بها «هفتههای خوشی پیش روی مردم باشد». آنها حتی به دروغ در محافل خصوصی مدعی شدند مجوز مذاکره با بایدن را هم گرفتهاند و از سویی هم علت اصلی گرانیها را، افزایش نرخ ارز پس از خروج ترامپ از برجام جا زدند و وعده دادند با روی کار آمدن بایدن و بازگشت او به برجام نرخ ارز هم به زیر 15هزار تومان میرسد و طبیعتا قیمت کالاها هم کاهش خواهد یافت اما برداشتی غلط و خیالی باطل بود.
چرا که همین امیدهای واهی سبب شد طی هفتههای اخیر و پس از پیروزی بایدن و با وجود کاهش نرخ ارز باز هم قیمت کالاها و اجناس مورد نیاز مردم بالاتر برود مثل گوشت که
10 درصد گران شد، شکر قیمت جدیدی پیدا کرد، سیمان دو برابر قیمت چندماه پیش شد و...
البته زیان دهها هزار میلیارد تومانی میلیونها سهامدار بورسی را هم باید به جمع خسارتهای بایدنی کردن اقتصاد اضافه کرد. اغلب این سهامداران امسال به دعوت دولتیها، سرمایههای خردشان را به بورس آوردند تا بلکه اندک سودی از این ناحیه نصیب آنان شود. اما ناگهان دیدند نه تنها از سود خبری نیست بلکه چون غربگراها آینده بورس را به انتخابات آمریکا پیوند زده بودند لذا از 6 ماه پیش روند آب شدن سرمایهشان را در بازار سهام به تماشا نشستند و تا همین اواخر بیش از 40درصد در زیان قرار گرفتند.
نکات فوق نشان میدهد تنها هنر جریان غربگرا حداقل در هفت سال و نیم اخیر در عرصه اقتصاد چیزی جز کوچک کردن کیک اقتصاد، آب کردن سرمایههای مردم، افزایش تورم و تعمیق رکود نبوده است گرچه اینها نتیجه طبیعی شرطیسازی اقتصاد است. ای کاش مسئولان قوه مجریه برای یک بار هم که شده از این تجربههای تلخ درس عبرت میگرفتند و به جای دلبستن به خارج به تقویت عوامل داخلی اقتصاد همچون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، راهاندازی کامل و نه نمایشی سامانه جامع تجارت، حذف بخشنامههای شبانه و ناگهانی برای صادرات و... همت میکردند. بارها بسیاری از تولیدکنندگان فریاد زدند 20 تا 30 درصد مشکلات ناشی از تحریمهای بیرونی است و 70 درصد مشکلات به سوءمدیریت داخلی برمیگردد چرا دولت به این امر توجه نمیکند؟ بارها کارشناسان دلسوز اعلام کردند که با شناسنامهدار کردن همه تراکنشهای بانکی و تلفیق بانکهای اطلاعاتی موجود، میتوان از حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی ثروتمندان جلوگیری و کسری بودجه موجود را جبران کرد، چرا این کار صورت نگرفت؟ چرا قانون مالیات بر عایدی سرمایه اجرا نشد تا تقاضای سوداگری از بازارهای خودرو، مسکن، طلا و ارز بیرون رفته و سرمایههای مردم به جای سوداگریهای ضدتولیدی، بهسوی تولید هدایت شود؟
کمال احمدی
اشتراک گذاری
میوههای شیرین مقاومت و دولت مستقر
زخم زبانها، کنایهها و پناه بردن به رفراندوم برای شکستن مقاومت و دمیدن در اختلافات داخلی در وسط معرکه تحریم و ترامپ کار چه کسانی بود؟ قطعاً کار کسانی که درخت مقاومت را برای میوهچینی آبیاری میکردند نبود.
دکتر عبدالله گنجی
روزنامه دولت – دوشنبه- از قول جناب جهانگیری معاون محترم رئیسجمهور تیتر زده است که «هفتههای خوشی را برای کشور پیشبینی میکنم» و بلافاصله زیرتیتر آورده است: «زمستان گذشت و روسیاهیاش برای آنانی ماند که با دولت همراهی نکردند.» گویی دولت دنبال خوشیهایی برای ملت بوده است و عدهای از خدا بیخبر، فاسد و منفعتطلب مانع آن شدهاند. «هفتههای خوش» بسیار عالی است به شرط اینکه مانند وعدههای هفت ساله تلنبار، بیاعتمادی به دولت را نیفزاید. قطعاً هرکس از گشایش و خوشی برای ملت ناراحت است یا دیوانه است یا نفوذی دشمن است، بنابراین دولت باید مشخص کند در چه مقولهای همراهی نشده است؟ در مذاکره؟ در مقاومت؟ در کمک به رونق تولید و خدمات اجتماعی در دوران تحریم؟ کدام یک؟ آنچه جالبتر است و انگیزه اصلی نگارنده از این وجیزه است عبارت جناب جهانگیری مبتنی بر «بگذارید مردم طعم شیرین مقاومت را بچشند» است. حتماً ملت ما مقاومت کرد و طبق وعده الهی «ان مع العسر یسرا» طعم شیرین مقاومت خود را خواهد چشید، اما خواهشاً مقاومت ملت و تدبیر رهبری برای خالی ماندن دست ترامپ را مصادره نکنید. ملت ایران به خاطر «غرور مقدس» که امام به آنان نسبت میداد و پیشینه تاریخی و ریشه کربلایی خود و مبتنی بر راهبردهای رهبر انقلاب تحمل کرد و این تحمل البته ۴۲ ساله است. سؤال اساسی این است که اگر موعد چشیدن شیرینی مقاومت است، این مقاومت، محصول ایستادگی دولت است؟ اگر هزار حسن هم در دولت وجود داشته باشد، دولت را «دولت مقاومت» نمیشناسیم. بله دولت هم مبتنی بر راهبرد «گرانی بهتر از قحطی است» تلاش کرد کمبود کالا به وجود نیاید و البته قدرت ایجاد ثبات و بیاثر کردن تحریم را نسبتاً نداشت و تا تحت فشار برای مشکلات موجود قرار میگرفت برای کاهش فشار، افکار عمومی را مستقیم و غیرمستقیم به مذاکره (بخوانید تسلیم) ارجاع میداد. در این دوران سخت، نیروهای مسلح و مجموعههای خارج از دولت با تمام توان در کنار دولت ایستادند، اما دولت، دولت مقاومت نبود. بعد از خروج ترامپ از برجام، رئیسجمهور محترم چند بار رفراندوم را در کانتکس مذاکره با امریکا طرح نکرد؟ چند بار امام حسن (ع) و صلح حدیبیه را به رخ نظام نکشید؟ پس حالا نباید خود را باغبان و آبیار میوه مقاومت معرفی کنید. همین دیروز وزیر محترم خارجه گفت: «از چیزهایی دفاع میکنم که به آنها باور ندارم.» از آنچه بدون باور دفاع میکنند، چیست؟ مقاومت جزو ناباوریهای وزیر محترم نیست؟ هدف از بیان این سخنان ابراز برائت از چیست؟
زخم زبانها، کنایهها و پناه بردن به رفراندوم برای شکستن مقاومت و دمیدن در اختلافات داخلی در وسط معرکه تحریم و ترامپ کار چه کسانی بود؟ قطعاً کار کسانی که درخت مقاومت را برای میوهچینی آبیاری میکردند نبود. دولت مجبور شد در پروسه مقاومت همراهی کند و اعضای کابینه بعضاً خود را باخته و دنبال روحیه گرفتن بودند و تا حدودی این اتفاق افتاد، بنابراین اگر دولت را هم شریک در مقاومت بدانیم، همراهی با روند مقاومت بر او تحمیل شد. دولت به دنبال همراه کردن منتقدان و نخبگان در پروسه مقاومت نبود، بلکه دیگران دولت را به میدان مقاومت میکشاندند.
اگر به آموزههای دینی امام باور دارید، حتماً میدانید که این مبارزه دائمی است و این جنگ تا ختم زندگی وجود دارد. انشاءالله با تلاش همگان و تأثیر روانی وضع موجود، گشایش حاصل شود. دولت هر اقدامی برای «هفتههای خوش» مردم بکند، باید دستبوس آن بود و همراهی کرد و مخالفان گشایش را تا مرز قضایی و سپردن به قوه قهریه پیش برد، حتی اگر گشایشها با نیتهای جناحی و قدرتخواهی باشد باز هم اشکال ندارد. آنچه در سبد دولت است در سبد نظام نیز میآید، اما طرفداران «مذاکره در هر صورت» نباید میوههای شیرین مقاومت را در دکان خود بفروشند، در این باره حرفهای بسیاری هست که برای خدا نباید گفت.
💠🍁
🍁
✅ یادداشت کوتاه
💠موضوع: انتخابات گسترده و آگاهانه
💯این امر دو وجه دارد:
🔻 الف) انتخابات گسترده: لازمه این موضوع وجود رقابت واقعی در انتخابات است، لذا از حضور نامزدها با سلایق مختلف نباید نگران شد، بلکه باید از آن استقبال کرد . البته بدیهی است نظارت شورای نگهبان ضامن سلامت این نامزدها خواهد بود.
🔹ب) انتخاب آگاهانه: این امر نیز مستلزم سه مولفه است
🔸۱) جریان انقلابی از تعدد نامزدها بپرهیزد
🔹۲)تبلیغات بر اساس برنامه محوری و بیان شاخص هایی که لازمه تحقق آن برنامهها است، باشد
🔺۳) پرهیز از هجمه به نامزدهای دیگر که به تجربه ثابت شده نتیجه عکس خواهد داشت
🌠🍁
🍁
❇️ دولت انقلابی(6)
💠موضوع: اولویت اول دولت انقلابی، #اشتغال و #معیشت مردم
✍️ اشکان گل افشان
🔸🌺🔹
🔻رهبر معظم انقلاب در پیام های متعدد در دیدار با آحاد مردم و مسئولان همواره مشکل اساسی و فوری کشور را همچنان مشکل اقتصادی عنوان می کنند.
🔹این دغدغه ایشان در هدف گذاری سالانه که در شعارهای سال نام گذاری می کنند کاملا آشکار می باشد. ایشان همواره در تشریح این مسئله خطاب به مسئولان دولتی توجه به این مسئله را متذکر می شوند و می فرمایند: چنانچه تولید به راه بیفتد، هم میتواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم میتواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تامین کند، هم میتواند مشکل اشتغال و معیشت مردم را برطرف کند، هم حتی میتواند مشکل ارزش پول ملی را تا حدود زیادی برطرف کند.
🔺دولت در این چارچوب لازم است از سویی مواد اولیه مورد نیاز صنایع را تا حد ممکن داخلی سازی کند و یا برای تامین آن برنامه ریزی دقیق داشته باشد و از سوی دیگر ظرفیت بی نظیر بازارهای داخلی را با فرهنگ سازی مناسب برای مصرف کالاهای تولید داخلی را فراهم کند.
🌠🍁
🍁
✅ #رئیس_جمهور_آینده باید چه #برنامه ها و دیدگاه هایی داشته باشد؟
💠 قسمت چهارم
✍️علی اکبر صیدی
🔹🌺🔸
❌ نکات #اقتصادی_دولت_سیزدهم (2)
💢#رئیس_جمهور_آینده از نظر #اقتصادی باید به خط و مشی های زیرتوجه کند:
1️⃣توجه به تولید و رشد صنایع داخلی:
❌متاسفانه در این دولت، با شیوه های مختلف، صنایع داخلی بشدت تضعیف شد از جمله:
🔻الف) واردات کالاهایی که مشابه آن، در داخل تولید می شود
🔹ب) واگذاری غیر اصولی و ناعادلانه شرکت های دولتی به بخش خصوصی- گرچه با دخالت قوه قضائیه تا حدی جلوی آن گرفته شد -اما آسیبش باقی ماند.
🔺ج) عدم حمایت از تولید داخلی و ...
✅لذا دولت سیزدهم، باید اولویتِ اصلی اش را#جهش_تولید قرار دهد. چرا که خواستگاهِ اصلی توسعه اقتصادی و اشتغال، و رفاه عمومی، در رشدِ تولید داخلی است.
2️⃣مبارزه با فساد ( رانت، رشوه، اختلاس، دلالی و...).
3️⃣استفاده از ظرفیت های تجاری (صادرات-واردات) با کشور های همسایه و آسیایی
#ویژه_جوان
🌐 شورای جنگی یا انتخاباتی؟
⏪ اصلاحطلبان اسامی ۱۵ نفر را به عنوان «نهاد اجماعساز اصلاحطلبان» منتشر کردند که ترکیب جالبی است!
🔺زندانیهای امنیتی فتنه ۸۸، همسر مصطفی تاجزاده (فخرالسادات محتشمی پور)، اعضای گروهک نهضت آزادی که امام انحلال آن را به چپهای دیروز و اصلاح طلبان امروز در زمستان ۱۳۶۶ اعلام کرد، از جمله اعضای این ستاد هستند.
🔺از قضا فردی در این لیست هست که بر اساس شواهد موجود در اروپا برای تحریم ایران رایزنی آشکار میکرده است. با تساهل میتوان دو سه نفر را که با چارچوبهای نظام نزدیک هستند، در بین این اسامی پیدا کرد. خاتمی اگر از تریبونداران افراطی جریان اصلاحات گلایهمند است، چگونه اجازه تشکیل چنین ترکیبی را داده است؟!
🔺 ارزیابی این ترکیب میتواند ذهن را به سمتی ببرد که هدف اصلاحطلبان مشارکت نیست، بلکه چالش با نظام در بستر انتخابات است. با حذف اصلاح طلبان معتقد به اسلام سیاسی و چارچوبهای نظام از این ترکیب، کاملاً واضح است که راهبرد و مسیر اصلاح طلبان به سمت انتخابات نیست.
با سلام- پخش زنده ششمين جلسه از سلسله جلسات وبيناري(به وقت انديشه) با موضوع "تكنيكهاي اقناع در گفتمان سازي" با حضور دكتر اثباتي، امروز ساعت 15:00 پخش از طريق لينكهاي زير:
https://rubika.ir/roshana_ir
http://www.aparat.com/roshana_ir
https://instagram.com/roshana_ir
سامانه پيامكي با شماره 09054822707 آماده دريافت سوالات اعضاي محترم شبكه روشنگران فرهنگي مي باشد.
اداره عمليات تبليغي و روشنگري معاونت فرهنگي بسيج
00.pdf
458.2K
💠🍁
🍁
🌀#یادداشت
🌐نسخه pdf
✅موضوع: میوههای شیرین مقاومت و دولت مستقر
✍️دکتر عبدالله گنجی- مدیرمسئول روزنامه جوان
🔹🌺🔸
💢راهبرد دولت مبتنی بر «گرانی بهتر از قحطی » است‼️
💯ملت ایران به خاطر «غرور مقدس» که امام به آنان نسبت میداد و راهبردهای رهبر انقلاب برابر تحریم ها تحمل کرد
📌پاسخ به یک سوال؛
یکی از دوستان، در قبال مسئله فوق این مطلب را ارسال کردند:
🔸اتفاقا یکی از دوستانم که در شرکت فناوری اطلاعات در ایران کار می کند، می گفت: تبادل فناوری با شرکت اتریشی داریم، وقتی می خواستیم پولمان را دریافت کنیم، به خاطر تحریم ها نمی تونستن به صورت بانکی، به ما پول بدن، از طریق بیت کویین می دادند که اینروش تا نقدشدن پول و صرافی و..، کلی ضرر مالی برای ما داشت
🔸 راه اصلی #تحریم نشدن این است که در اقتصاد جهانی هضم بشیم،اگر ادغام اقتصادی صورت بگیرد کشورهای قدرتمند از تحریم ایران، متضرر می شوند و مانع تحریم می شود.
✍در ادامه این سوال توسط دکتر قربانی پاسخ داده میشود؛
🔹 ادغام در #اقتصاد جهانی راه حل دقیقی نیست. راه حل دقیق، گرفتن ابزار تحریم از دست دشمن است که نمونه آن را در تولید بنزین تجربه کرده ایم. در دوره اوباما، بنزین اولین کالایی بود که تحریم شد، اما با بازگشت تحریم ها توسط ترامپ، اصلا بنزین در لیست تحریم ها قرار ندارد و ما هم اکنون در اوج تحریم، داریم بنزین صادر می کنیم. چرا این اتفاق افتاده؟ چون در تولید بنزین خوداتکا شدیم.
🔹ضمنا باتوجه به ماهیت عملکرد اقتصاد جهانی، هیچگاه ادغام در اقتصاد جهانی نسخه ای کارآمد نیست؛ زیرا نگاه اقتصاد جهانی به ایران، براساس الزامات ساختاری تعیین می شود؛ موقعیت ایران در طول تاریخ در حاشیه اقتصاد جهانی بوده(مواد خام ما را برده و به ما کالا داده اند) و هم اکنون اقتصاد جهانی در رابطه با ایران می خواهد ج.ا اجازه دهد تا همچنان به تثبیت موقعیت حاشیه ای ایران در اقتصاد جهانی بپردازد. البته در این میان از نقش بسیار مهم ذهنیت پوسیده و غلط برخی سیاست گذاران خارجی و اقتصادی کشور هم نباید غفلت کرد که شرط لازم و کافی توسعه را اتصال به نظام بین الملل می دانند.
🔹فراموش نکنیم که دولت های توسعه گرا بویژه چین ابتدا بر روی استحکام ساخت داخلی خود متمرکز شدند.
🔹در حوزه های بانکی و پولی هم دور زدن تحریم ها امکان پذیر است، اما قدری اراده و جربزه می خواهد. هم اکنون چین در حال ایجاد ترتیبات مالی مستقل از آمریکاست. در حالی که پیوستن به ترتیباتی که چین ایجاد کرده مانند پیمان های دوجانبه پولی نیاز ضروری کشور است، اما در این زمینه شاهد سستی جدی دست اندرکاران اقتصادی کشور هستیم.
✅ بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
🇮🇷
💠 حدیث روز 💠
💎 گناهی بزرگ
🔻رسول اعظم صلياللهعليهوآلهوسلم:
مِنْ أعْظَمِ خَطايَا اللِّسانِ الْكِذبُ
➖ از بزرگترين گناهان زبان، #دروغگويى است.
📚 بحارالانوار، ج۲۱، ص۲۱۱
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
☑️️ تختروانچی: به هرگونه تهدیدی به شدت پاسخ خواهیم داد
نماینده دائم ایران در سازمان ملل:
🔹هدف اسرائیل از تهدیداتش علیه ایران، سرپوش گذاشتن بر سلاحهای هستهای خود و تهدید ثبات منطقه است.
🔹جمهوری اسلامی ایران در دفاع از خود تردید نخواهد کرد و به شدت به هرگونه تهدیدات پاسخ خواهد داد.
📌 #خبر_ویژه
🔹 هنر در مهار تورم است نه مسابقه افزایش تورم و حقوق
مشاور سازمان برنامه و بودجه و از بزککنندگان برجام به هنگام تصویب آن میگوید مجلس در بررسی لایحه بودجه واقعبین باشد.
مهدی پازوکی در یادداشتی که روزنامه ایران منتشر کرده، مینویسد: باید بدانیم که جهان مدرن اندیشههای مدرن به بار میآورد نه ابزارهای مدرن. آگاه باشیم با مدیریت سنتی دوران قبل از انقلاب صنعتی نمیتوان یک جامعه مدرن و توسعهیافته را اداره کرد. بنابراین دررابطه با بودجه سال ۱۴۰۰ طبق قانون اساسی وظیفه امور برنامه و بودجهریزی جزو وظایف مشخص و معین دولت است...
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/209482