112.8K
با سلام و احترام خدمت استاد عزیز، بردن کودک 4 ساله با خود به مسجد اگر کودک در وسط نماز با صدای بلند حرف بزند سبب ایجاد حق الناس میشود؟ و بردن کودک به مسجد ایراد دارد؟
و ببخشید اگر خانمی کرم ضد آفتاب فاقد چربی(با توجه به نوشته روی کرم فاقد چربی) استفاده کند. آیا وضو بدون پاک کردن کرم صحیح است؟ با توجه به اینکه ممکنست کمی رنگ کرم بروی پوست باقی مانده باشد؟خیلی ممنون از پاسخگویی استاد.
❓سؤال
باسلام وتشکر ازراستاد بزرگوار، در پاسخ به لا اکراه فی الدین فردی گفتم زمانی که تو مسلمانی نمیتونی دیگه انتخاب گزینشی از دین داشته باشی وباید عمل کنی....میگه من که انتخاب نکردم تو ایران ودر یک خانواده مسلمان باشم ....چه پاسخی میتوان داد.ممنونم از شما
✅پاسخ
بِسماللّهالرَّحمنِالرّحیم
معنای «لا اکراه فی الدین...» این است که دین اکراه بردار نیست نه اینکه نمیشود اکراه[و اجبار] کرد یا اینکه حالا اگر دینی را قبول کردی، حق نداری که عقیدهات را عوض کنی!
چون دست خود انسان نیست.
مثلا انسان خیال میکند که الان شب شده هوا تاریک است، میآید بیرون... میآید ساعت را نگاه میکند میبیند نه شب نشده! عقیدهاش عوض میشود.
وقتی هم عقیدهاش عوض شد دیگر نمیشود به او زور کرد که نه حتما باید بگویی شب شده یا حتما روز شده!
عقیده اکراه بردار نیست، و دین هم عقیده است.
امّا حالا که انسان عقیدهاش اکراه بردار نیست آیا به این معنی است که قانون را هم نباید انجام بدهد؟! آیا قانون هم اکراه بردار نیست؟!
چرا اتفاقا قانون از اصل اکراه است.
پس آنجا که[موضوع] عقیده است، [انسان در انتخاب] آزاد است.
میگوید که من مثلا فرض کن که حالا در یک خانواده مسلمان متولد شدم و بعد رفتم تحقیق کردم و دیدم که من اشتباه کردهام؛ مثلا فرض کن... _البته این فرض، فرض محال است؛ مثل این است که انسان دنبال خورشید بگردد و بیاید بگوید خورشید را پیدا نکردم، ناچار شدم به جای خورشید این شمع را انتخاب کنم!
نسبتِ اسلام به مسیحیت، مثل نسبت خورشید به شمع است_
... منتها حالا فرض کنیم میگوید من رفتم تحقیق کردم، بررسی کردم دیدم مسیحیت[مورد قبولتر است و]عقل من میگوید مسیحیت بر اسلام ترجیح دارد... خب عیب ندارد عقیدهاش را عوض کرده و کسی هم با او کار ندارد، هیچ کسی هم حق ندارد که تفتیش عقیده کند و به او بگویند که عقیده تو چیست؟
اما حالا که عقیدهاش را عوض کرده، آیا میتواند جامعه را از درون نابود کند مثلا بیاید بگوید مردم من رفتم تحقیق کردم دیدم دین شما به درد نمیخورد و شما همهتان نمیفهمید که آمدهاید دین را قبول کردهاید...
یعنی میخواهد جامعه را از درون منفجر کند، یعنی میخواهد براندازی کند!
نه دیگر اینجا با او برخورد میکنند و میگویند آنجا که دین خودت را عوض کردی ما با تو کار نداشتیم، اما دیگر حق نداری مرتکب جرم بشوی!
ارتداد جُرم است، براندازی است. مثل این میمانَد که کسی مسیحی است و خب حق هم دارد اگر بخواهد مسیحی باشد. در جامعهی ما هم کاملا آزاد هستند که به احوال شخصی خود عمل کنند... اما بعد میخواهد شراب بخورَد بیاید در خیابان! عربده بکشد! بعد به او بگویند چرا شراب خوردی؟! بگوید خب من مسیحی هستم. در دین ما و مذهب ما که مسئله ندارد شراب خوردن!
میگویند نه در این جامعه شُرب خَمر، خلاف قانون است هر کس شراب بخورد، هشتاد ضربه شلّاق میخورَد.
دیگر[یک موضوعی] قانون که شد جامعه که شد[فعل یا ترک فعل آن هم] اجبار می شود.
پس آنجایی که برخورد میکنند، آنجایی است که میخواهد کسی عمل مجرمانه انجام بدهد و مرتکب بزهکاری بشود.
اما با اعتقادش کسی کار ندارد.
🖊پیاده شده از صوت استاد
⏪⏪ کانال اصول دین
استاد محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
آدرس تلگرام
https://t.me/osooledin1
💐💐💐
200.5K
❓ سؤال
سلام میخوام ترک گناه کبیره (غیبت) کنم چند روزی ترک میکنم ولی باز شروع میکنم چله ترک غیبت گرفتم ولی نمیتونم تکمیل کنم... میدونم که خوردن گوشت برادر مرده هست حدیثهای زیادی شنیدم در مورد عواقبش ولی از کسی ناراحت بشم یا بحثی کنم برای سبک شدن و درددل کردن با دیگران دوباره #غیبت میکنم... خسته شدم لطفاً کمکم کنید ممنونم.
✅ پاسخ
بسمالله الرحمن الرحیم
خب اینگونه گناهان را انسان نباید نزدیکش بشود!
مثلا میدانید که اگر با فلانی تماس داشته باشید، غیبت میکنید،[اینجا باید این] تماس را نگیرید.
مثلا کسی به شما بد کرده، میدانید که اگر تلفن کنید به مثلاً مادرتان، حتماً غیبت آن شخص را میکنید،[پس در این شرایط این] تلفن را نباید بکنید.
یا اگر به فلان مجلس بروید، در آن مجلس غیبت حتماً خواهد شد، آن مجلس را نروید؛
یعنی یک قدم زودتر[باید بردارید برای نزدیک نشدن به گناه، یعنی] انسان باید به آن قرقگاه نزدیک نشود! وگرنه بخواهد کنار قرقگاه باشد که چند تا گوسفند هم میپرند داخل آن قرقگاه! شما فاصله بگیرید.
دوم اینکه راههای تسکینِ[حال بدتان]، فقط "غیبت کردن" که نیست؛ انسان میتواند از راههای دیگری[هم خود را آرام کند] مثلاً فرض کنید که با «توجه کردن به عیبهای خودش» یا چیزهایی از این قبیل، تسکین پیدا میکند... مثلا میگوید "فلانی فلان بدی را به من کرده، درصورتی که خود من بیشتر از آنها به خودم بدی کردهام! پس چرا من از دست او ناراحتم!؟"
مطلب بعدی اینکه شما ذکر «استغفار» را مرتب تکرار کنید و داشته باشید و ذکر «صلوات» را.
این دو تا ذکر انشاءالله شما را حفظ میکند.
❓سؤال
من الان 25 سال است دربدترین شرایط روحی و جسمی هستم. شما نمیدانید بیماری اعصاب و افسردگی چیست😭😔...با توجه به فرموده شما یعنی اینقدر خداوند مرا دوست دارد که درازای اینهمه بیماری این همه عبادت برایم ثبت کرده است؟؟؟!!! میخوام منوکمتر دوست داشته باشه و منوشفا بده وکمتر برایم ثواب بنویسه،دیگه جان به لب رسیده و دیگه تحمل تمام است😭😔 با توجه به حرفهای شما با این همه بیماری دردناک دیگه گناهی برای من نمانده و همه پاک شده ودیگه حق اللهی بر گردن من نیست و حق الناس هم که درحد توان جبران کردم پس دیگه این بیماریها ورنجها تاوان گناه نیست چون دیگه با این همه بیماری همه پاک شده درست است؟
✅پاسخ
بِسماللّهالرَّحمنِالرّحیم
اوّلا چرا شما اینها را به حساب خدا میگذارید، اینکه شما #افسرده شدهاید! یعنی خدا شما را افسرده کرده؟ او خواسته که شما افسرده بشوید؟! نخیر.
اگر مشخص بشود چه کسانی این کار را کردهاند، خدا آنها را عذاب میکند و اگر خودش این کار را کرده است، چرا دیگران را باعث افسرده شدن شما میداند و عذابشان میکند؟
پس اینکه به حساب خدا گذاشتهاید، این درواقع #ظلم به خدا است! خدا نمیخواهد بندهاش هیچ بیماری هیچ مشکلی داشته باشد.
آن[بیماریها]، علل و اسباب دیگری دارد که ممکن است علل و اسباب اختیاری باشد و ممکن است علل و اسباب غیراختیاری باشد، ممکن است طبیعی باشد و ممکن است غیر طبیعی باشد.
مطلب بعدی اینکه من نگفتم که عبادتهایی که انجام نداده را بیماریهای او جبران میکند!
گفتم خداوند به ازای درد و رنجش به او عوض میدهد.
امّا اینکه خب این عوض چه هست و کجاهست، آن خودش بحث دیگری لازم دارد.
اما این یقین هست[که عوض داده میشود] چون خداوند به خاطر درد و رنج کسی که خودش بلا را به سر خودش نیاورده و در ایجاد آن مشکل خودش تأثیر نداشته، خداوند به او عوض خواهد داد، نه ثواب! نه #ثواب و نه اینکه حقها برطرف بشود!
چون حقوق هایی باقی میمانَد؛ چه #حق_النّاس و چه حق الله باقی میمانَد.
من نگفتم که کارهایی که نکرده را این[بیماریها]جبران میکند، نمازهایی که نخوانده را جبران میکند! نه.
گناهانش بخشیده میشود، آن هم باز باید دقت بشود که میزانش و جزئیاتش را خبر نداریم ما.
آنچه که میگوییم ما، در حد روایات است و از روایات میتوانیم بگوییم.
مطلب بعدی اینکه حالا شما در شرایطی که هستید بهترین کار باز برای شما همان یاد خدا و ذکر و دعا و اینچیزها است؛ نه اینکه انسان باز بخواهد از خدا طلبکار بشود و کاری کند که آنوقت خدا هم در چشمش[ظالم یا بدهکار به او باشد] البته این اشتباه است که شما خیال میکنید که مثلا خدا شما را به این روز انداخته یا اینکه خدا چنین چیزهایی را میخواهد! نه.
بهترین راه این است که الان شما با یاد خدا با دعا و با راز و نیاز خودتان را آرام کنید و این افسردگی یا این مشکل اعصاب را با یاد خدا حل کنید. چون یاد خدا واقعا اضطراب و دلهره را از یاد میبرد.
قرآن میفرماید «الا بذکرالله تطمئنّ القلوب» یاد خدا دلها را آرام میکند، الآن هم اگر بنا هست شما به آرامش برسید. راهش همان یاد خدا و دعا و راز و نیاز است.
🖊پیاده شده از صوت استاد
⏪⏪ کانال اصول دین
استاد محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
آدرس تلگرام
https://t.me/osooledin1
💐💐💐
129.5K
❓ سؤال
سلام علیکم، دنیای موازی که بعضی افراد به وجود آن اعتقاد دارند چگونه جایی است؟ آیا واقعیت دارد؟ لطفا با ذکر دلیل بیان کنید متشکرم
✅ پاسخ
بسمالله الرحمن الرحیم
از نظر عقلی، دنیا نمیتواند یک دنیای دیگری موازی با خودش داشته باشد.
دنیای عالم ناسوت یا عالم ماده یا عالم طبیعت همین است[که در آن هستیم].
بله عوالم دیگری به موازاتش که نه! بلکه محیط بر این دنیا وجود دارند مثل عالم برزخ، که موازی بر دنیا نیست بلکه محیط بر دنیا است و دنیا محیط در برزخ است.
وقتی مثلا یک دایرهای داخل یک دایرهی دیگر است، نمیگویند این دو تا دایره با هم موازی هستند! میگویند متداخل هستند.
پس موازی به این معنا که ما دنیای دیگری["در کنار" این دنیا و جدای از آن]داشته باشیم، نخیر اینجوری نیست!
اما به این معنا که عوالم دیگری هستند الان، که آنها هم بالفعل وجود دارند[ومحیط بر ما هستند]، مثل عالم مثال، مثل عالم جبروت، مثل عالم لاهوت... خب بله اینها درست است.
🖊پیاده شده از صوت استاد
⏪⏪ کانال اصول دین
استاد محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
آدرس تلگرام
https://t.me/osooledin1
💐💐💐
188.5K
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
آقای بهجت هم گاهی خب اسنادی دارد، روایاتی را دیده است که یا باید بگردیم و پیدا کنیم یا اینکه باید آدرسش را از خود ایشان بپرسیم!
گاهی هم، ایشان از طریق مکاشفه دستورالعمل میدادند.
گاهی هم از طریق تحلیل این کار را میکردند؛ مثلاً میدیدند وقتی آیهای قرآنی یک مطلبی را گفته است پس میشود که ما هم آن را توصیه کنیم. ما هم گاهی این کار را میکنیم، مثلاً فرض کنید مواردی که مراجعه میکنند ما چهاردهتا صلوات به نیت چهارده معصوم را سفارش میکنیم، در حالی که سندی ندارد ولی با توجه به آثاری که صلوات دارد، ما میدانیم که گره باز میکند. گاهی آقای بهجت هم ممکن است از این حیث فرموده باشند.
90-06-01 نامه 31 - بخش دوم - فراز 8و 9.mp3
53.04M
شرح #نهج_البلاغه
نامه 31
⏹️ تربیت در نهج البلاغه
◀️ جلسه ۹
حرم کریمه اهل بیت حضرت معصومه سلام الله علیها
۱ شهریور ماه سال ۱۳۹۰
📌📌 کانال اصول دین
پاسخ به سوالات اعتقادی توسط
حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
لطفا با معرفی کانال به دیگران در ثواب نشر معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشین
💐💐💐
381.4K
باعرض سلام خدمت استادگرامی وتسلیت به مناسبت ایام فاطمیه
درجواب یکی ازمخاطبان که سوال کرده بودندکه امامان ما
غیر از مجرای طبیعی به دنیا آمدند وباتوجه به جواب شمامن درکتاب منتهی الامال شیخ عباس قمی همین مطلب را خواندم این کتاب راشماتاییدمیکنید؟
وسوال دوم اینکه درجواب کسانی که ازشمادرمورداستجابت دعاسوال میکنندشماازکلمه مقتضی استفاده میکنید...سوال من اینه که اگراینطوره چرادرحدیث کساپیامبرصلوات الله علیه دوبارقسم خورده که درمجلسی یادشودهم وغم برطرف میشه وخیلی روایات دیگه وآیه ادعونی استجب لکم خب اگرمصلحت نیست چرانگفتنددعاکنیداگر مصلحت بوداجابت میشه وتااین حدباقاطعیت امیدوارنمیکردندباتشکراززحمات شما
278.8K
سلام علیکم
1سوال_ شما در برنامه های قبل گفتید که کسی در عالم برزخ که با توبه از دنیا رفته بود و گناه صدها نفر بر گردنش آمده بود و باید همه رو راضی میکرده و صدقه کار خیر و ...انجام دهد برای همه
ولی یه جا دیگه فرمودید گناه احتیاجی به حلالیت و جبران نیست بین خودشان توبه کنند همون کافیه
سوال۲_ گفته شده هر کی روح و سعه وجودی بزرگی داشته باشد در قبر نمیپوسد ،پس چرا استخوانهای حضرت آدم و نوح در قبر شریف امیر مومنین دفنه ؟
260.2K
سلام وقت بخیر
من متوجه اختلاف آیه ۱۶۵ و ۱۶۶ سوره آل عمران نمی شوم از یک طرف مصیبت ، عند انفسکم شمرده می شود و از طرف دیگر فباذن الله ،
📌📌 کانال اصول دین
پاسخ به سوالات اعتقادی توسط
حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
لطفا با معرفی کانال به دیگران در ثواب نشر معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشین
💐💐💐
260.3K
سلام
ببخشید در حمله اعراب به ایران امام علی علیه السلام شرکت نداشتند اما خلیفه وقت با ایشان درباره این حمله، مشورت کرده اند. چرا حضرت علی علیه السلام مانع حمله آنها به ایران نشدند؟