✳️مقام معظم رهبری(دام ظلّه العالی):
🔶 در این شهر، دو #عالمِ_برجسته بودند که هر کدام از آنها اگر در حوزههاى علمیه حضور مىداشتند، در حدّ #مرجع_تقلید بودند. یکى مرحوم آیةاللَّه سید حسن #تهامى و دیگرى مرحوم آیةاللَّه شیخ محمدحسین ضیاء #آیتى بود؛ دو #ملاى_بزرگ و دو #شخصیت_برجستهى_علمى.
🔷 آن زمان نه فقط حوزهى علمیه و اهل علم و اهل فرهنگ، بلکه حتّى این دو روحانى برجستهى بزرگ هم در این شهر بهوسیلهى دست نشاندههاى استعمارى کهن این منطقه - یعنى خاندان عَلَم؛ میراث خواران سلطهى جهنمى اجداد خودشان؛ بیگانگانى که صاحب این منطقه شده بودند - #تحقیر مىشدند. به وسیلهى آنها، این دو عالم، آن روحانیت، آن حوزهى علمیه، آن مدرسهى معصومیه، آن مردم مؤمن و خونگرم و با معرفت، همه و همه، تحقیر مىشدند؛ اما #مردم به دین پایبند بودند.
🔹امروز بحمداللَّه از آن کسانى که آن روز را از نزدیک دیدند، کسانى در همین شهر هستند که برجستهترینشان همین عالمِ عزیزِ کهنسالِ معنوىِ بزرگوارِ این شهر، حضرت آقاى حاج شیخ جواد #عارفى است که امروز هم بعد از سالهاى متمادى، این مرد عالمِ با شخصیتِ معنوىِ کهنسال را زیارت کردم. آن روز هم در کنار آن دو عالمِ بزرگ، این مرد ارزشمند و برجسته حضور داشت.
🗓۷۸/۰۶/۰۶
🔸بیانات در جمع مردم بیرجند
@olama_khj
13940904_13993_128k.mp3
1.88M
✳️ خاطره رهبر انقلاب از آیت الله سید حسن #تهامی
🔸درباره #نفوذ دشمن در بیت مرجع تقلید
♦️مرحوم آقای آسیّد حسن تهامی که از #علمای_بزرگ کشور ما و ساکن بیرجند بود، رفته بود در بیرجند مانده بود؛ #ملّای_خیلی_بزرگی بود، اگر در قم یا نجف میماند، حتماً #مرجع_تقلید میشد؛ مرد #بسیار_دانایی بود. ایشان خودش برای من نقل کرد ...
🗓۱۳۹۴/۰۹/۰۴
🔹بیانات در دیدار فرماندهان گردانهای بسیج
@olama_khj
♦️ عکسی از #مقبره مرحوم آیت الله سید حسن #تهامی و همسر مکرمه شان (1)
👈 واقع در مسجد صاحب الزمانی(عج) خیرآباد نو
@olama_khj
♦️ عکسی از #مقبره مرحوم آیت الله سید حسن #تهامی و همسر مکرمه شان (2)
👈 واقع در مسجد صاحب الزمانی(عج) خیرآباد نو
@olama_khj
♦️ عکسی از #مقبره مرحوم آیت الله سید حسن #تهامی و همسر مکرمه شان (3)
👈 واقع در مسجد صاحب الزمانی(عج) خیرآباد نو
@olama_khj
✳️مقام معظم رهبری(دام ظلّه العالی):
🔹مسألهی #اصلاح_حوزه، چیزی نیست که در این زمان مطرح شده باشد؛ از سالها پیش در قم، این مسأله مطرح بوده است. در آن سالهای اولی که وارد قم شدم (سال ۳۷)، فضلای جوانی را یافتم که دور هم مینشستند و این آرزوها را به زبان میآوردند و تکرار میکردند و برای تحقق آن، تلاش مینمودند. بعد در آن وقت برای ما معلوم شد که در دورهی قبل از ما - یعنی قبل از ورود مرحوم آیةاللَّهالعظمی بروجردی(رضواناللَّهعلیه) به قم - نیز همین افکار مطرح بوده است و فضلای برجسته و خوشفکر و خوشنام، دنبال آن بودهاند. بعد که قدری بیشتر با مسائل مربوط به حوزهها آشنا شدیم، فهمیدیم که حتّی ریشهی این قضایا قبل از اینهاست و در نجف زمان مرحوم آقا سیّد ابوالحسن اصفهانی(رضواناللَّهعلیه) این حرفها بین طلّاب جوان و روشنفکرِ آن روز مطرح بوده است.
🔷 دو نفر برای من مشروحاً و مفصلاً جریانی را که ده دوازده نفر از فضلای آن روز نجف - مثل مرحوم آقای میلانی، مرحوم آقا سید علی مدد#قاینی و عدهیی دیگر - پیش مرحوم آقا سیّد ابوالحسن رفتند و درخواست خود را با ایشان در میان گذاشته بودند، نقل کردهاند: یکی مرحوم علامهی امینی - صاحبالغدیر - بود
🔶و دیگری مرحوم آقا سیّد حسن #تهامی(رضواناللَّهعلیه) که از #مجتهدان و #علمای_برجستهی کشور ما محسوب میشد و سالهای متمادی در بیرجند #منزوی شده بود و #قدرش #ناشناخته ماند تا وفات کرد. ایشان هم قبل از مرحوم امینی، در سال ۴۱ یا ۴۲ که من برای منبر به بیرجند رفته بودم، عین همان صحبتِ مرحوم آقای امینی را نقل کرد و جزییات قضیه را به من گفت که حالا نمیخواهم با تفصیل آن را مطرح کنم.
🗓۱۳۶۸/۰۹/۰۷
🔸بیانات در دیدار اعضاى مجمع نمایندگان طلّاب و فضلاى حوزهی علمیّهی قم
✔️@olama_khj
🔰دغدغه مرحوم تهامی درباره تحول و اصلاح حوزه
✳️مقام معظم رهبری(دام ظلّه العالی):
🔹بزرگان ما در گذشته به این مسائل و نیازهای روز واقعاً خیلی توجه نداشتند. مرحوم آقا سیّد حسن #تهامی که از #شاگردان_خوب مرحوم میرزا و همعرض و همقران با آقای خویی و آقای میلانی و #ملای_حسابییی بود، میگفت که ما ده، دوازده نفر شدیم - که اسم آقای خویی و آقای میلانی و مرحوم آسیّد علیمدد #قاینی و خودش و چند نفر دیگر را میآورد - و بعد از اینکه مرحوم میرزا فوت کرد، چند صباحی دور و بر مرحوم آسیّد ابوالحسن رفتیم و گفتیم که ترتیبی به حوزه داده بشود؛ طلبهها از #مسائل_جدید مطلع بشوند و احیاناً #زبان_خارجی بخوانند؛ آن وقتهایی بود که تازه این افکار اروپاییها راه افتاده بود و به همه جا میآمد. ایشان میگفتند که جلسهی اول مرحوم سیّد از حرف ما استقبال کرد؛ اما جلسهی دوم که برای نتیجهگیری رفتیم، به نتیجه نرسیدیم! ایشان میگفتند که بین بیرونی و اندرونىِ سیّد اتاق کوچکی بود که اتاقِ نشستن خود ایشان بود؛ دیدیم در باز شد و در حالیکه عبا روی دوشش نیست و دکمههای قبایش را هم نبسته است - پیدا بود که برای نشستن نیامده بود - وارد جمع ما شد؛ ما بلند شدیم و احترام کردیم؛ گفت نه، من داخل نمیآیم؛ خواستم همین قدر بدانید که این وجوهاتی که من میدهم، ملک شخصی من است؛ برای اینکه من قبلاً قرض میکنم و شهریه را میدهم؛ بعد که وجوهات میآید، قرضم را ادا میکنم؛ بنابراین آن وقتی که این شهریه داده میشود، ملک شخصی من است که داده میشود و من راضی نیستم که جز فقه و اصول، طلبه به کار دیگری اشتغال داشته باشد و بخواهد شهریه بگیرد. این را گفت و در را بست و رفت! حالا در این فاصلهی یک هفته، ده روز چه کسی خدمت ایشان رفته بود و چه گفته بود، آدم نمیداند.
🔶میخواهم عرض بکنم که این قضیه مربوط به پنجاه، شصت سال قبل است؛ اما امروز بحمداللَّه اینطور نیست.
🗓1370/12/2
🔸بیانات در دیدار آیتاللّه العظمی گلپایگانی(ره)
✔️@olama_khj
✳️مقام معظم رهبری(دام ظلّه العالی):
🔷در همین شهر، علماى بزرگى پرورش پیدا کردند؛ اگر چه علمایى که در این شهر ماندند، زیر سایهى سنگین آن خوانین قدرتمند و ظالم نتوانستند شخصیت حقیقى خودشان را بروز دهند. مرحوم #تهامى اگر در قم یا نجف حضور مىداشت، مرجع تقلید بود؛ اما اینجا یک #ملّاى_کنار_افتاده اى بود که فقط #خواص مىدانستند شخصیت او چقدر #بزرگ است. همینطور مرحوم #آیتى، همینطور مرحوم #شیخ_محمدباقر بیرجندى در دورهى قبل از اینها، و حاج #شیخ_هادى بیرجندى. آن کسانى که مىخواستند در عالم علم و ادب گُل کنند، از این شهر رفتند؛ زیرا اینجا نمىگذاشتند. بله؛ براى بچهها و نوکرهاى خودشان مدرسه آوردند.
🗓۷۸/۰۶/۰۶
🔸بیانات در جمع مردم بیرجند
✔️@olama_khj
✳️ #خانواده #تهامی
🔷 سال 1276 شمسی در خانواده تقوی و فضیلت و قریه #سندادان واقع در هشت فرسخی شرق بیرجند به دنیا آمد
🔸 پدرشان، سیدعلی اکبر که به خرید و فروش قالی اشتغال داشت و در 44 سالگی(1283 شمسی) در سفر عتبات و شهر کربلا رحلت نمود. ایشان در میان مردم به امانت داری، پرهیزکاری و دیانت معروف بود.
🔸نسب مرحوم سیدحسن تهامی(ره) به امام موسی بن جعفر(ع) ختم می شود.
🔸 مادرشان، بی بی بزرگ از زنان عالمه و روشنفکر بود.
🔸فرزندان این خانواده، سیدمحمد و سید حسن و بی بی فاطمه هستند.
✔️@olama_khj
#خانواده
#تهامی
✳️ #داستان جالب ورود به تحصیلات دینی
🔸سیدحسن به اتفاق خواهر و برادر در سندادان به مکتب می رفت و در کنار تحصیل به مادر در امر قالی بافی کمک می کردند.
🔷زمانی که سیدمحمد 14 ساله و برادرش سیدحسن 12 ساله شد و دوره مکتب را به پایان رساندند، بی بی بزرگ به سال 1326ق با سه فرزند خود، به شهر بیرجند رفت تا وسیله ادامه تحصیل آنها را فراهم سازد.
🔹او نزد دو روحانی بزرگ شهر؛ یعنی حاج شیخ محمدباقر #آیتی و حاج شیخ محمدهادی #هادوی مراجعه نمود و از آنها خواست که تکلیف فرزندانش را در امر تحصیل مشخص کنند. هر دو مجتهد پیشنهاد کردند که یکی از پسران در مدرسه جدید (شوکتیه) و دیگری در مدرسه قدیم (حوزه علمیه) تحصیل کنند.
🔸 آیه الله حاج شیخ محمدباقر آیتی چون بی بی بزرگ را با پسران در محضر خود دید، احساس کرد خاطره ورود مادر #سیدمرتضی و #سیدرضی بر شیخ مفید تجدید شده است و نوید داد که در آینده نزدیک هر دو برادر از دانشمندان و علمای طراز اول کشور در رشته تحصیلی خود خواهند شد و الحق هم چنین است؛
🔹چرا که #سیدمحمد در عالم ادب فارسی و عربی، حدیث، تفسیر و معارف اسلامی یگانه روزگار بوده و #سیدحسن، در فقه، اصول، علوم ادبی و عربی، حکمت و حدیث سرآمد زمان و مجتهد طراز اول گردید.
📚 فرهیختگان خراسان جنوبی، محمدحسن ربانی بیرجندی، ص 122
🔺 پ. نوشت: ذکر این نکته لازم است که منظور از سیدمحمد،(برادر آیه الله تهامی)، علامه سیدمحمد #فرزان است که خود از بزرگان علم و ادب این دیار است.
🌹 ان شاءالله به زودی به بررسی حیات و اندیشه مرحوم آیه الله هادوی و آیتی و علامه فرزان خواهیم پرداخت.
✔️@olama_khj
✳️حیات علمی مرحوم تهامی(ره) (1)
🔸 آیت الله #تهامی پس از سپری کردن تحصیلات علوم دینی در بیرجند، مشهد، لازم بود برای تکمیل تحصیل به آخرین پایگاه علمی مسافرت کند.
🔹لذا عازم نجف شد و ده سال تمام محضر محقق بی نظیر مرحوم آیت الله #نائینی شرکت و مورد توجه ایشان قرار گرفت و علاوه بر مراتب علمی، مراتب زهد و تقوای ایشان زبانزد بود.
🔸 در این زمان عده ای از ارادتمندان کرمانشاهی مرحوم تهامی از ایشان خواستند تا در خدمت ایشان به مکه مشرف شوند اما مرحوم نائینی که حضور آن جناب را در درس اهم می دانست، اجازه این سفر را نداد.
🔸در سفری که مرحوم آیت الله نائینی و سید ابوالحسن #اصفهانی به ایران نمودند، مرحوم تهامی جزو مبرزترین اصحاب ایشان بود که به امر استاد، به ایران آمدند.
✔️@olama_khj
✳️حیات علمی مرحوم #تهامی(ره) (2)
🔸هم درس های معروف ایشان در درس مرحوم نائینی
اعاظمی همچون حضرات آیات سیدابوالقاسم #خوئی(ره)، سیدمحمود #شاهرودی(ره)، سید محسن #حکیم(ره)، سیدجمال الدین #گلپایگانی(ره)، سیدمحمدهادی #میلانی(ره)، سید احمد #خوانساری(ره)، سید علیمدد #مددی قائنی(ره) و مرحوم #کوهستانی(ره) بودند که مرحوم تهامی سال ها با آنها جلسات مفصل و مداوم مباحثه و تبادل تحقیقات داشته اند.
🔹سرانجام ایشان تصدیق اجتهاد خود را از حضرات آیات نائینی(ره) و اصفهانی(ره) و.. دریافت نمود.
✔️@olama_khj
✳️حیات علمی مرحوم #تهامی(ره) (3)
🔸مرحوم آیه الله #خوئی(ره) درباره مقام علمی ایشان می فرمودند:
👈در درس مرحوم #نائینی(ره)، سید ریزنقش تیزهوشی حضور داشت که اگر در نجف می ماند، هرگز نوبت به ما نمی رسید.
🔺مضمون این مطلب توسط حجه الاسلام سیدعلی #عماد و فرزند حجه الاسلام علیرضا #دانش_سخنور از آیت الله #وحید_خراسانی(شاگرد مرحوم خوئی ره) نقل شده است.
✔️@olama_khj
✳️حیات علمی مرحوم #تهامی(ره) (3)
🔸 دو خاطره به نقل از حجه الاسلام #دیانی(حفظه الله)
1️⃣ در پاکستان بودم و در آنجا جشن هزاره امیرالمومنین(ع) گرفتند. در آن زمان[برای این جشن] 300 هزار روپیه خرج کردند. علامه #پویا به من فرمود: «من از تمام علما دعوت کرده بودم. بیشتر امید من به آیت الله #تهامی بود که از فکر ایشان استفاده کنم.»
2️⃣ در سفر من به مازندران، آیت الله #کوهستانی را دیدم. ایشان مرا شب نگه داشت و در مورد آیت الله تهامی سخن گفت. من به شوخی گفتم:«علمای دیگر...!» ایشان گفت:«در میان صدها گل، یک گل معطر می شود!»
منظور ایشان این بود که از نظر علمی ایشان #ممتاز است.
✔️@olama_khj
🌹 به مناسبت ولادت حضرت #زینب(س)
👌 شعر زیبای آیت الله #تهامی (ره) در مدح حضرت زینب(س)
🔹🔹گزیده ای از این قصیده 50 بیتی 👇👇
🗯 ای در صدف خلقت، ارزنده ترین گوهر
ای در فلک رفعت، رخشنده ترین اختر
🗯 منظومه شمس طبع، در محور اوصافش
مقطع چو ندید از نو، مطلع بگرفت از سر
🗯 ای چاکر درگاهت، بر پادشهان مهتر
خاک سر کوی تو، از ملک جهان بهتر
🗯 با مهر تو هر ذره، خورشید فروزان است
و از قهر تو خود گردد، یک توده ز خاکستر
🗯 آن جا که براق عقل، ز اندیشه فرو ماند
معذور بود آن کو،نشناخته رفع از جر
🗯 جاهل اگرم غالی، در وصف تو پندارد
حق دارد و معذور است، کور است و کر و مضطر
🗯 هر چند تصادق نیست با عقل نخستینت
انکار توافق نیز ناید به جز از اعور
🗯 مدح تو ز من ناید، من کیستم و مدحت
کز وصف تو تنگ آید، گنجایش بحر و بر
🗯 آنجا که بریزد پر، شاهین فلک پیما
از پشه چه برخیزد، یا مورچه لاغر
🗯 در دائره هستی، دانی تو که هیچم نیست
جز مهر تو اندر دل، جز عشق تو اندر سر
🗯 تا بر سر من از مهر، گسترده همایش پر
نهراسم و نندیشم، از چرخ ستم گستر
🗯 ای شافعه محشر، دست من و دامانت
دست من و دامانت تا دامنه محشر
🗯 گر تو ندهی بازم، وز درگه خود رانی
باری به که آرم روی، یا بر که بکوبم در
🗯 ای چشم و چراغ خلق، چشم همه بر دستت
بر بنده «تهامی» نیز با چشم کرم بنگر
✔️@olama_khj
#عکس_ماندگار
♦️♦️بزرگان در یک قاب
👆👆از سمت راست: حضرات آیات #خادمی، علامه #طباطبایی، #میلانی، #تهامی، #بحرالعلوم رشتی
رحمه الله علیهم اجمعین
✔️@olama_khj
👆👆مقبره عالم بزرگ، آیت الله حاج شیخ محمدهادی #هادوی(ره)
🔹جنب قطعه یک گلزار شهدای #بیرجند
♦️♦️ان شاءالله درباره این عالم جلیل القدر بیشتر سخن خواهیم گفت...
✔️@olama_khj
✳️ #خانواده #هادوی
🔷در سال 1239 شمسی در #بیرجند به دنیا آمد.
🔸نیاکان او اصفهانی بودند و پیش از فتنه محمود افغان(1135 شمسی) و یا هنگام آن از #اصفهان به بیرجند کوچ کردند.
🔷پدرشان، ملامحمدحسین(متوفی 1268 شمسی) از شاگردان برجسته علامه #شوشتری و #شیخ انصاری(ره) و از مشاهیر علما و زهاد بیرجند به شمار رفته و صاحب تالیفاتی در فقه و اصول است.
🔸مرحوم آقابزرگ #طهرانی در کتاب میرزای شیرازی (1404، جزء1، قسم 2، ص 638) از مرحوم حاج مولی حسین قاینی و فرزندشان حاج شیخ هادی هادوی که هردو از تلامذه میرزا بودند، با تجلیل تمام یاد می کند.
✔️@olama_khj
✳️ آیت الله هادوی(ره) در کلام شیخ جواد #عارفی(ره)
♦️ایشان از اصحاب #سامرا و دارای کمالات معنوی و علمی، در فقه، اصول و مبانی احکام نظری #دقیق بوده است و در امور اجتماعی نیز فکری #عمیق داشته است.
🔷 اگر بخواهیم مقایسه ای بین مرحوم آیه الله هادوی(ره) و مرحوم آیه الله [محمدباقر] آیتی(ره) داشته باشیم، باید بگوییم آیه الله هادوی(ره) #برتر بودند خصوصا در #اصول.
🔸لازم به ذکر است که شیخ جواد عارفی(ره) به خوبی ایشان را درک کرده بودند و در حدود 50 سال عمر داشتند که آیت الله هادوی(ره) از دنیا رفتند.
✔️@olama_khj
✳️ #تحصیلات #هادوی
♦️♦️ از بیرجند تا سامرا
🔸شیخ محمّد هادی تحصیلات مقدماتی و سطح را نزد پدر و پسرعمویش در مدرسه #معصومیّه #بیرجند آموخت.
🔺در شانزده سالگی همراه خانواده به علت حادثه ای ناگوار به #مشهد رفت و در آنجا به تحصیلات خود ادامه داد.
🔹ایشان قوانین الاصول را نزد پدر
🔹فقه را در مشهد در محضر سیّدمحمّدباقر #گلپایگانی
🔹حکمت و کلام را در محضر آخوند ملاّ محمّد رضای روغنی #سبزواری، (از شاگردان حکیم سبزواری- متوفی 1289) آموخت.
🔸همچنین قریحه و طبع شعر او بر اثر معاشرت با حاج میرزا حبیب الله مجتهد #خراسانی (متوفی 1327) و شیخ محمّد حسن #کرمانی و استفاده علمی از محضر آنان شکوفا شد.
🔹در 1261 شمسی همراه پدر و مادر به نجف رفت و از آنجا پدر و مادرش به کربلا رفتند و او به #سامرّا عزیمت نمود و در مدت دو سال و اندی که در آنجا بود از محضر میرزا محمدحسن #شیرازی (متوفی 1312) و سایر اساتید بهره برد و از نظر ادبی مورد توجه میرزای شیرازی قرار گرفت.
✔️@olama_khj
✳️ #تحصیلات #هادوی
♦️♦️در محضر میرزای شیرازی(ره) 1️⃣
🔹آن زمان مرجع برجسته شیعه آیه الله میرزا محمدحسن #شیرازی(ره) در راس حوزه علمیه نجف بود. مرجعیت علی الاطلاق ایشان به حدی بود که جز ترک ها که از مرجعی ترک زبان به نام سید حسین ترک تقلید می کردند، قاطبه شیعیان مقلد ایشان بودند.
🔸ایشان که صاحب حکم معروف تحریم #تنباکو بودند، پس از فوت شیخ انصاری(ره) در سال ۱۲۴۳، مرجعیت عامه شیعه را برعهده داشتند و نزدیک به ۳۰ سال در این مقام به رفع مشکلات مردم و اداره حوزههای علمیه مشغول بوند و در سن ۸۲ سالگی در سامرا درگذشتند.
🔺آرامگاه ایشان در یکی از حجرات صحن حرم علی بن ابیطالب(ع) در شهر #نجف قرار دارد.
✔️@olama_khj
✳️ عکس از متن فتوای میرزای شیرازی (ره) دربارهٔ تحریم #تنباکو
♦️نقل است که شیخ محمدهادی #هادوی(ره) که #خط بسیار زیبایی داشت، فتوای معروف سیاسی اقتصادی میرزای شیرازی بزرگ در تحریم تنباکو را نوشت و نسخه های آن را به بلاد مختلف فرستاد.
✔️@olama_khj
✳️ عکسی دیگر از متن فتوای میرزای #شیرازی (ره) دربارهٔ تحریم #تنباکو به قلم شیخ هادی #هادوی
♦️ عکس های بیشتر در
http://www.iichs.ir/s/3339
✔️@olama_khj
✳️ #تحصیلات #هادوی
♦️♦️در محضر میرزای شیرازی(ره) 2️⃣
🔹میرزای شیرازی به سامرا هجرت کرد و در محیط سامرا که ساکنان آن نوعا اهل سنت بودند، تاثیرگذار بود. شاگردانی که از حوزه درس میرزای شیرازی بیرون آمده اند همچون مرحوم آیه الله سیدحسن #صدر، میرزا محمدتقی #شیرازی، مرحوم #آخوند خراسانی، سیدمحمد کاظم #طباطبایی یزدی، از شخصیت ها و دانشمندان طراز اول اسلام محسوب می شوند.
🔸مرحوم هادوی(ره) نیز یکی از ممتازان درس میرزا (ره) محسوب می شد. در حوزه درس میرزای شیرازی دو طلبه بیرجندی می درخشیدند؛ یکی مرحوم شیخ محمدباقر #آیتی که در اخبار و روایات قوی تر بود و دیگری مرحوم #هادوی که در اصول قوی تر بود.
🔹در آنجا مرحوم میرزا به مراتب استعداد و قریحه شعری ایشان واقف گردیده و غالبا قصاید وی مورد توجه خاص میرزا واقع می شود.
✔️@olama_khj
✳️ #تحصیلات #هادوی
♦️♦️در محضر آخوند خراسانی(ره)
🔹ایشان پس از سامرا، به #نجف رفت و در جلسات درس میرزا حبیب الله #رشتی (متوفی 1312) و #آخوند ملاّ محمّد کاظم خراسانی (متوفی 1329) و سیّدمحمّدکاظم #یزدی (متوفی 1337)، صاحب العروة الوثقی و دیگران حاضر شد.
🔸مرحوم هادوی(ره) از میرزا حسین محدث #نوری به دریافت اجازه روایت و از #آخوند خراسانی به دریافت اجازه #اجتهاد نایل گردید.
🔹در 1266 به #کربلا رفت و ازدواج کرد و تا 1268 که پدر و مادرش به فاصلة یک هفته از دنیا رفتند، در کربلا ماند.
🔸در 1269 به #مکه و مدینه رفت و سپس برای تکمیل تحصیلات به #سامرّا بازگشت و ملازم #میرزای_شیرازی شد.
✔️@olama_khj