⚠️ این بهانه ها موجب سقوط امر به معروف و نهی از منکر نمی شود
🔰" امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط آن یک تکلیف شرعی عمومی برای حفظ احکام اسلام و سلامت جامعه است، و صرف #توهم این که موجب #بدبینی فاعل منکر یا بعضی از مردم نسبت به اسلام میگردد باعث #نمیشود که این وظیفهی بسیار مهم ترک شود "
📌 دفتر استفتائات حضرت آیتالله العظمی خامنهای این رسالهی آموزشی را تأیید و عمل به آن را مجزی اعلام کرده است.
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
همسر خواهرم به رحمت خدا رفتند و فعلا تقسیم ارثی صورت نگرفته بود، در خانه ی شان که ظرف می شستم دو تا از ظرفهایشان شکست آیا حقی بر گردن من است و باید خسارتش را به ورثه بدهم؟
✅ پاسخ:
اگر افراط و تفریط در کار نباشد گناهی مرتکب نشده اید ولی در هر صورت نسبت به ورثه مدیون هستید
🅿️ @P_Ahkaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر من نذر کردم که حجاب رو رعایت کنم وچادر سر کنم ولی چون توجمع خانواده قبلا چادر در منزل سر نمیکردم الان روم نمیشه که تو خونه جلو مهمان ها وفامیل چادر سرکنم اگه لباس خیلی گشاد بپوشم ولی چادر سرنکنم نذرم دچار مشکل میشه؟ مثلا پیراهن گشادبا قد بالای زانو با شلوار ضخیم گشاد با روسری بلند از نظر حجاب ایرادی دارد؟
✅ پاسخ:
شرایط انعقاد نذر
۱. صیغه نذر: در انعقاد نذر، صرف نیت کافی نیست و ذکر صیغه لازم است؛
۲. متعلق نذر (آنچه در نذر بیان شده انجام یا ترک آن) باید رجحان داشته باشد؛
۳. باید متعلق نذر مقدور ناذر باشد و مشقت فراوان یا ضرر قابل توجه نداشته باشد
۴. شخص نذر کننده باید بالغ، عاقل، دارای اختیار و دارای قصد باشد و همچنین اگر در مورد مال خود نذر کرده، محجور (مثل سفیه یا مفلس) نباشد.
۵. اگر زن به همراه شوهرش باشد، نذر زن بدون اذن شوهر، اگر چه در مورد اموال زن باشد، باطل است.
حال اگر #نذر شما شرایط بالا را دارد باید انجام دهید و الا چیزی بر عهده شما نیست
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خسته نباشبن،ممنون ازکانال خوبتون،ببخشیدمن چندتابزدارم که شیرشونومیدوشم وتقریبا۸ی۹کیلوشیردوشیدم وماست درست کردم،متوجه شدم که ماست کمی خونی شده،،حالاتکلیف ماست چی میشه؟ببخشیدیکی ازبزهابعضی وقتهاازسینش خون میاد.ولی من متوجه نشدم،،ممنون میشم بدونم که ماست نجس شده یانه؟؟
✅ پاسخ:
اگر یقین دارید که خون است ، کل شیر و یا ماست محکوم به نجاست است
🅿️ @P_Ahkaam
5.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓متن پیام:
سلام خسته نباشین
اگ فردی در بچگی طلایی رو برداشته باشد و مادر ان کودک هم بخاطر نداری انرا بردارد
بعد از چند سال ان طلا را بردارد ک ببرد پس بدهد و گم کند حکمش چیست؟
✅ پاسخ:
نسبت به طلای گم شده #ضامن است. و اصل بردادشتن که فی الواقع سرقت است چون مکلف نبوده گناهی ندارد ولی برای مادر که مکلف بوده استفاده از آن حرام است و برای آن کودک بعد از بلوغ ضامن است و گناه نوشته می شود
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خسته نباشین من حدود ۴ ماهه از وطنم به شهر دیگه مهاجرت کردم وملکی در وطن خودم ندارم وبرگشت هم نمیکنم مگه برای مهمانی در وطن خودم حالا نماز وروزه ی من چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
اعراض از وطن در صورتی محقق می شود که تصمیم به برنگشتن برای سکونت داشته باشید وگرنه اعراض نشده است
مطالعهی بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام عرض ادب واحترام
در #عقدموقت به طورمثال..یک ماهه..ومهر یک رب سکه ..آیا درمدت عقد یاحین صیغه یا پایان دادن مهر از ارکان صحت #صیغه است؟ یا قید کردن کافی مباشد .اگر سال بگذرد وپرداخت نشود عقدباطل بوده؟
✅ پاسخ:
در ازدواج موقّت باید مقدار وقت و مقدار مهر تعیین شده باشد و بدون آن باطل است. و به محض اینکه عقد خوانده شد مرد مهریه را مدیون است. اکثر مراجع معظم تقلید از جمله حضرت امام خمینی"ره" در این زمینه فرموده اند:" اگر مرد مدّت صیغه را ببخشد، چنانچه با او نزدیکى کرده، باید تمام چیزى را که قرار گذاشته به او بدهد و اگر نزدیکى نکرده باید نصف آن را بدهد"بعضی مراجع دیگر فرموده اند:" حتی در صورتی که نزدیکى هم نکرده باشد باید تمام مهر را بپردازد."
اما اگر مقدار مهر در عقد مشخص شد و مرد بنا به دلایلی قصد پرداخت آن را نداشته باشد عقد آنها صحیح است ولی مهر را باید بدهد، و اگر نپردازد، کار حرام کرده و شرعاً مدیون و بدهکار است و مثل کسی است که مال دیگری را غصب کرده یا تصرف کرده و از پرداخت آن امتناع می کند قطعا چنین کاری حرام و گناه است . بله اگر قصد پرداخت مهریه را داشت ولی به یک علت غیر قابل پیش بینی مثل سرقت ، سیل ، آتش سوزی یا...مال خود را از دست داد و اکنون توانایی پرداخت مهر را ندارد مرتکب حرام و گناه نشده ولی باز شرعاً مدیون و بدهکار است و در اولین فرصت که توانایی مالی پیدا کرد باید دین خود (مهریه) را بپردازد. در هر صورت شوهر نمی تواند از اصل پرداخت مهریه امتناع ورزد، مگر آنکه زن مهر خود را ببخشد.
🅿️ @P_Ahkaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓متن پیام:
سلام ، دختر ۷ساله ای دارم که در مدرسه پول پیدا کرده و با آن خوراکی خریده و خورده .
آیا حقی به گردن او است و تکلیفی به عهده من بابت رد مظالم هست؟
✅ پاسخ:
از نظر شرعی به عهده کودک چیزی نیست و اگر هم باشد، شما ضامن هستید و نه کودک ، چون مکلف نیست
ولی در اموال #لقطه اگر کمتر از یک درهم باشد (حدود 200 هزار تومان) تصرف بلامانع است
ولی از نظر اخلاقی به فرزندمان بیاموزیم که هر پولی خوردن نداره و اگر خوردن این مدل پولها عادی شد، در آینده پولهای بیشتر و خدایی نکرده حرام خوردنش آسان می شود
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
باسلام درخت انگور یا درخت ازگیل که همسایه در حیاط خود دارد و به طرف همسایه بغل دستی شاخه ای بیاید و رشد کند و میوه بدهد آیا خوردن آن حلال بوده یا کسب اجازه باید کرد در صورتی که در حیاط ما میباشد. متشکرم
✅ پاسخ:
اگر ورود شاخهها به منزل، موجب مزاحمت و سلب آسایش شده و فرد راضی به آن نیست، چنانچه برگرداندن شاخهها به منزل همسایه ممکن است، تنها مىتواند شاخهها را به طرف ملک او برگرداند، در غیر این صورت، به صاحب درخت اعلام کند، اگر اقدامی نکرد، با اذن حاکم (دادگاه) می تواند آن شاخهی مزاحم را ببرد
البته بر اساس ماده 131 قانون مدنی، حاکم شرع در چنین موردی که صاحب درخت اقدامی برای رفع مزاحمت نمیکند اجازه قطع درخت را داده است؛ لذا در این خصوص نیاز به شکایت و مراجعه به دادگاه نخواهد بود.
🅿️ @P_Ahkaam