانند وعدههای هفت ساله تلنبار، بیاعتمادی به دولت را نیفزاید. قطعاً هرکس از گشایش و خوشی برای ملت ناراحت است یا دیوانه است یا نفوذی دشمن است، بنابراین دولت باید مشخص کند در چه مقولهای همراهی نشده است؟ در مذاکره؟ در مقاومت؟ در کمک به رونق تولید و خدمات اجتماعی در دوران تحریم؟ کدام یک؟ آنچه جالبتر است و انگیزه اصلی نگارنده از این وجیزه است عبارت جناب جهانگیری مبتنی بر «بگذارید مردم طعم شیرین مقاومت را بچشند» است. حتماً ملت ما مقاومت کرد و طبق وعده الهی «ان مع العسر یسرا» طعم شیرین مقاومت خود را خواهد چشید، اما خواهشاً مقاومت ملت و تدبیر رهبری برای خالی ماندن دست ترامپ را مصادره نکنید. ملت ایران به خاطر «غرور مقدس» که امام به آنان نسبت میداد و پیشینه تاریخی و ریشه کربلایی خود و مبتنی بر راهبردهای رهبر انقلاب تحمل کرد و این تحمل البته ۴۲ ساله است. سؤال اساسی این است که اگر موعد چشیدن شیرینی مقاومت است، این مقاومت، محصول ایستادگی دولت است؟ اگر هزار حسن هم در دولت وجود داشته باشد، دولت را «دولت مقاومت» نمیشناسیم. بله دولت هم مبتنی بر راهبرد «گرانی بهتر از قحطی است» تلاش کرد کمبود کالا به وجود نیاید و البته قدرت ایجاد ثبات و بیاثر کردن تحریم را نسبتاً نداشت و تا تحت فشار برای مشکلات موجود قرار میگرفت برای کاهش فشار، افکار عمومی را مستقیم و غیرمستقیم به مذاکره (بخوانید تسلیم) ارجاع میداد. در این دوران سخت، نیروهای مسلح و مجموعههای خارج از دولت با تمام توان در کنار دولت ایستادند، اما دولت، دولت مقاومت نبود. بعد از خروج ترامپ از برجام، رئیسجمهور محترم چند بار رفراندوم را در کانتکس مذاکره با امریکا طرح نکرد؟ چند بار امام حسن (ع) و صلح حدیبیه را به رخ نظام نکشید؟ پس حالا نباید خود را باغبان و آبیار میوه مقاومت معرفی کنید. همین دیروز وزیر محترم خارجه گفت: «از چیزهایی دفاع میکنم که به آنها باور ندارم.» از آنچه بدون باور دفاع میکنند، چیست؟ مقاومت جزو ناباوریهای وزیر محترم نیست؟ هدف از بیان این سخنان ابراز برائت از چیست؟
زخم زبانها، کنایهها و پناه بردن به رفراندوم برای شکستن مقاومت و دمیدن در اختلافات داخلی در وسط معرکه تحریم و ترامپ کار چه کسانی بود؟ قطعاً کار کسانی که درخت مقاومت را برای میوهچینی آبیاری میکردند نبود. دولت مجبور شد در پروسه مقاومت همراهی کند و اعضای کابینه بعضاً خود را باخته و دنبال روحیه گرفتن بودند و تا حدودی این اتفاق افتاد، بنابراین اگر دولت را هم شریک در مقاومت بدانیم، همراهی با روند مقاومت بر او تحمیل شد. دولت به دنبال همراه کردن منتقدان و نخبگان در پروسه مقاومت نبود، بلکه دیگران دولت را به میدان مقاومت میکشاندند.
اگر به آموزههای دینی امام باور دارید، حتماً میدانید که این مبارزه دائمی است و این جنگ تا ختم زندگی وجود دارد. انشاءالله با تلاش همگان و تأثیر روانی وضع موجود، گشایش حاصل شود. دولت هر اقدامی برای «هفتههای خوش» مردم بکند، باید دستبوس آن بود و همراهی کرد و مخالفان گشایش را تا مرز قضایی و سپردن به قوه قهریه پیش برد، حتی اگر گشایشها با نیتهای جناحی و قدرتخواهی باشد باز هم اشکال ندارد. آنچه در سبد دولت است در سبد نظام نیز میآید، اما طرفداران «مذاکره در هر صورت» نباید میوههای شیرین مقاومت را در دکان خود بفروشند، در این باره حرفهای بسیاری هست که برای خدا نباید گفت.
💠🍁
🍁
✅ یادداشت کوتاه
💠موضوع: انتخابات گسترده و آگاهانه
💯این امر دو وجه دارد:
🔻 الف) انتخابات گسترده: لازمه این موضوع وجود رقابت واقعی در انتخابات است، لذا از حضور نامزدها با سلایق مختلف نباید نگران شد، بلکه باید از آن استقبال کرد . البته بدیهی است نظارت شورای نگهبان ضامن سلامت این نامزدها خواهد بود.
🔹ب) انتخاب آگاهانه: این امر نیز مستلزم سه مولفه است
🔸۱) جریان انقلابی از تعدد نامزدها بپرهیزد
🔹۲)تبلیغات بر اساس برنامه محوری و بیان شاخص هایی که لازمه تحقق آن برنامهها است، باشد
🔺۳) پرهیز از هجمه به نامزدهای دیگر که به تجربه ثابت شده نتیجه عکس خواهد داشت
🌠🍁
🍁
❇️ دولت انقلابی(6)
💠موضوع: اولویت اول دولت انقلابی، #اشتغال و #معیشت مردم
✍️ اشکان گل افشان
🔸🌺🔹
🔻رهبر معظم انقلاب در پیام های متعدد در دیدار با آحاد مردم و مسئولان همواره مشکل اساسی و فوری کشور را همچنان مشکل اقتصادی عنوان می کنند.
🔹این دغدغه ایشان در هدف گذاری سالانه که در شعارهای سال نام گذاری می کنند کاملا آشکار می باشد. ایشان همواره در تشریح این مسئله خطاب به مسئولان دولتی توجه به این مسئله را متذکر می شوند و می فرمایند: چنانچه تولید به راه بیفتد، هم میتواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم میتواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تامین کند، هم میتواند مشکل اشتغال و معیشت مردم را برطرف کند، هم حتی میتواند مشکل ارزش پول ملی را تا حدود زیادی برطرف کند.
🔺دولت در این چارچوب لازم است از سویی مواد اولیه مورد نیاز صنایع را تا حد ممکن داخلی سازی کند و یا برای تامین آن برنامه ریزی دقیق داشته باشد و از سوی دیگر ظرفیت بی نظیر بازارهای داخلی را با فرهنگ سازی مناسب برای مصرف کالاهای تولید داخلی را فراهم کند.
🌠🍁
🍁
✅ #رئیس_جمهور_آینده باید چه #برنامه ها و دیدگاه هایی داشته باشد؟
💠 قسمت چهارم
✍️علی اکبر صیدی
🔹🌺🔸
❌ نکات #اقتصادی_دولت_سیزدهم (2)
💢#رئیس_جمهور_آینده از نظر #اقتصادی باید به خط و مشی های زیرتوجه کند:
1️⃣توجه به تولید و رشد صنایع داخلی:
❌متاسفانه در این دولت، با شیوه های مختلف، صنایع داخلی بشدت تضعیف شد از جمله:
🔻الف) واردات کالاهایی که مشابه آن، در داخل تولید می شود
🔹ب) واگذاری غیر اصولی و ناعادلانه شرکت های دولتی به بخش خصوصی- گرچه با دخالت قوه قضائیه تا حدی جلوی آن گرفته شد -اما آسیبش باقی ماند.
🔺ج) عدم حمایت از تولید داخلی و ...
✅لذا دولت سیزدهم، باید اولویتِ اصلی اش را#جهش_تولید قرار دهد. چرا که خواستگاهِ اصلی توسعه اقتصادی و اشتغال، و رفاه عمومی، در رشدِ تولید داخلی است.
2️⃣مبارزه با فساد ( رانت، رشوه، اختلاس، دلالی و...).
3️⃣استفاده از ظرفیت های تجاری (صادرات-واردات) با کشور های همسایه و آسیایی
#ویژه_جوان
🌐 شورای جنگی یا انتخاباتی؟
⏪ اصلاحطلبان اسامی ۱۵ نفر را به عنوان «نهاد اجماعساز اصلاحطلبان» منتشر کردند که ترکیب جالبی است!
🔺زندانیهای امنیتی فتنه ۸۸، همسر مصطفی تاجزاده (فخرالسادات محتشمی پور)، اعضای گروهک نهضت آزادی که امام انحلال آن را به چپهای دیروز و اصلاح طلبان امروز در زمستان ۱۳۶۶ اعلام کرد، از جمله اعضای این ستاد هستند.
🔺از قضا فردی در این لیست هست که بر اساس شواهد موجود در اروپا برای تحریم ایران رایزنی آشکار میکرده است. با تساهل میتوان دو سه نفر را که با چارچوبهای نظام نزدیک هستند، در بین این اسامی پیدا کرد. خاتمی اگر از تریبونداران افراطی جریان اصلاحات گلایهمند است، چگونه اجازه تشکیل چنین ترکیبی را داده است؟!
🔺 ارزیابی این ترکیب میتواند ذهن را به سمتی ببرد که هدف اصلاحطلبان مشارکت نیست، بلکه چالش با نظام در بستر انتخابات است. با حذف اصلاح طلبان معتقد به اسلام سیاسی و چارچوبهای نظام از این ترکیب، کاملاً واضح است که راهبرد و مسیر اصلاح طلبان به سمت انتخابات نیست.