🔳آینده ترکیه چه خواهد شد؟
▪️پس از زلزله سهمگین و بیسابقه در ترکیه، سوالات بسیاری در مورد آینده مطرح شده است، این سوالات عمدتاً توسط فعالان سیاسی، روزنامهنگاران و کنشگرانی مطرح شده که هر کدام با نگاهی سیاسی و عینک ایدئولوژیک و وابستگیهای عقیدتی خود را آن تحلیل و بررسی کردهاند. با یکی از دوستان در این زمینه گفت و شنودی داشتم که صحبتهایش مبتنی بر این بود که در ترکیه، حامیان اردوغان بیش از همه دچار نوعی وحشت شده و میگویند به دلیل نداشتن امنیت ملی (یعنی اردوغان در این دوران نتوانست امنیت ملی را به شکل بومی بسازد) خیلی راحت پس از این زلزله به یک بازیگر درجه دوم در سطح منطقه تبدیل خواهند شد.
▪️نزدیکان اردوغان و فعالان رسانهای وابسته به حزب عدالت و توسعه و حتی جریانهای ملیگرایی که خواستههای خود را در رفتارهای رئیس حزب عدالت و توسعه میدیدند، بر این باور هستند که نخستین نرمشها شروع شده و ترکیهای که تا همین چند روز پیش داشت برای یونان و دیگر کشورها شاخ و شانه میکشید، دنبال اصلاح امور با آنها است (به عنوان مثال در مورد سوریه نیز پیش از زلزله اردوغان دنبال اصلاح روابط بود) و این یعنی آنکه، ترکیه در کوتاهمدت دیگر نقشی در این حوزه نخواهد داشت و باید به خود مشغول شود. دلیل این مساله هم سیستم سیاسی ترکیه بود و اینکه اردوغان خیلی دیر به فکر تحکیم امنیت داخلی افتاد تا دچار مشکل نشود...
✔️آنچه در پست بعد میخوانید، در واقع پاسخ من به این دوست است که بسیار صریح نوشته شده و عاری از هر گونه پیراستگی لفظی و ممیزیهای معمول سیاسی است... صرفاً به این دلیل این مطلب را به اشتراک می گذارم تا در جریان حقیقتِ نگاهی که به وضعیت امروز و آینده دارم، پی ببرید...
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
▪️ترکیه به دلایل بسیار قابلیت امنیت سازی داخلی نداره، به دلیل اینکه عضو ناتو است. تا زمانی که عضو ناتو باشد، نمیتواند مستقل تصمیم بگیرد، مستقل حرکت کند و آیندهسازی کند. چند بار نوشتم که اگر اردوغان در انتخابات 2023 پیروز شود، حتما از ناتو بیرون میآید. وقتی به مخالفتهای شدید صورت گرفته با عضویت فنلاند و سوئد توسط ترکیه نگاه می کنم، این موضوع برایم قابل اثباتتر میشود که اردوغان دارد آخرین خط را بر چهره سوئد و فنلاند قبل از بیرون آمدن از ناتو میاندازد و میخواهد این خط عمیق باشد.
▪️مساله بعد ترکیه هم این است که این کشور به دلیل ساختار سیاسی که دارد، نمیتواند ایران، روسیه و چین باشد. این سه کشور ساختار سیاسی بسیار متفاوتی دارند. ساختاری که به نظرم دیر یا زود کشورهای بسیاری به سراغ آن خواهند رفت. البته هنوز هم برخی موارد در نظام سیاسی ایران هست که برای من یکی اصلا قابل قبول نیست مثل همین دزدخانهای که بنام شوراهای شهر و روستا تشکیل شده است. با این حال، از سال 2018 زمین لرزههای متعدد بالای 4 ریشتری ترکیه را میلرزاند و به شکل بسیار عجیبی دولت حاضر به اطلاعرسانی در این موضوع نبود.
▪️گاهی اوقات اگر مثلا سوریها نمیگفتند که زلزله را احساس کردهاند، اصلا متوجه نمیشدیم که زلزله آمده است. زلزله ترکیه هنوز هم باعث حیرت من یکی شده است، یعنی حیرت در حیرت است. 22 سال است که شغلم خبرنگاری و رسانه است، هزاران کتاب خواندهام، به جرات میتوانم بگویم دو سه دور تاریخ جهان را خوانده و حتی تاریخ کشورهای دورافتاده افریقایی را هم مطالعه کردهام، آنچه در ترکیه و شمال سوریه روی داد را در هیچ تاریخ مکتوب و مدونی نخوانده و نه دیدهام. شاید توفان نوح، یا غضب الهی که بر قوم عاد و ثمود آمد، با این بلا قابل قیاس باشد.
▪️اینکه مدام تاکید میکنند کار امریکا و غرب است، این حرف اصلا قابل قبول نیست. برای امریکا زمین زدن اردوغان مثل آب خوردن است. با دو تا تحریم اقتصاد مفلوک ترکیه را چنان به فلک مجدد میبست و فرار سرمایهای که از این کشور صورت گرفته را چنان تشدید میکرد که مردم این کشور عطای اردوغان را به لقایش ببخشند و به نظرم زلزله اینجا به کمک اردوغان آمد؛ یعنی اگر درست بهرهبرداری کند، درست به مردم کمک کند و مدیریت صحیح و درستی در پیش بگیرد، چه بسا که بتواند از صندوق رای دوباره موفق بیرون بیاید، یکی از دلایل اصرارش بر برگزاری انتخابات در موعد مقرر، همین میتواند باشد.
▪️به نظرم زلزله همه ابزارهای تحریمی غرب را گرفت، یعنی دیگر امریکاییها نمیتوانند کاری از پیش ببرند و هر تحریمی میتواند با کولیبازی اردوغان مواجه شود. اردوغان حالا به عنوان رئیس کشور نشسته و مدام میگوید 95 کشور کمک ارسال کردند، کمکهای جهانی دارد میرسد و این نشان دهنده جایگاه ترکیه است و به زبانی سادهتر، دارد از شرایط سوءاستفاده میکند. با نگاهی به این مسائل میتوان گفت شرایط برای ترکیه بسیار پیچیده است. ترکیه به هیچ عنوان به این سادگی دیگر وارد مدار معادلات منطقهای و بینالمللی هم نخواهد شد.
▪️ضربه زلزله بسیار شدید و کاری بود، بخش بزرگی از جیدیپی ترکیه را از بین برد و تا سالها جبران این جیدیپی بسیار سخت خواهد بود و ترکیه با این وضعیت اقتصادی نمیتواند به آسانی بازسازی کند یا حتی آواربرداری. بنابراین هر گونه اقدام بیرونی ترکیه برای اثرگذاری بر تحولات منطقهای و حتی بینالمللی باواکنش سخت و سرد مردمی مواجه میشود که در طول سالهای گذشته با دستگاه امنیتی مخوف و البته پروپاگاندای رسانهای اردوغان در حمله به مخالفانش، سکوت کرده بودند. حالا این سکوت به هر شکلی خواهد شکست و اردوغان و تیم اطراف او که در واقع، مامور اجرای منویات سرویس مخفی انگلیس هستند باید خود را جمع و جور کنند.
▪️حالا اینکه در کوتاهمدت چه تغییری در سیاستهای ترکیه به وجود بیاید بستگی به دو عامل دارد، نخست روانشاسی اردوغان و دوم هم روند تحولات در ماههای آینده به ویژه در دور حوزه جنگ اوکراین و برجام. اینکه اردوغان بازیهای خود در مساله سوریه، قفقاز، اوکراین، اعراب و حتی تعامل با ایران و محور تورانی را چگونه پیش خواهد برد همه سوال است. اما بدون شک گام اول او، نوعی نرمش در برابر غرب خواهد بود. گفتمانی که کشورهای غربی در برابر ترکیهی زلزلهزده داشتهاند را بدون شک اردوغان به خودش خواهد گرفت و ناچار است که پاسخی مثبت دهد. با همه این احوال، حالا در ترکیه علاوه بر اقتصاد، امنیت هم از بین رفته و زلزله اقتدارِ مدنظر اردوغان را هم به پنبه تبدیل کرد!
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
⭕️برژینسکی مشاورامنیت ملی سابق ایالات متحده امریکا :
🔻 امروز بایدرهبران ابرقدرت های جهانی ازمسئولین ایرانی برای حفظ امنیت خود وقت قبلی بگیرند.
🔹همانطورکه بارها اعلام کرده ام کشوری که تحت شدید ترین فشارها وتحریمها بوده است اکنون با این همه مشکلات رتبه 17 اقتصاد جهانیست.
🔹 دانش هسته ای رانهادینه کرده، درسلولهای بنیادی جزو پیش قراولان جهان است، پنجمین ارتش وقوای مسلح نظامی جهان را داراست.
🔹خاورمیانه کاملآ تحت نفوذ وسیطره آنهاست، ومن اعتماد راسخ دارم این کشوربااین ظرفیت ها وتوان بومی درآینده ای نه چندان دور احیاگر تمدن بزرگ اسلامی-ایرانی مورد نظر آیت الله خمینی می شود.
#ایران_قوی
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
✅ مکرون و دو راهی تعیینکننده برای حفظ الیزه!
🔹تظاهرات گسترده امروز یکشنبه در فرانسه و بسط دامنه اعتصابات عمومی به مشاغل جدید، مکرون را گرفتار وضعیت سختی کرده است.
🔹او که هنوز درک صحیحی از مناسبات قدرت و رابطه «دولت-ملت» پیدا نکرده، با اصرار بر سیاستهای جنجالی، پاریس را به کانون اصلی بحران در اروپا تبدیل کرده است.
🔹بنابر آمار رسمی بیش از ۹۶۰ هزار و بنابر آمار غیررسمی بالغ بر سه میلیون نفر در شهرهای مختلف راهپیمایی کردهاند.
🔹حضور پرُرنگ دانشآموزان و دانشجویان در تظاهرات اخیر بهوضوح نشان از پیوند بازنشستگان و جوانان مقابل سیاستهای تحمیلی و ریاضتی مکرون دارد.
🔹مکرون اکنون بین یک دوراهی خودساخته قرار گرفته؛ اصرار بر اصلاحات اقتصادی فرانسه را به انبار باروت در اروپا تبدیل میکند و عقبنشینی به معنای از بین رفتن تنها شاخصه دولت اوست.
🔹مکرون در این دو راهی، سرنوشتی به نام «پیروزی» یا «مدیریت بحران» ندارد، بلکه او صرفامیتواند ماهیت و شکل شکست اقتصادی یا سیاسی خود را تعیین کند!
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
🔺 آنچه در برنامه امشب «جهان آرا» - شنبه 22 بهمن ١٤٠١ - گذشت
👈 دکتر مهدی جمشیدی (جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه):
🔰معماگونه بودن رفتار ملت ایران، در کلام امام خمینی(ره) آمده، اینکه چرا غربیها نمیتوانند انقلاب ایران و رفتار مردم ایران را به درستی تحلیل کنند.
این مسئله در کتابی از دکتر حسین کچویان هم تبیین شده است.
🔰عالم سیاست به طور طبیعی دچار کج اندیشیها و انحرافاتی است که سطحی از نارضایتی را در مردم ایجاد میکند بنابراین بسیج اجتماعی در این شرایط مشکل است ولی بازخوانی راهپیمایی 22 بهمن و تداوم و گسترش آن، معمای مردم ایران است.
🔰اینکه شور انقلابی بعد از 44 سال در ملت ایران باقی مانده، باز هم جزو معماهاست، و بدین معناست که انقلاب توانسته است خود را در نسلهای بعدی بازآفرینی کند.
انقلاب اسلامی، اعتبار خود را به این حضور مردمی گره زده است، یک نوع مردمسالاری جسورانه
🔰پساانقلاب، دورهای بعد از انقلاب است که افق تاریخی انقلاب بر آن سایه افکنده و همه چیز را باید نسبت به سرچشمه تبیین و درک کرد زیرا وارد یک دوره تاریخی متفاوت شدهایم و حالا در همین دوره هستیم.
اینجاست که معماگونه بودن انقلاب به چشم میآید و شهید مطهری هم نوشته بودند که این انقلاب، از سنخ حرکت انبیای الهی است، یعنی برآمده از خودآگاهی الهی و فطری
🔰آنچه امروز در مورد دهه هشتادیها و پیرامون گسست نسلی میگویند، در مورد نسل سوم هم گفته شده بود، اینکه انقلاب در آن نقطه تمام شده است ولی اینگونه نشد و انقلاب امتداد یافت زیرا حرکت خدایی و فطری، با تفکر سکولار فهم نمیشود.
🔰اینکه مردم هنوز پای انقلاب هستند، به این خاطر است که معیشت اقتصادی خود را به انقلاب گره نزدهاند و البته این بدان معنا نیست که انقلاب دستاوردی نداشته و در عین حال منکر کم کاری برخی مسئولان و کمبودهای معیشتی و اقتصادی هم نیستیم.
🔰مردم فرانسه، آن تعلقی که ما به انقلاب اسلامی داریم نسبت به انقلاب خود ندارند، و میگویند شما تعصب ایدئولوژیک دارید، در حالیکه اینگونه نیست و تعلق خاطر ما، در محدوده جهانبینی دینی تعریف میشود و هیچ مکتب دیگری، چنین خصوصیتی ندارد.
🔰اغتشاشگران 4 ماه نتوانستند بدنه اجتماعی خود را نگه دارند ولی انقلاب اسلامی، 44 سال این کار را کرده است.
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
- ناشناس.mp3
8.69M
🎧 بشنوید| برنامه تلویزیونی «جهان آرا»
👈🏼موضوع: بنیادهای اجتماعی-مردمی انقلاب اسلامی ایران
🔰صوت کامل گفتوگو با:
👤دکتر مهدی جمشیدی (جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشگاه):
◽️ شنبه 22 بهمن ١٤٠١
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
25.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صنایع خودرو سازی آلمان در خطرند
رسانه روراست
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
@only_analysis ^.mp3
6.58M
صنایع خودرو سازی آلمان در خطرند
رسانه روراست
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
28.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما جنگلی ها و اروپایی های متمدن!
گفتگوی علی علیزاده با «پریسا نصرآبادی» از زلزله در سوریه تا عملکرد اروپایی های متمدن!
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
@only_analysis √.mp3
6.83M
ما جنگلی ها و اروپایی های متمدن!
گفتگوی علی علیزاده با «پریسا نصرآبادی» از زلزله در سوریه تا عملکرد اروپایی های متمدن!
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گردهمایی ۸ تأثیر گذار بی تأثیر در مورد آینده جنبش دموکراسی ایران، به نظر ما سخنران اصلی علی کریمی باشه، توالت شور خبره هم که دارین، باقیشم خودتون برنامه بریزین 😂
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از مایکل اسپرینگمن دیپلمات اسبق امریکا پرسیدم با توجه به دشمنی امریکا با مردم ایران در قبل انقلاب (کودتای ۲۸ مرداد) و انواع دشمنی های بعد انقلاب، ایرانی ها باید دقیقا چه کار کنند تا امریکا دست از سرشان بردارد؟
پاسخ صادقانه ای داد: ایرانی ها باید از صفحه روزگار محو شوند!
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
شبنامه 1116 - @mrtahlilgar.mp3
10.96M
🚨 اشیاء ناشناس در آسمان آمریکا / چین میخواهد از پروژه مخفی مونتانا سر در بیاورد؟ / ماجرا چیست؟
#شبنامه / در روزهای اخیر اخباری از دیده شدن اشیا ناشناس در آسمان آمریکا منتشر شده است / در برخی موارد کارشناسان بر این باور هستند که چین پشت قضیه است / آیا چینی ها به دنبال سر در آوردن از پروژه محرمانه مونتانا هستند؟ / آیا اطلاعات اشیا آنلاین به چین منتقل میشود؟ / کدام شرکت و کدام بخش از دولت چین پشت ماجراست؟ / چین میخواهد پاسخی به مسئله تایوان داده باشد؟
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
35.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 اشیاء ناشناس در آسمان آمریکا / چین میخواهد از پروژه مخفی مونتانا سر در بیاورد؟ / ماجرا چیست؟
#شبنامه / در روزهای اخیر اخباری از دیده شدن اشیا ناشناس در آسمان آمریکا منتشر شده است / در برخی موارد کارشناسان بر این باور هستند که چین پشت قضیه است / آیا چینی ها به دنبال سر در آوردن از پروژه محرمانه مونتانا هستند؟ / آیا اطلاعات اشیا آنلاین به چین منتقل میشود؟ / کدام شرکت و کدام بخش از دولت چین پشت ماجراست؟ / چین میخواهد پاسخی به مسئله تایوان داده باشد؟
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
@ahlolbasar131استاد بازیاد.mp3
12.92M
🍃🌹🍃
موضوع: تحلیل چرایی اعتراضات اخیر از منظر آمار و اصلاحات اقتصادی دولت سیزدهم
🎙کارشناس: استاد گرامی جناب رجبعلی بازیاد
با هم می شنویم
#نشست_بصیرتی
#ثامن
#جهاد_تبیین
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
دوره برادران قروه_1.mp3
30M
📌 پاسخ به شبهات اقتصادی
🎙 استاد: #سیدامیرحسین_حسینی
پژوهشگر اقتصاد اسلامی
🔶 بررسی استدلال ها پیرامون حذف ارز ۴۲۰۰ و تبعات آن در اقتصاد کشور
🔷 از مسائل خودرو تا حقوق و دستمزد ایرانیان.
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
طرح مولد سازی چیست؟.mp3
3.58M
✅طرح #مولدسازی چیست؟!
✅اجرای این طرح آیا به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد یا نتیجه عکس خواهد داشت؟!
🎙#سیدفخرالدین_موسوی
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
@ahlolbasar133دکتر1روزبهانی.mp3
2.93M
موضوع: بررسی راهکارهای مدنظر دولت برای مهار وضعیت اقتصادی اخیر
همراه با پرسش و پاسخ مسائل روز
🎙کارشناس: استاد گرامی جناب آقای دکتر یوسف روزبهانی
💥💥💥💥قسمت اول💥💥💥💥
با هم می شنویم
#نشست_بصیرتی
#ثامن
#جهاد_تبیین
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
@ahlolbasar133دکتر2روزبهانی.mp3
5.13M
موضوع: بررسی راهکارهای مدنظر دولت برای مهار وضعیت اقتصادی اخیر
همراه با پرسش و پاسخ مسائل روز
🎙کارشناس: استاد گرامی جناب آقای دکتر یوسف روزبهانی
💥💥💥💥قسمت دوم💥💥💥💥
با هم می شنویم
#نشست_بصیرتی
#ثامن
#جهاد_تبیین
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
mp3.mp3
22.93M
🎧 بشنوید
🔸اخبار تحلیل گونه
توسط حجت الاسلام حسین طائب، فرمانده سابق اطلاعات سپاه
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
ذوالنوری ۲۳ بهمن ۱۴۰۱.m4a
36.28M
سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین ذوالنوری نماینده محترم قم
دستاوردهای انقلاب اسلامی
خودرو
نوسانات ارز
ارزیابی دولت رئیسی در دوسال اخیر
توضیحات فنی در رابطه با دسترسی ایران تکنولوژی نوین که موجب اعجاب جهانیان شده است.
دلایل فنی بازدارندگی قدرت نظامی ایران در مقابل آمریکا و غرب
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
36.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡وبینار آنچه از اقتصاد ایران نمیدانیم!
⚠️چند سال طول میکشد تا در ایران صاحبخانه شویم؟ تفاوت نرخ مالکیت مسکن در ایران و کشورهای اروپایی چقدر است؟
⚠️مسکن در ایران و جهان چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ ماجرای عدم استفاده ژاپنی ها از تلویزیون های السیدی برخلاف ایرانیان چیست؟
⚠️نرخ فقر در ایران و کشورهای پیشرفته دنیا چقدر است؟ زندگی فقرا در ایران و اروپا چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
⚠️چرا نباید فقرای ایران را با فقرای کشورهای اروپایی مقایسه نمود؟ میزان دسترسی مردم دنیا به سرویس بهداشتی چقدر است؟
🎥سیدامیرحسین حسینی
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مناسبات نظامی چین با دنیا بر اساس گزارش مؤسسه رند
یوسف عزیزی
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
21.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا هند اجازه ورود واکسن فایزر را نداد؟
رسانه روراست
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
@only_analysis ...mp3
41.9M
مباحث سیاسی نظامی اقتصادی و حقوقی
سورنا چگینی
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
🔺روزنامه آفتاب یزد: «بحران اقتصادی» زودتر از «بحران اوکراین» اروپاییها را زمینگیر میکند!
🔹سفر زلنسکی به اروپا نشان داد اتحادیهی اروپایی به شدت برای کمک به اوکراین دچار سرگردانی و تردید شده تا جایی که عملاً زلنسکی را دست خالی راهی کییف کردند.
🔹کارشناسان می گویند از هم فروپاشی اتحادیهی اروپایی امری محتمل است اما فرانسه و آلمان در تلاش هستند اگر نمیتوانند جلوی این را بگیرند لااقل یا تبعات آن را کم کنند یا آن را به تاخیر بیندازند.
🔹ادامهی بحران اوکراین اگرچه اقتصاد روسیه را ویران خواهد کرد اما زیان ناشی از ادامه دار شدن این بحران برای اروپاییها دردآورتر و غیرقابل جبرانتر خواهد بود!
🔹اینکه انگلستان، فرانسه و در مجموع اتحادیهی اروپایی برای زلنسکی و اوکراین بیشتر از این «دست به جیب» نمیشوند، را باید در بحرانهای اقتصادی ناشی از بحران انرژی و دوران پساکرونا معنا کرد.
🔹این که میبینیم مردمان روسیه خیلی به مسائل حاشیهای توجه ندارند به این دلیل است که همچنان تفکرات امپریالیسم ستیزی در روسیه خواهان و طرفدار دارد اما مردمان اتحادیهی اروپا چندان طاقت و توانی برای باقی ماندن در وضعیت جنگ و بحران ندارند!
🔹وزیر خارجه مجارستان در سخنانی اعلام کرد: پارلمان اروپا یکی از فاسدترین نهادها در جهان است. من تعداد بسیار کمی از بیانیهها و قطعنامههای پارلمان اروپا که به اروپا کمک کند را به یاد میآورم. اعتماد به پارلمان اروپا عملاً به صفر رسیده است.
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
✅ رئیس رژیم صهیونیستی: در آستانه جنگ داخلی هستیم
«اسحق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی عصر دیروز در سخنرانی مهمی درباره اصلاح سیستم قضایی که توسط دولت افراط گرای نتانیاهو پیگیری می شود، گفت:
🔹همه باید درک کنند که اگر فقط یک طرف پیروز شود، و مهم نیست کدام طرف، همه ما شکست خواهیم خورد، دولت اسرائیل بازنده اصلی خواهد بود.
🔹من تظاهرات در سراسر کشور را میبینم. همه ما احساس میکنیم که در آستانه یک جنگداخلی هستیم، یک برخورد شدید.
🔹من از تک تک شما، برادران و خواهران اسرائیلی خود میخواهم خشونت را کنار بگذارید، تهدیدهای خارجی به اندازه کافی بزرگ هستند.»
🔹بزرگترین چالش و وظیفه ما حفظ مردم اسرائیل به عنوان یک ملت است.
🔸در حالی که امروز کنست که اکثریت اعضای آن را نمایندگان راست افراطی تشکیل می دهندقرار است امروز دوشنبه، قانون جدید مناقشه برانگیز را بررسی کند، رئیس رژیم صهیونیستی که گویا خود نیز به خوبی میداند که این بحران به سادگی فروکش نخواهد کرد اظهار کرد: «من از نمایندگان و مقامات دولت درخواست می کنم که مانع از این درگیریهای شوم شوند.»
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ابعاد سفر مهم رئیسی به چین
#فیلمنوشت
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
🔵راههای دستیابی مقاومت به سلاح و ناتوانی اسرائیل در برابر آن
✍️محمود العدم
سوالات زیادی در خصوص عملیات اخیر قدس وجود دارد که توسط یک جوان فلسطینی به نام محمود علیوات انجام شده و منجر به مجروحیت چند اسرائیلی گردید که یکی از آنان افسر ارتش رژیم اشغالگر بود.
شاید مهمترین سوال این باشد که یک فرد 13 ساله چگونه توانسته به یک کلت کمری برونینگ بلژیکی دست پیدا کند؟
پاسخ به این سوال عرصه را برای سیلی از سوالات دیگر خواهد گشود که از جمله آنها چگونگی دستیابی نیروهای مقاومت فلسطین در کرانه باختری به سلاح برای انجام عملیاتهای مختلف است، این پدیده با وجود تمام اقدامات امنیتی رخ میدهد که آنان را از هر سو احاطه کرده و توسط نهادهای امنیتی تشکیلات خودگردان یا اشغالگران در دستور کار قرار گرفته است.
سرازیر شدن سلاح به کرانه باختری
بحث در مورد تعدادی کانال ارتباطی است که سلاح از آنها به کرانه باختری سرازیر شده و در گامهای بعد به دست نیروهای مقاومت میرسد. همین روند باعث شده نزاع موجود در کرانه باختری از درگیری با سنگ به درگیری با سلاح تبدیل شود که به طور مداوم در حال گسترش است.
روزنامه یدیعوت آحرونوت در دسامبر گذشته اعلام کرد مساله مربوط به سلاحهای دست ساز یا از رده خارج نبوده بلکه با سلاحهای پیشرفته مواجه هستیم.
در سال گذشته نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی از وقوع 300 حادثه تیراندازی به اسرائیلیها در کرانه باختری خبر دادند. در گزارش این روزنامه عبری زبان آمده است: در این تبادل آتش مداوم افراد مسلح فلسطینی کشته شده و نزدیکان و دوستان آنها در شب بعد برای انتقام تلاش میکنند.
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
✅ بهرهگیری از ابزارهای احساسی؛ حربه جدید غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایرانیان
🔹ارزیابی راهبرد غالب رسانههای معاند فارسیزبان و تولیدات سفارشی منتشر شده، نشان میدهد که بیش از ۸۵ درصد از این محتواها، بر تحریک احساسات و عواطف مخاطبین بهویژه قشر جوان و نوجوان متمرکز بوده است.
🔹به عبارت دقیقتر؛ مبانی جنگ شناختی دشمن بر مبنای «عبور از راهبرد اقناعسازی» و «تمرکز مطلق بر شعلهورسازی احساسات جامعه» بوده است.
🔹نگاهی گذرا به تولیدات این رسانهها که با تمرکز بر دروغپردازی پیرامون برخورد با زنان و دختران، اقوام، اقلیتهای مذهبی و قومی و... منتشر شده به خوبی تبیینکننده ابعاد این راهبرد مزورانه است.
🔹از سویی؛ بهدلیل وجود بحران رهبری در اپوزیسیون خارج از کشور و اختلافات مبنایی میان مدعیان این عرصه، بهرهگیری از روش تحریک احساسات برای طرح برخی افراد مدعی و ایجاد زمینه پذیرش آنان در جامعه، از جمله اقدامات دیگر دشمن در فرآیند جنگ شناختی است.
🔹در میان افرادی که اخیرا نمایشی شکست خورده از همبستگی میان اپوزیسیون خارج از کشور در دانشگاه جورج تاون واشینگتن به اجرا در آوردند، دو گزینه بیش از سایرین ظرفیت تحریک احساسات مخاطبین را دارا هستند.
🔹«نازنین بنیادی» به واسطهی زن بودن و بهره بردن از جذابیتهای جنسیتی در چهره و نوع پوشش خود، به علاوه بازیگر بودن و استفاده از اعتبار هالیوود و «حامد اسماعیلیون» به واسطهی فضای عاطفیِ شکل گرفته پیرامون او به دلیل کشته شدن همسر و فرزندش در آن حادثه تلخ، بیشترین ظرفیت را در تحریک احساسات مخاطبین رسانههای معاند دارند.
🔹البته در این میان نباید از پسزمینههای به شدت منفیِ گروهک جنایتکاری چون فرقه منافقین و افرادی چون «مسیح علینژاد»، «رضا پهلوی» و «عبدالله مهتدی» نزد عموم اقشار مختلف ایرانی در تمرکز بیشتر این رسانهها بر بنیادی و اسماعیلیون به راحتی گذشت.
🔹به هر شکل؛ به وضوح مشخص است که جریان رسانهای ضدانقلاب به دلیل تهی بودن دستش از ارائه هرگونه استدلال و منطقی برای اقناع مخاطبینش، در یک طراحی هدفمند و هوشمندانه نقطه ثقل طراحی عملیات روانی خود را برای پر کردن خلاء رهبري در اپوزیسیون، نه بر اقناع که بر تحریک احساسات و هیجان استوار کرده است.
🔹نکته اینجاست که در این فرآیند، آش قدری شورتر هم شده و حتی در وزندهی به این دو فرد، تمرکز بیشتری بر بنیادی وجود دارد، موضوعی که بر اساس برخی اطلاعات رسیده به «نورنیوز»، موجبات ناراحتی اسماعیلیون که به شدت فردی جاهطلب و خودبزرگبین است را فراهم آورده و او را نسبت به این روند حساس و نگران نموده است.
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz