✅امام حسن عسکری علیه السلام
در کلام اندیشمندان اهل سنت
📌محمدبن طلحه (م ۶۵۲ق)
طلحه بن حسن قرشی شافعی، خطیب و مفتی دمشق پیرامون آن حضرت چنین مینویسد:
ابومحمد بن علی هادی. اما مناقب و فضائلش بدان که خداوند مایهی فخر و مباهات بلند و وسیلهی بزرگ برتری را به او اختصاص داده است و او را به تمام زیبائی ها آراسته و تمام اوصاف پسندیده را به او ارزانی داشته است و این مناقب و فضائل را صف دائمی او قرار داده به طوری که روزگار حدود آن را کهنه نمیکند و زبان ها تلاوت آن را از یاد نمیبرد. به خصوص این که محمد مهدی از نسل او؛ و از او خلق شده، فرزندی که به او منتسب و پارهی تن اوست.
الشافعی، محمدبن طلحه (م ۶۵۲ق)، مطالب السؤول فی مناقب آل الرسول (ع)، ص ۴۷۵-۴۷۶، تحقیق: ماجدابن أحمد العطیه. طبق برنامه کتابخانه اهل بیت(ع)
ابن صباغ(م ۸۵۵ق)
ابن صباغ مالکی از امام حسن عسکری(ع) چنین یاد میکند:
ابومحمد حسن بن علی عسکری امام پس از ابوالحسن علی الهادی فرزندش ابومحمد حسن به علی(ع) بود برای این که اوصاف و خصال برتری و فضیلت در او گرد آمده بود و در آنچه لازمهی منصب امامت و مقتضی زمامداری است از علم و زهد کمال عقل و خرد و عصمت و شجاعت، کرم و بزرگواری و بسیاری از اعمالی که انسان را به خدا نزدیک میکند، بر همه پیشی گرفته بود و نیز طبق نص صریح پدر بزرگوارش دربارهی امامت او و شاراتی که آن حضرت دربارهی خلافت و جانشینی او فرموده بود.
المالکی، علی بن محمد بن أحمد المالکی المکی المعروف ب ابن الصباغ(م ۸۸۵ق)، الفصول المهمه فی معرفه الأئمه، تحقیق: سامی الغریری، ناشر: دارالحدیث للطباعه والنشر مرکزالطباعه والنشر فی دارالحدیث–قم،الطبعه الأولى:۱۴۲۲.
أبوالهدى افندی(م ۱۳۲۸ق)
افندی ازعلمای اهل سنت سوریه با اشاره به جانشینان رسول خدا(ص) و ذکر نام مبارک امام حسن عسکری(ع)، این چنین مینویسد:
همه مسلمانان در شرق و غرب عالم می دانند که بزرگان اولیاء و ائمه برگزیده بعد از رسول خدا(ص)از نسل و فرزندان طاهرین او پشت سر هم و گروه به گروه تا زمان ما سلسله وار، بدون شک اولیاء و پیشوایان مسلمین در محضر قدسی خداوند هستند که از هر گونه ناپاکی و عیب محفوظ بوده و اولیایی که در صدر و اول و بعد از طبقه کسانی که با پیامبر بوده اند. مانند: [امام]حسن و[امام]حسین و [امام]باقرو[امام]کاظم و [امام]صادق و [امام]جواد و [امام]هادی و [امام] نقی و [امام]عسکری [صلوات الله علیهم].
المرعشی النجفی، السید شهاب الدین(م ۱۴۱۱ق)، شرح إحقاق الحق، ج ۲۱ ص ۶۴۱، تحقیق وتعلیق: السیدشهاب الدین المرعشی النجفی، به نقل از ضوء الشمس للافندی
🌹میلاد امام حسن عسکری علیه السلام مبارک
🔻🔻🔻
@okhowahmag
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅دینمان دین وحدت است
خودمان متفرق...
📌شهید مطهری
👌کانال تخصصی وحدت شیعه و سنی
@okhowahmag
.
⭕چرا موضع رهبری درباره وحدت را تحریف می کنید⁉️
🔻نقدی بر توییت اخیر حجت الاسلام حامد کاشانی
✍حسین کاظمی
آقای حامد کاشانی ساعاتی پیش توییتی منتشر کردند و در آن حمایت رهبری از کتاب ثم اهتدیت دکتر تیجانی را بیان کردند و با توجه به پستهای قبلیشان اینگونه وانمود میکنند که رهبر انقلاب(برخلاف سخنان صریحشان) مروج بحث شیعهسازی هستند!
اما سوال این است: در این مطلب اخیر، که سخنان رهبری معظم در دیدار خصوصی جامعه مدرسین در تاریخ ۸۹/۸/۶ میباشد، چرا رهبری این سخنان را بیان فرمودند؟ مگر رهبری در موارد متعدد نهی از شیعه سازی و تغییر مذهب اهل سنت نکرده اند؟
در ذیل فقط به چند مورد اشاره میشود:
«ایران به دنبال ایرانى کردن اعراب یا شیعى کردن سایر مسلمین نیست؛ ایران به دنبال دفاع از قرآن و سنت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) و احیاء امت اسلامى است.» (90/11/14)
«دعوت جمهوری اسلامی به این نیست که شیعیان یا سنیان از مذهب خود دست بکشند و به آن مذهب دیگر رو بیاورند، دعوت جمهوری اسلامی به این است که مشترکات میان مذاهب اسلامی برجسته شود».(87/1/1)
«هیچ اصرار نداشته باشید که مردم را به آنچه شما حق میدانید، دعوت کنید؛ بگذارید در آنجا همان مسألهی اسلامی اصل باشد و احساسات جریحهدار نشود.» (70/8/20)
«ما نمى گوييم شما برويد مردم را شيعه كنيد. قصد ما از ايجاد اين دفتر، اين نيست كه ما برويم سنىِ بلوچستان را شيعه كنيم؛ اصلًا اين جزو مقاصد ما نيست.» (70/8/27)
حال سوال این است :
آیا رهبری خدای نکرده دچار تناقض گویی هستند! یا برداشت شما از سخنان ایشان درست نیست؟
در پاسخ باید گفت، اگر "مجموع سخنان رهبری" را مشاهده کنیم، خواهیم دید که "تصریح" رهبری بر عدم تایید شیعهسازی و تغییر مذهب به مثابه هدف است(که متاسفانه نمیدانم چرا آقای کاشانی که خودشان را وحدتی هم میدانند، این سخنان را عامدانه نمی بینند و نقل نمیکنند؟!!) و حمایت ضمنی ایشان از چاپ کتاب ثم اهتدیت تنها یک دلیل میتواند داشته باشد و آن هم؛ معرفی نمونهای از پاسخ به شبهات و ایرادات وهابیت و مخالفین مذهب تشیع به این مکتب است.
چون ایشان برای روحانیون و مبلغین مذهبی این مطلب را گفتند و طبعا مناسب روحانیونی بوده که با شبهات و سوالات علیه تشیع مواجه هستند و باید بتوانند پاسخ بگویند و از مذهب تشیع دفاع کنند و اتفاقا رفع سوء تفاهمات و شبهات(همانطور که شهیدمطهری هم میفرمایند) خود وحدت آفرین است..
حالا چرا عده ای قصد دارند "غلبه" سیره رهبری را نادیده بگیرند و با طرح شبهه بر آن همه "تصريحات" خدشه کنند، الله اعلم!
@okhowahmag
💠حسن رفتار و محبت صادقانه به اهل سنت
📌سیره تقریبی آیت الله اشرفی اصفهانی
🔻به خاطر صداقتشان، ایشان را از خودمان می دانستیم:
در کرمانشاه مرتب جلساتی داشتند. در شهرهای محل سکونت اهل سنت، اختلافاتی قومی و مذهبی جریان داشت. ایشان با آن سن و سالش همیشه به جلسات می آمد و همیشه در این دو سنگر حضور داشت. طینت خاص و نیت پاکی داشت. صداقت خاصی داشت. آنچه بر زبان می گفت در درون هم به آن ایمان داشت و به آنچه ایمان داشت، با زبان به مردم می گفت. به خاطر همین صداقت شان، ما اهل سنت خیلی به ایشان اعتماد و باور داشتیم، و ایشان را از خود می دانستیم.
🔻روحانیون اهل سنت را تکریم می کرد:
واقعا به اهل سنت علاقه داشت و اظهار محبت می کرد. هرگاه به منزل ایشان می رفتم، شخصا از من پذیرایی می کردند. می رفتند چای و گز می آوردند. می گفتم بگذارید من خودم چای می ریزم، می گفتند اصلا نمی شود. نه فقط به من که زیاد با ایشان آشنا بودم، بلکه با همه این طور بود. به ویژه روحانیون اهل سنت را خیلی تکریم می کرد. مشکلات موجود را خدمت ایشان ارائه می دادیم و وی هم خدمت امام مطرح می کردند و به سرعت برطرف می شد.
🔻برخوردش با اهل سنت عالی بود:
شهید اشرفی اصفهانی، اخلاق خیلی خوبی داشت. و برخوردش با اهل سنت هم بسیار عالی بود. ایشان به حضرت امام(ره) علاقه داشت و به افکار اما عشق می ورزید و امام عقیده داشتند که باید بین شیعه و سنی، وحدت پیدا شود. عقیده داشتند که تفرقه افکن نه شیعه است و نه سنی. شهید محراب هم این باور را داشتند. لذا تمام گام هایی که برمی داشت در این راستا بود که اختلافی بین شیعه و سنی پیش نیاید.
⬅️مطالعه بیشتر در↙️↙️
http://okhowah.com/fa/13834/
🔻🔻🔻
@okhowahmag
💠گزارش به کنسول
📌اولین کتاب داستانهای کوتاه تقریبی، به بازار آمد
🔷معرفی
🔻"گزارش به کنسول" ۱۰ داستان کوتاه به قلم نویسندگان مختلف است. موضوع داستان های این کتاب بر محوریت وحدت بنا شده است. بازه زمانی کتاب از جنگ جهانی اول شروع و تا اتفاقات امروز را شامل می شود.
🔻مکان رخداد داستان ها نیز در جغرافیای وسیع ایران فرهنگی است. از افغانستان در شرق تا عراق در غرب. از ترکمن صحرا در شمال تا قشم در جنوب.
🔻ورای محتوای کتاب که باید به صورت مجزا سراغ آن رفت، گزارش به کنسول، در عمل نیز بر مدار وحدت چرخیده است. نویسندگان کتاب، از یک طیف مذهبی خاص نیستند. هم نویسندگان شیعه برای این کتاب قلم زده اند و هم اهل سنت دغدغه های داستانی خود را به رشته تحریر آورده اند. همین مسئله باعث شده است «گزارش به کنسول» نگاه همه جانبه ای به مسئله وحدت داشته باشد.
🔻این کتاب سعی فراوانی کرده است تا خودش را از کلیشه های تکراری رها کند و مسئله وحدت در جهان اسلام را با زبانی هنری و داستانی بیان کند. مسئله مهم تر کتاب، فدا نشدن فرم و محتوا است. برخلاف بسیاری از آثار دیگر که ادعای وحدت دارند «گزارش به کنسول» نه موعظه گر است و نه سعی کرده است به خاطر جذب مخاطب، پا روی اعتقاداتش بگذارد.
✅در بخشی از کتاب می خوانیم:
حاج آقا ممکن است خنده تان بگیرد اما من فکر کرده بودم شاید آن کسی که شادی را پیدا کرده امام زمان بوده! اما حالا باید از آن آقای سنّی تشکر می کردم. دست و پا شکسته چیزی گفتم و هی می خواستم خداحافظی کنیم و برویم اما او هی حرف می زد. اسمش عبدالخالق بود. از بیرجند آمده بود. وقتی فهمید پدرم بیمار است برایش دعا کرد. مادرم پرسید مگر سنی ها هم می آیند زیارت امام حسین و او هم گفت که اهل سنت به اهل بیت ارادت دارند و خیلی ها برای امام حسین مجالس عزاداری برگزار می کنند. گفت هر سال روز عاشورا مادرش غذای نذری می دهد. اما از همۀ این ها عجیب تر این بود که گفت برادر بزرگ ترش چهار ماه قبل با لشکر نبویون به سوریه رفته و آنجا از حرم حضرت زینب دفاع کرده و شهید شده. من اصلاً اسم لشکر نبویون را نشنیده بودم. گفت خودش هم می خواهد برود. خیلی صمیمی و گرم بود. طوری راحت می گفت انگار تا سر کوچه شان می خواهد برود و برگردد.
⬅️این کتاب را با قیمت ۲۲۵۰۰تومان از لینک زیر خریداری کنید↙️
https://bookroom.ir/book/84979/
🔻🔻🔻
@okhowahmag
📜تدابیر مرجعیت برای تقریب مذاهب
📆۲۹ ربیع الاول، سالروز تأسیس دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه در قاهره(۱۳۶۶ق)
✅ «دار التقریب» با بحث و فحص و شاید هم با توصیه آیت الله بروجردی به این نتیجه رسید که اختلاف در بحثهای کلامی از جمله مسأله خلافت و امامت، به جایی نمیرسد و قابل تقریب نیستند بلکه مایه تجدید اختلافات خواهد شد، لذا، کوشش خود را روی اختلافات فقهی متمرکز کرد، که سرانجام چنان که خواهد آمد با صدور فتوای شیخ محمود شلتوت شیخ جامع الازهر وقت، به نتیجه رسید، مبنی بر این که پیروان این مذاهب میتوانند به مذاهب دیگر از جمله مذهب امامیه اثنی عشری برگردند، یعنی از فقهای این مذاهب در احکام پیروی کنند. زیرا همه از کتاب و سنت بهره گرفته اند. بنابراین، شیخ شلتوت و دیگر اعضای آن مؤسسه در صدد شناخت و تصویب عقاید کلامی مذاهب نبودند، چنان نبوده است که برخی دچار این خطا شدهاند و میگویند مذهب شیعه را شلتوت دربست پذیرفته است.
حال باید دید که آیت الله بروجردی در زمینه تقریب فقه شیعه با فقه اهل سنت چه تدابیری را اندیشیده است.
🖇مطالعه بیشتر در 🔻🔻🔻
http://okhowah.ir/fa/13221
@okhowahmag
💠شیعیان صدر اسلام و همراهی با اکثریت مسلمین
📌علامه طباطبایی، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اهمیت و ضرورت تقریب می نویسد:
«اتحاد یا تقریب اسلامی به طوری که منجر به فراموشی معارف دینی و متروک شدن دستورات مذهبی نباشد و مزایای دینی در بر داشته باشد، تردیدی در رجحان آن از نظر عقل و منطق نیست. متأسفانه نیرویی که مسلمانان صدر اول با پیروی از تعلیمات قرآن به دست آورده و در پرتو آن در کمتر از یک قرن فرمانروایی قسمت اعظم معموره را به دست آوردند، بر اثر اختلاف کلمه و رها ساختن فکر اجتماعی به کلی منحل شد. و ثروت واقعی و موجودیت حقیقیشان به تاراج رفت. البته عوامل جدایى تا می توانستند این دو طایفه بزرگ اسلامى را از هم جدا نمودند. ولى باید همواره متذکر این حقیقت بود که اختلاف دو طایف در پاره اى از فروع بوده، در اصول دین باهم اختلافى ندارند، و حتی در فروع ضرورى دین مانند: نماز، روزه، حج، جهاد و غیر آنها، در قرآن و کعبه متفقاند و همگی قرآن و کعبه را یکی می دانند. روى همین اصل بود که شیعیان صدر اول، هرگز از صف اکثریت کنار نرفته، و در پیشرفت امور عامه اسلامى، با عموم مسلمین هرگونه تشریک مساعى و بذل نصح مى نمودند و هم اکنون نیز بر عموم مسلمین لازم است که اتفاق خود را در اصول آیین مقدس اسلام در نظر گرفته، و از همه فشارها و ناراحتی ها که در این مدت از عوامل خارجى کشیده اند به خود آمده، تفرقه علمى را کنار گذاشته، در یک صف قرار گیرند، و قبل از آنکه دیگران این مسئله را به عنوان یک حقیقت تاریخى کشف کرده، در کتب تاریخ درج کنند، خود مسلمین این حقیقت را عملاً تثبیت نمایند. خوشبختانه دنیای اسلام نیز کم کم به این حقیقت دارد پی میبرد و تعلیل فکر تقریب بین مذاهب اسلامی از طرف مراجع شیعه به همین منظور بود. و شیخ بزرگوار الازهر، نیز این حقیقت را با کمال صراحت لهجه بیان نموده و اتفاق کامل دینى شیعه و سنّى را به همه جهانیان اعلام نمود. و شیعه باید سپاسگزار این مرد بزرگوار بوده و از عمل بى آلایش وى تقدیر نماید. چنانکه در سؤال اشارهشده، این امر منافاتی با بحث علمی-تاریخی در مسایل اعتقادی ندارد و باید هم مناقشه علمی شیعه و سنی در سطح عالی همواره ادامه یابد تا تاریکی ها روشن و حقایق بر همه منکشف گردد و این امر ربطی به تعصب ورزی و حمله و نشر اکاذیب ندارد.»
⬅️وحدت از دیدگاه علامه طباطبایی↙️
http://okhowah.ir/fa/13056
🔻🔻🔻
@okhowahmag
هدایت شده از مهدی مسائلی، مطالعات و یادداشتها
⚡از شیعه شدن تا شیعه نمودن/بعضی از مفاسد رویکرد شیعهسازی
✍مهدی مسائلی
مسلما از دید هرکسی که به مذهبی اعتقاد و پایبندی دارد، آن مذهب بر حق است و پذیرش آن مذهب توسط سایرمسلمانان و افزون شدن پیروانش امری مطلوب است. یک شیعه نیز هیچگاه نمیگوید شیعه شدن دیگران امری ناپسند است، همانطور که یک سنی، سنی شدن شیعیان یا پذیرش مذهب فقهیاش توسط سایر مسلمانان را امری منکر نمیداند.
اما شیعه شدن یک طرف سکهی ماجراست، و شیعه نمودن روی دیگر آن.
اگرچه شیعه شدن منعی ندارد، ولی بسیاری از شیعهنمودنها و روشهایی که برای آن به کار بسته میشود، برخلاف هنجارهای اجتماعی و حتی قوانینِ تبلیغیِ تشیع است.
پیش از این بنده در یادداشتی بیان کردم که ائمهی شیعه(ع) در روایات متعددی از دعوت به تشیع منع کردهاند و آن را یک ضرر تبلیغی و اجتماعی برای تشیع و اسلام دانستهاند، چنانچه شیخ کلینی در کتاب کافی این روایات را در بابی با عنوان «بَابٌ فِي تَرْكِ دُعَاءِ النَّاس؛ باب دعوت نكردن مردم[به تشیع]» جمع کرده است.( كافی، چاپ دار الحديث، ج3، ص537)
(لینک یادداشت: http://azadpajooh.ir/668)
دعوت به شیعهسازی اهلسنت، مفاسد اجتماعی و مذهبی بسیاری دارد که به طور خلاصه میتوان موارد زیر را بیان کرد:
۱. یک یا چند نفر را شیعه میکند اما قوم و طایفهای را نسبت به شیعه بدبین کرده و دشمنی آنها را بر میانگیزد.
۲. اهلسنت را از رویکرد مقابله با افراطگرایی دور کرده و به سمت دفاع کلی از هرچه و هرکس که خود را تسنن مینامد، وا میدارد.
۳. همهی فعالیتهای شیعیان را تحت شعاع قرار داده و محدود میکند حتی فعالیتهای غیرمذهبی شیعیان را.
۴. سنیِ طرفدار انقلاب اسلامی را منزوی میکند و انقلابیگری را نوعی تبلیغ تشیع جلوه داده و علمای اهلسنت را به سمت جدایی از انقلاب فرا میخواند.
۵. امنیت مذهبی اهلسنت را متزلزل میکند و حتی علمای اهلسنت برای دفاع در برابر شیعهسازی عدهای، به سمت حمله تبلیغی علیه تشیع متمایل میشوند.
۶. علمای سنی را از رویکرد ترویج معنویت و دینداری میان مردم، به رویکرد دفاع از تسنن و مخاصمه مذهبی با شیعه وا میدارد و جریانهای ضددینی و معنویتستیز را تقویت میکند.
۷. در رویکرد مستبصرسازی چون شیعهنمودن هدف است نه شیعه شدن، گفتمان مجادله و مناظره و حتی توهین مذهبی گسترش پیدا میکند و جای گفتگوی تقریب مذاهب اسلامی را میگیرد، گفتگویی که بهترین صورت برای تبلیغ معارف اهلبیت(ع) است.
در رویکرد شیعهسازی تلاش بر هجمه علیه مذهب اهلسنت و تخریب آن است ولی در رویکرد تقریب مذاهب اسلامی تلاش بر ترویج تعالیم تشیع و نشان دادن امتیازات علمی و عملی آن است. رویکرد اول دافعه دارد و رویکرد دوم جاذبه.
۸. ترویج شیعهسازی به گفتمان وحدت اسلامی صورتی تاکتیکی و مصلحتی میدهد و آن را به صورت ابزار گسترش تشیع جلوهگر میکند(چنانچه مهمترین شبهه وهابیت در برابر وحدت اسلامی همین موضوع است)
۹. سازماندهی تبلیغی برای جذب پیروان اهلسنت به تشیع برخلاف عدالت اجتماعی و هنجارهای زندگی مسالمتآمیز مذاهب اسلامی است، همانگونه که سازماندهی تبلیغی برای جذب پیروان تشیع به تسنن امری منکر است، چنین رفتاری نسبت به مذهب اهلسنت نیز پذیرفته نیست.
.......
نکته: اخیرا بعضی با انتشار سخنان آقای فلاح زاده در سایت مقام معظم رهبری، رویکرد تبلیغ تشیع در میان اهلسنت و شیعه سازی آنها را به رهبری نسبت میدهند. اما این موضوع در سخنان رهبری بارها رد شده است و با نصوص بیانات ایشان مخالفت دارد.
...........
@azadpajooh
💠صلح امام حسن(ع) صلح برای وحدت امت بود...
📌حجت الاسلام والمسلمین مرحوم داوود فیرحی
🔻امام حسن(ع) قصد داشت جامعه فروپاشیده را از جنگ ویرانگر دیگری حفظ کند.
🔻امام حسن(ع) مظلومترین شخصیت تاریخ اما معاویه انسانی سیاستمدار و زیرک بود که می دانست چگونه رقیبان را به فرسایش بکشاند. معاویه با سه اسلحه پول و شمشیر و دین میجنگید. در مقابله با چنان فردی بود که امام حسن(ع) اعتبار خود را روی صلح برای وحدت امت گذاشت و مبارزه را به حوزه فرهنگ کشاند.
🔻حضرت امام حسن(ع) معادله ای مهم دارد که مطابق آن، حکومت مهم است اما اگر تناقضی بین خون مردم و حکومت ایجاد شود، امام حفظ جان مردم را ترجیح می دهد.
🔻صلح امام حسن(ع) جنگ منجر به باخت کوفه را به صلح پیروز تبدیل میکند و این همان پیروزی بود که امام علی(ع) با سه سال جنگ به آن نرسید.
🔻صلح امام حسن(ع) "صلحِ پیروز" بود. محتوای صلح امام حسن(ع)، شاهکار است و بَرنده تر و بُرنده تر از جنگ است.
🔻امام حسن(ع) به موضوع زیستن مسلمانانه در حکومتی که مشروع نیست و راست و دروغ آن مشخص نبود توجه کرد و این موضوع تا امروز هم به عنوان تقیه مداراگونه با حکومت در مقاطع مختلف تاریخی ادامه پیدا کرده است.
🔷متن کامل در↙️↙️
https://www.mardomsalari.ir/news/117162/
⚫️حجت الاسلام والمسلمین فیرحی از اساتید حوزه و دانشگاه و از دغدغهمندان مساله وحدت، دیروز بر اثر کرونا درگذشت. رحمت الله علیه
@okhowahmag
هدایت شده از بیداری طلاب
♨️کلنگزنی مدرسه شیخ احمد توسط یک روحانی شیعه و یک مولوی سنی
🔻حجتالاسلام محمد صدارت با انتشار تصویری در صفحه مجازیاش نوشته است:
🔻کلنگ مدرسه شیخ احمد رو یه روحانی شیعه و یه مولوی سنی باهم زدن.
همونطور که خود این روحانی جهادگر تو بلوچستان به اهل تسنن خدمت میکرد، اسمش هم باعث وحدت شد.
شادی روح مرحوم شیخ احمد خسروی فاتحهای بخونیم.
■ گفتنی است که مرحوم حجتالاسلام احمد خسروی یک از طلاب جهادگر بود که اواخر سال گذشته در اثر کرونا به دیار باقی شتافت.
♨️اخبار داغ روحانیت
♨️ @khabarehowzeh
🚫تفرقه قلب پیامبر(ص) را به درد می آورد!
📌اندیشه تقریبی علامه اقبال لاهوری
🔹وصول به «ملت محمدی» جامعه ی آرمانی اقبال، همان تزی بود که حدود نیم قرن قبل سیدجمال الدین اسدآبادی آن را مطرح کرد. اقبال نیز مانند بعضی از متفکران شرقی، اتحاد برپایه ی ملت یا نژاد، زبان و یا ملاکهای غربی دیگر را قبول ندارد و تنها ملاک برای او اصل توحید و اعتقاد به خدا است.
🔹افکار و اندیشه هایی که باعث از بین رفتن وحدت یک ملت می شود را اندیشه های الحاد آمیز می داند. در شعری به زبان اردو می گوید: «یک ملت فقط در سایه ی وحدت اندیشه ها زنده می ماند و به همین دلیل، اندیشه ای که باعث از بین رفتن وحدت شود، کفر محض است».
🔹او قائل به مرزهای جغرافیایی و تصنعی نیست؛ و معتقد است که این مرزبندیها، به تعصبات قومی، نژادی و محلی خطرناک ختم میشود. اقبال درپی آن است که از اقوام ایرانی، عرب، ترک و افغانی، «ملت گیتی نورد» بسازد. مرز و بوم اصلی مسلمانان از نظر او اسلام است:
قلب ما از هند و روم و شام نیست
مرز و بوم ما به جز اسلام نیست
🔹 از نظر اقبال آن چه قلب پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) را به درد می آورد تفرقه امت اسلامی است:
امتی بودی، امم گردیده ای
بزم خود را خود ز هم پاشیده ای
هر که از بند خودی وارست مُرد
هر که با بیگانگان پیوست مرُد
آن چه تو با خویش کردی کس نکرد
روح پاک مصطفی آمد به درد
⬅️متن کامل↙️↙️
http://okhowah.com/fa/10254
🗂پرونده ویژه اقبال لاهوری در سایت اخوت↙️
yun.ir/r0kjw4
🔻🔻🔻
@okhowahmag
💠اختلاف، راجع به فروع است...
📌آیت الله شهید اشرفی اصفهانی
🔷نژآد، قومیت، مطرح نیست. در اسلام سیاه، سفید، فارس، عجم، ترک، بلوچ این حرف ها نیست. اسلام همه را دعوت کرده زیر یک پرچم ویک کلمه وآن را کلمه لااله الاالله ومحمد رسول الله (ص) است. ما همه برادریم. فرق بین ما و آنها (اهل سنت) نیست، اختلافی باشد، اختلاف به حسب مذهب است.«انما المومنون اخوه» از اول انقلاب تا حال دائما این ها تلاش کردند. یک کاری بکنند بین ما و اهل سنت جدایی بیندازند.
🔷با برادران اهل سنت اختلافی نداریم. هم دشمن این است که تفرقه بیندازد بین اقشار. هر روز به یک نحوه ای. گاهی ارتش رامی خواهد از روحانیت جدا کند. گاهی مردم را از روحانیت جدا کند و فاصله بیندازد. روحانیون راستین و روحانیون واقعی و آن هایی که در این انقلاب نقشی دارند.گاهی از طریق تفرقه انداختن بین ملت های اسلام. یعنی تشیع و تسنن که اخیرا این نغمه شوم هم به گوش می خورد و ما مکرر، هم قولا و هم عملا ثابت کردیم به این که بین مسلمین اختلافی نیست. برای اینکه ما معتقد به مبداء و معتقد به نبوت پیامبر خاتم و خاتمیت آن حضرت و معتقد به معاد هستیم. اگر اختلافی باشد راجع به فروع است.
⬅️متن کامل↙️
http://okhowah.com/fa/13825
🔻🔻
@okhowahmag
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️گفت هرکسی به رهبری توهین کند، آزاد است...
📌روایتی زیبا و احساسی از آزاده اهل سنت
@okhowahmag
📎https://www.instagram.com/tv/CHM73mdJvrv/
💎معرفی سه کتاب، برای طلاب
✍️علی اکبری
🔶باورش سخت نیست، اگر تصریح شود که مهم ترین عامل در عدم تحقق وحدت اسلامی، عدم شناخت کافی مذاهب از یکدیگر است. عاملی که متاسفانه شاهدیم توسط دو طیف شیعه و سنی مورد غفلت واقع شده، و معمولا با تکیه بر پیش فرض ها، و کلی گویی ها به تحلیل و قضاوت یکدیگر می نشینند.
این آسیب را می توان در سه حیطه مربوط به طلاب و مبلغین شیعه، مشاهده کرد.
1- عدم شناخت کافی از فرق و مذاهب اهل سنت معاصر، و نداشتن فهم دقیق از رفتارهای دینی برخاسته از منابع اسلامی، جهت تعامل با اهل سنت.
2- عدم آشنایی با جریان های سیاسی – اجتماعی اهل سنت بخصوص در ایران، و هم چنین نداشتن آگاهی کافی از واکنش های آنان در قبال اتفاقات سیاسی همچون جریان های تکفیری.
3- نداشتن مهارت و اطلاعات کافی از مخاطب اهل سنت ساکن در مناطق مختلف ایران، که لازمه ی اساسی برای حضور و ارتباط با آنان در مناطق مشترک است.
در متن پیش رو قصد داریم تا سه کتاب از تازه های نشر در حوزه شناخت و شیوه تعامل با مذاهب دیگر را بصورت اجمالی معرفی کنیم:
📗سیره فراموش شده
(روش های تبلیغ در مناطق مشترک شیعه و سنی)
نویسنده: محمد حاجی اسماعیلی
می توان گفت که کتاب مذکور درصدد پاسخ گویی به پنج سوال زیر است:
- اهل سنت که هستند، و باورهای فقهی و کلامی آنان چیست؟
- اهل تسنن ایران دارای چه ویژگی های سیاسی، فرهنگی و مذهبی هستند؟
- ضرورت و بایسته های حضورتبلیغی در مناطق مشترک بالاخص اهل تسنن چیست و به چه شکلی و شیوه ای باید باشد؟
- ویژگی های صنفی مخاطبین تبلیغ، در این مناطق چیست؟
- آیا نمونه و الگوی موفقی را برای این حوزه از فعالیت ها، می توان نام برد ومعرفی کرد؟
📙اهل سنت و جریان های تکفیری
(واکنش اهل سنت به جریان های تکفیری بعد از انقلاب اسلامی)
نویسنده: احمد احمدی کلیسانی
از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون، علما و مردمان اهل سنت در نقاط مختلف ایران زمین، دوشادوش مجاهدین انقلابی از کیان نظام دفاع کرده، و برای آن خون خویش را، که مهمترین سرمایه انسانی است فدا کرده اند. یکی از عرصه های مهم در زمان معاصر، ظهور و بروز جریان های تکفیری خارج از مرزها ایران و داخل آن است. جریاناتی که با برداشت های متعصبانه و خشک از منابع دینی، دست به اقدام های وحشیانه زده و خون هزاران انسان بی گناه را ریخته اند. تندروی هایی که منجر به شهادت علمای اهل سنتی همچون: ماموستا فرقانی، ماموستا برهان عالی، ماموستا شیخ الاسلام، مولوی جنگ زهی و... شد.
آقای احمدی نویسنده محترم کتاب، با دغدغه شناخت دقیق جریان های اهل سنت و آشنایی با واکنش های آنان در عرصه مبارزه با تکفیر، اقدام به جمع آوری منابع و آثار مذکور در این عرصه کرده، و واکنش های مختلف علما و سرشناسان اهل سنت در این مساله را، با تکیه بر مستندات خود آنان، بیان کرده است.
📘درس گفتارهایی درباره ی مدارا در ادیان ایران زمین
به کوشش سید علیرضا بهشتی
ایران کشوری است دارای قومیت ها مختلف. اقوامی که هریک به باور و آیین خاصی از ادیان الهی و مذاهب اسلامی، معتقد و پایبند هستند. این اقوام در طول تاریخ بایکدیگر مناسبات اجتماعی برقرار کرده اند. مناسباتی که خالی از تاثیر پذیرفتن از دو حیطه مبانی و باورهای دینی، و نگاه و شیوه مدیریتی حکام حکومتی در گذشته، نبوده است.
مجمع احیای فضیلت، در طی برگزاری نشست های فرهنگی، علمی خود با نظرسنجی از مخاطبین، اقدام به برگزاری سلسله جلساتی با موضوع مدارای دینی در ایران، می کند. این جلسات گفتگو محور، با حضور صاحب نظران و کارشناسان ادیان و مذاهب در ایران که دارای پیروانی هستند، برگزار شد.
متن پیاده شده جلسات، پس از بازبینی، ویرایش و اصلاحات توسط ارائه کنندگان، در قالب کتاب حاضر، در 188 صفحه، توسط نشر روزنه به چاپ رسیده است.
⬅️متن کامل معرفی کتابها↙️↙️
http://okhowah.com/fa/13824
🔻🔻🔻
@okhowahmag
💠وحدت مادر همه خیرها
⛔️تفرقه زشتترین پلیدیها است...
📌شهید مطهری
🔻در سوره آل عمران آیات مربوط به امر به معروف و نهی از منکر زیاد است. آیه ای که خواندم، بعد از این آیه است: «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا». مردم را دعوت به اتحاد و از تفرقه نهی می کند و پرهیز می دهد: بپرهیزید ای مسلمانان از اینکه در میان شما تفرقه و اختلاف وجود داشته باشد؛ کوشش کنید اختلافاتی که به وجود آمده است حل کنید، اختلافات را کمتر کنید، دائماً شکافها را زیاد نکنید. از این شکافها که روز به روز بیشتر می شود چه کسی استفاده می برد؟ آیا غیر از دشمن اسلام کس دیگری استفاده می برد؟ آیا دشمن از ما چه می خواهد؟ غیر از این می خواهد که ما به نامهای مختلف مذهبی و فرقه ای دائماً به جان یکدیگر بیفتیم، یکدیگر را فحش بدهیم؟! قرآن می گوید از تفرقه بپرهیزید. بعد می فرماید: «وَ لْتَکنْ مِنْکمْ أُمَّةٌ یدْعُونَ إِلَی الْخَیرِ». مثل اینکه در اینجا منظور قرآن از «خیر» بیشتر همان اتحاد است. یعنی در میان شما باید جمعیتی باشد که همیشه مسلمین را دعوت به وحدت و اتحاد کنند، با تفرقه ها و افتراقهایی که میان مسلمین هست مبارزه کنند و بجنگند. بعد می فرماید: «وَ لا تَکونُوا کالَّذِینَ تَفَرَّقُوا وَ اخْتَلَفُوا» مانند جمعیتهایی که متفرق و مختلف شدند، دسته دسته و فرقه فرقه شدند نباشید.
🔻آیا این عجیب نیست که در میان دو آیه که هر دو دعوت به اتحاد و پرهیز از تفرق است، این آیه می آید: «وَ لْتَکنْ مِنْکمْ أُمَّةٌ یدْعُونَ إِلَی الْخَیرِ وَ یأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ ینْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکرِ وَ أُولئِک هُمُ الْمُفْلِحُونَ». این کأنّه درست می رساند که قرآن در میان خیرها، حسن تفاهم و وحدت و اتفاق میان مسلمین را خیری که مادر و مبدأ همه خیرهاست می داند و در میان منکرات و زشتیها و پلیدیها، آن که را از همه پلیدتر و زشت تر و بدتر می داند اختلاف و تفرق است به هر نام و عنوانی.
📚منبع: مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج 17، ص:219
@okhowahmag
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️نکبتی دیگر در هفتادمین سالروز بزرگترین نکبت
🚫افتتاح سفارت امریکا در بیت المقدس با حضور دختر ترامپ
🔻۵۰شهید در تظاهرات امروز غزه
@okhowah
🔴آسیب شناسی وحدت اسلامی در حوزههای علمیه
✏حجج اسلام حسن عبدیپور و ابراهیم عباسی
🚫حوزه علمیه علی رغم تحولات بسیار خوب و محسوسی که در مسائل مختلف داشته است، هنوز با نگاهی سنتی به مسئله شیعه و سنی مینگرد. هنوز حساسیتهایی که بعضا ریشه در تعصبات خشک و غیر منطقی دارد، بر اندیشه برخی از بزرگان حوزه سایه افکنده و به تبع در باورهای برخی از طلاب جوان نیز سرایت کرده است.
🚫مهم ترین عاملی که باعث مخالفتهای کور، بی منطق و ظاهری و نه علمی طلاب حوزه در مسئله اختلافات شیعه و سنی میشود، عدم آگاهی عمیق به مذاهب و فرقههای اسلامی است. به نظر میرسد حوزه علمیه به دلیل نگاه سنتی با ترس از تبعات، تاکنون نتوانسته است به صورتی فراگیر طلاب را با این مقوله (معارف و آموزههای سایر مذاهب و فرق) آشنا کند و جایگاهی رسمی به آموزش و مطالعات آنان ببخشد.
🔶از آنجا که اهل تسنن، شیعیان را بیشتر از روی اعتقادات، رفتار و برخورد مجاوران خود میشناسند، در نقاطی که پیروان این دو مذهب در کنار یکدیگر زندگی میکنند، نحوه تعامل معتقدان این دو مذهب بسیار سرنوشت ساز و تعیین کننده است. تربیت مبلغانی که بتوانند در این نقاط مصالح مختلف را رعایت کنند، بسیار ضروری و اجتناب ناپذیر است.
🚫در مدیریت و سازمان حوزه علمیه به عنوان متولی کلان سیاستگذاری و برنامه ریزی این نهاد بزرگ دینی، حتی در سالهای اخیر که به سوی نظم و انضباط گامهایی برداشته است، موارد و نشانههایی از تبادل و تعامل عملی با مراکز علمی اهل سنت یافت نمیشود؛ مثل نشستهای علمی مشترک، مکاتبات، دیدارهای سازمان یافته و مثمر ثمر.
تشکیلات حوزه علمیه اگر نتواند ساختارهای ذهنی گذشته را بشکند و فضای گفتگوی فعال را در عین پایبندی به اصول و مبانی با مراکز علمی اهل تسنن فراهم کند، این خلاء را دیگرانی پر میکنند که چه بسا وضعیت را از این که هست بدتر خواهند کرد.
🔻🔻🔻
@okhowah
👌اخوت را در سروش هم دنبال کنید
👇👇👇👇
http://sapp.ir/okhowah
⬅متن کامل↙↙↙
http://okhowah.ir/fa/13431
✅سلام به همه دوستان عزیز
📢کانال اخوت در تلگرام معرف حضور شما مخاطبین محترم میباشد.
👌از این به بعد ما را در ایتا و سروش باهمین آدرس دنبال کنید.
🌹با معرفی اخوت به دوستانتان مارا در خدمت رسانی بهتر یاری کنید
📢کانال تخصصی اتحاد اسلامی
@okhowah
May 11
May 11
May 11
May 11