.
زمانی علمای اهل تسنن مرحوم علامه امینی صاحب کتاب الغدیر را برای صرف شام دعوت می کنند؛ اما علامه امینی امتناع می ورزد و قبول نمی کند . آنها اصرار می کنند که علامه امینی را به مجلس خود ببرند.
به علت اصرار زیاد علامه امینی دعوت را می پذیرد و شرط می گذارد که فقط صرف شام باشد وهیچ گونه بحثی صورت نگیرد. آنها نیز می پذیرند.
پس از صرف شام یکی از علمای اهل سنت که در آن جمع زیادی از علما نشسته بود (حدود ۷۰ الی ۸۰ نفر) می خواست بحث را شروع کند که علامه امینی گفت :
قرار ما این بود که بحثی صورت نگیرد
اما باز آنها گفتند :
پس برای متبرک شدن جلسه از همین جا هر نفر یک حدیث نقل کند تا مجلس نورانی گردد.
ضمناً تمام حضار درجلسه حافظ حدیث بودند و حافظ حدیث به کسی گفته می شود که صد هزار حدیث حفظ باشد.
آنان شروع کردند یکی یکی حدیث نقل کردند تا اینکه نوبت به علامه امینی رسید .
علامه به آنها گفت شرطم بر گفتن حدیث این است که ابتدا همگی بر معتبر بودن یا نبودن سند حدیث اقرار کنید . همه قبول کردند .
سپس علامه امینی فرمود :
قال رسول الله صلی الله علیه وآله: من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه : (هر کس بمیرد و امام زمان خود را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است)
سپس از تک تک حضار در جلسه در رابطه با معتبر بودن حدیث اقرار گرفت و همه حدیث را تایید کردند.
پس از آن گفت:
حال که همه حدیث را تایید کردید یک سوال از شما دارم.
و بعد از آن، از تمام افراد حاضر در آن جمع پرسید:
آیا فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) امام زمان خود را می شناخت یا نمی شناخت ... ؟ اگر می شناخت، امام زمان فاطمه ...
📌 روز بزرگداشت شیخ مفید
🔹 محمد بن محمد بن نعمان ملقب به شیخ مفید و معروف به ابن المعلّم، فقیه و متکلم و از علمای برجسته شیعه، سده ۴ هجری قمری بود که در ۱۱ ذیقعده سال ۳۳۶ ق در بغداد به دنیا آمد. از کودکی به فراگیری علوم اسلامی روی آورد.
🔸 پشتکار فراوان شیخ مفید، موجب گرایش فاضلان بسیاری به حوزه درس وی گردید و باعث تالیف آثار گران بها و ارزشمند شد. تالیفات وی را تا ۲۰۰ کتاب گفتهاند که در زمینههای اعتقادی، فقهی، قرآنی، اخلاقی و تاریخی به نگارش درآمده است.
🔹️در عظمت علمی مکتب وی وجود شاگران ممتازی چون سیدمرتضی، سیدرضی، نجاشی، شیخ طوسی و دیگر علمای بزرگ است که هر کدام از این بزرگان، ستونهای علمی شیعه محسوب میشوند، کافی است. بینش افروزی و دانش آفرینی وی به همراه آگاهی از اوضاع دشمنان و اطلاع از جهان اطراف باعث شد که او را سلسله جنبان نهضت فکری و علمی در قرن چهارم هجری بنامند.
🔸️ شیخ طوسی درباره او مینویسد: « ...در عصر خویش ریاست و مرجعیت شیعه به او منتهی گردید. در فقه و کلام بر هر کس دیگر مقدم بود. حافظه خوب و ذهن دقیق داشت و در پاسخ به سؤالات حاضر جواب بود. او بیش از ۲۰۰ جلد کتاب کوچک و بزرگ دارد.»
🔹️ این عالم گرانقدر سرانجام در ۳ رمضان سال ۴۱۳ ق در ۷۷ سالگی به دیدار معبود شتافت. روز ۹ آذر ماه هر سال در تقویم رسمی کشور به نام روز بزرگداشت وی نامگذاری شده است.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۹
#شیخ_مفید
https://eitaa.com/olamaerabane
💢 نعمت دنیا
🔹امیرالمومنین امام علی علیهالسلام:
🍃 «لا يَنَالُ الْعَبْدُ نِعْمَةً إِلَّا بِفِرَاقِ أُخْرَى...».
🍃 انسان به نعمتى از دنیا نمىرسد جز با فراق نعمت ديگر.
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۱۹۱.
#نهج_البلاغه
https://eitaa.com/olamaerabane
حضرت آیت الله محفوظی(ره) :
برای تلاوت قرآن کریم، فضایل، آثار و فواید دنیایی و آخرتیِ فراوانی بیان شده است: باروری ایمان، صفای دل، تخفیف گناهان، برخورداری از ثواب فرشتگان و پیامبران، همنشینی با فرشتگان، پیمودن درجات کمال و ترقی در بهشت، درمان بیماریهای روحی، رفع غم و اندوه، روشنایی دیدگان، مونس تنهایی، عمر با برکت، استجابت دعا، صفای خانه، رفع عذاب از پدر و مادر و فضایل دیگری از این قبیل از پاداشهای تلاوت قرآن است.
برای قرائت قرآن در کلمات گهربار پیشوایان معصوم (علیهمالسلام) فضایل و آثاری بیان شده که موجب رشد و پرورش روح و روان آدمی میشود. همین فضایل و آثار باعث گردیده که تلاوت و قرائت قرآن، از اهمیت بسیاری برخوردار باشد، عزیزانم قرآن تلاوت کنید و نتایج آن را بیابید .
📚بر گرفته از کتاب اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/olamaerabane
🔹نوش جانت، باز هم بخور!
«ما حاجآقا بزرگِ کنگاور در کرمانشاه را دیدیم. این مرد بزرگ یک عمر برای مردم، پدر مهربان بود. مردم هم او را میپرستیدند.
یک عربدهکشی در کنگاور که همه او را میشناختند، شراب میخورد، مستِ مست میآمد در خیابان، عربده میکشید. رسیده بود به حاجآقا بزرگ، گفته بود: «حاجی! میدونی! خوردم... اونقد خوردم دارم میمیرما... بازم میخوام بخورما...»
حاجآقا بزرگ چه میگوید؟ اگر اشاره میکرد تکهتکهاش میکردند. گفت: «نوش جانت! بازم بخور... بعد بیا دو رکعت نماز هم بخون...»
مست بردش مسجد، حالا در کنگاور که مردم همه متّقی و اهل نماز شب، دیدند یک لات عربدهکشی را آورده مسجد، حاجآقا بزرگ او را آورده، چه میشود گفت؟! سرش را دم حوض شست، تمیزش کرد، آوردش و گفت نماز بخوان. اینجور مردم را هدایت میکردند».
حاج آقا #بزرگ_ره
https://eitaa.com/olamaerabane
«یک سجدهٔ حقیقی …»
امام خمینی(ره):
«اگر در یک سجده، در جمیع ایام عمر، «خلوت حقیقی» حاصل شد، جبران خسارات بقیۀ عمر میشود و عنایت حق، از او دستگیری میکند و از دایرۀ دعوت شیطان خارج میشود.»
📚 سر الصلوة: ۱۰۵
https://eitaa.com/olamaerabane
📌 شهادت آیت الله سید حسن مدرس
🔹آیتالله مدرس، در سال ۱۲۴۹ ش در روستای سرابه اردستان متولد شد. وی پس از فراگیری مقدمات در قمشه در ۱۶ سالگی راهی اصفهان شد و معارف دین را نزد بزرگانی همچون میرزا جهانگیرخان قشقایی و عبدالعلی هرندی نحوی و دیگر علمای بزرگ آموخت و سپس راهی نجف شد.
🔸ایشان در مدت ۷ سال در شهرهای سامرا و نجف از محضر عالمانی همچون میرزای شیرازی، آخوند خراسانی و سید کاظم طباطبایی یزدی و دیگر علما بزرگ بهرهمند شد سپس به اصفهان برگشت و مشغول تدریس علوم دینی شد.
🔹ایشان پس از پیروزی مشروطیت و تصویب قانون اساسی، به همراه ۲۰ فقیه دیگر از سوی مراجع عظام نجف به مجلس معرفی شد و مجلس دوم شورای ملی وی را به عنوان یکی از ۵ تن فقهای تراز انتخاب کرد.
🔸از دوره سوم تا ششم در قامت نمایندگی مردم تهران در مجلس به فعالیت سیاسی خود ادامه داد. در پی مهاجرت روحانیون به قم در اعتراض به رضا خان و تایید این حرکت توسط آیت الله مدرس در شامگاه ۱۶ مهر ۱۳۰۷ ماموران رضا خان به خانه او هجوم برده و او را به کاشمر تبعید کردند.
🔹این عالم مجاهد بعد از نه سال تبعید سرانجام در ۱۳۱۶ با زبان روزه، توسط مزدوران رضاخان با پیچیدن عمامه به دور گلو به شهادت رسید. به همین مناسبت، ۱۰ آذر روز مجلس شورای اسلامی نامگذاری شده است.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۱۰
#شهید_مدرس
https://eitaa.com/olamaerabane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عدالت یعنی...
✏️ اهداف دگرگون مىشوند و ديگر لذت و قدرت و ثروت و رياست و... نخواهند بود؛ چون اينها با اندازهى وجودى ما و با ساخت و بافت دنيا و جهانى كه در آن زندگى مىكنيم و با ساخت و بافت آدم و سالكى كه از اين جهان مىخواهد عبور كند، هماهنگى ندارند.
✏️در نوع روابطِ آدمى، تحول و دگرگونى مىآيد، ديگر روابط تو نمىتواند به اِثم و عدوان باشد؛ كه بايد عدل و احسان تحقق پيدا كند.
✏️نوع ارتباطها متفاوت مىشود، حتى در لقمهاى كه بر مىدارى. در غذايى كه مىخورى. در كنار فرزند و يا همسرى كه نشستهاى و...
✏️روابط بايد به عدل و احسان باشد؛ آن هم عدل به معناى دينى آن، نه عدل فلسفى؛ كه مراد از عدل، تعادل و حدّ وسط بين افراط و تفريط نمىباشد، بلكه به اين معناست كه به اندازهاى كه به انسان دادهاند از او بازدهى مىخواهند و بازخواست مىكنند.
📄 برشی از کتاب
📚 روزهای فاطمه سلاماللهعلیها
#امامت
#عین_صاد
https://eitaa.com/olamaerabane
19.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حزب اللهیی که پیچیدگی نفهمد...
https://eitaa.com/olamaerabane
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فتنههای قبل از ظهور و اهمیت دعا کردن
https://eitaa.com/olamaerabane
#آرمان_خواهی انسان
مستلزم #صبر بر رنجهاست،
پس برادر خوبم،
برای جانبازی در راه آرمانها،
یاد بگیر که در این #سیاره_رنج،
صبورترین انسانها باشی.
https://eitaa.com/olamaerabane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اَللّهُمَّ اِنّا نَشْکوُ اِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنا صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَالِهِ وَغَیْبَهَ وَلِیِّنا وَکَثْرَهَ عَدُوِّنا وَقِلَّهَ عَدَدِنا وَشِدّهَ الْفِتَنِ بِنا وَتَظاهُرَ الزَّمانِ عَلَیْنا...
خدایا ما به تو شکایت میکنیم از نبودن پیامبرمان که درودهاى تو بر او و آلش باد و از غیبت مولایمان و از بسیارى دشمنان و کمى افرادمان و از سختى آشوبها و از کمک دادن اوضاع زمانه به زیان ما...
(فرازی از دعای افتتاح)
#دعای_افتتاح #دعای #افتتاح
#استغاثه
#اللهم_انا_نشکو_الیک
https://eitaa.com/olamaerabane