هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 دفاع احمد راستینه از اقتصاد مردمی
🔺اقتصاد مقاومتی: وعده صادقِ مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم
🔺وقتی میگویند به علم اقتصاد برگردید،منظورشان پذیرش اقتصاد بازار آزاد و نسخه های تحمیلی تجارت جهانی است.
🔺تحقق اقتصاد مردمی به جای اقتصاد آزاد و اقتصاد دولتی، حذف ربا، مردمیسازی به جای خصوصیسازی، تغییر قوانین اقتصادی به نفع توده مردم، جبران شکافهای ناعادلانه ناشی از شوکهای قیمتی و توزیع منابع عادلانه قبل از تولید.
@dr_izadkhah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکاتی از استاد #میرباقری:
تقوا یعنی همراه امام شدن و صدایی در مقابل او بلند نکردن ...
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از 🇱🇧 ابنسبیل|محسن آقایی 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هزار جوی خون بگرییم و کم باشد ...
بیاید رئیس جمهوری انتخاب کنیم که مطمئن باشیم برای این درد بیش از بقیه غیرت و توان میذاره
@aghaeimohsen
رویای امت
مرد قاب های ماندگار https://eitaa.com/ommat_Dream
مرد قاب های ماندگار
آنقدر که من از آقای جلیلی شناخت دارم این است که اگرچه خیلی نگاه تمدنی به معنای الگوهای شهرسازی و ... را به صورت مشخص ندارد و به نوعی دنبال احیای اقتدار دولت است که همین هم گاها دست مایه نقد منتقدان میشود اما اخلاص و قاطعیت او و همچنین نگاه خوبی که به کلان پروژههای ملی از جمله طرح های توسعه صنایع پایین دستی برای محصولات پتروشیمی کمتر کردن وابستگی به نفت دارد و موضع قاطع و البته ایجابی در برابر نظم جهانی که میتواند کمک شایانی به تثبیت موقعیت ایران در نظم چند قطبی آینده شود و نقش دادن به منطقه خاور میانه و ... میتواند به شدت در مسیر آینده به لوکوموتیو جمهوری اسلامی شتاب ببخشد .
مسئله بعدی نگاه ساختاری او به مناطق محروم و خصوصاً روستاهاست که میتواند شتاب مخرب متمرکز شدن امکانات ، دارایی ها و نهایتاً جمعیت را به سمت کلان شهرها بگیرد و راه تنفسی برای تقویت تولید خرد از نوع روستایی باشد و همچنین پراکندگی جمعیت و البته جلوگیری از هزینه های سرسام آور در مرکز برای رفع بحران های ناشی از سیاست های تمرکز ... این راهم اضافه کنید که این رویه چقدر میتواند به عدالت اجتماعی کمک کند .
روحیات آقای جلیلی شاید نه در تئوری های اقتصادی بلکه در عمل خلاف بازار آزاد بی دروپیکر است و نوید کنترل ارز ، بانک ها و ... را میدهد .
البته بازی دادن به قشر جوان و خروج از سبد گردانی پیر و پاتال های اصولگرا نیز نقطه قوت اوست که انشاالله یک کابینه جوان و مستقل را رقم خواهد زد .
دیگر از دست پاکی ، صداقت ، مردمی بودن و ... هم نیاز نیست بحث شود ، فلذا انتظار میرود این تصویر ماندگار تبدیل به سریالی ماندگار در پرده جمهوری اسلامی شود و سرمایه اجتماعی مستهلک شده یا از دست رفته را به دامان آن بازگرداند.
پ ن : عزیزانی که با وجود داشتن رسانه و مدعی جهاد تبیین بودن میگویند صبر کنید تا کاندیداها برنامه ارائه دهند بعداً دفاع کنیم باید توجه داشته باشند که این برای مردم عادیست نه یه فعال رسانهای و سیاسی که قرار است راهبری کند ، شما مگر شناخت نسبت به کاندیدا ها و منش ها و روش های آنها ندارید که مثل عوام منتظر مناظرات باشید .
✍️مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از دکتر سعید جلیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیس جمهور پیمانکار نیست!
🔸ادعا میکنم با درک عمیق از مسائل کشور برنامه های جهش کشور را آماده نمودیم
🔸دولتی که صدها اولویت داشته باشد در حقیقت یعنی اولویتی ندارد
✅ پایگاه اطلاع رسانی دکتر سعید جلیلی
@saeedjalily
هدایت شده از حسن عباسی
« یکی از آثار شوم نظام سرمایه داری این بوده است که برای کارگر، کارمند، کارکنان مغزی و یدی، با ایجاد انگیزههایی که افراد مجبور باشند اضافه کار کنند، ساعات فراغت کافی برای انسان زیستن و خودسازی باقی نمیگذاشت.
آنها در ایام هفته، خسته و کوفته، بی توان، بینیرو، به خانه و یا احیاناً لانهی خودشان برمیگردند. در نظام اقتصادی ما، این باید از بین برود. هنوز هم این وضع هست.باید ازبین برود. باید در برنامهریزیهای اقتصادی، تناسب درآمد کارمندان، کارگران، کسانی که کار میکنند و پیشهوران، با هزینههایشان طوری باشد که آنها وقتی هم برای خودشان داشته باشند، نه اینکه از بام تا شام ناچار باشند برای سیر کردن شکم خودشان و زن و بچهشان، یا برای تهیه یک مسکن کوچک جزئی، دنبال یک لقمه نان بدوند. باید کار بکنند، اما نسبت میان درآمد اینها از کارشان با هزینههای جاریشان، باید نسبت انسانی باشد، نسبت عادلانه و منصفانهای باشد.»
شهید بهشتی_ نظام اقتصادی در اسلام_صفحه ۴۲
📎 @hassanabbasi1374
🔸تخم لقِّ ائتلاف علیه جمهوریت
در دور قبلی انتخابات ریاست جمهوری مطلبی در صفحه اینستاگرامم که البته از زمان فیلترینگ تقریباً تعطیل است نوشتم به نام «تخم لقِّ ائتلاف علیه جمهوریت » البته آنزمان قلم کم بار همچون امروزم بسیار تندتر از حالا بود 😊 اما هنوز هم بر همان نظرم برعکس اکثریتی که توصیه به ائتلاف میکنند .
اینکه عرصه انتخاب را در فشار دیگری گذاشته ایم برای منتخبین که ابتدا ببینند کدام یک روکشی و پوششی هست و کدام یک اصلی و سپس بین گزینه های اصلی دوباره انتخاب کنند روشی ناثواب است .
هیچ دوتایی یکی نیست اصلأ ، قالیباف ، جلیلی ، زاکانی ، قاضی زاده و ... یکی نیستند در کنار شباهت های فراوان ، انتخاب بر سر تمایزات است نه بر سر تشابهات ، اگر کسی خود را در قد و قواره ریاست جمهور دیده و از فیلترها هم عبور کرده چرا باید مردم را از حق انتخاب آن فرد با فشار های جناحی ، سیاسی و رسانهای محروم کرد ، خود این تاکتیک بی ربط با مبنا اصول مشارکت را نیز دچار اختلال میکند ، اگر عده ای خودشان را متقاعد کرده اند به شخص ایکس رای بدهند ولو از نگاه ما کم اقبال یا ضعیف باشد ، چه اشکال دارد و در صورت کنار کشیدن او به نفع دیگری اصلأ معلوم نیست عین سبد رای او در سبد فرد مورد نظر ریخته شود به احتمال زیادی درصدی از آنها با سرخوردگی که به وجود میاد با صندوق رای قهر میکنند و این ضربه به اصل مشارکت است .
البته بدیهی است که اگر یک نامزد دیگری را اصلح تر از خودش دانست و شخصاً بدون فشار دیگران تصمیم بر کناره گیری کرد بسیار اخلاقی و مقبول است ، اما نه با این بازی های سیاسی ...
بگذارید همه با هم حقیقتا رقابت کنند و دیگر اگر کسی هدف پوششی داشت پا به میدان رقابت نگذارد .
نکته بعدی اینکه اگر کسی اقبال بیشتری دارد اساساً ائتلاف کمکی به او نمیکند چون با ائتلاف رای مجموع افراد ائتلاف کننده کمتر از زمانی میشود که مستقل خود را به رای گذاشته اند ، اگر فرد با آراء خودش نتواند حد نصاب را برای ریاست جمهوری (یعنی بیش از ۵۰٪ ) به دست آورد این اتفاق در دور دوم به صورت طبیعی رخ خواهد داد .
صداقت همیشه بهترین راه است .
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
قائده تحلیل انتخابات
هیچگاه مردم از بین گزینه های موجود به گزینه وسط لحاف رای نمیدهند .
یا رومی روم یا زنگی زنگ
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
دیشب آقای قالیباف از دوگانه مفهومی تولّی و تصدی در اقتصاد میگفت و واگذاری زمین ، آقای قاضی زاده با صراحت تمام شعار انتخاباتی را احیای خانواده و اقتصاد خانواده محور گذاشته و تقریباً اکثر کاندیداهای نزدیک به گفتمان انقلاب از تمرکز زدایی حرف میزنند این نوید پیشروی گفتمان های تمدنیست که خودش را وارد مباحث نامزدها کرده ، هرچند هنوز تا تبدیل شدن به جهت گیری های متمایز به همراه برنامه های مشخص فاصله زیاد است .
✍️مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 آیتالله میرباقری | بایستههای رقابت درونگفتمانیِ جبهۀ انقلاب، ۱۴۰۳/۳/۲۳
💥 ما باید رقابت درونگفتمانیِ جبهۀ انقلاب را بپذیریم؛ منتها اولاً این رقابت باید کاملاً اخلاقی و همافزا باشد و زمینه را بهنفع رقبای بیرونی تغییر ندهد؛ ثانیاً در جهت افزایش ظرفیت انسانی انقلاب، گفتوگوی فعّال (نه انفعالی) با جریانهای رقیب را فراموش نکنیم، هم با بدنه عمومی و هم با لایۀ نخبگانی آنها.
💥 همۀ کاندیداهای انقلابی، در دورههای قبلی نشان دادند که بهنفع آرمانها حاضر به فداکاری و ائتلاف سیاسی هستند.
اما باید توجه کرد که ائتلاف سیاسی، با وجود بداخلاقیهایی که ظرفیتهای جبهۀ انقلاب را فرسایش میدهد، ممکن نیست. با این چالشها، اگر هم در پایان به وحدت برسیم، وحدت سیاسیِ پایدار نخواهد بود.
☑️ @mirbaqeri_ir
کدام اسلام جامعه میسازد ؟
🔺#اسلام_متحجر ( نظریه استیلای دنیای قدیم با صورتکی اسلامی ، اسلام سلفی و سنی )
🔺#اسلام_بنیادگرا ( اسلامی که معطوف به احکام اسلام هزارو چهارصد سال پیش و نمونه های برخورد با مسائل آن جامعه و فهم عمومی آن زمان باشد )
🔺#اسلام_سازشکار( اسلامی که در هر دوره به رنگ آن در می آید و ابزار توجیه و تایید میشود با حفظ بعضی ظواهر و تطبیق باورها )
🔺#اسلام_آرمانگرا ( اسلامی که دنبال پیدا کردن حکم خالص میگردد و عملا با واقعیت متکثر نمیتواند روبه رو شود و به انزوا روی می آورد )
هیچکدام راه حل نیست بلکه راه حل در اسلام فرایندیست که از حداقل ها شروع میکند و به حداکثر ها میل دارد ، اسلامی در حرکت ، از نقطه مبدأ به سمت نقطه مقصد ، اسلام فرایندها و روندها ، اسلام کلان الگوهای اداره ، «#اسلام_رشد» ، اسلام سرپرستی مبتنی بر اختیار ، اسلام توسعه دهنده اراده ها به سمت و جهت مطلوب ...
اسلام در مبدأ یعنی اسلام تاریخی ، تاریخ صدر اسلام به همراه شرایط ، مقتضیات و احکام ناظر بر آن جامعه و اسلام در مقصد یعنی نهایت جامعه آرمانی عصر ظهور ، حالا تعبیر از اسلام ناب جامعه ساز یعنی اسلام راه ، اسلامی که نه لزوما تمام مقتضیات #مبدأ را دارد و نه به شکل #مقصد درآمده بلکه سرپرستی حرکت برای پیمودن مسیر میکند .
ما همیشه برای فهم نظر دین نگاه به مبدأ داریم اما نگاه به مقصد نداریم و اساسا به خاطر همین نگرش های اشتباه در رکود هستیم .
با این خط کش بسیاری از پاسخ های اهل بیت ناظر به #مقتضیات_زمان بوده اما کاملا جهت مند ، #جهت_مندی پاسخ از خود پاسخ مهم تر است .
مثلاً بی اجازه دست در جیب دیگران کردن یک عمل خلاف اخلاق است اما همین فعل در یک وضعیت متعالی فضلیت است در بین مومنین, که امام صادق ناظر به سوال اصحاب که پرسیدند آیا ما یاران قائم ال محمدیم ، چنین فرمود آیا جیب های تان یکیست که مال برادر مومنت مثل مال تو و مال تو مثل مال برادرت باشد که نیاز به اجازه نباشد؟!!
اسلام در حرکت پشتش به مبدأ است پایش در اکنون و نگاه و رویش به سمت آینده ، این است که میتواند تصویر از آینده بدهد .
چقدر فهم های دینی که بی قطب نما و جهت غرق در افعال خرد شده اند و در بسیاری موارد مانع رشد و حرکت ...
وقتی جهت مندی کشف میشود آنگاه میتوان به #کلان_الگوهای_ساختارساز رسید که جامعه را در یک مسیر مشخص و قابل ارزیابی به سمت آینده مطلوب انبیاء حرکت دهد و بستر تحقق و ساخت جامعه دینی امکان پذیر می شود .
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به کسی رای میدهم که فهمش از مسکن، خانه باشد و نه لانه...
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از مهدی الهیفرد
🔻پویش کنارهگیری کاندیدای رفیق یا کاندیدای رقیب، غلط است. همه باید بمانند و حرفشان را بزنند. مردم هستند که نهایتا سرنوشتشان را با انتخاب اصلح رقم خواهند زد.
📌ما وظیفه داریم، فقط گزینه اصلح را معرفی کنیم، همین!
#انتخاب_اصلح
#سعید_جلیلی
•┈┈••••✾•🍃🇮🇷🍃•✾•••┈┈•
@mahdi_elahifard
🔶« برائت »
🔰روز برائت یعنی روز رزمایش و روز آمادگی مومنین برای حفاظت خود از مخاطرات در مسیر زندگی فردی و جمعی امت ، روز خط و نشان کشیدن و مرز گذاری ها با ابلیس و یاران و سپاهیانش ، و همچنین سازوکار های فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی آن ، که دستگاه عزیمیست برای کانالیزه کردن انحرافات و توسعه رضیلت های اخلاقی و بسط ظلم در عالم ، دستگاهی که ساخته و پرداخته جریان مقابل انبیاء جهت فساد در زمین است.
هر لحظه غافل شدن از جریان رقیب و دام های آن انسان را به تله های سختی خواهد انداخت که بیرون آمدن از آن به این راحتی ها نیست .
به گمان من تمام افعال در حج یک ذکر و یادآوری است نمادین از حقیقت در جریان در عالم که باید مدام در فکر و قلب حجاج ، مسلمین و جهان اسلام تکرار شود ، خط کش ، فرم و چهارچوبی برای تعیین حرکت صحیح است .
حالا با این مقدمه باید توجه داشت همانطور که در صدر اسلام خلفای خودخوانده و ناحق در بین مسلمین توحید را ترویج میدادند اما ، نفاق ، شرک و کفر را مسکوت میگذاشتند ، امروز هم همان منافقین و حاکمان ظالم که بر بخشی از امت اسلامی حکمرانی میکنند به دنبال همان الگو ها هستند برای همین از مراسم برائت هراس دارند .
دیالوگ معروفی میگه بزرگترین پیروزی برای شیطان آن است که همه باور کنند شیطانی وجود ندارد .
یعنی انسان از نیروی شرّی که در عالم شرارت میکند غافل شود و همین آغازی بر پایان او خواهد بود .
این قضیه امتداد در همه جا دارد برای مثال رسانه های معاند و جریانات سازشکار در داخل همیشه تلاش دارند تا بسامد واژه دشمن را در کلام امامین انقلاب ناشی از توهم توطعه یا روحیه دشمن سازی آنها بدانند و همین را هم سعی میکنند به جامعه تسری دهند تا جامعه عملا در مقابل تحدیدات خلع سلاح شود ، مگر چیزی در دنیا هست که ضدش نباشد ؟!
باید برائت را تبدیل به یک مبنای معرفتی در عمق جان جامعه و فهم عمومی کرد ، همانگونه که تولی و محبت نسبت به اهل بیت و اولیاء الله و شهیدان یک اصل و ضروت دین داری خوانده میشود و بدون آن دینداری رنگ و معنایی ندارد .
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺قاضی زاده هاشمی: نگاه ما به حوزه فرهنگ یک نگاه تمدنی است
نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در میز گرد فرهنگی:
🔺در فرهنگ غرب مبنا فرد و پاسخ دادن صرفا به نیازهای فرد است اما فرهنگ ایرانی اسلامی ما یک فرهنگ جمع گرا است که رکن اصلی آن خانواده است
@bidariymelat
پ ن : خوب است که یک نامزد ریاستجمهوری این ادبیات را بدون لکنت بیان میکند ، اما مسئله ای که هنوز جا نیفتاده و آقای قاضی زاده هم از آن بی بهره هستند برگشتن نقش ها به درون خانواده مانند اقتصاد ، آموزش و درمان و ... است که در دوره مدرن به جامعه واگذار شده و عملا نهاد خانواده از این جهت تضعیف شده .
وقتی نقش ها به درون خانه و خانواده برگردد ، خانواده به صورت طبیعی تقویت میشود اما کمک های مالی و تسهیلاتی فقط مانند مُسکن است نه درمان و راه علاج .
باید بسترها و زیرساخت های آنرا فراهم کرد و قبل از آن فهمید که خانواده در یک پکیج اداره جامعه معنا دارد که در نظم مدرن معنا ندارد .
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
آنکه امروز پیشدستانه دعوت به وحدت میکند اگر منظور گذشتن از خود است میشود ایثار و اگر مراد کنار گرفتن دیگران به نفع خود است میشود استکبار ، به نظر شما این دعوت از کدام جنس است ؟
در ضمن اگر دیگری کنار نرود به حرف خودش عمل میکند ؟
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 الگوی توسعۀ غربی در ایران محکوم به شکست است.
«دولتهای جمهوری اسلامی باید توجه کنند که در یک نگاه كلان، مدرنیزاسیون و الگوی توسعۀ غربی در ایران موفق نخواهد بود؛ زیرا اعماق جامعۀ ما عاشورایی و اسلامی است و امكان تحقق توسعۀ غربی، بهنحو همهجانبه و در لایههای مختلف اجتماعی، در اینجا وجود ندارد.
اگر دولتهای ما بخواهند تابع جریان غربگرا عمل کنند، در برنامهریزیشان شکست خواهند خورد؛ چون نمیتوانند از سد اسلام عبور كنند و انقلاب اسلامی همچنانکه از سرِ الگوهای بدلی همچون ترکیه عبور کرد، از سرِ آنها هم عبور میکند.» (۱۳۹۲)
#استاد_میرباقری
#الگوی_پیشرفت_اسلامی_ایرانی
#الگوی_توسعۀ_غربی
☑️ @mirbaqeri_ir
«توسعه گرای واقعبین »
🔰واقعیتش این است ما هنوز نامزدی برای الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت که بخواهد کت ریاست جمهوری را تن کند نداریم ، تمام عزیزان نامزد شده هنوز رویایشان برای پیشبردن کشور الگوهای توسعه مدرن است البته نمیشود انکار کرد که بلاخره به خاطر تنفس در هوای حکومت دینی یک توجهاتی هم به ارزش های آن باشد اما در عرصه برنامه ریزی ها چنین رویکردی با شاخصه های مشخص وجود ندارد هرچند گاهی در حد کلیت بر زبان نامزدها جاری میشود مانند اینکه باید مردم را مشارکت بدهیم ، خانواده مورد توجه قرار گیرد و ... حال این برنامه ها گاهی لیبرال تر و گاهی سوسیالتر میشوند اما کاملآ در چهارچوب توسعه تعریف میشوند .
نکته بعدی این است که حالا همین الگوی توسعه در برخی نامزدها حتی نگاهی فانتزی و حتی توهمی دارد مثل آقای پزشکیان و بعضی عزیزان جبهه انقلاب ، اما تمایز آقای جلیلی نسبت به دیگران واقع بینی او از توسعه است و همچنین الزامات و لوازم آن ... به همین خاطر انتظار می رود دولت او بتواند ، سازندگی ، پیشرفت دانش فنی ، افزایش تولید و رشد اقتصادی را محقق کند و نگاه انظباطی او به سازوکارهای مالی کمی وضعیت ارز و بانکداری را سروسامان دهد اگرچه برنامه تغییر بنیادینی برای آن آنطور که بیانات پیداست ندارد .
شاید نیاز امروز کشور به سیاست خارجی درست و فعال که نقش ایران را در نظم جهانی آینده تثبیت کند حتی بیش از برنامههای داخلی باشد و البته همین امر به مسئله اقتصاد هم کمک شایانی خواهد کرد که آقا سعید بهترین گزینه برای این کار است .
احساس میکنم بعضی دوستان ما که نگاه های تمدنی دارند و به برخی نکات در مورد الگوی پیشرفت رسیده اند به عرصه انتخابات ناامیدانه نگاه کنند چرا که کسی را نماینده گفتمان خود نمیدانند اما باید توجه داشت که اساساً اهل اندیشه آنهم اندیشه تمدنی که جهان جدیدی میخواهد خلق کند باید چند دهه از سیاست گذاری ها و محافل و افراد سیاسی جلوتر باشد و این فاصله نباید منجر به ناامیدی و سرخوردگی شود این منطق کار است ، در ثانی یک نگاه جدید ابتدا باید توانسته باشد طیف گستردهای از بدنه اجتماعی را با خود همراه کرده باشد تا بازخوردی در عرصه سیاسی بیابد ، که هنوز تا این نقطه خیلی فاصله داریم فلذا باید آرمانی اندیشید اما با واقعیت راه رفت ، همان که در یادداشت قبلی گفتم اسلام در راه و #اسلام_رشد ، فهم این نگاه میتواند به انسان کمک کند .
آقای جلیلی نماینده ای حقیقی ، کامل و پرقدرت از گام اول است که نسل اول انقلاب آرزویش را داشته و امروز به آن رسیده هرچند بی تاثیر از نسل های بعد نیست .
باید کارکرد تا در دولت های بعد نماینده گفتمان های جدید را داشت آنهم نه فقط اندیشه ای بلکه باید به زبان هنر و رسانه حرف های نو را با جامعه در میان گذاشت ، اندیشه و جهان بینی مسئله ای سیاسی نیست بلکه مسئله ای اجتماعی است که بعداً در سیاست نمود پیدا میکند.
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 رئیسجمهور در برنامهریزی ملی، باید توجه کند که ادبیات توسعه غربی در ایران شکست خورده است.
⚡️ رئیسجمهوری که اتوپیای غربی را فهم میکند، ولی قدرت درک آرمانهای تاریخی ملت ایران بهعنوان آرمانهایی جذّاب و شورانگیز را ندارد، او در تَراز جمهوری اسلامی نیست. ۱۴۰۳/۳/۲۳
#استاد_میرباقری
#الگوی_پیشرفت_اسلامی_ایرانی
#الگوی_توسعۀ_غربی
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
وزنکشی سعید جلیلی
ازنگاه اقتصاد سیاسی
🔹اقتصاد فقط بررسی تورم یا ترازنامه بانکها یا بودجه دولت نیست؛ اقتصاد یک جوهره مهم ونامشهود دارد بنام اقتصاد سیاسی.
اقتصاد سیاسی به کنش صاحبان قدرت و گروه های اجتماعی در اقتصاد می پردازد؛ که در اتاقهای کارشناسان اقتصادیون مغفول است.
🔹امروز در اقتصاد ایران، بانکها یک نهاد صاحب قدرت هستند؛ شرکتهای بزرگ صادرکننده منابع طبیعی و مواد اولیه هم؛ سازمانهای عریض و طویل ذینفع در بخشهای اقتصادی هم؛ شبکه دلالی محصولات کشاورزی هم؛ و ... .
از آن طرف، گروه های مختلف اجتماعی هم در اقتصاد کنشگرند: انجمن های کارآفرینان، جامعه کارگران، تشکلهای مهندسان، و ده ها گروه دیگر.
🔹رییس جمهور لازم نیست کارشناس اقتصادی به معنی فنی آن باشد (یعنی مثلاً نحوه محاسبه تورم را بلد باشد)؛ اما حتما باید درک و شناخت سیاسی از مسایل اقتصادی را دارا باشد. و الا سرش کلاه می رود. و الا صاحبان قدرت، با زبان کارشناسی، مسایل اصلی و فرعی را برایش تغییر میدهند.
رییس جمهوری که خودش نتواند روایت درستی از جنبه سیاسی مسایل اقتصادی داشته باشد و صرفا گوش به دهان اقتصاد خوانده ها باشد، در محاصره بوروکراتهای اقتصادی گیر می افتد و صدای جامعه را نخواهد شنید.
🔴 جلیلی به دلیل تخصص و حرفه اش در حوزه سیاسی و نیز سابقه دولت سایه اش در بررسی چالش های چندوجهی اقتصاد، به نگرش اقتصاد سیاسی مسلط شده و لذا در پیچ و خم بوروکراسی حیله گر و گیج کننده، گیر نخواهد افتاد و همین هوشمندی سیاسی او در سایه عدالتخواهی اش، برای به میدان کشیدن جریانهای مردمی در اقتصاد، کمکش خواهد کرد.
#روحالله_ایزدخواه
@dr_izadkhah