eitaa logo
کاتبان
6 دنبال‌کننده
1 عکس
3 ویدیو
1 فایل
آی دی جهت پاسخ گویی به سوالات : @jahad100z . لینک ناشناس جهت دریافت سوالات: https://harfeto.timefriend.net/16291254641440
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 : آیا امام ها و پیامبران ب ما محرمن؟ اگه آره چرا هیچ حد و مرزی براش نیست و هیچکس رعایت نمیکنه و هیچکسم در رابطه باهاش چیزی نگفته؟! اگه محرمن که هیچی اگه نامحرمن این قربون صدقه رفتنا و سبک بازیا چه معنی میده؟!چرا کسی درموردش نمیگه چرا نمیگن زیاده از حد نزدیک نشیم بهشون؟ بالاخره نامحرم نامحرمه دیگه 🔵 : ائمه به بانوان و بانوان اسلام چون , و به آقایان محرم نیستند. این عشق ،در واقع عشق به مولا و مقدا و رهبر و امام است ، نه فرض عشق به یک جنس مخالف و مذکر! یعنی انسان کاملا خودش میتوانند تفاوت این عشق را با عشق های دیگر متوجه شود... در واقع این نوع از عشق جنبه معنوی دارد و خیلی ارزشمند است و باعث رشد معنوی انسان میشود شما وقتی روضه ی حضرت زینب میخوانید نمی گویید قربانِ چهره ی حضرت و رنگ چشمان و امثالهم واین جنبه های ظاهری و عشقهای شهوت! شما میگویید قربان مظلومیت و صبر و استقامتِ حضرت .یعنی این عشق با معرفت و شناخت از ذات و وجودِ متعالی حضرت شکل گرفته است ونه با توجه به ارزشهای ظاهری و شهوانی!! عشقی که از روی احساس باشد نه شناخت قطعا میتواند همینگونه شود که میفرمایید! واین عشق نابودکننده است اما عشقی که با شناخت و عقلی شکل گرفته اینگونه(به قول شما سبک بازی و رفتار ناپسند) نخوااهد بود! خلاصه ی کلام,ما به ابراز علاقه نمیکنیم بلکه به ها ابراز ایمان و علاقه میکنیم..
🔴 : چرا هر کدوم از مراجع تقلید یه چیزی میگن پس چرا نظراتشون فرق داره مگه چقد تناقض هست توی شیعه؟! 🔵 : اختلاف در فتاوای فقها و علما ( با وجود اینکه اختلافات در موارد جزئی می باشد،نه در اصول عقیدتی و احکام تکلیفی ) در حقیقت نشأت گرفته از فهم آن ها است. با وجود اینکه این بزرگواران کارشناسان دینی هستند و تمام سعی و تلاش و نیت و قصدشان این است که آنچه را که نزد خدا حکم حقیقی است، بیابند و به مردم معرفی کنند، اما افرادی هستند با محدودیت های انسانی . و ممکن است در راه کشف حقیقت دچار خطاهائی شوند. خدا از وجود انسان ( جسمی و آخرتی او ) با خبر است .برای همین راه سعادت او را بهتر می داند. اختلافاتی که در احکام وجود دارد ،نه از علم خدا ،بلکه از فهم و علم علمای دین و میزان توانائی آن ها در رسیدن به حقیقت ، نشات می گیرد ،نه از ذات دین و علم خدا. اختلاف مراجع در احکام دینی غالبا در جزئیات است. کم تر فقیهی وجود دارد که در یکی از احکام اساسی با نظر مراجع دیگر مخالف بوده و نظر متفاوتی داشته باشد. مانند اصل وجوب نماز و اجزا و شرائط آن. اختلاف در یک موضوع اجتهادی و علمی امری طبیعی است ،از این رو است که معمولاً در تمام علومى که نیاز به اجتهاد و استدلال دارد، صاحب ‏نظران اختلاف نظر پیدا مى‏کنند. فقها و مجتهدها نیز در استنباط احکام اختلاف نظر دارند. فتواهاى متفاوت صادر مى‏کنند .این مسئله در علوم تخصصی دیگر نیز وجود دارد. علل اختلاف فتوای مراجع چند عامل اساسی است: 1ـ درجه و رتبة علمى افراد متفاوت است. 2ـ نحوة ورود و خروج آنان به بحث هاى علمى و تخصصى باعث اختلاف نظر و برداشت می‌شود. 3ـ اختلافات مبنایى در اصول و فقه باعث اختلاف فتوا می‌شود. اختلاف نظر فقها به نحوة استنباط آن‌ها بر مى گردد. فقیه باید حکم شرعى را از آیات و روایات معصومین استخراج کند . بر اساس آن‌ها حکم به حلیت یا حرمت نماید. در این راستا با استفاده از مبانى اصولى خود به جرح و تعدیل روایات مى پردازد. به یک جمع بندى نهایى مى رسد . بر اساس این مسئله رسیدن به نتایج مختلف در رویکردهای علمی و تخصصی کاملا طبیعی است ،همان طورى که در رشته هاى دیگر علمى نیز بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد، مثلاً یک جراح نظر مى دهد غده اى را باید با عمل جراحى از بین برد، ولى جراح دیگر به این نظریه اعتقادى ندارد و معتقد است با دارو قابل معالجه است. از طرف دیگر در مواردى موضوع حکم با تحولات زمانى تغییر مى کند . به تبع تغییر موضوع ، حکم عوض می‌شود. بنابراین در امر تقلید باید از مرجع اعلم پیروی کرد.
🔴 : ازکجا معلوم که قرآن هم مثل تورات و بقیه ی کتابای دینی تحریف نشده باشه؟! 🔵 : «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ» همانا ما قرآن را که (ذکر است) نازل کردیم و خود نیز از آن حفاظت خواهیم کرد./سوره حجر,آیه 9 یکی از علت تجدید ادیان الهی و نازل شدن کتاب‌های آسمانی جدید یکی پس از دیگری، تحریف کتب قبلی است. وقتی قرآن به عنوان آخرین کتاب نازل و معرفی شد؛ باید تا آخرالزمان بدون تغییر باقی بماند و از آن بوسیله نیروهای خاص و الهی محافظت شود. و گرنه با تغییر و تحریف آن مطمئناً افرادی از نور افشانی و هدایت آن بی‌بهره خواهند ماند و این با فلسفه آخرین کتاب بودن آن منافات دارد. پس قرآن که آخرین کتاب آسمانی و آخرین نسخه هدایت برای تمام بشریت در تمام عصرها است باید دست نخورده باقی بماند تا همگان از آن استفاده کنند. یقینا اصلی ترین شاهد و مدعا بر عدم تحریف قرآن کریم این است که تمام نسخه های موجود قرآن کریم, از قدیمی ترین آنها (که مربوط به سالهای حیات پیامبر اسلام است)تا نسخه هایی که امروزه چاپ میشوند کاملا بریک دیگر منطبق هستند و حتی در حرکت حروف هم تفاوتی ندارند, واین نشان میدهد از ابتدای نزول تا کنون کوچکترین تغییری در قرآن ایجاد نشده است. از زمان نزول آیات قرآن به توصیه پیامبر چندین و چند نفر وظیفه ی کتابت قرآن کریم را داشته اند و بسیاری از مسلمانان باعنوان حافظان و کاتبان وحی شناخته میشوند.قرآن کتاب زندگیِ مسلمانان بوده و هست و چیزی نبود که حتی برای مدت کوتاهی از چشم مسلمانان دور شود, پس اگر در یک نسخه از آن اشتباهی رخ میداد چندین و چندهزار نسخه ی دیگر وجود داشت و چندین و چندهزار شخص دیگر قرآنِ حقیقی را بر قلب و اندیشه و زبان خود داشتند و امکان تحریف به صفر میرسید.
کاتبان
🔴 #سوال_شش : ازکجا معلوم که قرآن هم مثل تورات و بقیه ی کتابای دینی تحریف نشده باشه؟! 🔵 #پاسخ : «إِن
🔵 : نکته ی دیگری که در این زمینه باید بدان توجه داشت, بحث "تحدی" در قرآن است. قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَ الْجِنُّ عَلی أَنْ یَأْتُوا بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ لا یَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَ لَوْ کانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهِیراً بگو اگر جن و انس اتفاق کنند که همانند این قرآن را بیاورند، همانند آن را نخواهند آورد، هرچند یکدیگر را در این کار کمک کنند.» [اسراء/۸۸] خداوند صریحا در کتاب قرآن دشمنان اسلام را به آوردن مشابهی برای قرآن فرامیخواند.ابتدا این پیشنهاد را با آوردن یک کتاب آغاز میکند اما برای نشان دادن اوج ضعف و ناتوانی افراد در آوردن مشابهی برای قرآن,این پیشنهاد را به 10 سوره و سپس به یک سوره کاهش میدهد! اما امروزه با وجود گذشت 14قرن از نزول کلام وحی, هیچ کس از جن و انس نتوانسته است مشابهی برای کلام الهی چه در محتوی و چه در لفظ بیاورد چرا که اگر کسی توانسته بود چنین کند,اکنون دشمنان اسلام آن را در بوق و کرنا میکردند. قرآن کریم,کلامی است از جانب یگانه خداوندگار هستی, که خودِ خداوند, وعده حفظ قرآن را از تحریف داده است: «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ» دلایل فراوانی برای اثبات حقاینت قرآن کریم موجود است که ما به دلایل که قابل پذیرش برای هر شخصی با هر دین و تفکری است اکتفا میکنیم.
🔴 : آیا انسان به دین نیاز دارد؟چه نیازی؟چرا؟ 🔵 : وَ أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَیْکَ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ عَلَّمَکَ ما لَمْ تَکُنْ تَعْلَمُ وَ کانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَیْکَ عَظیماً و خداوند، کتاب و حکمت بر تو نازل کرد؛ و به تو آموخت چیزی را که تو را توان آموختن آن نبود؛ در حالی که فضل خدا بر تو بزرگ بوده است. (النساء:۱۱۳). انسان موجودی است کمال طلب ,هرگز به داشته ها راضی نخواهد شد وحتی پس از رفع نیازها بازهم نیازهای جدیدی برای او ایجاد میشود.انسان به دنبال کمال مطلق است! اما اهدافِ دنیوی و مادی حسِ کمال طلبی انسان را ارضا نمیکند,و اورا بیش از پیش برای رسیدن به مراحل بالاتر تحریک میکند!اما برای انسان را به دنبال می آورد! به راستی چه چیزی برای این انسان کمال طلب برتر از رسیدن به برترین جایگاه در نظام هستی ,تسلط بر تمام کائنات و رسیدن به هم نشینی با صالحان و پیامبران و نزدیکی به خداست؟! کمالی که از طریق دین و پایبندی به آن به دست می آید! دوم آنکه عقل انسان چه میداند که کدام کار و کدام یک است؟! عقلِ عده ای و را درست و پسندیده و عقلِ عده ای دیگر همین امر را ناپسند میداند! حال معیار و قانونِ درستی و خوبیِ امور چیست و کجاست؟! از کجا بدانیم کار درستی انجام میدهیم یا در فساد و تباهی فرو میرویم ؟! و اینجاست که دین برای انسان تعیین میکند تا حق را از باطل بشناسد و بر مدار حقیقت حرکت کند.
کاتبان
🔴 #سوال_هفت : آیا انسان به دین نیاز دارد؟چه نیازی؟چرا؟ 🔵 #پاسخ : وَ أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَیْکَ الْک
🔵 : شاید سوال شود که از کجا معلوم نتواند به یافته های دین دست یابد؟! کشف عقلی بشر تدریجی است. پس چه بسا سالها طول می کشد تا بتواند امری عقلی را بیابد. پس آیا در تمام این مدّت که حکما و دانشمندان نتوانسته اند امری لازم برای بشر را کشف کنند،بشر باید بلاتکلیف بماند؟!مثلاً سالها بود که وحی می گفت: قبل از غذا خوردن دستان خود را بشویید.یا می گفت:از جای شکسته ی ظرف،آب نخورید.امّا در آن زمان کسی سرّ این دستورات را نمی دانست تا اینکه جناب پاستور میکروب راکشف نمود وما دانستیم که دستان انسان آلوده به میکروب می شود ودر جاهای شکسته ی ظروف ، میکروبها جمع می گردند. پس آیا تا زمان پاستور ، همه ی خلق باید مریض می شدند؟!ثانیا,یافته های عقل کلیات است و درجزئیات دچار سردرگمی خواهدشد, دین هم کلیات را بیان میکند و هم جزئیات را. این فکر که ما چون عقل داریم دیگر نیازی به هدایت بیرونی نداریم،ناشی از غلبه غرائز یا لااقل احساسات دروجود ماست،والّا اولین سوال هایی که عقل سلیم به دنبال آن است درمورد از کجا آمدن چرا آمدن و به کجا رفتن و سرنوشت وسر انجام زندگی و...است. هیچ انسانی را نمی یابید که در برهه ای از زندگی در مورد این مسائل فکر نکرده باشد.اگرعقل,سالم باشد تا پاسخ این سوالات را نیابد آرام نمی گیرد. و از جهت دیگر عقل هر چه تلاش کند پاسخ برخی از این سوالات را نمی یابد. مثلا از کجا خبر دارد که سرنوشت او چیست؟ از کجا می داند که آیا روزی معدوم می شود یا همواره باقی است؟ از کجا می داند که اگر باقی باشد، بقائش به چه نحو است؟عقل از کجا میداند کدام راه ,خطر است و کدام یک امن؟! بنابراین دین یک برنامه کامل و سازمان فکری و گسترده وسیعِ اخلاقی,علمی, عملی,فکری,عقلانی و اعتقادی است که همه ابعاد زندگی انسان را در بر میگیرد و میتواند انسان را به کمال و سرمنزل مقصود برساند.
🔴 : چرا در سوره نسا آیه 34 دستور به زدن زنان داده شده است؟آیا این ظلم به زن نیست؟ 🔵 : «الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلى‏ بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ فَالصَّالِحاتُ قانِتاتٌ حافِظاتٌ لِلْغَيْبِ بِما حَفِظَ اللَّهُ وَ اللاَّتي‏ تَخافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَ اهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضاجِعِ وَ اضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبيلاً إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلِيًّا كَبيراً» (النساء - 34) ترجمه: مردان به واسطه آن چه كه خدا بعضى را بر بعضى ديگر فضيلت داده و به جهت آن چه از اموال خود كه به مصرف مي‌رسانند سرپرست زنانند. پس زنان شايسته فرمان‌بردار و فروتن و خويشتن را به وسيله آن چه كه خدا در نهان نگاه داشته، محافظت می‌کنند. و آن گروهى از زنان را كه از سركشى ايشان خوف داريد اولاً پند و اندرز دهيد، و ثانياً از بسترهاى آنان دورى گزينيد، و ثالثا ايشان را بزنيد. پس اگر از شما اطاعت نمودند از هيچ طريقى بر آنان ستم نكنيد! زيرا خدا حتماً برتر و بزرگوار است‏. اگر که زنی حقوق شوهر را حفظ نکرد و مرتکب خطا و خیانت به همسرش شد چه بایدکرد؟ چند راه حل وجود دارد: اول آن که مرد انتقام بگیرد و خائن به خود را مورد ضرب و شتم و شکنجه و آزار و اهانت و ... قرار دهد (چنان چه از قدیم در میان اقوام متفاوت مرسوم بوده و هست) – دوم آن که می‌تواند از وی جدا شود و زن را از کانون خانواده بیرون کند و او با بدنامی سرگردان شود و به سرنوشت پر دردسر با عقبه‌ای از شکست در ازدواج و وفاداری به زندگی ادامه دهد – سوم این که از او شکایت کند و آبرویش را در محضر دادگاه و همه‌ی اذهان و انظار بریزید و چهارم این که: این دادگاه به صورت خصوصی و محفوظ در داخل خانواده برگزار شود. مرد خودش قضاوت کند و در اجرای حکم نیز با زن مدارا کند منبع: http://www.x-shobhe.com
کاتبان
🔴 #سوال_هشت : چرا در سوره نسا آیه 34 دستور به زدن زنان داده شده است؟آیا این ظلم به زن نیست؟ 🔵 #پاسخ
🔵 : اسلام در قدم اول راه چهارم را پیشنهاد می‌دهد و می‌گوید این اختلاف را در داخل حل کنید. خداوند متعال می‌فرماید در قدم اول به چنین زن نافرمانی نصیحت کن. واقعاً باید اذعان نمود که در هیچ مکتب و مذهبی چنین ارزشی برای زن قائل نشده‌اند که به مرد بگویند: اگر زن حقوق زناشویی تو را نادیده گرفت و خیانت کرد، در قدم اول با او مدارا کن و نصیحتش کن و تذکر بده. در قدم دوم می‌فرماید: اگر مدارا، نصحیت و تذکر اثر نکرد (یعنی زن هم چنان با رفتارهای ناهنجار خود نسبت به حقوق زناشویی با مرد تخلف کرد)،‌ باز سریع تصمیم به جدایی، برهم زدن کانون گرم خانواده‌ی او، انتقام و ... نگیر، بلکه فقط در همبستری با او کم توجهی کن. زنان به خوبی می‌دانند که این کم توجهی، فقط از جنبه‌ی ارضای نیازهای جنسی حایز اهمیت نیست. بلکه ذات زن، مورد توجه و جذبه بودن را دوست دارد و بی‌توجهی به زیبایی‌ها و جاذبه‌های زنانه‌ی او، یک تنبه روحی و اخلاقی است و می‌تواند مؤثر باشد. اما اگر باز هم اثر نکرد، یعنی زن هم چنان به تخلفات خود ادامه داد، می‌توانی او را بزنی. البته این زدن نیز تعریف و حدودی دارد. نه تنها نباید جراحتی به او وارد شود و یا خونی از او بیاید، بلکه حتی نباید بدنش کبود یا سرخ شود – در واقع این زدن فقط جنبه‌ی پرخاشی و تنبیهی دارد، جنبه‌ی روانی دارد. لذا در تفسیر و فقه گفته‌اند: مثل آن می‌ماند که با چوب نرمی چون چوب مسواک، به بدن او ضربه‌ی آرامی بزند. عملا در این آیه "واضربوهن"به معنای کتک و شکنجه و مانند اینها نیست! درواقع میفرماید اندکی او را تنبیه کندباشد که زندگی شما هم چنان حفظ شود و بنای استوار خانواده ازبین رود. منبع: http://www.x-shobhe.com
کاتبان
🔵 #پاسخ : اسلام در قدم اول راه چهارم را پیشنهاد می‌دهد و می‌گوید این اختلاف را در داخل حل کنید. خداو
🔵 : البته این امر مرحله‌ی سوم است، یعنی مرد حتی‌الامکان این کار را نکند. و در ضمن دستوری نیست که حتماً انجام دهد، بلکه می‌تواند زن متخلف و خائن به حقوق زناشویی را به دادگاه معرفی کند، تا هم آبرویش برود و هم به سختی مجازات شود و یک عمر لکه ننگ بدنامی را به همراه بکشد و به همین دلیل سرنوشتش متغیر گردد. حال خود قضاوت کنیم، که برای مدارای زن در خیانتی که انجام داده، حفظ و موقعیت و شأن او در کیان خانواده، حفظ آبروی او در اجتماع، حفظ آینده‌ی او و زمینه‌سازی برای بازگشت و اصلاح و ...، کدام بهتر است؟ منبع: http://www.x-shobhe.com
🔴 : دلایل وجود خدا را بیان کنید. 🔵 : براهین زیادی درباره موجود است که به سه مورد از مهم ترین آنها اشاره میکنیم: یکم : یکی از براهین همه فهم و در عین حال متقن و قوی برای اثبات خداوند، برهان نظم است.برهانی که با اکتشافات علمی بیش از پیش ثابت میگردد. فَانظُر إلی الشمس والقَمر والنَّبات والشجر واختلاف هذا اللیل النهار... فالویلُ لمن جَحَد المُقدِّر وأنکر المدبِّر! پس به خورشید و ماه و گیاه ودرخت و آب و سنگ و گردش شب روز... نگاه کنید پس وای بر کسی که ایجاد کننده را انکار کرده و به نظم آورنده را باور ندارد.(خطبه 185نهج البلاغه) این برهان از دو مقدمه تشکیل می شود: 1- در هر گوشه ای از جهان، آثار نظم و حساب و قانون و هدفمندی به چشم می خورد. 2- هر دستگاهی چنین باشد، سازنده ای عالم و عاقل دارد. هر بیننده ای با اندک تاملی در دنیای اطراف خود پی به وجود نظم عظیم در عالم هستی می برد. تردیدی نیست که هر انسان فهیمی با مشاهده نظم و دقت پی به وجود ناظم می برد و هرگز آنرا ناشی از تصادف نمیداند حال شعری زیبا با مضامین بسیار عالی و تشبیهات بسیار لطیف و آرایه هایی بدیع و گوشنواز را در نظر بگیرید، آیا هیچ کس به خود اجازه می دهد که بگوید احتمال دارد طفل خردسالی با مدادش صفحه ای را خط خطی کرده باشد و این شعر را پدید آورده باشد؟! وقتی در مورد یک کتاب یا یک شعر نمی توان حضور ناظم را نادیده گرفت آیا امکان دارد جهان هستی با این همه نظم و دقتی که دارد تصادفا و از روی اتفاق پدید آمده باشد و هیچ ناظم و مدبری نداشته باشد؟! بنابر این برهان نظم با زبان ساده و گویای خود برهانی متقن و محکم برای اثبات خداوند است. برهان نظم خود چندین بخش دیگر دارد که در حوصله ی این متن نمیگنجد.
کاتبان
🔴 #سوال_نه : دلایل وجود خدا را بیان کنید. 🔵 #پاسخ : براهین زیادی درباره #اثبات_وجود_خدا موجود است ک
🔵 : دوم : وَفِی الْأَرْضِ آیَاتٌ لِّلْمُوقِنِینَ وَفِی أَنفُسِکُمْ أَفَلَا تُبْصِرُونَ و در زمین نشانه هایی (آیاتی) است برای اهل یقین (۲۰) و در وجود خودتان، پس چرا نمی بینید؟ (۲۱) سوره ذاریات مرد سرگردانی که در امر خداشناسی گرفتار شک و تردید شده بود، خدمت امام صادق علیه السلام عرض کرد: « ای فرزند رسول خدا(ص) مرا راهنمایی کن به این که خدا کیست! زیرا وسوسه گران مرا حیران ساخته اند، امام فرمودند: ای بنده خدا! آیا هرگز سوار بر کشتی شده ای؟ عرض کرد آری، فرمود: هرگز کشتی تو در آنجایی که هیچ کشتی دیگری برای نجات تو نبوده، و قدرت بر شناگری نداشته ای، شکسته است؟ عرض کرد: آری، فرمود: در آن حالت آیا قلب تو به این امر تعلق گرفت که موجودی هست که می تواند تو را از آن مهلکه نجات دهد ؟ عرض کرد آری. امام صادق علیه السلام فرمود: او خداوندی است که قادر بر نجات است در آنجا که هیچ نجات دهنده و فریاد رسی نیست. نتیجه این که هر انسانی از راه دل و فطرت خود به وجود خداوند قادر، عالم، خالق حی و مهربان و... معرفت و شناخت و گرایش دارد و اگر هم در اثر عواملی از وجود خدا غافل باشد، نمی تواند انکار کند در دوران زندگی اش حادثه ای رخ نداده است که دست او را از همه جا کوتاه ننموده، و او را متوجه وجود خدا نکرده باشد. 
کاتبان
🔵 #پاسخ : دوم #برهان_فطرت : وَفِی الْأَرْضِ آیَاتٌ لِّلْمُوقِنِینَ وَفِی أَنفُسِکُمْ أَفَلَا تُب
🔵 : سوم: یا : «یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاء إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ»  «ای مردم شما همگی نیازمند به خدایید و تنها خداوند است كه بی‌نیاز و شایسته هر گونه حمد و ستایش است» سوره فاطر,آیه 15 در جهانی زندگی میکنیم که هرپدیده ای نیازمند علتی است.و پدیده ای را نمی بینیم که خود به خود به وجود بیاید و یا از عدم(=نیستی)پدید آمده باشد.تمام پدیده ها لاجرم, علتی دارند(=قانون علیت)به این گونه پدیده ها, پدیده های ممکن الوجود میگوییم!یعنی در مقطعی از زمان هستند و در مقطع دیگری از زمان وجود ندارند(=مانند زمینِ کشاورزی ای که یک سال محصول دارد و سال دیگر ندارد.)اگر همه موجودات از این گونه موجودانی باشند که علتی بخواهند, نوعی تسلسل و سلسله ارتباطهایی در جهان پدید می آید,که هرگز پایانی ندارد! و این امری محال است, اگر به اشياء ديگر بنگريم و بخواهيم عامل را در بين آنها پيدا كنيم، باز با وجودهايي مواجه هستيم كه آنها نيز "ممكن الوجود" هستند. اين ممكن الوجود ها نيز خودشان وابسته هستند. و نمي توانيم تا بي نهايت عقب برويم و عامل هر "ممكن الوجودي" را در "ممكن الوجود" ديگر بيابيم براي فهم باطل بودن اين مساله فرض كنيد كه ده نفر در پشت خطي ايستاده اند تا به مسابقه دو ميداني بپردازند. هر كسي مي گويد اگر ديگري شروع به دويدن كند ، من هم شروع به دويدن مي كنم. و هيچ كدام بدون اينكه ديگري مسابقه را شروع كند ، هرگز اقدام به دويدن نمي كند. در اين حالت قطعا هرگز مسابقه شروع نمي شود.(ابطال تسلسل) در چنین وضعیتی مسلما باید یک وجود برتری باشد, که تمامی "ممکن الوجود"ها وابسته به او باشند, این وجود برتر,آفریده نشده و علتی ندارد, به عبارتی علت العلل است(=علت همه ی علتها!)که این وجود برتر که آغاز کننده ی سلسله ی پدید آمدنِ ممکن الوجودهاست, همان خداوند متعال است. و در یک جمله میتوان گفت:هرچیزی نیازمند علتی است تا وجود داشته باشد اما خداوند وجودی است که نه تنها علتی ندارد بلکه خود میز علت العلل است.
🔴 : چگونه ماده نمی تواند ازلی باشد وخود خویشتن را بوجود بیاورد؟ 🔵 : مادّه در جهان، همواره در حال تغيير  و فساد است و از حالتي به حالت ديگر تغيير مي‌کند, پدید می آید و معدوم میشود عده‌اي بر اساس قانون ثابت بودن مقدار ماده و انرژي بر اين باورند که اين همان ازلي و ابدي بودن است چون مادّه و انرژي از بين نمي رود و فقط از حالتي به حالت ديگر تغيير مي کند! همان طور که گفته شد در تغيير، فساد و تباهي و تبدل و تغير نهفته است و هر چيزي که سابقه زوال و نابودی داشته باشد واجب الوجود (=وجود برتر یا بی نیاز از علت)نخواهد بود. اين خود دليل محکمي بر نيازمندي و فقر وجودي مادّه است. لذا مادّه، ممکن الوجود است (=یعنی گاهی هست و گاهی نیست)و بر اساس برهان امکان(که در سوال قبل بیان شد)، ممکن الوجود لاجرم منتهي به واجب الوجود است.و نمیتواند خود, ازلی باشد و خویشتن را به وجود آورد توجه کنید که دو نظريه مهم و اساسي تجربی بر اين باور است که جهان حادث (=پدید آمده توسط یک رخداد)است و بر اثر انفجار اوليه‌اي(موسوم به بهابنگ یا Big Bang) بوجود آمده است و اين حادث بودن مادّه را مي‌رساند.(=یعنی ماده ازلی نیست و در اثر یک رخداد پدید آمده است.)
🔴 : آیا حضرت قاسم توی کربلا ازدواج کرد؟ 🔵 : ماجرای ساختگی دامادی حضرت قاسم (ع) از جمله ظلم‌هایی است که در راستای تبدیل یک نهضت الهی به یک درام احساسی صرف و بی‌منطق صورت می‌پذیرد! بنا بر روایات معتبر حضرت قاسم در زمان شهادت پدر بزرگوارشان امام حسن علیه السلام, در سه سالگی و در روز عاشورا در سنِ 13 سالگی بوده اند چنان که مقاتل,از ایشان به عنوان کسی که به بلوغ نرسیده است, یاد میکنند. بیشتر تحلیل گران واقعه عاشورا، عروسی قاسم را نادرست می دانند. محدث قمی در منتهی الآمال و نفس المهموم،دامادی قاسم را رد می کند و می گوید: نویسندگان، نام حسن را با قاسم اشتباه کرده اند. استاد شهید مرتضی مطهری نیز عروسی قاسم را مردود می داند و مستند می کند به این که در هیچ کتاب معتبری وجود ندارد و حاجی نوری هم بر این باور است که ملاحسین کاشفی، اولین کسی است که این مطلب را در کتاب روضة الشهدا آورده و اصل قضیه صد در صد دروغ است لذا این گونه اخبار، تحریفی بیش برای به گمراهی کشیدن مسلمین (به ویژه شیعیان امام) در طول زمان نیست و واقعیت ندارد. بنابراین باید از برگزاری مراسمهایی چون مراسم حجله حضرت قاسم جلوگیری شود.
🔴 : چه اشکالی داره نمازو به فارسی بخونیم؟! اصلا چرا هرکسی نمازو به زبون مادریِ خودش نمیخونه؟! 🔵 : حضرت محمد (ص) : «صَلّوا كَما رَاَيتُموني اُصلِّي؛ نماز خود را آنگونه بخوانید که من می‌خوانم» (نهج الحق و کشف الصدق، ص423.) 1. خواندن نماز به زبان‌ عربي از امور غيراختلافي و توقيفي (بنا به دستور خداوند متعال) مي‌باشد.و خواندن آن به زبان غیر عربی موجب اشکال در آن میشود. 2. اگر قرار بود هر قومي به زبان بومي و با توجه به فرهنگ خويش نماز بخواند در طول تاريخ بسياري از آداب و رسوم مختلف در نماز کم و يا زياد مي‌شد. 3.مسلمانان قومي واحد و برادر يکديگر هستند و براي ايجاد و حفظ هرچه بيشتر وحدت، وجود زباني واحد بسيار تاثيرگزار خواهد بود (همانطور که همگي به سوي يک قبله نماز مي‌خوانند) و زبان عربي جزو کاملترين زبان هاي دنياست. 4. از آنجا که زبان عربي جزو کاملترين زبان هاي دنياست به خوبي مي‌تواند با کلمات و عبارات کوتاه مفاهيم و معاني گسترده اي را برساند، اما نمي‌توان اين مفاهيم را در تمامي زبان ها با عبارات کوتاه رساند.قرائت و اذكاري كه در نماز است، به صورت دقيق در هيچ زباني ترجمه ندارد؛ يعني نمي‌توان مفاهيمي را كه در اذكار نماز است، به صورت دقيق ترجمه كرد و آن را بيان نمود. چه بسا برخي از كلمات يا جملات، معاني بسياري در خود جاي داده كه با يك يا چند جمله نتوان همه آن ها را بيان نمود. به عنوان مثال از سوره حمد نام مى‏بريم كه هيچ ترجمه‏اى كه بتواند تمام مفاهيم آن را به زبان ديگر بيان كند، نيست. حتى كلمه الله، هيچ معادلى در زبان ديگر ندارد (اگر چه در قالب جمله اي بتوان ترجمه كرد) همچنین کلمه رحمن و رحیم. 5. خواندن قنوت که دعا و درخواست های ما از خداوند متعال می‌باشد به زبان فارسی اشکالی ندارد (طبق نظر برخی مراجع) اما بخش های دیگر نماز چون عبارات اکثرا صفات خاص خداوند متعال بوده و در ترجمه آن اختلاف نظر وجود دارد برای رساندن معنای صحیح و واحد توسط تمام مسلمین به همان زبان عربی باید خوانده شود.
🔴 : چرا میگید توی آفرینش موجودات,خدا شریک نداره؟! 🔵 : قُلْ مَنْ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ قُلِ اللَّهُ ۚ قُلْ أَفَاتَّخَذْتُمْ مِنْ دُونِهِ أَوْلِيَاءَ لَا يَمْلِكُونَ لِأَنْفُسِهِمْ نَفْعًا وَلَا ضَرًّا ۚ [....] قُلِ اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ. بگو که آفریننده آسمانها و زمین کیست؟ بگو: خداست، پس بگو: آیا شما خدا را گذارده و غیر خدا (مانند بتان و فرعونان) را برای نگهبانی و یاری خود برگرفتید در صورتی که آنها بر سود و زیان خود هم قادر نیستند؟[...] بگو: تنها خدا خالق هر چیز است و او خدای یکتایی است که همه عالم مقهور اراده اوست. سوره رعد,آیه 16 این تصور که چند خدا وجود دارد و هرکدام بخشی از جهان را آفریده اند یا باهم در این کار همکاری کرده اند,به این معناست که هر خدا, و است و به تنهایی نمی تواند کل جهان را خلق کند! هم چنین بدین معناست که هریک از خدایان کمالاتی دارند که دیگری آن کمالات را ندارد وگرنه اگر تمام خدایان کمال مطلق بودند در واقع خدایان چندگانه ای نبود و عین یکدیگر بودند! چنین ی,خود,نیازمند هستند و هریک از آنها به خالق و احتیاج دارند که نیازشان را برطرف کند. دریایی را تصور کنید که از جهت طول و عرض و ارتفاع,بیکران است و سرتاسرِ کره ی مارا فرا گرفته است,آیا وجودِ دریایِ دیگری در کره ای که تمامِ آن را دریایِ اول فراگرفته است,آیا ممکن است؟! مسلما محال خواهد بود. پس تصور صحیح نیست و آفریننده ی جهان است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا و علیه السلام در فتوحات خلفا و نبرد ایران حضور داشتند؟ آیا امام علی به این فتوحات راضی بودند؟ پاسخ از استاد ⭕لطفا این فایل تصویری را با دوستان خود به اشتراک بگذارید ⭕
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر اسلام ضد برده داری است، چرا در زمان اهل بیت باز هم برده داری وجود داشت؟ پاسخگویی از استاد ⭕لطفا با دوستانتون به اشتراک بگذارید ⭕
چرا علیه السلام در روز دعا نفرمودند تا باران ببارد؟ پاسخگویی از موسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر به آدرس: https://www.valiasr-aj.com
برخوردبااهانتها.mp3
737.3K
چگونه باید با اهانت ها به اهل بیت و معصومین، برخورد کنیم؟ پاسخگویی از دکتر ⭕ لطفا این فایل را برای دوستانتون ارسال کنید ⭕
عمر.عثمان.هجرت.mp3
817.2K
اولین هجرت کننده در راه خدا که بود؟ یا حضرت جعفر بن ابی طالب؟ آیا اولین کسی بود که با خانواده هجرت کرد؟ آیا برای مهاجران احساس دلتنگی و غصه داشت؟ پاسخگویی از دکتر ⭕لطفا فایل صوتی رو با دوستانتون به اشتراک بگذارید ⭕
ابوبکرهجرت.mp3
1.92M
اولین مهاجر؛ ابوبکر یا جعفر بن ابی طالب؟ ⭕آیا اولین مهاجر در راه خداست؟ ⭕آیا نخستین مسجد را ساختند؟ ⭕آیا تاریخ نقش ابوبکر در مسلمان کردن بسیاری از مردم در زمان بعثت را میپذیرد؟ پاسخگویی از دکتر ⭕لطفا فایل صوتی رو با دوستانتون به اشتراک بگذارید ⭕
⭕👆دوتا سوال خیلی مهم و صد البته پر بحث توی تاریخ👆⭕