#سوال
❓چرا در آیه ی مباهله ابتدا فرزندان و سپس زنان و در اخر نفس( خودمان) آمده ⁉️
🧐🤔
👈فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْع
ُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَكُمْ
ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ
(آل عمران 61)
👈ترجمه مضمونی
هر کس بعد از این علمی که برای تو آمد خواست با تو مناظره کند
تو مناظره نکن بگو بیایید مباهله کنیم به این صورت که فرزندانمان و زنانمان و خودمان را فرابخوانیم شما هم فرزندانتان و زنانتان و خودتان را فرابخوانید آنوقت لعنت بفرستیم تا خدا دروغگویان را لعنت کند
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
#جواب
✴️معمولا انسان در خطر ها خود را سپر خانواده میکند.
💢میگوید حاضرم ده بلا به جان بخرم یک بلا به بچه ام نخورد
⭕️اما رسول خدا خواست بگوید
: که در این امر به قدری اطمینان الهی دارم که حاضرم اول فرزندانم را در این راه بگذارم اگر کذب در کلامم بود حتی حاضرم عذاب عزیزترین هایم را هم ببینم
✅مسیحیان هم همین را متوجه شدند بخاطر همین جازدند
♨️دیدند وقتی کار اینهمه جدیست رسول الله حاضر است عزیز هایش را فدا کند
گفتند : دعای این جماعت ویرانگر خواهد بود و کنار کشیدند.
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
✍ آیتالله بهجت(ره) :
نظر کردن به جمال مبارک حضرت صاحب (علیهالسلام) خوب و فضیلت دارد ، اما میدانیم که عدهای در زمان حضور پیغمبر صلیاللهعلیهوآله و یا ائمه علیهمالسلام به جمال آنها نظر میکردند، ولی به مقام آنها معرفت نداشتند و از آنها اطاعت نمیکردند.
📚 در محضر بهجت، ج۳،
#معرفت_مهدوی
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
🌸🌸🌸🌸🌸
مَن كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ وَالَّذِينَ يَمْكُرُونَ السَّيِّئَاتِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ وَمَكْرُ أُولَئِكَ هُوَ يَبُورُ
☘☘☘☘☘
✨هر کس عزت و سربلندی میخواهد
✨ سربلندی به تمامه منحصر به خداست
✨کلام پاک به سوی او صعود میکند
✨ و عمل صالح آن را بالا میبرد
✨و کسانی که نقشههای تبهکارانه میکشند
✨ سزای آنها عذابی شدید است
✨و نقشههای آنها است که به تباهی میانجامد.
🌸سوره فاطر:آیه 10🌸
#قرآن #آیه
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
حکمت ۳۸ بخش ۱۱ پرهیز از دوستی با قاسق و فاجر.mp3
3.78M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت38 1⃣1⃣
⭕️ پرهیز از دوستی با فاسق و فاجر
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت38 (11)
🔷 پرهز از دوستی با فاسق و فاجر
🔻در ادامه حکمت ۳۸ نهج البلاغه مولا علی (علیه السلام) درباره فسق و فجور می فرمایند: « إِيَّاكَ وَ مُصَادَقَةَ الْفَاجِرِ فَإِنَّهُ يَبِيعُكَ بِالتَّافِهِ» ؛ از همراهی و دوستی با فاجر بپرهیز، زیرا او تورا به کمترین چیزی می فروشد.
🔻 پنج سرفصل از محتوای فسق و فجور در نهج البلاغه مرتبط با حکمت ۳۸ است که به ترتیب خدمت شما سروران گرامی تقدیم می شود:
1⃣ سر فصل اوّل پلیدی و آثار فجور است.
🔻 حضرت در بند ۲ از خطبه ۱۵۷ می فرمایند: فسق و فجور خانه و حصن و دژی است ذلیل و ناتوان ، که اهلش را از خطر دور نمی کند و پناهگاه خوبی برای پناه گیرندگان نیست.
🔻در بند ۵ خطبه ۲ می فرمایند: « زَرَعُوا الْفُجُورَ وَ سَقَوْهُ الْغُرُورَ وَ حَصَدُوا الثُّبُورَ » ؛ فاسقان، فسق و فجور را کاشتند و با غرور آبیاری کردند و هلاکت را برداشت کردند.
در خطبه ۲۰۰ مولا علی (علیه السلام) می فرمایند: هر نیرنگ بازی، فسق و فجور است و هر فجوری کفر است و برای هر نیرنگ بازی در قیامت پرچمی است که به واسطه آن شناخته خواهد شد.
2⃣ سرفصل دوم درباره همنشینی با فاسق و فاجر است.
مولا علی (علیه السلام) همانگونه که عرض شد در حکمت ۳۸ می فرمایند: از همنشینی با فاجر بپرهیز، زیرا او تو را به کمترین چیزی می فروشد.
🔻در نامه ۶۹ هم می فرمایند: « إيّاكَ و مُصاحَبَةَ الفُسّاقِ فإنَّ الشَّرَّ بالشَّرِّ مُلحَقٌ» از دوستی با فاسق بپرهیز، زیرا شرّ با شرّ همراه و ملحق می شود.
3⃣ در ادامه همین مسأله در سرفصل سوم مولا علی(علیه السلام) درباره پیشوای مؤمن و پیشوای فاسق و فاجر در حکمت ۳۱۶ می فرمایند: « أَنَا يَعْسُوبُ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمَالُ يَعْسُوبُ الْفُجَّارِ» ؛ من علی پیشوای مؤمنین هستم و مال و منال پیشوای انسانهای فاجر. کنایه از اینکه یکی از ریشه های فسق و فجور ، مال پرستی است.
↩️ ادامه دارد...
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
💞✓❈﷽❈✓💞
✿ #حدیث
⚜ امام کاظم (عليه السّلام) ؛
🌷← مؤمن از کوه سخت تر است، ⛰👌
👈زیرا کوه با ضربات تیشه ترک بر می دارد اما دین مؤمن با هیچ چیز ترک بر نمی دارد.❌
📕 (میزان الحکمه، ج۱، ص ۴۶۳)
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
خدا جون چطور با تو مأنوس بشم؟
از کارهای موثّر برای مانوس شدن با خدای مهربون اینه که هدیهای برای خدا بفرستیم.
🔸انجام کارهای نیک
🔸خدمت به دوستان
🔸لبخند به یتیم و کشیدن دست نوازش بر سرش
🔸درس دادن
🔸درس خوندن
🔸گناه نکردن
🔸طاعتش رو به جا آوردن از هدیههای خوب ما میتونه باشه!
👈 البته رعایت برخى از شرایط و ایجاد برخى از عوامل، شدیدا نیازه و با رعایت و ایجاد اونا میشه با خدا ارتباط برقرار کنیم، مثلا:
1⃣ عشق بورزیم!
عشق و اظهار محبت به خدای لطیف مهمترین شرط مأنوس شدن با خالقمون هستش.
عشق به این معناست كه عاشق از همه قید و بندهاى خود محورى و دنیاگرایى رهایى پیدا کنه.
2⃣ هدیه بدیم!
از دیگر کارهای مۆثّر در ایجاد ارتباط با باری تعالی اینه که هدیهای براش بفرستیم، که بالا بهش اشاره کردیم
#قرآن #آیه
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
✨﷽✨
🌼من به شما کمک میکنم تا خدا هم به من کمک کند!
✍سرایدار مدرسهای که شهید عباس بابایی در آن درس میخواند میگوید: کمردرد داشتم و نمیتوانستم کار مدرسه را خوب انجام دهم. مدیر مدرسه به من گفت: اگر اوضاعت همیشه این باشد، باید بروی بیرون. اگر من را بیرون میکردند، خیلی اوضاع زندگیام بدتر میشد. آن شب همهاش در این فکر بودم که اگر من را بیرون بیندازند، چه خاکی توی سرم کنم؟
فردا صبح که رفتم مدرسه، دیدم حیاط و کلاسها عین دسته گل شده و منبع آب هم پر است. از عیالم که برنمیآمد؛ چون توان این همه کار را نداشت. نفهمیدم کار کی بوده. فردا هم این قضیه تکرار شد. شب بعد نخوابیدم تا از قضیه سردربیاورم. صبح، یک پسربچه از دیوار پرید پایین و یکراست رفت سراغ جارو و خاکانداز. شناختمش. از بچههای مدرسهی خودمان بود. مرا که دید، ایستاد. سرش را پایین انداخت. با بغضی که در گلویم نشسته بود، گفتم: «پسرم! کی هستی؟» گفت: «عباس بابایی.» گفتم: «چرا این کارها را میکنی؟» گفت: «من به شما کمک میکنم تا خدا هم به من کمک کند.»
📚 برگرفته از کتاب «ظرافتهای اخلاقی شهدا»
#مثل_شهدا_زندگی_کنیم
#شهید
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
🔴 وقایع ظهور حضرت مهدی علیهالسلام...
⭕️ اتمام حجّت امام برای اهل مکه، توسط سفیر جوان خود...
🌕 آقا امام باقر علیهالسلام فرمودند:
«قائم عجلالله فرجه، به یاران خود میگوید: «ای مردم! اهل مکه مرا نمیخواهند، ولی من برای هدایت فرستاده شدم تا آنچه را که شایسته است شخصی مثل من به آنها بگوید، گفته و با آنها اتمام حجت کنم.»
آنگاه مردی از یاران خود را میطلبد و به وی میگوید: «نزد اهل مکه برو و بگو ای اهل مکه! من فرستاده فلانی هستم. او به شما میگوید که ما خانواده رحمت و معدن رسالت و خلافت میباشیم؛ ما ذریه محمد و سلاله پیغمبرانیم.
مردم به ما ستم نمودند و ما را در به در و مقهور کردند و از هنگام رحلت پیغمبر صلیالله علیه و آله تاکنون، حق ما غصب شده است. اکنون ما از شما چشم یاری داریم؛ از ما یاری کنید.»
وقتی آن جوان این سخنان را میگوید، مردم به وی هجوم میآورند و او را در بین رکن و مقام میکشند و او همان مرد پاکدل (نفس زکیه) است.
چون خبر کشته شدن او به امام میرسد، به یارانش میگوید: «من به شما خبر ندادم که اهل مکه ما را نمیخواهند؟» اهل مکه او را به مکه دعوت نمیکنند و او هم با سیصد و سیزده مرد که به تعداد جنگجویان بدر هستند، از کوه ذی طوی فرود میآید، داخل مسجدالحرام میشود و در جنب مقام ابراهیم، چهار رکعت نماز میخواند و به حجرالاسود تکیه میدهد.
پس حمد و ثنای الهی میکند، بر حضرت رسالت پناهی صلی الله علیه و آله درود میفرستد و به نحوی سخن میگوید که هیچ کس بدان گونه سخن نگفته باشد...»
📗سرور أهل الإيمان، ج ۱، ص ۹۳
📗بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۳۰۷
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
┄✦۞✦✺﷽✺✦۞✦┄
#حدیث
✨امام صادق علیهالسلام فرمودند:
خواب، آرام بخش جسم است، سخن گفتن آسايش روح است و سكوت، سبب راحتى عقل است.✨
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
حکمت ۳۸ بخش ۱۲ پرهیز از دوستی با قاسق و فاجر.mp3
4.97M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت38 2⃣1⃣
⭕️ پرهیز از دوستی با فاسق و فاجر
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت38 (12)
🔷 پرهز از دوستی با فاسق و فاجر
4⃣ سرفصل چهارم درباره حاکمان فاجر است.
🔻 مولا در خطبه ۲۰۰ نهج البلاغه پیرامون معاویه و تفاوت الگوی سیاستمداری او با خودشان می فرمایند: به خدا قسم معاویه از من باهوش تر و سیاستمدار تر نیست، «وَ لكِنَّهُ يَغْدِرُ وَ يَفْجُرُ» ؛ امّا معاویه نیرنگ به کار می برد و فسق و فجور می کند تا بتواند مردم را راضی نگه دارد.
🔻 همچنین در حکمت ۱۰۲ امیرالمؤمنین (علیه السلام) درباره دوران حاکمیّت معاویه و همه سرزمینهای اسلامی این پیشگویی را دارند و می فرمایند: « يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَا يُقَرَّبُ فِيهِ إِلَّا الْفَاجِرُ » ؛ در آینده روزگاری بر مردم خواهد گذشت که جز انسان فاسق و فاجر و هرزه را احترام نمی کنند.
🔻همچنین درباره دوران معاویه در آینده، در بند ۷ از خطبه ۱۰۸ می فرمایند: «تَوَاخَى النَّاسُ عَلَى الْفُجُورِ» ؛ در دوران حکومت معاویه بر سرزمینهای اسلامی، مردم با هم بر فجور و فسق عقد اخوّت می بندند و همراهی می کنند.
🔻درباره علت پذیرش حکومت توسط خودشان هم در نامه ۶۲ می فرمایند: « وَ لَكِنَّنِي آسَى أَنْ يَلِيَ أَمْرَ هَذِهِ الْأُمَّةِ سُفَهَاؤُهَا وَ فُجَّارُهَا » ؛ من نگران بودم که ولایت امر این امّت به دست سفیهان و فاجران امّت بیفتد، که اگر اینگونه می شد، « فَيَتَّخِذُوا مَالَ اللَّهِ دُوَلًا وَ عِبَادَهُ خَوَلًا وَ الصَّالِحِينَ حَرْباً وَ الْفَاسِقِينَ حِزْباً » ؛ که اگر اینگونه بشود که حکومت دست ناصالح و فاجر بیفتد، مال خدا را به ملک شخصیش تبدیل می کند، بندگان خدا را خوار می کند، با صالحین می جنگد و فاسقان را جزء حزب خودش قرار می دهد.
5⃣ سر فصل پنجم و آخر تکلیف دشمنی با فجّار است.
🔻حضرت درباره مالک اشتر (رحمت الله علیه) در نامه ۳۸ خطاب به مردم مصر می نویسد: «مالِک أَشَدَّ عَلَى الْفُجَّارِ مِنْ حَرِيقِ النَّارِ» است؛ از آتش جهنّم بر کفار شدیدتر است.
🔻 درباره شهدا هم در بند ۷ خطبه ۱۸۲ می فرمایند، شهدا اینگونه بودند: « الَّذِينَ تَعَاقَدُوا عَلَى الْمَنِيَّةِ وَ أُبْرِدَ بِرُءُوسِهِمْ إِلَى الْفَجَرَةِ» ؛ آنها کسانی بودند که بر مرگ در راه خدا با هم عهد و پیمان بستند و سرهایشان به سمت حاکمان فاجر فرستاده شد، یعنی در راه مبارزه با فسق و فجور سر دادند.
🔻و نکته آخر درباره دشمنی با فجّار در حکمت ۳۱ است که حضرت اوّلاً دشمنی با فاسقین را یکی از ارکان امر به معروف و نهی از منکر می دانند و بعد می فرمایند: « وَ مَنْ شَنِئَ الْفَاسِقِينَ وَ غَضِبَ لِلَّهِ غَضِبَ اللَّهُ لَهُ وَ أَرْضَاهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ» ؛ هر کس با فاسقان دشمنی کند و برای خدا خشم گیرد، خدا برای او خشم خواهد گرفت و او را در روز قیامت راضی خواهد کرد.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅
@nurossaghaleyn
┅┅┅🍃🌼🍃┅┅┅