❌شوک های ارزی مهمترین عامل جهش های تورمی❗️
💢دولت در برنامه هفتم توجه کافی به سیاست های ارزی به عنوان مهمترین عامل مهار تورم نداشته است
⚜️دکتر ایزانلو
#اقتصادمقاومتی
#مردمی_سازی
#اقتصاد_مردمی
#برنامه_هفتم
⚜️رهام ، رسانه اقتصاد مردمی
@raham_media
در گفت و گو با کارشناسان اقتصادی بررسی شد:
هر آنچه باید درباره لایحه برنامه هفتم بدانید/ پشت صحنه این لایحه مکتب نئولیبرالیسم است/ آثار خصوصی سازی در برنامه هفتم
https://hawzahnews.com/xcp6D
🔻در گفتوگو با کارشناسان اقتصادی بررسی شد:
❇️ هر آنچه باید درباره لایحه برنامه هفتم بدانید
◻️ پشت صحنه این لایحه مکتب نئولیبرالیسم است
◻️نرخ رشد ۸ درصدی کاملا عملیاتی است
◻️ فاجعهای بنام خصوصیسازی در برنامه هفتم
◻️ شوک ارزی در راه است
🔹 ابعاد مختلف اقتصادی لایحه برنامه هفتم توسعه در خبرگزاری حوزه در بوته نقد کارشناسان اقتصادی گذاشته شد.
مشروح گزارش نشست را در خبرگزاری حوزه بخوانید؛👇
https://hawzahnews.com/xcp6D
https://eitaa.com/omidizanlo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🐺 ماجرای گرگ های گرسنه و گوسفندهای بیپناه در نظام بانکی
🎤 واقعیتهای تلخ نظام بانکی از زبان دکتر صمد عزیزنژاد، عضو هیئت مدیره بانک ملی
♦️اثر حداکثر ۵۰ درصدی تسهیلات تکلیفی، مطالبات از دولت و مداخله قضایی در ضعف عملکرد نظام بانکی
⁉️ ریشه مشکل در پنجاه درصد باقیمانده کجاست ؟
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید لاجوردی:
اگر لیبرالهای مذهبی بر کشور حاکم شوند، مبارزه با آنها سختتر از مبارزه با لیبرالهای غربزده و از فرنگ برگشته است!
#اقتصادخواندههای_نئولیبرال
#بازاری_سازی
#گرانسازی_دلار
https://eitaa.com/omidizanlo
گزارشات ارزی مرکز پژوهش های مجلس ادعا دارد که علت افزایش نرخ ارز، کاهش درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت و گاز است حال آنکه آمار نشان می دهد علی رغم افزایش چندین برابری درآمدهای ارزی باز نرخ ارز افزایشی شده است
بنابراین علت نوسانات ارزی، کاهش درآمدهای نفتی نیست بلکه علت اصلی پیروی از توصیه سیاستی صندوق بینالمللی پول مبنی بر اجرای نظام شناور مدیریت شده و احتساب تفاضل تورم داخلی و خارجی(شاخص برابری قدرت خرید) است.
حال آنکه این شاخص نظریه رفتاری است نه نظریه سیاستگذاری برای تعیین نرخ ارز.
#اقتصادخواندههای_نئولیبرال
#بازاری_سازی
#گرانسازی_دلار
#لیبرالهای_مذهبی
https://eitaa.com/omidizanlo
۱-نهاد دولت درسال۸۰ به بنگاه تبدیل میشود.
۲-بخشی از قیمتها درسال۸۰ و بخش دیگر درسال۸۶ جهانی میشود.
۳-در پایان سال۹۵ تفاوت نرخ تسعیر ارز صادرات معاف از مالیات میشود.
۴-مصوبه ارز نیما درسال۹۷ صادر می شود.
نتیجه: یک کشور و یک ملت به این ترتیب غارت می شود و عده ای دنبال تورم هستند!
🟠 ۹۳ درصد اتوبوس های کرج فرسوده شده اند
🔻براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ۹۳ درصد اتوبوس های کرج، حدود ۶۰ درصد اتوبوسهای اصفهان، قم، تبریز و ۵۰ درصد اتوبوسهای مشهد و تهران فرسوده شدهاند.
👇👇👇
پ.ن:
چرایی عدم امکان نوسازی ناوگان شهری و بین شهری را باید در جهانی سازی قیمت ها و توصیه خود مرکز پژوهش های مجلس به آزاد سازی نرخ ارز یافت.
تاکید بر حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ و اکنون تاکید بر حذف ارز ۲۸۵۰۰ و واگذاری تعیین نرخ ارز به بازار آزاد مختل شده(بخوانید محل تامین ارز برای قاچاق)، مهمترین عامل کاهش ارزش پول ملی و عدم قدرت صاحبان ناوگان شهری و بین شهری است.
https://eitaa.com/omidizanlo
یادداشت های اقتصادی
🔻در گفتوگو با کارشناسان اقتصادی بررسی شد: ❇️ هر آنچه باید درباره لایحه برنامه هفتم بدانید ◻️ پشت صح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رعایت چند شاخص مهم در اجرای تکالیف برنامه هفتم توسعه
رهبر انقلاب در دیدار اعضای دولت:
مسئله عدالت و کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، کاهش تورم، ثبات نرخ ارز و رشد تولید نقاط برجسته و قابل سنجشی است که باید در همه کارها و تصمیمات اقتصادی لحاظ شود.
حذف ارز ترجیحی امری لازم بود اما دولت بدون توجه به ثبات و اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز در نرخی که با واقعیت های اقتصاد ایران هماهنگ باشد، اقدام به حذف ارز ترجیحی کرد.
در نتیجه نرخ ارز با نوسان همراه و تورم فزاینده شد.
شروط لازم برای حذف ارز ترجیحی👇👇
۱. اجرای سیاست پیمان سپاری صددرصدی به منظور مدیریت طرف عرضه ارز؛
۲. حاکمیت دولت بر تبادلات مالی و ریالی به منظور جلوگیری از ورود و خروج نقدینگی به بازارهای سفته بازانه مانند مسکن، طلا، ارز و خودرو.
۳. مدیریت تقاضای ارز؛
۴. مالیات بر فعالیت های سفته بازانه در کرانه بازدارندگی.
🌟🌟🌟🌟🌟
عدم اجرای سیاست های فوق همزمان با حذف ارز ترجیحی سبب شد تا #پالایشگاهی_ها و #پتروشیمی_ها به عنوان انحصارگران عمده عرضه نرخ ارز در اقتصاد ایران اقدام به عدم عرضه ارز در بازار نیما کرده و در نتیجه نرخ ارز شروع به افزایش کند.
https://eitaa.com/omidizanlo
پ.ن: اکنون نیز با حذف ارز ۲۸۵۰۰ بدون شرایط فوق عملا نرخ ارز افزایشی و تورم فزاینده می شود.
خیلی سخت نیست:
همانقدر که حذف ارز ترجیحی 4200ی در اردیبهشت 1401 موجب حذف رانت! و سفته بازی! و کنترل تورم! طی 16 ماه بعد از آن شد، حذف ارز ترجیحی 28500ی نیز من بعد همین تاثیرات را خواهد داشت!
و حذف ارز ترجیحی 37500ی! به بهانه مبارزه با دلالی و کاهش تورم! در آینده ای نه چندان دور
و این دور باطل همچنان ادامه دارد.
مردم دولت را انتخاب می کنند تا رفاه آن ها را افزایش دهند ولی عملا دولت ها رفاه مردم را قربانی سود شرکت های خصولتی می کنند.
https://eitaa.com/omidizanlo
https://www.alef.ir/news/4020617048.html
نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس درباره لزوم تجدیدنظر عاجل در مصوبه مولدسازی. بخشهایی از این نامه بسیار مهم:
- امروز به اینجا رسیدهایم که اگر فردی با حداقل حقوق، بتواند یکسوم حقوق خود را ماهیانه پسانداز کند، دوره انتظار او برای خانهدار شدن ۱۳۵ سال به درازا میکشد. اشتباه نخواندهاید: یکصد و سیوپنج سال ... ! یعنی جز اغنیا، امید خانهدار شدن برای کسی باقی نمیماند. این در حالی است که مدت انتظار در سال ۱۳۷۹ و ۱۳۹۴ به ترتیب ۱۲ و ۳۱ سال بود. در چنین وضعیتی، مصوبه، با محور زمین فروشی، ساختهوپرداخته میشود. دعوی این نامه، این است که اگر دولت زیر بار اجرای مصوبه برود، خود را در جنگ با بیخانمانی، خلع سلاح ساخته و شاید مجبور شود فاتحه خانهدار شدن مردم و خدای ناخواسته، فاتحه خودش را یکجا بخواند!
- این بدان معنی نیست که راهحلی وجود ندارد. هنوز راه انجاموظیفه دولت در تأمین مسکن، با بستهای از سیاستهای سازگار، گشودنی است. البته همهچیز به تغییر بینش و منش حکمرانان و برخی از روشهای حکمرانی بستگی دارد. عنصر محوری بسته سیاستی حل این معضل خانمانسوز، آن است که بپذیرند زمین ابزار سیاستگذاری است، نه مالالتجاره. مالالتجاره کردن زمین، علاوه بر اینکه اهداف مصوبه را تأمین نمیکند؛ بلکه گرانفروشی زمین، چه دولتی، چه خصوصی را برمیانگیزد. و این یعنی تعمیق ناامیدی.
- دولت چه ابزاری جز زمین خدادادی رایگان و اجازه دخالت در بازار زمین، مسکن و اجارهبها، در اختیار دارد که بتواند بهوسیله آن قیمت تمامشده مسکن را کاهش دهد و مردم را از بیخانمانی برهاند؟ زمین، دارایی طبیعی و منحصربهفرد است و رایگان در اختیار دولت قرار دارد. دولت تاجر نیست که آن را خریده باشد و آن را مالالتجاره خود بداند و بخواهد آن را به بالاترین قیمت بفروشد. وقتی قانون اساسی تأمین مسکن را از ضروریات قطعی هر زندگی معمولی میشمارد؛ علیالقاعده باید ابزار تعقیب این هدف را هم در اختیار دولت قرار داده باشد؛ این ابزار مؤثر و کارا در اختیار داشتن زمین رایگان و اختیار مداخله در بازار است. این مداخله نیز پایه علمی دارد که در اقتصاد بخش عمومی و فقه از آن سخن گفته میشود.
- این چه مصوبهای است که شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درباره تصمیمات وزارت اقتصاد در تغییر کاربری، حق اظهارنظر دارد، ولی نظرش نباید مخالف باشد! مثال دیگر: مصوبه به هفت روئینتن اجازه داده است تعیین قیمت کارشناسی را نادیده بگیرند و اگر دلشان خواست، خود قیمت بگذارند! وقتی متصدیان آن مصوبه برای تصمیمگیری حدومرزی نداشته باشند، اگر از هیئت عالی هفتنفره مولدسازی (شامل مـعـاون اول، وزرای اقتصاد، کـشـور و راه، رئیس سازمان برنامه، نماینده رئیس مجلس و نماینده رئیس قوه قضاییه) هر تخلف، جرم یا خیانتی سر بزند، هیچ مرجعی، مجاز به هیچ نوع بازخواستی از آنان نباشد، در عوض مخالفت با این هفت روئینتن جرم انگاری شود! ... با این اوصاف اگر من بگویم روئینتنان هفتگانه در دژ مستحکمِ کاپیتولاسیون، بناشده در مصوبه، غنودهاند و هر کار صلاح ببینند میکنند، گزافه گفتهام؟!
- شگفتآور آنکه مصوبه، برای زحمات طاقتفرسایی که در پایمال کردن اصول قانون اساسی، سلب حقوق اساسی ملت و بیاعتنایی به مقامات و نهادهای کشور و شکایت از همه منتقدان خود، برای خود دستخوشی در نظر میگیرند! مصوبه این حقالزحمه را تا ۵ درصد از منابع حاصل از زمین فروشی تعیین کرده است. مثلاً امسال که طبق قانون بودجه قرار است ۱۰۸ هزار میلیارد تومان از زمین فروشی حاصل شود، هیئت میتواند برای خود و امربران خود تا ۵۴۰۰ میلیارد تومان حقالزحمه تعیین کند! فرض را بر این میگذاریم که روئینتنان، مدیران ضعیفنواز هستند و ۹۰ درصد این حقالزحمه را به امربران میدهند و خود فقط ۱۰ درصد آن را میگیرند. در این صورت؛ به هر یک از۷ صاحبمنصب عضو هیئت برای ۲۴ جلسه در کل سال ۱۴۰۲، مبلغ ۸ میلیارد تومان حقالزحمه میدهند!! به نظر شما اندکی زیاد نیست؟! از این هفت نفر میپرسم، چگونه میخواهید نزد مردمی که برای پولِ پیشِ خانه ایندر و آندر میزنند و ناامید بازمیگردند از این تصمیمات بیاساس و غیرعلمی و ظالمانه که فقیران را فقیرتر و اغنیا را غنیتر میسازد دفاع کنید؟
- چنانچه گفتیم چون هدف، جبران کسری بودجه اعلام شده است، پس هرچه گرانتر بفروشند، بهتر است. بهویژه آنکه هیئت هفت نفره، و مجریان اوامرشان، حقالزحمه خود را بهصورت درصدی از منابع حاصل از فروش زمین دریافت میکنند، دچار تعارض منافع هستند. طبیعی است که قیمت زمین افزایش پیدا کند و در دسترس افراد بیپسانداز دورتر میگردد این فرایند تورم شدیدتر و بیشتر را در پی دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این سهم تمومی نداره ...
https://eitaa.com/omidizanlo
یادداشت های اقتصادی
فقط یه سوال؟ مبل ها رو کجاش میزارن؟؟؟؟😊
جالبه دولت میگه مسکن 25 متری طرح ما نیست ولی سوالی که پیش میاد اینه که آیا دولت اسلامی نباید وظیفه هدایت گری و سیاست گذاری خود را انجام داده و جلوی ساخت این خانه های فساد را بگیرد؟
دولتی که با قوانین موجود به زمین های زیر 160 متر مجوز ساخت نمی دهد، چگونه است که اجازه ساخت مسکن 25 متری را می دهد؟ در جایی که مردم از ترس ماموران شهرداری جرات ساخت و ساز بدون مجوز را ندارند، سوال دیگری پیش می آید که چه کسی به اتحادیه های تعاونی عمران مجوز ساخت لانه های فساد را داده است؟
و سوال مهم تر از همه اینکه در کشوری که با فراوانی زمین مواجه ایم چرا نهادهای حاکمیتی حاضر به پرداخت حق مردم از زمین نیستند؟ چرا با وجود تجربه آسیب های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی فراوان ناشی از آپارتمان سازی دولت #انقلابی دکتر رییسی در واگذاری زمین به خود مردم این همه تعلل می کند؟
#سیاستهای_سفیهانه_وار
#دولت_انقلابی
#شهرداری_تهران
#رییسی
#زاکانی
#غیرت
#نیلی
#غنی_نژاد
#شریف
#امام_صادق
دستاورد اجرای دو طیف اقتصادی که در ظاهر در مبانی با یکدیگر اختلاف دارند ولی در عمل هر دو سراغ اجرای سیاست های فاجعه آمیز شوک درمانی و صندوق بین المللی پول می روند، حاصلی جز تورم پایدار، رشد ناپایدار و گسترش نابرابری و تبعیض در جامعه نبوده است.
اینجاست که باید این کلام دنی رودریک را در مورد اینان به کار برد: اینان جماعت مغروری هستند در حالی که آنچه (کنترل تورم، افزایش رشد و کاهش بی عدالتی) مایه غرور آن هاست بسیار ناچیز است
https://eitaa.com/omidizanlo
ببخشید مگه پزشکهای ایرانی برای دستشویی به خارج از کشور میروند؟
https://eitaa.com/omidizanlo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وحشت کودک فلسطینی بازمانده از جنایت بیمارستان المعمدانی
باید نظریۀ [اقتصادی]مان را بازطراحی کنیم، و به جای تکیه بر «دست نامرئی» برای حل همه مشکلات، بیدار شویم و دریابیم که دست نامرئی یا [از اساس] وجود ندارد، یا اگر هست به ثروتمندان خدمت میکند
ILO.(2021) World Employment and Social Outlook. P.101
غربی ها فهمیدند ولی اقتصاددانان #غربتی در ظاهر ایرانی ولی در فکر و جان #غربتی نفهمیدند و شاید خود را به نفهمی زده اند
https://eitaa.com/omidizanlo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
1. فقدان مطالعه در مسئولین ما منجر به مشکلات بسیاری در کشور شده. چین تا اوایل سال 2000 به هیچ وجه اجازه افزایش نرخ ارز و یا به عبارت دیگر کاهش ارزش پول ملی را نداد، تنها پس از دو دهه رشدهای بالای اقتصادی (رشد متوسط سالیانه 13 درصد) و افزایش شدید درآمد مردم این کشور اقدام به یکسان سازی نرخ ارز کرد ( دنی رودریک، یک علم اقتصاد: تجویزهای بسیار، ص 340).
بسم الله جناب آقای پور ابراهیمی دو دهه به طور مداوم در اقتصاد ایران رشد اقتصادی سالانه 13 درصد ایجاد کنید سپس اقدام به افزایش نرخ ارز کنید. نه اینکه مانند شما در سال 96 افزایش نرخ ارز را قانونی و دائمی کنید. و از آن زمان دائما در شوک های قیمتی هستیم.
https://eitaa.com/omidizanlo
یادداشت های اقتصادی
1. فقدان مطالعه در مسئولین ما منجر به مشکلات بسیاری در کشور شده. چین تا اوایل سال 2000 به هیچ وجه اج
2. فرق اصلی سیاستگذاران اقتصادی چین و ایران در تقلید کورکورانه از دستورات صندوق بین المللی پول است. آنچه برای سیاست گذاران چینی مهم بود، افزایش درآمد مردم و رفاه مردم از محل رشد پایدار اقتصادی بود نه صرفا افزایش رشد اقتصادی غیر پایدار به بهای توزیع نابرابر درآمد. فرض کنید در همان اوایل دهه 80 میلادی چین نیز مانند ایران در دهه 60 و 90 اقدام به افزایش نرخ ارز میکرد، در این شرایط آیا چین موفق میشد؟ مسلما خیر، چراکه سیاست گذاران چینی دریافتند که ابتدا باید درآمد مردم خود را افزایش دهند سپس اقدام به آزادسازی تدریجی و نه دفعی نرخ ارز کنند. روند آزادسازی نرخ ارز در چین بیش از دو دهه به طول انجامید اما در ایرانی که 80 درصد واردات آن کالاهای سرمایه ای و واسطه ای است و تولید کننده مجبور است مواد اولیه خود را از خارج وارد کند، افزایش نرخ ارز نه تنها باعث افزایش رشد اقتصادی نمی شود بلکه وضعیت رفاهی مردم را بدتر می کند، فقر را گسترش می دهد، فساد و سرقت را افزایش می دهد و ... .
https://eitaa.com/omidizanlo
نمی توان بین سه گانه «جهانی شدن، مردم سالاری دینی و استقلال اقتصادی» کشور ، هر سه را انتخاب کرد. در اینجا سیاستگذاران کشور باید دست به انتخاب بزنند
مسلما نمی توان از مردم سالاری دینی و استقلال اقتصادی کشور دست کشید. دست کشیدن از هر یک از این موارد در تعارض ذاتی با ماهیت انقلاب اسلامی ایران است؛ بنابراین باید از جهانی سازی دست کشید. لازمه دست کشیدن از جهانی سازی نیز کنترل شدید ورود و خروج سرمایه به داخل و خارج کشور و اصلاح قوانینی که قیمت ها را جهانی میکنند مانند قانون هدفمندی یارانه ها و قانون یکسان سازی نرخ ارز است.
جهانی سازی تنها باعث هضم کشور در اقتصاد آمریکا و تبدیل شدن کشور به یکی از مستعمرات نوین آمریکا می شود (مستعمره ای که خود با دست خود و با تصویب قوانینی علیه خود در کشور، نوکر بی جیره و مواجب آمریکا شده است)
سرمنشا شوک های قیمتی فراوان در کشور همین تفکر جهانی سازی و هضم شدن در دهکده جهانی است.
https://eitaa.com/omidizanlo
گلایههایی از وضعیت بازار در هیات دولت
▪️اختصاصی تسنیم
🔹وزیر صمت در نامهای تند به دو معاون خود از گلایه مکرر اعضای هیات دولت به رها بودن بازار و اجحاف در حق مردم خبر داد.
🔹 پ.ن:
آیا وزیر صمت در یک مملکت نمی فهمد که حمایت چندی پیش وزیر اقتصاد و ایشان از افزایش نرخ تسعیر ارز از ۲۸۵۰۰ به ۳۷۵۰۰ سبب افزایش هزینه ها شده است؟
اندکی نگاه به بازار تایر، لوازم خانگی، درب و پنجره و .... حاکی از افزایش ۳۵ درصدی قیمت این کالاها بعد از افزایش نرخ تسعیر ارز است.
#خود_کرده_را_تدبیر_نیست
#عقل که نباشد سیاست های #سفیهانه_جهانی_سازی_قیمت ها، تنها منجر به کاهش رفاه مردم، افزایش نارضایتی مردم و شوک های قیمتی می شود.
https://eitaa.com/omidizanlo