🔻پیامد خدافراموشی
وَ لَا تَكُونُوا
كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ
فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ ۚ
أُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ
و مانند کسانی نباشید
که خدا را فراموش کردند
پس خدا هم آنان را
دچار خود فراموشی کرد
اینان همان فاسقانند.
📙سوره حشر آیه ۱۹
🆔 @ostadHoseinAkbari
14031013-nahjolbalaghe-ostad akbari_zamani_1_1_1_1_1.mp3
12.53M
🔰سخنرانی روز ولادت امام باقر علیه السلام
❇️خواسته امام باقر علیه السلام از ما
🔻مباحث مطرح شده:
▫️جایگاه ولایت
▫️ولایت طولی
▫️ولایت عرضی
▫️مغفول ماندن ولایت عرضی
▫️اهمیت ولایت عرضی در ظهور
🕌آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، شبستان امام خمینی ره
🆔 @ostadHoseinAkbari
کانال رسمی استاد حسین اکبری
#بخش_سوم 🔸براى رسيدن به نتيجهٔ مطلوب در هر کار، دو چيز لازم است: «قابليّت قابل» و «فاعليّت فاعل» 🔹
🔰نکات تربیتی در نهج البلاغه (۴)
🔻همه افراد وسيله امتحان یکدیگرند!
🌹امیرالمومنین علیه السلام در بخشی از جواب
به نامه معاویه می نویسند:
🔻قَدِ ابْتَلاَنِي اللهُ بِکَ وَابْتَلاَکَ بِي، فَجَعَلَ أَحَدَنَا حُجَّةً عَلَى الاْخَرِ
خداوند مرا به وسيله تو، و تو را به وسيله من در معرض امتحان در آورده و يکى از ما را حجّت بر ديگرى قرار داده است(من حجّت الهى در برابر تو هستم).
📙نهج البلاغه نامه ۵۵
✍دنیا دار امتحان است و خداوند متعال افراد را به وسيله يکديگر آزمايش مى کند؛ امام عليهالسلام را به وسيله معاويه، تا صبر و تحمّل و ايستادگى بر اصول اسلام را آزمايش کند! مبادا به درخواست معاويه؛ يعنى حکومت شام، براى جلب رضايت او تن در دهد! و معاويه نيز به وسيله مولا آزموده مى شود، که آيا حاضر است چشم از حکومت غاصبانه بپوشد و دست از تهمت و دروغ قتل عثمان توسط امام بردارد و دست بيعت در دست آن حضرت بگذارد و تسليم شود؟
🔸از این کلام پرمعنای مولا استفاده می شود که همه افراد وسيله امتحان یکدیگر هستند. فرزند وسیله امتحان پدر است که آیا او را آنگونه که خدا خواسته تربیت می کند یا با خواسته خودش؛ و همچنین پدر وسیله امتحان فرزند است که آیا با وجود سواد زیاد فرزند مطیع پدر بی سواد یا کم سواد خود می شود یا نه؟ زن نسبت به شوهر و بالعکس استاد نسبت به شاگرد و بالعکس و...
🔸بنابراین انسانی که به فکر تربیت خود است همه موارد را وسیله تربیت خود می داند و مراقبت می کند که طبق دستورات الهی عمل کند.
🆔 @ostadHoseinAkbari
#تلنگر_نهج_البلاغه_ای
📚نهج البلاغه حکمت ۱۵۰
🆔 @ostadHoseinAkbari
کانال رسمی استاد حسین اکبری
#تلنگر_نهج_البلاغه_ای 📚نهج البلاغه حکمت ۱۵۰ 🆔 @ostadHoseinAkbari
✍در زمان عافیت مغرور شدن و در زمان ابتلاء مأیوس شدن تناقضی است در احوال انسانِ تربیت نشده؛ در واقع این نوع رفتار ناشی از ضعف ایمان و اراده و غلبه هواى نفسانى و عدم دنیاشناسی است.
قرآن کریم می فرماید: وَلَئِنْ أَذَقْنَا الاِْنسَانَ مِنَّا رَحْمَةً ثُمَّ نَزَعْنَاهَا مِنْهُ إِنَّهُ لَیَئُوسٌ کَفُورٌ وَلَئِنْ أَذَقْنَاهُ نَعْمَآءَ بَعْدَ ضَرَّآءَ مَسَّتْهُ لَیَقُولَنَّ ذَهَبَ السَّیِّئَاتُ عَنِّى إِنَّهُ لَفَرِحٌ فَخُورٌ ؛ و اگر از جانب خویش، رحمتى به انسان بچشانیم، سپس آن را از او بگیریم، بسیار نومید و ناسپاس خواهد بود. و اگر بعد از ناراحتى و زیانى که به او رسیده، نعمت هایى به او بچشانیم، به یقین مى گوید: بدى ها از من برطرف شده (و دیگر باز نخواهد گشت) و غرق شادى و غفلت و فخرفروشى مى شود»۱
در حالیکه باید بدانیم که حالت عافیت قابل اعتماد نیست و با گذشتن یک روز و حتى یک ساعت ممکن است همه چیز عوض شود و نیز حالت ابتلاء و گرفتارى ابدى نیست که سبب یأس انسان گردد؛ زیرا گاه از دل گرفتارى ها گشایش برمى خیزد و به فرموده مولا «عِنْدَ تَنَاهِی الشِّدَّةِ تَکُونُ الْفَرْجَةُ، وَ عِنْدَ تَضَایُقِ حَلَقِ الْبَلاَءِ یَکُونُ الرَّخَاءُ؛ هنگامى که سختى ها به آخرین درجه شدت برسد فرج نزدیک است و در آن هنگام که حلقه هاى بلا تنگ شود راحتى و آرامش فرا مى رسد»۲
۱.سوره هود آیه ۹ و ۱۰
۲.نهجالبلاغه حکمت۳۵۱
🆔 @ostadHoseinAkbari
#تحیر_در_انتخاب_یاقوت_ها
استاد امین نخله در جواب شخصی که از او خواسته بود تا یکصد جمله از نهجالبلاغه را برایش انتخاب کند، مینویسد:
به خدا قسم نمیدانم که چگونه از میان صدها کلمه گهربار، صد کلمه آن را انتخاب کنم! من از انتخاب یک کلمه آن هم عاجزم، زیرا این کار درست به این میماند که دانه یاقوتی را از کنار دانههای دیگر بردارم. به هر حال، این کار را کردم، در حالیکه دستم یاقوتهای درخشنده را زیر و رو میکرد و چشمانم از پرتو نور آنها خیره میشد. نمیتوانی باور کنی که به علت تحیّر و سرگردانی که در انتخاب هر یک از این کلمهها داشتم، با چه مشکلی هر کلمهای را از این معدن بلاغت بیرون آوردم.
📚جاذبه نهج البلاغه ص۶۳
▫️اثر استادحسین اکبری
🆔@ostadHoseinAkbari
گنجِ قناعت
امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند:
الْقَنَاعَةُ مَالٌ لَا يَنْفَدُ.
قناعت مالی است فناناپذير.
نهجالبلاغه حکمت ۵٧
🆔 @ostadHoseinAkbari
کانال رسمی استاد حسین اکبری
گنجِ قناعت امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند: الْقَنَاعَةُ مَالٌ لَا يَنْفَدُ. قناعت مالی است فنانا
✨بسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ✨
شرح کوتاه حکمت ۵۷
#بخش_اول
✍قناعت حالتى است که انسان با داشتن آن به حد اقل ضروریات زندگى مى سازد و به دنبال زرق و برق و اضافاتى که فکر و وقت انسان را پیوسته به خود مشغول مىدارد و آلوده انواع محرمات مىکند نمىرود. داشتن این روحیه به منزله ثروت پایان ناپذیر است، چرا که انسان را از تمام ثروت هاى دنیا بى نیاز مى سازد؛ همواره سربلند زندگى مى کند و با عزت و آبرو ادامه حیات مىدهد. دست نیاز به سوى دیگران دراز نمىکند و عمر خود را در مسیر تشریفات و تجملات بر باد نمىدهد.
🆔 @ostadHoseinAkbari
#اعلام_جلسه
تهران_شهرری
🔰سلسله جلسات شرح نهجالبلاغه
🆔 @ostadHoseinAkbari
کانال رسمی استاد حسین اکبری
✨بسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ✨ شرح کوتاه حکمت ۵۷ #بخش_اول ✍قناعت حالتى است که انسان با داشتن
#بخش_دوم
🔸امیرالمومنین علیهالسلام درحکمت ۴۴، چهار ویژگی-برای کسانی که می توانند الگو باشند-می شمارد که یکی از آن ویژگی ها قناعت پیشگی است: «طُوبَى لِمَنْ ذَکَرَ الْمَعَادَ وَ عَمِلَ لِلْحِسَابِ وَقَنِعَ بِالْکَفَافِ وَ رَضِيَ عَنِ اللَّهِ؛ خوشا به حال کسى که (پیوسته) به یاد معاد باشد و براى روز حساب عمل کند. به مقدار کفایت قانع گردد و از خدا راضی باشد.»
🔹در خطبه ۱۹۲ نیز مولا در میان اوصاف انبیاء این وصف را برجسته شمرده است: «مَعَ قَنَاعَة تَمْلاَُ الْقُلُوبَ وَالْعُیُونَ غِنًى؛ آنها داراى قناعتى بودند که دل ها و چشم ها را پر از بى نیازى مى کرد.»
🔸در حدیث دیگری مولا فرمودند: «طَلَبْتُ الْغِنَى فَمَا وَجَدْتُ إِلاَّ بِالْقَنَاعَةِ عَلَیْکُمْ بِالْقَنَاعَةِ تَسْتَغْنُوا؛ من در جستجوى توانگرى برآمدم ولى آن را جز در قناعت نیافتم (زیرا حرص، غالب توانگران را راحت نمى گذارد) بنابراین قناعت پیشه کنید تا غنى شوید.»(بحارالانوار ج ۹۱ ص ۳۹۹ ح ۶۹)
🔹به نظر می رسد سرچشمه بسیارى از نارضایتى هاى مردم و شکایت آنها از وضع زندگى کمبودها و فقر نیست، بلکه گاه مى بینیم همه چیز دارند اما باز ناله و فریاد مى کنند. عامل اصلى آن عدم قناعت و توقعات بى حد و حساب است و اگر همگى به مقدار نیاز قانع باشند آرامش بى مانندى در جامعه حاکم مى شود و بسیارى از پرونده هاى جنایى و تجاوز بر اموال برچیده خواهد شد و کرامت انسانى و پاکى دامان از گناه فراهم مى شود.
🆔 @ostadHoseinAkbari
10.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰ماه رجب؛ ماه ولایت
🎙حجت الاسلام حسین اکبری
🆔 @ostadHoseinAkbari