❓متن پیام:
سلام خسته نباشین
ببخشید منو همسرم سر یه اختلاف کلا ازش سرد شدم به هیچ عنوان نمیتوانم با اون رابطه داشته باشم ازم درخواست که میکند قبول نمیکنم اصلا دست خودم نیس نمیتونم قبول کنم زده شدم چکار باید بکنم
آیا نماز و عبادات من قبول نیست؟
✅ پاسخ
با سلام شما باید بابت مشکلتان با مشاور صحبت کنید در غیر اینصورت با این زندگی دنیا و اخرت خود و فرزندانتان را تباه خواهید کرد.
اگر از حق او. کم بگذارید گناه کرده و مدیون هستید
اعمال و نمازتان را باید بخوانید اما قبول بودن یا نبودن اعمال به خدا و خود عمل بستگی دارد
گاهی برخی گناهان موجب می شود اعمال انسان از بین برود.
شما هم ححق ندارید از وظایف و خواسته همسرتان کم بگذارید.
حتما با مشاور صحبت کنید
#مشاور
#حق_همسر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خدا قوت
1_عمل بینی که انجام دادم چند روزی که گچ بود من تیمم بدل از وضو کردم بعد فهمیدم وضو جبیره ای هم میشد آیا نمازام قبوله؟؟
2_الان هم چسب بینی زدم و دکتر گفته میشه روش آب بریزی اما نمیشه هرروز عوض کنی باعث افتادگی میشه آیا میشه وضو جبیره ای گرفت؟؟
✅ پاسخ
با سلام
بله اگر توصیه پزشک است و باز کردن ان باعث افزایش بیماری می شود باید وضوی جبیره بگیرید
#وضوی_جبیره
🅿️ @P_Ahkaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓متن پیام:
سلام ممنون از کانال خوبتون
غسل جنابت به ترتیب سر و گردن .بعد سمت راست
بعد سمت چپ هست
درسته
میشه فیلمش رو بزارین تا بهتر متوجه بشم
لطف میکنید.
#غسل_ترتیبی
#غسل
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
باعرض سلام وخسته نباشید
اگه تو حالت عصبانیت قسم والله بخوریم که دیگه برای کسی کاری انجام نمیدم
بعداز دو ساعت پشیمان بشیم از قسم خوردن
تکلیف چیه؟
ممنونم
✅ پاسخ
یکی از شرایط قسم شرعی آن است که انسان در حال عقل و اختیار قسم بخورد ، اما اگر کسی از روی عصبانیت شدید به نحوی که قسم خوردن خارج از اختیارش باشد ، قسم بخورد ، قسم او صحیح نیست . چون از روی غیر اختیار بوده است ، عمل به آن نیز واجب نمی باشد و کفاره هم ندارد .
#قسم_شرعی
#حکم_قسم_خوردن
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ،اگر شخصی پولی که پس انداز کرده را به شخصی در برابر چک چند ماهه دیگر بدهدولی مبلغ سود پول را از کل مبلغ چک کم کند وبدهد مثلا ۵۰ م تومان داشته باشد ودر عوض چک دو ماهه دیگر ۵۶ میلیون بدهد آیا ۶ میلیون که به پولش اضافه میشود حلال است؟ و درضمن فعلا پول در بانک میباشد واز سود ماهانه آن خرج بعضی از مشکلات زندگی میشود وصاحب چک بسیار محتاج این پول هست وبا رضایت گفته است که این مبلغ از کل پول کم شود حالا میخواستم بدانم که آیا این کار درست است یا حرام میشود "لطفا جواب بدهید
✅پاسخ
نظر اکثر مراجع تقلید در این باره آن است که، اگر چک و سفته حقیقی بوده (صوری نباشد) و فروشنده، مبلغ چک یا سفته را از صادر کننده آن، طلبکار باشد، فروش آن (به بدهکار یا شخصی دیگر) به قیمت کمتر و به صورت نقد، اشکال ندارد.
اما برخی از فقها، هر چند فروش چک و سفته را توسط شخص طلبکار به بدهکار، جایز شمرده ولی فروش آن به شخص ثالث به قیمت کمتر را صحیح نمیدانند. و برخی نیز خرید و فروش آن، به هر دو شکل را حرام دانستهاند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
فروش چک و سفته به شخص ثالث به مبلغ کمتر جایز نیست، ولی فروش آن به بدهکار اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتیکه چک مربوط به معاملهای باشد، و سند بدهکاری محسوب شود (و چک دوستانه نباشد) خرید و فروش آن به کمتر یا بیشتر از مبلغ مندرج در آن مانعی ندارد.
همچنین سفته حقیقی را اگر کسی با دیگری به مبلغی کمتر معامله کند مثل این که سفته هزار تومانی را که سه ماه مدت دارد به نهصد تومان پول نقد معامله نماید و در حقیقت یک هزار تومان اسکناسی را که در ذمه بدهکار، طلب دارد، به نهصد تومان پول نقد میفروشد، این گونه معامله سفته اشکال ندارد (و آن را تنزیل سفته گویند) ولی معامله روی سفته دوستانه خالی از اشکال نیست، چون بدهی واقعی در آنجا وجود ندارد و راههایی که برای حل مشکل آن ذکر شده هیچ کدام خالی از اشکال نمیباشد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
چک دیگران اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
خرید کردن چک چنانچه صوری نباشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
فروش چک و سفته صحیح نیست. بلی، طلبکار میتواند ذمه مدیون را به کمتر از مبلغ دین به دیگری نقداً بفروشد.
📚 منبع و مطالعه بیشتر
سوال مرتبط و مطالعه بیشتر
#چک
#خرید_و_فروش_چک
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
با سلام لطفا جواب من را بدهید.
من ی دختر 12ساله هستم و با پسری که 13سالش هست دوست هستم آیا این رابطه حرام است؟
و اینکه چون اون به سن تکلیف نرسیده و من رسیدم اگه بهم دست بزنیم گناه حساب میشه؟
لطفا زود جواب بدید ممنون از کانال خوبتون🌺
✅ با سلام
مخاطب گرامی این رابطه حرام و از گناهان بزرگ است و هرگونه ارتباط و دست زدن برای هردو گناه است.
شما در ابتدای زندگی هستید و سعی کنید اینده خود را چه در دنیا و چه اخرت با این اعمال خراب نکنید.
اینگونه ارتباطات دل شما را سیاه و از خدا دور می کند و در اینده دچار مشکلات فراوانی می شوید.
استغفار کنید و سعی کنید دوستان خود را تغییر دهید و از ارتباط حرام پرهیز کنید.
ان شاءالله که بتوانید با اعمال خوبتان موجب شادی دل امام زمان خود باشید.
#ارتباط_حرام
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام
نبش قبر چه حکمی داره
✅ پاسخ
نبش قبر مسلمان، یعنی شکافتن قبر او - هرچند طفل یا دیوانه باشد - حرام است؛ ولی اگر بدنش از بین رفته و تمام گوشت و استخوانهایش خاک شده باشد، نبش قبر او اشکال ندارد؛ مگر آنکه نبش قبر موجب هتک حرمت میّت یا تصرّف در ملک دیگری بدون رضایت او یا عنوان حرام دیگری باشد که در این صورت جایز نیست.
#نبش_قبر
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
🔸 بداخلاقی با خانواده و فشار قبر🔸
✍ امام صادق (علیه السلام) میفرماید: هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه وآله بر بدن سعد بن معاذ نماز میت میخواند، نود هزار فرشته به نمازش حاضر شدند که حضرت جبرئیل هم میان آنها بود.
🖋 بعد از نماز ، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) از جبرئیل سوال کرد ، به چه علت شما بر نماز سعد حاضر شدید و بر بدن او نماز خواندید؟ جبرئیل عرض کرد: بخاطر آنکه سعد در همه حالات چه در راه رفتن و نشستن و خوابیدن و ایستادن، و چه در حالت سواره یا پیاده، دائما سوره #قل_هو_الله احد را تلاوت میکرد، بخاطر همین کار او، خدای متعال به ما فرمود در تشییع او شرکت کرده و بر بدنش نماز بخوانیم. سپس مادر سعد بن معاذ بلند صدا زد: ای سعد! بهشت گوارای تو باد.
☘ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود : چطور این حرف را میزنی درحالیکه هم اکنون سعد بن معاذ فشار قبر دارد.مادر سعد گفت :چرا؟ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند :چون سعد در خانه با خانواده اش بداخلاق بود.
#حدیث
التماس دعا 🙏
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
سلام خسته نباشین
من خانمی هستم که مجبورم در منازل کار کنم وصاحب خانه ها سگ وگربه دارند ودر همه جای خونه راه میرن وادار وموی گربه در همه جای خونه هست وامکان تعویص لباس در انجا ندارم
من اگه در انجا نماز بخوانم ایا نماز من قبول است یا اگه به خانه بیام خیلی دیر وبعصی وقتها قضا میشه ومن خیلی ناراحتم بابت قضای نمازم لطفا هر چه زودتر جواب بدین باتشکر
✅پاسخ
با سلام
اگر لباستان نجس نشود نیاز به عوض کردن ندارد و برای نماز خواندن چون محل سجده باید پاک باشد می توانید سجاده ای با خود داشته باشید و نمازتان را روی سجاده خودتان که تمیز است بخوانید.
#نجس
#نجاست
🅿️ @P_Ahkaam
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وخسته نباشید چرا این سوالم را جواب نمی دهید اخه خیلی منتظر جواب هستم سوال اینکه من شینیدم انسانی که عرق میخوره تا ۴۰ روز نجس هست آیا واقیت داره اگر نجسه در چی حالت مثلا بیرون بود داره میاد خونه دست وپاهایش را شست اون آب دست وپا نجسه یا ظرفی که غذا میخوره چطور خیلی ممنون میشوم اگه سوالم را جواب بدهید
✅ پاسخ
اگر قسمتی از بدن بواسطه مشروب نجس شده است، بشورد پاک است
آشامیدن شراب حرام و در بعضى از اخبار بزرگ ترین گناه شمرده شده است و اگر کسى آن را حلال بداند در صورتى که ملتفت باشد که لازمه حلال دانستن آن، تکذیب خدا و پیغمبر (ص) مىباشد، کافر است. از حضرت امام جعفر صادق (ع) روایت شده است که فرمودند: "شراب ریشه بدی ها و منشأ گناهان است و کسى که شراب مىخورد، عقل خود را از دست مىدهد و در آن موقع خدا را نمىشناسد و از هیچ گناهى باک ندارد و احترام هیچ کس را نگه نمىدارد و حقّ خویشان نزدیک را رعایت نمىکند و از زشتی هاى آشکار رو نمىگرداند و روح ایمان و خدا شناسى از بدن او بیرون مىرود و روح ناقص خبیثى که از رحمت خدا دور است در او مىماند و خدا و فرشتگان و پیغمبران و مؤمنان، او را لعنت مىکنند و تا چهل روز نماز او قبول نمىشود و روز قیامت روى او سیاه است و زبان از دهانش بیرون مىآید و آب دهان او به سینهاش مىریزد و فریاد تشنگى او بلند است".[1]
"البته گفتنى است عدم قبول نماز به معناى عدم صحت نماز نیست و منظور از عدم قبول، محرومیت از درجات بهشت است. چنین شخصی بعد از حالت مستى باید نمازش را بجا آورد"[2] و اگر بعد از دو ساعت حالت مستی نداشته باشد و بعد از طهارت بدن و لباسش از نجاست شراب، می تواند نماز بخواند.[3]
با جستجویی که انجام گرفت به متنی برخورد نکردیم که بر گفتار در سؤال دلالت کند. بله ممکن است مراد از نجاست در این عبارت، نجاست ظاهری نباشد و به نجاست باطنی اشاره داشته باشد که همین هم موجب خواهد شد انسان از رحمت و برکات الهی دور بماند و نمازش تا چهل روز مورد قبول قرار نگیرد
#عرق
#شراب
#نجاست_عرق_خوار
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام من حق الناس کرده ام و به شخصی سپرده ام که حلالیت از طرف من بطلبد اگر ان شخص این کار را قبول کند و انجام ندهد . حکم چیست
✅ پاسخ
در حق الناس باید مطمئن شوید که طرف رضایت داده است یا نه
می توانید از شخص بپرسید که این کار را انجام داده است یا نه و اگر گفت انجام داده ام دیگر مسئولیتی ندارید
#حلالیت
#حق_الناس
🅿️ @P_Ahkaam
🦋 اقتدا به امام جماعت قبل از شروع و اقامه صف اول
❓متن پیام:
سلام وادب در نماز جماعت خانومها حتما باید افرادی که در صف اول ایستادهاند تکبیر بگویند بعد صف دوم به امام اقتدا کند
✅ پاسخ
هنگامىکه امام تکبیر مىگوید و وارد نماز مىشود در صورتى که نفرات نزدیکتر و صفهاى جلوتر آمادۀ نماز باشند، همه مىتوانند تکبیر بگویند و وارد نماز شوند و لازم نیست انتظار بکشند، تا آنها تکبیرة الاحرام بگویند، بلکه هر چه سریع تر اقتدا کنند تا فضیلت نماز جماعت را درک کنند.
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، بعد از این که امام جماعت شروع به نماز کرد و صفهای جلو بطور کامل آمادهی اقتدا کردن باشند، صفهای دیگر میتوانند به نیت جماعت وارد نماز شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بعد از تکبیرة الاحرام امام، اگر افرادی از صف جلو که واسطه اتّصال فرد به امام هستند، آماده نماز بوده و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد، نمازگزاری که در صف بعد ایستاده، میتواند تکبیر بگوید؛ هرچند آن افراد، هنوز تکبیر نگفته باشند؛ همچنین اگر مأموم در صف اول ایستاده، بعد از تکبیر امام چنانچه مأمومینی که واسطه اتّصال او به امام هستند، آماده نماز باشند و تکبیر گفتن آنان نزدیک باشد، میتواند تکبیر بگوید؛ ولی احتیاط مستحب آن است که در هر دو صورت مأموم صبر کند تا تکبیر گفتن مأمومینی که واسطه اتّصال او به امام جماعت هستند، تمام شود سپس تکبیرة الاحرام را بگوید.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر آمادۀ تکبیر گفتن هستند، میتوان اقتدا کرد و نیز اگر فاصلۀ شخص تا نفر بعدی که اقتدا کرده، کمتر از قامت شخص در حال سجده باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه وسائط آمادگی برای اقتداء داشته باشند، اقتدا باقی صحیح است هرچند وسائط اقتدا نکرده باشند.
حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مد ظله العالی):
اگر فاصله بین امام و آن مأموم زیاد باشد و مأمومینی که فاصله انداختهاند آماده برای اقتدا و شروع در نماز نباشند اقتدا صحیح نیست و باید صبر کند تا آن افراد هم اقتدا کنند، ولی اگر فاصله کم باشد مثلاً یک نفر فاصله شود و یا افرادی که فاصله انداختهاند آماده برای نماز جماعت باشند اقتدای ایشان اشکال ندارد
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اشکالی ندارد و هنگامى که امام تکبیر مىگوید و وارد نماز مىشود در صورتى که صفهاى جلوتر و افراد نزدیک به امام آماده نماز باشند همه مىتوانند تکبیر بگویند و وارد نماز شوند و لازم نیست انتظار بکشند تا صفهاى جلو وارد نماز شوند بلکه بهتر این است که صبر نکنند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتی که فاصله بیش از حد اتصال به امام باشد و سائرین تکبیرة الاحرام نگفتهاند و در حال تهیّؤ نیز نباشند، لازم است صبر کند تا افراد مذکور اقتدا نمایند.
#اتصال_در_نماز
#اتصال
#نماز
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر
من حدود یک سال پیش اسنپ گرفته بودم و چون پول همرام نبود نتونسم هزینه رو کامل پرداخت کنم و قرار شد ده هزار تومن رو به کارتشون واریز کنم ولی متاسفانه یادم رفته بود و بعد از یک سال یادم اومد
الان که میخام به کارتشون واریز کنم شماره کارتشون منسوخ شده و نمیشه واریز کرد و دیگه دسترسی ای به اون فرد ندارم
الان چجوری باید بدهیمو صاف کنم باهاشون؟
✅ پاسخ
با سلام. اگر راهی برای پیدا کردن او وجود دادرد باید پول را به خودش پرداخت کنید می توانید با پشتیبانی اسنپ تماس بگیرید شاید مشخصات او ثبت باشد
اما اگر از هیچ راهی امکان پیدا کردن او نیست از طرف او صدقه دهید.
#حق_الناس
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام و خسته نباشید
خواستم بدونم نماز خوندن روی تخت که حالت فنری داره چه حکمی داره؟نماز صحیحه؟؟
✅ پاسخ
اگر ساکن میشه و محل ایستادن و رکوع و سجده در حالت سکون انجام میشه صحیح است و الا صحیح نیست.
#نماز
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
💠🔹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله⇩
《شَرُّ النّاسِ مَن باعَ آخِرَتَهُ بِدُنياهُ
وَ شَرٌّ مِن ذلِکَ مَن باعَ آخِرَتَهُ بِدُنيا غَيرِهِ》
بدترين مردم كسى است كه
آخرتش را به دنيايش بفروشد
و بدتر از او كسى است كه
آخرت خويش را براى دنياى ديگرى بفروشد
↲مكارم الاخلاق، جلد۲، صفحه۳۱۹
#حدیث
التماس دعا 🙏
وقت نماز است
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
سلام عرض ادب
آیا وقتی گناه میکنیم باعث حبط برخی اعمال میشود؟
✅ پاسخ
بله همان طور که برخی اعمال نیک موجب پوشیده شدن برخی گناهان می شود، گاهی ممکن است برخی گناهان موجب از دست رفتن برخی اعمال نیک شود.
طبق آیات قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهم السلام، رفتار و گفتار ما در این دنیا مورد حساب دقیقی قرار میگیرد و به ازای هر عملی، پاداش یا عذابی در برزخ و قیامت به ما میرسد. نکته جالب در این میان آن است که بعضی از کارها و رفتارهای ما در این دنیا پاداشی مضاعف در آخرت خواهد داشت، برخی کارهای خوب ما موجب میشود بخشی از گناهان ما محو شود و در مقابل گاهی مرتکب گناهی میشویم که اعمال خوب ما را میپوشاند و پاداش آن از دستمان میرود. جالبتر آنکه ممکن است در آخرت با پاداشی مواجه شویم که کار خیری به آن اندازه نکرده باشیم و این پاداش عظیم موجب تعجب و شگفتی ما شود. همانگونه که این امکان هم وجود دارد که مسیر زندگی دنیایی ما به گونهای باشد که در قیامت، خود را مستوجب عذاب عظیمی بدانیم که هیزمهای آن را در زندگی دنیا جمع کردهایم.
#حبط_اعمال
#حبط
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام و عرض ادب
آیا این اتفاق میوفتد مثلا من یکی از سوره های قرآن را بخوانم و ثوابش را به یکی از پیامبران بدم،به نیت اینکه در عالم ها آخرت با او مشحور بشوم؟ کلا با او همراه شم؟ همچین اتفاقی میوفته؟
✅ پاسخ
با سلام
بله امکان دارد
اگر عمل انسان مقبول باشد قطعا تاثیر خود را در قیامت خواهد داشت
دقت کنید که عمل مقبول با عمل صحیح متفاوت است ممکن است کسی پنجاه سال روزه درست گرفته باشد اما قبول نشود ( نیت خالص نباشد یا ریا کند یا... یا کسی ده ها مسجد بسازد اما نییت درستی نداشته باشد یا اول نیتش خوب باشد اما پس از چندسال بواسطه غرور و... عمل خود را باطل کند. اما شخصی یک تکه نان به فقیری دهد ولی با نیت خالص و بخاطر خدا باشد ) لذا عمل صحیح با عملی که مقبول باشد متفاوت است و از او مهمتر این است که انسان بتواند عمل خیرش را تا زمان مرگ حفظ کند و توسط گناه یا ریا و... عمل خود را خراب نکند
#قیامت
🅿️ @P_Ahkaam
🦋 غیبت و شرایط تحقق آن
❓متن پیام:
تعریف گناه غیبت چیست؟
چیزی بگیم پشت سر طرف اگه بشنوه ناراحت بشه؟
✅پاسخ
غیبت عبارت است از: سخن گفتن پشت سر دیگران به گونه ای که غیبت شونده راضی و خشنود نباشد.
شرایط تحقق غیبت: 1. فردی که از او غیبت می شود در جمع حاضر نباشد.2. آن سخن عیب و نقص محسوب شود.3. این عیب از عیوب پنهان باشد.4. فرد از شنیدن آنچه در موردش گفته می شود کراهت داشته باشد
#غیبت_چیست
#غیبت
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام
ببخشیدمن توی باغی که یه دیوار تقریبا خراب شده داشت وضو گرفتم آب هم از خودم بود میگندچون یه کمی دیوار داشته وضو باطله آخه جاهای دیگه نامحرم بود
وضوی من چه حکمی داره؟
✅پاسخ
طبق نظر ایت الله مکارم احتیاط واجب آن است که آب وضو یا ظرف آن و مکان وضو غصبی نباشد.
اگر باغ به صورت چهاردیواری پوشیده نبوده وضوی شما غصب مکان نباشد اشکال ندارد
#وضو
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام
نبش قبر چه حکمی داره
✅ پاسخ
نبش قبر مسلمان، یعنی شکافتن قبر او - هرچند طفل یا دیوانه باشد - حرام است؛ ولی اگر بدنش از بین رفته و تمام گوشت و استخوانهایش خاک شده باشد، نبش قبر او اشکال ندارد؛ مگر آنکه نبش قبر موجب هتک حرمت میّت یا تصرّف در ملک دیگری بدون رضایت او یا عنوان حرام دیگری باشد که در این صورت جایز نیست.
#نبش_قبر
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
🦋 حکم شک در بین وضو و بعد از آن چیست؟
❓متن پیام:
سلام و عرض ادب
وقتی وسط نماز شک کنیم که مسح یا مسح روی پا را کشیدیم یا نه،نماز چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ
نماز صحیح است
اگر در بین وضو شک شود که عضوی از اعضای از وضو شسته یا مسح شده است؟ باید برگشته و جزء مشکوک را انجام دهد، سپس به ترتیب وضو تمام گردد.
ولی اگر بعد از پایان وضو، شک شود که عضوی از اعضای وضو را شسته یا مسح کرده، به شک اعتنا نمی کند.
در زیر فتوای برخی از فقها بیان می شود:
حضرت امام خمینی (ره):«اگر شک بعد از فراغ(اتمام) وضوء است اعتنا نکند و چنان چه در اثناء وضوء شک کند، اعتنا کند مگر این که کثیر الشک باشد».
حضرت آیة الله مکارم شیرازی:«اگر بعد از فراغت وضو شکّ کند همه کارهاى وضو را انجام داده یا نه، یا شرایط در آن جمع بوده یا نه، اعتنا نکند، امّا اگر در حال وضو شکّ کند باید به جا آورد».
حضرات آیات گلپایگانی، صافی، بهجت:«اگر بعد از وضو یا در بین آن یقین کند که بعضى جاها را نشسته یا مسح نکرده است، چنانچه رطوبت جاهایى که پیش از آن است خشک شده باشد باید دوباره وضو بگیرد و اگر خشک نشده باید جایى را که فراموش کرده و آن چه بعد از آن است بشوید یا مسح کند و اگر در بین وضو در شستن یا مسح کردن جایى شکّ کند باید به همین دستور عمل کند».
حضرت آیة الله فاضل لنکرانی:«اگر بعد از آنکه از وضو فارغ شده شک کرده اعتنا نکند و وضویش صحیح است؛ ولی اگر در اثنا شک کرده باید برگردد و مشکوک را بیاورد، پس از آن به ترتیب وضو را تمام کند».
#شک_بین_و_بعد_از_وضو
#شک_در_وضو
#وضو
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام خسته نباشید ببخشید زن میتوانددرمنزل نمازش راباصدای بلند بخواند؟؟
واینکه چندسال پیش من کتابی راازدانشجویی قرض گرفتم ولی دیگرهیچ وقت نشده اوراپیداکنم تکلیف من چیست هیچ شماره ای هم ندارم ممنون
✅ پاسخ
خواندن نماز صبح، مغرب و عشا در جایی که نامحرم نباشد با صدای بلند اشکال ندارد.
اگر دسترسی به او ندارید مبلغ کتاب را صدقه دهید
#نماز_زن
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر.
حکم لطمه زدن در روضه ها به دلیل غم و سوز دل زیاد چیست؟
✅ پاسخ
هر کاری که برای انسان ضرر مهمی داشته باشد و یا موجب وهن دین و مذهب گردد حرام است، و مومنین باید از آن اجتناب کنند، درغیر این صورت اشکال ندارد. و تشخیص موضوع به عهده عرف مردم است.
❓لطمه زدن بدون اختیار در مجلس روضه
س. اگر شخصی در روضه ابا عبد الله(علیه السلام) از خود بی خود شده و به سر و صورت خود لطمه وارد کند و ضرر قابل توجهی به بدن خود وارد سازد، آیا این کار اشکال دارد؟
ج. اگر در موقع لطمه زدن حقیقتاً بیاختیار بوده، اشکال ندارد.
پرسیدند اگر شخصی در روضهها به صورتش دست بزند تا جایی که صورتش زخم شود، حتی کبود شود، آیا این عمل مشکلی دارد؟
در پاسخ باید عرض کنیم در حد کبود شدن که حالا ممکن است با زنجیر زدن با سینه زدن بدن کبود شود، اگر ضرر معتنابهی برای بدن نداشته باشد به نظر حضرت آقا اشکالی ندارد. اما کارهایی فراتر از اینها که ممکن است دشمنان سوء استفاده کنند، مثل مجروح کردن خود یا بدن را زخم کردن و قمه زدن یا مثل عبور از روی آتش و امثال اینها که در بعضی جاها برخی از افراد انجام میدهند، چون به هر حال اینها اعمال مستندی نیست، در عزاداریها نه وارد شده است، نه سیره بر این بوده است و امروزه هم دشمنان از اینگونه اعمال علیه مکتب اهلبیت علیهمالسلام و پیروان اهلبیت علیهمالسلام سوءاستفاده میکنند، اگر در آن حد باشد بله اشکال دارد. اما اگر در همین حد که متعارف است سینه میزنند زنجیر میزنند بدنشان ممکن است سرخ شود کبود شود، در حد متعارفش که ضرر معتنابهی برای بدن نداشته باشد، اشکالی ندارد.
نظر سایر مراجع در لینک زیر
#لطمه_زنی
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam