✏️ بیشتر بدانیم:
#سوال
شرایط بازنشستگی با ۱۰ یا 20 روز حقوق؛ چیست؟
#پاسخ
اگر کارگری بخواهد با ۱۵ روز حقوق یا ۲۰ روز حقوق بازشسته شود، باید آقایان 60 سال سن و خانم ها 55 سن داشته باشند و حقوق آنها بر اساس سابقه کاری در نظر گرفته می شود. بعنوان مثال اگر 15 سال سابقه داشته باشد، 15 روز حقوق به آن تعلق می گیرد.
- در خصوص از کارافتادگی اگر کمیسیون پزشکی تایید کند، می تواند از کارافتادگی را دریافت کند. اگر زیر 33 درصد تا 33 درصد باشد یک غرامت دستمزد می دهند، از 33 درصد تا 66 درصد از کارافتادگی مستمری جزئی و از 66 درصد به بالا مستمری کلی برای آن درنظر گرفته می شود.
- کارگری که دچار ازکارافتادگی می شود طبق ماده 75 سازمان تأمیناجتماعی تا یک سال قبل، حداقل باید 3 ماه بیمه باشد و ضمن اینکه اگر تا یک سال قبل سه ماه بیمه و در 10 سال قبل یکسال بیمه داشته باشد بر مبنای از کارافتادگی 66 درصد، حقوق آن فرد برای بازنشستگی بدون شرط سنی کامل خواهد بود.
#حقوق_کاربردی
🆔 @ostad137✅
✏️ بیشتر بدانیم:
بیمه در چارچوب تعهد بیمه ای خود خسارت پرداخت می کند .
🔸#افت_قیمت_خودرو در اثر تصادف #طبق_ماده_1_و_2_قانون_مسئولیت_مدنی ایران از مسبب و مقصر ورود ضرر و زیان قابل قابل مطالبه است.
🔸بنابراین برای مطالبه مابه التفاوت قیمت افت ماشین میتوان با مراجعه به شورای حل اختلاف و تقاضای تامین دلیل از انجا با جلب نظر کارشناس رسمی مربوطه از نحوه تصادف و میزان خسارت ، نسبت به طرح دادخواست مطالبه افت قیمت ماشین از راننده مقصر در شورا یا دادگاه میتوان اقدام کرد.
#حقوق_کاربردی
#گفتمان_حقوقي
🆔 @ostad137✅
⚖ بیشتر بدانیم:
طبق قانون کار، مرخصی استحقاقی سالانه کارگران با استفاده از مزد و احتساب چهار روز جمعه ، جمعا یک ماه است. سایر روزهای تعطیل جز ایام مرخصی محسوب نخواهد شد. برای کار کمتر از یک سال مرخصی مزبور به نسبت مدت کار انجام یافته محاسبه می شود. همچنین کارگر نمی تواند بیش از ۹ روز از مرخصی سالانه خود را ذخیره کند.
🆔 @ostad137✅
⚖ دانش #حقوقی
#اطلاعات_كاربردى_حقوقى
💠 مالکیت وراث نسبت به ترکه متوفی در قانون
🔻طبق ماده ۸۶۸ قانون مدنی «مالکیت #ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمیشود، مگر پس از ادای حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است» حسب این قانون، ورثه قائممقام متوفی در امور مالی او هستند و از این حیث حق تصرف فوری در ترکه را ندارند.
زمانی که فردی فوت میکند، اموالی را از خود به جای گذاشته و این دنیا را ترک میکند و برای همین به اموال و بدهیهای باقیمانده از متوفی، اصطلاحا ترکه یا ماترک میگویند. اگرچه با فوت فرد، وراث او مایلند تا هرچه سریعتر اموال باقیمانده را بین خودشان تقسیم کنند و هرکدام هرچه سریعتر به سهم خودشان برسند، اما ورثه، قائممقام متوفی در امور مالی او هستند و از این حیث حق تصرف فوری در ترکه را ندارند.
🔻ورثه در بدو امر مسئولیت اداره و نگهداری #ترکه و پرداخت #دیون_متوفی و انجام تکالیف قانونی دیگری را بهعهده دارند که بعد از انجام این تشریفات، آنگاه نوبت به تقسیم ترکه بین ورثه میرسد. در ماده ۸۶۸ قانون مدنی در همین خصوص مقرر شده است که «مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمیشود، مگر پس از ادای حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته.»
🔻در سه موردی که بیان میشود ماترک متوفی اول به آنها اختصاص پیدا میکند بعد اگر چیزی اضافه از اموال متوفی باقی ماند بین ورثه تقسیم میشود.
۱- هزینه کفن و دفن خود متوفی
۲- مربوط به طلبکاران دارای رهن یا وثیقه از اموال متوفی است که در قانون از آنها با عنوان «طلبکاران با حق رجحان» نامبرده شده است.
۳- پرداخت حقوق و دستمزد افراد در خدمت متوفی است.
#اطلاعات_كاربردى_حقوقى
⚪️ @ostad137✅
#تفاوت کارخانه دار باصنعت گر؛
١-کارخانه دار معمولا از کار دیگران که درکارخانه کار می کنند سود می برد.
ولی صنعتگر حاصل دست رنج خود را بدست می آورد.
٢-ســود صــنعتگر بيــشتر کــاری اســت کــه انجــام مــی دهــد ولــی کارخانــه دار،از فروش کالای ساخته شده سود می برد.
*عمليات تجارتی خدماتی: منظــور از عمليــات تجــارتی خــدماتی عمليــاتی اســت کــه طــی آن تــاجر خــدمتی بــه مشتری ارائه می دهد.
-اقسام عمليات تجارتی خدماتی:
١ -خدمات واسطه ای .
٢ -خدمات مالی.
٣ -خدمات متفرقه .
*اقسام عمليات تجارتی خدماتی واسطه ای:
١-دلالی.
٢ -حق العمل کاری)کميسيون(.
٣ -عاملی.
٤ -تأسيساتی که برای انجام برخی امور ایجاد می شوند.
*دلالی :مقررات مربوط به دلالی در قانون تجارت از ماده ٣٣٥ تا ٣٥٦ آمده است.
عــلاوه بــر قــانون تجــارت، دلالــی دارای قــانون مــستقلی تحــت عنــوان "قــانون راجــع بــه دلالان" مصوب ١٣١٧ و آیين نامه های مربوط به آنست.
✅#نمونه مطلب جمع بندی کانالهای وکالت وقضاوت
# تجارت👆
🆔 @ostad137✅
⭕️دادستان دروغ پراکنی افراد درباره فوت #مهسا_امینی را پیگیری کند/ وظایف و اختیارات دادستانها در قانون حقوق عامه
✅ "برای یک خانم به هر دلیلی عمدا یا سهوا اتفاقی افتاده است. کسی حق ندارد با استفاده از این اتفاق، #حقوق مابقی افراد جامعه را تضییع کند و از این اتفاق سوءاستفاده کند. این مغایر اصل 40 قانون اساسی است"
🔹سیدمحمدمهدی غمامی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتوگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، در خصوص انتشار مطالب دروغ در فضای مجازی درباره علت فوت مرحومه مهسا امینی و دروغپراکنی خانواده امینی و وکلای این خانواده اظهار کرد: آثار این دروغپراکنی همچنان باقی مانده و اثر خود را به جای گذاشته است که باید این موضوع تحت عنوان تشویش اذهان عمومی و #نشر_اکاذیب پیگیری شود.
🔹وی ادامه داد: براساس ماده 270 آئین دادرسی کیفری، دادستان کل کشور باید نسبت به این موضوع ورود کند. همچنین برای پیشگیری از حوادث اینچنینی نیازمند تدوین قانون هستیم.
گفتگوی کامل👇
http://fna.ir/1rstl4
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
📚دانستن قانون ضروریست📚
تلنگر و مطالب مفید حقوقی
👉eitaa.🆔 @ostad137✅
⚖📌 بیشتر بدانیم:
🔹 نحوه اعتراض به تقسیط مهریه
اعتراض نسبت به تقسیط مهریه هم از جانب زن و هم از جانب مرد امکان پذیر است. اگر زوجه به حکم دادگاه اعتراض داشته باشد می تواند اعتراض خود را نسبت به حکم با تهیه لیست دارایی مرد، توانایی او را به پرداخت مهریه اثبات نماید.
در مقابل مرد هم می تواند نسبت به میزان تقسیط اعتراض کرده و به دادگاه ثابت کند که توانایی مالی برای پرداخت مبالغ تعیین شده در هر قسط را ندارد. بنابراین پیشنهاد میشود پیش از اعتراض به رأی دادگاه با مشاوره گرفتن از نحوه و چگونگی اعتراض به حکم آگاه گردید چرا که متن اعتراض باید کاملا مستدل و مبتنی بر دلایل قانونی باشد.
#مهریه
🆔 @ostad137✅
⚖📌 پرسش و پاسخ:
#سوال
آیا وارث مسئول بدهکاری متوقف می باشند؟
#پاسخ
موضوعی که شاید در ذهن بیشتر افراد جامعه وجود داشته باشد ولی در حقیقت اگر شخصی در فرض ۱۰۰ میلیون تومان ترکه (اموال) داشته باشد و در عوض ۲۰۰ میلیون تومان بدهکاری داشته باشد و بعد از فوت و تقسیم اموال بین وراث طلبکاران حق خود را مطالبه کنند وارثین به اندازه سهم دریافتی از ترکه مسئول پرداخت دین متوفی میشوند و در قبال اضافه طلب، طلبکاران هیچ مسئولیتی ندارد پس طلبکاران صرفا۱۰۰ میلیون تومان را میتوانند دریافت کنند و الباقی طلب بلاوجه میماند.
#ارث
🆔 @ostad137✅
✏️ سوالات یکی از دنبال کنندگان کانال
📢📢📢📢📢📢📢📢📢
#آیا_می_دانید ایجاد #مزاحمت از طریق سر و صدا در#آپارتمان همسایه را چگونه جلوگیری کنید؟
اگر شخصی در واحد مسکونی خود کسب و کار راه انداخته و در موقع انجام کار #سر_و_صدای زیادی تولید کرده و برای ساکنین آپارتمان مزاحمت ایجاد می کند و ساکنین آزار و اذیت می شوند چگونه می توان مانع مزاحمت ایشان شد؟
✅مالکین آپارتمان می توانند به 110 زنگ بزنند مامورین صورت جلسه تنظیم می کنند و موضوع به #دادسرای محل گزارش و اعلام می شود.
سر و صدا در آپارتمان از جرایمی است که مشمول #قانون_تملک_آپارتمان_ها می شود و دردادسرا رسیدگی می شود.
🖇 @ostad137✅
🔴 اصطلاح تغلیظ دیه چیست؟
🔸 هرگاه قتل عمد یا غیرعمد در ماههای حرام واقع شود موجب تغلیظ دیه خواهد بود، یعنی یک دیه ی کامل به اضافه ی یک سوم دیه ی کامل. در ضمن، در حکم تغلیظ دیه فرقی بین فرد بالغ و نابالغ وجود ندارد؛ سقط جنین پس از پیدایش روح اگر در ماه های حرام اتفاق بیافتد نیز مشمول تغلیظ دیه خواهد بود؛ همچنین است در مواردی که دیه باید از بیت المال پرداخت شود.
🔹 ماه های حرام عبارتند از :
🔸 ماه های حرام:
۱) رجب
۲) ذی القعده
۳) ذی الحجه
۳) محرم
#اطلاعات_كاربردى_حقوقى
⚪️ @ostad137✅