یادداشت های اقتصادی
فقط یه سوال؟ مبل ها رو کجاش میزارن؟؟؟؟😊
جالبه دولت میگه مسکن 25 متری طرح ما نیست ولی سوالی که پیش میاد اینه که آیا دولت اسلامی نباید وظیفه هدایت گری و سیاست گذاری خود را انجام داده و جلوی ساخت این خانه های فساد را بگیرد؟
دولتی که با قوانین موجود به زمین های زیر 160 متر مجوز ساخت نمی دهد، چگونه است که اجازه ساخت مسکن 25 متری را می دهد؟ در جایی که مردم از ترس ماموران شهرداری جرات ساخت و ساز بدون مجوز را ندارند، سوال دیگری پیش می آید که چه کسی به اتحادیه های تعاونی عمران مجوز ساخت لانه های فساد را داده است؟
و سوال مهم تر از همه اینکه در کشوری که با فراوانی زمین مواجه ایم چرا نهادهای حاکمیتی حاضر به پرداخت حق مردم از زمین نیستند؟ چرا با وجود تجربه آسیب های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فراوان ناشی از آپارتمان سازی دولت #انقلابی دکتر رییسی در واگذاری زمین به خود مردم این همه تعلل می کند؟
#سیاستهای_سفیهانه_وار
#دولت_انقلابی
#شهرداری_تهران
#رییسی
#زاکانی
#غیرت
#نیلی
#غنی_نژاد
#شریف
#امام_صادق
دستاورد اجرای دو طیف اقتصادی که در ظاهر در مبانی با یکدیگر اختلاف دارند ولی در عمل هر دو سراغ اجرای سیاست های فاجعه آمیز شوک درمانی و صندوق بین المللی پول می روند، حاصلی جز تورم پایدار، رشد ناپایدار و گسترش نابرابری و تبعیض در جامعه نبوده است.
اینجاست که باید این کلام دنی رودریک را در مورد اینان به کار برد: اینان جماعت مغروری هستند در حالی که آنچه (کنترل تورم، افزایش رشد و کاهش بی عدالتی) مایه غرور آن هاست بسیار ناچیز است
https://eitaa.com/omidizanlo
ببخشید مگه پزشکهای ایرانی برای دستشویی به خارج از کشور میروند؟
https://eitaa.com/omidizanlo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وحشت کودک فلسطینی بازمانده از جنایت بیمارستان المعمدانی
باید نظریۀ [اقتصادی]مان را بازطراحی کنیم، و به جای تکیه بر «دست نامرئی» برای حل همه مشکلات، بیدار شویم و دریابیم که دست نامرئی یا [از اساس] وجود ندارد، یا اگر هست به ثروتمندان خدمت میکند
ILO.(2021) World Employment and Social Outlook. P.101
غربی ها فهمیدند ولی اقتصاددانان #غربتی در ظاهر ایرانی ولی در فکر و جان #غربتی نفهمیدند و شاید خود را به نفهمی زده اند
https://eitaa.com/omidizanlo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
1. فقدان مطالعه در مسئولین ما منجر به مشکلات بسیاری در کشور شده. چین تا اوایل سال 2000 به هیچ وجه اجازه افزایش نرخ ارز و یا به عبارت دیگر کاهش ارزش پول ملی را نداد، تنها پس از دو دهه رشدهای بالای اقتصادی (رشد متوسط سالیانه 13 درصد) و افزایش شدید درآمد مردم این کشور اقدام به یکسان سازی نرخ ارز کرد ( دنی رودریک، یک علم اقتصاد: تجویزهای بسیار، ص 340).
بسم الله جناب آقای پور ابراهیمی دو دهه به طور مداوم در اقتصاد ایران رشد اقتصادی سالانه 13 درصد ایجاد کنید سپس اقدام به افزایش نرخ ارز کنید. نه اینکه مانند شما در سال 96 افزایش نرخ ارز را قانونی و دائمی کنید. و از آن زمان دائما در شوک های قیمتی هستیم.
https://eitaa.com/omidizanlo
یادداشت های اقتصادی
1. فقدان مطالعه در مسئولین ما منجر به مشکلات بسیاری در کشور شده. چین تا اوایل سال 2000 به هیچ وجه اج
2. فرق اصلی سیاستگذاران اقتصادی چین و ایران در تقلید کورکورانه از دستورات صندوق بین المللی پول است. آنچه برای سیاست گذاران چینی مهم بود، افزایش درآمد مردم و رفاه مردم از محل رشد پایدار اقتصادی بود نه صرفا افزایش رشد اقتصادی غیر پایدار به بهای توزیع نابرابر درآمد. فرض کنید در همان اوایل دهه 80 میلادی چین نیز مانند ایران در دهه 60 و 90 اقدام به افزایش نرخ ارز میکرد، در این شرایط آیا چین موفق میشد؟ مسلما خیر، چراکه سیاست گذاران چینی دریافتند که ابتدا باید درآمد مردم خود را افزایش دهند سپس اقدام به آزادسازی تدریجی و نه دفعی نرخ ارز کنند. روند آزادسازی نرخ ارز در چین بیش از دو دهه به طول انجامید اما در ایرانی که 80 درصد واردات آن کالاهای سرمایه ای و واسطه ای است و تولید کننده مجبور است مواد اولیه خود را از خارج وارد کند، افزایش نرخ ارز نه تنها باعث افزایش رشد اقتصادی نمی شود بلکه وضعیت رفاهی مردم را بدتر می کند، فقر را گسترش می دهد، فساد و سرقت را افزایش می دهد و ... .
https://eitaa.com/omidizanlo
نمی توان بین سه گانه «جهانی شدن، مردم سالاری دینی و استقلال اقتصادی» کشور ، هر سه را انتخاب کرد. در اینجا سیاستگذاران کشور باید دست به انتخاب بزنند
مسلما نمی توان از مردم سالاری دینی و استقلال اقتصادی کشور دست کشید. دست کشیدن از هر یک از این موارد در تعارض ذاتی با ماهیت انقلاب اسلامی ایران است؛ بنابراین باید از جهانی سازی دست کشید. لازمه دست کشیدن از جهانی سازی نیز کنترل شدید ورود و خروج سرمایه به داخل و خارج کشور و اصلاح قوانینی که قیمت ها را جهانی میکنند مانند قانون هدفمندی یارانه ها و قانون یکسان سازی نرخ ارز است.
جهانی سازی تنها باعث هضم کشور در اقتصاد آمریکا و تبدیل شدن کشور به یکی از مستعمرات نوین آمریکا می شود (مستعمره ای که خود با دست خود و با تصویب قوانینی علیه خود در کشور، نوکر بی جیره و مواجب آمریکا شده است)
سرمنشا شوک های قیمتی فراوان در کشور همین تفکر جهانی سازی و هضم شدن در دهکده جهانی است.
https://eitaa.com/omidizanlo
گلایههایی از وضعیت بازار در هیات دولت
▪️اختصاصی تسنیم
🔹وزیر صمت در نامهای تند به دو معاون خود از گلایه مکرر اعضای هیات دولت به رها بودن بازار و اجحاف در حق مردم خبر داد.
🔹 پ.ن:
آیا وزیر صمت در یک مملکت نمی فهمد که حمایت چندی پیش وزیر اقتصاد و ایشان از افزایش نرخ تسعیر ارز از ۲۸۵۰۰ به ۳۷۵۰۰ سبب افزایش هزینه ها شده است؟
اندکی نگاه به بازار تایر، لوازم خانگی، درب و پنجره و .... حاکی از افزایش ۳۵ درصدی قیمت این کالاها بعد از افزایش نرخ تسعیر ارز است.
#خود_کرده_را_تدبیر_نیست
#عقل که نباشد سیاست های #سفیهانه_جهانی_سازی_قیمت ها، تنها منجر به کاهش رفاه مردم، افزایش نارضایتی مردم و شوک های قیمتی می شود.
https://eitaa.com/omidizanlo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این صحبتهای دردناک معاون وزیر صمت را بشنوید.
میگوید فولاد ایرانی به تولید کننده ایرانی گرانتر از تولیدکننده خارجی فروخته میشود. چرا؟ چون به قیمتهای جهانی و دلاری و بر اساس مکانیسم حراج در بورس کالا فروخته میشود.
میدانید معنای این چیست؟ معنای این وضع، نابودی تولید ایرانی است، ناتوان شدن تولید ایرانی برای رقابت با تولید خارجی در داخل خاک ایران است.
میگوید سود در پایین دست، یعنی جایی که اشتغال است، جایی که ارزش افزوده زیاد است، باوجود ۷ برابر شدن تولید، زیر ۱۰ درصد است، اما صنایع بالادست، یعنی فولادیها و پتروشیمیها، ۸۰ درصد سود میکنند. میدانید این یعنی چه؟ یعنی گرایش کشور به خامفروشی، گرایش به تکمحصولی شدن اقتصاد.
ریشه مشکلات معیشتی مردم را در جای دیگر جستجو نکنید. در برجام و غیربرجام جستجو نکنید. همه تحریمها هم برداشته شود، اما این سازکارهای معیشتسوز و نابرابریساز نئولیبرال که هزینه ملت را دلاری کرده و درآمدشان را ریالی نگه داشته، برچیده نشود، اقتصاد ما بهبود نخواهد یافت.
سرمقاله اخیرم در روزنامه جوان را که روایت این مصیبت است، بخوانید.
https://www.javanonline.ir/fa/news/1193487/
47.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چین چگونه از شوک درمانی گریخت؟
توصیه فریدمن برای اقتصاد چین در دهه 80 چه بود؟
سیاست گذارن چینی چگونه توانستند در عین حفظ هسته اصلی سوسیالیسم از مزایای نظام بازار آزاد و خصوصی سازی استفاده کنند؟
ایزابلا وبر، نویسنده کتاب «چین چگونه از شوک درمانی فرار کرد؟» راز موفقیت چین در دهه 80 را توضیح می دهد.
https://eitaa.com/omidizanlo
ایرانیها روزانه ۸۲ میلیارد تومان نان میخرند
رئیس گروه کاری سلامت و امنیت غذایی تهران:
🔹ایرانیها روزانه ۸۲ میلیارد تومان نان خریداری میکنند، ۶۰ درصد سبد غذایی و تامین انرژی مردم ایران از نان صورت میگیرد.
🔹سرانه مصرف نان هر ایرانی به ۱۶۱ کیلوگرم رسیده و ایرانیان ۳۷ درصد بیشتر نسبت به مردم جهان نان استفاده میکنند.
👇👇👇
پ.ن:
۱. در نگاه اول کسی این خبر را بخواند، فکر میکند واقعا ما ایرانی ها چقدر پر مصرفیم!!! روزی ۸۲ میلیارد نان میخوریم ولی کمی که دقت کنیم با فرض جمعیت ۸۲ میلیونی ایران، یعنی هر ایرانی روزی هزار تومان نان (نصف یک عدد نان بربری دولتی) میخورد.
والا اگر فکر میکنید روزی هزار تومان زیاده خوب کمش کنید روزی صد تک تومان کنید شاید مشکلات کشور رفع بشه !!!!
۲. نتیجه تفکر جهانی سازی این دست تشابه سازی های کاملا اشتباه است که باعث انحراف سیاست گذار و در نتیجه اجرای سیاست های شوک درمانی و کاهش رفاه مردم می شود .
آخر مگر خارجی ها آبگوشت یا سیرابی یا جغر پغور یا املت یا غروتو یا آب عدس و .... می خورند که این دست تشابه سازی ها را انجام می دهید !!!!
نکند دوست دارید ایرانی ها هم مانند برخی ممالک غربی دایما در حال مصرف فست فود باشند, آقای رییس کمیته سلامت و امنیت غذایی فکر نمیکنید با این سیاست اشتباه و جهت دهی مردم به سمت غذاهای فست فودی نه تنها سلامتی مردم بهبود پیدا نمیکند بلکه بیماری هم افزایش پیدا میکند!!!
البته نتیجه تفکر بیمار محور نظام سلامت کشور و نگاه به بیمار به عنوان مشتری و نه انسان بیشتر از این دست صحبت ها نیست
https://eitaa.com/omidizanlo
اجرای سیاست های اشتباه در مورد افزایش قیمت نهاده های دامی از 4200 به حدود 40 هزار تومان، بدون پیوست عدالت اجتماعی،طی دو سال اخیر سبب افزایش هزینه ها شد. در نتیجه قیمت گوشت در داخل کشور از حدود 80 هزار تومان به حدود 480 هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرده است. تولید کننده داخلی با توجه به افزایش قیمت نهاده های دامی مجبور به افزایش قیمت شده است. در اینجا راه حل تفکر اقتصاددان نئولیبرال آزادسازی واردات و در نتیجه افزایش عرضه گوشت و بالتبع کاهش قیمت گوشت در بازار است.
مشکل این سیاست این است که توجهی به تقویت تولید داخل ندارد.
افزایش واردات گوشت سبب کاهش قیمت (البته تا زمانی که دولت ارز مورد نیاز برای واردات را در اختیار دارد) میشود ولی از سوی دیگر تولید کننده داخلی به علت افزایش هزینههای تولید، امکان کاهش قیمت را ندارد، در نتیجه ناچار است تا تولید را کاهش دهد و یا تعطیل کند در نتیجه بیکاری افزایش مییابد. دوباره در اینجا راه حل اقتصاددان غرب زده، صادرات نیروی کار به خارج به منظور رفع مشکل مازاد نیروی کار است.
ریشه اصلی این انحرافات سیاستی را باید در تفکر جهانی سازی دانست. تفکری که می گوید در دهکده جهانی که ما زندگی می کنیم وقتی گوشت در کشوری دیگر ارزان تر است چه نیازی به تولید گوشت در داخل است.
فقط نمی دانم اگر این سیاست درست است چرا در مورد مونتاژکارهای چینی جرا نمی شود.
https://eitaa.com/omidizanlo
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فرض کنید خانواده ای دارید،همسری و فرزندانی دارید،
آیا برای ادارهٔ خانه خود از تفکرات همسایه تان استفاده خواهیدکرد؟
هر خانه رسم، فرهنگ و شیوه ی خاص خودش را دارد...
نکته مغفول علوم انسانی در مقایسه با مکانیک اینجاست!
تفکر همسایه، خانه ات را به باد خواهد داد مخصوصا اگر بدخواهت باشد.
یادداشت های اقتصادی
فرض کنید خانواده ای دارید،همسری و فرزندانی دارید، آیا برای ادارهٔ خانه خود از تفکرات همسایه تان استف
خودکشی سیستم اقتصادی کشور در تقلید از علوم انسانی غربی با پیروی از الگوی توسعه سیستم های جهانی در اوایل دهه 80 (برنامه چهارم توسعه) شروع و در دهه 90 به اوج خود میرسد. عملا با پیروی از الگوی جهانی سازی، قیمت کالاهای قابل تجارت (tradable) یعنی کامودیتی های داخلی نیز براساس قیمت جهانی تعیین و تورم پایدار جایگزین رشد اقتصادی پایدار شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نود/ حسین صمصامی، رئیس دانشکده اقتصاد شهید بهشتی با بیان اینکه در ۹۰ روز نخست امسال، بانکها بیش از ۲۱۵ هزار میلیارد تومان به شرکتهای خودشان تسهیلات دادهاند، گفت: به برخی تخلفات بانکها، حتی خود بازرسی آن بانک هم نمیتواند ورود کند!
https://eitaa.com/omidizanlo
پتروشیمی اصفهان در سال ۱۴۰۱ برخی محصولات خود را به مردم ایران و خارج به چه قیمتی فروخته است؟
(واحدارقام:تومان/کیلوگرم است)
۱-تولوئن
داخلی:۲۶۹۸۳
خارجی:۲۴۳۳۲
۲-پارازیلین
داخلی:۲۶۳۶۸
خارجی:۲۶۷۵۶
۳-انیدریدفتالیک
داخلی:۳۶۰۳۵
خارجی:۳۲۳۶۵
به نظر شما مدافعین این سیستم قیمتی از چه چیزی دفاع می کنند؟!
یادداشت های اقتصادی
پتروشیمی اصفهان در سال ۱۴۰۱ برخی محصولات خود را به مردم ایران و خارج به چه قیمتی فروخته است؟ (واحد
گران فروشی در داخل نتیجه ساختار معیوب بورس کالاست.
41.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم┋ یک خطبه در رسوایی تفکرات نئولیبرالی
حجت الاسلام سنجری امام جمعه چهاردانگه :
🔺 جهانیسازی و دلاریسازی بلای رشد تولید داخلی !!
🔺 اگر هزینه جهانی سازی می شود چرا در آمدها جهانی نشود !!
🔺 در دنیایی که ادعا می کنید بنزین ۳ دلاره ، حقوق کارگر هم ۳۰۰۰ دلاره ..!!
🔴 #بیداری_ملت
https://eitaa.com/omidizanlo
محقق گرامی آقای طاهر رحیمی در کانال خود مطلبی را در رد رابطه نقدینگی و تورم منتشر کردند. در این مورد لازم می دانم به چند موضوع اشاره کنم.
1.اصل مقایسه ایشان اشتباه است. در یک طرف رشد نقدینگی در کل اقتصاد کشور را قرار داده ولی در طرف دیگر تورم در یک بخش از اقتصاد کشور آن هم فقط در شهر تهران را قرار داده است همانطور که در نمودار فوق می بینید از ابتدای دهه 80 تا سال 1400 تقریبا رابطه یک به یک بین رشد نقدینگی و تورم بخش مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها وجود ندارد. دلیل هم واضح است چون نقدینگی در تمام بخش ها در جریان است نه فقط در بخش مسکن.
2. رشد نقدینگی شرط لازم برای وجود تورم است ولی شرط کافی نیست. این رشد در صورتی منجر به تورم می شود که سرعت گردش پول ثابت فرض شود (واقعیت های اقتصاد ایران نشان می دهد که سرعت گردش پول در ایران شدیدا متغیر است) و نقدینگی مازاد، جذب بخش تولید نشود. به عبارت دیگر رشد نقدینگی در گردش در صورتی منجر به تورم می شود که قدرت جذب اقتصاد در بخش مولدضعیف تر از بخش نامولد باشد. هر چه سهم Q از رشد نقدینگی در گردش بیشتر باشد ارزش واقعی بیشتری در جامعه ایجاد شده و در نتیجه ارزش جاری کمتری (تورم کمتری) ایجاد می شود.
اینجاست که بحث هدایت اعتبارات به وجود می آید. اگر دولت بتواند عوامل موثر بر سرعت گردش پول را در بازارهای مختلف کنترل کند و همچنین اعتبارات را به بخش مولد هدایت کند نقدینگی هر چند در کوتاه مدت ممکن است منجر به تورم شود ولی در بلند مدت تورمی ایجاد نمی کند.
3. هدایت اعتبارات نیازمند حکمرانی ارزی، ریالی و مالی دولت است.
https://eitaa.com/omidizanlo
زمانی در اوایل دهه 80 مردی آمد با شعار #نفت را روی #سفره مردم می آورم. حال همان آقایان امروز به شعار #بنزین برای همه روی آوردند.
اگر آن مرد موفق شد با شعار نفت روی سفره مردم، سفره مردم را بهتر کند، این آقایان نئولیبرال نیز می توانند با شعار #بنزین برای همه، سفره مردم را پر رونق کنند.
نتیجه شعار نفت روی سفره مردم، تبدیل شد به قانون هدفمندی یارانه ها قانونی که تمام قیمت های اصلی کشور را با قیمت جهانی تعیین کرد ولی درآمد مردم را ریالی.
https://eitaa.com/omidizanlo
یادداشت های اقتصادی
#رفاه و #آسایش مردم حلقه گمشده دولت اما در مقابل مقصر جلوه دادن مردم در #ناترازی صندوق های بازنشس
وجود این تفکر سبب شده تا دولت در بودجه ۱۴۰۳ به دنبال رفاه مردم نباشد بلکه به دنبال افزایش هزینه و مالیات باشد
اسم این همه تورم و مالیات و دردسری که درست می کنن را هم گذاشتن آواربرداری