💠 نهجالبلاغه کتاب هدایت مغزها
🔹اميرالمؤمنين عليهالسلام در نهجالبلاغه دربارهى توحيد، نبوت، امامت، قيامت و معاد و قدرت خدا و مسايل اعتقادى بحثهاى مفصلى كرده اند كه اگر انديشمندان فقط به ترجمهى درست و توضيح مختصر همين مطالب بپردازند، حقايق بسيارى از ايدئولوژى اسلام در اختيار ذهن و دل شنوندگان و خوانندگان قرار خواهد گرفت. على عليهالسلام در اين خطبهها به فكر آن است كه مغزها را بسازد و هدايت كند.
کتاب گفتارى درباره حكومت علوى ص۱۱
🆔 @ostadHoseinAkbari
💠#خودتان_عهده_دار_تربیت_خودتان_باشید.
🌹امیرالمومنین علیه السلام :
🔹أَيُّهَا النَّاسُ تَوَلَّوْا مِنْ أَنْفُسِكُمْ تَأْدِيبَهَا وَ اعْدِلُوا بِهَا عَنْ ضَرَاوَةِ عَادَاتِهَا
❇️ اى مردم كار تربيت خود را خود بر عهده گيريد، و نفس خود را از عادتهاى زشتى كه به آن خو گرفته ايد باز گردانيد.
نهج البلاغه حکمت ۳۵۹
✍ معلم و مربى انسان قبل از هركس بايد خود او باشد و تا انسان به تربيت خويش نپردازد تعليم و تربيت معلمان و پيشوايان و مربيان در او اثر نخواهد گذاشت.
🔸در خطبه ۹۰ نيز امیرالمومنین عليه السلام تعبير جالبى در اين زمينه دارد مى فرمايد: وَاعْلَمُوا أَنَّهُ مَنْ لَمْ يعَنْ عَلَى نَفْسِهِ حَتَّى يكُونَ لَهُ مِنْهَا وَاعِظٌ وَ زَاجِرٌ لَمْ يكُنْ لَهُ مِنْ غَيرِهَا لا زَاجِرٌ وَلا وَاعِظٌ
بدانيد كسى كه بر ضد هواى نفس خود كمك نشود تا واعظ و رادعى از درون جانش براى او فراهم گردد، مانع و واعظى از غير خود نخواهد يافت.
🔸جمله «وَاعْدِلُوا بِهَا عَنْ ضَرَاوَةِ عَادَاتِه» درواقع اشاره به يكى از طرق مهم تهذيب نفس است و آن اينكه بسيار مى شود انسان عادت هايى پيدا مى كند كه براى او كشش وجاذبه زيادى دارد و همين عادات او را دائمآ در هواپرستى غرق مى سازد؛ امیرالمومنین عليه السلام دستور مى دهد خود را از جاذبه اين عادات سوء، رهايى بخشيد تا بتوانيد نفس خويشتن را اصلاح كنيد.
🆔 @ostadHoseinAkbari
💠#تربیت_در_نوجوانی_و_جوانی
🌹امیرالمومنین علیه السلام :
🔹إِنَّمَا قَلْبُ الْحَدَثِ كَالْأَرْضِ الْخَالِيَةِ مَا أُلْقِيَ فِيهَا مِنْ شَيْءٍ قَبِلَتْهُ، فَبَادَرْتُكَ بِالْأَدَبِ قَبْلَ أَنْ يَقْسُوَ قَلْبُكَ وَ يَشْتَغِلَ لُبُّكَ
🔹به يقين قلب نوجوان و جوان همچون زمين خالى است; هر بذرى در آن پاشيده شود آن را مى پذيرد به همين دليل به تعليم و تأديب تو مبادرت ورزيدم پيش از آنکه قلبت سخت شود و فکرت به امور ديگر مشغول گردد.
نهج البلاغه نامه ۳۱
🔹۸ آبان سالروز شهادت محمد حسین فهمیده و روز نوجوان و بسیج دانش آموزی گرامی باد.
🆔 @ostadHoseinAkbari
💠فهمیده ای دیگر ؛ شهید بهنام محمدی راد #نوجوان_۱۳_ساله
🌹بخشی از وصیت نامه شهـید :
🔹... پیام مڹ به پدر و مادرها این است که بچه های خود را لوس و نُنُر بار نیاورید ازبچه ها می خواهم امام را تنها نگذارند و خــــدا را فراموش نکنند.به خدا توکل کنند.پدر و مادرها فرزندان خود را اهل مبارزه و جــــهاد در راه خدا بار بیاورند.
🆔 @ostadHoseinAkbari
💠#اولویتهای_آموزشی_نوجوانان
🌹امیرالمؤمنین عليهالسلام :
❇️ أولَي الأشياءِ أن يَتَعَلَّمَهَا الأحداثُ الأشياءُ الّتي إذا صارُوا رِجالاً إحتاجُوا إلَيهَا
🌸 بهترين چيزى كه نوجوانان بايد فراگيرند، چيزهايى است كه در بزرگسالىِ خود به آنها نياز خواهند داشت.
شرح نهجالبلاغه ابن ابىالحديد ج ۲ص۳۳۳
#روز_نوجوان
🆔 @ostadHoseinAkbari
❇️ #سخنی_با_نوجوانان_عزیز
🔹به بهانه هشتم آبان؛ روز نوجوان برای نوجوانان عزیز کشورم
💠بسم الله الرحمن الرحیم💠
🔹نوجوانان عزیز ؛ شما در سنی قرار دارید که بسیار حساس و حیاتی است، این سن دوران کوتاه تربیت شدن شماست و هم در دوره ای از زمان زندگی می کنید که بسیار مهم و دوران تحولات عظیم جهانی وآمادگی دنیا برای ظهور آخرین حجت الهی امام زمان عج است. بنابراین وظیفه سنگین و خطیری از بعد فردی و اجتماعی بر عهده تک به تک شماهاست. که هم باید خود را آماده کنید هم در اجتماع اثرگذار وزمینه ساز ظهور باشید.
🔹با توجه به شرایط سنی و دوران غلبه عاطفه و احساس بر اندیشه و دوران حساس بلوغ شما و فضای گسترده مجازی وهجمه بسیار سنگین شبهات و شهوات و ایسم ها و نفوذ نامحسوس فرهنگ الحادی و غربی و تغییر سبک زندگی در تمام شئونات زندگی و وارد شدن دشمن درون وبیرون با تمام قوا در جنگ شناختی و... کار شما عزیزان بسیار دشوار والبته بسیار پر اجر و پر بهاست.
🔹در شرایط کنونی و با توجه به روایات ، شما عزیزان باید خودتان عهده دار تربیت خودتان بشوید. بهترین راه تربیت که سبب خوشبختی شما خواهد شد تربیت بر محور امام معصوم است.
🔹تربیت بر محور امام معصوم علاوه بر انس با قرآن کریم ، با انس با نهج البلاغه شریف شکل می گیرد.
🔹شما عزیزان هر روز فقط ده دقیقه نهج البلاغه را از آخر به اول بخوانید یعنی اول حکمت ها بعد نامه ها وبعد خطبه ها از آخر به اول آنهم با ترجمه فارسی بخوانید و همین روش را مدام ادامه دهید تا انس با کلام مولا شکل بگیرد و تربیت بر محور امام تحقق یابد.
🔹با تربیت برمحور امام معصوم می توان در تمام ابعاد فردی، اجتماعی، اقتصادی، علمی، سیاسی و ... مؤثر واقع شد. و قدم های بلندی برای ظهور برداشت ان شاالله.
🌹دین و دنیای شما رو به خدای مهربان و ولی خدا، امام زمان عج می سپارم.
هشتم آبان ۱۴۰۲
خادم نهج البلاغه
حسین اکبری
#دهه_هشتادی_ها
#دهه_نودی_ها
🆔 @ostadHoseinAkbari
10.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 زهد و رهایی از اضلاع سه گانه بدبختی !
▫️حجت الاسلام دکتر حسین اکبری
🔸برشی از جلسه هشتم شرح حکمت ۴
📥 دریافت فایل کامل صوتی
🆔 @ostadHoseinAkbari
💠فراموش نکن #براى_چه_به_دنيا_آمده_اى
🌹امیرالمومنین علیه السلام :
🔸أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ اللهَ سُبْحَانَهُ قَدْ جَعَلَ الدُّنْيَا لِمَا بَعْدَهَا، وَابْتَلَى فِيهَا أَهْلَهَا، لِيَعْلَمَ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً وَ لَسْنَا لِلدُّنْيَا خُلِقْنَا، وَلاَ بِالسَّعْيِ فِيهَا أُمِرْنَا، وَإِنَّمَا وُضِعْنَا فِيهَا لِنُبْتَلَي بِهَا
❇️ اما بعد (از حمد و ثناى الهى) خداوند سبحان دنيا را براى جهان بعد از آن (سراى آخرت) قرار داده و اهل آن را در آن مورد آزمايش قرار مى دهد تا معلوم شود چه کسى بهتر عمل مى کند. ما براى دنيا آفريده نشده ايم و نه به سعى و کوشش براى آن مأموريم، بلکه فقط براى اين در دنيا آمده ايم که به وسيله آن آزمايش شويم.
نهج البلاغه نامه ۵۵
🆔 @ostadHoseinAkbari
🔰نتیجه ظلم ، نابودی ظالم
🔸 امیرالمؤمنین علیهالسلام:
🔻من ظَلَمَ دُمِّرَ عَلَيهِ ظُلمُه
◾️هر كه ظلم كند، ظلمش او را نابود سازد!
غررالحكم ح ۷۸۳۶
🆔 @ostadHoseinAkbari
شرح حکمت ۳۱_2023_10_31_11_54_05_587_1_2023_10_31_11_57_06_138.mp3
4.99M
🔰 شرح حکمت ۳۱ نهج البلاغه
❇️ پایه های ایمان
#جلسه_چهارم
🔸عدل و پایه های آن
🔸سلسله جلسات زندگی بـــه سبــک نهجالبلاغه
🕌 آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حـسنی علیه السلام ، شبـستـان امــام خمینی ره
🆔 @ostadHoseinAkbari
💠#نشانه_ایمان
🌹امیرالمومنین علیه السلام :
🌺الْإِیمَانُ أَنْ تُؤْثِرَ الصِّدْقَ حَيْثُ يَضُرُّكَ،
عَلَی الْکَذِبِ حَیْثُ یَنْفَعُكَ
🌸 نشانهی ایمان
آن است که راست بگویی،
آنگاه که تو را زیان رساند،
و دروغ نگویی که تو را سود رساند.
نهجالبلاغه بخشی از حکمت ۴۵۸
🆔 @ostadHoseinAkbari
🔰بیانات استاد آیت الله جوادی آملی در مورد جنایات اسرائیل و آمریکا در غزه
🔻هیچ درنده ای اینگونه نسل کشی و این گونه کودک کشی نمی کند.
▫️...این جریان #غزه چگونه توجیه می شود؟!
هیچ درنده ای، هیچ ماری، هیچ عقربی اینطور نمی گزد، بعد از مدتی که سیر شد، کنار می رود!
اینگونه نسل کشی و اینگونه کودک کشی؟!
▫️سوره مبارکه جاثیه، شرح حال جاهلیت گذشته و #جاهلیت_مدرن است:
در سوره مبارک جاثیه آمده است که مردم [کافر] سه جمله دارند:
1️⃣ ﴿مَا هِيَ إِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا﴾، یک؛
2️⃣ ﴿نَمُوتُ وَنَحْيَا﴾، دو؛
3️⃣ ﴿وَمَا يُهْلِكُنَا إِلَّا الدَّهْرُ﴾، سه؛
گرفتاری شرق و غرب همین سه چیز است
می گویند غیر از دنیا خبری نیست!
غیر از مرگ و حیات خبری نیست!
به غیر از طبیعت عامل دیگری نیست!
▫️ و کسی که این گونه می اندیشد، اینجور درنده می شود! #شرف، #انسانیت، #عدل، #انصاف در نزد اینها، حرف های مهمل بافی است!
وضع غزه را می بینند و از ظلم حمایت می کنند!
چه کسانی مدعی هستند و حمایت می کنند؟
انگلیس و آمریکا !
📚 درس خارج فقه قضا و شهادت جلسه ۱۶
۱۴۰۲/۰۸/۰۱
@ostadHoseinAkbari