❓متن پیام
با سلام وعرض ادب
ممنون از کانال خوبتون
تکلیف مسافر در نماز جماعت چطوریه باید به چه صورت بخواند ؟
میشه لطفا توصیح بدید.
با تشکر
✅پاسخ
با سلام
نماز جماعت مسافر هم مانند نماز فرادا شکسته است یعنی نمازهای چهر رکعتی مثل نماز ظهر و عصر و عشا باید بصورت شکسته و دورکعتی خوانده شود.
همه مراجع: اگر امام جماعت نماز چهار رکعتی می خواند و مسافر نماز دو رکعتی می خواند، پس از تشهد، سلام نماز را بگوید و در صورت تمایل بدون فاصله دو رکعت دیگر به نیت نماز واجب دیگر و یا به نیت نماز قضا به امام جماعت اقتدا کند. البته اگر امام جماعت به حالت رکوع رفته، تکبیرة الاحرام بگوید و بدون خواندن حمد و سوره به رکوع امام جماعت برسد و اگر هنوز امام جماعت در حالت ایستاده است می تواند تکبیرة الاحرام بگوید و حداقل سوره حمد را بهطور کامل بخواند و نماز جماعت را ادامه دهد
#نمازشکسته
#نمازمسافر
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓متن پیام
سلام من بچه هام بزرگ هستن و منو خیلی اذیت میکنن به موقع هایی برای همسرم درد دل میکنم و از اونها و کارهاشون میگم ،،،آیا غیبت میکنم ؟؟
#غیبت
#غیبت_اعضای_خانواده
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام من نمازم رو دوسه سالی هست جدا جدا می خونم می خوام بدونم تو پنج وعده که اهل تسنن می خونند بهتره یا سه وعده که ما شیعیان می خونیم
✅پاسخ
در عصر رسول خدا(ص) و عصر معصومان(ع) نمازها غالباً در پنج وقت فضيلت انجام می شد و امروزه هم اگر در پنج وقت بخوانيم بهتر است؛
لکن با اين حال پیامبر(ص) در سفرها و در مواقع گرما و سرماى شديد، باران و... ، اجازه جمع ميان نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا را مى دادند. افزون بر اين بارها در زندگى پيامبر(ص) اتفاق افتاد كه بدون هيچ عذرى ميان دو نماز جمع كرده و فرمود: مى خواهم رخصتى براى امت من باشد تا اگر مايل به جمع باشند بتوانند از اين رخصت استفاده كنند. در منابع معروف اهل سنّت نیز حدود سى روايت در این رابطه نقل شده است.
#نمازجمع
#نماز
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓با سلام.
اگه غسل جنابت گردنمون باشه ذکر و صلوات میشه بفرستیم؟
✅ پاسخ
مواردی که انجام آن بر جنب حرام است، عبارت است از:
1. رساندن جایى از بدن به خطّ قرآن یا به اسم خدا، و اسامى مبارکۀ پیامبران و امامان (ع) به احتیاط واجب حکم اسم خدا را دارد؛
2. رفتن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر (ص)، اگر چه از یک در، داخل و از در دیگر خارج شود؛
3. توقّف در مساجد دیگر، ولى اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود یا براى برداشتن چیزى برود مانعى ندارد. و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان (ع) هم توقف نکند.
4. گذاشتن چیزى در مسجد.
5. خواندن سورهاى که سجدۀ واجب دارد (نجم، علق، فصلت و سجده) و اگر یک حرف از این چهار سوره را هم بخواند حرام است.
#جنب
#حکم_جنب
#ذکرگفتن
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام حنا گذاشتن به سر مانع وضو گرفتن میشه اگه قسمت خالی باشه میشه وضو گرفت
✅ پاسخ
اگر بر ناخنها یا رو و كف دستها رنگ حنا یا مانند آن باشد برای وضو و غسل اشكالی ایجاد نمیكند، چون رنگ حنا مانع رسیدن آب نیست
و این حکم فقط برای حنا نیست، بلکه هر رنگی که چنین باشد،( چون جرم ندارد و مانع رسیدن اب به بدن نیست) همین حکم را دارد. برخلاف رنگهای جرم دار مانند رنگ نقاشی و.. که جرم دارند و اگر بر بدن باشد برای وضو یا غسل باید برطرف شود.
#رنگ
#مانع_وضو
#حنا
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام خسته نباشید ببخشید خواستم سئوال کنم آیا بعد از گذشت پنج یا شش روز از عادت ماهیانه نزدیکی مشکلی نداره
✅پاسخ
در ایام عادت ماهانه نزدیکی و دخول حرام است، حتی در روزهایى هم که حیض زن قطعى نیست، اما سایر استمتاعات و لذت ها اشکال ندارد، و یکی از استمتاعات حلال و جایز زن و شوهر از یکدیگر ملاعبه است. این کار نه تنها اشکال ندارد و خود ارضائی محسوب نمی شود، بلکه در آداب زناشوئی به آن سفارش شده است، ولی اگر از هریک از آنان منی خارج شود جنب شده و باید احکام جنابت را رعایت نماید.
#ملاعبه
#نزدیکی_درزمان_حیض
#حیض
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
هدایت شده از پاسخ به سوالات شرعی
❓متن پیام:
سلام ببخشید میخواستم بدونم ثواب خواندن ۱۱بار سوره توحید بعد نماز صبح چیه
سلام
1 ببخشید میشه راجب چله عاشورا راهنمای بکنید
2 میخوامچله عاشورا بردارم باید چجوری و چه نیتی رو بگم
..............
✅ پاسخ:
مخاطبین گرامی دقت داشته باشید که این کانال مربوط به سوالات شرعی و احکام است و فقط به سوالات احکام پاسخ داده خواهد شد.
سوالات حدیثی، اخلاقی، مشاوره و... در این کانال پاسخ داده نخواهد شد.
گروه های پاسخگویی، اعتقادی و شبهات روز هم الحمدلله موجودند ولی این رسانه ، کانال پاسخگویی به احکام می باشد.
فعلا در زمینه اعتقادی، احکام و شبهات روز می توانید سوالات خود را در کانال مربوطه ارسال کنید.
✅ لطفا پاسخ به #سوالات_شرعی را در کانال
🅿️ @P_Ahkaam
✅ و پاسخ به #سوالات_اعتقادی را در کانال
💡@p_eteghaadi
✅ و پاسخ به #شبهات_روز را در کانال
⁉️@p_shobahaat
ارسال کنید.
🅿️ @P_Ahkaam.
پیامبر صلی الله علیه وآله:
.
مَا مِنْ بَيْتٍ فِيهِ الْبَنَاتُ إِلَّا نَزَلَتْ كُلَّ يَوْمٍ عَلَيْهِ اثْنَتَا عَشْرَةَ بَرَكَةً وَ رَحْمَةً مِنَ السَّمَاءِ وَ لَا تَنْقَطِعُ زِيَارَةُ الْمَلَائِكَةِ مِنْ ذَلِكَ الْبَيْتِ يَكْتُبُونَ لِأَبِيهِمْ كُلَّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ عِبَادَةَ سَنَةٍ.
.
💬 هر خانه ای که در آن دخترانی باشد هرروز دوازده برکت و رحمت از آسمان بر آن نازل می شود و زیارت فرشتگان از آن خانه قطع نمی شود و برای پدرشان در هر شب و روز عبادت یک سال نوشته میشود.
📚جامع الأخبار(للشعيري)، ص 106.
#حدیث_روز۱
#دختر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام علیکم و رحمت الله
در صورتی که مسجد رو به روی ما باشد
آیا جایز است که نماز را بدون هیچ عذری در خانه فردای بخوانم ؟
خدا پشت و پناهتون باشه
✅ پاسخ
همسایه مسجد می تواند نماز را در خانه بخواند ولی طبق روایات ثواب کمتری دارد
مسجد، در نگاه اسلام، دارای جایگاه ویژهای بوده و حتی در حدیث قدسی، خداوند مساجد را خانههای خود بر روی زمین معرفی میکند؛ لذا عبادت در مسجد، از عبادت در مکانهای دیگر برتر بوده و ثواب و پاداش الهی در برابر آن، دو چندان خواهد بود.
از طرفی هم با توجه به سفارش اسلام در برپایی نماز جماعت و برتری آن بر نماز فرادا، حضور نمازگزار در مسجد و شرکت در نماز جماعت، پاداشی چند برابر پیدا میکند.
بر این اساس، در برخی احادیث معصومین(ع)، ضمن تشویق مسلمانان بر رفت و آمد به مساجد، افرادی را که در همسایگی مسجد بوده و نسبت به حضور در مسجد کوتاهی میکنند، مورد نکوهش قرار گرفتهاند:
امام علی(ع) فرمود: «همسایه مسجد اگر مانعى برایش نبوده و سالم باشد و با این حال، براى نماز واجب در مسجد حاضر نشود، نمازش مقبول درگاه الهى نخواهد بود».
امام صادق(ع) فرمود: «مساجد، از همسایگان خود که برای خواندن نماز در مسجد حضور نمییابند، در پیشگاه خداوند دست به شکایت برمیدارند و خداوند به مساجد وحی مىکند که به عزت و جلالم که، یک نماز آنها را که در خانه خود مىخوانند قبول نخواهم کرد و در میان مردم عدالتى نخواهند داشت و رحمت من به آنها نخواهد رسید و آنها در بهشت همسایه من نخواهند بود».
و در روایتی دیگر از امیرالمؤمنین(ع) سؤال شد که همسایهی مسجد کیست؟ حضرت فرمود: کسانی که صدای اذان را [به طور طبیعی] میشنوند.
شایان ذکر است، اگرچه دربارهی اینگونه روایات، گفته میشود که امر و نهی در آنها ارشادی است - و وجوب حضور در مسجد را نمیرساند، بلکه دلالت بر کاهش ثواب نماز در غیر مسجد را دارد ولی واضح است که همسایگان مسجد، نسبت به دیگران وظیفهی بیشتری در قبال مسجد داشته و لازم است، در حد امکان نسبت به حضور و پیشبرد امور مسجد کوشیده و از هرگونه رفتاری که کمتوجهی و بیاعتنایی نسبت به این خانهی عبادت به شمار آید، اجتناب نمایند.
#همسایه_مسجد
#مسجد
#نماز
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
متن پیام:
با سلام
بعضی مواقع افرادی حرفی رو به ما میگن، یا کاری صورت گرفته،که از ما خواسته شده کسی پی نبره ولی درمورد اون موضوع یا اون کار فرد،از ما سوال میشه تکلیف چیه؟
باتشکر
✅ پاسخ
افشای راز مسلمان جایز نیست مخصوصا که به شما اعتماد و تاکید کرده است.
مگر اینکه ضرورت مهمتری ایجاب کند که شما مجور به گفتن حقیقت شوید.
پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله مي فرمايد : افشاي سر و راز برادر مسلمان خيانت است . در برخی آيات قرآن از نمامی و سخن چينی به شدت مذمت شده است، حقيقت نمامی همان افشای راز ديگران است در برخی روايات آمده است جاهل و نادان شش علامت و نشانه دارد
يکي از آن ها افشای راز ديگران است. افشاي راز ديگران نشانه بخل و حسادت و سقوط و بي اعتباري شخص مي باشد. بنا براين هر فرد صاحب فکر و خِرَد برخود لازم و واجب مي داند براي حفظ آبرو و منافع و نجات دنيا و آخرت ، درون خويش را از اين صفت زشت پالايش و پاک کند . ظلمت و تيرگي هايي که از به کار گيري و بروز اين رذيله در دل و روح او ايجاد شده رهايي يابد . براي نجات از آتش جهنمي که با اين کار براي خود تهيه کرده و برافروخته است، اقدامي نمايد . براي رسيدن به اين هدف مقدس نخست بايد توبه کند . با اقرار به گناه و اشتباه خود در پيشگاه خدا ، توبه کند .
#راز
#افشای_راز
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام اگر به یک نفر بگیم من از این کار بدم میاد و این کار باعث ناراحتی من میشه ولی اون فرد درست همون کارو بکنن
حکم ناراحت کردن کسی و شکستن دل کسی و اشک کسیو دراوردن چیه؟؟؟؟
✅ پاسخ
ناراحت کردن و شکستن دل مومن و مسلمان حرام است
اسلام شخصیت و آبروی افراد بویژه آبروی مسلمان و مؤمن را بسیار با ارزش می داند. از امام کاظم (ع) نقل شده است که روزی آن حضرت در مقابل کعبه ایستاد و خطاب به کعبه فرمود : "ای کعبه چقدر حق تو والاست اما قسم به خدا حق مؤمن از حق تو بالاتر است.
از طرف دیگر اسلام فحاشی و ناسزاگویی،تمسخر و توهین را یکی از صفات زشت و ناپسند می داند. پیامبر اکرم (ص) فرمود: "خداوند بهشت را بر افراد فحاش و بد زبان و کم حیایی که نسبت به حرف زدن خود بی مبالات هستند حرام کرده است ...."
بنا بر این هیچ کس نباید به محض کوچکترین و کمترین اختلاف و ناراحتی با فرد یا افرادی، به آنان توهین کند و یا عیب های آنان را برملا نماید بلکه باید سعی کند بدی ها و عیب های آنها را با مهربانی و دلسوزی برطرف سازد و آنان را هدایت کند. مخصوصاً در باره اقوام و نزدیکانی که قصد داریم سال ها با آنان زندگی کنیم.
همیشه باید توجه داشته باشیم زخم زبان بسیار دردناک است و اثر طولانی مدت در روحیه انسان باقی می گذارد. بر این اساس اگر چنین عملی از انسان سر بزند باید در اولین فرصت از او عذر خواهی کند و این توهین را جبران نماید.
از طرف دیگر کسی که مورد ظلم و بدگویی دیگران واقع می شود باید با بزرگواری و سعه صدر این توهین آنان را فراموش کند و از هر گونه کینه توزی و مقابله به مثل خودداری کند، بویژه اگر از طرف افراد نزدیک به خود مثل پدر و مادر و مادر همسر و ... که مسلماً حق زیادی بر گردن انسان دارند مورد توهین واقع شود. پس باید به طور کلی فراموش کند و بداند که خداوند این گذشت هارا بدون پاداش نمی گذارد.
#مؤمن
#تهمت
#توهین
#بدزبانی
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام وقت بخیر
اینکه گفته میشود دروضو نباید اب به بالا برگرده درسته.
✅ پاسخ
شستن دست در وضو باید از آرنج به سمت انگشتان باشد، و بالعکس آن اگر به نیت وضو باشد موجب بطلان وضو میشود.
هم چنین آب کمی که در حین وضو احیانا برمیگردد چون به نیت وضو نیست اشکالی ندارد.
#برگشت_آب_در_وضو
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام وقت بخیر
بنده با آقایی ارتباط داشتم و ایشان برای من انگشتر خریدند و اون همیشه توی دستمه و من با آن انگشتر نماز میخوانم خواستم بدونم اشکال داره یا خیر
اینم اضافه کنم هم من و ایشان متاهل هستیم.
✅ پاسخ
هدیه دادن و استفاده ی از هدیه به خودی خود ایرادی ندارد.
اما ارتباط با نامحرم بیش از حد ضرورت جایز نیست و از اموری که منجر به تشدید این رابطه در غیر محدوده ی شرعی میشود باید پرهیز کرد.
#هدیه
#ارتباط_با_نامحرم
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
✍امام باقرعلیه السلام
🔰 به درستی که انسان گناهی را که مرتکب می شود با آن گناه رزق و روزی از او دفع می گردد
📚الکافي ج2 ص271
#وقت_نمازاست
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
با سلام.میخواستم بدونم تکلیف نمازهایی که انسان موقع مریضی وبستری بودن در بیمارستان،نمیتونه بخونه چی هست .یه زمانی خودم مریض بودم نمازمو نخوندم یه هفته و دوشب هم بچم بستری بود من بیمارستان نمازمو نخوندم.ترک نماز تواین جور مواقع حکمش چیه ؟
✅ پاسخ
ترک نماز از گناهان کبیره است. و صرف بیماری و ضعف موجب ترک نماز نمیشود. مگر این که بیماری به اندازه ای باشد که شخص هوشیاری خود را از دست بدهد که در این صورت شخص تکلیف به نماز ندارد. (واگر بیهوشی خود خواسته باشد قضای نمازها را باید بجا آورد و اگر خودخواسته نباشد، نمازهایی که در مدت بیهوشی قضا شده، لازم نیست بخواند)
لذا اگر بیمار (به تفصیلی که در رساله های شرعی آمده و در لینک زیر هم قابل مشاهده است) ایستاده نمیتواند نماز بخواند به صورت نشسته و اگر نشسته هم نمیتواند به صورت خوابیده نماز بخواند و یا حتی در بعضی موارد با حرکت دادن پلک به نیت رکوع و سجود باید نماز را ادا کند.
#ترک_نماز
#نماز_بیمار
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقتتون به خیر ممنونم از راهنمایی های بینظیر تون. من و همسرم که الان همسرم هستن توی دوران نامزدی به خاطر فشار های زیاد همسرم به بدن من دست میزد و بعضی جاهای بد من بدون لباس دیده بود و الان خیلی عذاب وجدان دارم و الان 10 ماه باهم عقد کردیم خواستم ببینم گناه کردیم؟؟ و باید چیکار کنم
✅پاسخ
با سلام
اگر بدون خواندن صیغه محرمیت و قبل از محرم شدن با هم ارتباط داشته اید , این کار حرام بوده است و باید استغفار کنید.
#ارتباط_بانامحرم
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر خواستم بپرسم که زن جلوترازمردمیتونه نمازبخونه واگه محرم باشه چطور؟
✅پاسخ
برخی از مراجع، جلوتر بودن مکان نماز مرد نسبت به زن را لازم دانستهاند.[1]
طبق این نظر، چنانچه زن، در کنار مرد یا جلوتر بایستد و با هم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است، ولی اگر یکى قبلًا وارد نماز شده باشد، نماز او صحیح و نماز دوّمى باطل است.[2]
2. گروهی جلوتر بودن مرد را لازم نشمرده، ولی با عباراتی مختلف، آن را دارای رجحان دانستهاند.[3]
طبق این نظر، چنانچه زن، در کنار مرد یا جلوتر بایستد، نماز هر دو صحیح است، چه با هم وارد نماز شوند یا به ترتیب، ولی ثواب نماز هر کدام که بعد مشغول نماز شده است، کمتر است.[4]
3. عدهای نیز میگویند، در نماز، فرقى نمىکند زن جلوتر بایستد یا مرد و یا مساوى هم بایستند، ولى حداقل باید یک وجب از هم فاصله داشته باشند و نماز آنها در فاصلۀ کمتر از پنج متر از یکدیگر، مکروه است.[5]
طبق این نظر، چنانچه زن برابر مرد یا جلوتر، در کمتر از یک وجب بایستد و با هم وارد نماز شوند باید نماز را دوباره بخوانند، ولى اگر یکى زودتر از دیگرى به نماز بایستد، فقط کسى که بعد مشغول نماز شده باید نمازش را دوباره بخواند.[6]
خاطر نشان میشود در مسئله فوق، فرقی بین مَحرم و نامحرم و یا حتی زن و شوهر نیست.
[1]. آیات عظام فاضل، سیستانی، سبحانی و مکارم؛ آیت الله سبحانی: (بنابر احتیاط واجب...)؛ (آیت الله سیستانی: بنابر احتیاط لازم... اقلًا به مقدارى که جاى سجدۀ زن برابر جاى دو زانوى مرد در حال سجده باشد..)؛ (آیت الله مکارم: باید جاى سجدۀ زن از جاى سجدۀ مرد کمى عقبتر باشد)؛ ر.ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 495، م 886، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ سبحانى، جعفر، توضیح المسائل، ص 234، م 741، قم، مؤسسه امام صادق (ع)، سوم، 1429 ه ق.
[2]. آیت الله سیستانی: (بنا بر احتیاط واجب باید نماز را دوباره بخوانند؛ چه با هم وارد نماز شوند یا یکى زودتر از دیگرى به نماز بایستد)؛ ر.ک: توضیح المسائل (محشّی)، ج 1، ص 495، ذیل م 887.
[3]. آیات عظام امام خمینی، اراکی، گلپایگانی، صافی، بهجت و نوری؛ برخی جلوتر بودن مرد را مستحب شمرده و برخی جلوتر بودن زن را مکروه دانستهاند؛ ر.ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج 1، ص 495، م 886.
[4]. آیت الله صافى: (ولى بنا بر احتیاط مؤکد، سزاوار است در صورتى که هر دو با هم وارد نماز شوند، هر دو؛ و در صورتى که به ترتیب وارد شده باشند کسى که بعدا وارد شده نماز را اعاده نماید)؛ ر.ک: توضیح المسائل (محشّی)، ج 1، ص 495، ذیل م 887.
[5]. آیات عظام خوئى، تبریزى، شبیری، وحید خراسانی و خامنهای؛ همان، ص 509، س 374؛ ر.ک: امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج 1، ص 495، م 886؛ وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 179، م 896، قم، مدرسه امام باقر (ع)، نهم، 1428 ه ق.
[6]. آیت الله وحید: ( ...بنابر احتیاط واجب در صورتى که یکى زودتر از دیگرى به نماز بایستد نیز باید نماز را دوباره بخوانند)؛ آیت الله شبیری: (..اگر با هم یا یکى بعد از دیگرى به نماز بایستند احتیاط مستحب آن است که نماز را دوباره بخوانند.)؛ ر.ک: وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 179، م 896؛ توضیح المسائل (محشّی)، ج 1، ص 495، ذیل م 887.
#نماز_زن
#جلوتربودن_زن_درنماز
#نماز
📚منبع و مطالعه بیشتر
❓متن پیام:
سلام خسته نباشید ... نگاه کردن عکس پروفایل های مخاطب ایتا .روبیکا .یا حتی اینستا گناه داره ... من شده عکس پروفایلای بقیه رو نگاه کردم ...یا رفتن تو پیجهای اینستای بقیه درصورتیکه قفل نذاشتن... گناه کردم یانه
✅پاسخ
نگاه به فیلم و تصویر زن نامحرم، حکم نگاه کردن به خود او را ندارد.
بنابراین، دیدن عکس و فیلم زن نامحرمِ بدون حجاب، با سه شرط اشکال شرعی ندارد:
نگاه، از روی شهوت و لذت جنسی نباشد.
تصاویر برهنه(به اصطلاح مستهجن) که معمولا خوف افتادن به گناه در آن است، نباشد.
تصویر، متعلق به زن مسلمانی که بیننده آنرا میشناسد، نباشد.
گفتنی است، اگرچه از نظر حکم فقهی و شرعی، دیدن اینگونه تصاویر با شرایط مذکور(بدون قصد لذت و ...) اشکالی ندارد، ولی از لحاظ اخلاقی و روانشناسی اجتناب و دوری از اینگونه مسائل لازم است؛ چرا که ممکن است دیدن اینگونه عکسها زمینهی انحراف اخلاقی را در انسان ایجاد نماید. در این زمینه روایاتی هم از پیشوایان دین آمده است که میفرماید: بین حلال و حرام، شبهاتی است که بیشتر مردم آنرا نمیدانند. کسی که از شبهات پرهیز کند اهل نجات است، و کسی که در شبهات واقع شود، در حرام افتاده است، مانند چوپانی که گوسفندانش در مرز زمین دیگران میچراند، احتمال آن دارد که وارد ملک و زمین دیگری شود... . در نتیجه باید تلاش کرد از اینگونه مسائل دوری نمود.
#نگاه_به_نامحرم
#نگاه_حرام
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ببخشید خواندن بلند نماز ظهروعصر برای خانم ها موقعی که خودش تنهاست و نامحرمی وجود نداره مانع نداره؟
✅پاسخ
خواندن نماز صبح، مغرب و عشا در جایی که نامحرم نباشد با صدای بلند اشکال ندارد.
#نماز
#نماز_باصدای_بلند
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیرممنون ازکانال خوبتون من یه سوال داشتم خواستم بدونم اگه حیض باشیم وتومسافرت مجبورشیم داخل مسجدبمونیم چون اجازه نداریم ازهمسرکه جای دیگه ای بمونیم چیکارکنیم گناه کردیم حکمش چی چطور جبران کنیم اگه گناه کردیم ممنونم
✅ پاسخ
ورود به مسجد برای حائض و جنب حرام است اگر مجبور به این کار باشید باید تیمم کنید . استغفار کنید.
#ورود_حائض_به_مسجد
#مسجد
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام میخواستم بدونم به هنگام انجام غسل ترتیبی وقتی سر و گردن رو زیر دوش میبریم میتونم با دخالت دست کمی به گردن دست بکشیم و موهارو کنار بدیم ؟ و برای شستن سمت راست بدن از دست چپ استفاده کنیم یا باید با دست راست سمت راست بدن شسته شود؟؟
✅پاسخ
اشکال ندارد. در صورتي که طرف راست بدن را مي شوييد. اگر آب به طرف چب برسد اشکال ندارد .بلکه براي آنکه يقين کند هر سه قسمت را شسته است بايد هر قسمتي را که مي شويد مقداري از قسمت هاي ديگررا هم بشويد.
بله اشکال ندارد .
#غسل
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خیلی ممنون بابت کانال خوبتون
سوالی داشتم راجب اینکه اگر بریم غسل کنیم و بعد از حمام در سرویس بهداشتی خودبه خود منی از ادم خارج بشه ایا غسل دوباره ب گردنمون افتاده و باید بریم غسل کنیم تا نماز قبول بشه؟ و اینکه اگر خارج شدن منی خودبه خود باشد و در راه رفتن یا درخانه یا در حال استراحت خارج شود ایا غسلی به گردنمون افتاده؟
✅ پاسخ
در صورتی که اطمینان یا یقین به بیرون آمدن رطوبت ندارید به صرف احساس به آن توجه نکنید.
اما در صورتی که یقین به بیرون آمدن رطوبتی دارید اگر پیش از غسل بول کردید و یا فاصله زیادی شده (به نحوی که یقین کنید منی در مجرای بول نمانده) این رطوبت حکم منی را ندارد و لازم نیست دوباره غسل نمایید، اما اگر پیش از غسل بول نکردید و یا فاصله زیادی نشده (به نحوی که یقین کنید منی در مجرای بول نمانده) این رطوبت حکم منی را دارد و باید دوباره غسل نمایید.
اما در صورتی که پیش ازغسل بول کرده بودید اگر استبراء از بول نیز نموده بودید یا فاصله زیادی شده (به نحوی که یقین کنید بول در مجرا نمانده)این آب پاک است و مشکلی ندارد، ولی اگر استبراء از بول نکرده بودید یا فاصله زیادی نشده، این رطوبت حکم بول را دارد پس نجس بوده و محل آن را باید آب بکشید.
#جنابت
#غسل
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام
اگر روی پتو خون ریخته باشد از قبل و ندانیم و خون خشک باشد و بعد متوجه شویم حکم چیست باعث انتقال نجاست میشود.مکارم
✅ پاسخ
هرگاه بداند قسمتى از پتو، فرش، يا لباس نجس شده امّا نمى داند کدام قسمت آن است اگر دست، به قسمتى از آن بزند نجس نمى شود،
#طهارت
#خون
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ،خسته نباشین،اگه در نماز قضا یکبار تسبیحات ودر اخر یک سلام نماز رو بخونیم کافیه نماز مون درسته
✅ پاسخ
مراجع عظام تقلید درباره این دو مسئله چنین میگویند:
1. در سلام نماز، صرفا، گفتن سلام سوم، کافی است و سلام اول مستحب میباشد.
2. گفتن یک مرتبه تسبیحات اربعه در رکعت سوم و چهارم نماز کافى است، ولی بهتر است که سه مرتبه بگوید.
#تسبیحات
#سلام_نماز
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam