💠 پاسخ به شبهات (#قرآنی)
🔻متن شبهه
وظایف یک زن مسلمان در قرآن
1_ یک زن مسلمان و مومن باید بپذیرد که طبق آیه 3 سوره نساء شوهرش حق دارد 4 زن داشته باشد.
2_ طبق آیه 34 سوره نساء شوهرش در صورت نافرمانی می تواند او را کتک بزند.
3_ طبق آیه 11 سوره نساء به او ارث نیمه می رسد.
🔻پاسخ (قسمت اول)
🔹متن فوق، شامل 3 شبهه از سری شبهات اسلام و قرآن نسبت به زنان است، که سراسر دروغ، کذب، سانسور و تقطیع است. با هم به بررسی سه آیه و حکمشان می پردازیم:
🔻پاسخ شبهه شماره 1
🔸آیه سوم سوره نساء می فرماید: «و اگر در اجراى عدالت ميان دختران يتيم بيمناكيد هر چه از زنان [ديگر] كه شما را پسند افتاد دو دو سه سه چهار چهار به زنى گيريد پس اگر بيم داريد كه به عدالت رفتار نكنيد به يك [زن آزاد] يا به آنچه [از كنيزان] مالك شده ايد [اكتفا كنيد] اين [خوددارى] نزديكتر است تا به ستم گراييد [و بيهوده عيالوار گرديد]»
🔸با صراحت تمام، آیه شریفه خطاب به مردان می فرماید: اگر زنان دیگری را تا چهار نفر، پسندیده اید، می توانید با آنها ازدواج کنید ولی به شرط رعایت عدالت؛ و اگر نمی توانید عدالت را رعایت کنید به یک زن اکتفاء کنید.
🔸در فقه اسلامی، مرد تنها در شرایطی می تواند تعدد زوجات داشته باشد؛ که مهمترین آنها رعایت عدالت می باشد. که در مطالبی جداگانه به علت وضع چنین حکمی اشاره کرده ایم.
🔸همچنین در فقه اسلامی، زن می تواند قبل از اجرای صیغه عقد خودش با مرد، شرط ضمن عقد نماید که مرد تعهد کند با کس دیگری ازدواج نکند، که این شرط در صورت رضایت طرفین لازم الاجراست و مرد حق ازدواج مجدد را ندارد. و حتی در برخی اوقات، ازدواج مجدد مرد منوط به اجازه زن خواهد بود و بدون اجازه او، عقد باطل و یا حرام است.
🔸ضمنا، بسیاری از زنان مسلمان با این موضوع مشکلی نداشته و بلکه بلعکس، نداشتن چند همسر برای شوهرشان را خوب نمی دانند.
🔻پاسخ به شبهه شماره 2
🔸آیه 34 سوره نساء می فرماید: «مردان سرپرست زنانند به دليل آنكه خدا برخى از ايشان را بر برخى برترى داده و [نيز] به دليل آنكه از اموالشان خرج مى كنند پس زنان درستكار فرمانبردارند [و] به پاس آنچه خدا [براى آنان] حفظ كرده اسرار [شوهران خود] را حفظ مى كنند و زنانى را كه از نافرمانى آنان بيم داريد [نخست] پندشان دهيد و [بعد] در خوابگاه ها از ايشان دورى كنيد و [اگر تاثير نكرد] آنان را ترك كنيد پس اگر شما را اطاعت كردند [ديگر] بر آنها هيچ راهى [براى سرزنش] مجوييد كه خدا والاى بزرگ است»
🔸کاملا واضح و مشخص، قرآن کریم می فرماید؛ اگر همسری از فرمان شوهرش اطاعت نکرد شوهر برای تادیب و یا تنبیه او، ابتدا باید آنها را پند داد، و اگر پند و اندرز، آنها را تاثیری نکرد در مرحله دوم از همخوابی با او دوری کند و در جایگاه دیگری بستر خواب خود را پهن نماید. و اگر تاثیری نشد، در مرحله سوم، در صورت عدم تاثیر، اجازه داده شده است، آنها را تنبیه کرد (به شرایطی که بعدها در روایات بیان می شود).
🔸ابتدا باید مشخص شود، نافرمانی چه نافرمانی است، سپس به ضرب و تنبیه بپردازیم؛ منظور از نافرمانی در این آیه، مساله درخواست جنسی شوهر از همسر است؛ بنابراین نافرمانی در شست و شوی و پخت و پز و ... نخواهد بود؛ حتی نافرمانی در اجرای دستورات همسر نیز نخواهد بود، چرا که بر زن تنها فرمانبرداری در مساله جنسی واجب است و الباقی نیکوست که او اطاعت نماید والا وظیفه ای ندارد می تواند برای عمل هر کدام از آنها، طلب مزد و اجرت نماید.
🔸حال که چنین است، اگر همسری از درخواست جنسی شوهرش، نافرمانی کرده و به آن اعتنا نکند؛ شوهر حق دارد او را با پند، سپس با ترک و جدا خوابیدن و در نهایت با ضرب تادیب نماید؛ نحوه ضرب که مرحله آخر است نیز، ضرب و شتم جدی نیست، بلکه در روایات امده است: ««اگر زن بر مرد نشوز کرد (از حقوق زناشویی سرباز زد) جایز است از او در بستر و در سخن گفتن دوری کند و او را تنبیه کند، نه بسان اجرای حد و نه زدن دردآور، و از زدن بر صورتش بپرهیزد و سخن گفتن با او را بیش از سه روز ترک نکند»[بحارالانوار: ج 101، ص58]
🔸در جامع الاخبار صدوق از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل شده: «در شگفتم از کسی که همسر خود را میزند، حال آن که خود به زدن شایستهتر است. زنان خود را با چوب نزنید که قصاص دارد، ولی با سختگیری در خوراک و پوشاک آنان را بزنید تا در دنیا و آخرت آسوده باشید.»
🔸که تمام این مسائل بیانگر جایگاه والای زن در نظر اسلام دارد.
🔻پاسخ به شبهه شماره 3
🔸آیه 11 سوره نساء در بیان برخی از احکام ارث نازل شده است. توضیح کامل این شبهه در پاسخ های مربوط به ارث بیان شدهاند.#امام_زمان #بیمه #حجاب #عید_امید #نیمه_شعبان
🆔 @ostad137✅
19.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 *چرا اینقدر دیر اومدی زیارت؟*
وقتی میرسه محضر امام زمان [ارواحنا فداه]
آقا بهش میفرماید: علی بن مهزیار! حالا میای؟
چرا اینقدر دیر اومدی؟
#نیمه_شعبان #انتظار #فرج #مهدویت #امام_زمان #انتظار_فرج #حکمت #پادکست #پادکست_های_مهدویت
🆔 @ostad137✅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معذرتـــــــــــــ خواهی بعداز بی
احترامی
مثل صاف کردن کاغــــــــــــــــذ
مچاله شدست . . .
پس خیلی مـــــــــــــــــــواظب
عکس العمل هاتون باشید... 🤞
#نیمه_شعبان #امام_زمان #حجاب #عید_امید
🆔 @ostad137✅
*📚جلوی درب خانه و مغازه، ملک خصوصی شما نمى باشد*
قرار دادن موانع از سوی کسبه، نگهبانان ادارات و یا هر شخص دیگر در کنار کوچه، خیابان، مقابل مغازه یا خانه و ممانعت از پارک خودروهای دیگر نقض آشکار حقوق شهروندی است و طبق قانون مجازات نیز دارد»
طبق ماده ۲۴ قانون مدنی هیچ کس نمی تواند کوچه و خیابان هایی که بن بست یا مسدود نیست را تحت تملک قرار دهد.
بنابراین نصب هر گونه تابلو پارک ممنوع، یا تهدید به پنچری خودروها در کوچه و خیابان های شهر جرم محسوب می شود و می توان از متخلفین در دادسرا شکایت کرد.
#عید_امید #نیمه_شعبان #حجاب #امام_زمان
🆔 @ostad137✅
همسرم بدون دلیل بابت سرقت از من شکایت کرده چیکار باید بکنم؟
بنده با همسرم دوازده سال زندگی کردیم بارها مشاجره درست میکرد به بهانههای مختلف در چند مرحله در طی این سالها کتبی نوشته که اختیار تام داده به من مهریهاش را بخشیده و از حقش گذشته
در بعضی از ورقهای دست نوشتهاش ذکر کرده به طلاق بدون هیچ مطالبهای
الان دوباره بعد چهار سال اقدام بکارهای قبلیش کرده گفته توافقی از هم جداشیم وگرنه از راه قانون اقدام میکنم
در سال ۱۳۹۷بابت سندهای زمین ۲۷هزاردلار که از افغانستان آورده برایم تا سندها را تحویل خریدار دهم
این مبلغ را تحویل خانوم دادهام الان میگوید شش ماه قبل در چمدان دلار نبوده و مهریهاش را بجای ان بهم بخشیده که ۳۰تا سکه میباشد
من کوتاه اومدم بخاطر دو تا فرزندانم
حالا ایشان از بنده شکایت کردن با اینکه دست نوشتهای که خودشان نوشته موجود بود در منزل که به سرقت برده تا دلیلی وجود نداشته باشد
شما لطفا راهنماییم کنید چکار باید کنم
تنها چیزی که دارم همین برگههای هست که نوشته امضاء و اثر انگشتش هست غیر از این هیچی ندارم
✍️پاسخ استاد محمد جواد خالویی
نیاز به توضیحات کاملتر برای پاسخگویی دقیق میباشد اما به طور کلی برای طرح هر دعوا و ادعایی نیاز به مستندات و ادله اثباتی مثل اقرار، سند، شهادت شهود و اماراتی مثل صدا و فیلم میباشد
#خانواده #نیمه_شعبان #امام_زمان #عید_امید #بیمه
🆔 @ostad137✅
*📚 موارد رفع سوء اثر از چک*
موارد رفع سوء اثر از چک عبارتند از:
✅ یک- تأمین موجودی و مسدود کردن مبلغ اخیر به مدت یکسال
✅ دو- استرداد اصل چک به بانک
✅ سه- رضایتنامه رسمی ذینفع چک (کسی که گواهی عدم پرداخت به نام او صادر شده است)؛ البته در خصوص نهادهای دولتی یا عمومی غیردولتی مثل شهرداری، اعلام رضایت در سربرگ به همراه امضای صاحبان مجاز و مهر قابل قبول است و نیازی به تنظیم سند در دفترخانه اسناد رسمی نیست.
✅ چهار- ارائه نامه از مرجع قضایی یا ثبتی (معاونت اجرای اسناد رسمی لازمالاجرا) مبنی بر اتمام عملیات اجرایی
✅ پنجم- ارائه حکم دادگاه مبنی بر برائتذمه صادرکننده
✅ ششم- سپری شدن سه سال از گواهی عدم پرداخت مشروط به عدم طرح دعوی حقوقی یا کیفری از سوی دارنده چک
✅ هفتم- ارائه حکم دادگاه از سوی نماینده مبنی بر اینکه برگشت خوردن چک منتسب به صاحب حساب یا نماینده بعدی اوست (تبصره 2 ماده 5 مکرر) که در اینصورت صرفاً از نماینده رفع سوء اثر میشود.
#عید_امید #امام_زمان #نیمه_شعبان #حجاب
🆔 @ostad137✅
*📚اشخاص ممنوعالمعامله به سه دسته تقسیم میشوند:*
۱- محجورین که شامل صغیر، غیر رشید و مجنون است.
۲- تجار ورشکسته
۳- محکومین دادگاهها (این افراد از سوی مراجع قضایی به سبب ارتکاب جرائم و یا بدهی یا ممنوعیتهای قانونی دیگر بهطور کلی ممنوعالمعامله و در مواردی برخی از اموال آنها توقیف میشود و تا زمانیکه از آنها رفع ممنوعیت نشود، حق انجام معامله در رابطه با املاک و دیگر داراییهایشان را به خصوص در دفاتر اسناد رسمی نخواهند داشت.)
ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که چگونه میتوان از ممنوعالمعامله بودن یک شخص اطلاع پیدا کرد؟
از طریق دفاتر ثبت اسناد کشور و معاونت قضائی دادستانی کل کشور و ادارات ثبت اسناد و املاک میتوان جهت استعلام نسبت به وضعیت ممنوعالمعامله بودن افراد اطلاع پیدا کرد؛ بنابراین پیشنهاد میشود قبل از انجام هرگونه معامله به منظور جلوگیری از بروز مشکلات بعدی نسبت به این موضوع کسب اطلاع نمایید
#نیمه_شعبان #حجاب #امام_زمان #عید_امید #شب_جمعه
🆔 @ostad137✅
🔹 یکی از تغییرات قانون جدید صدور چک، استعلام پیامکی از وضعیت سابقه صاحب حساب است.
🔸 از این پس دارندگان چک میتوانند با ارسال شناسه چک به سامانه پیامکی در نظر گرفتهشده، از وضعیت صاحب حساب مطلع شوند.
🔹 با استفاده از این روش، پیگیری وصول چک بهسادگی امکانپذیر خواهد بود.
#امام_زمان #عید_امید #حجاب #نیمه_شعبان #خانواده #شب_جمعه
🆔 @ostad137✅
نکات حقوقی:
در صورت مفقود شدن چک، چه به عنوان صادر کننده، چه به عنوان دارنده و چه به عنوان امضا کننده ظهر چک، فورا به بانک مراجعه و تقاضای مسدود نمودن چک را نمایید. بانک برای یک دوره موقت 7 روزه، چک را مسدود می نماید.
شما پس از این اقدام فوراً به دادسرای محل مراجعه و ضمن تقدیم شکایتی با موضوع مفقودی چک، نامه ای خطاب به بانک جهت مسدودی دائم چک خواهید گرفت. در غیر این صورت پس از پایان 7 روز، بانک مجدداً وجه چک را به آورنده آن به بانک پرداخت خواهد کرد.
#چک #امام_زمان #نیمه_شعبان #حجاب #عید_امید #شب_جمعه
🆔 @ostad137✅
#اثبات_عدم_تمکین
🔺اثبات عدم تمکین زن از شوهر (عام وخاص) بسیار دشوار است زیرا تمکین امری کاملاً خصوصی بوده و ارائه شاهد برای آن میسر نیست،مگر آنکه خود زن نزد دادگاه به عدم تمکین اقرار نماید و یا این موضوع را به اطلاع اشخاصی رسانده باشد و آنها بر علیه او شهادت دهند و یا اینکه قاضی با توجه به قرائن و امارات و شواهد پیرامونی و اظهارات طرفین علم به عدم تمکین پیدا کند.
🔺ضمانت اجرای تخلف از وظیفه تمکین توسط زوجه
الف)عدم استحقاق نفقه
🔸مطابق ماده 1108 قانون مدنی چنانچه زن از وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود البته باید دانست در مواردی که زوجه در عدم تمکین عذر موجه داشته باشد استحقاق نفقه را از دست نمی دهد، مانند استفاده از حق حبس (خودداری از تمکین به حکم قانون تا زمان دریافت مهریه)،بیماری واگیردار شوهر یا بیماری زوجه و خصوصا در ایام وضع حمل، اختیار مسکن جداگانه بنا به حکم دادگاه در صورت اثبات خوف ضرر مالی یا جانی یا آبرویی برای زوجه و در نهایت سفر زوجه می باشد.
🔸النهایه شوهر می تواند بنا به تشخیص خود امر پرداخت نفقه را به دلیل عدم تمکین زوجه متوقف سازد و حکم دادگاه مبنی بر عدم استحقاق نفقه دایر مدار واقعیت خارجی تحت عنوان عدم تمکین می باشد یعنی دادگاه با احراز نشوز زوجه کشف حق نمی کند بلکه کشف از عدم استحقاق زوجه در مدتی که ناشزه بوده می نماید.لذا با برطرف شدن نشوز استحقاق زوجه نسبت به نفقه باز خواهد گشت.
ب)دعوای الزام به تمکین
🔸یکی دیگر از ضمانت اجراهای عدم تمکین امکان طرح دعوای الزام به تمکین است.
ج) اجازه ازدواج دوم
🔸رویه عملی برخی دادگاه ها در مواردی که امکان الزام زوجه غیر متمکنه از وظایف زوجیت موجود نمی باشد، دادن اجازه ازدواج دوم به مرد است.
د)عدم استحقاق اجرت المثل و نحله
🔸یکی از ضمانت اجراهای موثر برای الزام زوجه به تمکین عدم استحقاق دریافت اجرت المثل(انجام دادن کارهایی که شرعا بر عهده زوجه نمی باشد اما عرفا برای انجام آن کار اجرتی را در نظر می گیرند و انجام آن اعمال توسط زوجه بدون اینکه قصد مجانی انجام دادنشان را داشته باشد به دستور زوج) است، زیرا شرط دریافت اجرت المثل و نحله (با توجه به سنوات زندگی مشترک و نوع کارهایی که زوجه در خانه شوهر انجام داده و توان مالی زوج،دادگاه مبلغی را از باب بخشش برای زوجه تعیین می نماید) عدم خطای زوجه تلقی شده است و این عدم تمکین می تواند مصداق بارزی از خطای در انجام وظایف زوجیت باشد.
#عید_امید #عید_امید #حجاب #امام_زمان #نیمه_شعبان
🆔 @ostad137✅
#شرايط_حضانت_اطفال
🔺به طور کلی حضانت فرزندان بر عهده والدین خواهد بود. مگر در شرایط خاصی که عدم صلاحیت یکی از والدین و یا هردوی آنها برای شرایط حضانت فرزند به صورت قانونی تائید شود.
🔺شرایط حضانت فرزند بعد از طلاق زوجین چگونه خواهد بود؟
🔸پس از طلاق زوجین از یکدیگر اولویت نگهداری از فرزندان تا سن ۷ سالگی دختر و پسر بر عهده مادر خواهد بود. پس از سن ۷ سالگی فرزندان حضانت آنها به دست پدر خواهد بود. در صورتی که والدین بر سر حضانت فرزندان با یکدیگر با مشکل مواجه شوند، دادگاه در مورد شرایط حضانت فرزند به صورت قانونی تصمیم خواهد گرفت.
🔸لازم به ذکر است در صورتی که پدر به (اعتیاد و…) دچار باشد،شرایط حضانت فرزند بعد از سن ۷ سالگی نیز به مادر واگذار خواهد شد و این حضانت تا زمان به بلوغ رسیدن فرزندان ادامه مییابد. پس از به بلوغ رسیدن فرزند، خودش میتواند مادر و یا پدر را برای ادامه زندگی انتخاب نماید. البته پدر موظف است در تمامی مدتی که فرزندان تحت حضانت مادر هستند، هزینهها و مخارج مرتبط را تامین نماید.
🔺شرایط حضانت فرزند بعد از طلاق توافقی چگونه خواهد بود؟
🔸با استناد به ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده، دادگاه موظف است در مورد حضانت فرزندان در هر نوع طلاقی تصمیم گیری کند. چنانچه زوجین به دنبال طلاق توافقی باشند و دختری کمتر از ۹ سال سن و پسری کمتر از ۱۵ سال داشته باشند باید در مورد حق حضانت فرزندان، میزان ملاقات طرف مقابل با فرزندان، پرداخت نفقه فرزندان و میزان نفقه به توافق برسند.
🔸البته لازم به ذکراست که دادگاه موظف است در تعیین حضانت فرزندان بعد از طلاق، مصلحت آنها را در نظر داشته باشد.
🔸در قوانین طلاق و حضانت فرزندان، حضانت طفل از مادری که مجددا ازدواج نماید، گرفته میشود و به پدر داده میشود. اما درطلاق توافقی با توافق زوجین، فرزندان میتوانند پس از ازدواج مادر نیز کماکان تحت حضانت وی قرار داشته باشند.
🔺شرایط حضانت فرزند بعد از فوت والدین چگونه خواهد بود؟
🔸بر طبق قانون در صورت فوت یکی از والدین، حضانت فرزند بر عهده والد زنده خواهد بود. یعنی در صورت فوت پدر، مادر حضانت طفل را بر عده خواهد گرفت. البته در صورتی که دادگاه پس از دادخواست ولی قهری، مادر را دارای صلاحیت لازم برای حضانت از فرزند نداند، حضانت از وی گرفته میشود.
#امام_زمان #نیمه_شعبان #حجاب #اثبات_عدم_تمکین #شب_جمعه
#عید_امید
🆔 @ostad137✅
#گواهی_انحصار_وراثت
🔺مدارک لازم برای گواهی انحصار وراثت
1- گواهی فوت
2- شناسنامه متوفی
3- کارت ملی متوفی
4- شناسنامه وراث
5- کارت ملی وراث
6- استشهادیه (تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی به اضافه گواهی امضا توسط سردفتر)
7- اظهارنامه مالیات بر ارث
8- وصیت نامه (در صورت وجود)
🔺مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت
1- پس از تکمیل مدارک فوق، مراجعه به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی و ثبت درخواست صدور گواهی انحصار وراثت توسط یکی از ورثه به طرفیت سایر وراث.
2- مراتب این دادخواست در روزنامه آگهی شده و پس از طی تشریفات گواهی لازم صادر می شود.
🔸 مرجع صالح برای صدور گواهی انحصار وراثت شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی می باشد.
🔺نکته1: اختلاف بین وراث در نحوه تقسیم ماترک، تأثیری در صدور گواهی انحصار وراثتندارد.
🔺نکته2: حتی یکی از وراث هم می تواند درخواست گواهی انحصار بدهد و در صورتی که مدارک سایرین را ندارد، به درخواست او از مراجع ذیصلاح استعلام می شود.
🔺نکته3: هر نوع دخالت در اموال متوفی منوط به داشتن گواهی انحصار وراثت است و وراث حتی با توافق هم نمی توانند در اموال تصرف نمایند مگر اینکه اموال منقول باشد یا داخل در قاعده تصرف مندرج در ماده 35 قانون مدنی باشد.
🔸ماده 35 قانون مدنی: تصرف به عنوان مالکیت دلیل مالکیت است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
🔺نکته4: در صورتی که متقاضی یا متقاضیان صدور گواهی انحصار وراثت به عمد نام یک یا چند وارث را اعلام ننمایند و مرجع رسیدگی متوجه امر نشده و گواهی بدون ذکر نام وراث غائب صادر شود، مطابق ماده 9 قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب 14/7/1309 کلاهبرداری محسوب و مشمول مجازات آن جرم است.
🔸ماده 9 قانون تصدیق انحصار وراثت: هرگاه معلوم شود كه مستدعي تصديق با علم به عدم وراثت خود، تحصيل تصديق وراثت نموده و يا با علم به وجود وارثي غير از خود تحصيل تصديق برخلاف حقيقت كرده است، كلاهبردار محسوب و علاوه بر اداي خسارت به مجازاتي كه به موجب قانون براي اين جرم مقرر است، محكوم خواهد شد .
#اثبات_عدم_تمکین #شب_جمعه #شب_جمعه #امام_زمان
🆔 @ostad137✅