❓متن پیام:
همسرم نمازشو دست و پا شکسته میخونه و اهل #فطریه دادن و این طور مسایل هم نیست من روزه گرفتم و ایشون فطریه نمیدن از لحاظ درآمد هم مشکلی نداره باید چکار کنم در ضمن خانه دار هستم و هیچ درآمدی یا پس اندازی هم ندارم.
✅ پاسخ:
کسی که دیگری باید فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام..درصورت فوت مادر..ایاپدراجازه داردوسیله یاچیزی ازمنزل رابه میل خودت به یکی ازفرزندان ببخشد؟نیازبه رضایت فرزندان دیگرنیست؟
✅ پاسخ:
اگر از اموال متعلق به مرحومه باشد و مورد ارث قرار گرفته باشد تصرف در آن جایز نیست و باید با اجاره صاحبان ارث اقدام شود.
ولی اگر از منزل و چیزهایی که احیانا متعلق به آن مرحومه نیست ، تصرف در آن هیچ اشکالی ندارد
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
اگر کسی روزه سال قبل را نگرفته و تا ماه رمضان آینده نیز قضا نکرده باشد چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
سه صورت برای پرسش شما وجود دارد:
یک. اگر به واسطه مرضى، روزه رمضان را نگیرد و مرض او تا رمضان سال بعد طول بکشد، قضاى روزه هایى را که نگرفته بر او واجب نیست و باید براى هر روز یک مدّ که تقریباً ده سیر (750 گرم) است گندم یا جو و مانند اینها به فقیر بدهد و احتیاط دو مد است.
دو. اگر به واسطه عذر دیگرى؛ مثلًا براى مسافرت روزه نگرفته باشد و عذر او تا رمضان بعد باقى بماند، روزه هایى را که نگرفته باید قضا کند و احتیاط مستحب آن است که براى هر روز یک مد طعام هم به فقیر بدهد.
سه. اگر در ماه رمضان به واسطه عذرى روزه نگیرد و بعد از رمضان عذر او برطرف شود و تا رمضان آینده عمداً قضاى روزه را نگیرد باید روزه را قضا کند و براى هر روز یک مد گندم یا جو و مانند اینها هم به فقیر بدهد.
📗توضیح المسائل ج1، ص 947، مسأله 1703
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
ضمن سلام و خسته نباشید اگر مادری فوت کند و دخترش به ناحق تمام اموال مادر را بعد از فوت مادر به اصطلاح بالا بکشد و به فرزندان دیگر حقی نرسد آیا این حق بر گردن مادر است؟ و یا گناهش برگردان دختری است که حق فرزندان را خورده؟ چون همسرم ناراحت است از اینکه مادرش در آن دنیا حقی بر گردنش نباشد🙏🏻ممنون از پاسخگویی شما.
✅ پاسخ:
اولا: چیزی به عهده ی مادر نیست و ایشان دستشان از دنیا کوتاه است.
ثانیا: شاید خواهر بزرگتر برای حفظ اموال آنها را تحت اختیار گرفته تا در وقت مناسب بین برادر و خواهرهایش تقسیم کند
ثالثا: چه خوب است که هوای همدیگر را داشته باشیم که خدایی نکرده مورد عاق والدین حتی بعد از فوتشان نباشیم
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر ،
حکم رابطه و #صله_رحم با فرزندی که اعتقادی به دین ، احکام و ولی فقیه ندارد چیست ؟
آیا باید قطع رابطه کنیم ؟
✅ پاسخ:
اگر یکى از اقوام انسان مرتکب معصیت شود و نسبت به رعایت مسائل دینی لا أبالی باشد، تکلیف ما نسبت به او این است که با امر به معروف و نهی از منکر (با زبان خوش و دلسوزانه) او را هدایت کنیم.
ولی اگر این کار تأثیری نداشت در صورتی می توانیم با او قطع رابطه کنیم که احتمال بدهیم این کار موجب تنبه او و دوری از ارتکاب معصیت مىشود، و در غیر این صورت، قطع رحم جایز نیست.
زیرا چه بسا او از این قطع رابطه سوء استفاده کرده و مرتکب گناهان بیشتری شود
🅿️ @P_Ahkaam
وفا کردیم.mp3
5.36M
🔹 ضمانت بهشت توسط #امام_صادق علیه السلام
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام برای گفتن ذکر باید حتما بر زبان جاری شود؟
مثلا می توان در دل خود خواند؟
✅ پاسخ:
معنای ذکر: هر عبارتی که متضمن یاد خداوند «عز وجل» باشد «ذکر» محسوب میشود (مانند الله اکبر، الحمد لله، سبحان الله و…) و صلوات بر محمد و آل محمد(ص) از بهترین ذکرهاست.
#اذکار_نماز را باید طوری بخواند که تلفظ به آن محسوب شود، و نشانهی آن این است که بتواند خودش آنچه را میخواند و بر زبان جاری میکند - اگر دچار سنگینی گوش یا سر و صدای محیط نیست - بشنود.
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
ایا پدر مادری که قبل از فوت شان بگویند که دختران و پسران از اموال ما یک سهم ببرند به صورت مساوی آیا این صحیح است و باید به آن عمل کرد و یا شرع و قانون ما که گفته پسر دو سهم و دختر یک سهم می برد می شود به همان عمل کرد و مشکل شرعی ندارد؟
✅ پاسخ:
پدر و مادر می توانند بخشی و یا هر اندازه از اموال و املاک خود را به هر یک از فرزندان خود و یا هر شخص دیگری به صورت عقود دیگری نظیر هِبه ،صُلح ،هدیه ، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری ببخشند.
علاوه براین می توانند #وصیت کنند که پس از فوتشان، بخشی از اموال را به فرد دیگر غیر از فرزندانشان بخشیده شود. البته در صورتی که به شکل وصیت باشد این وصیت تنها تا ۳/۱ (یک سوم) تمام ارثیه نافذ می باشد مگر اینکه همه ی ورّاث آن را انجام داده و تایید کنند. (وگرنه با توجه به مازاد ۳/۱ وصیت باطل و هیچ اثری ندارد).
🅿️ @P_Ahkaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓متن پیام:
سلام خسته نباشید؟
من ۱۵ ساله ازدواج کردم تو این ۱۵ سال همیشه از جیب شوهرم یواشکی پول برمیدارم.این پول رو برای خودم و بچههام خرج میکنم.شوهرم بهم پول میده ولی اونقدری نیست که مایحتاج منو بچه هارو تامین کنه.ایا این کار من گناه است یا نه؟؟؟
✅ پاسخ:
حضرت آیت الله العظمی خامنهای: نفقه واجبه زن گرچه برعهده شوهر است، ولى زن مجاز نیست بدون اجازه از جیب او پول بردارد
واقعا خانوما از جیب مردا پول برمیدارن؟😄
لطفا کلیپ رو نگاه کنید☺️
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام اگربعد خواندن #نماز متوجه بشید که اندازه یک ماش ویا کمتر روی دستش مانع برای رسیدن آب #وضو بوده تکلیف چیه؟
✅ پاسخ:
همه مراجع (به جز آیات عظام سيستانى، مكارم و وحيد): اگر ندانيد موقع وضو بوده يا بعد پيدا شده، وضويتان صحيح است؛ ولى اگر در وقت وضو، به مانع توجه نداشته ايد، بنابر احتياط واجب، دوباره وضو بگيريد.
آية اللّه سيستانى: اگر ندانيد موقع وضو بوده يا بعد پيدا شده، وضويتان صحيح است؛ ولى اگر در وقت وضو، به مانع توجه نداشته ايد، بنابر احتياط مستحب، دوباره وضو بگيريد.
آيات عظام مكارم و وحيد: اگر ندانيد موقع وضو بوده يا بعد پيدا شده، وضويتان صحيح است؛ ولى اگر در هنگام وضو به آن توجه نداشته ايد، بايد دوباره وضو بگيريد.
🅿️ @P_Ahkaam
پاسخ به سوالات شرعی
حکم #تعیین_جنسیت جنین ❓متن پیام: اينجانب، فوق ليسانس مامايى، براى برخى خانمها كه متقاضى فرزند خاصّ
❓متن پیام:
#تعیین_جنسیت با آی وی اف چه حکمی دارد؟ ایا گناه محسوب میشه؟
✅ پاسخ:
تزریق نطفه ی همسر که در خارج رحم ترکیب و سپس به رحم همسرش تزریق می شود شرعا اشکال ندارد به شرط اینکه مستلزم لمس یا نظر حرام (مثل نگاه به عورت) نباشد. که در این صورت حرام است. (مگر اینکه اضطراری برای این کار وجود داشته باشد)
استفتا از دفاتر مراجع عظام
🅿️ @P_Ahkaam