✅پرسش
🔷چرا صالحان، گرفتار مشکلات هستند و مجرمان و گنهکاران، در رفاه به سر میبرند؟
♦️پاسخ اجمالی
🍃اولا: به این اندازه عمومیت ندارد که همه صالحان در گرفتاری باشند و همه مجرمان و گناهکاران در رفاه باشند ؛ خیلی از انسان های با تقوا نیز وجود دارند که در ناز و نعمت زندگی می کنند و خیلی از مجرمان هستند که در فلاکت و بدبختی زندگی می کنند و این چیزی است که انسان می تواند به راحتی آن را در جامعه لمس کند و ببیند.
🍃ثانیا: از آنجا که خداوند اولیای خود را دوست دارد، لذا اگر خلافی کنند، فورا آنان را با قهر خود میگیرد تا متذکر شوند و در همین دنیا ثمره عمل خود را ببینند، چنانکه خداوند در قرآن میفرماید:اگر پیامبر سخنی را که ما نگفتهایم به ما نسبت دهد، با قدرت او را به قهر خود میگیریم: لو تقول علینا بعض الاقاویل لاخذنا منه بالیمین(سوره حاقه،آیه 44 - 45. ) و همچنین اگر مومنین خلافی کنند، چند روزی نمیگذرد مگر آنکه گوشمالی میشوند.
اما اگر نااهلان خلاف کنند، خداوند به آنان مهلت میدهد و هرگاه مهلت سر آمد، آنان را هلاک میکند: و جعلنا لمهلکهم موعدا(سوره کهف،آیه 59. ) و اگر امیدی به اصلاحشان نباشد، خداوند حسابشان را تا قیامت به تاخیر میاندازد و به آنان مهلت میدهد تا پیمانه شان پر شود. انما نملی لهم تیزدادوا اثما( سورهآل عمران،آیه 178. )
به این مثال توجه کنید:
اگر قطرهای چای روی شیشه عینک شما بریزد، فورا آن را با دستمال پاک میکنید.
اما اگر قطرهای چای روی لباس سفید شما بچکد، صبر میکنید تا به منزل بروید و لباس خود را عوض کنید.
و اگر قطرهای روی قالی زیر پای شما بچکد، آن را رها میکنید تا مثلا شب عید به قالی شویی ببرید.
خداوند نیز با هر کس به گونهای رفتار مینماید و بر اساس شفافیت یا تیرگی روحش، کیفر او را به تاخیر میاندازد. حال گاهی با دستمال به راحتی پاک میشود و گاهی با پارو و دستگاه شوینده و...!!
📚برگرفته از تمثیلات استاد قرائتی
🔻🔻🔻🔻
♨️http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
#سوال
📝با توجه به داستان حضرت ابراهیم در آتش و رد کمک فرشتگان، آیا برای حل مشکلات مالی میشود قرض کرد یا بهتر است فقط دعا کنیم و منتظر رحمت خدا بمانیم؟
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
با توجه به داستان حضرت ابراهیم در آتش و رد کمک فرشتگان، آیا برای حل مشکلات مالی میشود قرض کرد یا بهتر است فقط دعا کنیم و منتظر رحمت خدا بمانیم؟.mp3
662.2K
سوال: 152
#قرض_گرفتن_تا_چه_اندازه
پاسخ: #استادمحمدی
http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
#قسمت_در_امر_ازدواج
❓💟این که میگویند قسمت آدم به هرکس که باشد با همان ازدواج میکنی! درست است؟ آیا ازدواج همهاش از روی قسمت است؟
🌀«قسمت» به معانی مختلفی به کار برده میشود که اعتقاد به برخی از آنها، قابل پذیرش است.
🍀قسمت به این معنا که:
«یک رویداد، معلول یک سری عوامل است که با تحقق آن عوامل، قطعاً آن رویداد به وقوع خواهد پیوست». این معنا کاملاً منطقی و صحیح است؛ مثلاً اگر کسی هر روز ورزش کند، عضلاتش قوی خواهد شد و یا اگر در عبور از خیابان دقت نکند، تصادف رخ خواهد داد. کاربرد معنایی دیگر برای قسمت، آن است که: «نقش فرد در حوادث کاملاً نادیده گرفته شده، همه چیز به مقدرات واگذار گردد». این برداشت از قسمت برداشتی نادرست و توجیه خوبی برای اهمال و ناتوانی ها است. در مورد ازدواج نیز، مسلماً قسمت به معنای اول صحیح و به معنای دوم نادرست است؛ زیرا ازدواج رویدادی است که برخواست دو طرف و شرایطی که در نظر می گیرند، بستگی دارد و نمی توان نقش اختیار را در این زمینه نادیده گرفت.
🤔نکته:
لذا با توجه به این نوع روایات که صفات همسر خوب و یا بد را معرفی میکند، معلوم میگردد انسان با اختیار خود باید همسر آینده خود را انتخاب نماید و خداوند متعال به این انتخاب آگاهانه انسان علم دارد و این امر موجب جبر نمیگردد.
🍃تمام روایاتی که ویژگیهای یک همسر نیک را معرفی میکند همه دلیل بر این است که ما اختیار داریم و لازم است در انتخابمان دقت داشته باشیم. به عنوان مثال به چند روایت اشاره میکنیم:
«دقت کن خودت را کجا قرار میدهی و چه کسی را شریک مال خود قرار داده و او را بر دین و اسرار و امانتهای خودت مطلع مینمایی. اگر باید ازدواج کنی پس با دوشیزهای که به خوبی و خوشاخلاقی شناخته شده باشد ازدواج کن»[طبرسی، فضلبنحسن، الآدابالدینیّه، فصل دهم، ترجمه ۲۹۳[
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:
«با زنانی که اعتقاداتشان خوب نیست به جهت زیبایی یا ثروت آنان ازدواج نکن»[همان،۲۹۴]
🤔نکته:
اگر تصویر صحیحی از موضوع قضا و قدر داشته باشیم، همه این ابهامات به کنار خواهد رفت. مسئله قضا و قدر همان مشیت الهی است که در نظام هستی هر چیز را با محاسبه دقیق و معین به;ن بهطور قانون مند و سازوار در چارچوب نظام علت و معلول قرار داده است. شناخت صحیح مشیت خداوند و خواست انسان مبتنی برداشتن تصور صحیح از مشیت خداوند در نظام جهان و انسان است.
🤔نکته:
به عبارت دقیقتر اختیار و اراده انسان تجلی و جلوه مشیت و اراده خداست. و به عبارتی دیگر خدا اراده نموده که بشر، فعل ارادی خود را با اختیار خویش انجام دهد. پس محال است فعل ارادی بشر بدون اختیار خود او تحقّق یابد. بر این اساس، ازدواج یک شخص، هم به خواست و ارادهی خداست، هم به اختیار خود اوست یعنی خدا اراده کرده که شخص اختیار داشته باشد و با اراده خود ازدواج کند، البته از طرف دیگر اراده نموده که طرف مقابل این شخص نیز با اختیار خود جواب مثبت یا منفی دهد.
🍃پس چه یک خواستگاری به نتیجهی مثبت برسد و چه به نتیجهی منفی، در هر حال از تقدیر خدا خارج نیست. چون تقدیر خدا در امور ارادی بشر، به این است که آنها خودشان راه خود را انتخاب نمایند و یقیناً نیز این تقدیر خدا تحقّق خواهد یافت.
🍃پس موقعی که در زبان عموم گفته میشود: ازدواج با فلانی قسمت فلان شخص بود، اگر منظور از قسمت آن امری است که ما هیچ نقشی در آن نداریم، معلوم است که ازدواج به این معنی قسمت نیست، چون شکّی نیست که ازدواج عملی اختیاری است و تا طرفین نخواهد ازدواجی رخ نمیدهد.
🔰البته ناگفته نماند که عوامل مؤثر در انتخاب ما گاهی ظاهری و مادی است مانند شرایط مالی و سطح تحصیلات و گاهی عوامل معنوی است مانند ویژگیهای اخلاقی و همچنین عوامل مؤثر بیرونی گاهی مربوط به اظهار نظر اطرافیان است و گاهی مربوط به دعا و راز و نیاز است. که گاهی دعای ما یا اطرافیان ما و یا دعای طرف مقابل و اطرافیان او در انجام ازدواج و یا عدم انجام آن مؤثر است. از اینرو گاهی مجموعه عوامل ظاهری و باطنی و فردی و خانوادگی بهگونهای پیش میآید که فرد احساس میکند نقش اختیار او کمرنگ شده است و از آن به «قسمت» تعبیر میکند، در حالیکه میتوانست با تصمیم قاطع خود، شرایط را تغییر دهد.
@ostadmohamadi
ادامه...👇👇👇
ادامه...👆👆👆
🍃بنابراین میتوان گفت نقش اصلی در اتفاقات با اختیار و اراده فرد است اما عوامل دیگر نیز مؤثر میباشند. چنانکه ذکر این نکته نیز خالی از فایده نیست که گاه خداوند متعال عواملی را پیش میآورد تا ما اموری خاصّ را اختیار نماییم یعنی ما را به سمت اختیار نمودن اموری خاصّ رهنمون میشود ولی اختیار را از ما سلب نمیکند. حکما و متکلّمین از این کار خدا تعبیر میکنند به لطف و عنایت الهی چرا که خداوند متعال با این کار میخواهد ما اموری را اختیار نماییم که نفع حقیقی ما را در پی دارند اگر چه به ظاهر ممکن است به نفع ما نباشند.
🍂لذا خداوند متعال میفرماید:
«… وَ عَسی أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ هُوَ خَیْرٌ لَکُمْ وَ عَسی أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُون»[بقره/ 216]
«چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن که خیرِ شما در آن است و چه بسا چیزی را دوست داشته باشید، حال آنکه شرِّ شما در آن است در حالی که خدا میداند، و شما نمیدانید».
🍃و در خصوص موضوع زناشویی فرمود:
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا یَحِلُّ لَکُمْ أَنْ تَرِثُوا النِّساءَ کَرْهاً وَ لا تَعْضُلُوهُنَّ لِتَذْهَبُوا بِبَعْضِ ما آتَیْتُمُوهُنَّ إِلاَّ أَنْ یَأْتینَ بِفاحِشَهٍ مُبَیِّنَهٍ وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِنْ کَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسی أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ یَجْعَلَ اللَّهُ فیهِ خَیْراً کَثیر»[نساء ۱۹]
«ای کسانی که ایمان آوردهاید ! برای شما حلال نیست که از زنان، از روی اکراه (و ایجاد ناراحتی برای آنها) ارث ببرید! و آنان را تحت فشار قرار ندهید که قسمتی از آنچه را به آنها دادهاید (از مهر)، تملّک کنید! مگر اینکه آنها عمل زشت آشکاری انجام دهند. و با آنان، بهطور شایسته رفتار کنید ! و امّا اگر از آنها کراهت داشتید و خوشتان نمیآمد، پس چه بسا چیزی خوشایند شما نباشد، و خداوند خیر فراوانی در آن قرار میدهد».
✅نتیجه:
یعنی چه بسا شخصی چه مرد و چه زن از همسر خودش خوشش نمی آید، و خیال میکند که در ازدواج شکست خورده است غافل از اینکه خیر حقیقی او در همان زندگی است و در همان شرایط است که اگر بخواهد
📚 هدانا برگرفته از پرسش ها و پاسخ ها «قسمت» و «قضا و قدر».
🔹🔹🔹🔹🔹
♨️http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
23.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استخدام_و_تسخیر_جنیان
🎥این درست است که انسانها می توانند جنیان را به استخدام خود در بیاورند و از آنها استفاده کنند؟
پاسخ: #استادمحمدی
🔹🔸🔹🔸🔹
♨️http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
🗓 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
میلادی: Tuesday - 12 March 2019
قمری: الثلاثاء، 5 رجب 1440
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
- یا الله یا رحمان (1000 مرتبه)
- یا قابض (903 مرتبه) برای رسیدن به حاجت
🗞 وقایع مهم شیعه:
🔹شهادت ابن سکیت رحمة الله علیه، 224ه-ق
📆 روزشمار:
▪️5 روز تا ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما اسلام
▪️8 روز تا ولادت امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام
▪️10 روز تا وفات حضرت زینب سلام الله علیها
▪️20 روز تا شهادت امام موسی کاظم علیه السلام
▪️21 روز تا وفات حضرت ابوطالب علیه السلام
♨️ @ostadmohamadi👈
#تقویم_شیعه
✅پرسش
🍃چگونه میتوانیم حقایق را آن گونه که هست، ببینیم؟
🔹پاسخ : قرآن میفرماید: اتقوا الله و یعلمکم الله ( سوره بقره،آیه 282.) از خداوند پروا کنید تا خداوند، حقیقت را به شما بیاموزد.
تقوی به معنای دوری از انواع بدیها و زشتیهاست.
آری، افراد آلوده از درک بسیاری حقایق محرومند.
کسی که تعصب قومی، حزبی، نژادی و... دارد، حق را آنگونه که هست نمیفهمد، مثل کسیکه عینک سرخ گذاشته و همه چیز را سرخ میبیند و شلغم را لبو میپندارد و اگر عینک سبز بگذارد، کاه را علف میبیند.
اگر آینه را صیقل دهیم، عکس را درست نشان میدهد.
آئینه دل نیز باید صیقلی باشد تا معارف را درک کند.
دلهای کینه دار مثل ظرفهای آلوده است که اگر آب تمیز هم در آن ریخته شود، آلوده میشود.
گناه غباری است که نمیگذارد انسان واقع بین باشد.
📚حجت الاسلام قرائتی
🔹🔸🔹🔸🔹
♨️http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
#سوال
📝تعریف شرک، کفر و نفاق چیست؟ کدامشان بدتر است؟ چگونه به وجود می آیند؟
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
تعریف شرک، کفر و نفاق چیست؟ کدامشان بدتر است؟ چگونه به وجود می آیند؟.mp3
878K
سوال: 153
#فرق_شرک_کفر_نفاق
پاسخ: #استادمحمدی
http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520