❓متن پیام:
سلام
پولی قرض داده شده هیچ شرطی درموردسودپول نشده قرض گیرنده بعدازبازپرداخت اصل پول مقداری پول هم به عنوان تشکرداده حلال است یاخیر
مرجع تقلید آقای مکارم
✅ پاسخ
با سلام بله این پول چون با رضایت و بدون تعیین قبلی بوده حلال است
در اسلام مستحب است که قرض گیرنده (بدون شرط) موقع برگرداندن قرض مبلغی به عنوان هدیه پرداخت کند
#هدیه_در_قرض
🅿️ @P_Ahkaam
#سید
❓متن پیام:
سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما سوالی در مورد خمس داشتم بنده مقداری پس انداز کردم میخواستم ماشینی برای خودم بخرم اما پولم کافی نبود چندماه دیگه هم باید پس انداز کنم تا بتوانم ماشینی تهیه کنم البته اگه قیمت ها دوبرابر چند برابر نشه سوالم اینه که اول مهر سال خمسی من هست اگه خمس بدم واقعا تا سال آینده با این اوضاع و احوال اقتصادی نمیتونم پول لازم ماشین جمع کنم از وام خوشم نمیاد حتی بخوام وام بگیرم بازهم چندماه طولرمیکشه لطفا راهنمایی بفرمائید با تشکر
✅پاسخ
آيات عظام امام، تبريزى، سيستانى، مكارم و وحيد: چنانچه سال خمسى از آن بگذرد، خمس دارد.
آيه اللّه بهجت: اگر بدون پس انداز كردن، نمى توانند وسايل مورد نياز خود را در آينده تهيه كنند؛ چنانچه پس انداز كوتاه مدت (مثلاً تا سه سال) باشد، خمس ندارد.
آيات عظام فاضل و نورى: اگر بدون پس انداز كردن، نمى توانند وسايل مورد نياز خود را در آينده تهيه كنند، خمس ندارد.
آيه اللّه خامنه اى: اگر براى تهيه وسايل مورد نياز در آينده نزديك (مثلاً تا سه ماه پس از سال خمسى) پس انداز شده باشد و با پرداخت خمس آن نتواند آنها را تهيه كند، خمس ندارد.
آيه اللّه صافى: اگر هم اكنون به آن وسيله نياز دارد و تهيه آن بدون پس انداز در مدت چند سال ممكن نباشد، خمس ندارد.
#خمس
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ، عزاداری ها قبول ، خداقوت
ببخشید وقتی دارید قرآن می خونید و آیه رو تموم کردید و آیه بعد رو شروع کردید ، اگر برگردی از وسط آیه قبل دوباره شروع کنی به خواندن اشکال داره؟
✅پاسخ
نه اشکالی ندارد
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ، عزاداری ها قبول ، خداقوت
ببخشید اگه وسط نماز یا قرآن یا ... هر چیزی که وسطش میشه صحبت کرد و نمیشه صحبت کرد ، اگر اسم پیامبر (ص) رو بشنویم حکمش چیه؟
✅پاسخ
تمام مراجع معظم تقلید در توضیح المسائل خودشان حکم به استحباب صلوات در هنگام شنیدن نام مبارک پیامبر اکرم (ص) نموده اند. و این حکم شامل حال نماز هم می شود.
امام خمینی (ره) می فرماید: «هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ص) مانند محمد و احمد، یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگر چه در حال نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.»[1]
آیة الله مکارم شیرازی (حفظه الله) می گوید: «صلوات بر پیغمبر و آل او (ع) بعد از نماز یا در حال نماز و هم چنین در سایر حالات از مستحبات موّکد است هر موقع نام مبارک حضرت رسول (ص) خواه محمد باشد یا احمد و هم چنین لقب و کنیه آن جناب را مانند مصطفی و ابوالقاسم بشنود صلوات بفرستد، حتی اگر در نماز باشد. [2]
قابل توجه است از عبارات فقهاء عظام که به صورت مطلق بیان فرمودند (هر وقت انسان اسم مبارک حضرت ...) استفاده می شود که در صورت تکرار نام حضرت یا آیه صلوات، تکرار صلوات نیز مستحب است. البته بدیهی است که تکرار صلوات تا جایی استحباب دارد که انسان را از صورت نماز گزار خارج ننماید.
در مورد آیه صلوات حضرت علی (ع) می فرماید: «هنگام خواندن آیه "ان الله و ملائکته یصلّون علی النبی" چه در نماز باشید یا غیر آن، بر آن حضرت بسیار صلوات بفرستید.».
#صلوات_درنماز
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
#سید
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وقتتون بخیر
اگر در فامیل فردی باشد که کار های مناسبی نمیکند و فقط ما این کار های او را میدانیم و کار از هدایت او گذشته است این فرد مثلا در منزل پدربزرگ و مادربزرگ زندگی میکند و چند روز در آنجا بمانم کار ها و حرف های آن فرد روی من تاثیر میگذارد
آیا میتوانم برای دوری از گمراهی چند وقتی به منزل پدربزرگ و مادربزرگ نروم ؟
ممنون میشم به سوالم جواب دهید و نظر آیت الله خامنهای را در این باره بگویید
✅ پاسخ :
اگر کارهای آنها در شما اثر دارد باید رابطه را به حداقل برسانید بگونه ای که در عرف کار شما قطع صله رحم نشود
یا می توانید زمانی که آنها نیستند رفت و آمد کنید.
#صله_رحم
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر میخاستم بدونم ترشحی که بخاطر تحریک ج*نسی ب وجود میاد ولی مایع منی نباشه به غسل نیاز داره یا نه ؟ (خانم هستم)
✅ پاسخ سلام هرگونه مایعی که از بدن خارج بشه حکم جنابت را نداره باید علائم جنابت باشه تا حکم غسل جنابت باشه مثل با شهوت سست شدن بدن و۰۰۰ باشد
به مطلب زیر مراجعه کنید
#جنابت_مرد
#جنابتزن
جنابت در مردان و زنان
🅿️ @P_Ahkaam
#سید
❓متن پیام:
خداقوت
ببخشید وقتی دارید قرآن می خونید و آیه رو تموم کردید و آیه بعد رو شروع کردید ، اگر برگردی از وسط آیه قبل دوباره شروع کنی به خواندن اشکال داره؟
✅پاسخ
سلام نه اشکالی ندارد
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
در تطهیر چیزی، منظور از نبودن عین نجاست در آب چیست؟ مثلا اگر کسی چیزی که آلوده به منی است را با آب کر میشوید اگر از آن آب چیزی بپاشد به بدن ما از کجا بفهمیم عین نجاست در آن بوده یا نه؟ از رنگ آن یا ...؟
آیت الله مکارم
✅پاسخ
عین نجاست یعنی اصل نجاست(خود نجاست)
تطهیر در آب کر تا زمانی که آب، رنگ یا بو یا مزهی نجاست را به خود نگرفته نجس نمیشود، و ترشح آن پاک است.
#نجاست
#طهارت
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام. مبل نجس بود(بعدا خشک شد) و روی آن پارچه ای به عنوان رومبلی انداختیم و چون هوا گرم میشد گاها عرق میکردیم و نمیدانم عرق مان آنقدر شدید بوده و به آن بخش نجس سرایت کرده یانه.
آیا لباس مان هم نجس شده است یا نه و آیا نجاست با این عرق به جاهای دیگر سرایت کرده یا نه؟
آیت الله مکارم
✅پاسخ
خیر تا زمانی که #یقین یا اطمینان به نجاست و #سرایت آن ندارید، محکوم به طهارت است.
#نجاست
#طهارت
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
باسلام وخسته نباشیدخدمت شماعزیزان.من شوهرم همه حقوقشودست من میده که خرج خونه کنم واگه کاری کنه وپولی دربیاره براخودش برمیداره.من وقتی خرجی تموم میکنم چونکه جرائت نمیکنم بهش بگم هی غرمیزنه اگه بچه هاپول بخوان به مقدارخیلی کم ازجیبش بدون اجازه برمدارم آیااون پول حرامع یانه ممنونم
✅پاسخ
هر چند تأمین نفقه و نیازهای اساسی فرزند(مانند خوراک، پوشاک، مسکن، تحصیلات اولیه ..) بر پدر واجب است، ولی تصرف در اموال پدر بدون رضایت او - حتی در فرض سؤال - جایز نیست، مگر که این کار با اذن حاکم شرع (مرجع تقلید) یا حکم دادگاه صورت گیرد. البته برخی از مراجع میگویند، چنانچه این امر به حدی برسد که فرزند در هزینههای حداقلی خوراک و پوشاک هم درمانده شود، استفاده از اموال پدر به مقدار رفع اضطرار مانعی ندارد.
در هر حال، لازم است در این زمینه، فرزندان با ادب و احترام، مشکلات خود را برای پدر و مادر بیان نموده، تا والدین در صورت توانایی و صلاحدید، در رفع آن یاری نمایند.
#نفقه
🅿️ @P_Ahkaam
#سید
❓متن پیام:
سلام. خسته نباشید
آیا نماز باید آرام خونده بشه ؟
✅پاسخ
اگر منظور از آرام خواندن، در افعال نماز است، نماز بهتر است آرام و با آرامش خوانده شود. و اگر به نحوی تند بخواند که قرائت نماز یا حد رکوع و سجده ها ادا نشود، نماز باطل است.
اما اگر منظورتان بلند و آهسته خواندن قرائت است، طبق فرمایش رهبری:
جهر و اخفات (بلند و آهسته خواندن) در قرائت:
الف) حمد و سوره در رکعت اول و دوم
نماز صبح و مغربو عشا
نمازگزار مرد است: باید بلند بخواند.
نمازگزار زن است: میتواند بلند یا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدایش را میشنود بهتر است آهسته بخواند.(برخی مراجع:باید آهسته بخواند)
نماز ظهر و عصر: باید آهسته بخواند غیر از «بسم الله»، چه نمازگزار مرد باشد و چه زن.
ب) تسبیحات اربعه یا حمد تنها در رکعت سوم و چهارم: باید آهسته بخواند، چه نمازگزار مرد باشد و چه زن، ولی در صورتی که حمد بخواند میتواند در نماز فرادی «بسم الله الرحمن الرحیم» را بلند بگوید، اگر چه احتیاط در آن است که «بسم الله» را هم آهسته بگوید و در نماز جماعت این احتیاط، واجب است.
۱. واجب است مردان حمد و سورهی نماز صبح و مغرب و عشا را بلند، و حمد و سورهی نماز ظهر و عصر را آهسته بخوانند و زنان نیز باید حمد و سورهی نماز ظهر و عصر را آهسته بخوانند، اما حمد و سورهی نماز صبح و مغرب و عشا را میتوانند بلند یا آهسته بخوانند، ولی اگر نامحرم صدای آنها را بشنود بهتر است آهسته بخوانند.
۲. بر مرد و زن واجب است که در رکعت سوم و چهارم نمازها، تسبیحات یا حمد را آهسته بخواند، ولی در صورتی که حمد بخواند میتواند در نماز فرادی «بسم الله الرحمن الرحیم» را در آن بلند بگوید، اگر چه احتیاط در آن است که «بسم الله» را هم آهسته بگوید، و در نماز جماعت این احتیاط، واجب است.
#جهر_نماز
🅿️ @P_Ahkaam
#سید