نیکول پاشینیان در میزگرد مونیخ:
🔹 کریدور لاچین 70 روز است که مسدود شده و ما بحران انسانی و انرژی داریم. برق و گاز قطع است. ما حساب کردیم که در این مدت حداقل 10 بار گاز قطع شده.
🔹 موضع ما این است که طبق بیانیه سه جانبه، کریدور باید باز باشد که مسئولیت آن بر عهده آذربایجان و حافظان صلح روسی است، اما اکنون وضعیت متفاوتی داریم.
Никол Пашинян на панельной дискуссии в Мюнхене:
🔹 Лачинский коридор остается блокированным уже 70 дней, и у нас сложилась ситуация гуманитарного и энергетического кризиса. Подача электричества и газа отключена. Мы подсчитали, что за эти дни подачу газа отключали не менее 10 раз.
🔹 Наша позиция заключается в том, что согласно трехстороннему заявлению коридор должен оставаться открытым, что является обязанностью Азербайджана и российских миротворцев, но у нас сейчас другая ситуация.
🆔 @MiranPress
☫@hoseineuon
#آذربایجان #روسیه
🔰 پافشاری روسیه برای بقا در قفقاز جنوبی
تلاش ها برای کم رنگ سازی حضور روسیه در قفقاز جنوبی ادامه دارد اما مقام های این کشور نمی خواهند حوزه نفوذ خود را به طرف های دیگر تقدیم کنند و از آذربایجان و ارمنستان خارج شوند. رئیس دومای فدراسیون روسیه اخیرا در پاسخ به سخنان رئیس مجلس ملی آذربایجان که خواستار ورود نیروهای نظامی اروپایی به قره باغ شده بود، دولتمردان باکو را تهدید به نابودی رژیمشان کرد!
ویاچسلاو ولودین گفته است: “ما از آذربایجان دعوت می کنیم تا بندهای توافقنامه آتش بس سه جانبه ۲۰۲۰ مسکو را اجرایی کند. کسانی که از ورود سازمان های اروپایی به مناقشه قره باغ سخن می گویند ممکن است به سادگی کشورشان را از دست بدهند. آنها باید اوکراین، یوگسلاوی و دیگر کشورها را پیش چشم خود ببینند. ده بار بیاندیشند، همه جوانب را بسنجند و بدانند که پایان کار چه خواهد بود!”
☫@hoseineuon
#آذربایجان #روسیه
🔰 پافشاری روسیه برای بقا در قفقاز جنوبی
تلاشها برای کم رنگ سازی حضور روسیه در قفقاز جنوبی ادامه دارد اما مقام های این کشور نمی خواهند حوزه نفوذ خود را به طرف های دیگر تقدیم کنند و از آذربایجان و ارمنستان خارج شوند. رئیس دومای فدراسیون روسیه اخیرا در پاسخ به سخنان رئیس مجلس ملی آذربایجان که خواستار ورود نیروهای نظامی اروپایی به قره باغ شده بود، دولتمردان باکو را تهدید به نابودی رژیمشان کرد!
«ویاچسلاو ولودین» رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه با «صاحبه غفاراوا» رئیس مجلس ملی آذربایجان در مسکو دیدار و گفتگو کرد. غفار اوا خواستار نقش آفرینی نیروهای پاسدار صلح کشورهای اروپایی در منطقه تحت کنترل ارامنه شده است که این موضوع به مذاق طرف روسی خوش نیامده است. «خبرگزاری تاس» به نقل از این مقام روسی نوشته است: “دخالت اتحادیه و شورای اروپا برای حل مشکل کریدور لاچن (لاچین) به قره باغ کوهستانی (ناگورنو کاراباخ) مشکلات تازه ای برای حل مسئله ایجاد می کند.”
ویاچسلاو ولودین نیز در گفته های خود به طور ضمنی غفاراوا را تهدید کرده و گفته است: “ما از آذربایجان دعوت می کنیم تا بندهای توافقنامه آتش بس سه جانبه ۲۰۲۰ مسکو را اجرایی کند. کسانی که از ورود سازمان های اروپایی به مناقشه قره باغ سخن می گویند ممکن است به سادگی کشورشان را از دست بدهند. آنها باید اوکراین، یوگسلاوی و دیگر کشورها را پیش چشم خود ببینند. ده بار بیاندیشند، همه جوانب را بسنجند و بدانند که پایان کار چه خواهد بود!”
سمت دیگر محدودسازی روسیه در قره باغ کوهستانی دولت ارمنستان است که همانند آذربایجان از حضور نیروهای پاسدار صلح روسیه راضی نیست.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان با اشاره به بحران انسداد جاده قره باغ به ارمنستان گفته است: “مسئله کنترل روسیه بر کریدور لاچن نیست بلکه موضوع بحران انسانی قره باغ کوهستانی است که هر روز افزوده می شود.” وی با اشاره به پیمان دفاع جمعی کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق گفته است: “مشکلاتی برای امنیت منطقه ای در سازمان دفاع جمعی داریم و امیدواریم همه این مشکلات را حل کنیم. ما تلاش می کنیم اما صادقانه بگویم هیچ پیشرفت خاصی تاکنون ایجاد نشده است.”
گفته های نخست وزیر ارمنستان و تجمعات ضد روسی افراد طرفدار وی در مقابل پایگاه های نظامی روسیه در خاک ارمنستان نشان می دهد که غرب گرایان علاقهمند هستند تا به حضور روسیه در ارمنستان پایان دهند. آنها همچنین می خواهند ارمنستان از پیمان امنیتی دفاع جمعی خارج (CSTO) شود. موضوعی که چندان خوشایند روس ها نیست و آنها نسبت به این مسئله واکنش نشان می دهند.
سفیر ویژه روسیه در ارمنستان نیز در بازدید از مراکز آموزش زبان روسی در استان وایوتس با بخش ارمنی رادیو اسپوتنیک روسیه گفتگو کرده است. وی با اشاره به درگیری های ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ میلادی گفته است: “این استان در منطقه بسیار حساسی قرار دارد و مردم نسبت به آینده نگران هستند. مسوولان «یغگنادزور» و «جرموک» از قول مردم به من گفتند که آنها به امید حمایت روسیه دل بسته اند. همکاری بین منطقه ای ما جز مهمی برای روابط دو جانبه است. اگر بتوان روی شرکای ارمنستان حساب باز کرد روسیه اولین شریک این کشور است که در مرزهای ارمنستان حاضر است و مردم هر روز آن را می بینند و هر دو طرف به آن علاقمند هستند.”
چندی پیش اورخان ممداف تحلیلگر آذربایجانی درباره دلایل کارشکنی آذربایجان و ارمنستان گفته بود: “علیف و پاشینیان در دو کشور در یک اقدام هماهنگ می خواهند طرف روسی را تحت فشار بگذارند تا از قره باغ و ارمنستان خارج شوند و هر دو بخشی از یک بازی هستند. تحلیل ممداُف با دیدارها و گفته های اخیر مقام روسیه، ارمنستان و آذربایجان بیشتر رنگ حقیقت به خود می گیرد.
▪️بیشتر بخوانید:
دلایل اصلی تجمع شوشا از نگاه تحلیلگر ارشد مسائل آذربایجان اورخان محمداُف
الهام علی اف در میزگردی درباره امنیت در قفقاز جنوبی در مونیخ گفت:
🔹 باکو و ایروان باید به تمام جهان نشان دهند که خشونت باید متوقف شود، می توان یک معاهده صلح امضا کرد که نشانگر چگونگی ورق زدن صفحات غم انگیز تاریخ خواهد بود.
🔹 باکو آماده است با اقلیت ارمنی در قره باغ - اما با کسانی که در آنجا متولد شده و زندگی می کنند - صحبت کند.
Ильхам Алиев выступил на панельной дискуссии по безопасности на Южном Кавказе в Мюнхене:
🔹 Баку и Ереван должны показать всему миру, что насилие должно быть прекращено, что можно подписать мирный договор, который станет показателем того, как можно перевернуть трагические страницы истории.
🔹 Баку готов говорить с армянским меньшинством в Карабахе - но с теми, кто родился и живет там.
پاشینیان به علی اف در یک میزگرد در مونیخ:
🔹 عبارت "قره باغ کوهستانی" وجود دارد، توسط رئیس جمهوری آذربایجان امضا شده است
🔹 این واژه در توافقنامه سه جانبه مورخ 9 نوامبر 2020 که علی اف نیز آن را امضا کرد به کار رفته است. در همین سند عبارت «دالان لاچین» آمده است که نباید تحت کنترل آذربایجان باشد.
🔹 و جمله علی اف که بیانیه 9 نوامبر 2020 "تسلیم ارمنستان" بود تقریبا توهین آمیز به نظر می رسد. که شاید این تصور ایجاد شود که آذربایجان سیاست انتقام جویی را دنبال می کند. موضع ارمنستان دموکراسی و گفتگو، احترام به همه کشورهای منطقه است که کار در راستای آن ادامه دارد.
Пашинян Алиеву на панельной дискуссии в Мюнхене:
🔹 Термин "Нагорный Карабах" существует, под этим стоит подпись главы Азербайджана.
🔹 Термин использован в трехстороннем соглашении от 9 ноября 2020 года. В этом же документе есть термин "Лачинский коридор", который не должен быть под контролем Азербайджана.
🔹 А используемая Алиевым формулировка, что заявление от 9 ноября 2020 года было "капитуляцией Армении", звучит почти оскорбительно. Может возникнуть впечатление, что Азербайджан ведет политику мести. Позиция Армении состоит в демократии и диалоге, в уважении всех стран в регионе, в направлении чего продолжается работа.
هدایت شده از Tvman2
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ی ترکیه با انتشار عکسی از امدادگران ارمنستانی در توییتر نوشت:
«دوست در روز های سیاه (مصیبت) مشخص می شود.»
🏷➥@alaviuon_110
هدایت شده از مفا (مجموعه فرهنگی المهدی)
🔴الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان روز ۱۸ فوریه(۲۹بهمن) در مونیخ با نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق دیدار کرد.
به گزارش AZERTAC، در این دیدار نچیروان بارزانی ضمن قدردانی گفت که ظرفیت های زیادی برای توسعه روابط بین آذربایجان و اقلیم کردستان عراق وجود دارد. وی دستاوردهای آذربایجان تحت رهبری الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان را تبریک گفت و تاکید کرد که کشور ما در نتیجه سیاست چشم انداز رئیس کشورمان با موفقیت در حال توسعه است.
نچیروان بارزانی با اشاره به اینکه اقلیم کردستان عراق و آذربایجان روابط تاریخی و فرهنگی مشترکی دارند، خاطرنشان کرد: این اقلیم روابط بسیار نزدیکی با ترکیه دارد و میتوان پروژههای همکاری مشترکی را در این زمینه در نظر گرفت.
رئیس جمهوری آذربایجان با بیان اینکه روابط برادرانه بین آذربایجان و ترکیه وجود دارد، گفت: می توان سازوکارهای همکاری سه جانبه را در آینده در نظر گرفت.
نچیروان بارزانی خاطرنشان کرد: گردشگران اقلیم کردستان عراق از آذربایجان بازدید کردند و از این بازدیدها بسیار راضی بودند.
الهام علی اف گفت: ظرفیت های زیادی برای توسعه روابط با اقلیم کردستان عراق در زمینه های اقتصادی و تجاری وجود دارد. بنابراین می توان ایجاد ارتباط مستقیم بین محافل تجاری و همچنین ایجاد نهادهای مختلف در قالب شورای تجاری را مد نظر قرار داد.
رئیس جمهور الهام علی اف از نچیروان بارزانی برای سفر به آذربایجان دعوت کرد.
@iraq_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظر کارشناس روسی در مورد قدرت نظامی ایران:
ایرانی ها هژمون(امریکا) را لگدکوب کردند.
#قفقاز
@Qafqaz
☫@hoseineuon
هدایت شده از خانه صنعتکاران ایران
رئیسجمهور مجارستان: جنگِ اوکراین فقط با مذاکره آمریکا و روسیه تمام میشود.
6.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ارتش روسیه از دست یافتن به اسنادی خبر داد که نشان می دهد ارتش آمریکا در لوهانسک اوکراین در حال ترویج LGBT بوده
☫@hoseineuon
هدایت شده از خانه صنعتکاران ایران
📢 مدودف در مورد اظهارات وزیر خارجه آلمان که پیشتر گفته بود جهان از چرخش ۳۶۰ درجه مسکو خوشحال خواهد شد، گفت: «با این حال، جالب است که اروپا توسط چنین افراد نادان اداره می شود.😂
🔹مدودف گفت: "شکی نیست، یک خبره هندسه، چنین خواهد شد. ما در حال حفظ موقعیت هستیم."
♦️اتهامات علی اف علیه ایران در حاشیه کنفرانس مونیخ:
🔹این تروریست را شاخههای وابسته به ایران به داخل سفارت ما فرستادند
🔹پلیس میآمد و میرفت، اما اجازه داد این فرد ۲ بار وارد سفارت شود.
🔹ایران میگوید این فرد روانی ست تا در دادرسی به او کمک شود.