❓متن پیام:
سلام ،،من پسرم روی بازوی دستش حسبی الله تتو کرده ومن خیلی ناراحت هستم ،،میخواستم بدوکم این عمل برای رفتن به سرویس بهداشتی مشکلی نداره ؟؟؟
✅ پاسخ
در صورتي که اسما متبرکه باشد، نبايد آن موضع نجس شود . بدون وضو نمي شود به آن دست زد اما لازم نيست فردي که خال کوبي کرده، هميشه با طهارت باشد .
سوال تلفني از دفتر (7836565-0251) آيه الله سيستاني
#تتو
#خالکوبی
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام باتشکر از اساتید محترم که پاسخگو هستن
فرمایش کرده بودین که طبق فتوای مقام معظم رهبری
سقط جنین حتی اگه از طریق نا مشروع به وجود آمده باشه اشکال داره،
خواستم بپرسم امکان اینکه فرزند نامشروع صالح بشه هست یا خیر تکلیف این بچه ها چیه?
آدم ميترسه از بهزیستی بچه بگیره،
✅ پاسخ
اول در مورد سوال دوم اینکه، صرف فرزند بهزیستی بودن دلیل بر نامشروع بودن و حرامزاده بودن طفل نیست بلکه بسیاری از این اطفال بخاطر مشکلات خانوادگی یا ترس از فقر و.. به بهزیستی سپرده شده اند.
اما در مورد فرزندان نامشروع اینکه فرزندان نامشروع، غالبا روح طغيان، تجرّى، قانون شكنى و گناه را از پدران و مادران خود تا حدودى به ارث برده و زمينه براى ارتكاب جرم و جنايت در آنها فراهم تر است. آنها نسبت به سايرين آمادگى بيشترى براى ارتكاب معاصى و گناه دارند؛ لذا بد آموزى هاى فردى يا محيط نامناسب كافى است كه حقيقت روح آلوده و نابسامان آنها را كه مانند آتش زير خاكستر پنهان مانده است، آشكار ساخته و خرمن سعادت و خوشبختى را بسوزاند.
باید توجّه داشت همان طور كه مشخّصات جسمى و ظاهری پدر و مادر از قبيل رنگ چشم و مو با وراثت به فرزندان انتقال مى يابند، حالات روانى و اخلاقى آنها نیز از قبيل تندخويى، ساده دلى، يک رنگى، خشونت، عصيان گرى و نظاير اينها نيز از طریق وراثت كم و بيش به فرزندان انتقال مى يابند؛ در حقيقت وراثت زيربناى شخصيّت انسان و زمينه ساز سعادت و شقاوت او می باشد.
تأثیر وضعی اعمال انسان بر نسل و فرزندانش مسأله غیرقابل انکاری است. خداوند در آیه 85 سوره اعراف می فرماید: «وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلاَّ نَكِدا»؛ (سرزمين پاكيزه گياهش به فرمان پروردگار مى رويد امّا سرزمين هاى بد طينت، جز گياه ناچيز و بى ارزش از آن نمى رويد). امام صادق(علیه السلام) نیز درباره تأثیر لقمه حرام در فرزندان آدمی می فرماید: «الْمِمْرَازُ لَا یَطِیبُ إِلَی سَبْعَةِ آبَاءٍ وَ قِیلَ لَهُ وَ أَیُّ شَیْءٍ الْمِمْرَازُ فَقَالَ الرَّجُلُ یَکْتَسِبُ مَالًا مِنْ غَیْرِ حِلِّه»؛ (ممراز تا هفت نسل پاک نمی شود. گفته شد که ممراز چیست؟ حضرت فرمود: فرزندی که ثمره ازدواج با مال حرام باشد).
نتيجه اى كه از نكات فوق مى توان گرفت این است که فرزندان نامشروع، غالبا روح طغيان، تجرّى، قانون شكنى و گناه را از پدران و مادران خود تا حدودى به ارث برده و زمينه براى ارتكاب جرم و جنايت در آنها فراهم تر است. آنها نسبت به سايرين آمادگى بيشترى براى ارتكاب معاصى و گناه دارند؛ لذا بد آموزى هاى فردى يا محيط نامناسب كافى است كه حقيقت روح آلوده و نابسامان آنها را كه مانند آتش زير خاكستر پنهان مانده است، آشكار ساخته و خرمن سعادت و خوشبختى را بسوزاند.
ولى با همه اين اوصاف، چنين نيست كه این افراد از سعادت محروم بوده و محکوم به شقاوت باشند و اراده و اختياری برای پذيرش تعليم و تربيت اسلامى نداشته باشند و نتوانند سعادتمند گردند! بلکه آنان در انتخاب راه سعادت آزادند؛ آنها نيز مى توانند با اراده و اختيار خود راه تقوا و فضيلت را برگزيده و از رستگاران و اهل بهشت گردند. چنانکه امام صادق(عليه السلام) می فرماید: (فرزند نامشروع از راه تربيت به كار و انجام وظيفه وادار مى شود اگر اعمالش نيكو و خير بود پاداش خوب داده مى شود و اگر كار زشت و ناپسند انجام داد، كيفر نافرمانى خود را خواهد ديد)؛ «انَ وَلَدَ الزِّنا يُسْتَعْمَلْ انْ عَمِلَ خيراً جُزِىَ بِهِ و انْ عَمِلَ شَرّاً جُزِىَ بِهِ». علامه مجلسی درباره این حدیث می نویسد: «این خبر موافق با آن چیزی است که در بین امامیه مشهور است و آن این که ولد الزنا مثل سایر مردم مکلّف به اصول و فروع دین می باشد و اگر اسلام را اظهار نماید بر او احکام مسلمین جاری می گردد و بر طاعات او ثواب و بر معاصی او عقاب داده می شود». گرچه طبع سركش، وظيفه فرزندان نامشروع را دشوارتر مى سازد امّا در صورتى كه برخلاف ميل باطنى خود از فرمان خدا و دستورات صحيح زندگى پيروى نمايند به حكم حدیث نبوی «أفْضَلُ الْأَعْمَالِ أَحْمَزُهَا»؛ (بهترين كارها آن هايى است كه با رنج و مشقّت بيشترى توأم باشد)، پاداشى بهتر و ارزنده تری خواهند داشت.
#فرزندنامشروع
🅿️@P_Ahkaam
❓متن پیام:
با سلام،همراه داشتن انگشتری که نام پنج تن روی آن حک شده،در دستشویی اشکال دارد یا خیر؟
✅ پاسخ
دست زدن و مسح اسما و صفات مخصوص خداوند [و آیات قرآن] بدون وضو حرام است، و احوط (احتیاط)، الحاق نام هاى انبیای عظام و ائمه معصومین علیهم السلام به نام هاى خداوند متعال، در حکم مذکور است.
اما درباره اسماء و اذکاری که روی نگین انگشتر حک می شود، معمولاً طوری است که با بدن تماسی ندارد و با این حال داشتن وضو و طهارت واجب نیست.
2. بردن انگشتری که حاوی آیات قرآن و اسماء متبرکه می باشد، به توالت اشکالی ندارد اما بهتر آن است که این عمل ترک شود.
در هر حال، اگر کسی این انگشتر را در دستشویی همراه خود دارد، باید از توهین به آن مواظبت کند. مثلا انگشتر در دستی که خود را می شوید نباشد.
#اسما_جلاله
#اسم_اهل_بیت
#اسم_خدا
#انگشتر
#جلاله
#متبرکه
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خسته نباشیدمیشه بگید وقتی یه زن متأهل گناه کبیره کردو بعدش توبه کرد چیکارکنه که خودش بدونه الان دیگه مثل سابق ادم بدی نیست پشیمونه ودرحال جبران چیکار کنم حالم خیلی بده ناراحتم واعصابم خورده خیلی سعی کردم جبران کنم اما نتونستم ازفکرگذشته بیام بیرون خیلی پشیمون گذشتمم
ممنون ازکانال خوبتون
✅پاسخ
وقتی کسی در اثر یادآوری گناه خودش اذیت می شود، این علامت این است که خدا دوستش دارد. عذاب وجدان خیلی انسان را رشد می دهد. شخصیت انسان را معنوی تر می کند. انسان را از گناه فاصله می دهد. منتهی این عذاب وجدان را باید کنار خدا داشته باشیم، نه تنهایی که موجب افسردگی بشود. همانند بچه ای که مادرش را گم کرده، اول مادرش را پیدا می کند و بعد در بغل مادرش گریه می کند. پیامبر(ص) می فرماید: گریه کردن بچه ها را دوست دارم. ما باید عذاب وجدان را دم در خانۀ خدا داشته باشیم و بدانیم که خدا همه ناراحتی ما را جبران خواهد کرد. ما حق مان است که ناراحت باشیم چون گناه کرده ایم. خدا انسان را نوازش می کند. پس این عذاب وجدان علامت خوبی است. سعی نکنید این را زود از بین ببرید. در خانۀ خدا اشک بریزید مطمئن باشید خدا این وضعیت را دوست دارد و راهی است برای همنشینی با خدای مهربان.
شکنجههای وجدان اخلاقی، بسیار جانکاه و توانفرسا و گاهی صورت پشیمانی به خود میگیرد که آن را جز با جبران خطا یا فدیه نمیتوان آرام کرد. به همین جهت آمرزیدن گناهان در ادیان دارای مقامی مهم میباشد.
فکر گناه مانند کابوس وحشتناکی بر روح گناه کار سایه می افکند. زنجیر اعمال گذشته همچون طوق سنگینی بر دست و پای او پیچیده است. احساس گناه و ندامت محصول ندای وجدان است. شاید سخن امام علی (ع) ناظر به این حالت نفسانی باشد که فرمود: یک ساعت شهوترانی و گناه اندوه طولانی را در بردارد.
برای رهایی از شکنجه وجدان و رسیدن به آرامش، خداوند درهای توبه و استغفار و کفارات را به روی گناهکاران گشوده است. با توبه میتوان از عذاب رهایی یافت. گنهکار قبل از توبه حالت و وضعیتی دارد که به موجب آن مستحق عذاب است، ولی پس از توبه واقعی و استغفار در پیشگاه خداوند، حالت او دگرگون میشود. روح عصیانگر او تصفیه شده و مستحق آمرزش و رحمت میگردد. مانند کسی که پس از ارتکاب جرم و ضایع کردن حق دیگری شایسته کیفر است؛ اما وقتی که شاکی را از خود راضی کرد، مستحق تخفیف و یا بخشش میشود.
فرد گنهكار در چنين گناهانى باید از کرده خویش، توبه حقیقی کند، یعنی واقعا از گناه خود پشیمان شود و از خدا بترسد و تصمیم بگیرد که هرگز گناه و گناهان دیگر را انجام ندهد. بسیار استغفار کند. به رحمت پروردگار و قبولی توبه اش امیدوار باشد. توبه حقیقی چنان انسان را دگرگون می کند که گویی هیچ گناهی را مرتکب نشده است.
خداوند در یکی از آیات فرموده است:
«قل یا عبادی الّذین أسرفوا علی أنفسهم لا تقنطوا مِن رحمة الله إنّ الله یغفر الذّنوب جمیعاً إنّه هو الغفور الرّحیم و أنیبوا إلی ربّکم؛ ای بندگان خدا که بر خود اسراف و ستم کردهاید، از رحمت خداوند نا امید نشوید که خدا همه گناهان را میآمرزد. به درگاه پروردگارتان بازگشت کنید».
ادامه
#توبه
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ببخشید اگر ما به سگ دست بزنیم ولی هم دستمون هم سگ خشک باشه دستمون نجس میشه یا خیر؟!
✅پاسخ
با سلام
اگر دست خشک باشد نجس نیست
نجاست در صورتی است که خیسی سرایت کند
#سرایت_نجاست
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر جایگاه پدر و مادر در اسلام چطوری تعریف شده؟ چه کارهایی در قبال پدر و مادر موظف به انجام هستیم ؟ چه کارهایی نباید انجام بدیم ؟
✅ پاسخ
وَ وَصَّيْنَا اْلإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلي وَهْنٍ وَ فِصالُهُ في عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لي وَ لِوالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصيرُ (لقمان:14)
و انسان را در باره پدر و مادرش سفارش كرديم مادرش به او باردار شد سستي بر روي سستي و از شير باز گرفتنش در دو سال است [آري به او سفارش كرديم] كه شكرگزار من و پدر و مادرت باش كه بازگشت [همه] به سوي من است.
ـهمه انسان ها، در هر رتبه و شرايطي، مديون والدين هستند.
ـ احترام والدين، حقي است انساني نه فقط اسلامي؛ حتي به والديني كه كافر باشند هم بايد احسان كرد.
ـ از مادر كه بيشتر زحمت مي كشد، بايد به صورت ويژه قدرداني كرد و نامش را جداگانه برد.
ـ سپاس گزاري از والدين، جايگاه والايي نزد خداوند دارد و بعد از شكر پروردگار، تشكر و قدرداني از والدين اهميت مي يابد.(1)
وَ قَضي رَبُّكَ أَلاّ تَعْبُدُوا إِلاّ إِيّاهُ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْسانًا إِمّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَريمًا (اسراء:23)
و پروردگار تو مقرر كرد كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر [خود] احسان كنيد اگر يكي از آن دو يا هر دو در كنار تو به سالخوردگي رسيدند به آنها [حتي] «اوف» مگو و به آنان پرخاش مكن و با آنها سخني شايسته بگوي.
ادامه در لینک
#حقوق_والدین
#پدر #مادر
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام. ممنونم ازکانال خوبتون. خانمی چندین ساله که به روماتیسم مفصلی شدید مبتلا هستن وحمام رفتن براشون ضررداره بطوریکه بعدازحمام تاچندروز دچاردردهای شدید میشن ودکتر هم گفته که دست دراب نزنه وحمام کمتربره. اگه غسل جنابت گردنشون باشه میتونه تیمم بدل ازغسل کنه بعد وضو بگیره ونمازبخونه وبعدازچند روز حمام بره وغسل جنابت انجام بده؟
✅ پاسخ
بله
مواردی که بایـد بـه جای وضو و غسل تیمم کرد
۱. هنگامی که تهیهی آب ممکن نباشد یا به این خاطر که آب وجود ندارد و یا این که آب هست، ولی مکلف به آن دسترسی ندارد، مثل این که آب در چاه است و او وسیلهی کشیدن آن از چاه را ندارد.
۲. هنگامی که آب برای سلامتی او مضر باشد.
۳. هنگامی که میترسد اگر آب را مصرف کند، خود یا کسانش یا کسی که حفظ جانش بر او لازم است در تشنگی بمانند.
۴. هنگامی که بخواهد با آبی که در اختیار دارد بدن یا لباس خود را برای نماز تطهیر کند.
۵. هنگامی که استعمال آب یا ظرف آن بر او حرام باشد، مثل این که غصبی باشد.
۶. هنگامی که وقت نماز تنگ باشد و وضو و غسل موجب شود که همهی نماز یا قسمتی از آن در خارج وقت واقع شود.
توجه:
فردی که وضو یا غسل برایش ضرر دارد یا تکلیف خیلی دشواری است، باید به جای آن تیمم کند و چنانچه وضو بگیرد یا غسل نماید صحیح نیست.
فردی که به اعتقاد این که وضو یا غسل برایش ضرردارد (مثلاً مریض میشود) تیمم کند اشکال ندارد و نماز با آن صحیح است، ولی اگر پیش از آن که با این تیمم نماز بخواند بفهمد که ضرر ندارد، تیمم او باطل است و اگر بعد از آن که با این تیمم نماز بخواند فهمید که آب ضرر نداشته است بنابر احتیاط واجب باید وضو بگیرد یا غسل کند و دوباره نماز را به جا آورد.
صرف مشقت یا عیب شمرده شدن غسل جوانان در نیمه شب، عذر شرعی محسوب نمیشود، بلکه مادامی که غسل، حرجی و موجب ضرر برای مکلف نشود، غسل کردن به هر صورتی که امکان دارد واجب است و در صورت حرج (مشقت شدید و فوق العاده) یا ضرر باید تیمم کند.
ادامه احکام در لینک زیر
#غسل #تیمم
#وضو
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓ متن پیام
سلام خسته نباشید من زمانی که به اقامه نماز می ایستم وشروع به خواندن نماز میکنم همه چی در نظرم مجسم میشه واین باعث شده متوجه نشم که درحال نمازم وبیشتر مواقع که در حین نماز به خودم میام بابت اینکه متوحه نمازم میشم خدا رو شکر گذاری میکنم ولی بازم دوباره ذهنم شروع میکنه به مجسم کردن کارها ی که در طول روز یادم رفته یاد اوری میکنه واین برای من عذاب دهنده شده بابت اینکه توجه ام زیاد بشه چه کاری رو بازد انجام بدم ممنون میشم راهنمایی کنید
✅ پاسخ
بزرگان براي به دست آوردن حضور قلب در نماز عواملي را ذكر كرده اند كه مهم ترين آن ها عبارتند از :
1- اهميت دادن به نماز:
عارف بزرگ ميرزا جواد آقا ملكي تبريزي مي گويد: حضور قلب سببش همت آدمي است، زيرا قلب تابع همت بوده و اگر همت نماز باشد، قلبت هم نزد نماز حاضر خواهد بود. هر اندازه كه همت انسان بيش تر باشد، قلبش هم بيش تر نزد نماز خواهد بود. هر اندازه كه همت انسان بيش تر باشد، غفلتش از غير نماز بيش تر خواهد بود. (1)
كسانى كه نماز را سرسرى مى گيرند و نسبت به آن بى توجه هستند و به اهميت نماز توجهى ندارند، حضور قلب نخواهند داشت. بر عكس كسانى كه به نماز اهميت مى دهند و براى آن سرمايه گذارى مى كنند و آن را ستون دين مى دانند و وقت و فرصت بيش ترى را صرف نماز مى كنند، حضور قلب بيشترى خواهند داشت.
2- شناخت و آگاهي:
هرمقدار معرفت انسان به حق تعالي بيش تر باشد، احساس او نيز بيش تر خواهد بود و در برابر پروردگار خاضع و خاشع خواهد بود و خداوند را ناظر و حاضر خواهد ديد.
3- فهم معاني نماز:
ادامه در لینک زیر
#تمرکزدرنماز
#حضورقلب
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خدمت شما عرض خسته نباشید اگه درعین قاعدگی نزدیکی انجام بشه حکمش چیه وزن هم راضی نباشه
✅پاسخ
آيات عظام امام، خامنه اى و فاضل: نزديكى، در اين حال بر هر دو حرام است و بنابر احتياط واجب بايد شوهر كفاره بدهد.
آيه اللّه بهجت: نزديكى در اين حال بر هر دو حرام است و بايد شوهر كفاره بدهد.
آيات عظام تبريزى، سيستانى و نورى: نزديكى در اين حال بر هر دو حرام است و بايد شوهر استغفار كند و بنابر احتياط مستحب كفاره هم بدهد.
آيات عظام صافى، مكارم و وحيد: نزديكى در اين حال بر هر دو حرام است و بهتر (احتياط مستحب) است، شوهر كفاره بدهد
ادامه در لینک زیر
#نزدیکی_درزمان_حیض
#قاعدگی
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر خدا قوت
یک سوال دارم ایا میشود بعضی از احکام از مرجع دیگری تقلید کرد ؟
✅پاسخ
طبق نظر ایت الله مکارم
در صورتی که در آن مسأله طبق فتوای مرجع تقلیدش عمل نکرده یا عمل کرده ولی مرجعش فتوای صریح ندارد بلکه احتیاط واجب دارد می تواند به فتوای مرجع دیگری که پس از مرجع او اعلم از دیگران است عمل کند.
#تقلید
#احکام_تقلید
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام توی اداره نمازم رو اول وقت بخونم ثوابش بیشتره یا صبر کنم با جماعت که یکساعت بعد خونده میشه و سروقت نیست ؟خانم هستم و خودم دوست دارم اول وقت بخونم درقسمت خانم ها هم خودم تنهام موقع نماز جماعت
✅پاسخ
مستحب ّ است انسان نماز را در اوّل وقت آن بخواند و راجع به آن خیلی سفارش شده است و هر چه به اول وقت نزدیکتر باشد بهتر است ، مگر آن که تأخیر آن از جهتی بهتر باشد، مثلًا صبر کند که نماز را به جماعت بخواند
(بهجت ) مگر مواردی که شارع مقدس استثناء کرده است که خواهد آمد. [پایان مسأله ]
(۲) (سیستانی ) کمی صبر کند که نماز را به جماعت بخواند، به شرط آن که وقت فضیلت نگذرد.
(مکارم ) مسأله یکی از مستحبات مؤکّد این است که نماز را در اوّل وقت فضیلت آن بخواند و در روایات راجع به آن بسیار سفارش شده است و هر چه به اوّل وقت فضیلت نزدیکتر باشد، بهتر است .
[مستحب است انسان صبر کند که نماز را به جماعت بخواند]
مسأله ۱۴۰۲ مستحب است انسان صبر کند که نماز را به جماعت بخواند و نماز جماعت از نماز اول وقت که فرادی یعنی تنها خوانده شود بهتر است . و نیز نماز جماعتی را که مختصر بخوانند از نماز فرادی که آن را طول بدهند بهتر می باشد
ادامه در لینک زیر
#نماز_اول_وقت
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام من از رابطه یکی از پسر اقوام خبر دارم وشنیدم ولی با چشم ندیدم که با یک خانم شوهر دار رابطه داره واز عواقب گفتن این خبر به پدر ومادر پسر می ترسم که از دست من ناراحت بشن، اصلا چیزی نگفتم آیا با نگفتنم گناه میکنم. چون میدونم اگه بگم شر اون گردن من را هم میگیره الان تکلیف من چیست برای جلوگیری از گناه این جوان؟
✅ پاسخ
تا زمانی که یقین نکرده اید و یا خودتان ندیده اید تکلیفی ندارید.
و شما در این مورد هم نباید جستجو و تفحص کنید.
#گناه
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام.تجدید وضو چیه؟
آیا با یک وضو میشود از صبح تا شب نماز یا و...انجام داد؟
۱. تجدید وضو یعنی وضوی بعد از وضو
۲. تا زمانی که عملی که موجب باطل شدن وضو می شود مانند ادار و مدفوع، و خوابیدن و... انجام نداده اید می توانید با وضوی اول نماز بخوانید.
#وضو
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
باعرض سلام و خسته نباشید
اگر شخصی نیت کرده باشه که ذکری رو تا چهل روز بخونه ولی یک روز فراموش کنه بخونه باید چله رو کنار بگذاره یا باید قضای اون روز رو بخونه و به چله ادامه بده؟؟؟
باتشکر
✅ پاسخ
با توجه به خاصیتی که برای برآورده شدن حوائج یک اربعین گرفتن و عدد چهل موضوعیت دارد بنابراین باید این چهل روز پشت سرهم باشد
#نذرچله
#چله
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
باسلام من چند روز پیش به شوهرم گفتم برم مرقدامام گف برو حالا بام قهره آیا باید دوباره اجازه بگیرم یا نمیخاد
✅ پاسخ
اگر بصورت کلی اجازه داده است نه فقط همان روز، می توانید ولی در اینگونه شرایط بهترین راه کسب اجازه است تا هم کدورت ها برطرف شود و هم باعث سوتفاهم و اختلافات بعدی نگردد..
#اجازه
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام،من مقلد اقای مکارم هستم و اکثر اوقات در وضو دوبار دستهایم رو از ارنج تا اخر میشستم،یهنی اب میریختم و دست میکشیدم،این اشکال داشته؟ چون ایشون گفتن بنابر احتیاط واجب مرتبه دوم حرامه ،
ایا وضوهایی که با دوبار شستن گرفتم باطله ؟ نمازهایی که خوندم چی میشه.
✅ پاسخ
به دلیل این که ایشان احتیاط واجب در این مسئله دارند عمل شما ایرادی ندارد و شما میتوانید در این مورد به این مسئله عمل کنید یا به مرجع تقلید دیگر (اعلم بعد از ایشان یا مساوی) که دوبار شستن را جایز یا مستحب میدانند عمل کنید.
لطفا از دفتر اقای مکارم استفتا کنید فکر کنم اشتباه جواب دادین ، من پرسیدم گفتن که نمازها رو باید قضا کنه
✅ پاسخ
سوال
حکم عمل بر خلاف احتیاط واجب مرجع، بدون اینکه عدول به فتوای مرجع دیگری کرده باشد چه حکمی دارد؟
پاسخ
مقلد باید به استناد فتوای مرجعی عمل نماید و به غیر آن صحیح نیست ولی اگر عملی انجام داده و بعدا از مرجعی تقلید کند که آنرا صحیح می داند کافی است.
منبع : makarem.ir
#احتیاط_واجب
📚مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
با سلام و خسته نباشيد.
اگه غسل جنابت یا حیض بر گردونمون باشه میتونیم صلوات ،ذکر بگوییم؟
✅پاسخ
سلام فرستادن صلوات با تسبيح در حال جنابت اشکال ندارد اما روي تسبيح اگر اسما متبرکه حک شده است نبايد با بدن يا دست شما در ارتباط باشد.
مستحب است زنان در حال عادت در اوقات نماز وضو بگیرند و در محل نماز خود بنشینند و ۳۳ مرتبه تسبیحات اربعه را ذکر کنند و خواندن دعا و صلوات نیز اشکال ندارد
#صلوات
#جنب
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام
یه سوال داشتم سوالم اینه که ایا پیام دادن یا چت کردن با نامحرم حرام است؟؟
یا فقط در صورتی که حضوری باشه؟
✅ پاسخ
هرگونه تماس و ارتباط با نامحرم که موجب مفسده شود حرام است خواه بصورت پیامک و مجازی و خواه حضوری باشد.
#چت
#چت_بانامحرم
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وخدا قوت به شما اگر گناه کبیره ای مرتکب بشم وتوبه کنیم در چه صورتی توبه پذیرفته میشه واز نشانه های پذیرفتن توبه چیه
✅پاسخ
با سلام
دوست عزیز در مورد شرایط توبه به کرات در کانال توضیح داده شده است.
مخاطبین گرامی با توجه به اینکه تعداد سوالات ارسالی زیاد است، خواهشمندم قبل از ارسال سؤال، متن مورد نظر را در کانال جستجو کنید تا ما هم بتوانیم به همه سؤالات عزیزان پاسخ دهیم.
#توبه
#سؤالات_تکرای
#سؤالات_مشابه
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خسته نباشید
حکم فرشی که کمی گوشه آن نجس شده هست چیست
✅پاسخ
می توانید همان قسمت را بشویید
اگر با آب قليل آب بکشيد، يعني با افتابه یا پارچ آب و... روي فرش آب بريزيد، اگر نجاست غير از ادرار باشد، اگر بعد از برطرف شد ن عين نجاست، يک مرتبه آب در جائي که نجس شده است، بريزيد و فشار دهيد تا آب آن خارج شود، پاک مي شود .
اگر نجاست ادرار باشد، يک مرتبه آب به جايي که نجس شده است ، بريزيد و فشار دهيد تا آب آن خارج شود، در صورتي که ادرار در فرش نماند، يک مرتبه ديگر هم آب قليل روي آن بريزيد و فشار دهيد تا آب آن خارج شود، پاک مي شود.(يعني يک مرتبه آب بريزيد و قطع کنيد و فشار دهيد تا غساله آن خارج شود. دو مرتبه آب بريزيد و بعد از قطع آب فشار دهيد تا آبي که در فرش جمع شده است ، خارج شود، پاک مي شود.)(1)البته غساله آب قليل ، يعني آبي که موقع شستن و فشار دادن از فرش جدا شده و مي ريزد ، نجس است. بنابراين بهتر است با آب شير شسته شود.
اگر قسمتي از فرش را که ترشح ادرار به آن رسيده ، زير آب شيرلوله کشي که متصل به کر است، قرار دهيد تا آب به تمام جاهايي که نجس شده است برسد، بعد همان قسمت از فرش را بنا بر احتياط واجب فشار دهيد تا آبي که در آن جمع شده است، خارج شود. فرش نيز پاک مي شود.
#آب_قلیل
#فرش_نجس
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام و درود ایا مرد متاهل میتواند با زنی که بی سرپرست است میتوان انرا صیغه دو الی سه ساعت خوند و این صیغه را هر دو خودشون بخوانندچه حکمی دارد؟
✅ پاسخ
ازدواج موقت ازدواجی است که در آن برای مدت معلوم و محدود با تعیین مهریه، عقد ازدواج بین زن و مرد بسته می شود و با پایان مدت آن، محرمیت زوجین از بین می رود
اگر زن شرایط ازدواج موقت را داشته باشد و در عده کسی نباشد می توان صیغه موقت خواند
اگر طبق شرایط خوانده شود ایرادی ندارد.
اما باید توجه داشت که این امر برای كسی است كه به سنّ ازدواج رسيده است ولی به دلايل گوناگون، توان انجام ازدواج را ندارد. به دليل اينكه فردِ متديّن و پایبند به احكام و دستورات دينی است، از طريق غير شرعی، نياز جنسی خود را نمی تواند، ارضا كند، رياضت طلبی و رهبانيّت جنسی نيز در اسلام مردود است، تنها راه براي چنين فردی ازدواج موقت است.
امّا فردی كه دارای همسر می باشد و می تواند نيازهای خود را برطرف نمايد، اين رفتار خطرناكی است و او را گرفتار خواهد كرد.
زيرا غريزه جنسی سيری ناپذير است.
#ازدواج_موقت
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
با سلام
اگر مردی بر همسرش خیانت کند و فرزند ۱۳ ساله دوبار متوجه شود ولی اون مرد خیلی مذهبی و خدا دوست است و بچه به دلیل وضعیت اقتصادی و ناراحتی مادرش چیزی به کسی نگوید ایا حق الناس بر گردن فرزند است؟چون من نمیتونم به مادرم بگم چون کارمند هستش و کمی ناتوان شده و چند تا قصد و وام داریم و اینکه پدرم خیلی خدا دوست است و کل خانواده این به میشناسن و جلوی ما با مادرم خیلی خوب است
✅پاسخ
با سلام
حق الناسی گردن شما نیست اما لطفا با شماره 096400 تماس بگیرید و با مشاور صحبت کنید.
سعی کنید حتما در این موضوع با مشاور مذهبی صحبت کنید تا خدای نکرده تصمیم نادرست نگیرید.
#مشاور
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام پسر خاله ای دارم معلولیت ذهنی هستش 17سالشه آیا من باید جلوش حجاب بگیرم
✅ پاسخ
با توجه به اینکه اغلب اینگونه افراد، ممیز نبوده و خوب و بد را متوجه نیستند، در حکم دیوانه محسوب می شوند، و نیاز به رعایت حجاب (به حد عرفی) در برابر آنها نیست.
البته روشن است که اگر درجه معلولیت فرد به اندازه ای باشد که خوب را از بد تشخیص دهد، در مقابل وی باید حجاب را رعایت کرد.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
به هر حال اگر ديوانه محسوب نمىشود، لازم است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر ممیز نباشد واجب نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه ممیز نباشد لازم نیست گر چه کشف حجاب بیش از مقدار متعارف هم خالی از اشکال نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه خوب وبد را تشخیص دهند در مقابل آنها باید حجاب را رعایت کنند.
#رعایت_حجاب
🅿️ @P_Ahkaam