khadem-madrese.mp3
10.84M
💠 داستان خادم حوزه که یکی از رجال الغیب #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه شد.
🕊 رجالُ الغیب ۳۰ نفر هستند که خادم و همراه آن حضرت هستند.
🤗 حتما تا آخر گوش کنید دلنشین است بنقل از شیخ غلامرضا کسایی داماد علامه امینی ره.
🎙 حجت الاسلام عالی
🍀 عضو شوید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3388473549Cfb19e9e285
💥ریاضی در حوزه!
[علامه طباطبایی] در جَبر و مقابله و هندسۀ فضائى و مسطّحه و حساب استدلالى سَهمى بسزا داشتند. و در هيئت قديم استاد بودند؛ بپايهاى كه به آسانى مىتوانستند استخراج تقويم كنند، و همانطور كه عرض شد يكدورۀ از آنرا بما درس گفتند.
ولى چون رياضيّات را چه از حساب و هندسه و چه از مثلّثات، اين حقير در مدارس جديده بطور مستوفَى خوانده بودم ديگر لزومى نداشت كه نزد ايشان نيز بخوانم .
بارى، استاد ما علوم رياضى را در نجف اشرف نزد آقا سيّد أبوالقاسم خونسارىّ كه از رياضىدانهاى مشهور عصر بود فرا گرفته بودند. و خود ايشان مىفرمودند كه: براى بعضى از استادان رياضى جامعۀ بغداد(دانشگاه)مسألهاى مشكل پيش مىآمد كه از حلّ آن عاجز مىشدند،به نجف مىآمدند و بخدمت آقاى سيّد أبوالقاسم مىرسيدند و اشكال خود را رفع مىكردند...
استاد وحيد ايشان در #فلسفه، حكيم متألّه معروف مرحوم آقا سيّد حسين بادكوبهاى بوده است كه ساليانى دراز در #نجف اشرف در معيّت برادرشان مرحوم آية الله آقا حاج سيّد محمّد حسن طباطبائىّ إلهى نزد او بدرس و بحث مشغول بودهاند؛ و چون «أسفار» و «شفاء» و «مشاعر»و غيرها را نزد او خواندهاند.
مرحوم حكيم بادكوبهاى به ايشان عنايتى خاصّ داشته است و براى تقويت برهان و استدلال، ايشان را امر كرده است كه علوم #رياضى را دنبال كنند .
📚مهرتابان ، حسینی #طهرانی ص ۲۱ و ۲۲
https://eitaa.com/joinchat/3388473549Cfb19e9e285
💥داستان معماری و نقشه کشی مدرسه حجتیه توسط علامه طباطبایی
✍آیت الله سید محمدحسین #طهرانی(ره):
در سنۀ يكهزار و سيصد شصت و چهار هجريّۀ قمريّه، اين حقير براى طلبگى و تحصيل علوم دينيّه ببلدۀ طيّبۀ قم مشرّف شدم . و در مدرسۀ مرحوم آية الله حجّت[کوه کمره ای] كه بعداً بمدرسۀ حجّتيّه معروف شد حجرهاى گرفته،و به درس و بحث و مطالعه ادامه مىدادم .
بناى اين مدرسه كوچك بود؛ و آية الله #حجت چندين هزار متر از زمين مجاور را تهيّه و در نظر داشتند مدرسه را توسعه دهند، و بناى عظيمى كه بسبك همان مدارس اسلامى باشد،و حاوى حجرات بسيار و مَدرس و مسجد و كتابخانه و سرداب و آب انبار و سائر ما يحتاج طلاّب باشد، بطرز صحيح و بهداشتى و با فضاى بزرگ و روح افزا براى طلاّب بسازند.
هر چه مهندسين از طهران و غير طهران آمدند و نقشههاى متنوّع و مختلفى كشيدند،مورد نظر آية الله واقع نشد،تا بالاخره شنيديم: سيّدى از تبريز آمده و نقشهاى كشيده است كه مورد نظر و تصويب ايشان قرار گرفته است .
ما بسيار شائق و مترصّد بوديم كه اين سيّد را ببينيم .
و از طرفى نيز بسيار شائق بوديم كه درس فلسفه بخوانيم،و در آن اوان، عالم جليل فخر الحكمَاء و الفلاسفة آية الله حاج #ميرزا_مهدی_آشتيانى قدَّس اللهُ نفسَه بقم مشرّف شده،و قصد تدريس داشتند،و چند ماهى هم توقّف كردند؛و بيكى از دوستان عزيز ما قول داده بودند كه درس خصوصى فلسفه را از«منظومۀ سبزوارى» براى ما بگويند،و ما در آستانۀ شروع بوديم كه ايشان بغتةً از اقامت در قم انصراف حاصل نموده و بطهران بازگشتند.
در همين احوال شنيديم:آن سيّدى كه از تبريز آمده و نقشۀ ساختمان را كشيده است، بنام طباطبایی معروف و در رياضيّات و فلسفه زبردست، و نيز درس فلسفهاى در حوزه شروع كرده است .
اشتياق ما براى ديدار و ملاقات با او زياد شد؛و مترصّد بوديم بمنزلش برويم و به بهانهاى از او ديدار كنيم . تا آنكه يكى از دوستان ما كه در مدرسه رفت و آمد داشت و فعلاً از علماى رشت مىباشند، يكروز بحجره آمده و گفتند: آقاى قاضى از زيارت مشهد برگشته، بيا بديدنش برويم !
چون بمنزل ايشان وارد شديم، ديديم كه اين رجُل معروف و مشهور همان سيّدى است كه ما همه روزه در كوچهها در بين راه او را مىديديم، و ابداً احتمال نمىداديم كه او از اهل علم باشد،فضلاً از تبحّر در علوم .
با عمامۀ بسيار كوچك از كرباس آبى رنگ، و تكمههاى باز قبا، و بدون جوراب، با لباس كمتر از معمول، در كوچههاى قم تردّد داشت؛خانه نيز بسيار محقّر و ساده .
ما معانقه كرديم و نشستيم و گفتگو و سخن از اطراف و جوانب پيش آمد،ديديم:نه، واقعاً اين مرد،جهانى است از علم و درايت و ادراك و فهم؛ و براى ما خوب مشهود شد كه:
هر آنكو ز دانش برَد توشهاى جهانيست بنشسته در گوشهاى
📚مهر تابان ، ص ۱۳
https://eitaa.com/joinchat/3388473549Cfb19e9e285
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 صحبت های مهم امام خمینی رحمت الله علیه در مورد طب سنتی و غرب
🔹معالجات طب قدیم اساسی بود.
https://eitaa.com/joinchat/3388473549Cfb19e9e285
1_2781997989.mp3
4.45M
🙌 تَوسُل به حضرت ولیُّ الاعظُم عَجّلَ اللهُ . دعای عظم البلا.
https://eitaa.com/orfeerfan