❓متن پیام:
سلام خدا قوت.من صبح ها که برا نماز بیدار می شوم. فقط یه شرت پام هست وبا همان نماز می خوانم .واز رویه تنبلی لباس دیگه ای نمی پوشم .خاستم بدونم نماز درسته.ویه سوال دیگه اگه در حال نماز باشیم وبچه ای مهرنماز را بردارد می توانیم صدایه نماز را بلندتر کنیم تا بقیه بفهمند و مهر رابرگردانند. ممنون از پاسخ گوییتون.
✅ پاسخ: سلام علیکم
۱.حداقل پوشش لازم هنگام خواندن نماز برای آقایان بنابر نظر عمده مراجع و فقها، لباسی می باشد که عورتین مرد را پوشش دهد. البته بهتر است از بالای ناف تا زانو را نیز بپوشاند. با توجه به همین حکم، پوشیدن شلوارک، زیر پیراهن و لباس هایی از این قبیل برای خواندن نماز اشکالی ندارد.
۲. اگر کلمه ای را به قصد ذکر بگوید مثلاً به قصد ذکربگوید: «الله اکبر» و در موقع گفتن آن، صدا را بلند کند که چیزی را به دیگری بفهماند اشکّال ندارد ولی چنانچه به قصد این که چیزی به کسی بفهماند بگوید، اگر چه قصد ذکر هم داشته باشد، نماز باطل می شود.
#پوشش_نمازگزار
#ذکر_نماز
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام علیکم، خسته نباشید.۳ سوال داشتم خدمتتون.
۱ _حکم برهنه سینه زدن چیست؟
۲_حکم سینهزنی شور چیست؟
۳_حکم لطمه زنی چیست؟
مقلد رهبری هستم.اما لطفا نظرات همه مراجع را بگویید.( آیات عظام مکارم و امام(ره) و سیستانی و خراسانی و....)
✅ پاسخ
آنچه در روایات زیادی مورد سفارش و تأکید است، عزادارى و محزون و گریان بودن در مصیبت شهادت و مظلومیت سالار شهیدان، امام حسین (ع) است. شکل عزادارى و چگونگى آن به حسب عرف و عادت و مراسم و فرهنگ هر جامعه مختلف است و در روایات بر شکل خاصى از آن تأکید نشده است. برهنه شدن در مراسم عزادارى که در بعضى جاها معمول است، تابع همین عرف و عادت است و داراى فضیلت و ارزش خاصى نمى باشد و هیچ گونه تأکیدى بر آن نشده، بلکه در مکان هایی که این مراسم در معرض دید و تماشاى خانم ها باشد، ترک این کار و انجام عزادارى با لباس، بدون شک بهتر و مناسب تر است.
در هر حال، آنچه در فتاوای اکثر مراجع معظم تقلید در مورد برهنه شدن برای سینه زدن، به چشم می خورد حاکی از آن است که انجام این امر در عزای امام حسین (ع)، اگر در مقابل چشم نامحرم نبوده و دارای مفسده نباشد،جایز است.
شایان ذکر است، برهنه شدن (به شکل مجالس امروزی)، مصداق وهن دین شمرده نمی شود. بله اگر در کشور و منطقه ای این موضوع باعث وهن دین باشد، جایز نیست.
2. لطمه در لغت به معناى ضربه زدن به صورت و بدن، با کف دست است. با توجه به روایاتی که در باب عزاداری امام حسین وارد شده است، هیچ یک از فقها و مراجع، لطمه و «سینه زدن شدید» در عزای حضرت سیدالشهداء (ع) و دیگر معصومان را حرام ندانسته، بلکه بر استحباب آن تصریح و تأکید کرده اند.
البته روشن است که جواز این مسئله نیز تا حدّی است که اولاً: موجب جنایت بر نفس نشود و ثانیاً: وهن اسلام و بی حرمتی مسلمانان نباشد.
#لطمه
#سینه_زنی
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
باسلام و خسته نباشید.
بنده موقع نماز رکعت آخر حواسم پرت شد و در سجده سهوا ذکر سبحان ربی العظیم و بحمده را گفتم. الان لازم است دوباره نماز را بخوانم ؟
✅ پاسخ: سلام علیکم
اگر کسی سهواً ذکر رکوع و سجده را به جابجا بگوید، اشکال ندارد.
#ذکر_رکوع
#ذکر_سجده
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر آیا میتونم مرجع تقلیدم رو عوض کنم؟
✅ پاسخ: سلام علیکم.
اگر تقلید شما از مرجع فعلی، به عنوان اعلم بوده است؛و اکنون نیز بر همین اعتقاد هستید، نمی توانید از ایشان عدول کنید. بله اگر بعد از زمان انتخاب شما، شخص دیگری که مساوی مرجع شماست به مرجعیت رسیده باشد، امکان عدول وجود دارد.
اما اگر از ابتدا به عنوان مساوی مقلّد ایشان شده اید می توان به مرجع مساوی در علم و ورع رجوع کرد.
#مرجعیت
#تغییر_مرجع
#مرجع_تقلید
📚منبع و مطالعه بیشتر
#پاسخگو3
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
من در نماز زانوم میخارید و خم شدم و در حالت خم شدن سوره اخلاص رو خوندم،باید سجده سهو به جا بیاورم یا نمازم کلا باطل شده؟
✅ پاسخ:
قیام(ایستادن) در حال قرائت واجب غیر رکن است، در حالی که قیام قبل از رکوع واجب رکن است.
اگر سهواً از حالت قیام در هنگام قرائت خارج شدید، نماز صحیح است، سجده سهو هم لازم نیست.
اما اگر در همان حال به رکوع رفته و قیام قبل از رکوع صدق پیدا نکرده است، نماز باطل است.
#قیام_نماز
#قیام_قبل_رکوع
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام علیکم من مقلد حضرت آقا هستم
من خودم همه نماز هام اول وقت هست و الحمدالله چادری هستم نه غیبت میکنم نه تهمت میکنم ولی خب متاسفانه اطرافیان من خیلی غیبت میکنن من هم اگر بتونم کلا اون مکان رو ترک میکنم ولی بعضی وقتا انقد صداشون بلنده که با اینکه مکان رو ترک کردم ولی صداشون رو میشنوم بار ها هم تذکر دادم ولی گوش نمیدن تکلیف من چیه آیا برای من گناهی نوشته میشه ؟ اگر من توبه کنم و برای اون شخصی که غیبتش شده طلب آمرزش و استغفار کنم دینی به گردنم نیست؟؟
✅ پاسخ: سلام علیکم.
روشن است که شنیدن غیبت - مانند بیان آن - جایز نیست. و این امر بدین معنا است که نباید شرایط را برای شنیدن غیبت فراهم نمود. ولی اگر فرد به صورت غیر اختیاری غیبت به گوشش خورد، از این بابت مرتکب گناه نشده است، بلکه در این صورت، وظیفهای به عهده وی میآید که تنها در صورت ترک آن، گنهکار خواهد بود:
در ابتدا وظیفه شنونده غیبت، آن است که در صورت امکان، ردِّ غیبت کند؛ یعنی به شکلی از غیبت شونده دفاع کند؛ مثلاً این احتمال را مطرح کند که شاید این عمل خلاف، غیر عمدی از او سر زده است.
در صورت عدم امکانِ رد غیبت، میتوان بحث را عوض کرده و یا مجلس و محل غیبت را ترک نمود. و چنانچه این کار نیز مقدور نبود، باید به شکلی (مثل بیاعتنایی یا تغییر رفتار نسبت به غیبت کننده) نارضایتی خویش را از این عمل نشان داد. امام علی(ع) در این زمینه میفرمایند: «پایینترین حد نهی از منکر و انکار عمل اهل گناه، آن است که با چهرهای در هم کشیده و ناراضی از عمل ایشان با آنها برخورد شود
#غیبت
#استماع_غیبت
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
#پاسخگو3
❓متن پیام:
باعرض سلام خسته نباشی خدمت شما که با صبوری پاسخ گو هستید خدا سلامتی بهتون بده بنده برای اقامه نماز که به جماعت میرم وقتی پیش نماز حمدو سوره را قراعت میکنه بنده معنی نماز وبا خودم تو ذهنم با پیش نماز میخونم از لحاظ این که حواسم به معنی هست وفارسی میخونم نمازم اشکال پیدا نمیکنه ممنون میشم پاسخ بدید
✅ پاسخ: سلام علیکم. صرف توجه به معنی و یادآوری آن، اشکالی ندارد.
اما نباید تلفظ شود و به زبان آورید.
#قرائت_نماز
#نماز
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
#پاسخگو3
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر.خداسلامتی تون بده که پاسخگوی سوالات هستید🌼🌺🌷پول صدقه رو، هرماه یه مبلغ خاصی درنظرگرفتم چندماه روی هم میزارم میدم به فقرای محل خودمون مشکلی نداره که مثلا هرروز نمی زارم کنار چون هرروز یادم میره دیگه هرماه یه مبلغ خاصی رو میزارم کناربه عنوان صدقه مشکلی نیست؟؟ ممنون
✅ پاسخ
مشکلی ندارد و صحیح است ولی هر زمانی که مبالغ به دست اهل آن برسد،صدقه صدق پیدا میکند.
#صدقه
#پاسخگو۲
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام اگه ی نفر بلد باشه کاری که میکنه گناه است ولی توان دست کشیدن از انرا نداشته باشد بعد ی مدت ب لطف خدا پشیمان شده میخواد توبه کنه ایا توبش بااینکه میدونسته گناه کرده وادامه داده پذیرفته است و راه توبش چیه ؟
✅ پاسخ
اساسا توبه از گناهان عمدی و با علم به گناه محقق میشود.
و خداوند بسیار توبهپذیر است.
راه توبه پشیمانی از گناه و تصمیم قاطع بر عدم انجام آن است و در حد توان برصدد جبران مافات باشد.
#توبه
#پاسخگو۲
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خدا قوت شغل همسر من خرید و فروش ماشین هست،چندتا ماشین خودش داره و گاهی هم اگه کسی ازش ماشین بخواد از نمایشگاه های دیگه جور میکنه ،وبه طرف با سود میفروشه آیا سود این فروش حلال هست یا حرام؟ممکنه با سود این پول من زیارت هم برم و من خیلی اوایل تاکید میکردم که کم بیار ولی پول حلال بیار و به من گفته که پولش مشکل نداره،و من از اینکه در آینده بچه هام اثر بذاره نگران هستم ،ممنون اگه پاسخ بدین
✅ پاسخ
این کار تجارت است و سود آن جایز است و اشکالی ندارد.
مگر اندازهی سود به اندازهای باشد که در حق خریدار اجحاف شود.
#سود
#پاسخگو۲
🅿️ @P_Ahkaam