🔴 نمایش بی پرده واقعیت
5⃣معرفي حافظان و حاملان حقيقي انقلاب:
🔹در گاندو شاهد مبارزه ميان دو جبهه هستيم؛ برخي مسئولان كه به واسطه انقلاب به نان و نوايي رسيدهاند، زندگي مرفه و لاكچري دارند و گاهي ارزشهاي فرهنگي آنها تغيير كرده و با طيفي از عوامل داخلي دشمن، در يك جبهه مشغول خرابكاري و پيشبرد اهداف دشمن در داخل كشور هستند.
🔸جبهه ديگر شامل نيروهاي انقلابي است كه مسئوليت مقابله و خنثيسازي اقدامات آنها را بر عهده دارند و اتفاقاً برخاسته از تودههاي جنوب شهري، غيرمرفه و البته ارزشي و انقلابي هستند؛ براي نمونه، «محمد» يكي از شخصيتهاي اصلي اين سريال، تا پاسي از شب درگير پروندههاي پيچيدهاي است، اما وقتي آخر شب به منزل خود مراجعه ميكند، با موتورسيكلتي معمولي وارد خانهاي قديمي در مناطق جنوبي و غيربرخوردار شهر، ميشود.
🔹نشانههاي به كار گرفته شده در ارتباط با زندگي شخصي محمد، به خوبي درصدد انتقال اين معنا يا پيام به مخاطب است كه هنوز هم همين طيفهاي مستضعف و غيربرخوردار حاضر به جانفشاني و مجاهدت در راه انقلاب و نظام هستند.
🔻از ديگر پيامهايي كه سريال گاندو تلاش كرده به مخاطبان منتقل كند، شناساندن شبكه نفوذ و عمليات دشمن در داخل كشور، پيچيده بودن اين شبكه و گستردگي ابزارها و شيوههاي عمليات آنهاست؛ اما در عين حال، اين شبكه عليرغم تجهيز كافي و داشتن امكانات و ارتباطات لازم، در مقابل رصد و فعاليتهاي نيروهاي اطلاعاتيـ امنيتي كشور آسيبپذير است./بصیرت
@chekhabarazkoja
پاییز
🔴 زنانه ای که مردانه جلوی تروریسم ایستاد
🔹اين روزها هر جاي شهر را كه نگاه كنيد، بيلبورد و تبليغ يك فيلم توجهتان را جلب ميكند؛ فيلمي كه توانست در جشنواره فيلم فجر نيز نظر مردم، داوران و سينماگران را به خود جلب كند.
🔸«شبي كه ماه كامل شد» فيلمي است كه جايزههاي بسياري را به خود اختصاص داد و حالا مدتي است روي پرده نقرهاي سينماها و با محدوديت رده سني 12 سال در حال اكران است؛ فيلمي كه شايد بتوان آن را يكي از شاهكارهاي چند سال اخير سينماي ايران دانست؛ با موضوعي بسيار جذاب و عاشقانه كه در نهايت به موضوع مهم امنيتي به نام تروريسم ختم ميشود.
با توجه به اينكه در اين مطلب به شرح ماجراي فيلم اشاره شده در صورتيكههنوز فرصت مشاهده فيلم را پيدا نكردهايد، مطالعه مطلب را به شما توصيهنميكنيم.
🔹نرگس آبيار كه چند سالي است به جز داستاننويسي، ساخت فيلمهايي از قبيل «شيار 143» و «نفس» را در كارنامه خود دارد، اين بار توانست در ساخت اين فيلم سينمايي نه چندان ساده، سربلند و موفق بيرون بيايد و تحسين همگان را برانگيزد.
🔸آنچه در «شبي كه ماه كامل شد» ميبينيم، بر اساس داستاني واقعي نوشته شده است. دختري معصوم از خانوادهاي بسيار معمولي در جنوب شهر تهران در سفري به سيستان و بلوچستان، اتفاقي با پسري به نام عبدالحميد آشنا ميشود و در نهايت با وجود اختلافات فرهنگي و مخالفت مادر، با اصرار عبدالحميد، با هم ازدواج ميكنند.
🔹كارگردان از ابتدا تلاش ميكند تا بيننده را آرامآرام به داستان اصلي هدايت كند و اين اتفاق كاملاً با طمأنينه و ظرافت صورت ميگيرد؛ از تذكر مادر عبدالحميد كه روز خواستگاري به فائزه ميگويد پسرش به درد او نميخورد تا تلفن برادر عبدالحميد و دعوايشان بر سر انتخاب فائزه براي ازدواج. اينها همگي به بيننده اين گِرا را ميدهد كه جرياني فراتر از عشق ميان دو جوان در فيلم مطرح است.
با احضار عبدالحميد از سوي مأموران، آن هم روز بعد عروسي، داستان وارد فاز اصلي خود يعني تروريسم ميشود؛ اما همان هم آرامآرام به تصوير درميآيد و مخاطب ناگاه از داستاني عاشقانه وارد موضوعي خشونتبار نميشود اين امر نشاندهنده هوش و درايت نرگس آبيار است كه ميتواند اين چنين با ظرافت مخاطب را با خود همراه كند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 زنانه ای که مردانه جلوی تروریسم ایستاد
✅قدرت نويسندگي در كنار فرم و قالب
🔹در اين فيلم سينمايي نيز مانند ديگر فيلمهاي آبيار، قدرت نويسندگي او به كمك فرم و قالب ماجرا آمده و سبب ميشود تا چيزي حدود 2 ساعت و نيم مخاطب را روي صندلي بنشاند؛ در حالي كه گذر زمان حس نميشود.
🔸به تدريج با مشخص شدن اتفاقاتي كه در خانواده عبدالحميد ميگذرد، فائزه و صد البته بيننده متوجه ميشوند او در دامي افتاده است كه خلاصي از آن راحت نيست و آن هم تنها با يك تصميم ساده! يعني ازدواج با مردي كه هيچگونه شناختي از خانوادهاش نداشته است. پس از اينكه فائزه متوجه ميشود برادران همسرش جزو سركردههاي گروه تروريستي هستند، تلاش ميكند تا پاي آنها را از زندگياش قطع كند؛ اما اين ماجرا مانند باتلاقي است كه هر چه بيشتر در آن دست و پا بزني، بيشتر فروخواهي رفت و اين واقعيت افتادن در دام چنين گروههايي است.
🔹در تمام مدت فيلم، آبيار تلاش ميكند رگههايي از جذابيت اول داستان يعني عشق و علاقه فائزه و عبدالحميد را در دل ماجراهاي پرپيچ و خم داستان حفظ كند و به مخاطب بگويد كه عبدالحميد مردي بود مانند هر مرد ديگر كه زن و فرزندانش را دوست داشت؛ اما در نهايت تحت تأثير برادري قرار گرفت كه در زمان ازدواج مخالفش بود و اين تأثير آن چنان شدت داشت كه نه تنها سبب شد عبدالحميد دست به كشتار مردم بيدفاع بزند، بلكه او را راضي كرد تا همسرش را در حالي كه هنوز هم او را دوست داشت، شبانه و در رختخواب به قتل برساند.
🔸داستان در خطهاي از كشورمان رخ ميدهد كه آنجا را به محروميت و فقر ميشناسيم؛ اما در قسمتهايي نيز واقعيت مردمان بلوچ كه مردمي دلسوز، مهربان و مهماننواز هستند به خوبي به تصوير كشيده شده بود؛ مردمي كه در عين سختي با شرافت زندگي ميكنند. دايي و به ويژه مادر عبدالحميد نمادي از مردم خوب اين خطه كشورمان هستند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 زنانه ای که مردانه جلوی تروریسم ایستاد
✅نمره بالاي «شبي كه ماه كامل شد»
🔹با وجود اينكه آبيار نمره بسيار بالايي در «شبي كه ماه كامل شد» گرفت، برخي موارد را نيز ميتوان از جمله ضعفها يا خطاهاي اين فيلم دانست؛ به تصوير كشيدن شهادت برادر فائزه به دست گروه تروريستي، پاياني كه ميتوانست بهتر از اين نشان داده شود و كمرنگ بودن نقش مأموران امنيتي، از جديترين انتقاداتي هستند كه به ساخته آبيار وارد شده است.
🔸مادر فائزه در حالي از شهادت پسرش خبردار ميشود كه همه فاميل را براي ديدن تصوير پسرش دعوت ميكند و اين اتفاق در حالي رخ ميدهد كه همگي بر سر سفره نشستهاند. اين چنين به تصوير كشيدن خشونت، ميتواند از نظر روحي تأثير منفي بسياري بر مخاطب بگذارد.
🔹مورد ديگر عجله در پايان داستان است. ما در تمامي لحظات با فائزه همذاتپنداري ميكنيم؛ از شاديهاي عاشقانهاش گرفته تا ترسها و اضطرابهايش؛ اما در نهايت خيلي سريع با شهادتش روبهرو ميشويم؛ آن هم با المانهايي كه انگار بيهدف انتخاب شدهاند؛ مانند عروسك پر سر و صدايي كه اتفاقاً نميتواند فائزه را هم بيدار كند. شايد تنها چيزي كه در اين ميان مخاطب را آرام ميكند، اين است كه مرگ از آن زندگي مضطرب، دلهرهآور و با چنين خانوادهاي بهتر است؛ اما در هر حال اين عجله و شتاب هيچ همخوانياي با طمأنينهاي كه در سرتاسر فيلم شاهدش هستيم ندارد.
🔸تفكرات گروه ريگي مورد ديگري است كه در فيلم با آن مواجه هستيم. گروهي كه همه به جز خود را كافر و طردشده ميداند. اين تفكرات چندين بار به هدف تقبيح آن از سوي كارگردان و از زبان عبدالمالك، و به ويژه در جايي كه اعضاي گروه دور آتش نشستهاند، مطرح ميشود؛ اما هيچگونه پاسخي براي اشتباه بودن اين تفكر جز ذات و فطرت خود بيننده در فيلم به كمك او نميآيد، به جز مواردي كه دايي و مادر آنها، تا حدي از اينگونه اعتقادات انتقاد ميكنند؛ اما اين انتقادها محكم و كافي نيست. شايد بهتر بود با بهره گرفتن از نقش دايي، تقبيح بيشتري به جز اصل ماجرا صورت ميگرفت.
🔹كامل شدن ماه را در پايان فيلم و زماني كه فائزه قرار است به دست عبدالحميد كشته شود مشاهده ميكنيم كه به نظر ميرسد تداعيگر عنوان فيلم است، اما محمدتقي فهيم منتقد سينما معتقد است كه منظور از ماه، فائزه است كه نمادي از يك زن و مادر فداكار است كه تلاش زيادي براي نگه داشتن زندگياش كرد؛ اما در نهايت نتوانست شوهرش را از ورطه هلاكتي كه در آن افتاده بود بيرون بكشد و خودش با شهادتش توانست به درجه اعلي از مقام زن برسد./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 اینستکس به نفع ایران یا اروپا؟
🔹پس از حدود ۵ ماه از ثبت اینستکس در پاریس، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین از عملیاتی شدن اینستکس خبر داد و گفت: «اینستکس دیگر عملیاتی شده و اکنون دو یا سه مورد کاری نیز در حال انجام شدن است و ظرف روزهای آتی تبادلات مالی انجام میشود».
🔸عملیاتی شدن سازوکار مالی پیشنهادی اتحادیه اروپا -اینستکس- از همان ابتدا به عنوان نخستین تلاش اروپا برای حفظ برجام معرفی شد و اروپاییها چنین اقدامی را در راستای به حداقل رساندن اثر تحریمهای یک جانبه ایالات متحده امریکا بر جمهوری اسلامی ایران عنوان کردند و مدعی شدند با این اقدام، حمایت خود را از برجام انجام داده اند و رسانههای بین المللی نیز مدام از تقابل اروپا و امریکا و اختلافات بین این دو در ترک برجام و ماندن در آن سخن گفتند به طوری که عدهای در داخل کشور نیز خیال کردند واقعاً برجام موجب اختلاف راهبردی بین امریکا و اروپا شده است.
🔹اروپاییها یازدهم بهمن ماه سال گذشته پس از گذشت ماهها وعدههای تکراری که داده بودند، در راهاندازی ساز و کار مالی اروپایی (spv) با ایران برای ادامه مبادلات تجاری، این کانال مالی را با نام اینستکس در فرانسه ثبت و مدیریت آن را به "پر شیفر" آلمانی، با سابقه طولانی در مدیریت "کامرز بانک" سپردند.
🔸اما Spv مورد ادعای اروپا تفاوت فاحشی با اینستکس اجرایی دارد؛ چرا که در spv قرار بر تضمین فروش نفت ایران بود و میبایست شرکتهای اروپایی بدون نگرانی از تحریمهای آمریکایی، با ایران معامله کرده و در مقابل طلب ایران را به یورو پرداخت میکردند، اما اینستکس فقط یک ساز و کار مالی برای تسویه حساب است و تحریمهای آمریکایی را اساس کار خود قرار داده است.
مبادلات صورت گرفته در اینستکس به جای دلار، از طریق یورو خواهد بود؛ با این تفاوت که این سامانه، هیچ ارتباطی به مکانیسمهای بانکی ندارد و صرفاً یک سامانه تهاتری محدود به غذا و داروست و تحریمهایی که اروپاییها در برجام متعهد به برداشته شدن آنها شدهاند، با وجود این سامانه همچنان پابرجا خواهند بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 اینستکس به نفع ایران یا اروپا؟
🔹بدین معنا که در این ساز و کار قرار نیست ایران پولی دریافت کند؛ بلکه نفت را به کشورهای اروپایی میدهد و در مقابل از آنها اقلام مورد نیاز خود را دریافت میکند! و این اقلام شامل: انواع محصولات کشاورزی مانند سویا و ذرت، انواع محصولات غذایی، میوه و سبزیجات، ۴ سموم کشاورزی، کود و بذرهای گیاهی، غذای دام شامل کنجاله و علوفه، شیر خشک و مواد اولیه آن، مواد اولیه دارویی، انواع داروهای عمومی و داروهای بیماریهای خاص، انواع تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، دستگاهها و وسایل پیشرفته جراحی و اتاق عمل، تجهیزات پیشرفته پزشکی مانند دستگاههای رادیوتراپی و پرتو درمانی جهت مقابله با سرطان، انواع واکسنهای انسانی و دامی و... خواهد بود که به نظر میرسد طرح دو موضوع غذا و دارو در این ساز و کار مالی، علاوه بر دادن وجهه حقوق بشری به اروپا در بین افکار عمومی جهان، نوعی توهین به جامعه ایرانی و تحقیر آن از ناحیه دو موضوع یاد شده است به طوری که انگار ایران برجام را اجرا کرد تا از گرسنگی و بیماری نجات یابد. البته این نوع برخورد دولتهای طرف برجامی اروپایی در کنار مسئولینی که مدام دم از دو قطبی معیشت و هستهای میزدند، جای تعجب ندارد.
🔸با این حال، آنچه مورد سؤال است، میزان فایده اینستکس برای کشورمان و تأثیر آن در کاستن از اثر تحریمهای امریکا است و در یک کلام این سؤال طرح است که آیا اینستکس منافع ایران در برجام را تأمین خواهد کرد؟
اینستکس در فضای رسانهای با عنوان سازوکار «نفت در برابر غذا» مطرح گردید که انتقادهای زیادی را نیز متوجه این سازوکار کرد؛ لکن اینستکس حتی «نفت در برابر غذا» هم نیست؛ چرا که در اینستکس اروپاییها هیچ تضمینی برای خرید نفت از ایران نمیدهند و تنها و تنها ایران را مجاز میکنند با پول نفتی و یا سایر درآمدهایی که دارد، از اروپا غذا و دارو به قیمتی که خودشان تعیین میکنند، بخرد.
🔹علاوه بر این، عملیاتی شدن اینستکس به معنای الزام ایران برای خرید اقلام کشاورزی و دارویی از اروپاست. در واقع، شرکتهای اروپایی، واسطه فروش این اقلام از دیگر کشورها هستند و به راحتی میتوانند با تبدیل شدن به یک دلال، اجناس خریداری شده از دیگر کشورها را به جمهوری اسلامی ایران بفروشند.
🔸مسئله مهم دیگر، راه اندازی اینستکس به عنوان گام مهم و کاربردی اروپا در حفظ برجام مطرح است و متعاقب آن اروپا در بیانیهای که همزمان با ثبت اینستکس در فرانسه منتشر کرد انتظار دارد که ایران هر چه سریعتر به تمامی تعهدات خود در چارچوب مفاد fatf عمل کند.
🔹در نهایت باید گفت، اروپا با راه اندازی اینستکس و جا انداختن آن به عنوان تعهدات برجامی خود به دولت ایران، ۳ دستاورد مهم کسب خواهد کرد؛ نخست اینکه برخلاف برجام، تضمینی برای فروش نفت ایران نخواهد داد و متعاقباً تقابل با ایالات متحده به وجود نخواهد آمد. دوم، سود کلانی به ازای واسطه گری در فروش غذا و دارو به ایران دریافت خواهد کرد و سوم، مکلف کردن ایران به اجرای تمامی تعهدات برجامیاش و پذیرش معاهدات الزامآور و محدودساز جهانی همچون fatf خواهد بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🇮🇷 شهید حسن آقایی (۱۳۶۵-۱۳۴۹کازرون)
پیران و برادران! این زمان، زمان فریاد و خروش و حرکت و عصیان ما جوانان ایران زمین علیه دشمنان به سرکردگی آمریکای جنایتکار است. این زمان، زمان گسترش اسلام است که باید به وسیله خون و شمشیر و پیام بـر سراسـر جهـان طنین افکند و ملتها و مظلومان جهان را نجات دهد. این زمان، زمان کمک بـه سرزمینها[ی] اشغالی فلسطین است که باید به وسیلۀ بازوهای پرتـوان پرنـدگان از دست تجاوزگران به زور، آزاد کرد و ملتهای مسلمان و مخصوصا ملت مظلوم و بیچاره فلسطین در انتظار آزادی سرزمین خود باشند و فردا گـرد قـدس عزیـز این قبلۀ اول مسلمین و به امامت امام، نماز وحدت بجای آورند.
#نماز_جمعه
#نماد_وحدت
@chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
❤️ #قرار_عاشقانه❤️
🍃 #نهج_البلاغه_خوانی🍃
💐💐بسم الله الرحمن الرحیم💐💐
🍃 #خطبه_صد_و_چهل_و_پنجم🍃
🍃 شناخت دنیا🍃
🍃 بخش اول🍃
🍃دنيا شناسى🍃
💫اى مردم شما در اين دنيا هدف تيرهاى مرگ هستيد، كه در هر جرعه اى، اندوهى گلوگير، و در هر لقمه اى استخوان شكسته اى قرار دارد، در دنيا به نعمتى نمى رسيد جز با از دست دادن نعمتى ديگر، و روزى از عمر سالخورده اى نمى گذرد مگر به ويرانى يك روز از مهلتى كه دارد، و بر خوردنى او چيزى افزوده نمى شود مگر به نابود شدن روزى تعيين شده، و اثرى از او زنده نمى شود مگر به نابودى اثر ديگر، و چيزى براى او تازه و نو نمى شود مگر به كهنه شدن چيز ديگر، و چيز جديدى از او نمى رويد مگر به درو شدن چيزى ديگر، ريشه هايى رفتند كه ما شاخه هاى آن مى باشيم، چگونه شاخه ها بدون ريشه ها برقرار مى مانند.💫
📚 ترجمه محمد دشتی/ص267
🌼 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌼
📡 @chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
🕋 میگویند حج را سیاسی نکنید؛ حج یک کار سیاسی است که عیناً تکلیف دین است
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار کارگزاران حج:
🔹️ #حج، هم نمایش بندگی و خشوع است و هم عامل اجتماعی وحدت و برادری و یکرنگی در آن وجود دارد؛ و درعینحال حج نمایش تجمع و نمایش اخلاق است.
🔹️ از جمله خطاهای بزرگی که همیشه میشنیدیم و حالا هم از بعضی که نسبت به اسلام بیمبالات هستند میشنویم این است که میگویند حج را سیاسی نکنید.
یعنی چه حج را سیاسی نکنید؟ ایجاد #وحدت، یک امر سیاسی است. دفاع و حمایت از ملت #فلسطین و مظلومین دنیای اسلام مثل #یمن یک کار سیاسی است و دفاع از مظلوم، عین تعالیم اسلامی و واجب است؛ یا برائت از مشرکین که یک فریضه است. همهی اینها مال دین است.
🔹️ بله، حج یک کار #سیاسی است اما این کار سیاسی عیناً همان تکلیف دینی است. اما اینکه بیایند و این حرکات سیاسی را منع کنند، آن هم سیاسی است اما یک سیاست ضددینی.
🔺️ اینکه بگویند حق ندارید به آمریکا بگویید بالای چشمت ابروست، یک حرکت سیاسی شیطانی است. ۹۸/۴/۱۲
💻 @Khamenei_ir