♻️#بخش_اول⬆️
🎞|تأملی بر برنامه اینترنتی آپارات (دیشدور) به زبان ترکی با زیر نویس
📽 #عنوان_برنامه :
شاخصه های اسلامی بودن یک کشور با معیار دانشگاه جورج واشنگتن
🔻ابتدا چند نکته در مورد برنامه فوق :
1⃣ سایه ناامیدی و سیاه نمایی از وضعیت کشور بصورت حرفه ای در لابلای حرفها به مخاطب خورانده می شود.
2⃣ مصاحبه شوندگان اغلب خلأ تئوریک نسبت به مبانی اسلام دارند و به سرعت در مقابل آمار دانشگاه جورج واشنگتن در حالت انفعال قرار می گیرند.
3⃣ یک حرف بسیار کلیدی توسط پسر جوان در آخر کلیپ گفته می شود که بسیار مشعوف کننده است و آن اینکه : اگر اسلام تبدیل به سبک زندگی شود آن موقع می توان ادعا کرد اسلام پیاده می شود.
💠این مطلب برگرفته از سخن رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای شورای عالی مرکز الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، بود که فرمودند: تا وقتی «تشکیل دولت اسلامی» به طور کامل محقق نشده است، نوبت به «تشکیل جامعه اسلامی» نمیرسد و در این صورت، موضوع #سبک_زندگی اسلامی نیز صرفاً در سطح #گفتمان_سازی در جامعه باقی خواهد ماند.
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅ @ofogh_es
♻️#بخش_دوم
🔹اما نکته قابل #تأمل اینجاست که :
با وجود تمام مشکلات و آسیبها یی که میراث فرهنگ غرب از دوران پهلوی بوده (اعم از مدل های اقتصادی غلط وساختار های فرسوده و منش و روش اشرافی دولت مردان...) و بر پیکره نظام در حال ضربه زدن است، اما باید دانست:
✔️معیار دانشگاه جورج واشنگتن برای اسلامی بودن ،یک معیار سطحی، #خُرد و کاریکاتوری می باشد!!!
🔻چرا که در #نگاه_کلان، انقلاب اسلامی ایران، رستاخیز تاریخی انسان است بعد از قرنها #هبوط ...
در عصری که دنیا توسط دو قطب (کمونیسم و لیبرالیسم ) به زنجیر کشیده شده بود و هر دو مکتب عالَم رابر محور نفی خدا پرستی معنا می کردند این انقلاب اسلامی ایران بود که ظهور کرد تا مدار حرکت بشر را به فطرت خدا خواه برگرداند.
🔸از این روست که غرب بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی متوجه شده است که جدال با انقلاب اسلامی یک جدال جدی است و سنگر بعدی که بعد از کمونیسم فرو خواهد پاشید، نظام سرمایهداری یا همان لیبرل دموکراسی خواهد بود لذا ست که غرب تمام قدرت خود را متوجه مبارزه با ایران کرده است.
🔹پس در این نگاه از بین 208 کشور، تنها کشور اسلامی که #پرچمدار مبارزه با جبهه باطل در عصر مدرن است ، #ایران خواهد بود.
این خط تحلیل همان خلا تئوریکی هست که متاسفانه در سایه کوتاهی نخبگان و خواص، دامنگیر جامعه ما شده است و حرکت ما به سمت فتح قلّه دولت اسلامی را باکندی مواجه کرده است .
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅ @ofogh_es
♦️در جمله های زیر کمی تأمل کنید:
انقلاب، يک امر ذهنى و فكرى و خيالى نيست؛ يک امر #واقعى است.
(1378/06/24)
—-------------------
شما بدانيد و مى دانيد كه انقلاب اسلامى يک #حقيقت است، برخاسته از يك سنت الهى است؛ اين را نمى شود از بين برد.
(1388/10/29)
—-------------------
انقلاب يک حقيقت هميشه #جاويد است.
(1381/10/19)
—-------------------
🌱 سوال:
🔹تفاوت شناخت انقلاب به عنوان یک امر ذهنی، فکری و خیالی با یک امر واقعی در چیست ؟
🔹شناخت انقلاب به عنوان یک امر واقعی چه ارتباطی با بهره مندی از نيروهاي اين طبيعتِ «خدا ساخته» دارد؟
🔺 این دست از سر خط های زعیم عصر حاضر، ما را در فهم انقلاب و عبور از مرحله دولت اسلامی یاری خواهد کرد.
🔻در سال جدید با ما همراه باشید 🔻
⬅️ رسانه تخصصی #دولت_اسلامی
✅ @ofogh_es
12.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺برنامه آپاراتی"دیشدور": معیارهای کشور اسلامی (زیر نویس)
✍تأملی بر این برنامه اینترنتی در کانال #افق ↙️
✅ @ofogh_es
🔰مردم سالاری سیاسی بدون مردم سالاری اقتصادی #ناقص است
🔹مردم سالاری اقتصادی یعنی امکان مشارکت عادلانه در فعالیتهای اقتصادی و بهره گیری مساوی از فرصتها و منابع عمومی کشور برای همه ی مردم و حمایت حکومت از اقشار ضعیف فعال در اقتصاد در مقابل اقشار متمکن. چنانچه این وضع در کشور پدید می آمد مردم حس می کردند مالک دسترنج خویش هستند و اگر حتی به دلیل فشار های خارجی کاستی هایی در اقتصاد هم وجود دارد، راه حل را در تلاش بیشتر خود می دیدند. در این صورت هیچ گاه نشاط اقتصادی و بدنبال آن نشاط سیاسی کاهش نمی یافت.
🔸نظام اسلامی در عرصه ی سیاست این فرصت برابر را در اختیار آحاد مردم برای مشارکت سیاسی قرار داده است. حال اگر در سیاست کشور دچار مشکلاتی هست، این مردم هستند که منتخبان خود را انتخاب کرده اند. اگر هم قرار باشد در این عرصه تحولی رخ دهد باز هم بدست مردم است و مانعی بر سرـ راه مردم در این زمینه وجود ندارد. اما در اقتصاد یک مانع بر سر راه اراده مردم وجود دارد که همان #منتخبین_سیاسی هستند.
🔻به این ترتیب یک بهم پیچیدگی میان سیاست و اقتصاد بوجود آمده است. نتیجه ی انتخابهای سیاسی مردم موجب عدم تحقق مردم سالاری اقتصادی شده و عدم تحقق مردم سالاری اقتصادی موجب کاهش مشارکت مردم و پائین آمدن نصابها در مردم سالاری سیاسی گشته است. برای تحقق مردم سالاری اقتصادی هم راهی جز استفاده بهتر مردم از حق خود در مردم سالاری سیاسی نظام نیست.
✍قسمتی از متن نوشته حجت الاسلام ثقفی
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅ @Ofogh_es
💠 بعثت و تمدن نوین اسلامی
▫️رهبری امروز در دیدار با مسئولان نظام و نمایندگان کشور های اسلامی در مورد مبعث آن را راهی گشود بر روی بشر خواندند که "این راه تا آخر دنیا، این قدرت را و ظرفیّت را دارد که بشر را پیش ببرد، همچنانکه از آن روز تا زمان حاضر، انسانیّت پیش رفته است؛ فکر انسان، ذهن انسان، بسیاری از حقایقی که ادیانْ متکفّل بیان آن بودند، جزو عرف جامعهی بشری شده است و بحمدالله دلهای آحاد بشر به سمت معنویّات میل و گرایش پیدا کرده است"
▫️یکی از اشتباهات برخی در تحلیل تاریخ بشر این است که با موضوع پیشرفت بشر در طول قرنهای متمادی مخالفت می کنند. انگیزه ی این مخالفت البته روشن است. تمدن مادی مغرب زمین یکسره پیشرفت را در امور مادی تفسیر می کند و به پیشرفتهای معنوی و انسانی که انبیا برای بشر به یادگار گذاشته و خودِ این قافله داران تمدن غربی با بهره از همین مایه ها به جلو آمده اند بی توجه است. این افراد برای نفی این نگاه مادی قائل به عدم پیشرفت بشر در طول قرنهای پی در پی شده و برای اثبات آن تلاش کرده اند دلایلی هم از منابع اسلامی تدارک کنند.
▫️همین تفکر موجب می شود که فضای کنونی بشریت یکسره تیره و سیاه و تباه دیده شود و این فضا را حجاب ضخیمی برای پی گیری جدی و موثر و چشمگیر اهداف اسلامی بداند.
▫️امروز رهبر ی با بیان اینکه همین جهان مادی هم امروز با نور ارزشها و تعالیم پیامبران روشن است در حقیقت اشاره ای به تفوق دین در عصری داشتند که عصر حاکمیت مطلق العنان مدرنیته دانسته می شود.
▫️آری جامعه بشری با نور آموزه های پیامبران خو کرده و رشد کرده و امروز بیش از هر زمان دیگری آماده و پذیرای حقایق الهی و اسلامی است. اینها بشارتهای امام راحل هم بود. امام می گفت :" “تعجب است که چگونه بسیاری از علما و روحانیون کشورها و بلاد اسلامی از نقش عظیم و رسالت الهی و تاریخی خود در این عصر که بشریت تشنه معنویت و احکام نورانی اسلام است غافلند و عطش ملتها را درک نمیکنند و از التهاب و گرایش جوامع بشری به ارزشهای وحی بیخبرند” (صحیفه نور، ج 2، ص 126.)
▫️باید تامل کرد و دریافت در عصر سیاه مدرنیته بشر چگونه تشنه ی معنویت و احکام نورانی اسلامی است. آیا اگر استمرار و گسترش نا محسوس این معارف الهی و آموزه های پیامبران نبود انسان تنها با اتکا به فطرت خود می توانست این راه را بیابد.
▫️اینهاست مایه های روشن اثبات امکان تحقق تمدن نوین اسلامی در عصری که حاکمان ظلمت و تباهی در جهان را به دوران آخر حیات خود نزدیک کرده است
✍حجت الاسلام ثقفی
https://t.me/almottaqin
کانال تخصصی #دولت_اسلامی
✅ @Ofogh_es
💠 بعثت، حقیقت جاریِ متکامل و مقنّن عالم است(2)
🔻 بحثبرانگیزترین مرحلهی بعثت، در عالم سیاست، مرحلهی دوم است. سوال در این مرحله آن است که آیا نبی برای گسترش فضائل اخلاقیای که در مرحلهی نخست کسب کرده و میخواهد آن را در جهان منتشر کند، نیازمند تاسیس حکومت است یا نه؟! آیا مرحلهی دوم، یعنی ساخت یک جامعهی الگو، بدون وجود یک دولت نبوی ممکن است، یا نه؟! این سوال را میتوان با مراجعه بهسیرهی رسول مکرم اسلام پاسخ گفت. آن حضرت بعد از بعثت، ابتدا به تربیت یارانی همت گماشتند که معمولا ایشان را با نام "امت" میشناسیم. رسول خدا بههمراه این امت است که به مدینه هجرت میکند و انقلابی را در مدینه رقم میزند که زمینهساز تاسیس نظام سیاسی مدینه و دولت مدینه میگردد. این انقلاب و تاسیس نظام سیاسی و معماری دولت نبوی است که میتواند در اندک زمانی – ظرف ده سال – جامعهی نمونهی مدینه را ایجاد نماید و آوازهی آن، تمدن ایرانی و رومی آن روزگار را فتح کند.
🔻 پس از رسول مکرم اسلام نیز این مراحل، بهعنوان یک الگوی جامعهی سیاسی در جهان قابل مراجعه است. الگویی که میتوان آن را فرآیند تاسیس تمدن نام نهاد؛ الگویی منطقی و تجربهشده در تاریخ بشر. در این الگو، بعد از انبعاث درونی یک صاحب رسالت، مراحل سیاسی-اجتماعیای آغاز میشود که در 5 مرحله به تمدن فراگیر بشری میتواند منتهی گردد: رقمزدن یک انقلاب سیاسی-اجتماعی(پرهزینه یا کمهزینه)، ترسیم یک نظام سیاسی نوین در قالب تدوین قانون اساسی، بنیاننهادن یک دولت برای پیادهسازی و اجرای قانون اساسی و نظام سیاسی مذکور، معماری یک جامعهی نمونه (بهعنوان نمود عینی قانون اساسی)؛ و در نهایت، تکثیر جامعهی نمونه در فضای بینالمللی.
🔻 این فرآیند 5 مرحلهای، آموزهی سیاسی بعثت آخرین نبی الهی است که در نقطهی اکمال دین و اتمام نعمت، بعثت را بهدست پیروان خویش سپرده است؛ ماموریتی که امروزه مسلمانان و آزادیخواهان جهان را به خویش دعوت میکند.
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅ @Ofogh_es
💠 بعثت، حقیقت جاریِ متکامل و مقنّن عالم است(1)
✍محمد حسین طاهری
📃 این مطلب به بعثت و امکان استخراج قواعد نظریهی سیاسی از آن میپردازد.
🔻 بعثت، دالّ بر جریان یک حقیقت متکامل مقنن در عوالم هستی است. اگر انسان، اشرف مخلوقات است و با تعالی بشر، عالم به تعالی میرسد؛ انبیاء نیز اشرف مخلوقاتاند و با تکامل آنها، بشریت به کمال نزدیک میشود. رسولان الهی که حاملان وحی و دین پروردگار عالمیان بودهاند، پیشوایی تکامل جریانی را بهعهده دارند که ما آن را با نام دین میشناسیم؛ همان حقیقتی که برای رسیدن به عالیترین مراتب رشد و بندگی، باید همهی وجه خود را بهسوی آن بگردانیم و حنیفانه رو بهسوی دین کنیم. این دین با بعثت نبیخاتم بهکمال خود رسید و مرحلهی جدیدی از تکامل هستی آغاز شد.
🔻 کمتر مفهومی را میتوان به پیچیدگی وحی و بعثت در معارف بشری پیدا کرد؛ امری که درک حقیقت و کنه آن از انسان غیرمبعوث برنمیآید. باید مبعوث شوی تا به درک وحی و حقیقتی که در قالب بعثت در عالم اتفاق میافتد، نائل آیی. آنچه از حقیقت این امر نیز برای ما آشکار شده، همان مقداری است که انبیای الهی برای ما متنازل نمودهاند و برای فهم ما سهلاش ساختهاند. با اینوجود، بعثت را میتوان به آثارش شناخت. یعنی آنتحولی که بهواسطهی بعثت برای انسان محسوس میشود، خود راهی است برای فهم اندکاندک این حقیقت ژرف.
🔻 اگرچه محسوسات ناشی از بعثت نبی مکرم اسلام، حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله ابعاد متعددی دارد، اما یکی از ابعاد این تحول عظیم، ساحت سیاسی و ادارهی جمعی بشر است که گستردگی آن موجب شده است که سایر ابعاد بعثت نیز کموبیش تحت تاثیر این ساحت قرار گیرند.
🔻 خدای متعال در آیهی 144 سورهی مبارکهی آلعمران، خطاب به مسلمانان عهد رسول، از احتمالی سخن میگوید و آنان را دعوت به تفکر در یک حقیقت لازمان و لامکان میکند: «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِکُمْ...» این سوال تا امروز نیز زنده است. آیا اگر رسول شما، که همانند او برای امتهای پیشین نیز مبعوث شده بود، رخت از این عالم بربندد یا در کارزار ماموریت و رسالت خویش بهشهادت برسد، میخواهید بهعقب برگردید و مسیر صعود و کمال را به حضیض سقوط و قهقرا تبدیل کنید؟! بهراستی آن حقیقت چیست که با حضور مادی و فیزیکی رسول، صرفا بخشی از واقعه است که با حذف آن، به این حقیقت دائما متکامل صدمهای نمیخورد و عالم همواره مسیر تعالی را – اگرچه با سرعتهای متفاوت و شتابهای گوناگون – طی میکند؟
🔻 این حقیقت هرچه باشد، رسول خاتم در بعثت خویش، بخش محسوسی از آن را در قالب 3 مرحله بهنمایش گذارده است. در مرحلهی نخست، این انسان برگزیده، تحولی درونی را تجربه میکند که وقتی به اوج خود میرسد، با نام رسول، برای یک ماموریت تاریخی و بشری برگزیده میشود. در مرحلهی دوم، رسول که اینک مامور است تا بعثت درونی خویش را در بیرون نیز محقق کند، در پی تاسیس یک جامعهی نمونه برمیآید. در مرحلهی سوم نیز، این جامعهی نمونه مورد اقبال سایر ملتها قرار گرفته و تمدنی برپایهی محتوای بعثت در یک دورهی تاریخی پدیدار میشود؛ مرحلهی سوم که چهبسی در زمان حیات نبی هم نبوده باشد، از اهداف بعثت است و لذا با رفتن نبی، جامعه به عقب برنمیگردد.
ادامه ...