📚 نطق در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی کفایت سیاسی بنیصدر 5⃣2⃣
اما مطلبی که راجع به هویزه دیروز خانم اعظم طالقانی یک جمله نقل کردند، وظیفهی من است که بگویم آقایان، بنده روز پانزدهم دی ماه خودم در منطقهی هویزه بودم.
روز ۱۵ دی روز حمله به نیروهای عراقی از طرف نیروهای ما بود. اینجا من لازم میدانم از این تریبون از فرمانده آن لشکر، سرکار سرهنگ لطفی که آن روز شجاعانه، مؤمنانه و بیپروا در صفوف اول حرکت میکرد و دائماً در میدان جنگ از آن طرف به این طرف میرفت، سپاسگزاری کنم و یاد و نام او را نیک بدارم. افسر لایق و شجاعی دیدم در این ماجرا ایشان را.
میدان جنگ بود. نیروهای ما حمله میکردند. نیروهای دشمن منهدم شده بودند و یک لشکر ما به تمام در خطر بود و حرکت میکرد.
البته بچههای سپاه هم در همان حدود، ساعت دو تا دو و نیم بعد از ظهر بود. همان بچههایی که شهید شدند، آنها را من دیدم که مابین هویزه و آن منطقه که خط اول بود و آنها به سوی خط اول حرکت میکردند و میرفتند لب کرخهکور؛ یعنی اینها از غرب به شرق میآمدند، نیروی دشمن هم بهعکس حرکت میکرد؛ یعنی فرار میکردند که به نیروهای خودشان در «دب حردان» که در غرب اهواز و در شرق این نقطهای که میگویم قرار دارد، بپیوندند؛ که من به بعضی از برادرها گفتم نیروهای ما هم دارد پیش میروند؛ عجله نکنید و آنها گفتند که نه ما میخواهیم برویم. در آن ماجرا من هیچکس را مقصر نشناختم.
فردای آن روز، روز شانزدهم هم تا حدود ساعت سه تا سه و نیم و بعد از ظهر من بودم که آقای بنیصدر هم بود و نیروهای ما به تدریج شروع کردند به ضربت خوردن؛ یعنی نیروهای عراقی، نیروی کمکی بزرگی به کمکشان آمد و نیروهای ما را از پهلو مورد هدف قرار دادند که این برای ما قابل محاسبه نبود و محاسبه نشده بود برای نیروهای ما و دستگاه اطلاعاتی ما. این بود که نیروهای ما شروع کردند به عقبنشینی کردن.
بین ساعت سه یا سه و نیم بود که با عجله آمدم شهر که در قرارگاه آن لشکر دیگر که هست، حاضر بشوم و به آن فرماندهان و افسران تأکید کنم و سفارش کنم که از یک طرف دیگر وارد شوند.
بعضی از برادرهای دیگر نظامی آمدند که مهمات دست و پا کنند و همه آن ساعت، «بینی و بین الله» تلاش میکردند؛ یعنی من آن کسانی را که مسئولان سطح بالا هستند، نظامی یا غیرنظامی، نیافتم که تلاش نکنند.
البته در آن ساعت که من آمدم، آقای بنیصدر نبود؛ یا غذا میخورد یا نماز میخواند یا خوابیده بود. به هر حال نبود. یکی دو ساعتی لکن بعد که ما آمدیم، ایشان بوده آنجا. حدود چند ساعت هم آنجا بود و نیروهای ما وقتی منهدم شدند، ایشان آنجا بود. شاهد بود و بعداً آمده بود برای ما نقل میکرد.
علیایﱢحال، در هویزه که بچههای ما شهید شدند، من به طور قطع نفی نمیکنم، ولی من بههیچوجه از کسانی یک تعلل عمدی، سستی عمدی، خیانت، خدای نکرده، مشاهده نکردم.
چون دیروز شنیده شد که عدهای میگفتند، این کار، کار آقای بنیصدر است، نه. دربارهی آقای بنیصدر ما آنقدر اشکال و ایراد وارد و منطقی داریم که محتاج این نیستیم که با این مسئله که هیچ راه اثباتی ندارد، ایشان را متهم کنیم.
این را من گناه بنیصدر نمیدانم؛ یعنی طبق تشخیص من تا آنجا که من اطلاع دارم، گناه بنیصدر نیست.
بنیصدر اگر گناهی داشته باشد –که حتماً دارد- در جاهای دیگر است.
والسلام علیکم و رحمةالله
۳۱ خرداد ۱۳۶۰
#امام_خامنه_ای
#استقلال_ملی
#بنی_صدر
@chekhabarazkoja
پاییز
📖 چه کسانی آیتالله خامنهای را ترور کردند؟ 2️⃣1️⃣ تیری که به سنگ خورد در همین ایام «رهروان فرقا
📖 چه کسانی آیتالله خامنهای را ترور کردند؟ 3️⃣1️⃣
تیری که به سنگ خورد
پس از نماز نوبت به برنامهی پرسش و پاسخ میرسد.
#آیت_الله_خامنهای ابتدا از لغو مراسم در هفتهی قبل به خاطر جلسهی بررسی عدم کفایت بنیصدر عذرخواهی میکند.
«قبلاً لازم است عذرخواهی کنم از نیامدن هفتهی قبل. با این که چنین قراری ما داشتیم، همانطوری که میدانید، هفتهی گذشته روز شنبه مجلس به کار مهمی سرگرم بود و تا ساعت یک بعدازظهر یا یکونیم جلسه ادامه داشت؛ نمیتوانستیم ما مجلس را ترک کنیم. وقتی هم که آمدیم بیرون، وقت گذشته بود و امکان آمدن نبود.»
سؤالات مختلفی مطرح میشود که تعدادی از آنها مربوط به شایعات علیه سران حزب جمهوری است.
آیتالله خامنهای در حال صحبت است.
قرار بر این است که ضبط صوتها را جلوی سخنران نگذارند تا بلندگو سوت نزند، اما در اواخر سخنرانی تقیزاده ضبط صوت را میآورد و جلوی ایشان میگذارد. درست سمت چپ، روبروی قلب.
«من ظهر به مسجد رفتم و دیدم که یک نماز به امامت خود [آیتالله] خامنهای خواندهاند و نماز بعدی را هم من شرکت کردم و سپس وقتی وی برای سخنرانی به پشت میز بزرگی که قرار داشت رفت من بعد از یکی دو دقیقه ضبط را به کار انداخته و جلوی وی گذاشتم. البته چون میز بزرگ بود او برای برداشتن کاغذ سؤالها به آن طرف و این طرف خم میشد، من امکان اینکه به هدف بخورد را زیاد نداشتم و دیگر اینکه چون ترس داشتم، قبل از رسیدن نوار به آخر بمب عمل کند هر چه سریعتر به کناری رفته و جورابهایم را پوشیدم و سپس به توالت رفته و از آنجا خارج شدم و از کوچهی پشتی به میدان ابوذر که فولکس را آنجا گذاشته بودم رفتم و از محل دور شدم.»
بازخوانی اسناد #ترور_ناموفق #رهبر_انقلاب در تیرماه ۱۳۶۰
#رهروان_فرقان
#گروهک_فرقان
@chekhabarazkoja
📖 چه کسانی آیتالله خامنهای را ترور کردند؟ 4️⃣1️⃣
تیری که به سنگ خورد
محافظها گمان میکنند ضبط متعلق به مسجد است و مانع آن نمیشوند.
فقط یکی از آنها کمی آن را جابجا میکند که باعث سوت کشیدن بلندگو میشود.
#آیت_الله_خامنهای میگوید «آقا این اگر آمپلیفایر است، خاموشش کنید. یک بلندگوی رو راست بگذارید صدا ندهد.»
محافظها ضبط را کمی جابجا میکنند.
صحبتها ادامه مییابد که ناگهان صدایی همه را غافلگیر میکند.
«من همینطوری رفتم به ضبط یه سری بزنم! کمی زیر و بمش را نگاه کردم و بعد ناخودآگاه جاشو عوض کردم، گذاشتم سمت راست، کنار میکروفن، کمی با فاصلهتر از آقا!
- یکدفعه میکروفن شروع کرد به سوت کشیدن...
- آقا برگشتن گفتن: این صدا را درست کنید یا اصلاً خاموش کنید.
- منبریها این جور مواقع کمی عقب و جلو میشن تا بلکه صدا درست بشه!
- من روبروی آقا، کنار در شبستان وایساده بودم، آقا کمی به عقب و سمت چپ رفتند که یکدفعه...
- یه صدای عجیبی توی شبستان پیچید.»
بازخوانی اسناد #ترور_ناموفق #رهبر_انقلاب در تیرماه ۱۳۶۰
#رهروان_فرقان
#گروهک_فرقان
@chekhabarazkoja
📖 چه کسانی آیتالله خامنهای را ترور کردند؟ 5️⃣1️⃣
تیری که به سنگ خورد
#آیت_الله_خامنهای به پهلوی چپ روی زمین میافتد.
همه فکر میکنند تیراندازی شده و روی زمین دراز میکشند.
محافظها اسلحهشان را مسلح میکنند. و یکی از آنها به سمت آیتالله خامنهای میرود.
«هرطور بود راه را باز کردیم و خودم برگشتم پشت تریبون، ضبط صوت مثل یک دفتر ۴۰برگ از وسط باز شده بود. با ماژیک قرمز هم روی جدارهی داخلیاش نوشته بودند: "اولین عیدی گروه فرقان به جمهوری اسلامی"»
اما مواضع قاطع و صریح آیتالله خامنهای از سویی، و درگیرشدن منافقین با مردم طی چند روز گذشته از سوی دیگر؛ باعث میشود هر اقدام تروریستی و خشونتآمیزی به پای منافقین نوشته شود. ترور مسجد ابوذر نیز از این قاعده مستثنی نیست.
بیرون از مسجد، در آغوش محافظ، لحظاتی به هوش آمدند. سرشان را آوردند بالا، اما زود سرشان افتاد.
محافظها بلیزر سفید را انگار که ترمز نداشت، با سرعتی غیر قابل تصور میراندند.
در مسیر بیمارستان، هر وقت به هوش میآمدند، زیر لب زمزمهای میکردند؛ شهادتین میگفتند. لبها و چشمها هم خیلی کم تکان میخوردند.
«از وقتی که بار اوّل بر زمین افتادم - که البته نفهمیدم چطور شد که افتادم - تا وقتی که به کلّی بیهوش شدم، سه مرتبه، برای لحظاتی به هوش آمدم و هر دفعه هم یک احساسی داشتم. آن حالات، هیچوقت از یادم نمیرود.
حالا یکی را عرض میکنم: در یکی از حالات، احساس کردم که دارم میروم؛ یعنی احساس کردم که مرگ در مقابل من است. کاملاً در آن مرز عالم برزخ، خودم را دیدم و احساس کردم که در آن حال، انسان هیچ دستاویزی به جز خدا ندارد؛ هیچ دستاویزی! یعنی هر چه هم عمل پشتسر خودش داشته باشد، باز اگر نتواند تفضّل الهی و رحمت خدا را جلب کند، خاطر جمع به آن عمل نیست.
آدم شک میکند: آیا این عمل را با اخلاص بهجا آوردم؟ آیا نیّتم صددرصد خدایی بود؟ آیا در آن شرک و ریا نبود؟ آیا ملاحظهی این و آن نبود؟ بههرحال ماها مرکز عیوبیم.
متأسّفانه، همهی شائبهها در ما هست.
آنجا انسان احساس میکند که مثل پرِ کاهی بین زمین و آسمان است. از همه چیز منقطع میشود.
من این حالت انقطاع را در آن وقت احساس کردم و پیش خدای متعال، تضرّع نمودم و گفتم: «پروردگارا! میبینی که من چقدر دستم خالی است و چیزی ندارم و محتاجم! اگر تفضّلی بکنی، کردهای وَاِلّا ما رفتهایم.»
منظورم مردن نبود؛ رفتن از وادی سعادت بود. بعد، بیهوش شدم و چیزی نفهمیدم.» ۱۳۷۹/۲/۱۰
بازخوانی اسناد #ترور_ناموفق #رهبر_انقلاب در تیرماه ۱۳۶۰
#رهروان_فرقان
#گروهک_فرقان
@chekhabarazkoja
📖 چه کسانی آیتالله خامنهای را ترور کردند؟ 6️⃣1️⃣
تیری که به سنگ خورد
#آیت_الله_خامنهای به سرعت به بیمارستان منتقل شد و با تلاشهای تیم پزشکی نجات پیدا کرد.
روز بعد حضرت #امام_خمینی رحمهالله پیام دادند که در بخشی از آن نوشته شده بود:
«ما در پیشگاه خداوند متعال و ولی بر حق او حضرت بقیةالله- ارواحنا فداه- افتخار میکنیم به سربازانی در جبهه و در پشت جبهه که شبها را در محراب عبادت و روزها را در مجاهدت در راه حق تعالی به سر میبرند.
من به شما خامنهای عزیز، تبریک میگویم که در جبهههای نبرد با لباس سربازی و در پشت جبهه با لباس روحانی به این ملت مظلوم خدمت نموده، و از خداوند تعالی سلامت شما را برای ادامه خدمت به اسلام و مسلمین خواستارم.
والسلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.»
پس از عملیات ۶ تیر که موجب زخمیشدن آیتالله خامنهای شد، نیروهای دادستانی انقلاب توانستند ردهایی از «رهروان فرقان» را در مشهد بیابند و در شهریور ۱۳۶۰ #محمد_متحدی و #مسعود_تقی_زاده دستگیر شدند.
مسعود تقیزاده در بازجوییها به تفصیل سخن گفت اما محمد متحدی به جز چند جمله حرفی نزد و در دادگاه نیز حاضر به دفاع از خود نشد.
دادگاه انقلاب تهران به ریاست آیتالله محمدی گیلانی در نهایت تقیزاده را به جرم به شهادت رساندن آیتالله قاضی طباطبایی، «تولید انفجار به قصد به شهادت رساندن مجاهد فیالله حجتالاسلام والمسلمین آقای سید علی خامنهای رئیسجمهور محبوب جمهوری اسلام دامت شوکته که متأسفانه منجر به آسیب دیدن معظمله شد» و ترور ناموفق آیتالله ربانی شیرازی و اقدام به انفجار به قصد شهادت آیتالله موسوی اردبیلی و طرح ترور حجتالاسلام معادیخواه و سید اسدالله لاجوردی؛ به عنوان «باغی محارب و مفسد» شناخته و به اعدام محکوم میکند.
تقیزاده و متحدی در ۸ بهمن ۱۳۶۰ در نمازجمعهی تبریز -قتلگاه آیتالله شهید قاضی طباطبایی- به دار مجازات آویخته میشوند.
سال ۶۰ با همهی فراز و نشیبها، درگیری #منافقین و #بنی_صدر با #جمهوری_اسلامی ، موج ترورها، حادثههای هفتم تیر، هشتم شهریور و سختیهای جبهههای جنگ رو به پایان است.
۲۸ اسفند امامجمعهی محبوب تهران که در نتیجهی این ترور ناکام ۹ ماه از نمازجمعه دور مانده بود، به محراب نمازجمعه برمیگردد.
آیتالله خامنهای با برشمردن سختیهایی که مردم و انقلاب در این سال پشت سر گذاشتهاند، سال ۶۰ را «سال ایثارها و شهادتها» و «سال خرجکردن ارزندهترین سرمایهها» و کارنامهی این سال را «کارنامهای خونین، سرخرنگ، پردرد و پررنج؛ اما خوشعاقبت و نویدبخش و گرمکننده» معرفی میکند.
بازخوانی اسناد #ترور_ناموفق #رهبر_انقلاب در تیرماه ۱۳۶۰
#رهروان_فرقان
#گروهک_فرقان
@chekhabarazkoja
🚩ملت ایران در همین تحریم های ظالمانه، مظلوم واقع شده لکن ضعیف نیست، مقتدر است. به فضل الهی، ملت ایران با قوت و اقتدار، خودش را به همه مقاصدی که ترسیم کرده خواهد رساند.
(۱۳۹۸/۴/۵)
💠امام خامنه ای
@chekhabarazkoja
🔴 توپ در زمین اروپایی ها!
🔹همانطور که پیشبینی میشد، اعلام عبور ایران از مرز ذخیرهسازی 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده بازتابهای زیادی داشت؛ از مواضع رسمی آمریکا و اروپا تا مواضع غیر رسمی رسانهای و سیاسی کارشناسان خبری و تحلیلی. بامداد روز سه شنبه سخنگوی کاخ سفید با انتشار بیانیهای ضمن تکرار اعمال فشار حداکثری بر ایران، مدعی شد این ایراد توافق هستهای است که به ایران اجازه غنیسازی در هر سطحی را میدهد.اتحادیه اروپا از ایران خواست از اقدامات تضعیفکننده برجام بپرهیزد و سازمان ملل متحد نیز چنین اقدامی را به زیان برجام دانست.
🔸اما در میان اظهارات مشابه گفته شده، معاون سیاسی وزیر خارجه روسیه موضعی واقعبینانهتر گرفت و با اشاره تلویحی به متعهد نبودن طرفهای برجام، افزود: «این اتفاق را باید پیامد طبیعی همه رخدادهایی دانست که باعث رقم خوردن چنین شرایطی شد.» وزیر خارجه انگلیس نیز با انتشار پیامی در حساب کاربری خود نوشت: «اعلامیه ایران مبنی بر نقض تعهدات این کشور ذیل توافق هستهای عمیقاً باعث نگرانی ما شده است. انگلیس متعهد است که به اجرای مؤثر توافق کمک کند و از همه ابزارهای دیپلماتیک برای کاهش تنشهای منطقهای بهره گیرد.»
🔹فصل مشترک این مواضع و بازتابها، پایبند ماندن ایران به برجام است؛ در حالی که خود آنها متعهد نیستند. ایران بیش از یک سال به طرفهای برجام بهویژه طرفهای اروپایی فرصت داد تا به این تعهدات عمل کرده و شرایط بهره بردن ایران از منافعی را که ذیل برجام برای ایران تعریف شده، فراهم کنند؛ اما پس از اینکه نشانهای از تلاش جدی آنها برای عمل به تعهداتشان مشاهده نکرد، تصمیم توقف گام به گام و کاهش تعهدات برجامی را اتخاذ کرد که نوع کنشها و بازخوردها در سطوح گوناگون حاکی از مؤثر بودن آن است و از منظر سیاست بینالملل پاسخ اولیه معتبری به شمار میآید که اگر بدون توجه به حواشی و قاطعانه تداوم یابد، میتواند قرین موفقیت باشد.
🔸ایران کاملاً طبق حقوق خود بر اساس برجام به ویژه بندهای 26 و 36 اقدام کرده و اکنون نوبت اروپاییهاست تا اگر به سرنوشت برجام علاقهمند هستند، اقدامات عملی جدی برای حفظ آن انجام دهند. در صورتی که این کشورها به تعهدات خود به ویژه در زمینه مسائل مالی و خرید نفت عمل کنند، اقدامات ایران نیز متناسب با آن، قابل بازگشت خواهد بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
پاییز
🔴 نمایش بی پرده واقعیت
🔹سريال گاندو را ميتوان از توليدات برجسته و نسبتاً فاخر رسانهاي كشور در سالهاي اخير و نمونهاي از توليدات هنري متعهد انقلابي دانست كه صريح، شفاف و انقلابي به بازنمايي برخي پديدههاي سياسيـ امنيتي در چند سال اخير پرداخته است.
🔸جذابيت گاندو تنها در نوع موضوع، استفاده دقيق از جلوههاي هنري و مسائلي از اين دست نيست، بلكه فراتر از اين موارد، به دليل تلاش موفق در استفاده از برخي نشانهها و نمادها براي انتقال پيام و معناي موردنظر به مخاطب است. به عبارت ديگر رمز جذابيت گاندو براي مخاطبان بيش از هر چيز به دليل نمايش بيپرده واقعيتهايي است كه در سالهاي اخير و شرايط كنوني كشور رخ داده و مخاطبان آنها را شنيدهاند؛ اما در مورد پشت پرده و چگونگي بسياري از اين رخدادها اطلاع دقيقي نداشتند.
🔹در اين ميان، برخي تلاش ميكردند با موجسواري بر ضعف آگاهي مخاطبان، با توجه به ماهيت محرمانگي اين قبيل رخدادها، عملكرد نيروهاي اطلاعاتيـ امنيتي كشور را وارونه جلوه دهند؛ به گونهاي كه جامعه به جاي تجليل از آنها، اين نيروها را عامل مشكلات خود قلمداد كند!
🔹در گاندو تلاش شده تا با بهكارگيري نشانههاي كافي، پشتپرده اين رخدادها و صحنه واقعيت براي مخاطبان ترسيم شود. علاوه بر اين، روش حصول به موفقيت در خنثيسازي توطئههاي دشمنان نيز در آن نمايانده شده است؛ از اين رو گاندو علاوه بر داشتن كاركرد تبييني، كاركرد گفتمانسازانه هم دارد و در آن تلاش ميشود تا برخي گزارهها و دالها معتبرسازي شود. به هر حال، در تحليل نشانهـ معناشناختي سريال گاندو ميتوان به چند نكته مهم اشاره كرد:/بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 نمایش بی پرده واقعیت
1⃣ ترسيم شرايط جنگي:
🔹گاندو در گام نخست تلاشي است براي به تصوير كشيدن شرايط جنگي در كشور و آگاه كردن مخاطبان از صورت زيرين واقعيتهايي كه آنها به طور روزمره با آن درگير هستند. در واقع در گاندو تلاش شده است تا تغيير فاز و ماهيت جنگ دشمنان عليه نظام كه مبتني بر تمركز بر نفوذ سياسي براي خرابكاري و فساد اقتصادي با استفاده از انواع شيوههاست، براي مخاطبان ترسيم و تبيين شود. اهميت اين موضوع از آن جهت است كه وقتي دستگاههاي اطلاعاتيـ امنيتي با سوژهاي برخورد ميكنند، همواره برخي در داخل به جاي پشتيباني و تقدير از نيروهاي خدوم اطلاعاتيـ امنيتي كشور، آنها را به دشمنتراشي، برخورد غيرمنطقي، دستگيري بدون حساب و كتاب و... متهم ميكنند./بصیرت
@chekhabarazkoja
2⃣نمايش منشأ مشكلات:
🔹ضعفهاي ساختاري و مديريتي در كنار تحريمهاي ظالمانه استكبار جهاني در سالهاي اخير، سبب شده است چالشها و مشكلاتي در زندگي روزمره مردم ايجاد شود. در اين شرايط، وقوع برخي فسادها در ميان بخشي از مسئولان و عمليات روانيـ رسانهاي دشمنان نيز مزيد بر علت شده و اين تصور يا قضاوت را نزد برخي از مردم شكل داده كه منشأ ناكارآمديها، ضعفها و چالشهاي زندگي روزمره مردم، ضعف كلي در مهار اين فسادها از سوي نهادهاي حاكميتي است.
🔸گاندو با دقت براي شالودهشكني و از بين بردن اين تصوير تلاش كرده و در اين زمينه موفق بوده است. ترسيم شبكه نفوذ و ارتباطگيري دشمنان با عوامل داخلي، نشان دادن راهيابي ويروس فساد، نفوذ و انگيزههاي نامشروع به جاي معدودي از فرزندان و نزديكان برخي مسئولان و... بخشي از تلاش گاندو در اين زمينه است. به عبارت ديگر، گاندو تلاش ميكند تا به مخاطبان نشان دهد اگر مشكلاتي در كشور وجود دارد، نبايد آنها را به فساد و ناكارآمدي همه مسئولان يا برآمده از ذات نظام و انقلاب مربوط دانست؛ زيرا ريشه اين مشكلات در عملكرد ضعيف و سوءمديريت برخي مسئولاني نهفته است كه به عارضههايي مانند فساد، نزديكان و اطرافيان آلوده به فساد، نفوذي بودن و... دچار هستند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 نمایش بی پرده واقعیت
3⃣دفاع منطقی از عملکرد نیروهای اطلاعاتی-امنیتی:
🔹گاندو در عين تلاش براي زدودن غبار ناكارآمدي و فساد از انقلاب و نظام، تلاشي براي دفاع از عملكرد نيروهاي خدوم اطلاعاتيـ امنيتي كشور است؛ بدين معنا كه برخلاف تصورات و اتهاماتي كه برخي در داخل و خارج كشور متوجه اين نيروها ميكنند، عملكرد آنها بر اساس رصد و محاسبه دقيق و منطقي است و اگر كسي را احضار يا دستگير ميكنند، به سبب ارتكاب به عملي خاص يا جرمي است كه حريم امنيت، اقتدار و منافع كشور را در معرض خطر قرار ميدهد و اينگونه نيست كه آنها بدون حساب و كتاب عمل كنند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 نمایش بی پرده واقعیت
4⃣جوانگرايي:
🔹جوانگرايي از جمله دالها و گزارههايي است كه در سريال گاندو تلاش شده تا با استفاده دقيق از برخي نشانهها، به معتبرسازي آن پرداخته شود؛ براي نمونه همه اعضاي تيم عمليات و رصد ميداني، جواناني هستند جسور و انقلابي كه ميتوانند به ايفاي بهينه و دقيق مأموريتهاي خود بپردازند.
🔸در عين حال، الگويي از اجراي جوانگرايي در سيستم اداري كشور نيز به مخاطبان ارائه ميشود. جوانگرايي در اين سريال، به معناي حذف پيشكسوتان نيست، بلكه معناي آن ميدان دادن به جوانان و اعتماد به آنها در كنار تداوم نقش هدايتگري پيشكسوتان و بهرهگيري از تجربههاي ارزشمند آنان است؛ زيرا در اين سريال، تيم عمليات ميداني جواناني هستند كه بيشتر آنها زير 30 سال دارند؛ اما تيم مديريتي، نيروهايي به شمار ميآيند كه محاسن همه آنها سفيد شده است./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 نمایش بی پرده واقعیت
5⃣معرفي حافظان و حاملان حقيقي انقلاب:
🔹در گاندو شاهد مبارزه ميان دو جبهه هستيم؛ برخي مسئولان كه به واسطه انقلاب به نان و نوايي رسيدهاند، زندگي مرفه و لاكچري دارند و گاهي ارزشهاي فرهنگي آنها تغيير كرده و با طيفي از عوامل داخلي دشمن، در يك جبهه مشغول خرابكاري و پيشبرد اهداف دشمن در داخل كشور هستند.
🔸جبهه ديگر شامل نيروهاي انقلابي است كه مسئوليت مقابله و خنثيسازي اقدامات آنها را بر عهده دارند و اتفاقاً برخاسته از تودههاي جنوب شهري، غيرمرفه و البته ارزشي و انقلابي هستند؛ براي نمونه، «محمد» يكي از شخصيتهاي اصلي اين سريال، تا پاسي از شب درگير پروندههاي پيچيدهاي است، اما وقتي آخر شب به منزل خود مراجعه ميكند، با موتورسيكلتي معمولي وارد خانهاي قديمي در مناطق جنوبي و غيربرخوردار شهر، ميشود.
🔹نشانههاي به كار گرفته شده در ارتباط با زندگي شخصي محمد، به خوبي درصدد انتقال اين معنا يا پيام به مخاطب است كه هنوز هم همين طيفهاي مستضعف و غيربرخوردار حاضر به جانفشاني و مجاهدت در راه انقلاب و نظام هستند.
🔻از ديگر پيامهايي كه سريال گاندو تلاش كرده به مخاطبان منتقل كند، شناساندن شبكه نفوذ و عمليات دشمن در داخل كشور، پيچيده بودن اين شبكه و گستردگي ابزارها و شيوههاي عمليات آنهاست؛ اما در عين حال، اين شبكه عليرغم تجهيز كافي و داشتن امكانات و ارتباطات لازم، در مقابل رصد و فعاليتهاي نيروهاي اطلاعاتيـ امنيتي كشور آسيبپذير است./بصیرت
@chekhabarazkoja
پاییز
🔴 زنانه ای که مردانه جلوی تروریسم ایستاد
🔹اين روزها هر جاي شهر را كه نگاه كنيد، بيلبورد و تبليغ يك فيلم توجهتان را جلب ميكند؛ فيلمي كه توانست در جشنواره فيلم فجر نيز نظر مردم، داوران و سينماگران را به خود جلب كند.
🔸«شبي كه ماه كامل شد» فيلمي است كه جايزههاي بسياري را به خود اختصاص داد و حالا مدتي است روي پرده نقرهاي سينماها و با محدوديت رده سني 12 سال در حال اكران است؛ فيلمي كه شايد بتوان آن را يكي از شاهكارهاي چند سال اخير سينماي ايران دانست؛ با موضوعي بسيار جذاب و عاشقانه كه در نهايت به موضوع مهم امنيتي به نام تروريسم ختم ميشود.
با توجه به اينكه در اين مطلب به شرح ماجراي فيلم اشاره شده در صورتيكههنوز فرصت مشاهده فيلم را پيدا نكردهايد، مطالعه مطلب را به شما توصيهنميكنيم.
🔹نرگس آبيار كه چند سالي است به جز داستاننويسي، ساخت فيلمهايي از قبيل «شيار 143» و «نفس» را در كارنامه خود دارد، اين بار توانست در ساخت اين فيلم سينمايي نه چندان ساده، سربلند و موفق بيرون بيايد و تحسين همگان را برانگيزد.
🔸آنچه در «شبي كه ماه كامل شد» ميبينيم، بر اساس داستاني واقعي نوشته شده است. دختري معصوم از خانوادهاي بسيار معمولي در جنوب شهر تهران در سفري به سيستان و بلوچستان، اتفاقي با پسري به نام عبدالحميد آشنا ميشود و در نهايت با وجود اختلافات فرهنگي و مخالفت مادر، با اصرار عبدالحميد، با هم ازدواج ميكنند.
🔹كارگردان از ابتدا تلاش ميكند تا بيننده را آرامآرام به داستان اصلي هدايت كند و اين اتفاق كاملاً با طمأنينه و ظرافت صورت ميگيرد؛ از تذكر مادر عبدالحميد كه روز خواستگاري به فائزه ميگويد پسرش به درد او نميخورد تا تلفن برادر عبدالحميد و دعوايشان بر سر انتخاب فائزه براي ازدواج. اينها همگي به بيننده اين گِرا را ميدهد كه جرياني فراتر از عشق ميان دو جوان در فيلم مطرح است.
با احضار عبدالحميد از سوي مأموران، آن هم روز بعد عروسي، داستان وارد فاز اصلي خود يعني تروريسم ميشود؛ اما همان هم آرامآرام به تصوير درميآيد و مخاطب ناگاه از داستاني عاشقانه وارد موضوعي خشونتبار نميشود اين امر نشاندهنده هوش و درايت نرگس آبيار است كه ميتواند اين چنين با ظرافت مخاطب را با خود همراه كند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 زنانه ای که مردانه جلوی تروریسم ایستاد
✅قدرت نويسندگي در كنار فرم و قالب
🔹در اين فيلم سينمايي نيز مانند ديگر فيلمهاي آبيار، قدرت نويسندگي او به كمك فرم و قالب ماجرا آمده و سبب ميشود تا چيزي حدود 2 ساعت و نيم مخاطب را روي صندلي بنشاند؛ در حالي كه گذر زمان حس نميشود.
🔸به تدريج با مشخص شدن اتفاقاتي كه در خانواده عبدالحميد ميگذرد، فائزه و صد البته بيننده متوجه ميشوند او در دامي افتاده است كه خلاصي از آن راحت نيست و آن هم تنها با يك تصميم ساده! يعني ازدواج با مردي كه هيچگونه شناختي از خانوادهاش نداشته است. پس از اينكه فائزه متوجه ميشود برادران همسرش جزو سركردههاي گروه تروريستي هستند، تلاش ميكند تا پاي آنها را از زندگياش قطع كند؛ اما اين ماجرا مانند باتلاقي است كه هر چه بيشتر در آن دست و پا بزني، بيشتر فروخواهي رفت و اين واقعيت افتادن در دام چنين گروههايي است.
🔹در تمام مدت فيلم، آبيار تلاش ميكند رگههايي از جذابيت اول داستان يعني عشق و علاقه فائزه و عبدالحميد را در دل ماجراهاي پرپيچ و خم داستان حفظ كند و به مخاطب بگويد كه عبدالحميد مردي بود مانند هر مرد ديگر كه زن و فرزندانش را دوست داشت؛ اما در نهايت تحت تأثير برادري قرار گرفت كه در زمان ازدواج مخالفش بود و اين تأثير آن چنان شدت داشت كه نه تنها سبب شد عبدالحميد دست به كشتار مردم بيدفاع بزند، بلكه او را راضي كرد تا همسرش را در حالي كه هنوز هم او را دوست داشت، شبانه و در رختخواب به قتل برساند.
🔸داستان در خطهاي از كشورمان رخ ميدهد كه آنجا را به محروميت و فقر ميشناسيم؛ اما در قسمتهايي نيز واقعيت مردمان بلوچ كه مردمي دلسوز، مهربان و مهماننواز هستند به خوبي به تصوير كشيده شده بود؛ مردمي كه در عين سختي با شرافت زندگي ميكنند. دايي و به ويژه مادر عبدالحميد نمادي از مردم خوب اين خطه كشورمان هستند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 زنانه ای که مردانه جلوی تروریسم ایستاد
✅نمره بالاي «شبي كه ماه كامل شد»
🔹با وجود اينكه آبيار نمره بسيار بالايي در «شبي كه ماه كامل شد» گرفت، برخي موارد را نيز ميتوان از جمله ضعفها يا خطاهاي اين فيلم دانست؛ به تصوير كشيدن شهادت برادر فائزه به دست گروه تروريستي، پاياني كه ميتوانست بهتر از اين نشان داده شود و كمرنگ بودن نقش مأموران امنيتي، از جديترين انتقاداتي هستند كه به ساخته آبيار وارد شده است.
🔸مادر فائزه در حالي از شهادت پسرش خبردار ميشود كه همه فاميل را براي ديدن تصوير پسرش دعوت ميكند و اين اتفاق در حالي رخ ميدهد كه همگي بر سر سفره نشستهاند. اين چنين به تصوير كشيدن خشونت، ميتواند از نظر روحي تأثير منفي بسياري بر مخاطب بگذارد.
🔹مورد ديگر عجله در پايان داستان است. ما در تمامي لحظات با فائزه همذاتپنداري ميكنيم؛ از شاديهاي عاشقانهاش گرفته تا ترسها و اضطرابهايش؛ اما در نهايت خيلي سريع با شهادتش روبهرو ميشويم؛ آن هم با المانهايي كه انگار بيهدف انتخاب شدهاند؛ مانند عروسك پر سر و صدايي كه اتفاقاً نميتواند فائزه را هم بيدار كند. شايد تنها چيزي كه در اين ميان مخاطب را آرام ميكند، اين است كه مرگ از آن زندگي مضطرب، دلهرهآور و با چنين خانوادهاي بهتر است؛ اما در هر حال اين عجله و شتاب هيچ همخوانياي با طمأنينهاي كه در سرتاسر فيلم شاهدش هستيم ندارد.
🔸تفكرات گروه ريگي مورد ديگري است كه در فيلم با آن مواجه هستيم. گروهي كه همه به جز خود را كافر و طردشده ميداند. اين تفكرات چندين بار به هدف تقبيح آن از سوي كارگردان و از زبان عبدالمالك، و به ويژه در جايي كه اعضاي گروه دور آتش نشستهاند، مطرح ميشود؛ اما هيچگونه پاسخي براي اشتباه بودن اين تفكر جز ذات و فطرت خود بيننده در فيلم به كمك او نميآيد، به جز مواردي كه دايي و مادر آنها، تا حدي از اينگونه اعتقادات انتقاد ميكنند؛ اما اين انتقادها محكم و كافي نيست. شايد بهتر بود با بهره گرفتن از نقش دايي، تقبيح بيشتري به جز اصل ماجرا صورت ميگرفت.
🔹كامل شدن ماه را در پايان فيلم و زماني كه فائزه قرار است به دست عبدالحميد كشته شود مشاهده ميكنيم كه به نظر ميرسد تداعيگر عنوان فيلم است، اما محمدتقي فهيم منتقد سينما معتقد است كه منظور از ماه، فائزه است كه نمادي از يك زن و مادر فداكار است كه تلاش زيادي براي نگه داشتن زندگياش كرد؛ اما در نهايت نتوانست شوهرش را از ورطه هلاكتي كه در آن افتاده بود بيرون بكشد و خودش با شهادتش توانست به درجه اعلي از مقام زن برسد./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 اینستکس به نفع ایران یا اروپا؟
🔹پس از حدود ۵ ماه از ثبت اینستکس در پاریس، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین از عملیاتی شدن اینستکس خبر داد و گفت: «اینستکس دیگر عملیاتی شده و اکنون دو یا سه مورد کاری نیز در حال انجام شدن است و ظرف روزهای آتی تبادلات مالی انجام میشود».
🔸عملیاتی شدن سازوکار مالی پیشنهادی اتحادیه اروپا -اینستکس- از همان ابتدا به عنوان نخستین تلاش اروپا برای حفظ برجام معرفی شد و اروپاییها چنین اقدامی را در راستای به حداقل رساندن اثر تحریمهای یک جانبه ایالات متحده امریکا بر جمهوری اسلامی ایران عنوان کردند و مدعی شدند با این اقدام، حمایت خود را از برجام انجام داده اند و رسانههای بین المللی نیز مدام از تقابل اروپا و امریکا و اختلافات بین این دو در ترک برجام و ماندن در آن سخن گفتند به طوری که عدهای در داخل کشور نیز خیال کردند واقعاً برجام موجب اختلاف راهبردی بین امریکا و اروپا شده است.
🔹اروپاییها یازدهم بهمن ماه سال گذشته پس از گذشت ماهها وعدههای تکراری که داده بودند، در راهاندازی ساز و کار مالی اروپایی (spv) با ایران برای ادامه مبادلات تجاری، این کانال مالی را با نام اینستکس در فرانسه ثبت و مدیریت آن را به "پر شیفر" آلمانی، با سابقه طولانی در مدیریت "کامرز بانک" سپردند.
🔸اما Spv مورد ادعای اروپا تفاوت فاحشی با اینستکس اجرایی دارد؛ چرا که در spv قرار بر تضمین فروش نفت ایران بود و میبایست شرکتهای اروپایی بدون نگرانی از تحریمهای آمریکایی، با ایران معامله کرده و در مقابل طلب ایران را به یورو پرداخت میکردند، اما اینستکس فقط یک ساز و کار مالی برای تسویه حساب است و تحریمهای آمریکایی را اساس کار خود قرار داده است.
مبادلات صورت گرفته در اینستکس به جای دلار، از طریق یورو خواهد بود؛ با این تفاوت که این سامانه، هیچ ارتباطی به مکانیسمهای بانکی ندارد و صرفاً یک سامانه تهاتری محدود به غذا و داروست و تحریمهایی که اروپاییها در برجام متعهد به برداشته شدن آنها شدهاند، با وجود این سامانه همچنان پابرجا خواهند بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 اینستکس به نفع ایران یا اروپا؟
🔹بدین معنا که در این ساز و کار قرار نیست ایران پولی دریافت کند؛ بلکه نفت را به کشورهای اروپایی میدهد و در مقابل از آنها اقلام مورد نیاز خود را دریافت میکند! و این اقلام شامل: انواع محصولات کشاورزی مانند سویا و ذرت، انواع محصولات غذایی، میوه و سبزیجات، ۴ سموم کشاورزی، کود و بذرهای گیاهی، غذای دام شامل کنجاله و علوفه، شیر خشک و مواد اولیه آن، مواد اولیه دارویی، انواع داروهای عمومی و داروهای بیماریهای خاص، انواع تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، دستگاهها و وسایل پیشرفته جراحی و اتاق عمل، تجهیزات پیشرفته پزشکی مانند دستگاههای رادیوتراپی و پرتو درمانی جهت مقابله با سرطان، انواع واکسنهای انسانی و دامی و... خواهد بود که به نظر میرسد طرح دو موضوع غذا و دارو در این ساز و کار مالی، علاوه بر دادن وجهه حقوق بشری به اروپا در بین افکار عمومی جهان، نوعی توهین به جامعه ایرانی و تحقیر آن از ناحیه دو موضوع یاد شده است به طوری که انگار ایران برجام را اجرا کرد تا از گرسنگی و بیماری نجات یابد. البته این نوع برخورد دولتهای طرف برجامی اروپایی در کنار مسئولینی که مدام دم از دو قطبی معیشت و هستهای میزدند، جای تعجب ندارد.
🔸با این حال، آنچه مورد سؤال است، میزان فایده اینستکس برای کشورمان و تأثیر آن در کاستن از اثر تحریمهای امریکا است و در یک کلام این سؤال طرح است که آیا اینستکس منافع ایران در برجام را تأمین خواهد کرد؟
اینستکس در فضای رسانهای با عنوان سازوکار «نفت در برابر غذا» مطرح گردید که انتقادهای زیادی را نیز متوجه این سازوکار کرد؛ لکن اینستکس حتی «نفت در برابر غذا» هم نیست؛ چرا که در اینستکس اروپاییها هیچ تضمینی برای خرید نفت از ایران نمیدهند و تنها و تنها ایران را مجاز میکنند با پول نفتی و یا سایر درآمدهایی که دارد، از اروپا غذا و دارو به قیمتی که خودشان تعیین میکنند، بخرد.
🔹علاوه بر این، عملیاتی شدن اینستکس به معنای الزام ایران برای خرید اقلام کشاورزی و دارویی از اروپاست. در واقع، شرکتهای اروپایی، واسطه فروش این اقلام از دیگر کشورها هستند و به راحتی میتوانند با تبدیل شدن به یک دلال، اجناس خریداری شده از دیگر کشورها را به جمهوری اسلامی ایران بفروشند.
🔸مسئله مهم دیگر، راه اندازی اینستکس به عنوان گام مهم و کاربردی اروپا در حفظ برجام مطرح است و متعاقب آن اروپا در بیانیهای که همزمان با ثبت اینستکس در فرانسه منتشر کرد انتظار دارد که ایران هر چه سریعتر به تمامی تعهدات خود در چارچوب مفاد fatf عمل کند.
🔹در نهایت باید گفت، اروپا با راه اندازی اینستکس و جا انداختن آن به عنوان تعهدات برجامی خود به دولت ایران، ۳ دستاورد مهم کسب خواهد کرد؛ نخست اینکه برخلاف برجام، تضمینی برای فروش نفت ایران نخواهد داد و متعاقباً تقابل با ایالات متحده به وجود نخواهد آمد. دوم، سود کلانی به ازای واسطه گری در فروش غذا و دارو به ایران دریافت خواهد کرد و سوم، مکلف کردن ایران به اجرای تمامی تعهدات برجامیاش و پذیرش معاهدات الزامآور و محدودساز جهانی همچون fatf خواهد بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🇮🇷 شهید حسن آقایی (۱۳۶۵-۱۳۴۹کازرون)
پیران و برادران! این زمان، زمان فریاد و خروش و حرکت و عصیان ما جوانان ایران زمین علیه دشمنان به سرکردگی آمریکای جنایتکار است. این زمان، زمان گسترش اسلام است که باید به وسیله خون و شمشیر و پیام بـر سراسـر جهـان طنین افکند و ملتها و مظلومان جهان را نجات دهد. این زمان، زمان کمک بـه سرزمینها[ی] اشغالی فلسطین است که باید به وسیلۀ بازوهای پرتـوان پرنـدگان از دست تجاوزگران به زور، آزاد کرد و ملتهای مسلمان و مخصوصا ملت مظلوم و بیچاره فلسطین در انتظار آزادی سرزمین خود باشند و فردا گـرد قـدس عزیـز این قبلۀ اول مسلمین و به امامت امام، نماز وحدت بجای آورند.
#نماز_جمعه
#نماد_وحدت
@chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
❤️ #قرار_عاشقانه❤️
🍃 #نهج_البلاغه_خوانی🍃
💐💐بسم الله الرحمن الرحیم💐💐
🍃 #خطبه_صد_و_چهل_و_پنجم🍃
🍃 شناخت دنیا🍃
🍃 بخش اول🍃
🍃دنيا شناسى🍃
💫اى مردم شما در اين دنيا هدف تيرهاى مرگ هستيد، كه در هر جرعه اى، اندوهى گلوگير، و در هر لقمه اى استخوان شكسته اى قرار دارد، در دنيا به نعمتى نمى رسيد جز با از دست دادن نعمتى ديگر، و روزى از عمر سالخورده اى نمى گذرد مگر به ويرانى يك روز از مهلتى كه دارد، و بر خوردنى او چيزى افزوده نمى شود مگر به نابود شدن روزى تعيين شده، و اثرى از او زنده نمى شود مگر به نابودى اثر ديگر، و چيزى براى او تازه و نو نمى شود مگر به كهنه شدن چيز ديگر، و چيز جديدى از او نمى رويد مگر به درو شدن چيزى ديگر، ريشه هايى رفتند كه ما شاخه هاى آن مى باشيم، چگونه شاخه ها بدون ريشه ها برقرار مى مانند.💫
📚 ترجمه محمد دشتی/ص267
🌼 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌼
📡 @chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺