یادداشت های اقتصادی
🎙صوت نشست علمی #اضافه_برداشت و #ناترازی_بانکها 🔹دکتر امید ایزانلو👇 https://ble.ir/mjtvyadeq/-480937
ناترازی_out.mp3
32.02M
صوت جلسه اضافه برداشت و ناترازی شبکه بانکی
آنچه برای مردم مهم است، افزایش قیمت یا به عبارت دیگر گران شدن قیمت کالاهاست.
اینکه گوشت گوسفند در سال 1400 کیلویی 90 هزار بوده و امروز به 650 هزار تومان رسیده مهم است.
والا اینکه از حدود 400 کالا و خدمت میانگین رشد قیمت بگیری و بعد بگویی تورم کاهشی بوده، برای مردم باور پذیر نیست.
آنچه مردم با آن مواجه اند معیشت و مسکن است که در اقلام اساسی هردوی این موارد متاسفانه طی این دو سال شدیدا افزایشی بوده است.
15.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نئولیبرالیسم چیست؟
🔹 پاسخ را از زبان نوآم چامسکی بشنوید.
خیلی دقیق به مرکز اصلی مشکل یعنی بانک ها + مقررات زدایی اشاره می کند
یادداشت های اقتصادی
https://eitaa.com/omidizanlo
امیدوارم در سال جهش #تولید با #مشارکت_مردم، مسیولین به این درک برسند که منابع خدادی مانند نفت و معادن و محصولات مشتقه آن در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها و فولادی ها، موهبتی الهی هستند که می توان با ایجاد ارزش افزوده از این محصولات چندین برابر ارزآوری کشور را تضمین و رفاه داخلی را نیز افزایش داد.
و البته لازمه این موضوع قطع ارتباط نرخ گذاری پایه محصولات بورس کالا با تغییرات نرخ #دلار است.
https://eitaa.com/omidizanlo
با ادامه این سیاستها، بدون تردید نرخ ارز در #بازار_آزاد_قاچاق، افزایش خواهد یافت و در این شرایط مجدداً با این استدلال که نرخ ۲۸.۵۰۰ موجب فساد و رانت شده است، این نرخ نیز به سرنوشت ارز ۴.۲۰۰ تومانی مبتلا خواهد شد. سرانجام، پیشبینی میشود اگر دولت با همین سیاست پیش برود، نرخ ۲۸.۵۰۰ به نرخ حدود ۴۰ هزارتومانی بازار مبادله افزایش مییابد و مجدد این دور باطل در اقتصاد تکرار خواهد شد. دور باطلی که از سال ۱۳۹۰ آغازشده و همچنان ادامه دارد. این سیاست، بدترین عملکرد را برای متغیرهای اقتصادی کشور رقمزده و افزایش بیشتر تورم و کوچکتر شدن سفره اقشار متوسط و ضعیف و غنیتر شدن اغنیا و شکاف طبقاتی را به دنبال داشته و دارد
👆بخشی از نامه محققان اقتصاد اسلامی در ابتدای فروردین 1402 و پیش بینی افزایش نرخ ارز در نتیجه سیاست های ارزی اشتباه دولت.
به درستی می توان گفت که تقریبا تمام پیشبینی های اقتصاددانان اسلامی در سال 1402 محقق شد و اما دولت تقریبا هیچ یک از راه کارهای ده گانه مطرح شده در این نامه را اجرا نکرد
متن نامه 👇
https://eitaa.com/omidizanlo/325
یادداشت های اقتصادی
ده راهکار محققان اقتصاد اسلامی برای مهار تورم و رشد تولید 1️⃣یک نرخ، و تنها یک نرخ برای واردات کالا
👆 متن نامه محققان اقتصاد اسلامی
در شبهای قدر، درخواست ما از پروردگار دو چیز است: ترمیم گذشته و ترسیم امور آینده. امشب از خدا بهترین ترمیم را طلب میکنیم؛ یعنی میگوییم خدایا! معاصی را از من جدا کن و مرا تطهیر کن. به شاهدان معصیت من نیز بگو یادتان برود بنده من چه کرده!
آیتالله آقامجتبی تهرانی رحمتالله علیه
رییس کل بانک مرکزی سه عامل رشد نقدینگی(مهمترین عامل), تراز تجاری و رشد اقتصادی کشور را در تعیین نرخ ارز در بلند مدت موثر دانسته اند
زمان شروع ریاست ایشان بر بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی ۳۵ درصد و هم اکنون ۲۴ درصد است.
با همین معیار از زمان راه اندازی مرکز مبادله نرخ حواله دلار از ۳۳۵۰۰ به ۴۰۵۰۰ رسیده است یعنی رشد ۲۱ درصدی نرخ ارز رسمی تنها طی یکسال و نیم از حضور ایشان در بانک مرکزی.
به عبارت دیگر با فرض همین تراز تجاری مثبت، رشد نقدینگی حدود ۲۴ درصد و رشد اقتصادی حدود ۴ درصد، باید انتظار افزایش ۲۰ درصدی نرخ ارز رسمی کشور را داشته باشیم.
┏━━━ °•🖌•° ━━━┓
@https://eitaa.com/omidizanlo
┗━━━ °•🖌•° ━━━┛
پ.ن: تعیین نرخ ارز بر مبنای نظریه نقدینگی از اساس اشتباه و با واقعیت های اقتصاد ایران که با شدیدترین تحریم های اقتصادی مواجه است سازگار نیست.
افزایش حدود ۲۰ درصدی نرخ ارز رسمی از یک سو نرخ واردات را افزایش می دهد و از سوی دیگر، منجر به افزایش ۲۰ درصدی قیمت پایه محصولات بورس کالا می شود. افزایش ۲۰ درصدی قیمت پایه در بورس کالا در فرایند بازار انحصاری عرضه در بورس کالا عموما منجر به افزایش حدود ۴۰ درصدی قیمت مواد اولیه شده و نتیجتا باید انتظار کاهش قابل توجه نرخ تورم را نداشت.
به عبارت دیگر تورم در سال ۱۴۰۳ نیز در هسته سخت ۴۰ درصد توقف میکند.
نقدینگی به شدت نامتوازن در اقتصاد ایران ( در نتیجه افزایش سودهای بانکی و اضافه برداشت بانک های خصوصی) به عنوان شرط لازم افزایش قیمت ها در تمام ادوار اقتصاد ایران وجود داشته است، اما آنچه این نقدینگی را به جریان درآورده و سبب افزایش قیمت ها می شود، تغییرات نرخ ارز ناشی از عدم وجود حکمرانی ارزی، ریالی و مالی است.
https://eitaa.com/omidizanlo
#فقدان_دولت_ مقتدر