#درجات_خلافت
البته از آن رو که علم، دارای مراتب و درجات است، خلافت هم دارای درجات است و هر کس به هر اندازه که مظهر اسمای الهی باشد به همان اندازه سهمی از #خلافت_الهی دارد.
بر اساس آیات و روایات کاملترین مصداق #خلیفة_الله، چهارده معصوم (علیهالسّلام) هستند.
بعد از رتبه چهارده معصوم و انبیا و مرسلین، برخی از انسانهای وارسته و متدین و دارای علم و عمل صالح نیز بهاندازه علم و یافت اسمای الهی، در مرتبه مادون انبیا و با واسطه آنان، مصداق #خلیفة_اللهاند
#نکته
•┈┈••✾•🍃🌼🍃•✾••┈┈•
@nurossaghaleyn
•┈┈••✾•🍃🌼🍃•✾••┈┈•
🌹 شهید «سید مجتبی هاشمی» در ۱۳ آبان سال ۱۳۱۹ در محله وحدت اسلامی فعلی دیده به جهان گشود. نخستین فرمانده کمیته انقلاب مرکزی تهران و فرمانده گروه فداییان اسلام در طول جنگ ایران و عراق بود. وی سرانجام در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۴ در خیابان وحدت اسلامی تهران توسط اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) با زبان روزه مورد سوء قصد قرار گرفت و به شهادت رسید.
🕊شادی روحش صلوات
•┈┈••✾•🍃🌼🍃•✾••┈┈•
@nurossaghaleyn
•┈┈••✾•🍃🌼🍃•✾••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼فرازی زیبا از استاد شحات محمد انور🌸
🕋سوره تحریم
#تلاوت_ناب
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
02.شرح حکمت ۱۰,قسمت دوم.mp3
4.99M
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت10
⭕️ الگوی معاشرت با مردم 2⃣
🔺بایدهای معاشرت با مردم
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت10
🔴 قسمت دوم
🔻 بایدهای معاشرت با مردم
🔻 نکته آخری که درباره رعایت آداب و عرف مردم در نهج البلاغه داریم، حکمت ۶۲ است. میفرمایند:« إِذَا حُيِّيتَ بِتَحِيَّةٍ فَحَيِّ بِأَحْسَنَ مِنْهَا وَ إِذَا أُسْدِيَتْ إِلَيْكَ يَدٌ فَكَافِئْهَا بِمَا يُرْبِي عَلَيْهَا وَ الْفَضْلُ مَعَ ذَلِكَ لِلْبَادِئِ» وقتی تو را ستودند بهتر از آن ،آنان را ستایش کن. و اگر به تو احسان کردند، بیشتر از آن به آنان ببخش و به هر حال پاداش بیشتر از آن آغاز کننده است.
3⃣ تواضع:
سر فصل سوم از بایدهای معاشرت با مردم تواضع است.
مولا علی(ع) در حکمت ۲۲۴ نهج البلاغه میفرمایند: «وَ بِالتَّوَاضُعِ تَتِمُّ النِّعْمَةُ به برکت تواضع نعمت ها تمام و کمال می شوند».
4⃣ انصاف:
مطلب چهارم انصاف است. با مردم انصاف دادن.
در همین حکمت ۲۲۴ میفرمایند:« بِالنَّصَفَةِ يَكْثُرُ الْمُوَاصِلُونَ با انصاف به خرج دادن دوستان انسان فراوان می شوند».
البته در مورد معنای انصاف حضرت در حکمت ۲۳۱ فرموده اند:« الْعَدْلُ الْإِنْصَافُ عدل خودش نوعی انصاف است».
5⃣ تحمل سختیها و ناملایمات و اشکالات و اشتباهات مردم:
مطلب پنجمی که در نهج البلاغه پیرامون بایدهای معاشرت با مردم هست، مطلب تحمل سختیها، ناملایمات، اشکالات و اشتباهات مردم است در این معاشرت ها. که تحت عناوینی مثل صبر، حلم، تحمل و سعه صدر در نهج البلاغه جمع شده است که به بخشی از آنها اشاره میکنیم:
📌 5.1 صعه صدر:
در حکمت ۱۷۶ میخوانیم:« آلَةُ الرِّيَاسَةِ سَعَةُ الصَّدْرِ .ابزار ریاست سعه صدر داشتن است». ارتباط این مبحث به موضوع ما این است که انسان وقتی میخواهد در جامعه با همه معاشرت خوب داشته باشد، در واقع در مقابل افکار مختلف، سلائق مختلف، فرهنگها، سطح مطالعات و سطح فهم های مختلف قرار می گیرد و قطعا اذیت میشود ؛اگر سعه صدر داشته باشد، مانند یک رئیسی است که ناچار است در یک اداره ای، وزارت خانه ای با صدها کارمند و هزاران مراجعه کننده با افکار و سلائق مختلف ارتباط داشته باشد، پس باید خیلی سینه گشاده ای داشته باشد.
📌 5.2 حلم:
حضرت در حکمت ۲۱۳ نهج البلاغه شریف می فرمایند: «أَغْضِ عَلَى الْقَذَى وَ الْأَلَمِ تَرْضَ أَبَداً» چشمت را بر بدیها و درد و رنج ها ببند تا ابد راضی زندگی کن. حلم داشته باش.
🔹 فوائد حلم: یکی از فوائد حلم در مقابل جاهل است. وقتی انسان در مقابل رفتار جاهل حلم داشته باشد، اتفاق جالبی که می افتد؛
۱. اول اینکه مردم در مقابل جاهل طرفدارش می شوند.
۲. دوم اینکه خودبه خود با حلم و بردباری د مقابل جاهل، دهان جاهل را میبندد.
🔻در حکمت ۲۱۱ میخوانیم:« الْحِلْمُ فِدَامُ السَّفِيهِ حلم دهان بند انسان سفیه و جاهل است».
🔻در حکمت ۲۰۶ هم اینگونه می خوانیم: « أَوَّلُ عِوَضِ الْحَلِيمِ مِنْ حِلْمِهِ أَنَّ النَّاسَ أَنْصَارُهُ عَلَى الْجَاهِلِ . نخستین پاداش بردبار از بردباریش این است که مردم در برابر نادان، پشتیبان او خواهند بود».
گاهی وقتها ما به راحتی نمیتوانیم حلم به خرج بدهیم. یعنی در این کار مشکل داریم. چه کنیم؟
🔻حضرت در حکمت ۲۰۷ راهش را یاد داده است. فرمود:« إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلَّمْ فَإِنَّهُ قَلَّ مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ إِلَّا أَوْشَكَ أَنْ يَكُونَ مِنْهُمْ . اگر بردبار نیستی خودت را بردبار نشان بده. زیرا اندک است کسی که خودش را همانند مردمی کند ولی از جمله آنها به حساب نیاید».
خلاصه حلم باید خیلی جدی گرفته بشود. اینقدر مهم است که حضرت در حکمت ۴۱۸ می فرمایند:« الْحِلْمُ عَشِيرَةٌ » حلم به اندازه یک عشیره و طایفه انسان را پشتیبانی میکند.
🔻 یا در حکمت ۴۲۴ می فرمایند:« الْحِلْمُ غِطَاءٌ سَاتِرٌ» حلم یک پرده بسیار ضخیمی است که جلوی عیب های انسان را می پوشاند.
🔻اینکه انسان چگونه میتواند به حلم هم برسد در حکمت ۴۶۰ اینگونه میفرماید:« الْحِلْمُ وَ الْأَنَاةُ تَوْأَمَانِ يُنْتِجُهُمَا عُلُوُّ الْهِمَّةِ » حلم و بردباری و صبر کردن و عجله نکردن، توأم باهم هستند - از کجا به دست می آیند؟- يُنْتِجُهُمَا عُلُوُّ الْهِمَّةِ همت بلند داشتن نتیجه اش میشود حلم و بردباری. بنابراین اگر انسان چشمهایش را به افقهای دوردست زندگی خیره شود ، مشکلات پیش پا افتاده او را از پای درنمی آورد و حلیم میشود.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
#خدایا_شکر
خدای من ...
چه بسیار سختی هایی که گره گشودی و اندوهها که برطرف کردی و لغزش ها که آمرزیدی و رحمت که گستردی و زنجیر بلا که باز کردی 💖
#خدایا_دوستت_دارم
#التماس_دعا_برای_ظهور
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
∞♥∞
#پای_درس_دل 🍃
🌹آیتالله آقامجتبیتهرانی(ره):
طبقروایات معصومین علیهم السلام انسان
اگر چهـــل روز #دروغ نگـــوید هر
گــــرهای داشته باشد باز میشود.
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
⭕️ راهکار قطعی برای برآورده شدن حاجت...
#حدیث
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
نمونـه هایـی ازشـرک کـه لازم اسـت ازآنهـا پرهیـز کنیـم
(۱)👈بستن و پوشیدن هر نوع حلقه و نخ و دست بندی برای دفع بلا و یا رفع آن بر دست!
(۲)👈آویختن مُهرم وتعویذ بر دست و گردن فرزندان برای دفع زخم چشم از هر نوع و شکلی که باشد.
(۳)👈فال بد زدن و بدشگونی و شوم پنداشتن نیز نوعی شرک است! معتقد بودن به اینكه برخی از پرندگان یا افراد خاصی و یا برخی اماکن
شوم هستند و نسبت به آنها بدبينی وجود داشته باشد و تفأل به بدی زده شود، این موارد خود نوعی شرک است که با این کار معتقد به رسیدن ضرر و زیان از چیزی شده ایم که قادر به جذب و دفع هیچ ضرر و زیانی برای خود نيست که در واقع این از وسوسه های شیطان کل منافات دارد
(۴)👈تبرّک جستن به سنگ ودرخت وقبر وامثان انها درخواست خیر وبرکت نمودن از آنها و امید و اعتقاد داشتن بدین ها نیز خود نوعی شرک است چراکه معتقد بدین باور شده ایم که هستند افرادی غیر از ذات الله که توانایی رساندن خیر و برکت به انسان را دارند
(۵)👈طالع شناسی به وسیله ستارگان واینكه ستارگان وبرج های آسمانی در رسنوشت وتقدیر انسان و مخاطرات وبلا یای طبیعی کی دخالت دارند نیز نوعی شرک است.
طالع بينی به وسیله ستارگاندونوعاست
الف👈 علـم تأثیـر : اعتقاد به اینكه ستارگان در حادثه ها و مخاطرات نقش دارند و یا اینكه می توانند در امور اکئنات تأثیر بگذارند، به عنوان مثال توانایی خلق و ایجاد و یا از بین برد
چیزی را داشته باشند. تمامی ایکن اعتقادات کفر و شرک اکبرَ است
🌸 الله متعال میفرماید👇
(أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ )
الأعراف (54) Al-A'raaf
آگاه باشید که تنها اومی آفرینده و تنها او فرمان میدهد.
✅ازجمله اعتقادات دیگری که کفر و شرک اکبر محسوب میشوند این است که با حرکات ستارگان استدلال به امور غیبی گردد وبا این کاراتفاقات و حادثه های آینده را پيش بينی کرد،
👈به عنوان مثال گفته شود که اگر فلان فرزند با ستاره جوزاء به دنیا بیاید، خوشبخت خواهد شد و یا اینكه هرکس در برج وفلک آسمانی سنبله ازدواج کند، خوشبخت نخواهد شد و ازدواج
وی ناکام خواهد ماند. تمامی این امور واعتقادات شرک وکفر اکبر هستند چرا که با این کار ادعای علم غیب شده است.
🌸 الله عزوجل میفرماید
( قُل لَّا يَعْلَمُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا اللَّهُ ۚ وَمَا يَشْعُرُونَ أَيَّانَ يُبْعَثُونَ )
✅بگو کسانی که در آسمان ها و زمین هستند غیب نمی دانند بجز ذات الله، و نمی دانند چه وقت برانگیخته می شوند. «
النمل (65) An-Naml
نشرصدقهجاریه🤲
#علم_و_ایمان
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
#همسران
چه آدمی مناسب ازدواج نیست؟
⛔️ اگه تو خانواده پدری و زندگی مجردی، مسئولیت کاری رو به عهده نمیگرفته یا تو مسئولیت محوله تعلل داشته. (تنبل و بیمسئولیت)
⛔️ اگه با پدر، مادر، برادر و خواهرش (که بنظر حتی غیرمنطقی بوده یا اخلاق دلخواه رو ندارن) ارتباط سازنده و راضیکننده نداره(عدم تعامل و ارتباط اجتماعی صحیح با دیگران)
⛔️ اگه تو زندگی،مرتب شغلش رو عوض کرده، با دوستای زیادی به خاطر مشکلاتی قطع رابطه کرده،رشته تحصیلیش رو تغییر داده یاترک تحصیل کرده، علائقش رو نیمهکاره ول کرده و ثبات فکری، احساسی و رفتاری نداره. (عدم ثبات فکری، احساسی و رفتاری)
⛔️ اگه بیشتر به جای گوش کردن، صحبت میکنه و بیشتر از اینکه سعی کنه دیگران رو بفهمه سعی داره که دیگران اونو درک کنن.(عدم مدیریت رابطه)
⛔️ اگه خیلی هیجانطلبه و صرفاً، هیجاناتش اونو جلو میبرن و نمیتونه خواستههاشو عقب بندازه.(هوش هیجانی پائین)
⛔️ اگه از نگاه دیگران، اون فردی غرغرو، سرزنشگر،وابسته، احساساتی، بدبین، گوشهگیر، پرخاشگر، دمدمی مزاج، خودخواه، گوشتتلخ،غمگین یا تکانشی به نظر میاد.(اختلال شخصیت)
❤️ امیدواریم بهترین انتخاب رو داشته باشین
┅┅┅┅🍃🌸🍃┅┅┅┅
@shokufehaye_beheshti
┅┅┅┅🍃🌸🍃┅┅┅┅
#به_یاد_شهدا
#شهید_عبدالحمید_دیالمه
ریشه اصلی همه اختلافات را در
#عدم اعتقــاد بعضیها به ولایت فقــــیه میدانم!!
شادی روح پاک همه شهدا #صلوات
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅